Een vriendschap is waardevol. Vriendschappelijke contacten zijn belangrijk voor je psychische gezondheid, ze bieden praktische voordelen en maken het leven mooier.

Maar wat als je een vrouw hebt ontmoet en het dreigt tè vriendschappelijk te worden waardoor het versieren op niets uitloopt; de beruchte vriendschapszone. Wat dan?

Vandaag laat ik zien waar het precies fout is gegaan. Een volgende keer geef ik aan op welk moment je de Verovering nog had kunnen redden.

De e-mail van een bloglezer over de vriendschapszone (met zijn collega):

Hallo, sinds een aantal maanden heb ik het erg gezellig met een collega van mij. Ze lijkt ook geïnteresseerd in mij te zijn want meerdere collega’s en vrienden van mij vroegen uit zichzelf af of wij mekaar leuk vonden.

Nu heb ik vandaag een volgende stap gezet. Ik ben met haar naar het centrum geweest om iets te gaan kopen wat ze nodig had om voor mij iets te maken (ze schildert). Na dit gekocht te hebben gingen we de spullen naar de auto brengen en zei ze dat ze nog wat boodschappen moest doen.

Op de weg terug van de auto richting winkel vroeg ik of ze iets wilde gaan drinken bij een bistro onderweg. Dat wilde ze en we hebben daar 1.5 a 2 uur gezeten. Hierbij hebben wij het veel gehad over wat de laatste jaren ons leven zo veranderd heeft en ons gemaakt heeft hoe we nu zijn. We vinden allebei dat we heel veel van mekaar weg hebben en uitzonderlijk goed met mekaar kunnen praten.

Ik heb sterke gevoelens voor haar en probeer er achter te komen of dit wederzijds is. Nu heeft ze in het gesprek alleen gezegd dat ze het juist zo fijn vond dat ik iemand was die niet ‘meer’ van haar wilde maar gewoon relaxed met haar praatte.

Naar afloop van de afspraak ben ik nog even mee naar haar huis gegaan om de spullen af te geven en heb afscheid genomen. Ze vond het gezellig met me en gaf me nog een knuffel.

Ik zit nu echt in de knoop hoe ik dit aan moet gaan pakken. Ik ben zo ongelooflijk verliefd op haar maar wil haar niet wegjagen door te hard van stapel te lopen. Ook omdat ze net een maand of 2/3 vrijgezel is na een relatie van 7 jaar, ben ik bang dat ze niet op mij zit te wachten.

Op het werk vraagt ze mij ook altijd om de zelfde tijd pauze te houden maar zodra andere collega’s daar vragen bij gaan stellen gaat ze bewust in een andere pauze. Ze wil dus wel graag bij mij zijn maar niet dat collega’s daar iets in zien. Dit was de eerste keer dat wij echt een langere tijd samen waren buiten het werk om, en ik vond het ontzettend goed gaan.

Maar mijn volgende stap? Wat kan ik doen om haar te veroveren? Ik hoop dat u mij daar antwoord op kan geven.

T uit Nijmegen

Je hebt initiatief genomen, goed gedaan! Helaas heb je het voor de rest onhandig aangepakt…

Bied vrouwen passie en romantiek

Gezellig, gezelligheid, heel gezellig. Dat klinkt mooi en aardig, maar zeker niet opwindend! Zonder opwinding, spanning, uitdaging krijg je onherroepelijk ‘slechts vriendschap’.

Weet dat vrouwen hun hart openen wanneer je hen passie, romantiek en avontuur biedt. Niet voor niets zijn de boekjes uit de bouquetreeks mateloos populair bij vrouwen, ze snakken ernaar. En romantische comedy’s worden massaal bekeken door vrouwen…

Heb je je ingeschreven voor mijn gratis e-cursus VrouwVeroveren? Een alinea van de introductie e-mail:

Veroveren geeft een vrouw het gevoel dat het ‘lot’ bepaald heeft dat ze deze man wil. Ze wordt als het ware overmand door haar verlangens naar hem. Ze wordt verliefd en ze kan er ‘niets aan doen’.

Neem deze alinea een paar keer extra door. Of nog beter, lees de introductie-e-mail extra vaak, gecombineerd met de tweede les: Maak haar verliefd.

Geen techniek, tip of truc zal je helpen haar te versieren, zolang je de basiskennis van het versieren (ik noem het VrouwVeroveren) niet onder de knie hebt.

Seksuele aantrekkingskracht

Seks scoren
Het fundament, seksuele aantrekkingskracht, ontbreekt en dat maakt dat ze niet open staat voor een Verovering… Althans, ze staat niet open voor jou. Wees niet verbaasd dat een andere man haar wèl vlot kan versieren.

Ik weet zeker dat het niet leuk is om te horen. Leer van je fouten, stel je vanaf het begin op als potentiële liefdes- en sekspartner.

Mijn belangrijkste advies is daarom om je seksuele aantrekkingskracht te vergroten (zie daarvoor mijn Sex Scoren-programma). Flirt meer, verheug je zonder schaamte op seksueel genot. Daag vrouwen uit, vooral als je de vrouw ècht leuk begint te vinden.

Is ze nog te Veroveren, te versieren?

Alleen als je je aanpak radicaal omgooit. Dat is moeilijk, zeker omdat je al verliefd bent en haar niet wilt ‘kwijtraken’.

Mijn advies wat betreft deze vrouw: voorkom een emotioneel drama door het te laten rusten. Spreek niet met haar af, laat haar los. En richt je zo snel mogelijk op andere vrouwen.

Bovenal, leer je aantrekkingskracht te vergroten, verbeter je flirtvaardigheden. En heel misschien kan je ooit weer het contact opnieuw aangaan, maar dan op de juiste manier.

Een anderen keer ga ik in op een van haar opmerkingen. Weten hoe je op die opmerking kunt reageren, had een belangrijk verschil kunnen maken…

Ik wens je veel sterkte! Plaats je reactie, ik wil graag weten hoe het tegenwoordig met je gaat. En van andere bloglezers hoor ik graag wat hun ervaringen zijn met de beruchte vriendschapszone…

Gerelateerd:

 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Vriendschappelijke vriendin versieren? (19)
  Je vriendschappelijke vriendin versieren, is dat mogelijk? Kan een vriendschap zich transformeren tot een relatie, een romantische liefde? Is het echt mogelijk om uit de friendzone te ontsnappen? Ja, dat kan. Ik heb het zelf […]
 • 4 Vragen over flirten beantwoord (14)
  Omdat er al een tijd geen artikel is verschenen over flirten, beantwoord ik vandaag vier ingestuurde vragen over flirten. Hopelijk wordt jouw vraag deze keer ook meteen beantwoord. Zo niet, stel je vraag onder dit […]
 • Collega versieren na een afwijzing (2)
  Een groot aantal relaties ontstaan op het werk. Logisch, want de meeste mensen besteden veel tijd op de werkvloer. Het verbaast me daarom niet dat ik ook vragen ontvang over hoe je je collega kunt versieren. Tijd om daar over […]
Vriendschap – Ze wil slechts Vriendschap? (deel 1)
Trefwoorden:                 

9 reacties op “Vriendschap – Ze wil slechts Vriendschap? (deel 1)

 • De beruchte vriendschapzone, veel te veel ben ik daarin gevallen. Het heeft me niets opgeleverd, ze hebben enkel jou dan nodig als er iets moet opgelost worden dat niet door hun huidige ‘vriendje’ kan worden.

  Ik ben er zelf bikkelhard ingeworden, vriendschap moet ik niet hebben, ik moet enkel die “potentiële liefdes- en sekspartner”. Waarom uw best doen als het toch op een vriendschap uitdraait, nu zal ik die fouten niet maken, ik zal wel andere fouten maken die zullen optreden door gebrek aan ervaring.

  Vriendschap met vrouwen, je hebt de voor en de nadelen maar helaas voor me had ik de nadelen telkens tegen me, wat ik echt niet wou. Ik geef nu zelf een praktisch voorbeeld.

  Een jaartje geleden kwam een vriendschappelijke vriendin naar me toe, ze wist nergens heen te gaan met haar probleem. Ik vertel dan , zeg eens wat uw probleem is, dan sprak ze over hare vriend , dat hij niet naar omkeek, dat hij naar andere vrouwen keek. Ik luisterde er enkel naar, ook al was ik niet naar gediend. Ik heb enkel de raad meegegeven, je hebt twee keuzes : 1) je gaat nu hem de bons geven of 2) je laat dit verder doen wat later op een breuk kan leiden. En ik zei nog achteraf, wat nu je keuze is, het is aan u.
  Verder zei ik nog : Als dit weer gebeurt, dan kan ik u niet helpen en ik zal het ook niet doen verstaan? Die bekeek zo helemaal raar. Diep vanbinnen was ik wel diegene die haar het diepst had geraakt, het was wel een ‘laffe streek’, ik was er echt niet gediend om als een halve gek als een psycholoog te gaan dienen + ik was op dat moment nog met iemand anders aan het flirten/versieren ( wat later toch niet lukte).
  Sindsdien heb ik haar nietmeer gehoord of gezien en na 2 maand was haar relatie gedaan, ik keek er nietmeer naar. Het is egoistisch van me en toch ben ik er fier op anders was ik toch meegesleurd na de ene drama na de andere.

  Ik onthoud enkel dit in mijn hoofd, bij vrouwen moet je plezier beleven en niet over drama toestanden beginnen want het is echt slecht voor uw eigen mentale toestand.

 • Hmmmz, ik heb ook mannelijke vrienden waar ik met relatieproblemen terecht kan en zij bij mij. We geven elkaar advies over bepaalde situaties, vind ik wel fijn.

 • Hoi Andy

  Ik heb je verhaal gelezen en ik kan dit beamen. Ik heb dit vorig jaar ook meegemaakt. Als ze problemen had met haar ex, was ik de eerste persoon waar ze naartoe ging. En jah met als gekend gevolg dat er bij mij iets groeide maar het was niet wederzijds. En als het goed ging bestond ik niet meer. Om een heel verhaal kort te maken, ik had op een gegeven moment een gevoel zovan “f*ck off meid, los het zelf nu maar op en verdoe mn tijd niet meer.” En ik heb de deur bij wijze van spreken dichtgeslaan en verder gegaan met mn leven. Ze heeft de boodschap begrepen en ik heb alle contact verbroken en voel mij nu goed dat ik die beslissing heb genomen. Ik ben ook zo harder geworden. Bij mij moeten en kunnen ze niet meer terrecht met hun liefdesproblemen. Er staat niet “sociaal assistent” op m’n voorhoofd gescheven. Ik heb ondertussen wel geleerd dat dit enkel problemen oplevert. Ook jij deed er goed aan!!!!

 • Heey,

  Ik vind het belangrijk om vriendschappen met vrouwen te hebben. Je kan veel van vrouwen leren wanneer ze in je vriendenkring zitten. Ook kan je veel ideeën uitproberen. Daarnaast hebben de meeste leuke vrouwen ook leuke vriendinnen.
  Daarom ben ik nooit bang dat ik in een vriendschapzone terechtkom.

  Ik denk dat de belangrijkste manier om buiten de vriendschapszone te blijven door haar veel aan te raken. Daarnaast beetje uitdagen/plagen, filteren en samen een fantasiewereld creëeren.

  Succes,
  Tom

 • @T uit Nijmegen, ze heeft een klik met je, dus er voor gaan!

  Blijf afspreken, maar neem continue de leiding en wacht totdat ze jou subtiel aanraakt. Op dat moment heb je aantrekkingskracht, een vlam die je moet aanwakkeren. Begin te flirten, plaag haar, zeg dat je haar collega bent en dat ze zich moet gedragen etc. Maar focus je ook op andere vrouwen!!

  Zolang jij de leiding neemt, zal je nooit in de vriendschap zone komen.

 • @ Andy,

  Je mag je afvragen of er werkelijk een vriendschap was met deze vrouwen. Geven en nemen…

  Een paar echt vriendschappelijke contacten met vrouwen zou je waarschijnlijk heel goed doen Andy!

  Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de emotionele-vuilnisbak wordt van vrouwen.

  Maar in een vriendschappelijke relatie is het normaal dat je ook wel eens elkaars problemen en zorgen deelt. Zo is er wederzijdse steun.

  Behalve dat, hoort in een vriendschap ook het delen van elkaars geluk en optimisme, samen leuke dingen doen, etc.

  Kortom, ook wat dit betreft is balans noodzakelijk…

  Je zei:

  “Een jaartje geleden kwam een vriendschappelijke vriendin naar me toe, ze wist nergens heen te gaan met haar probleem. Ik vertel dan, zeg eens wat uw probleem is, dan sprak ze over hare vriend , dat hij niet naar omkeek, dat hij naar andere vrouwen keek. Ik luisterde er enkel naar, ook al was ik niet naar gediend.”

  Wacht eens even, je geeft aan dat ze het met je mocht delen. En ik lees vervolgens dat je er niet van gediend was…?

  Je had haar ook kunnen zeggen dat je haar veel sterkte wenst, want het is vast moeilijk als je het met niemand echt kunt delen. Maar dat jij op dat punt weinig voor haar kunt doen.

  En dat als ze eens een keer wilt uitwaaien, relaxen, jullie iets leuks kunnen doen samen. Even eruit, dat doet een mens sowieso goed.

  Resultaat: ze zoekt verder om haar problemen aan te pakken. En met jou gaat ze leuke dingen doen. Iedereen blij.

  @ Peter1,

  Je hebt een belangrijk inzicht opgedaan. Veroveren doe je niet door naar haar problemen te luisteren.

  Haar meenemen op avontuur kan haar helpen om haar problemen los te laten. En… het past uitstekend in een Verovering (eventueel!).

  Het is een kwestie van mentaliteit.

  @ Tom,

  Vriendschappelijke contacten met vrouwen zijn erg waardevol, mee eens!

 • Wie heeft dat al eens meegemaakt? Eerst alles knuffelen en de rest van een op de andere dag wou ze nog niet meer dat ik haar aanraakte. Maar ze bleef wel van allerlei cadeautjes kopen. Plus constant om mij heen hangen terwijl ze wist hoe ik er in stond. Dat was gewoon iemand treiteren in mijn ogen.

  1. Beste Tom, moeilijk om echt een stevige uitspraak te doen over je situatie.

   Ik krijg enigszins de indruk dat ze met iets zat of dat ze issues heeft met intimiteit. Maar om dat werkelijk te constateren heb ik meer informatie over de situatie nodig.

   Hoe dan ook geef ik het advies: laat haar los en ga verder met je leven. Er is een overvloed aan andere vrouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *