Vrouwonvriendelijk vrouwen versierenEen keer in de zoveel tijd komt het onderwerp vrouwen versieren en verleiden groot in het nieuws.

Bijvoorbeeld, een beroemdheid doet een opvallende uitspraak over het onderwerp waardoor er een discussie losbarst. Of uit een of ander onderzoek blijkt dat je vrouwen op een bepaalde manier moet behandelen om ze snel tot een date of seks te verleiden.

Het is de waan van de dag. Meestal haal ik mijn schouders op en ga ik verder met coachen en schrijven.

Dit keer laat ik wel van me horen omdat een of andere Amerikaanse versiercoach vrouwonvriendelijke methodes aanprijst; aanranding, mishandeling en discriminatie. Hij zegt tegenwoordig dat hij het niet zo heeft bedoeld, toch heeft hij bruut gedrag luid en duidelijk gepromoot.

En meer recent, een zogenaamde pick up artist Daryush Valizadeh (Roosh V) met zijn ‘neo-masculine’ beweging. Hij wil een bijeenkomst houden in zowel Amsterdam als Utrecht. Hij is een anti-feminist, hij is tegen machtige vrouwen en homoseksualiteit. Ook beweerde hij ooit dat verkrachting in het privé-domein legaal zou moeten zijn, maar deed dat later af als satire.

Kortom, vandaag bespreek ik 2 vrouwen versiermethodes. Zwart/wit gesteld: de vrouwvriendelijke methode, en de vrouwONvriendelijke methode.

Versiermethode #1. vrouwONvriendelijk versieren

Nee, dit is niet de beste methode, laat staan dat ik deze wil promoten. Laat dat voorop staan!

Je kunt een vrouw in je macht krijgen en houden door haar slecht te behandelen. Waarschijnlijk niet leuk om te horen, maar dit kan doeltreffend zijn.

Willekeurige voorbeelden van vrouwonvriendelijk gedrag voor seks en macht:

 • Door te liegen en gebruik te maken van haar vertrouwen, kun je slinks gebruik maken van haar kwetsbaarheid. Ze doet alles voor je.
 • Door ingenieuze mind games te spelen en ver doorgevoerde psychologische trucs toe te passen, kun je (potentiële) weerstanden omzeilen en doorbreken.
 • Zo ‘nodig’, gebruik agressie en emotioneel/fysiek geweld om alles af te dwingen wat je van haar eist. Ze gehoorzaamt je 100%.

Daarmee kun je dus snel een afspraakje regelen, seks afdwingen en al je seksuele fantasieën op haar botvieren. Voor anderen lijk je zeer succesvol, want jij hebt gescoord.

Misschien vindt de vrouw het op het moment nog leuk, maar achteraf voelt ze zich waarschijnlijk gebruikt en verdrietig. Vrouwonvriendelijk versieren is grensoverschrijdend gedrag.

Let op: al heb je haar in je bezit, uiteindelijk sta je er toch helemaal alleen voor.

Pijnlijk? Jazeker. Maar vrouwonvriendelijk kan nog heftiger

Vrouwonvriendelijk vrouwen versieren (met geweld?)Door stelselmatig haar eigenwaarde te ondermijnen, verliest ze structureel haar zelfvertrouwen zodat ze je nooit meer durft te verlaten. Ze voelt zich waardeloos, ze kan niet meer geloven dat een andere man haar nog wil. Zo wordt ze meer en meer afhankelijk van jou.

Helaas werkt dit bij sommige vrouwen, waarschijnlijk bij meer vrouwen dan we denken. Het is vermoedelijk bij enkele dames zelfs de enige doeltreffende versiermethode.

Hoe kan dat?

De mens kent vele kwetsbaarheden. Zeker als iemand al ervaring heeft met mishandeling of verwaarlozing. Bijvoorbeeld in zijn/haar jeugd of later tijdens een huwelijk of scheiding. Er kunnen belemmerende overtuigingen ontstaan over hoe een man en vrouw zich horen te gedragen. Slecht gedrag past dan bij de verwachtingen, al maakt het niet gelukkig.

Niet voor niets bestaat er er nog steeds misbruik, aanranding, verkrachting. Ook in West-Europa, ook in Nederland en België!

Versiermethode #2. Vrouwvriendelijk versieren

Als je mijn blog volgt, dan weet je dat ik deze methode graag promoot. Ik noem deze methode VrouwVeroveren. In de zin van: Verover haar hart. Je wordt een onweerstaanbaar aantrekkelijke man, je oefent authentieke, krachtige aantrekkingskracht uit.

Willekeurige voorbeelden van vrouwvriendelijk gedrag waarmee je vrouwen versiert:

 • Met zelfvertrouwen en speelsheid neem je initiatief;
 • Je bent galant, warm, zorgzaam. Zo nodig bescherm je haar voor gevaar;
 • Je doet aan teasing, je prikkelt haar;
 • Je bent niet gehoorzaam, je praat haar niet naar de mond in de hoop dat je ‘beloning’ krijgt;
 • Je trekt grenzen, je bent assertief;
 • Je respecteert grenzen van anderen;
 • Je bent mysterieus, je laat niet altijd het achterste van je tong zien;
 • Je durft je open te stellen voor anderen, al maakt je dat kwetsbaar;
 • Je zorgt voor echte vrijblijvendheid, een vrouw mag altijd afhaken.

En natuurlijk doe je je uiterste best om haar te laten genieten en seksueel te bevredigen. Zie mijn SuperMinnaar-site.

Let op: omdat je haar vrij laat om te gaan en te staan waar ze wilt, kan ze je verlaten. En zeker als je een goed partner bent die haar steunt, krijgt ze voldoende zelfvertrouwen om een andere man aan te trekken.

Vind je dat oneerlijk?

Veroveren doe je met zijn twee, als gelijkwaardige danspartners

Samen de liefde bedrijvenZoals je weet verkies ik de vrouwvriendelijk methode. Daarom hoor je mij geen brute grappen maken over hoe je je zin kunt doordrijven bij vrouwen. Ik ben behoorlijk allergisch voor sommige geintjes die gemaakt worden over bitches, wijven en trutten. Ook kan ik botte grappen over mannen, senioren niet echt waarderen. Gelukkig maar… Ik werk intensief met mannen en vrouwen, in neem mijn vak zeer serieus!

Ik promoot vrouwvriendelijkheid, niet omdat dat altijd plezier oplevert. De vrouwvriendelijke methode kent namelijk ook zijn uitdagingen. Deze versiermethode vergt steeds meer zelfbewustzijn als man.

Dus geregeld kom je jezelf tegen. Beschouw dat als een positief effect. Je kunt het gebruiken als springplank voor persoonlijke ontwikkeling.

Weet dat je er niet alleen voor staat. Je mag fouten maken en achteraf denken: had ik dat maar nooit gedaan! Vergeef het jezelf, leer van je fouten en ga verder met je leven. Net als dat ik dat telkens weer heb gedaan.

Ook ik ben mezelf geregeld tegen gekomen. Ook ik heb fouten gemaakt. Ik ben niet altijd lief geweest, ook niet voor vrouwen. En vrouwen zijn niet altijd lief voor mij geweest. Houd echter geen score bij in de hoop dat je daarna de schuldige sekse kunt aanwijzen. Die is er niet, het heeft ook geen zin.

Wat als vrouwonvriendelijk versieren veel beter werkt?

Geregeld barst de discussie los over waarom wel of niet vrouwonvriendelijkheid zou werken. Plus dat voortdurende geklaag over de zogenaamde alpha male die alle vrouwtjes in zou pikken.

Ik ben van mening dat de discussie niet over de kern van deze problematiek gaat. Het kan me namelijk NIETS schelen als vrouwonvriendelijkheid mij meer zou opleveren op seksueel- of relatievlak. Want IK WEIGER om vrouwen slecht te behandelen. Ik blijf liever vrijgezel dan dat ik een vrouw zou moeten dwingen tot seks.

Geen man overboord. Ik ben handig geworden in masturberen, ik kom zo vaak klaar als ik wil. Ik kom nooit iets tekort, ook in die zin leef ik in Overvloed.

Mits je je ervoor openstelt, er is een overvloed aan schoonheid en genot. Je hebt geen vrouw, relatie of seks nodig om overvloed te ervaren. Schoonheid is overal, je hoeft het niet gevangen te nemen of te bezitten… Wanneer je dat doorhebt, oefen je sterke aantrekkingskracht uit.

Nu is het de vraag, welke versiermethode verkies jij? VrouwONvriendelijk of vrouwvriendelijk vrouwen versieren?

Plaats je reactie hieronder. Dit is een belangrijk onderwerp dus laat vooral wat van je horen.

Gerelateerd:

 • Betere versierder door betere vragen (deel 2) (37)
  In het eerste deel: ‘beter leren vrouwen versieren’, heb je gezien dat een positieve instelling belangrijk is voor je succes. Vandaag ga ik verder in op het verbeteren van je mentaliteit. Negatieve gedachten ondermijnen het […]
 • Beter leren vrouwen versieren (deel 1) (32)
  Om beter te leren vrouwen versieren, lijkt het noodzakelijk om een arsenaal aan versiertrucs te verzamelen. Je wilt alle handige flirt-technieken en snelle verleidings-methodes tot je beschikking hebben. En natuurlijk wil je […]
 • Alpha man-leiderschap voor het vrouwen versieren? (#2) (31)
  Tijd om eens te spreken over de zogenaamde alpha man. Hij zou het ideaal zijn. Een voorbeeld van leiderschap voor het vrouwen versieren... Trouwens, bedankt voor de vele reacties op het vorige deel van: ‘Vrouwen versieren […]
 • Vrouwen versieren door leiderschap (#1) (42)
  Vrouwen versieren door leiderschap? Jazeker. De leiding nemen op de juiste momenten tijdens het versieren is belangrijk. Wilco stelde een paar weken geleden een interessante vraag bij het artikel ‘6 Clichés over Mooie […]
VrouwONvriendelijk vrouwen versieren?
Trefwoorden:     

27 reacties op “VrouwONvriendelijk vrouwen versieren?

 • Als trouwe cursist opteerde ik in het begin voor vrouwonvriendelijk. Dit had te maken met de vele nare ervaringen uit mijn eigen negatieve periode. Ik leefde toen in het schaarste concept. Ik was bang voor meisjes, bang voor de zoveelste afwijzing, ik slijmde veel om toch om in een goed blaadje te komen. Deze aanpak werkte wel maar had nauwelijks succes met dames. Ik deed maar wat er toen er allemaal gezegd werd via kamaraden die wel liefjes hadden en ik niet, wat uiteindelijk voor mijn eigen de ondergang van mijn eigen persoonlijkheid betekende. De drang naar liefde, lust en succes werd steeds groter en resulteerde in depressie, depri’s en dergelijk.

  Toen begon ik vanzelf te zoeken naar oplossingen want ik had een drang om te vechten. Ik was eind 2006 begonnen met karate. Toen was ik mentaal een wrak, onzeker en fysiek niks waard. Na een jaar besloot ik iets te zoeken naar een aanpak wat betreft met meisjes, vrouwen of dames te maken had. Toen begin 2008 ben ik hier op deze blogsite beland. Toen ik deze cursus aanschafte, was dit eindelijk het schatkist die ik had gevonden. Na eens goed te lezen hebben, besefte ik dat dit nog niet wat het was. Allemaal uitleg, geen concreet directe kant en klare oplossingen die ik wou hebben. Toen begon ik hier te reageren op de blogsites, meestal negatieve reacties, dit was een begin van mijn persoonlijke ontwikkeling.

  Na de vele reacties die ik hier had gezet, was ik een van die kerels die Victor hierboven omschrijft zitten bekijken qua video’s van real life footage en hoe gemakkelijk dat ze van wegkwamen van de vrouwen. In begin vond ik dit zelfs indrukwekkend, hoe doen ze dat toch, had nauwelijks ervaring en wou weten hoe zij het deden. Na een paar video’s te bekeken hebben, besefte ik wel dat niet de juiste aanpak is. Die ene Zwitser J.B en co, noemen hun zelf de ‘Elite Players’ bij uitstek. Hier heb ik ook van iets geleerd, namelijk je moet wel actie ondernemen, mondig kunnen zijn en timing hebben/inschatten. De rest is toch maar 1 grote show waarbij ze de verkeerde zaken en co promoten. Iets dat ik geleerd had bij karate, nooit iemand zeer doen tenzij diegene er echt om vraagt. Ik besloot om deze mannen nietmeer te volgen en ging verder met Victor zijn blogsite en producten.

  Tijdens mijn persoonlijke ontwikkeling, ben ik degelijk wel een Alpha male. Ik ben dit nog steeds dankzij de keiharde mentale aanpak van mijn gevechtssport, de levenswijsheden van de generatie jaren 50 a 60. Ik hanteer deze Alpha houding nog, enkel heb ik deze als extra onderdeel van de overvloedsconcept gezet.
  Dit maakt je meer een echte man ( geen rambo maar iemand die zijn eigen angsten gaat trotseren om toch een bepaalde effect willen bekomen). Door je eigen al talloze keren gekomen te zijn, versterkt wel je eigenwaarden, je leert je zwakheden, sterkes en kans op verbetering te begrijpen. Deze japanse gezegde: “Fall seven times, stand up eight”, is wat ik zelf heb ervaren, enkel meer gevallen maar toch die ene extra weer opgestaan. De andere cursisten die deze blog een jaar of 4 a 5 volgen, zullen wel weten waar ik over heb.

  De vrouwvriendelijke aanpak, daar ga ik zelfs voor. Mijn basis van de mentaliteit kernmerken en alles wat erbij hoort inclusief image, heb ik eindelijk goed opgebouwd, zonder dat het nu instort. Het bekomen van pure overvloed, gebeurt niet zomaar. Het kost je veel tijd, energie, tranen, zweet en bloed(figuurlijk) om toch deze krachtige concept te bekomen. Natuurlijk kan je zeggen, ik doe daar niet aan mee, das jouw keuze. Mijn moedige keuze die ik nu aan het neertypen ben, getuigd van openheid, durf en doorzettingsvermogen.
  Ik heb al vele keren op het punt gestaan om dit hier allemaal op te geven en toch doe ik voort, mits kleine pauzes ertussen.

  Na 6 jaar en paar maand deze blog en Victor te volgen, heb ik nog steeds weinig succes. Dit komt omdat ik nog ervaring moet op doen. Ik hanteer wel een krachtige concept, die vrouwvriendelijk is en ook al heb ik weinig succes. Toch merk ik bij de kleine zaken, dat er toch wel positieve respons is. Ik heb nu wel mentaal alles goed opgebouwd en nu moet ik mijn potentiële groei naar een maximale grens bereiken.
  Ik sta ondanks de transformatie, ik begin nu aan de ontdekking hoe groot zal mijn potentiële groei zijn.
  Kortom, een nieuwe grote vrouwvriendelijk avontuur staat op me te wachten. Dit betekent dat je ook heel wat moet incasseren, geven en op tijdsperiode ook kunt nemen. Ik kleed me beter, doe aan actieve zelfverbetering en last but not least persoonlijke verzorging. Allemaal factoren om je meer aantrekking te creeren.

  Overlaatst heb ik nog een meisje de kans gegeven om een meisje van 20j (ikzelf ben 24j) om zich beter te doen voelen bij me, dat ze beter bij me paste om zo haar eigen onzekerheden weg te werken. Waarom doe je dit? Dit is voor mijn eigen ervaring om het vrouwelijke brein/ziel te ontdekken en ook ik wou haar helpen (gevoel van vertrouwen/veiligheid/zelfbewust) omdat ik behulpzaamheid als positieve karaktertrek heb. Ik leid en begeleid, iets waar ik zelf ondertussen goed in ben geworden. Dit is een voorbeeld van overvloedsconcept…

  Kortom vrouwvriendelijk veroveren is veel toffer dan de onvriendelijk aanpak. Het enige nadeel dat je hieraan hebt, is dat je veel geduld moet hebben de werkelijke succes te bereiken…

  1. Als trouwe cursist opteerde ik in het begin voor vrouwonvriendelijk.

   Dat is je vergeven Andy.

   Leer van je fouten, beter en beter.

   Toen ik deze cursus aanschafte, was dit eindelijk het schatkist die ik had gevonden.

   Dit soort feedback op mijn E-coachsysteem is natuurlijk altijd leuk om te krijgen 😀

   Allemaal uitleg, geen concreet directe kant en klare oplossingen die ik wou hebben.

   Ik geef wel voorbeelden, structuur en houvast.

   Toch bied ik geen kant-en-klaar stappenplan om ‘iedere vrouw te versieren’. Die bestaat namelijk niet.

   Elke vrouw is uniek, elke man is uniek. Dus het Veroverproces verloopt telkens anders.

   Ik begrijp dat je nog meer houvast zoekt. Uiteindelijk vind je die niet bij een ander, niet in een boek of product… maar bij jezelf. En die is fundamenteel, niemand kan die je ooit ontnemen.

   Deze Japanse gezegde: “Fall seven times, stand up eight”

   Die onthoud ik!

   Mijn moedige keuze die ik nu aan het neertypen ben, getuigd van openheid, durf en doorzettingsvermogen.

   Ja, dat is moedig en krachtig! En ik waardeer dat enorm.

   Weet dat veel mannen en vrouwen dit lezen en hier iets aan hebben.

   Slechts een fractie van de lezers plaatst echter ook een reactie op mijn blog. (Dat is prima.)

   Verder mag je je bewust afvragen wat je persoonlijke definitie is van succes. Een vrouw in je bed krijgen? Tongzoenen? Een relatie?

   Nummer 1 mag levenskwaliteit zijn. Alles wat je doet en laat mag je levenskwaliteit verhogen. Een mentaliteitsverandering is een krachtige manier om dat voor elkaar te krijgen. Dat brengt je ook steeds dichterbij plezier op liefdesvlak.

   Kortom vrouwvriendelijk veroveren is veel toffer dan de onvriendelijk aanpak. Het enige nadeel dat je hieraan hebt, is dat je veel geduld moet hebben de werkelijke succes te bereiken…

   Goed dat je dit benadrukt: vrouwvriendelijk is toffer!

   Trouwens, genoeg mannen komen in grote problemen door vrouwONvriendelijk gedrag. Zeker als ze domweg een of andere versierguru proberen na te doen.

   Sommige vriendinnen hebben met mij gedeeld hoe zij een mannen hebben aangepakt die ongewenst gedrag vertonen. Zero-tolerence bij handtastelijkheden bijvoorbeeld.

   Mannen die vrouwen bij de keel grijpen of zomaar aan vrouwenbillen zitten, spelen met vuur. Zeker als ik in de buurt ben.

   Bedankt voor je reactie Andy! 😀

   1. Hoi Victor, ik heb veel gehad aan de verhalen van je Amerikaanse collega David Shade en dat heeft mij geholpen mijzelf in een ander perspectief te zien en daarbij ook vrouwen in een ander perspectief te zien.

    Ik ben het met je eens dat vrouwONvriendelijk versieren niet kan, Shade schrijft over het “Bad Boy” syndroom, ik heb er absoluut geen behoefte aan zo met een vrouw om te gaan, ik ken diverse vrouwen die nooit meer een man aan zullen raken omdat zij slachtoffer van een bad boy is.

    Waarom zou je trouwens een vrouw onderdrukken? Daar wordt alles alleen maar slechter van, het lijkt mij ook niets met de seks, een vrouw in bed die als de dood voor je is en die zich aan je geeft uit angst is hetzelfde als verkrachting, en voordat je het weet is zij beschadigd voor het leven.

    Ik vind vrouwen verrukkelijke wezens die erg kwetsbaar kunnen zijn, het is de kunst om met liefde de slet (met RESPECT) in haar te laten ontwaken, haar te stimuleren tot ongekende hoogtes zodat zij zich vrijwillig kan geven, nee ZAL geven omdat haar hart dat verlangt.

    Overgave is ook een fenomeen dat weinigen begrijpen, mannen en vrouwen, overgave in deze context betekent dat zij zichzelf volledig mag laten gaan omdat ze zich VEILIG bij jou weet, alles loslaten omdat ze vertrouwen heeft in haar man en weet dat hij er alles aan doet om haar te verwennen en in het Nirvana van lust en genot te brengen.

    Het respect voor haar vrouw zijn en de veiligheid die jij haar kan bieden moet een vrouw al kunnen voelen aan je uitstraling als ze jou voor de eerste keer ziet zodat ze weet dat jij “De man” bent, gewoon een lekkere vent die geen “Mr. nice guy” is en dus niet in de friendzone rondhangt, het heeft bij mij wel even geduurd voor ik besefte dat mijn mr. nice guy gedrag vrouwen richting de bad boys dreven omdat deze wel een bepaald mannelijk gedrag vertonen.

    Wees geen bad boy maar ook geen nice guy, wees gewoon DE MAN.

    Overgave uit angst kan een tijdje goed gaan maar er zal geen passie zijn en kan er geen liefde groeien en na een tijdje is het over.
    Overgave uit lust stimuleert passie en dus ook liefde en als het je gegeven is voor onbepaalde tijd.

    Geef mij dus maar de liefde.

    1. Bedankt voor je reactie Dirk.

     David Shade heeft een positieve invloed op je gehad. Mooi zo! 🙂

     een vrouw in bed die als de dood voor je is en die zich aan je geeft uit angst is hetzelfde als verkrachting

     Precies! Dat is absoluut niet wenselijk. Ik ben blij dat jij er ook zo over denkt.

     Veiligheid (en gevoel van veiligheid) is de basis. Niet alleen voor seks, maar ook voor een relatie of contacten in zijn algemeenheid. Mannen zijn zich daar onvoldoende van bewust.

     Geef mij dus maar de liefde.

     Ja!! 🙂

 • zolang je, als man, niet eerlijk bent tegenover jezelf, zeker als het gaat om je eigen zwakheden, ben je vrouwonvriendelijk, ongeacht of je ze nu wel, of niet aanspreekt. Want hoe kun je nu eerlijk zijn tegenover een ander als je niet eens eerlijk kunt zijn tegenover jezelf? Dus, of je nou een ‘nice guy’ bent, of arrogant, of helemaal geen vrouwen aanspreekt, zolang je in een “ontkenningsfase” zit, en jezelf niet confronteert met jouw eigen angsten, ongeacht wat die angsten zijn, ben je vrouwonvriendelijk. Ga maar na, je bent al niet eens vriendelijk tegen jezelf als je je eigen angsten ontloopt! Hoe kun je dan vriendelijk zijn tegen vrouwen?

  Wat J.B. betreft, mannen leren hoe ze vrouwen bij de keel moeten pakken en moeten commanderen, dit is duidelijk grensoverschrijdend gedrag en zeer vrouwonvriendelijk. Ook vind ik persoonlijk vrouwen de weg blokkeren en zeggen dat ze er leuk uitzien niet zo relaxed, zeker niet in het drukke verkeer. Je kan gerust een vrouw aanspreken in een winkel, supermarkt, of in een broodjeszaak bijv. en een leuk gesprek beginnen etc.. (en soms plagen en veilig en vluchtig aanraken of handschudden), genoeg vrouwen die dat heel spontaan vinden.

  Maar zelfs als je vrouwvriendelijk vrouwen versiert, MOET je stoppen met liegen tegen jezelf over je eigen zwakheden. Want vrouwvriendelijk versieren kan alleen maar als je eerlijk bent tegen jezelf en jezelf met je eigen angsten confronteerd (en ik bedoel al je angsten en niet alleen aanspreekangst), en je eigen zwakheden en fouten accepteert en toegeeft (en dit hoeft natuurlijk niet hardop).

  Dit is alleen maar mijn mening op basis van mijn eigen ervaringen. Hoe vaker en meer je in de spiegel durft te kijken en jezelf tegen durft te komen, des te aantrekkelijker wordt je voor de vrouwen. Iets dat ook wel vaak Inner Game wordt genoemd. Vergeet niet dat je al zonder iets te zeggen communiceert. Dus niet eerlijk zijn tegenover jezelf maakt je als man zowieso vrouwonvriendelijk, of beter gezegd, mensonvriendelijk, en zolang je niet je eigen angsten en zwakheden toegeeft en overwint, kun je nooit effectief vrouwen versieren, nooit een relatie met succes onderhouden en loop je achter de feiten aan.

  Denial is more than a river in Egypt.

  1. Eerlijkheid tegenover jezelf is belangrijk, mee eens Colin.

   Al mag het een meer genuanceerd onderwerp zijn.

   Maar zelfs als je vrouwvriendelijk vrouwen versiert, MOET je stoppen met liegen tegen jezelf over je eigen zwakheden.

   Wat is een zwakheid? Een zwakheid kan een sterke kant zijn of worden. En dat hangt ook af van je behoeften, voorkeuren en de situatie waarin je je bevindt.

   Laatst sprak ik een vrouw aan in de tram. Het viel me niet eens op dat ze een kleinere vrouw was dan de gemiddelde vrouw in Nederland. Ik houd me namelijk niet bezig met lichaamslengte. (Eerder met lichaamstaal en wat een vrouw wil delen.)

   Ze maakte echter tweemaal een grappig bedoelde opmerking over haar lichaamslengte. Ik heb haar niet gevraagd waarom ze dat deed.

   Het kan zijn dat ze onzeker is over haar lichaamslengte. Of dat ze preventief grappen maakt om te voorkomen dat ik er iets lulligs over zou zeggen. Het kan zelfs een gewoonte zijn waarvan ze zich niet meer bewust van is.

   Hoe dan ook, iets aan jezelf labelen als slecht, nadelig, onaantrekkelijk, zwak, beïnvloed je gedrag en je presentatie. Zelfs al spreek je het niet uit (zoals je verderop in je reactie ook aangeeft).

   Natuurlijk is labelen soms functioneel. Dan kun je er over praten en mee/aan werken.

   Verder adviseer ik mensen om op te passen met labels. Of in ieder geval, wees je er zoveel mogelijk van bewust en neem geregeld meerdere perspectieven in. Genuanceerd en relax/luchtig.

   Hoe vaker en meer je in de spiegel durft te kijken en jezelf tegen durft te komen, des te aantrekkelijker wordt je voor de vrouwen.

   Juist! Zelfacceptatie, congruentie, zelfbewustzijn en aansluitend zelfoverwinning.

   Dit alleen al maakt dat je opvalt voor (zelfbewuste) vrouwen. Je loopt als het ware op een andere manier door The Matrix heen 😀

   en zolang je niet je eigen angsten en zwakheden toegeeft en overwint, kun je nooit effectief vrouwen versieren, nooit een relatie met succes onderhouden en loop je achter de feiten aan.

   Dat vind ik iets te stevig neergezet.

   Je hoeft niet perfect te zijn om aantrekkingskracht uit te oefenen, te flirten en te versieren of om een relatie te onderhouden.

   Je mag fouten maken, je mag later pas tot inzicht komen over een angst.

   Echt een waardevolle reactie Colin. Bedankt!

 • Fijn, Victor, om dit van een mannelijke versiercoach te lezen. Een goed geluid als tegenwicht tegen de uitlatingen van Julien Blanc c.s. Beter dan deze heren taboe te verklaren, want dan kunnen ze in de schaduw hun werk blijven doen. Dat is ongewenst, want alles wat je onderdrukt wint aan kracht. Beter om op deze manier licht te schijnen op de duistere krachten in en tussen mensen. Dat zowel mannen als vrouwen hun beschadigingen meenemen in de liefdesrelatie, is iets dat we maar beter onder ogen kunnen komen. Dan kan de liefdesrelatie een helende relatie worden. Zelf heb ik de hele rataplan ervaren, van een gewelddadige relatie tot een helende liefdesrelatie. Wat een persoonlijk groei heb ik uit deze ervaringen gehaald! Dat komt mijn leven alleen maar te goede, in mijn hoedanigheid als geliefde, als moeder, als coach en als schrijver.

  1. Welkom op mijn blog Karen! Leuk dat je reageert.

   Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Of we nu bepaalde heren/bewegingen doodzwijgen of in de schijnwerpers zetten, het blijft toch wel door hobbelen.

   Ik denk dat de uiteindelijke oplossing ligt bij de mensen zelf; verantwoordelijkheid nemen voor eigen denkbeelden en overtuigingen.

   Dat zowel mannen als vrouwen hun beschadigingen meenemen in de liefdesrelatie, is iets dat we maar beter onder ogen kunnen komen. Dan kan de liefdesrelatie een helende relatie worden.

   Precies. Hoewel, het mag niet de bedoeling zijn dat de heling volledig afhangt van een partner. Waarschijnlijk bedoel je het ook niet op die manier.

   Ik wil slechts duidelijk maken dat mensen verantwoordelijkheid mogen nemen voor hun eigen leven. Een (nieuwe) partner mag natuurlijk ondersteunen. Maar therapeuten in je eigen relatie of in het dagelijkse leven als single kan gevaarlijk zijn. (Dit geef ik geregeld mee aan cursisten die in de zorg werken, therapeut zijn etc. Het is een valkuil.)

   Wat een persoonlijk groei heb ik uit deze ervaringen gehaald! Dat komt mijn leven alleen maar te goede, in mijn hoedanigheid als geliefde, als moeder, als coach en als schrijver.

   Wow! Dat is wat ik bedoel, je persoonlijke geschiedenis gebruiken als springplank voor persoonlijke ontwikkeling. En dat ook doorgeven an anderen, prachtig! 🙂

 • Vrouwonvriendelijk versieren???? Wie kan daar nu in geloven? Bij het horen van het woord alleen al weet je toch zo al dat dit zo niet kan lukken. Ok, sommige vrouwvriendelijke trics werken bij de ene vrouw beter dan bij de andere. Zoals ik Colin begrijp is het idd belangrijk dat je als man je in een kwetsbare positie moet durven begeven, maw je bloot durven stellen. (Eerst figuurlijk dan letterlijk ;). Wat ik heb geleerd: teasen en kunnen luisteren is belangrijk bij een vrouw. Daar houden ze van.

 • Inderdaad liever alleen dan dit soort methodes te gebruiken. Een opmerking heb ik wel: waar ligt de grens tussen speels plagen (en haar prikkelen en een beetje provoceren) en zelfvertrouwen ondermijnen? Voor mij is dit niet steeds duidelijk let wel ik heb niet de intentie haar zelfvertrouwen te ondermijnen maar ik vraag het me af.

  1. Hoi Sebastiaan. Je bedoelt met ‘dit soort methodes’ hopelijk de vrouwvriendelijke versiermethode 🙂

   En je vraag ‘waar ligt de grens’ is een goede. Er is een grijs gebied gebied. Dat maakt het moeilijk om een eenduidig antwoord te geven die altijd opgaat.

   Elke vrouw is uniek. De een heeft meer zelfvertrouwen dan de ander. Gevoel voor humor verschilt ook per vrouw. Plus het moment, de omgeving, etc.

   Mijn advies: een positieve intentie mag de basis zijn. Verder, stem je af op de vrouw, ontdek hoe ze reageert. Op basis van haar reacties kun je veel opmaken of het goed bij haar aankomt en of je een stapje verder kunt gaan met teasen of het speels plagen beter kunt indammen.

   Let wel, stem niet af met de intentie om een match af te dwingen. Een mentaliteit van Filteren (selecteren) is belangrijk.

   Bedankt voor het reageren!

 • Beste Victor,
  Ik wilde je even een compliment geven voor de manier waarop je ‘vrouwvriendelijk versieren’ promoot, echt fantastisch. Toch moet ik zo nu en dan wel ‘cringen’ door de gedachte dat er een alternatief bestaat op vrouwvriendelijk, die ondanks alle onderbuikgevoelens van negativiteit toch door veel mannen wordt gevolgd, ik hoop dat die trend ophoudt. Ik moet lachen van de namen die je jouw ‘pakketten’ hebt gegeven: ‘Seks scoren’ en ‘Super minnaar’, want ze klinken mij in de oren als iets bijna primitiefs, en roept associaties op alsof seks een wedstrijd is of iets dat ‘gewonnen’ wordt, ‘overwonnen’ wordt misschien wel.. (‘scoren’), maar ik denk dat die namen wel de lading dekken en catchy werken, dus good for you 🙂

  Al jaren ben ik enorm geïnteresseerd in seksualiteit, zowel de vrouwelijke als de mannelijke, vandaar dat ik na wat googlen op jouw website ben beland, ik ben dus niet op zoek naar een cursus 🙂 Ben al jaren heel gelukkig met mijn lieve vriend (Victor). Wel ben ik erg geïnteresseerd geraakt in ‘het mannenperspectief’, als dat al bestaat, dus ik zal je website blijven volgen. Zelf geef ik met veel plezier debattrainingen en herken ik veel van de overtuigstrategieën, die ik mijn cursisten ook aanleer, grappig, ik wist niet dat ik verkapte versiercursussen gaf!

  Dus nogmaals, keep up the good work & practice what you preach!

  1. Bedankt voor het compliment Kristina 😀 En je bent van harte welkom om mijn site te volgen en te reageren. Leuk!

   Ik heb in het verleden veel gedebatteerd. Dat was leuk om te doen. En er is zeker een overlap wat betreft debatteren en versieren. Echter, als het om de liefde gaat, is mentaliteit en levensinstelling nog veel belangrijk dan trucs, overtuigings- en versiertechnieken.

   Bijvoorbeeld, bij debatteren kan het bij het spel horen om niet je eigen mening te verdedigen, maar juist de andere positie in te nemen. En dan toch overtuigen en winnen. Goede oefening voor de flexibele geest (waar sommige mensen totaal niet mee uit de voeten kunnen).

   Als het om versieren gaat, adviseer ik mensen juist meerdere perspectieven in te nemen, maar vooral bij zichzelf te blijven. Zo min mogelijk machtsspelletjes spelen, maar flexibel zijn en authentiek blijven…

 • Victor ,

  Mooie uiteenzetting met pit en karakter , wel mag er voor mij dieper op het gedrag in gegaan worden .
  Desalniettemin heb je kort en bondig besproken welke consequentie’s zich stellen die op beide zaken van toepassing zijn .
  De lijn tussen de contradictie is daarnaast ook heel sterk aanwezig , met een ondertoon die stimulerend kan werken richting positief 🙂
  Vond het fijn om lezen

  Groet ,
  V.I.

 • Wel Victor ,

  Ik citeer even uit je kopstuk:

  Willekeurige voorbeelden van vrouwonvriendelijk gedrag voor seks en macht:

  Door te liegen en gebruik te maken van haar vertrouwen, kun je slinks gebruik maken van haar kwetsbaarheid. Ze doet alles voor je.

  Door ingenieuze mind games te spelen en ver doorgevoerde psychologische trucs toe te passen, kun je (potentiële) weerstanden omzeilen en doorbreken.

  Zo ‘nodig’, gebruik agressie en emotioneel/fysiek geweld om alles af te dwingen wat je van haar eist. Ze gehoorzaamt je 100%.

  Je geeft punten aan die voorbeelden van het gedrag ( los van de contradictie van vrouwonvriendelijk dan ) , zouden moeten zijn , maar door hier dieper op in te gaan , kan je het gedrag wat meer in een bepaalde context plaatsen met , laten we stellen meer specifiek gedrag , dat men kan halen uit enkele dialogen van iemands verhaal om het zo te stellen 🙂 .
  Waaraan herken je het , hoe probeert hij het juist , wat met vb die mindgames , welke mindgames kan hij zoal gebruiken als ‘ strategie ‘ , etcetera …

  Nu het spreekt wel voor zich maar ik heb bij het lezen hiervan ” ok , hier wil ik meer over weten , hoe kan je die zaken dan eventueel zelfs herkennen etc. … ”

  Groetjes

  1. Dus je wilt meer details en voorbeelden van dat vrouwonvriendelijke gedrag. Zodat mensen eerder doorhebben dat er sprake is van negatieve manipulatie. Begrijpelijk!

   Ik wil mijn blog zoveel mogelijk positief houden; de vrolijkheid stimuleren, het enthousiasme. Alles voor een initiatiefrijke, optimistische houding. Want een positieve instelling brengt meer dan de angst voor gevaar en pech.

   Tegelijkertijd wil ik wel degelijk mijn lezers ook behoeden voor eventuele valkuilen en gevaren. Zie bijvoorbeeld mijn artikelen over foute mannen (ga ik nog uitbreiden) en foute vrouwen (redelijk uitgediept).

   Kortom, ik noteer je vraag 😀 Er is nog zoveel te schrijven dat van belang is voor een goed liefdesleven!

 • Beste Victor ,

  Ik zou je graag uitgebreider zien schrijven over het vrouwonvriendelijk versieren , er dient nadruk gelegd te worden op het feit dit zeer nefaste gevolgen kan hebben voor de vrouw psychisch en lichamelijk .
  Zelf , als ( onbewust ? ) slachtoffer van , ja ik zei slachtoffer … Dit omdat de gevolgen aanzienlijk zijn voor de vrouw . het is als jezelf moeten overgeven aan die man omdat je niet meer verzetten kan of durft .
  Je voelt alle controle onder je voeten vandaan gehaald worden .
  Vrouwen die dit ervaren hebben idd op de duur nood aan de persoon in kwestie en dan ga ik nog niet over een stockholm syndroom , het lijkt er op dat de commentatoren hier toch wel een beetje aan voorbij gaan .
  Laat vrouwonvriendelijk versieren maar een onderwerp wezen waarvan het laatste nog niet gezegd is en de discussie eeuwig kan blijven doorgaan ( wat niet negatief is , hier is het werkelijk correct om er dieper op in te gaan )

  P.s. Schrijft U een vervolg ? Ik zou het met genoegen lezen dan !
  Hartelijke groet ,
  V.I.

  1. Eh, ik heb nog niet gereageerd op jouw reactie!

   Zeker, het laatste is nog niet gezegd over de pijnlijk foute praktijken! Niet dat ik op korte termijn nieuwe artikelen hierover uitbreng; ik heb mijn handen vol aan het coachen en het ontwikkelen van een speciale training voor mannen (op seksueel vlak)….

 • Beste Victor,

  Helaas, naar ondervinding ga je te maken hebben met een ‘ concurrent ‘, hoewel ik hem niet bepaald een concurrent kan noemen daar hij juist vrouwONvriendelijk versieren promoot, wat een uiterst contrast is met de tips die van jou komen. De persoon in kwestie ga ik niet per naam noemen aangezien ik dan zelf nog strafrechtelijk kan vervolgd worden, uit den boze en tevens irrelevant.

  Ik maak mij meer zorgen omtrent het feit de talloze mannen het gedrag zelf gaan promoten omdat het inderdaad effectief werkt, maar dan nog stel ik mij de vraag bij welke man het op komt om voor dit gedrag te gaan opteren. Nu is het echter zo dat het de mannen werkelijk ‘ hersenspoelt ‘ waardoor zij niet eens door hebben dat het vrouwonvriendelijk is, maar nemen ze het gewoon als goed advies van een ‘ versiercoach ‘… Mannen kunnen moeilijker aan de mimiek van een vrouw zien of ze iets bepaald voelt, daarom vrees ik zelfs voor een ‘ epidemie ‘ van vrouwonvriendelijk versieren. Dan rest alleen nog de vraag welke mannen het in de gaten gaan hebben dat het vrouwonvriendelijk is… Kan jij voor wat opklaring zorgen? Een wanhopige man zou hier zijn kans namelijk mooi zien, maar een man die genoeg kennis heeft en regelmatig scoort als het ware zou toch op zijn eigen manier blijven versieren of ben ik te optimistisch nu?
  Groet,

  een ( bezorgde ) vrouw!

  1. Precies, niet echt een concurrent. Wat dit soort mannen doen is van totaal andere aard dan waarmee ik me bezig houd.

   Gelukkig bereik ik vooral de mannen die vrouwvriendelijk contact willen maken en versieren 😀

   Helaas is vrouwenhaat niet iets nieuws. Door de eeuwen heen steekt het telkens weer de kop op. In dit geval is ‘the seduction community’ de voedingsbodem.

   Nu is het echter zo dat het de mannen werkelijk ‘ hersenspoelt ‘ waardoor zij niet eens door hebben dat het vrouwonvriendelijk is, maar nemen ze het gewoon als goed advies van een ‘ versiercoach ‘…

   Ik roep mannen op om vooral zelf te blijven nadenken. Reflecteren, verdiepen, inleven in anderen, enzovoorts. Dit maakt je niet alleen aantrekkelijker als man, het voorkomt ook dat je gehersenspoeld wordt door een of andere guru.

   Mannen kunnen moeilijker aan de mimiek van een vrouw zien of ze iets bepaald voelt, daarom vrees ik zelfs voor een ‘ epidemie ‘ van vrouwonvriendelijk versieren.

   Mijn ervaring is dat vrouwen wel degelijk duidelijk zijn in hun grenzen. Althans, als ze het gevoel hebben dat ze grenzen mogen trekken. Dat komt neer op een veilige situatie creëren, en als man niet je eigenwaarde koppelen aan wel of niet seks hebben met een vrouw.

   Ik weet niet of er een epidemie komt van vrouwonvriendelijk versieren. Het overgrote deel van de mannen heeft geen slechte bedoelingen en is niet op roverstocht. Nee, de Nederlandse en Belgische mannen zijn dikwijls juist te passief, daar hoor ik veel vrouwen over klagen.

   Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken. Toch houd ik het nieuws in de gaten, heel misschien zakt het inderdaad in. Ik hoor de laatste tijd hier en daar berichten over grote groepen mannen vrouwen aanranden. Ik vraag me af wat er werkelijk gaande is.

   Een wanhopige man zou hier zijn kans namelijk mooi zien, maar een man die genoeg kennis heeft en regelmatig scoort als het ware zou toch op zijn eigen manier blijven versieren of ben ik te optimistisch nu?

   Juist. De man die het Schaarste-concept toepast zal eerder, uit wanhoop, minder rekening houden met anderen. In Overvloed leven maakt dat je je als man meer ontspant, niet zo jaagt. Niet uit bent om zo snel mogelijk te scoren. (Al is het verlangen naar een vrouw en seks op zich gezond.) Het is geen moeten meer, geen poging om zijn mannelijkheid te bewijzen. Het is verlangen en handelen vanuit vrijheid.

 • He Vicky,

  Ik begrijp je wel wat je ongeveer meemaakt. Het is me ook opgevallen als kerel, hoeveel kerels wel niet zijn die wanhopig zijn en toch de vrouwonvriendelijk kerel uithangen op hoop van succes te hebben bij de vrouw.
  Ik heb daar ook zeer lang overgetwijfeld welke methode ik best zou hanteren en ik koos de weg van respectvol omgaan met vrouwen en hun niet als een speelgoedje behandelen. Telkens wanneer ik tracht te flirten met een vrouw dan schrikken te meesten meteen en aan hun lichaamstaal denken ze dan ” wat voor een creep is me dat hier”. Die blik herken ik vaak genoeg terwijl ik me net kwetsbaar opstel. Tegenwoordig ben ik zeer selectief geworden op vlak van flirten want niet iedereen is er van gediend. Je moet al aan een bepaalde uiterlijkheden voldoen maar mijn grootste nadeel ik dat ik een pak ouder dan mijn werkelijk leeftijd is dus dan is meestal “byebye creep”.

  De kerels die vrouwonvriendelijk methode promoten willen succes van korte termijn en niet van lange termijn. Deze methode is niet bezig wat de waarden van de vrouw maar eerder hoe snel kan ik mijn lust bevredigen. Helaas is het nu in opmars omdat de moderne westerse man helemaal de weg kwijt is. Dat is ook van de redenen waarom we te passief zijn. Ik ben het nog steeds maar lig er niet meer wakker van.
  Bij een plotse actie van actief op te stellen, weten de MEESTE vrouwen ook niet wat te doen en dan opteren die vrouwen meestal voor de vluchtroute. Probeer dan als goedwillende kerel nog energie te steken in deze methode van vrouwvriendelijk te zijn terwijl plots het vrouwonvriendelijk veel beter ligt.

  Momenteel zit in terug in een verover stop omdat ik het geduld niet meer heb om door alle fasen heen te gaan. In deze periode is het de ene seks- of liefdesenquête na de andere waardoor je gaat beseffen, ik moet snel aan een partner geraken dus vrouwonvriendelijke manier terug.

  1 ding zeg ik hier : Vrouwvriendelijk gedrag wordt niet meer GEWAARDEERD. Het zijn maar slechts enkelen op 1000 die het wel kunnen en zo verder vrouwvriendelijk gaan. Punt is in deze tijdsperk is het veroveren zodanig moeilijk gemaakt, geduld hebben is zeer belangrijk maar mijn geduld is ver op.

  Victor,

  Hoe meer je ontspant, hoe meer tammer je wordt en dat heb ik nu voor. Ik jaag al een tijdje niet. Kheb er ook geen zin meer in flirten, jagen en dergelijke. De drijfveer is weg, ik had die wel bij schaarste waar ik wel bleef jagen, toch proberen. Nu is dat totaal verdwenen. Hoe zorg ik op een vrouwvriendelijk manier terug voor een drijfveer die zegt van nu ga je op die jagen etc..

  1. Het is me ook opgevallen als kerel, hoeveel kerels wel niet zijn die wanhopig zijn en toch de vrouwonvriendelijk kerel uithangen op hoop van succes te hebben bij de vrouw.

   Nu mag het de vraag zijn, wat is succes hebben bij de vrouw?

   ik koos de weg van respectvol omgaan met vrouwen en hun niet als een speelgoedje behandelen.

   Mooi 🙂

   Telkens wanneer ik tracht te flirten met een vrouw dan schrikken te meesten meteen en aan hun lichaamstaal denken ze dan ” wat voor een creep is me dat hier”.

   Je kunt aan lichaamstaal zien dat een of meer lichaamsdelen zich plotseling spannen; ‘schrik’. Maar je kunt niet van mensen aflezen wat ze werkelijk denken.

   Een van de grootste fouten die je kunt maken in de omgang met mensen is denken dat je hun gedachten kunt lezen.

   Nu is het mijn vraag, op welke manier probeer je te flirten?

   Je moet al aan een bepaalde uiterlijkheden voldoen maar mijn grootste nadeel ik dat ik een pak ouder dan mijn werkelijk leeftijd is dus dan is meestal “byebye creep”.

   Oud of ouder zijn hoeft niet te betekenen dat je dan ook een creep bent, of als een creep wordt gezien.

   Hoe weet je zo zeker dat anderen je als een creep bestempelen?

   De kerels die vrouwonvriendelijk methode promoten willen succes van korte termijn en niet van lange termijn.

   Nee, zij gaan ook voor ‘lange termijn succes’. Maar ze hebben echter een andere definitie van succes.

   Hoe meer je ontspant, hoe meer tammer je wordt en dat heb ik nu voor.

   Even een vreemde vergelijking. Als je als kickbokser voortdurend je spieren aanspant, kun je niet meer flexibel bewegen. Ook voor de kickbokser is ontspanning noodzakelijk.

   Dansen? Hetzelfde. Met teveel spanning in je lijf kun je niet meer vlot bewegen. En het oogt ook niet meer mooi.

   Autorijden? Ontspan en wees alert. Het kan beide.

   Kortom, ontspanning is voor alles belangrijk. Ongeacht welk beroep, ongeacht wat je ook doet of wat je wil bereiken. Op liefdesvlak is ontspanning (ook mentaal) zeker noodzakelijk.

   Maar nee, dat wil niet zeggen dat je dan ook meteen initiatiefloos bent. Je kunt ontspannen initiatief nemen…

   Hopelijk zet het je aan het denken Andy.

   1. Victor, jij met jouw levens moeilijke vragen telkens, binnenkort open je nog een bar in Amsterdam met als naam “Principale L’amour par Victor”. Een bar met hippe cocktails, salsa muziek en de liefdesadviezen van Victor plus voor de VIPs, een bunker vol ondeugenieterij.

    Wat is succes hebben bij vrouwen? Dat lijkt een erg ruim begrip waarbij allerlei antwoorden kunt beantwoorden. Voor merendeel zal dat zijn, zo snel mogelijk het bed in krijgen, voor andere de liefde opzoeken, voor andere deel tonen dat hij kan scoren, etc.

    Voor me is eerder vinden van liefdesvolle partner. Dit is slechts een deel. Ik wil vinnig worden om op een vrouwvriendelijke manier een dame warm te krijgen voor me zonder daar de trucjesdoos te gebruiken. Op mijn eigen natuurlijke eigenschappen van leider zijn, grappig zijn, een bezorgde kerel zijn over een dame. 1 van mijn kern kwaliteiten is wanneer ik eindelijk een dame heb gevonden, dan wil die dame ook ondersteunen, in een positieve mentale spiraal mee op te peppen. Ultieme doel hierin en wellicht zal ik al grijs en bejaard zijn, is dat ik met weinig moeite toch erg gemakkelijk vrouwelijk contact heb, zowel gebied op verbale als op lichamelijke warmte.

    Het is niet dat ik hun gedachten lees, verrevan. Gevoel van dat je wel bekeken wordt eventjes en plots weg van de aandacht. Voor me is dat hatelijk omdat ik van natuur uit een aandachtbeestje ben.

    Ik heb een vrije manier van flirten. Ik wil polsen naar de intresse van de persoon. Puur daaruit samen met lichaamstaal van de persoon zal ik verder flirten, contact maken, etc. Ik flirt enkel als ik een lief moet hebben. Voor de komende maanden zal ik toch proberen om toch aan geweldig liefje te geraken. Als het me niet dan lukt, dan besef ik wel dat ik mijn maximum zit en dan laat ik het wel volledig los.

    Het creep of engerd gedeelte, is gebaseerd op de gemengde reactie die ik krijg wanneer ik flirt. Sommige vinden dat leuk, andere totaal niet en weten zelfs niet hoe ze moeten erop reageren. Dat laatste maakt me wel bang want zij staan niet open voor een vrolijke iemand die wel goedaardig is. Waarschijnlijk moet ik uit mijn comfortzone van openbaar vervoer komen om dat te doorbreken. Het echte uitgaan is aan me niet besteed. Cabaret ben ik ideaal voor te vinden, film ook. Mijn relaxmoment kwam uit de filmzaal van de film “deadpool”. Heerlijk gelachen, genoten en dat op mn eentje gaan zien in een volle cinemazaal. Ook daar werd ik bekeken zo van, waarom zit daar zo alleen? Het deert me niet.

    Als karateka van ver 10 jaar in beoefening, weet ik ondertussen wel wat ontspanning daar is. Soms heb ik nood aan full contact fight en meestal op andere momenten om toch beter te voelen na een training. Ik ben dan wel ontladen, ontspannen maar dan duikt het lustbeestje op en dan moet ik weel een spanning erop leggen. Als ik een vriendin had, zou ik veel meer ontspannen zijn als ik nu ben.

    Nu het denkgedeelte van ontspannen initiatief nemen.
    Hoe meer je ontspant, hoe meer tammer je wordt. Daarmee bedoel ik: Hoe minder iets moet, hoe minder de neiging om ernaar te handelen. De aandacht voor een bepaalde doel is plots weg en dan heb je ook geen zin erin om toch eraan te beginnen. Bij ontspannen initiatief heb ik een paar momenten gehad en totaal niks meegedaan. Waarschijnlijk heeft dat te maken met traag te zijn, niet snel genoeg zijn om van het moment te profiteren. De enigste manier om me tot actie over te gaan is pushen hetzij van mijn eigen, hetzij door een sociale druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *