Tekening van vrouw - Beeldvorming van vrouwenIn mijn E-cursus vrouw veroveren wijs ik mannen op de rol van het zelfbeeld in het liefdesleven. Natuurlijk is er meer van invloed. Ook de beeldvorming van de man bepaalt veel over het verloop van zijn liefdesleven.

In hoeverre ben jij je bewust van het beeld dat je van vrouwen hebt? Graag zet ik je aan het denken. Daarom geef ik vandaag VIER willekeurige voorbeelden van hoe je vrouwen zou kunnen zien.

#1. Positieve beeldvorming: ”Vrouwen zijn fantastisch!”

De slogan van een bekend deodorant merk luidt: Vrouwen zijn sterk. Onder het mom van vrouwenemancipatie wordt de vrouw geregeld opgehemeld. In reclames, op televisie; de media.

En misschien vind je dat prima, omdat je van mening bent dat vrouwen in meerdere opzichten fantastische wezens zijn…

Pas op: respecteer de vrouw, maar acht jezelf niet als minderwaardig als man.

#2. Negatieve beeldvorming: “Vrouwen zijn gemeen!”

“Vrouwen zijn gemeen, bruut en gedragen zich onverantwoordelijk! Ze verwijten ons mannen alles, maar zijn eigenlijk zelf de oorzaak van relatie- en liefdesproblemen!”

Of je hebt zelfs het idee dat vrouwen met elkaar samen heulen, om zo ons mannen de baas te zijn…

Pas op: genoeg vrouwen zijn niet volwassen geworden. Maar de overtuiging dat vrouwen kwaadaardig zijn, maakt dat je moeilijk of zelfs geen vriendin krijgt. Laat staan dat je een langdurige, gelukkige relatie kunt aangaan.

#3. “Vrouwen zijn zwak!”

‘Vrouwen hebben maar één recht: het aanrecht.’

Je ziet vrouwen als emotionele wezens zijn. Ze huilen om het minst geringste, ze kunnen geen zaken doen en fysiek doen ze het onder aan mannen. Ze behoren het huishouden te doen, te moederen en voor de rest niet te zeuren. “Want zo hoort het!”

Pas op: het traditionele beeld van vrouwen is ouderwets en achterhaald.

#4. “Vrouwen zijn mooi en sexy!”

“Wat zijn vrouwen prachtige, heerlijke wezens. Lang glanzend haar, volle lippen. Mooie rondingen, zachte dijen. Lekkere borsten, sappig kutje. Onweerstaanbaar!”

Vrouwen komen vaak voor als seksobjecten in reclames, want dat doet het goed voor de omzet van producten. Misschien dat daarom sommige mannen de vrouw tot lustobject reduceren.

Pas op: je mag oog hebben voor schoonheid, maar richt je op méér dan alleen het uiterlijk en de seksualiteit van de vrouw.

Veelzijdigheid van vrouwen

Hopelijk kun je de vrouw op verschillende manieren bekijken. De man die zich openstelt voor de veelzijdigheid van de vrouw, kan beter vrouwen versieren.

Kun jij vrouwen ook zien als stout, lief, braaf, schattig, intelligent, zakelijk, huiselijk, avontuurlijk, geheimzinnig…?

Graag wil ik weten wat voor beeld jij hebt van vrouwen. Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Verover Haar, ook al ben je niet haar type (20)
  Heb je ooit wel eens een leuke vrouw ontmoet, maar die op een gegeven moment aangaf dat je niet ‘haar type’ was? En die je vervolgens vertelde dat je haar daarom maar niet moest proberen te versieren, want dat was toch niet […]
 • Victor Verlon brengt ‘Zelfvertrouwen met vrouwen’ uit (5)
  Zelfvertrouwen is belangrijk, dat weet vrijwel iedere man. Daarom heeft Victor Verlon een nieuw programma over zelfvertrouwen met vrouwen uitgebracht, speciaal voor mannen die onzeker zijn. Het programma is in […]
 • Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening) (18)
  Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk! Daarom […]
 • Foute Vrouw Loslaten? (deel 2) (31)
  Dit is het tweede artikel over het loskomen van de foute vrouw, het vervolg op ‘Bevrijd jezelf van de foute vrouw (deel 1)’. Lees het eerste deel en neem die twee stappen voordat je met dit artikel verder gaat. Foute vrouw […]
Beeldvorming van vrouwen (4 voorbeelden)
Trefwoorden:     

15 reacties op “Beeldvorming van vrouwen (4 voorbeelden)

 • Mijn beeld over vrouwen?

  onvoorspelbaar
  nogal gevoelig voor kritiek
  snel laten zien wie ze echt zijn
  Bij boosheid ontzettend zakelijk

  Maar ook zeker:
  Lief en inlevingsvermogen
  Avontuurlijk en spontaan
  Romantisch en zelfstandig

 • Doet me denken aan de Jing-Jang.

  Een beetje van dit en een beetje van dat.
  Soms lijken de vrouwenbeelden zo tegensrijdig.
  Ze willen bijvoorbeeld lief overkomen en tegelijk stout.

  Heb je daar ooit eens over nagedacht, dat voor succes, moet je vrouwen aan beide kanten kunnen accepteren. Op die manier kunnen ze hun zelfzijn met jou. En deze twee verschillende elementen zijn niet alleen tegen strijdig, maar vullen elkaar ook natuurlijk aan…

  Ik merk trouwens zelf, dat ik vroeger meer prioriteit gaf aan lief, dan ik nu aan stout geef.
  Doe mij maar een tijgertje zeggen ze wel eens 😉

 • Ik vind het vrij riskant om stil te staan bij het beeld van vrouwen, je gaat al snel veralgemenen wat absoluut niet goed is. Maar dan toch maar eens voor de lol 😀

  Vrouwen:

  – onzeker
  – liever (te) onduidelijk blijven dan iemand kwetsen
  – wispelturig
  – gevoelig voor complimentjes, maar ook voor “onschuldige” grapjes die ze kwetsend kunnen opnemen
  – gevoelig voor medeleven: Wanneer iemand het wat moeilijk heeft staan ze sneller klaar
  – grappig: de humor die vrouwen hanteren is compleet anders dan die van mannen, maar soms zeer goed
  – minder analytisch ingesteld dan de man, maar dat geldt niet in de liefde: ze kunnen een man van kop tot teen psychologisch en fysiek testen, onderzoeken en dan piekeren over de resultaten
  – schattig / mooi / …: niks aan te doen t’ligt aan mijn mannenbrein 😉
  – drama- queen (wat soms leuk, maar soms niet leuk is)

  – De lijst wordt te lang 😀

 • Bedankt voor jullie reacties!

  Gelukkig geen eenzijdige beschrijvingen in de reacties, mooi 🙂

  @ Ruben,

  Veralgemeniseren / generaliseren is inderdaad gevaarlijk. Toch is het goed om het voor jezelf eens na te gaan. Soms kan je een beeld van vrouwen hebben dat je liefdesleven in de weg zit, zonder dat je je daar bewust van bent. Even de tijd nemen voor zelfonderzoek maakt dat je dat effectiever kunt aanpakken.

  @ Rachid,

  Meerdere kanten/aspecten van de vrouw accepteren maakt dat vrouwen meer zichzelf durven zijn. Handig relativeren en onverstoorbaarheid maken dat tijgertjes graag bij je zijn 😉

 • Hier even een vrouw aan het woord over bovenstaand artikel en de reacties van de mannen: Ik krijg er een lach van op mijn gezicht. Het komt respectvol over, zo wil een vrouw gewaardeerd worden en dan laat ze zich best veroveren. Geen trucjes, maar oprechte interesse.Leuk en herkenbaar. Nu graag wat ‘veroveringstechnieken’ voor de vrouw, want jullie blijven ook een interessant mysterie voor mij, dat ik graag onderzoek 🙂

 • @ Kimalou

  En ik kreeg dan weer een (glim)lach op m’n gezicht van jouw positieve reactie. Veel vrouwen staan namelijk minder positief tegenover de combinatie mannen en vrouwen veroveren. Laten we eerlijk zijn, vaak is die minder positieve reactie geheel terecht vanwege de respectloze aanpak van sommige mannen. Maar het zorgt er ook voor dat er (nog) meer onbegrip ontstaat tussen mannen (die het wel goed willen doen) en vrouwen. Dus echt wel bedankt voor je leuke reactie, het is een bijdrage aan de verstandhouding tussen mannen en vrouwen !

  Tips voor de vrouw ?
  Ik heb nog nooit een man veroverd 😉 en mannen niet als mysterie zien is zo natuurlijk voor mij dat het moeilijk wordt om uit te leggen.
  Misschien werkt het het best als ik zeg wat ik kan appreciëren aan een vrouw…

  – Je persoonlijkheid niet wegsteken voor de man (wees geen muurbloempje tijdens een afspraakje)
  – Lachen, mannen moeten grappig zijn. Voor vrouwen is dit eveneens niet verboden, en een vrouw die eenvoudig lacht maakt zichzelf heel mooi (véél beter dan een overmaat make-up)
  – Gebruik je emoties positief. Vrouwen hebben veel grotere emoties dan mannen, dit kan zeer aantrekkelijk zijn (vrouwelijk enthousiasme, flair). Probeer om niet met dezelfde grote emoties te reageren op negatieve dingen, ga eerder voor het gesprek bij bv. discussies.
  – Kunst. Dit is persoonlijk voor mij. Ikzelf speel gitaar en ik kan ook genieten van andere kunst ” de estheet in mij” 😀 en kan ook een artistieke vrouw erg smaken.
  – Goed kunnen praten, op dezelfde golflengte zitten (maar dat is denk ik vrij standaard, ook voor vrouwen)

 • Mannen, wat een leuke berichtjes. @ Ruben: bedankt voor het delen van de tips en je persoonlijke ervaringen, leuk, die neem ik mee 🙂
  De verstandhouding tussen mannen en vrouwen is denk ik heel erg belangrijk, om samen aan te werken, daar is naar mijn mening ook nog best wat goeds te doen. In het voordeel van ons allemaal, natuurlijk. Want wat is er nou mooier dan de liefde, flirten, romantiek en jezelf er goed bij voelen, zo wordt de wereld weer wat mooier en blijer. Make love, not war 😉 Flirtse!

 • Hallo Kimalou,

  Wat ik heb ondervonden bij mannen versieren, is dat je niet te veel moet gaan hinten, want vaak hebben ze het niet door. Klinkt even heel cru, maar bij het grote deel is dit echt zo.
  Daarnaast kun je bij een man het beste duidelijk zijn. Mannen zijn eigenlijk heel simpel, maar omdat wij vrouwen altijd moeilijk doen, vinden wij mannen ook moeilijk, terwijl zij eigenlijk juist van de directheid en duidelijkheid zijn. Wees ook niet bang om een man mee uit te vragen, want veel van hen zijn zelf te verlegen of onzeker om het jou te vragen.

  Groetjes,

  Shadow

 • Idd, wij mannen zijn eigenlijk simpel. Hinten gaan geven is idd het moeilijk maken. Ik heb al ook meegemaakt dat ik dacht dat zij een hint gaf, terwijl het net niet zo was, met allegevolgen vandien. Afwijzingen enzo. Dus dames: keep it short and simple!!!!

 • Toon echt belangstelling voor haar als je haar leuk vind,behandel haar met respect, doe iets leuks met haar, lach, geniet en alles komt vanzelf.
  Kleine aanrakingen,gevoelens tonen, Tantra interessant.

  Wat je geeft krijg je terug.

  Lees ook eens: Zo maak je Goede Vrienden. van Dale Carnegie.

 • Vrouwen zijn prachtige wezens, maar wat ik echt niet begrijp is de onmogelijk ingewikkelde communicatie en gedragingen die ze erop na houden.

  Iets anders of zelfs compleet het tegenovergestelde zeggen van wat je bedoelt, of interpretatie halen uit woorden die nooit gezegd zijn, zogezegd non-verbale communicatie. Een serieus probleem hebben (het moeilijk vinden) met de letterlijke betekenis van woorden. De woorden van mannen eveneens compleet door de vleesmolen halen “hij zegt A, maar hij zal het wel als B bedoelen, zonder twijfel”. Zonder reden plots geen zin meer hebben om vriendelijk te zijn en/of te praten of waarom niet dan ineens zonder reden weer wel. Een probleem hebben, maar het drama dat het met zich meebrengt belangrijker / leuker vinden dan de oplossing, of zelfs geen oplossing willen omdat het probleem jou aandacht verschaft van derden. Klagen dat je vrouwelijke collega’s achter jouw rug praten over jou, maar zelf achterklap een prachtige sport vinden. Shoppen therapeutisch vinden ?! Op zijn zachtst gezegd een beetje “krom / scheef / raar” denken als het op mannen aankomt. En nog veel meer leuks…

  Vrouwen zijn prachtige wezens, maar hier krijg ik soms echt schele hoofdpijn van ! 😀

  Ik ben niet speciaal religieus ofzo, maar het moet toch eens gezegd zijn. De schepper heeft prachtige wezens gemaakt die vrouwen heten, ik raak er niet over uitgepraat, ik ben fan ! Maar waarom moesten ze zo ingewikkeld worden, mocht het echt niet een beetje begrijpelijker zijn voor ons mannen ?! 😀 En bestaat er nergens een handleiding / woordenboek Nederlands (vrouwelijk) Nederlands (mannelijk) ??

 • Een vrouw is het mooiste en het beste wat een man kan overkomen. Alleen het moet klikken tussen een man en een vrouw.

  Maar is de keuze goed, dan is het een maatje voor het leven. Ik ben blij dat er vrouwen zijn, voor iedere man is er een juiste vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *