De lastige kwestie van de openingszin

Openingszinnen vinden veel mannen het allerbelangrijkste voor wat betreft vrouwen versieren. Hoe spreek je die leuke vrouw aan, wat te zeggen zodat ze voor je smelt?

Dat dit een obstakel is voor mannen blijkt uit de vele vragen die ik hierover ontvang per e-mail Het is tijd om de mannen te helpen die worstelen met de openingszin!

Maar eerst geef ik aan welke openingszinnen niet werken, inclusief een paar voorbeelden.

Gebruik de volgende zinnen nooit meer.

Openingszin #1: De slappe slijmer

“Deed het pijn toen je uit de hemel viel?”

Deze is misschien wel de eerste waar vrouwen de ogen van draaien. Het is namelijk een zogenaamde versierzin waardoor ze van jou zou moeten zwijmelen. Immers, je zegt dat ze als een engeltje voor je is en dat je je om haar bekommert, toch?

Nee dus, je bent slap aan het slijmen net zoals teveel mannen al doen. Vrouwen houden daar niet van en ze houden ook niet van een openingszin die je domweg uit het hoofd hebt geleerd.

Openingszin #2: De slechte grap

“Sorry, ik ben mijn telefoonnummer ineens kwijt, kan ik dat van jou even lenen?”

De slechte grap is haast nog erger. Ze heeft hem vast wel een keer op het internet zien rondslingeren.

Zo’n slechte grap geeft hetzelfde verkeerde signaal: dat je uit creatieve armoede maar een of andere openingszin serveert. Waar is je spontaniteit?

Openingszin #3: De standaard smoes

“Ken ik jou niet ergens van?”

De standaard smoes wordt ook gezien als een van de slechtste openingszinnen. Dit smoesje wordt het meest gebruikt en bestaat al zeker een eeuw. Waarschijnlijk net zoals die andere smoes: “Kom je hier vaker?”.

Maar wat voor soort openingszinnen zijn dan wèl effectief?

Weet dat je openingszin niet origineel hoeft te zijn, zolang het in ieder geval niet zo’n irritante standaard openingszin is. Je weet hopelijk door mijn nieuwe site over Vrouwen Versieren dat je vrouwen kunt aanspreken met een begroeting en dat dat vaak al voldoende is om contact te leggen.

Maar meestal is er meer nodig. Je zoekt eigenlijk een succesvolle aanpak om echt het ijs bij vrouwen te breken… Je wilt je verlammende zenuwen overwinnen zodat je overal en altijd met vrouwen kunt kennismaken. En je wilt antwoord op de vraag hoe je vrouwen spontaan kunt aanspreken…

Dat komt goed uit!

Het nieuwe E-boek van Victor Verlon

Komende week komt mijn E-boek over openingszinnen uit. Mits de techniek een beetje meewerkt, kun je volgende week, mijn E-boek ‘Breek het IJs’ al downloaden!

Misschien blog ik nog over het nieuwe E-boek, maar als je zeker wilt weten dat je op de hoogte blijft, schrijf je dan in voor mijn E-cursus. Alle cursisten krijgen namelijk bericht van mij.

Op VrouwVeroveren.com kun je je nu inschrijven. Je ontvangt dan zeven lessen over het Veroveren plus gratis nieuwsbrieven. En als het E-boek uitkomt, laat ik het je meteen weten.

Heb je vragen of opmerkingen over het gebruik van openingszinnen? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • MSN’en met vrouwen – Het Gevaar van MSN voor je Liefdesleven (19)
  Vandaag beantwoord ik weer een vraag die is gesteld via Vraag Victor Verlon: Hallo Victor, Op msn weet ik altijd wat ik tegen een vrouw moet zeggen. Het gesprek gaat goed als ik aan het chatten ben. Maar in werkelijkheid, […]
 • 5 Gouden flirttips voor de vakantie (15)
  Tijd voor flirttips voor de vakantie, want de zomervakantie is weer in aantocht! In een ander blogartikel heb ik twee misvattingen over het Veroveren tijdens de vakantie uit de weg geruimd. Heb je dat artikel over het vinden […]
 • Mooie Vrouwen Aanspreken voor Seks? (5)
  Hoe belangrijk is het voor jou dat je nieuwe contacten opdoet? Nieuwe, onbekende vrouwen leren kennen, vrouwen aanspreken? Vandaag wijs ik je op je seksdrive, in de hoop dat het je motiveert om vrouwen aan te spreken en […]
 • Vrouwen aanspreken – Moeite met vrouwen aanspreken? (0)
  Tijd voor een kort vrouwen-aanspreek-onderzoek onder mijn lezers. Heb je moeite met het vrouwen aanspreken? Ja of nee? Mocht je het inderdaad moeilijk vinden om vrouwen aan te spreken, wat houdt je tegen? Ik wil nu weten wat […]
Openingszinnen – De Lastige Kwestie van de Openingszinnen
Trefwoorden:

33 reacties op “Openingszinnen – De Lastige Kwestie van de Openingszinnen

 • Hoi Victor. Ik heb een klein probleem. Een cassiere in de supermarkt heeft al maanden een oogje op mij. Ook als ze ergens op een anderen plek werkt, kijkt ze me na…… Ze is mijn collega, ik wil graag een openingszin om contact te leggen. Maar hoe doe ik dat? Ik hoop dat je mij een kleine hint wil geven.

  Met vriendelijke groeten, Christian

 • Victor,
  Je zegt dat een simpele hallo volstaat als openingszin. Maar je kunt hallo zeggen aan een vrouw als je haar passeert om jouw bestelling af te halen aan de toog om dan terug naar je vrienden te gaan, dan heb je niet echt kontakt. Of je kan hallo zeggen en blijven staan in de hoop dat ze iets terug zegt. Maar als je blijft staan betekent dit dat je nog iets zal moeten zeggen. Is dat dan niet je openingszin en over wat spreek je dan want je kent haar niet. Dit is de moeilijkheid om een gesprek aan te knopen en om die op gang te houden.

  Groeten
  Dirk

 • Bedankt voor de reacties!

  @ Christian S.. Ze heeft een oogje op je, waar wacht je op? Begroet haar en stel haar uit nieuwsgierigheid vragen. Zoek niet naar de ideale openingszin; ze staat allang voor je open…

  @ Dirk. Mits je lichaamstaal goed is, je mimiek, kan een een begroeting al voldoende zijn.

  Maar natuurlijk laat ik in mijn E-boek zien hoe je een effectieve openingszin bedenkt, die het gesprek met een nog onbekende vrouw of collega goed op gang brengt. En je krijgt ook vele voorbeeldopeningszinnen…

 • Vraag 2. Hallo, (geef een oprecht compliment) wat heb jij mooie schoenen aan. Waar heb je die gekocht? Ik zoek nog een persoon die mij kledingadvies kan geven als ik volgende week de stad in ga. Zou je dat willen want jij hebt een goede smaak?

  Hallo, ik wil je wat vragen. Ik zag je zo lopen en toen kon ik 2 dingen doen. NIETS, of je aanspreken. Ik ben en hoe heet jij? Kijk mijn vrienden zitten daar, dus ik ben maar even bij je. Kunnen we kontakt gegevens uitwisselen? Schrijf je 06 nr. hier maar op.

  Veel succes.

 • Edwin, die twee zijn perfect, ga ik morgen is uittesten! 🙂

  Victor, ik heb interesse in het E-book en kan bijna niet meer wachten tot woensdag 😉

  Kan je me even duidelijk maken wat het verschil gaat zijn tussen je eerste E-book en deze? + Wat zal de prijs zijn van dit exemplaar?

  Groeten!

 • Victor,

  Deze artikelen en je nieuwsbrief zijn ontzettend interessant en leerzaam voor mij. Al een enige tijd ben ik ontzettend geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met psychologie. Dit, lichaamstaal .. dit alles spreekt mij erg aan.

  Ik ben echter pas 16 jaar oud, is al deze informatie over ‘hoe het veroveren van vrouwen/meisjes’ wel goed voor een persoon van 16 jaar oud ? Niet schadelijk voor de gedachtegangen van de persoon ?

  Mij lijkt dit niet erg gevaarlijk, toch wil ik hier graag je mening over !

  Groet,
  Laurens.

 • Een openingszin is voor mij allemaal erg verschillend en ik heb geen standaard openingszin omdat dit bij mij vooral aan de situatie ligt waar ik ben of sta.
  Wil er toch wel één neerzetten.

  Deze is net zo standaard als “ken ik je niet ergens van”
  Je ziet een leuke meisje waar je toch veel oogcontact mee hebt. Loop naar haar toe en zeg: Zo ik vind je wel heel erg lief naar me kijken, ken je mij of zo? (met een verontwaardige blik kijken)

  Ben benieuwd naar de nieuwe E-boek Victor, succes hiermee nog!

  Groeten

 • Beste victor,
  leuk dat je aan de slag gaat met een nieuwe e-book!
  is het een aanvulling? of een boek opzich?
  is het niet dat bij veroveren niet alleen de techniek, maar ook de mentaliteit erg belangrijk is? (zoals je in het oude e-book uitvoerig beschreef).

  groet,
  Tom

 • Ik heb echt geen moeite met openingszinnen. Als je Victor’s e-boek goed gelezen heb, begrijp je dat je uitstraling in feite al 3 kwart van het werk doet…..Maar óók dat er voor jou maar 3 van de gemiddeld 10 vrouwen openstaan voor contact……

  Ik zeg altijd gewoon hoi of hallo, en aan de reactie terug kan je zien (en let ook op de non-verbale trekken, bv glimlach. oogcontact) of ze je wel leuk vind of niet. Als ze leuk terug reageert is het voor jou ook gewoon leuk toch om gezellig aan de praat te raken? Op die manier heb ik inmiddels al veel nieuwe leuke contacten gelegd, vraag bv gewoon ‘waar sta je op Hyves?’ en je loopt binnen. Je hoeft in eerste instantie helemaal niet aan een potentiële liefde te denken, denk maar eerst en vooral dat het je leuk lijkt om met de vrouw in kwestie een leuk contact te leggen, ook voor je filterproces; mijn ervaring is vaak dat veel meiden er wel leuk en knap uitzien maar geen ‘inhoud’ hebben, ze moeten toch ook voldoen aan jóuw persoonlijke wensen? Ik ga vooral door tot ik de échte ware gevonden heb………

 • @ Edwin,

  Leuke suggesties. Ik hoop dat dit goed voor je werkt.

  Pas op met Of-vragen (zie les 6 van mijn E-cursus) en dat je haar niet de indruk geeft dat je weinig weet hebt van kleding.

  @ Bram,

  Ik zie dat je Breek het IJs al hebt besteld. Veel succes en plezier!

  @ Laurens,

  Bedankt voor het compliment. Er komen nog meer blogartikelen over lichaamstaal e.d.

  Mijn adviezen zijn zeker veilig voor een zestienjarige. Toch verwacht ik van jou dat je altijd zelf beoordeelt op welke wijze je mijn adviezen opvolgt. Mocht je ergens over twijfelen dan kan je altijd een reactie plaatsen op mijn blog.

  @ Paul,

  Goede opmerking en suggestie. In plaats van een standaard openingszin gebruik je een speelse variant, dat kan goed werken.

  Trouwens, zoals je waarschijnlijk al weet is Breek het IJs uit.

  @ Tom,

  Breek het IJs kan je los gebruiken; zonder E-coachsysteem. Maar het beste is een combinatie van de twee.

  @ Matthijs,

  Inderdaad. Sterker nog, de intentie is misschien wel het belangrijkste.

  @ René,

  Precies wat je zegt, meteen willen ‘scoren’ is niet goed als je vrouwen wilt ontmoeten.

  Een vriendin van me heeft moeite om mannen aan te kijken, omdat ze bang is dat ze dan meteen een relatie moet aangaan. Als je een soort van vrijblijvendheid uitstraalt, kan je effectief het contact aangaan met veel meer vrouwen.

  Bedankt allemaal voor de reacties!

 • Ik heb eens de volgende truck gehoord: Je laat een blokje ijs voor haar voeten vallen en zegt: “Voila, het ijs is gebroken.” Ik denk dat je vooral het ijs kan breken op een ludieke manier. De ervaring leert dat vrouwen het nooit uit zichzelf zullen doen, het kost je als man enige moeite. Let er wel op dat je je vrienden niet in de kou laat staan als het lukt of dat je ze jaloers maakt. Want dat kan de sfeer wel eens bederven.

 • Ik heb gehoord dat de meeste jongens/mannen die heel goed zijn met vrouwen, een karakter hebben genaamd charisma, moet je ff opzoeken. Het blijkt dat deze mensen moeiteloos anderen aanspreken, goed communicatief vaardig zijn, makkelijker met vrouwen omgaan en vooral leidinggevende uitstraling hebben. Een soort van magnetische werking…. Kan het niet zo zijn dat jij dit ook hebt Victor????? Heb je dit wel eens gehoord? En ik wou graag je reactie hierover weten!

  Je E-coachsysteem begint bij mij al zijn vruchten af te werpen!!! Heel erg bedankt!

  Gr.
  Aaron

 • Maar als je dan voor “hoi” als openingszin zou kiezen, hoe moet je dat dan zeggen?
  Hoi zeg je over het algemeen tegen een bekende. Dus als je het van een afstand zegt, voelt ze zich over het algemeen niet aangesproken en als je het van dichtbij zegt, vraagt ze zich af wie jij in ’s hemelsnaam bent.

 • Beste openingszinnen van mij:

  Ik liet letterlijk zien dat ik een horloge aan heb. En vroeg hey weet jij hoe laat het is? En gesprek is gestart…

  Ik vraag ook meestal haar mening… Of rond de situatie…

 • @ Pierre,

  Dit was een oefening uit het oefenboek van Victor, om te leren op een vrouw af te stappen.

  Je hebt dit als een openingszin gebruikt? Wat goed dat dit een goed effect had.
  Toch zou ik deze niet altijd gebruiken, omdat er ook vrouwen zullen zijn die aan je zou kunnen gaan twijfelen. In dit geval is het niet gebeurd, maar de volgende keer kan dat een hele ander effect hebben.

  Je vraagt haar je mening? Waarover? Hoe zij het vond van jou? Nee toch?
  Toch geen vraag om goedkeuring? Dit zou ik NIET doen! Hiermee geef je haar de indruk dat je twijfelt aan jezelf, begrijp je wat ik bedoel?

  Als je haar mening vraagt over en bepaald onderwerp van een gesprek, dan is dat juist WEL goed!

  Je bent al goed op weg met de manier van Veroveren!

 • Vanavond mooi weer mezelf teleur gesteld. Lekker naar de sportschool voel me kip lekker. Zit op de fiets en er komen 2 leuke meiden naast me fietsen en klap helemaal dicht, geen hoi of wat kwam eruit.

  Wat kan ik hier aan doen?

 • Hey allemaal wou deze ervaring even delen en misschien een evaluatie erop van andere

  Net naar de garage geweest voor de auto niet leuk maja toch belangrijk.
  Er zat een leuke dame achter de balie van de seat dealer. Heb haar aangesproken met een spontane heey! met een glimlach. Een lach op haar gezicht was het eerste wat me dus opviel en dat voelde ff heerlijk zeg.

  Het volgende wat ik zei is dat ik een probleem had met de rechter koplamp van mijn subaru dat die het niet deed. Leuke hiervan was dat ze over haar borsten vreef waar de tekst seat stond en zei hier staat geen subaru hoor.
  Mijn reactie erop was van heb je ook problemen met je koplampen beetje met een speelse lach. Ze lachtte erom, haar humor beviel me al gelijk en ik gaf haar mijn sleutels en zei niet me auto stelen he ;). Ze zei dat ze goed kon rijden en nog geen schade had gereden waarop mijn reactie was “ééns moet de eerste keer zijn he”.

  Vervolgens ging ik naar de wachtkamer waar ik een tijdschrijft aan het lezen was waar wat leuke mode tips instonden (ga namelijk zaterdag wat kleren halen met me nichtje).

  Na 5minuten kwam ze of ik koffie wou uit een mok(had daarvoor een kartonnen gekregen) en zei van nee karton bevalt me prima. Ze kwam terug met toch een een mok en zei daarop had zeker de laatste van karton. Vroeg haar direct of ze nog leuke plannen had het weekend zo kwam ik wat meer te weten over haar.

  Ze gaat het weekend voor een nieuwe bank kijken en nog een verjaardag van haar zwager, dus merkte gelijk al op dat ze al “bezet” is. Nog even door gepraat over wat voor bank en welke kleur en nog wat zitten dollen.

  De tijd zat erop en mijn auto was klaar dus ging weg en zei nog tegen d’r succes met de bank het weekend. Ze lachtte en wenste me nog een prettige dag. Onderweg kwam ik erachter dat het probleem toch niet was opgelost dus rechtsomkeer en weer terug.

  Ze was nogal verbaasd dat ik terug kwam en zei dat het nog niet opgelost was. Na 2 minuten was het geregeld en zei weer tot ziens. Ze zei toen je heb het hier wel naar je zin he waarop mijn reactie was sssst met een vinger voor mijn mond. Ze was toch heel enthousiast. Al met al een leuk gesprek met een onbekende dame voor mij.

  Graag zou ik wat response willen hebben over eventuele dingen die ik nog anders had kunnen doen.

  Groetjes

  Roy

 • @ Roy,

  Je hebt het fantastisch gedaan. Je vertoonde het gedrag van een veroveraar.
  Blijf oefenen en je zelfvertrouwen stijgt met de dag…

  Een auto naar de garage brengen moet ook maar eens gebeuren inderdaad. Wie zit er niet liever in de auto met de verwarming aan met dit weer 😛

  Ik vind het vooral goed dat je SPONTAAN vroeg of HAAR koplampen stuk zijn.
  Dit geeft aan dat je ontspannen bent waardoor je kwa grappen extra creatief kan zijn.

  Maar, maak liever geen plaag geintjes over seksistische dingen. Vrouwen zouden er een verkeerd idee aan over houden. Het hangt er natuurlijk ook van af HOE je het brengt. Met de juiste intentie…

  De grap over dat ze jou auto gaat stelen was prima !
  Noteer hem in je notitieboek en je zult op meer ideeen komen.
  Je zult beter begrijpen wat plagen eigenlijk inhoud en hoe het werkt.

  De grap over de kartonnen snapt ik niet echt. Kan je dat nog even uitleggen?

  PS: Vergeet niet dat je succes niet afhankelijk is van hoe goed je grappen kan maken of hoe vaak je haar plaagt. Maak dus niet voordurent grappen. Er moet ook een moment zijn waarin je een normaal gesprek kan hebben. Bijvoorbeeld je bent nieuwsgierig en wil zonder een grap haar antwoord weten.

  Met mate is veel beter. Zo zag ik gisteren een man die een uitstekende IMAGE had, maar haar eigenlijk helemaal niet plaagte. Ik realiseerde mij dat als hij nu eens een plaag geintje zou maken, dat het fantastisch zou aankomen. Hij had een serieus, maar wel een aantrekkelijk gesprek. De plaag geintje zou extra mooi zijn aankomen.

  En vrouwen communiceren graag INdirect. Zo zijn er tal van vrouwen die mij laten weten dat ik niets moet proberen. Dit doen ze door bijvoorbeeld te zeggen. Ik ga nu een leuk kadoutje voor mijn vriend. Hij is morgen jarig.

  Prima, want ik wil geen vrouw die al bezet is 😉

 • @ Milan, het waren kartonnen bekertjes i.p.v. glazen.

  Ze kon er om lachen over de koplampen, dit ook meer omdat ze er zelf op een uitdagende manier aan zat. Zou goed mogelijk zijn dat dit valt onder een test om te kijken hoe je zou reageren, kan dat zelf nog niet goed bepalen.

 • @Roy,

  MIjn mening:

  Wat je ook denkt, deze vrouw ziet jou duidelijk wel zitten. Vooral omdat ze jou exclusief bediende met de koffie en dat ze jouw kartonnen koffiebekertje zelfs wou vervangen voor een mok. Dit kon ook een smoes zijn om meer aandacht van jou te krijgen.

  Let op: Dat ze een zwager heeft wilt helemaal niet zeggen dat ze bezet is. Dit kan ook de man zijn van haar zus.

  Wat lichaamstaal betreft: Als een vrouw over haar heupen, dijen, buik of borsten wrijft, fantaseert ze over fysieke kontakt van een man. Als je haar de sleutels had gegeven maar niet los had gelaten om het moment dat ze het pakte, dan had ze dit geweldig gevonden. Als was het maar even dat ze jouw hand langer aan kon raken.
  En dat ze die beetje sexistische grap van jou accepteerde zegt ook al genoeg. Dat had ze niet van iedere man getolereerd.

  Mijn advies: Bel haar morgen of overmorgen. NIet vandaag! Je weet waar ze werkt en wat haar werktijden zijn. Nodig haar uit of zeg dat je haar na haar werktijd op komt halen om ergens te gaan zitten om iets te drinken.
  Haar gedrag was wel heel erg extreem, wat ze beslist niet bij iedere man zou doen. Dus…. volgens mij is ze niet bezet. Zeker is het, dat ze nu en een paar dagen over je fantaseert. Bel haar. Volgens mij levert dit succes op.

 • @Dirk

  Bedankt voor je advies ik zal aanraking zeker onhouden. Ik neem aan dat je suggereert dat je hierbij leiding uitstraal of sla ik de plank nu mis?

  Of dit succes of niet zou hebben als ik haar zou opbellen daar maak ik me totaal geen zorgen over. Mijn prioriteiten liggen nu in het begin van de cursus en ben er hard mee bezig. Er zijn toch genoeg leuke vrouwen die bij mij passen, heb keuze zat!! Die kunnen nog wel wachten tot ik erzelf klaar voor ben.

  Uiteraard zal ik nog verder experimenteren maar ik hou het voorlopig basic zodat ik er aan kan wennen.

 • @Roy,

  Dat je leiding uitstraalt is beslist het geval.

  Ondanks je maar kort met de cusus bezig bent en gezien jouw reactie’s je zoveel succes hebt, bewijst dat je houding en Verovermentaliteit en Overvloedconcept al behoorlijk op formaat is.

  Het is natuurlijk heel goed om eerst heel goed aan je zelf te werken.
  En… met je zelfverzekerde houding gaat dat allemaal beslist wel lukken.

 • Hey allemaal

  Wou dit even delen met jullie vanavond een super leuke avond gehad.
  Ging met een paar vrienden en een vriendin naar een discotheek en voelde me onwijs relaxed. Kwam binnen met een relaxed gevoel en dat viel blijkbaar goed op nog geen 1min dat ik binnen was zag ik al een paar ogen op me gericht wat me beviel.
  Hup roy naar beneden en “Hey!” lekker druk hier hé. Dat gesprek was ong 10min en zei van ik ga is even door, wat is je nummer dan gaan we dit nog is over doen.

  Mijn avond kon al niet meer stuk en er groeide pluimveren uit van achteren. Na een uurtje viel mijn oog op een hele leuke vrouw die 2 glazen vast had. Er na toe en zei zooo jij wil vanavond dronken naar huis he. Lachen en hoppa ervoor gaan. Ironisch zei ze van kom je hier vaker en ik hield het niet meer. Grijns van oor tot oor en zei plagerig dit is mijn eerste keer.

  Wat ik te weten ben gekomen is dat ze een dierenopleiding en weer thuis woont (bingo is vrijgezel) volgende week 4maanden naar amerika (mooi voor een avond) vluchtige aanrakingen gedaan en tot zover alles goed. Het duurde me iets telang allemaal en kapte het af door te zeggen de hond moet uitgelaten worden. Was nogal verbaasd dat ze meeliep ze moest ook. Door de menigte heen en voelde een hand, draai me om en zie haar verlegen lachen. Voordat we bij de wc’s waren kwam er een lekker nummer dus draaide me om en zei deze kunnen we niet laten lopen.
  Ik keek dr aan en het zoentemperatuur was rond de 70graden en ging ervoor. Eerst een speels kusje (beetje plagend) en daarna hield ze het blijkbaar niet meer. Al met al een super avond ook al was er niks gebeurt.

 • @ Roy

  Indrukwekkende ervaring is dit wel. Het is door moed en durf dat je je erdoor heen loost. Ik ben zelf tiental keer naar discotheek geweest, maar daar heb ik nog geen nummer aan overgehouden. Zelf heb ik nog een lange weg te gaan, maar jij komt direct in actie en je gaat je als een man van het overvloedconcept gedragen. De mogelijkheden zijn er bij u en dat geeft als resultaat zoveel nummers en dat maakt dat je niet eens weten waaraan te beginnen!

  Je past sommige veroveringstechnieken al in het begin goed toe en dat geeft het succes dat je nu hebt. Ga zo door! Vergeet niet om je eens bezig te houden met lichaamstaal, zo zal je je nog meer kunnen onderscheiden en wie weet Victor evenaren.

 • @ Andy

  Thnx voor het advies over lichaamstaal, dat moet ik inderdaad nog eens goed bestuderen. Heb zelf totaal niet gedacht aan lichaamstaal, toen ik die vrouw zag dacht ik alleen maar: wie ben jij en wat doe jij zoal (nieuwsgierig) en het speelse kwam vanzelf naar boven.

  Jij kan dit ook met gemak, omdat ik ook weet dat ik net zoals jou ben/was. Mede door jouw reacties te lezen heeft het mij ook veel geholpen om deze stappen te nemen. Het was voor mij onbedoeld om al een grote stap als deze te nemen. Gekke was ik dacht totaal nergens bij na omdat ik denk ik super ontspannen was, echt heel erg raar haha. Ging alleen om plezier te maken uit en had nooit verwacht dat de avond zo zou lopen.

 • Deze wou ik nog even met jullie delen om te laten zien dat een openingszin nogal onzin is.

  Tegenover ons werk zit de praxis met een tuinzaak en ik ben vandaag in een goeie bui dus dacht, even een plantje halen voor thuis. Liep daar naar binnen en was klaar en liep vervolgens naar de kassa. Achter me kwam een zeer aantrekkelijke vrouw aansluiten met aarde / planten, kortom veel voor een tuin. Keek dr aan en zei: “jij bent zeker toe aan de lente om met dit weer je tuin te verbouwen.” Beetje in speels/plagend manier.

  Uitslag een zeer leuk gesprek. Helaas geen nummer maja volgende keer beter.

 • Hoeveel mensen zijn tegenwoordig spontaan?

  Als je het mij vraagt, echt weinig.
  Ik zat vandaag in de tram. Schuintegen over me zat een vrouw met een kind van ongeveer 4 jaar, een schatje.

  En ik heb op dat moment spontaan iets geleerd, namelijk:
  Vrolijke kinderen doen en zeggen vrijwel alles wat er maar bij hun opkomt, ze kennen weinig beperking; ze zijn spontaan.
  Juist daarom vinden anderen het amusant om kinderen te zien. Je ziet ook vaak dat er bij deze mensen op een natuurlijke manier een lach ontstaat.

  Ik geloof dat we veel uit onze vroegere gewoontes kunnen leren door kinderen te observeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *