Ben je geneigd om te liegen tegen vrouwen, in de hoop dat ze je leuker vinden, aantrekkelijker? Blijf lezen!

Ik ontving kortgeleden deze lezersvraag of je nu wel of niet moet liegen tegen vrouwen:

Hello Victor,

Bedankt voor je nieuwsbrief met alle goede tips. Ik heb er zeker wat van op gestoken. Ik heb een vraag die ik je wil stellen. Stel je hebt een vrouw ontmoet en ze vraag je of je al een vriendin heb. Wat is dan het beste antwoord om te geven? Ik heb het gevoel als je eerlijk bent en zeg dat je geen vriendin heb, je als een zielig sukkel overkomt. En dat ze je niet zo interessant meer vindt. Graag je reactie Victor.

You’re the men. En blijf het goeie werk voorzetten.
K.

Ik denk dat voor veel van mijn cursisten eerlijkheid een vanzelfsprekendheid is. Toch is het een belangrijk onderwerp om aan te snijden. Genoeg andere mannen geloven dat liegen je juist meer succes bij vrouwen brengt!

Het wordt ook promoot in sommige films over de liefde. Althans, liegen als effectieve methode wordt getypeerd door de foute man die achter elkaar vrouwen versiert. Dus dan zou je de conclusie kunnen trekken dat je vrouwen naar de mond moet praten!

Helaas denken sommige mannen dat door eerlijk toegeven dat je geen vriendin hebt, je een slechte indruk maakt. Ik vraag me af hoe deze mannen bij dat idee komen. Wie heeft hen wijsgemaakt dat singles losers zijn? Hebben ze van een of ander Amerikaans onderzoek gehoord waaruit zou blijken dat single mannen onaantrekkelijk zijn? Of misschien vinden ze zèlf (onbewust) dat de vrijgezel een zielige sukkel is en projecteren ze dat vreemde idee vervolgens op hoe vrouwen de man veroordelen?

Hoe dan ook, ik geef drie belangrijke redenen waarom je niet moet liegen tegen vrouwen…

1. Liegen wil je niet

Natuurlijk is het prettig om interessant, leuk en aantrekkelijk te zijn voor vrouwen. Maar wil je daarvoor uitgebreid liegen?

Door leugens te verkondigen komen de meeste mensen in gewetensnood, zeker als het om de liefde gaat. Uiteindelijk gaat deze gewetensnood ten koste van het plezier dat je aan het flirten beleeft.

Juist plezier hebben is belangrijk. Waarom zou je anders de moeite nemen om vrouwen te versieren? En liegen geeft stress en dat gaat ten koste van een aantrekkelijke uitstraling…

2. Liegen werkt niet

Stel, je liegt dat je een vriendin hebt, of je hebt zogenaamd een prachtige sportauto, je bent schatrijk, je veinst dat je net als zij ook dol bent op National Geographic en de film The Titanic. En stel, het lukt om de Verovering voort te zetten… Wat dan?

Door je opschepperij (een gevaarlijke conversatiefout) raak je vroeg of laat verstrikt in leugens. Waarom staat die prachtige auto alweer niet voor je huis geparkeerd? Waar is die prachtige vriendin van je? En op welk kanaal van je tv heb je National Geographic ingesteld?

Je ziet dat leugens verkondigen niet werkt. Daarbij, veel vrouwen voelen het aan als een man de fake-it-till-you-make-it-aanpak proberen. Ze laten zich door die man niet meer versieren!

3. Liegen is onnodig

Gelukkig maar. Eerlijk duurt niet alleen het langst, eerlijk zijn over je vrijgezellenstatus maakt het vrouwen versieren gemakkelijker! Vrouwen hebben liever een vrijgezelle man. Geen geheimen, geen moeilijkheden en geen problematische driehoeksverhoudingen. Je bent vrijgezel en als het klikt dan kan er een liefdesrelatie ontstaan. Dat is toch juist positief?

Wat vond je van dit blogartikel? Is eerlijkheid voor jou een vanzelfsprekendheid? Of heb je wel eens gelogen tegen een vrouw in de hoop dat ze je leuker ging vinden? Ik lees graag je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen (49)
  Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het aanspreken en Veroveren van vrouwen moeilijk. Dus zo nu en dan ga ik bloggen over het vergroten van zelfvertrouwen. Te beginnen met vandaag: Vergroot je zelfvertrouwen door het […]
 • Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom) (95)
  Sommige mannen zitten nooit om een vrouw verlegen. Ze worden vrijwel altijd vergezeld door een aantrekkelijke dame. Het lijkt wel alsof ze iets magisch bezitten dat hen veel aantrekkelijker maakt dan de gemiddelde […]
 • 7 Misvattingen over het Overvloed-concept (38)
  Graag blijf ik geregeld bloggen over een van de belangrijkste concepten voor een goed liefdesleven: het Overvloed-concept. Wil je vlot vrouwen versieren, leef in overvloed! Als je nog onbekend bent met het […]
 • Goede humor waar vrouwen van houden (34)
  Goede humor is welkom uiteraard. Immers, vrouwen houden van lachen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door ‘Survey AAP’, blijken vrouwen gemiddeld 62 keer per dag te lachen, terwijl mannen gemiddeld maar 8 keer per dag […]
Liegen maakt je succesvol met vrouwen? (3 redenen…)

16 reacties op “Liegen maakt je succesvol met vrouwen? (3 redenen…)

 • Voor mij is eerlijkheid hartstikke belangrijk geworden door bepaalde overtuigingen.

  Ik geloof er in dat als je liegt, dat je van binnen eigenlijk continu bezig moet zijn met veel onthouden, verbergen, opletten, zorgen maken etc. Kortom je moet altijd op je hoede zijn, Dat maakt je onaantrekkelijk en berooft je innerlijke rust.

  Zodra je weet dat je eerlijk bent, dan ben je er van overtuigd dat je niets te verbergen hebt. Vrouwen kunnen als het ware je leven onderzoeken zonder dat je je druk maakt om het idee ”Straks komt ze er nog achter dat..” en dit geeft je wel die ontspannen positieve uitstraling.

  Daarom wil ik iedereen adviseren die soms of vaak liegt. Doe het niet, of in ieder geval doe het jezelf niet aan..

 • Bekende leugentje om bestwil… Geloof niet in liegen. Het is bewezen dat vrouwen nou eenmaal eerlijkheid in een man belangrijk vinden. Zoals Victor al zegt, ze komen er toch wel achter dat je niet de waarheid verteld… Je kunt beter vrijgezel zijn dan een leugenaar… Want leugenaars zijn echt niet aantrekkelijk!

  Een mooi gezegde luid: als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

  Greetz

  Mick

 • Even mijn mening:

  Met liegen bereik je inderdaad nooit iets mee. Ben daar een grote tegenstander van.

  Ten eerste: Leugens komen altijd uit.
  Ten tweede: Iemand die zich een beetje verdiept heeft in het erkennen van de snelle signalen die het lichaam afgeeft d.m.v. lichaamstaal, herkent de leugen onmiddellijk. (In sommige gevallen zelfs, als ze nog helemaal niet geantwoord hebben). Vooral met feestjes herken je dat vaak als je er heel bewust op let. Vrouwen zijn hier van nature al een ster in. Helaas is niet iedereen hier van op de hoogte.

  Als je denkt een slechte indruk te maken dat je geen vriendin hebt, lijkt me dat je met het type vrouw te maken die voor jou niet interessant zal zijn. Een vrouw die jou graag wilt, wil je toch helemaal voor haarzelf?

  Als een vrouw toch zulke vragen stelt, dan kan je met plaagse grappen antwoorden.

  Voorbeeld:
  Vraag: Heb je een vriendin?
  Antwoord:
  a Ja, maar was plotseling bij me weggegaan vanwege het huwelijksaanzoek die ze kreeg van de keizer van China.
  b. Ja, maar haar vader vond mij 40 jaar te jong voor haar.
  Vraag: heb je een auto?
  a. Antwoord: ja, maar kan nog steeds niet de showroom uit, omdat die deuren daar per ongeluk vast gelast zijn en sinds de verbouwing ook de drempel nog veel te hoog gemetseld is. Wil je hem zien? Als ze met “JA” antwoord, dan rijdt je samen naar een braakliggend terrein en het verbaas je dat ze de showroom hebben afgebroken.
  b. Ja, maar James Bond heeft hem voor 15 jaar gehuurd.

  Dit is bewust heel opvallend en overdreven liegen, zodat ze direct door heeft, dat je er een beetje de gek mee aansteekt. Ook laat je merken dat je zulke vragen niet erg serieus neemt en je niet uit het veld laat slaan. Je hebt geantwoord, maar weet nog steeds niets. Ook ben je lekker mysterieus gebleven.

 • Hoi,

  Het liegen! Nou ja ik doe het eigenlijk nooit tegen vrouwen en vrienden. Ik denk dat je gehele verovering instort als een vrouw achter een leugen komt. Dingen niet vertellen of gedeeltelijk gebruik ik dan weer wel.

  Vrouwen zoeken een vertrouwenshaven bij een man dus ergens waar zich veilig voelen en liegen staat hier natuurlijk haaks op.

  En een leugen over jezelf! Nog erger!

  Het zegt namelijk: hij is ontevreden met zich zelf en dus ook onzeker. Wat moet hij zo nodig compenseren!

  gr,
  Gijs

  Mooie uitspraak: Wie de waarheid spreekt, hoeft niks te onthouden.

 • Bedankt voor de reacties. Gelukkig is iedereen het hiermee eens. Of zijn er anderen die er anders over denken…?

  @ Dirk,

  Zeker antwoord b op de vraag of je een auto hebt, vind ik leuk. Daar zijn ook leuke variaties op te bedenken 😀

 • Heey,

  Dirk, geweldig voorbeelden! Dankjewel!

  Ik denk dat een leugentje helemaal niet zo verkeerd is. Sterker nog, soms kan dat contrast creëren! mits er aan de leugen geen echte consequenties gebonden worden.

  Bijv. met de tegendraadstechniek die Victor uitvoerig bespreekt in het E-Book:
  ”Honden? Bah, ik heb altijd haren in mijn soep” & wat als je stad en land afreist voor je puppy naar hondenshows, dan is het alleen maar mooi als ze erachter komt.

  Verder heb ik er een handje naar om de gebeurtenissen een bepaalde kleur te geven als ik het ze vertel. Overdrijven wil ik het niet noemen, maar wel gewoon op een aantrekkelijke manier vormgeven.

  Kenmerken van beide leugens zijn iig dat t niet echt toe doet wat je verbergt.
  Kortom: als je liegt uit overvloed kan het misschien niet zo’n kwaad, terwijl als je liegt om je onzekerheid te compenseren, het dán pas verkeerd is…

  Wat vinden jullie daarvan? Ben benieuwd!

  groetjes,
  Tom

 • @ Dirk,

  Wow! mooi voorbeeld.

  Leuk dat je het even in woorden vastlegt! Ze vraagt je wat, maar je geeft haar een overdreven antwoord waardoor ze direct door heeft dat je haar aan het plagen bent. Meestal schieten vrouwen in een deuk en vergeten het antwoord alsnog te vragen. Ideaal..

 • Wat nou als een vrouw je vraag waarom je vorige relaties niet lukte omdat je zelf onzeker was of stomme fouten heb gemaakt? Hoe reageren jullie in zo’n situatie?

 • @ Roy

  Op de vraag waarom je vorige relaties niet goed zijn gelopen zou ik vragen wat de reden is dat ze dat wil weten…? Ze is toch niet verliefd op je…? (plaag grap)

  Je kan ook zeggen “het enige dat ik daarover kan zeggen is dat we allebei beter af zijn nu”.

  Of iets in die geest…

 • @ Roy,

  Deze vraag wordt mij ook vaak gesteld door vrouwen. Vrouwen die zich tot jou aangetrokken voelen stellen je meestal dit soort vragen.

  Hoe reageer ik op zulke vragen?

  1. Plagen / Korte rollenspel
  2. Cliffhanger
  3. Gewoon antwoord geven

  1. Je kunt de vrouw speels plagen en zeggen dat ze wel intieme vragen stelt, ben je altijd zo nieuwsgierig? (Wees lekker luchtig en speels hier)

  Of

  Je overdrijft en zeg dat ze allemaal niet voldoen aan je eisen. ( Waarschijnlijk zal de vrouw je hier vragen wat je eisen zijn, blijf speels overdrijven)

  2. Vraag haar wat ze zelf denkt? (Wees nieuwsgierig naar haar denkbeeld)

  Of

  Zeg haar dat het een lang verhaaltje is en je vertelt het haar misschien een ander keertje. Wat voor leuks heb jij vandaag gedaan?…

  3. De waarheid is natuurlijk ook prima. Je kunt eventuele intimiteit opbouwen door haar iets in vertrouwen te vertellen. Zo krijgen jullie een diepere contact.
  Zelf al waren je relaties verkeerd af afgelopen. Je tekorten toegeven eist een bepaalde moed die alleen de krachtige man heeft 😉

  Wat Barry zegt is ook prima:
  “het enige dat ik daarover kan zeggen is dat we allebei beter af zijn nu”

  Misschien zal ze je nieuwsgierig doorvragen en misschien niet, maar blijf doorpraten met haar…

  Goede vraag trouwens! 😉

 • @ Milan en Barry

  Bedankt voor de adviezen, hier kan ik wel wat mee. Zelf ben ik er geen voorstander van door te zeggen dat ik weinig zelfvertrouwen had. Denk dat dat toch de interesse wegneemt en dat je je schaars gaat op/openstelt. Hier kan ze later altijd achter komen zodat ze ziet dat je kan veranderen, wat na mijn inzien krachtig overkomt.

  Van barry:
  Op de vraag waarom je vorige relaties niet goed zijn gelopen zou ik vragen wat de reden is dat ze dat wil weten…? Ze is toch niet verliefd op je…? (plaag grap)

  Ik vind dit persoonlijk een hele goeie! je kan dan al goed aftasten, die zal ik zeker onthouden!

 • Ik heb wat advies nodig van de heren

  Een jaar geleden toen ik nog vrijgezel was heb ik lichamelijk contact gehad met een vrouw. Was allemaal leuk en heerlijk maar voelde me alleen sexueel aangetrokken tot haar verder niet. Na een tijdje is het contact vervlogen. Laatst sprak ik haar op msn en dat was gezellig.

  Ze vroeg mijn nummer en zag het kwaad er niet van in om dat te geven en we smste wat. Zij voelde toch meer voor mij en heb haar eerlijk en netjes verteld dat ik net uit een relatie ben en dat ik alleen sexueel aangetrokken ben tot haar verder niets. Ze smste later dat ze geen contact meer wilde en heb verder niet meer gesmst. Nu net krijg ik een smsje van haar dat ze mij niet uit haar kop krijg.

  Wat moet ik hiermee? Uiteraard wil ik haar gevoelens niet kwetsen en wil geen relatie met haar. Hebben jullie enig advies voor mij?

  groetjes,

  Roy

 • @ Roy

  Kijk maar uit! Vrouwen kunnen heel erg hun zin doordrijven als ze zich erg tot je aangetrokken voelen. Dit kan tevens tot ernstige problemen gaan leiden (valse beschuldigingen en goede relaties kapot maken). Nu druk ik uiteraard geen stempel op haar. Want ik ken deze vrouw eenmaal niet. Maar wees gewoon heel duidelijk wat jij wilt, verbreek gewoon anders elk contact als het voor haar moeilijk blijft en zeg dat jij niet haar prins op het witte paard bent. Geloof me, ze voelt zich zo tot je aangetrokken dat jij moet zorgen dat dit hier ophoud, anders kan het wel eens erg vervelend gaan worden.

  Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *