Flirtsignalen

In las laatst op het internet dat wij mannen stekeblind zijn voor de flirtsignalen van vrouwen. Wordt het tijd voor ons om een blindegeleidehond aan te schaffen?

Welnee. Want door goed observeren zul je geregeld de subtiele interesse-signalen van vrouwen oppikken. Toch raad ik het af om te nauwlettend op subtiele flirtsignalen te letten, want het leidt af van het Veroveren; het vrouwen versieren.

In een eerder blogartikel heb je gezien, dat je geen expert hoeft te zijn in nonverbale-communicatie. Flirtsignalen herkennen wordt veel eenvoudiger als je alleen op de belangrijkste let. Daarmee kom je uit de voeten.

Op het internet vind je echter lange opsommingen van de subtiele flirtsignalen van vrouwen; wij mannen zouden daar voortdurend op moeten letten. Ik heb een aantal van deze signalen voor je op een rij gezet. Of ze allemaal zinnig zijn is discutabel.

21 Subtiele flirtsignalen van vrouwen

 1. Ze raakt haar nek of oorlel aan
 2. Ze maakt haar lippen vochtig
 3. Ze verzorgt haar lippen (lippenstift of lippengloss)
 4. Ze kijkt glimlachend naar beneden
 5. Ze wrijft haar kleding glad
 6. Ze heeft vergrote pupillen
 7. Ze toont de binnenkant van haar pols
 8. Ze toont een open handpalm
 9. Haar voeten wijzen naar jou
 10. Ze wiebelt met haar voet
 11. Ze speelt met haar haar
 12. Ze houdt langer oogcontact
 13. Ze speelt met de schoen die aan haar tenen hangt
 14. Ze houdt haar hoofd schuin
 15. Ze kijkt naar haar nagels
 16. Ze knipoogt naar je
 17. Ze spiegelt je lichaamstaal
 18. Ze friemelt aan een juweel
 19. Ze houdt haar ogen gesloten tijdens het spreken of drinken
 20. Ze leunt naar je toe terwijl je spreekt
 21. Ze laat feromonen vrijkomen van onder haar oksels (bijvoorbeeld door met haar hand haar hoofd te ondersteunen tijdens het praten)

Met name flirtsignaal #6 is niet praktisch en leidt tot staren: ‘Ze heeft vergrote pupillen’. Het lijkt een handig trucje om haar interesse te peilen, maar wat kan je ermee?

Pupillen worden beïnvloed door omgevingslicht èn je moet weten hoe groot haar pupillen normaal gesproken zijn. Daar houdt geen man zich mee bezig wanneer hij een afspraakje heeft of een vrouw aanspreekt.

En flirtsignaal #21 vind ik zelfs onzinnig: ‘Ze laat feromonen vrijkomen van onder haar oksels’

Uitdaging: haar lichaamstaal duiden

Om haar lichaamstaal op de juiste manier te lezen, is het noodzakelijk dat je rekening houdt met de situatie, haar gewoonten en onbewuste tiks. Signalen zijn te gemakkelijk voor meerdere interpretaties vatbaar, dat kan een probleem zijn tijdens het vrouwen versieren.

Daarom is mijn advies aan beginnende versierders: houd je niet intensief bezig met de subtiele flirtsignalen, wacht niet op ‘de juiste signalen’. Je bereikt veel meer door initiatief te nemen en voortdurend het Veroveren voort te zetten…

Hoe belangrijk vind jij de subtiele flirtsignalen? En ben je in staat om lichaamstaal van vrouwen goed te interpreteren? Graag lees ik hieronder je reactie.

Gerelateerd:

 • Hoe je lichaamstaal verbeteren? (Sneller en structureel) (10)
  Op het internet vind je talloze websites met tips over lichaamstaal verbeteren zodat je een goede indruk maakt. Je moet rechtop staan, een open houding aannemen, lichaamstaal spiegelen en ga zo maar door. Dit artikel over je […]
 • Lichaamstaal èn openingszin gaan samen (37)
  Steeds vaker plaatsen lezers opmerkingen, tips en vragen over lichaamstaal op mijn blog. Tijd om weer eens aandacht te besteden aan het onderwerp lichaamstaal... Dit blogartikel is speciaal voor de mannen die het belang van […]
 • Flirtsignalen herkennen doe je zo (114)
  Wil je flirtsignalen herkennen tijdens het flirten? Gelukkig hoef je daarvoor geen expert te zijn in lichaamstaal of je door de vele boeken over lichaamstaal te worstelen.Want de interesse-signalen zijn vaak heel duidelijk; […]
 • De 3 belangrijkste waarschuwingssignalen van gevaarlijke vrouwen (89)
  Sommige mannen zijn helaas de voetveeg van vrouwen; en dat is niet voor niets. Ze lopen in de val van de gevaarlijke vrouwen die dit soort mannen graag emotioneel en financieel wil misbruiken. Maar jou hoeft dat niet te […]
21 Subtiele Flirtsignalen van Vrouwen
Trefwoorden:         

86 reacties op “21 Subtiele Flirtsignalen van Vrouwen

 • Mijn mening:

  Alweer een interessante blog, Victor! Jouw blogs blijven steeds waardevol.

  Zelf ben ik goed in het interpreteren van lichaamstaal, maar het is zoals je zegt, de lichaamstaal die vrouwen gebruiken, dient steeds met een korreltje zout genomen te worden, en mag nooit als basis dienen om vrouwen aan te spreken. Hieruit handel je in feite uit schaarste, want je beperkt je tot de vrouwen die volgens je eigen mening wel open staan om verovert te worden. Zo loop je kans om talloze, interessante vrouwen niet aan te spreken omdat je (vaak foutief) denkt dat ze geen interesse in je zullen hebben.

  Flirtsignalen heb ik, vroeger alleen gebruikt, als basis om op verder te bouwen, toen ik nog maar een beginnende vrouwenveroveraar was. Nu spreek ik moeiteloos vrouwen aan, waarbij ik nog zelden rekening hou of ze al dan niet flirtsignalen uitzendt.

  Niels

  1. Ongelooflijk,ik heb er een echt met alle allures en flitssignalen compleet, maar wat nu? Ze is getrouwd en provoceert sterk, zeer zelfbewust? Foute vrouw wat nu? (ps Mijn spullen staan in hun kelder ter bewaring, dure onderdelen.)

   Gr. Apie

   1. Beste Apie Peelen,

    Natuurlijk is het leuk als een vrouw met je flirt. Dat wil echter niet zeggen dat je er iets mee moet doen.

    Advies: ze is getrouwd. Laat haar met rust…

    Gelukkig is er een overvloed aan leuke, single vrouwen 😀

  2. Hallo,

   Een kennis zijn vriendin hangt steeds aan mijn nek en doet van alles om de aandacht te krijgen, stuurt veel berichtjes en kan niet van mij afblijven, ze is wat gek maar leuk. En een andere vriendin neemt afstand en wil blijkbaar versierd worden, beetje met de keer en zegt nooit direct ja, als de ene in de omgeving is dan is de andere er ook en houden ze elkaar in de gaten, beiden hebben een relatie en spreken mij beiden aan, wat te denken nu?

   1. Hallo tojo,

    Wat te denken? Beide hebben een relatie. Proberen een of beide te versieren brengt al gauw allerlei problemen met zich mee.

    Advies: richt je aandacht op single vrouwen…

 • He interessant onderwerp…

  Ik moet net als niels toegeven dat ik me er weinig van aantrek of een vrouw flirtsignalen uitzend of niet. Ik maak gewoon een praatje als het me een leuke meid lijkt..
  Daar heb ik geen flirtsignalen of oogcontact voor nodig.

  Over het algemeen komen die signalen vanzelf als je met haar staat te kletsen en dan heb ik ze wel door maar ben ik er niet bewust meebezig,zou ook een beetje raar staan als je meer op lichaamstaal let en daardoor niet meer weet waar je overaan het praten was.

  Al heb ik het wel een keer gehad dat ik met een vrouw liep te praten die ik al eens eerder gesproken had en we lopen grapjes te maken en ik vraag waar haar achternaam vandaan komt(t was niet uit te spreken) en zij gooit haar haar naar achter en kijkt me ondeugend aan, italie, kan je dat wel aan..? Maar dat laatste heb ik nieteens gehoord… Want toen ik in haar ogen keek was ik alles vergeten…. Dus ik zeg sorry ik heb je niet verstaan… O italiaans… Nee ik heb spaans bloed de vraag is of je mij wel aankan… O shit ik moest heel de andere kant op, shit ik ben al laat..!! En ik draai me om en loop zo iemand onderste boven. Boom echt een klap jongen dat wil je niet weten… Godver auw.. O gaat het?
  Nee ik kijk in jouw ogen en ben gelijk alles vergeten… Zeg ik nog… Zij lachen..
  Ik moet nu echt gaan anders kom ik echt veelste laat, ik spreek je nog… Doei

  En ik ben gelijk weggegaan… Dit overkomt me echt maar zelden… Voelde me zo stom haha
  Het meisje vond het blijkbaar wel grappig want die komt nu al een paar keer als ze me ziet naar me toe om te kletsen… Want het is altijd lachen met mij zegt ze….
  Volgende keer maar telefoonnr regelen…

 • Ik denk dat een vrouw ook min of meer met je flirt als ze zich in een cafe/club of discotheek dichter naar je toe verplaatst met haar vriendinnen.

 • @ Niels,

  Inderdaad. Sommige flirtpunten zijn gewoon duidelijk, maar bij sommige punten kunnen we niet precies weten wat ze ermee bedoelden. Zo ken ik vrouwen die uit gewoonte urenlang aan hun haar zitten en vrouwen die dat pas doen als ze flirten.

  Als je opzoek bent naar toestemming om haar aan te spreken, dan kom je voor vrouwen slap over. Een vrouw wil een man die de leiding durft te nemen. Ze voelt zich veilig bij zo een man.

  Je mag degelijk wel op de flirtsignalen van vrouwen letten, maar dan niet als reden om haar te mogen aanspreken. Zelf vindt ik het aantrekkelijk als een vrouw goed kan flirten. Dus ik selecteer bewust vrouwen die flirten.

  @ Andy,

  Er is geen vaste reden waarom ze dat dragen. Het varieert per vrouw. Wel kunnen ze het doen om de mannen fantasie te stimuleren…
  Maar ze kunnen het ook dragen omdat het lekkerder is tijdens het warme weer. En wie weet wil ze slechts een mooi tintje op haar benen.

  En Andy, vergeet niet dat je er achter kunt komen door het ze te vragen…
  Stap op een vrouw af en zeg: Ik zat eens te denken… Wat is de werkelijk reden waarom vrouwen een rokje dragen?

  Of je geeft haar een keuze.
  Dragen vrouwen rokjes omdat het dan wat frisser is of denk je dat ze stiekem ons mannen gek willen maken?

  Gewoon doen! Ik plaats eind deze week de reacties van de vrouwen die ik ga vragen…

 • Hoi,

  Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik pas tot actie over ga als ik de juiste body language krijg, maar op andere momenten ook niet. Teveel nadenken over dergelijk dingen werkt volgens mij inderdaad averechts. De subtiele flirtsignalen let ik dus meestal niet op maar de grote wel. Naar je lachen enzo.

  Heb nu de laatste tijd een paar in een cafe/club gehad dat meiden dicht op me gaan dansen echt maar 10 cm van me af en met de rug naar me toe. Bijna hun kont in mijn kruis. Dit is volgens mij echt een een flinke flirt, maar de laatste paar keer wist ik niet precies wat ik er mee moest. En na een minuut of 5 gingen ze bij me weg. De aller mooiste heb ik toen nog aangesproken, maar die werkte niet meer mee. Je kan die dames natuurlijk niet gelijk bij de billen grijpen . Misschien even aantikken?? Hebben jullie enige tips?

  dank.

  gr

 • Hey jongens,

  Gisternacht in een club eens op gelet, leuke vrouw tegen gekomen en had de signalen in me kop geprent. De volgende dingen vielen me op:

  2 .Ze maakt haar lippen vochtig
  5. Ze wrijft haar kleding glad
  9. Haar voeten wijzen naar jou
  8. Ze toont een open handpalm
  9. Haar voeten wijzen naar jou
  12. Ze houdt langer oogcontact (die was nogal overduidelijk te herkennen)
  14. Ze houdt haar hoofd schuin
  17. Ze spiegelt je lichaamstaal
  19. Ze houdt haar ogen gesloten tijdens het spreken of drinken
  20.Ze leunt naar je toe terwijl je spreekt

  Vanuit nummer 20 kwam er ook een zoen, wat eigenlijk mij wel verbaasde want ik zat te flirten met haar vriendin later trok ze mijn aandacht.

  Leuke was wel dat echt alles van een leije dakje ging. De flow was goed, het zoenen was heerlijk, haar nummer was geen probleem en ze vroeg zelfs nog wat ik van de week ging doen haha. Nam de leiding door te zeggen dat ik het nog moest zien, zelfs nog een smsje gehad van dr maar er nog niet op gereageerd.

 • @ Roy

  Ik vind het geweldig dit te lezen. Alleen zou ik ook weer niet focussen op haar lichaamstaal… Dat haalt weer de spontaniteit uit je karakter. En je lijkt misschien wat afwezig voor haar. Een tip van mijn kant is dat je lekker nieuwsgierig, mysterieus en speels bent. Heb je dat een beetje onder de knie, ga je er gewoon voor zorgen dat je je elke keer wat gaat verbeteren. Zoals leuke manieren bedenken en uitproberen om spontaan met een vrouw in contact te komen of of hoe je het plagen kan verbeteren. Zo kan ik nog wel ff doorgaan 😉 Zelfs ik heb nog dagen dat het me niet wil lukken bij de dames, dan zorg ik voor een positieve instelling en bedenk dat het gesprekje ook erg leerzaam en gezellig was. Je hoeft natuurlijk niet elke keer succes te hebben.

  Succes

 • @ Gijs

  Misschien beetje gewaagd van de dames, ik verwacht dat ze wel met je in contact wou komen. Het kan natuurlijk ook lichamelijk contact zijn om zo je aandacht te trekken. Heb je nog nooit meegemaakt dat je met je maten in de discotheek staat, en dat er opeens vrouwen in jouw persoonlijke omgeving komen staan en sexy beginnen te dansen op de ritme van de muziek. Alle mannen kijken inclusief jij. Ze staat met haar billen naar je toe en schud met haar sexy heupen… Jij zou er eerst niet zoveel van verwachten en doet niets om ze aan te spreken. 5 minuten later vertrekken ze en ze komt eigenlijk nog amper in jouw buurt deze avond. Dit zette me eerst ook aan het denken en ik heb ook vaak niet gereageerd op haar roep om aandacht.

  Kan je gewoon deze tip geven. JA HEB JE NEE KUN JE KRIJGEN… Who cares als ze niet met je flirtte. Ga nu ook niet adviseren dat je haar gelijk moet vastgrijpen. Nee, als ze voor je staat met haar rug naar je toe en ze dans zo voor je, kun je haar niet van achteren benaderen, dit doe je altijd van de zijkanten. Nu passeer je haar van achteren als de weg is geblokkeerd in de discotheek (en dat is regelmatig, lijkt of niemand stil kan staan). Passeer haar en leg enkel een hand op haar heup of schouder zodra je haar passeert… Nu zeg je “mag ik even passeren;” en loop naar de bar. Terwijl je dat doet, draai je je nog ff om en knipoog je en lach je op je sexiest. Nu heb je het ijs gebroken namelijk, ze zal waarschijnlijk zeker wel lachen of wat voor flirtmove dan ook wel laten zien.

  Je kan ook een briefje van 5 euro op de grond gooien of 2 muntjes hierbij tik je op haar schouder en vraag je of het van haar is. Zegt ze ja, zeg je “nou dat is aardig, komt niet vaak voor dat een vrouw mij trakteert” en vraag of ze wat wilt drinken. Zegt ze nee, zeg je: “nou kan ik je net zo goed trakteren op een drankje van de zaak” en vraag je wat ze wilt drinken. Weet zeker dat je zelf ook wel wat leuks kan bedenken. Dankzij deze manieren heb ik redelijk succes geboekt om ze met haar rug naar me toe te kunnen openen.

  Succes

 • Hoi,

  Mick thx voor de reactie. De “mag ik even passeren” is een goede misschien zelfs nog wel sterker als het niet overvol is dan maak je nog duidelijker dat je zit te flirten/plagen.

  Het geld dumpen hmmm gewaagd. Wel erg grappig.

  Ik ben er niet overuit wat het dicht op je dansen nou betekend. Kan ook gewoon een beetje digteasen zijn. Het is in ieder geval vreemd dat ze 5 minuten je bijna berijden en dan geen aandacht meer geven. Misschien is het een assertiviteitstest en ben je gezakt bij geen actie en zijn ze teleurgesteld….? De volgende keer doe ik er wel wat mee als ze naar mijn smaak is natuurlijk.

  gr.

 • @ Gijs

  Je kunt het vergelijken natuurlijk met flirten… Als een vrouw een minuut of drie al signalen naar je toestuurt en je gaat niet op haar af, zal ze dit sowieso zien als een afwijzing. Ze steekt er dan ook geen moeite meer in om dan daarna met je te praten. Ook als je de moed hebt opgeraapt om daarna nog wel een kans te wagen bij haar. Vervelend kan het zijn als je te lang wacht. Vele versierkunstenaars gebruiken de 3 seconden regel. Dat houdt in dat als ze je een paar seconden aankijkt, dat je binnen die drie seconden hebt besloten om op haar af te gaan. Ik zorg gewoon voor een leuke flirt of ie nu 1 minuut duurt of 3 seconden. Ik vind zelf als ik wat langer flirt dat je zo een beetje spanning kan opbouwen. Dus laten we zeggen dat het tijdbestek van je beslissing ligt tussen 3 sec en 1 minuut. Wacht dus ook niet te lang, anders zal ze snel een ander leuk plekje zoeken.

  Succes

 • @ Mick

  Idd helemaal met je eens, de 3seconde regel is nogal vaak lastig in het begin hoor. Heb daar zelf ook grote moeite mee gehad. Tegenwoordig heb ik zoiets van hubba hubba en binnen 3 seconde heb ik zoiets van fuck it maar ze ziet er leuk uit is ff kijken hoe ze klinkt.

  @ Gijs

  Gewoon erop afstappen denk gewoon bij jezelf hoe zou haar stem klinken?? Je zal nog verrast zijn whaha. Meestal hebben ze een hele andere stem dan je zou denken, geweldig toch hoe weinig je weet over mensen. Heerlijk om te ontdekken.

  Staat ze er niet voor open? Lekker belangrijk er is een overvloed aan vrouwen en die vrouw laat iets moois aan haar voorbij lopen, en daar komt bij deze vrouw verdient jou dan niet 🙂

 • Thx mannen.

  @ Mick Ik denk dat dat hem wel is. Geen beantwoording van de Flirt. Zou ik ook chagrijnig van worden. 5 minuten flirten en geen reactie. Ik ga eens over wat leuke dingetjes brainstormen om lekker te dansen met dergelijke billen. De laatste was wel een Frans godinnetje, jammer.

  @ Roy Je nieuwsgierigheid prikkelen is een goede. Ik merk dat ik een stuk van mijn oude enthousiasme/speelheid kwijt ben. Heb wat moeilijke tijden gehad….. Misschien dat ik dit weer met wat nieuwsgierigheidsvragen kan opwekken. De zomer komt er sowieso aan dan gaat iedereen ook wat meer dartelen. Ik heb het gevoel dat het een zwoele zomer gaat worden.

  Greetz

 • Ik heb zelf ook gemerkt dat je met een nieuwsgierige benadering vrouwen beter kan aanspreken. Het is de natuurlijke manier van contact maken.
  Kijken hoe haar stem klinkt is zeker een goeie!
  Kijken hoe ze over iets denkt of hoe ze ergens op reageerd is ook prima.

  @ Andy,

  Ik had je nog beloofd dat ik wat vrouwen zou vragen waarom ze een rok dragen.
  Dat heb ik gedaan.

  De eerste vrouw
  Ik stelde haar de vraag en ze zei:
  Dat het waarschijnlijk is blijven hangen sinds de oude tijden. Vrouwen droegen toen een rok om de figuur te verbergen of te vervagen.
  Ik vroeg toen. Wat als het een kort rokje is? Ze zei: Dan zoekt ze aandacht…

  De tweede vrouw wist het niet precies. Ze schaamde zich en zei waarschijnlijk dat het iets met een dans te maken heeft.

  Hoi

 • Was afgelopen weekend wezen stappen met een aantal vrienden. Zijn gewoon hier in de stad gebleven (woon in Amsterdam). Had al vanaf een afstandje oogcontact met een hele mooie dame. Alles klopte, mooie kleding, lieve lach, mooie knipoog en zeker ook een mooi lichaam, etc. Na een half uur zeiden me vrienden: kom we gaan even ergens anders kijken. Op zich baalde ik wel omdat ik mijn moves niet heb kunnen maken, maar oké. Één van hen was de BOB dus moest wel mee.

  We liepen die tent uit en liepen richting de discotheek. Keek over me schouder en zag dat die dame met haar vriendinnen ons aan het “volgen” waren. We doken de discotheek binnen en namen een plekje in achterin. Op een gegeven moment zag ik haar weer vanuit me ooghoeken. Hadden weer oogcontact en dacht bij mezelf: dit keer laat ik haar niet lopen. Dus ben er op afgestapt. Ik groette haar, zij groette terug. Bij mezelf dacht ik: eh… heb ik het goed verstaan? Of komt het door de muziek? Enfin. Praatje proberen op te starten en ineens vervloog al mijn “interesse”. Ze had een iets wat zwaardere stem (wat op zich ook niet echt een probleem is, maar het matchte niet bij haar uiterlijk) en ten tweede beschikte zij over een onvervalst plat Twents accent. En daar sta je dan… Het leek of alles in één keer als sneeuw voor de zon verdween. Maar laat het er niet bij zitten. Zaterdag maar weer een nieuwe poging wagen 🙂 hopen op meer geluk! 🙂

 • Ik heb flirten soms wel door en soms niet. Ik zal even een twijfelgevalletje melden van gistermiddag.

  Gister stond ik op het perron van een treinstation met mijn zonnebril op en het was vrij mooi weer. In het begin stond ik alleen toen opeens een blonde dame 2 meter naast me stond. Ze wiebelde met haar hakken en keek af en toe over haar schouder mijn richting op. Op een gegeven moment ging ze bellen en draaide ze zich half om waardoor ik tegen haar heupen en een gedeelte van haar kont aan keek. Hier zie ik als ik veel sites moet geloven 2 a 3 flirtsignalen in. Maar ja aangezien ze aan het bellen was twijfel ik er wel over.

  Dat is dus het probleem. De ene keer denk ik dat een meisje met me flirt en dan hoor ik van anderen dat dat niet zo was en dat ik het me inbeeld en de andere keer hoor ik van anderen van:’joh ze keek naar je’ en dan heb ik het niet door en denk ik dat het toevallig was.

  Die 21 subtiele flirtsignalen zijn soms te moeilijk om te zien. Het zijn kleine details en daar let je bij een ‘vreemde’ vrouw niet op. Het blijft moeilijk en je loopt daardoor heel veel mis helaas.

 • @ Marciano,

  Herkenbaar 🙂

  Ik heb ook wel gehad dat het klikt met een vrouw, maar dat mijn interesse verdwijnt omdat ze totaal geen goede telefoonstem blijkt te hebben. Het zat er gewoon niet in…

  @ Maarten,

  Je beperkt je potentiële succes door zelfsabotage.

  “Die 21 subtiele flirtsignalen zijn soms te moeilijk om te zien. Het zijn kleine details en daar let je bij een ‘vreemde’ vrouw niet op. Het blijft moeilijk en je loopt daardoor heel veel mis helaas.”

  Daarom is mijn advies: neem initiatief en spreek haar aan. Je ontdekt dan vanzelf of ze openstaat of niet. Vergeet die 21 flirtsignalen, ik heb ze niet opgesomd om initiatief te ontmoedigen!

  Suggestie:
  http://www.aantrekkingskracht.com/zelfsabotage

 • Misschien word het eens tijd voor wat boeken of een nieuwe E-Cursus voor mij Victor

  Vannacht ook weer. De hele avond genoeg oogcontact gehad maar er niks mee gedaan. Toen ik met mijn jas aan stond en naar de uitgang liep keek ik nog even 1x naar rechts en zag ik een bloedmooi meisje bij de bar staan die me heel sip aankeek en me uitzwaaide. Ik had haar de hele avond nog niet gezien in dat danscafe! Blijkbaar was zij te vaag met flirten geweest en hield ze het bij oogcontact vanaf een afstandje. Of ik heb het gewoon weer eens niet gezien en was ze wel duidelijk op haar manier. Ik zei nog wel gedag tegen haar maar daar bleef het bij. Leuke avond gehad voor de rest maar het einde was teleurstellend.

 • @ Maarten,

  Heb je je al ingeschreven voor mijn E-cursus? Misschien met een ander e-mailadres?

  En sinds kort bied ik de cursisten die mijn E-cursus hebben gevolgd ook nog extra gratis tips voor het aanspreken van vrouwen…

  Ik vraag me af, wat is je huidige aanpak voor het ontmoeten van vrouwen? En wat zijn je gedachten hierover?

 • Mijn huidige aanpak is erg soft. Ik heb in een cafe/discotheek niet te klagen over aandacht. Het is meestal 60 procent mannen/40 procent vrouwen daar en ik en een vriend van me hebben meestal aan 2 kanten groepjes vrouwen staan die dicht tegen je aan staan, geregeld kijken en je ‘per ongeluk’ aanraken.. Maar op het moment dat het gebeurt reageer ik niet cordaat en is mijn kans snel verkeken. Ik vind dit altijd erg teleurstellend achteraf maar op dat moment voelt het als het juiste.
  Heb ik trouwens iets gemist op het laatst met dat meisje aan de bar of kan dat puur toeval zijn dat ze naar me zwaaide terwijl ik met mijn jas aan naar de uitgang liep? Zoals ik al zei had ik haar die avond niet ontmoet en ik heb zo vaak oogcontact gehad dat ik niet meer weet of zij daar tussen zat.

 • Even een toevoeging van mijn kant: dit stuk van Gijs herken ik bijna helemaal:

  ‘Heb nu de laatste tijd een paar in een cafe/club gehad dat meiden dicht op me gaan dansen echt maar 10 cm van me af en met de rug naar me toe. Bijna hun kont in mijn kruis. Dit is volgens mij echt een een flinke flirt, maar de laatste paar keer wist ik niet precies wat ik er mee moest. En na een minuut of 5 gingen ze bij me weg. De aller mooiste heb ik toen nog aangesproken, maar die werkte niet meer mee. Je kan die dames natuurlijk niet gelijk bij de billen grijpen . Misschien even aantikken?? Hebben jullie enige tips’?

  Afgelopen zaterdag ik en een vriend van me (met zijn tweeen naar een danscafe,discotheek gaan werkt nog altijd het beste met vrouwen is mijn ervaring) waren net binnen en aan 2 kanten staan al groepjes mesisjes. 1 mooi klein blond meisje van een jaar of 19 kwam opeens voor me staan, en steeds een paar centimeter dichterbij in een tijdsbestek van een paar minuten. Eerstzat ze bijna met haar rug en haar kont tegen me aan en even later zat haar haar zowat in mijn gezicht. Ze danste niet en bleef een beetje stoicijns naar voren kijken. Ze keek niet om maar bleef zo even staan terwijl er voor haar nog wel een meter ruimte was in het pad. Ik had echt zoiets van wat gebeurt hier nou weer? Ik keek naar die vriend van me die rechts van me stond en die zat ook verbaasd te kijken. Dus ik en die vriend iets naar achter (misschien had ik haar hiervoor al aan moeten spreken) komen er opeens 2 andere meiden die ons langzaam naar achter drukken zodat we lichaamscontact met hun niet meer konden vermijden. Ik probeerde expres het oogcontact te vermijden want ik vond deze 2 een beetje te opdringerig worden met hun lichaamstaal maar die vriend van me keek dus wel met een lach. Voila hij werd aangesproken door 1 van hen die zei dat ze hem zo’n leuke jongen vond. Hij was niet geinteresseerd maar durfde dat niet te zeggen. Toen we naar huis wilden gaan kwam dat ene meisje opeens op ons af en vroeg: Waarom gaan jullie nu al weg? Het was inmiddels een uurtje of 4 dus die vriend van me zei dat het wel mooi was zo. Ze zwaaiden ons uit (waarschijnlijk wel hevig teleurgesteld) en we waren weg.

  Het is echt onbegrijpelijk dat de ene vrouw enorm subtiel is met haar flirtsignalen waardoor je diegene bijna niet opmerkt en de ander is veel te direct en dat werkt voor mij in ieder geval afstotend.

 • Hey hey,

  Net begonnen met flirten, maar al de symptomen heb ik eerder gehoord en ik probeer daar nog steeds op te letten. Mijn nr.1 tip van flirten is sporten. nr 2 is actief flirten
  Bron: Psychologie magazine

  Grtz Daan

 • @ Maarten

  Moet je nagaan hoe dat voor vrouwen is als ze heel de tijd direct benaderd worden. Goed leermoment voor je toch, om dat is mee te maken.

 • @ Roy goed leermoment inderdaad. Anderen begrijpen niet hoe irritant het kan zijn. Als ik geïnteresseerd zou zijn was ik er al lang op ingegaan.

 • Als je in een cafe aan de bar staat, een vrouw loopt langs, je glimlacht tegen haar en ze komt naar je toe, zoent je op je wang, en loopt weer weg, wat betekent dat?

 • @ Stefan

  Dat zijn signalen van aangetrokken te voelen. Ze voelt aangetrokken naar je toe. Ze vond het blijkbaar uitdagend om jou eens uit te dagen en te zien hoe jij erop reageerde. Als je niets deed vroeg ze af waarom komt die niet, of als je wel een actie hebt ondernomen, ja die is wel geïnteresseerd in me. Het is in elk geval een zeer overduidelijk signaal om iets meer van te maken. Zij zal zich zeker genoeg voelen om dat te doen, tenzij als je goed uitfiltert, het een foute vrouw is. Dat is maar een zeer kleine mogelijkheid.

  Ga er op af en maak een praatje of erna nog een afspraak als het mogelijk, de rest zal wel vanzelf uitwijzen waar je zelf naartoe wil met haar.

  Veel succes Stefan.
  Wees niet zo onzeker, jij hebt al iets wat andere mannen niet hebben, wees er blij om.

 • @ Stefan

  3 Factoren waar ik uit kan halen dat ze je leuk vind.

  * als je lacht en zij lacht terug is het gewoon flirten.
  * als ze al meerdere keren langs is gelopen en ze liet zich opvallend veel zien en komt veel in jou persoonlijke zone is het gewoon flirten.
  * en als ze dan jou ook nog eens op je wang zoent, terwijl jezelf er perplex van staat.
  Dat is zeker flirten

  Jammer dat je niet gehapt hebt op haar charmes….
  Succes.

 • Ze was de hele tijd aan het praten met een andere man en even weggelopen, dus het was lastig voor mij om er op in te gaan. Of kun je er gewoon bij gaan staan als derde? Dat vind ik zelf een beetje opdringerig.

 • @ Stefan

  Je had eigenlijk je kans moeten grijpen. Als een onbekende dame je op je wang zoent? Dit was een spontane vrouw hoor! Je had er toch gelijk op in kunnen gaan?

  Zelf als ik flirt maak ik even snel een praatje en wek intresse, aan de hand van de situatie bepaal ik of ik mijn ronde gaat maken om vervolgens nog op terug te komen. Zo laat je overvloed zien en laat je haar een beetje fantaseren.

  Erbij gaan staan als derde moet je niet doen, zie je jezelf al staan?? Zelf vind ik het onbeschoft om een gesprek te onderbreken en er bij staan als een zoutzak nou nee bedankt. Zo toon je geen overvloed maar schaarste om erbij te gaan staan om aandacht te trekken.

  Hieruit kan je een goede les leren voor jezelf. Het is een gemiste kans, maar je kan eruit leren dat je de volgende keer gelijk actie onderneemt.

 • Klopt. Ik merk dat het Overvloed-concept zo goed werkt dat ik eigenlijk te relaxed ben geworden, en het me op dat moment niet zo boeit waardoor ik er niet verder op in ga. Achteraf denk ik natuurlijk “jammer”.

 • @ Stefan, (reactie op 8 mei, 11.48 uur)

  Zie de zoen als een uitnodiging om haar aan te spreken. Houd je vooral niet bezig met de vraag of ze je ziet zitten of niet. (Zie pagina 145 en 146 van het E-coachsysteem.)

  Laat je niet tegen houden om haar aan te spreken, ook al was ze in gezelschap. Mits je leuk gezelschap bent, ben je niet opdringerig of onbeschoft…

  Dat was een interessante actie van haar, of niet? Wat wilde ze bereiken? Waarschijnlijk zul je er nooit meer achter komen.

  Vergroot je nieuwsgierigheid en het zal je wel gaan boeien. Prachtig in combinatie met het Overvloed-concept…

 • @ Roy en Maarten:

  Sorry, maar volgens mij mis ik hier iets. Als een vrouw direct is en me laat weten dat ze me leuk vind wat nog niet is gebeurd dan zou ik dat helemaal niet erg vinden.

  En ik begrijp dan ook helemaal niet hoe ik me moet voorstellen hoe irritant het is voor vrouwen. De situatie ligt toch anders voor mij, als 100 meisjes mij per dag zouden aanspreken hoor je me echt niet klagen 😉

  Dus stuur die vrouwen die direct zijn lekker naar mij, hehehe.

 • Hallo allemaal, 2 weken geleden bood een meisje me zomaar uit het niets een drankje aan. Ik kon haar toen alleen van gezicht. 1 week later ging ik mee met haar en haar vriendinnen naar een discotheek waar zij behoorlijk met me flirtte (ik moest haar een kus op haar wang geven, ze danstte met me etc). Normaal lijkt dit ‘een kat in het bakkie’ maar ze heeft een ‘vriend’. Niks vasts, maar ze gaat wel naar hem toe en slaapt daar soms. En het is absoluut niet een sletterig meisje.

  Help me plz! Ik vind haar helemaal geweldig.

 • Zeg Victor,
  Waarom je maak je geen blog over vrouwen en hun weerstand tegen speels plagen?

  Ik had al eens opgemerkt wat de flirtsignalen waren dus nadat donderdag een zeer aantrekkelijke en slimme jonge dame had aangesproken zomaar uit het niets. Ik was wel vergeten hoe ze heette en wat haar nummer was maar had wat achtergrondinformatie achterhaald door mijn nieuwsgierige vragen. Topprestatie van me sinds ik deze basis e book had, meer zelfvertrouwen maar nog altijd een negatief kant qua zelfbeeld wegens gemis aan liefde en aan affectie, kan er ook niet doen dus ik zoek naar een oplossing. Die oplossing is namelijk nog meer zotte dingen uitproberen.

  Met deze zotte dingen had ik dit op het oog. Ik zag een een brunette en redelijk goed voorzien van vrouwelijke rondingen dus ik dacht waarom probeer ik haar eens aan te spreken. Dat ging redelijk, het aanspreken op zich, daarna maakte ik een klein speels grapje. Ik zei opeens om toch iets een actievere gesprek te hebben. Het was : Kreun en ‘hare naam’ = match? Ze was er niet blij om maar ik wel. Ze wou me recht een bitchslap verkopen maar ik bleef er koel bij en weerde die bitchaanval af en gaf een plets op hare poep en ze liep weg. Ik stond nog altijd zo vastberaden erbij, ik liet niets merken van het voorval en lachte dan verder. Blijkbaar kon ze niet goed tegen seksuele gestuurde subtiele opvatting.

  Is dat een probleem Victor, kunnen meisjes niet tegen subtiele hints van seksuele gedoe of past het niet in verovering? Kunnen vrouwen/ meisjes wel tegen seksuele plagerijen ook al is dat iets heel onschuldig waarbij het niet eens grof gaat?

 • Dit zijn dingen die ik niet doe, ik vrees namelijk dat meisjes dat inderdaad niet zo goed opvatten.

  Doet het hen niet denken aan de irritante, plakkerige en vooral opdringerige man die maar 1 ding wil ? En als dat ééne ding duidelijk is, is het geen ongedwongen speelsheid meer…

 • @ Ruben,
  ik ben eigenlijk niet op dat 1 ding uit. Ik wil juist proberen wat er allemaal echt kan en wat niet, het is juist de grenzen gaan aftasten. Ok dit mag ik en dat mag ik niet. Bij me zal het wel speels verlopen, dat hoop ik toch.

  @victor en rest van de bloggers,
  Hoe ver kan je gaan met seksuele speelheid? Dat wil ik wel eens weten en hoe het allemaal zit met subtiele seksuele opvattingen.

 • He victor, komt er nog op deze blog nog een vervolg op.

  Aangezien dat de kenmerken van verliefdheid samen zou passen met dit onderwerp. Ik probeer voor mijn eigen een eigen overzicht te maken, geen stappenplan ofzo maar iets degelijks wat op kan leiden, dat je toch uw kans kunt wagen of zie ik het verkeerd?

 • Hallo ,

  ik had hiervoor even contact met een collega maar voor de vakantie liep dat volkomen fout

  ik had haar toegevoegd op facebook en toen ben ik gaan praten en zei dat ik er graag wil leren kennen en dat ik van gezelligheid hield

  reactie terug van ik ben geen prater en niet van de gezelligheid

  inmiddels 3 maanden verder

  na de vakantie is ze volledig omgedraaid

  ze praat ontzettend aardig tegen me en naar me lachen en uit het niets gewoon praten en als ze iets niet weet echt aandachtig luisteren en vragen

  20. Ze leunt naar je toe terwijl je spreekt
  12. Ze houdt langer oogcontact
  9. Haar voeten wijzen naar jou

  maar ik vind het enorm lastig want ik weet het niet

  maar ze is wel leuk

  help me wat moet ik doen?

  1. Dus ze is omgekeerd als een blad aan een boom, zo lijkt het.

   Beste Marcel, over het algemeen adviseer ik mannen om geen vrouw op de werkvloer te versieren. Zie hier: flirten op het werk.

   Leef in overvloed, er zijn genoeg leuke, single vrouwen buiten het werk. Wil je toch iets doen met je collega, dan zeg ik: nodig haar uit voor een drankje na het werk. Kort, eenvoudig, niet als date…

 • Nou ik kreeg in het begin leuk contact. Begonnen, aan de praat gekregen, goed contact. En we hebben dat nog steeds, een goede klik, alles op een lijn. Als ik bezig ben dan komt ze altijd naar me toe, en altijd lachen, af en toe complimentjes geven als: je bent een goede jongen, of goed bezig. En ze wil liever met mij vroeger of late beginnen omdat ik veel weet en alles doet. En ik vroeg haar ook vaak mee eten met vrienden. Zei ze: ja harstikke gezellig leuk. 2weken terug raakte ze maar voor het eerst aan, 2x in een week tijd. Deed ze nooit en plagen vind ze leuk en me spiegelen zulke dingetjes.

  1. Hoi Milan,

   Wat is de situatie precies Milan? Vroeger of later beginnen, op de werkvloer?

   En ze wil liever met mij vroeger of late beginnen omdat ik veel weet en alles doet.

   Dat klinkt als een praktisch voordeel voor haar. Ben je hulpvaardig? Sommige vrouwen gaan graag met behulpzame mannen om. Deze mannen doen alles en blijven trouw. Ondanks dat de vrouw na zijn gedane arbeid vertrekt en met andere mannen afspreekt…

   Of dit het geval is met deze vrouw kan ik niet beoordelen; te weinig informatie.

 • Hallo, kunt u me helpen?

  Ik weet niet precies wat ik moet doen. In het begin kregen we al goede klik maar in die tijd had ze nog een vriend maar dat werd minder. Toen heb ik er na 2 weken haar nummer gevraagd via de app een gesprek kregen. Een enorme goeie klik. Na een half jaar was haar relatie over het verliep niet meer zoals het had moeten gaan.

  Na een maand of 2 begon ze vaker naar me toe te trekken en voelde ze zich enorm safe bij me. En steeds naar me lachen en mij nadoen met wat ik deed. En of wat ik deed, ze geeft me vaak complimentjes. Maar ik onderneem vaak met vrienden leuke dingen en ik vroeg haar vaak mee en waarop ze zei: harstikke leuk gezellig, ik ga keer mee. En vlak voor de vakantie raakte ze me ineens aan. Wat zij normaal nooit doet, ze is een vrij rustig meisje die niet snel iets toegeeft. Wat denkt u? Vind ze me leuk en wilt ze meer? Of denkt u, goeie vriendschap?

  1. Natuurlijk help ik je graag Milan.

   Je ziet dus een paar flirtsignalen… en ze is alweer een tijdje vrijgezel.

   Stop met je afvragen wat voor contact het kan zijn of worden (vriendschap of een liefdesrelatie).

   Stop met vragen, twijfelen en zoeken naar ‘zekerheid’. Neem initiatief! Uiteindelijk ontdek je toch wel waar het schip eventueel strandt.

   Oh, en ik weet niet wat de verdere situatie is. Speelt zich dit allemaal af op het werk? Dan moet ik sowieso een waarschuwing geven. Houd rekening met het feit dat als dingen niet helemaal lopen zoals gewenst, dit de samenwerking kan beïnvloeden.

   1. Ik ken haar al wat langer, maar we werken wel samen. Maar toch flirt ze met wat u al zei. En dat viel mij ook al op. Maar het punt is, ik ben niet recht door zee en kijk meestal de kat uit de boom. En ik weet niet hoe zij zal reageren als ik eerlijk tegen haar ben de zal zijn. Want een nee horen of iets anders in die richting vind ik niet leuk om te horen.

    1. Milan, niemand vind het leuk om een nee als antwoord te krijgen. De enige manier om een nee 100% uit te sluiten is door te forceren, door haar te dwingen. (En dat leidt uiteindelijk tot celstraffen en dergelijke.)

     Accepteer dat je iemand weerstand kan bieden, nee kan antwoorden. Het is de realiteit dat je niet altijd meteen krijgt wat je hartje begeerd. Erken dat feit en durf ‘nee’ te incasseren. Dat geeft je de mogelijkheid om initiatief te nemen.

     En nogmaals, ik waarschuw je graag voor het risico om een collega te versieren. Het kan wel, maar het kent risico’s!

     Leef in overvloed, ontmoet vrouwen buiten het werk. Een stuk minder gecompliceerd.

 • Hallo, ik vroeg me het volgende af. In september 2014 te Rome, in een cafetaria, kwam een jongedame van rond de 25 jaar met een mojito bij me zitten, ze maande me toen aan om mee te drinken uit hetzelfde glas, wat ik ook deed. Is dit nu een teken van interesse van zo’n jongedame of een flirt ? Groetjes, Johnny.

  1. Hallo Johnny,

   Je zult het nooit weten…

   Voor een volgende keer dat een vrouw een initiatief neemt, hap toe! En stel vervolgens iets anders voor om samen te doen. Dan weet je voortaan of het inderdaad interesse of een flirt was 😀

   1. Nog iets, toen ik in een restaurant naar voorbijlopende mensen keek, dan keek ze altijd mee achterom, soms geïrriteerd. Kan dit haar interesse bevestigen ?

    1. Ja, dit KAN haar interesse bevestigen Johnny.

     Vraag: wat maakt dat je deze vragen stelt? Die korte ontmoeting heeft zich maanden geleden afgespeeld. Wil je leren van wat er (niet) is gebeurd? Of hoop je haar ooit weer te zien?

     Wat zijn je gedachten?

     1. Ja, ik hoop haar ooit terug te zien. Ze heeft me toegevoegd op Facebook, ik weet echter niet goed hoe haar aandacht op me te vestigen.

      1. Johnny, woon je in Italië? Zo niet, houd je rekening met het feit dat de verre afstand een serieus dilemma is wat betreft het versieren?

       Daarbij, hoe heeft ze je gevonden op Facebook? Of is dat jouw initiatief geweest? Hoe kan dat, heb je haar gesproken?

       Het is me duidelijk dat je niet het hele verhaal hebt verteld. En daarmee blijft het luchtfietsen en kunnen mijn adviezen moeilijk aansluiten op jouw persoonlijke situatie.

       1. Neen hoor, ik woon in de buurt van Aalst. Zij maakte ook deel uit van ons vijfkoppig gezelschap dat de reis naar Rome maakte. Ze is de stiefdochter van mijn nicht. Het viel me al op dat ze vanaf de eerste dag stiekem foto’s van me maakte, toen ik bijvoorbeeld een monument aan het filmen was trok ze foto’s van me. Op de dag dat we het Vaticaan bezochten, spraken we met elkaar in een cafetaria in de stad, op het moment dat het erg goed ging kwamen haar vader en mijn oom tussen en praatten ze op haar in dat ze haar relatie met haar vriend voorrang moest geven. De dag erna was ze zogezegd ziek en zag ik haar niet meer. Zij woont in Bilzen waar haar vader afkomstig van was. Ik kan ze maar niet vergeten, ook al is ze een stuk jonger dan ik.

        1. Ah Johnny, mooi dat je meer details geeft.

         Dus het was niet ‘een jongedame’, een onbekende. Maar het was je reisgezelschap, min of meer een familielid. Een totaal andere context.

         Zoals je het nu vertelt, het komt inderdaad over alsof ze interesse in je had. Dat wilde je in de eerste plaats weten, toch?

         Nu krijg je advies waar je NIET om gevraagd hebt. Ik wil je namelijk het risico op vervelende drama’s en (familie)problemen besparen.

         Johnny, doe je best om je gezonde verstand te gebruiken!

         Ten eerste, het is maar de vraag of ze wel echt een vrouw is waarmee je gelukkig kunt worden. Daarbij, zeker jonge vrouwen kunnen soms een bevlieging hebben, juist wanneer het niet zo goed gaat met een huidige partner. Uiteindelijk stelt de interesse niets voor, al lijkt het op een bepaald moment heel wat.

         Doe daarom je best om haar te vergeten. Niet door jezelf daartoe te dwingen, vaak werkt dat averechts. Je kunt beter zorgen voor extra dynamiek in je liefdes- en seksleven. Ontmoet andere vrouwen, regel vaker afspraakjes. Ga op avontuur. (Zie deze site voor tips!)

         Een dosis verse hormonen door je lijf zal veel voor je veranderen. Echt.

         Wat vind je hiervan? Ik vermoed dat je mijn advies in de wind slaat. Als dat zo is, wil ik dat ook graag weten. Hoe dan ook, ik wens je veel geluk en plezier toe!

         1. Het gaat hier wel om een jongedame van 25, en ze bekende aan anderen dat ze echt iets met me wou. Ze heeft me bovendien zelf gevraagd om haar toe te voegen op Facebook. Als een vrouw dat doet, dan zit er toch een bedoeling achter. Welnu, ik ben al ondertussen enkele keren op reis geweest en ik heb me telkens prima vermaakt, maar ik kan ze maar niet vergeten. En als je weet dat ik ze binnenkort nog eens terugzie, pffffffff. Dat ik nu pas details geeft deed ik omdat ik me een beetje schaam.

 • Hi there,

  Toevallig zag ik deze opmerking:

  “ontmoet vrouwen buiten het werk. Een stuk minder gecompliceerd.”

  pffff….Amen. 😉

  1. Ah, je doelt op mijn antwoord op Milans vraag.

   Sommige mannen zoeken helaas (onbewust) gecompliceerde situaties/vrouwen op. Dat maakt het allemaal nodeloos moeilijk. Pak het vooral eenvoudiger aan aan, dat mag benadrukt worden inderdaad. Bedankt.

   Nog de beste wensen voor jou Percival!

 • Hallo,

  Sinds ik contact heb met een dame, loopt ze me contact na te doen en naar me te lachen en zo. Nu en dan complimentjes en van een afstandje naar me kijken, maar heb ik haar nummer en op whatsapp kan ze soms negeren. En als ik haar weer zie dan doet ze enorm leuk tegen me.

  Wat moet ik hier van vinden ?

  1. Bedankt voor je reacties Bas.

   Hoe heb je haar nummer verkregen? Hoe is dat gegaan?

   En dat ze leuk doet wanneer ze je ziet, en niet op Whatsapp, geeft aan dat ze vermoedelijk liever direct contact heeft…

    1. Juist, initiatief nemen en niet alles proberen te analyseren Bas. Dan komt alles in beweging.

     Let wel, vraag niet om ‘een date’, maar simpelweg om ergens wat te drinken. Het woord date geeft al gauw een belemmerende druk, alsof er per se een match moet ontstaan.

     De relaxte en vlotte aanpak brengt je meestal veel verder met het Veroveren… Zie mijn E-cursus, schrijf je in!

 • Maar wat verwacht de vrouw nou van de man bij wie ze bovenop staat? Dus met de rug naar je toe bijna met haar kont in je kruis/haar in je gezicht? Heb dit vaak genoeg meegemaakt in het verleden, zelfs dat een meisje gewoon begon te schuren (met de kont in je kruis) niks mee gedaan vandaar dat ik met mijn 38e nog steeds vrijgezel ben, maar verwacht ze nou dat als ze dat doet dat je haar ook beetpakt bij haar dijen ofzo?

  Of dat ze zo dicht langs je heen loopt (dus bijna met de schouder je borst raakt) terwijl er genoeg ruimte is om je te passeren? Of kijken en dan snel de ogen neer slaan en opvallend stil zijn tot dat ik wat aan haar vraag?

  1. Beste Sjaak,

   Dat je niets doet wanneer een vrouw tegen je aan schuurt, is niet de oorzaak waarom je op je 38ste vrijgezel bent.

   De ene vrouw verwacht dat je haar beetpakt, de ander niet. Experimenteer en kijk wat er gebeurt. Als ze niet goed reageert, uiteraard meteen stoppen.

   En wanneer er een vrouw passeert, ongeacht of ze je aanraakt of wat dan ook, begroet haar met enthousiasme. Ontdek maar wat er gebeurt. Veel succes!

 • Beste mannen onder ons…

  Ik vraag mij af… wat als een vrouw duidelijk en openlijk met je flirt. Niet te missen… Ze heeft wel wat gedronken, maar lijkt niet dronken.
  Je stapt op haar af. Het gaat best goed… je koopt een drankje voor haar… en dan, wanneer je bent opgewarmd, haakt ze af. Want sexueel contact wil ze niet.
  Hoe reageert de gemiddelde man dan?

 • Ikzelf heb een vorm van autisme en vind het heel moeilijk om te onderscheiden of iemand mij al dan niet “leuk” (sexueel interessant) vindt of alleen maar aardig. Of wat dan ook, het interpreteren van nonverbale communicatie vind ik heel moeilijk.

  En wat ik me ook afvraag, hoe zit het met de minder subtiele signalen, zoals omhelzen en complimenten geven.

  1. Beste Hans, het is moeilijk om je vraag te beantwoorden. Sociale omgang kent regels, maar deze zijn zeer flexibel. Context speelt een zeer belangrijke rol. En daarmee ook timing. Het is de kunst om in redelijk hoge snelheid de situatie (de persoon, anderen, de context) in te schatten en daarop in te spelen. Ook wat betreft het interpreteren van gedragingen.

   Sociaal contact is daarom vaak een moeilijk punt voor mensen met autisme. Ik raad je aan om professionele begeleiding te regelen 1 op 1. Veel succes!

   1. Graag zou ik hier even op inpikken, want zoals jullie weten heb ik ook een vorm van autisme. Het is inderdaad moeilijk om tussen de regels te lezen, en de regels van sociale interactie te snappen. Eigenlijk moeten wij op een quasi wetenschappelijke manier aanleren wat “normale” mensen doen op gevoel. En dat leren we door scha en schand. Daarbij zul je ook simpelwelweg moeten aanvaarden dat je bepaalde finesses nooit zult kunnen. Een ander voorbeeld: door mijn visuele beperking zal ik nooit kunnen autorijden. In het begin was ik daar kwaad om en nu niet meer, nu neem ik gewoon het openbaar vervoer of de taxi. Is het zelfde, verbeter tot waar je kan.

    Cursussen kunnen je best helpen om dingen te leren, en je vaardigheden te verbeteren, de hulpverlening kan zeker helpen. Maar bestraf jezelf niet als je iets niet kunt. En doe vooral dingen die je graag doet, zodat je je leven met autisme een invulling kan geven.

 • Hoi,

  Ik weet niet wat ik er mee aan moet

  een vriendin van me heeft een vriend maar we zijn vaak samen én constant

  – lacht ze naar me
  – kijk ze om
  – raak ze me aan schouder en of me billen

  maar we hebben een goede klik

  wat moet ik ermee . wat zou je me kunnen aanraden ?

  1. Hoi Bas,

   Wat moet je ermee? Helemaal niets.

   Vrouwen kijken naar en flirten wel vaker met mannen die aantrekkingskracht uitoefent. Ook als ze een partner hebben, het is moeilijk om niet te flirten voor veel mensen.

   Richt je vooral op andere vrouwen. Single vrouwen zijn vaak veel prettiger en gemakkelijker om mee af te spreken 😀

 • Hallo,

  Wat als een vrouw zegt geen interesse te hebben in meer dan vriendschap, maar wel een paar signalen afgeeft.
  – Ze speelt met haar haar.
  – Ze ging op de bank liggen met haar ogen dicht.
  – Bij het afscheidt nemen hield ze beiden handen op haar hoofd,
  – Bij een andere keer ging ze aan de deurstijl hangen waardoor ik haar (strakke) buik goed kon zien.

  Wat kan jij hieruit opmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *