Op het internet vind je talloze websites met tips over lichaamstaal verbeteren zodat je een goede indruk maakt. Je moet rechtop staan, een open houding aannemen, lichaamstaal spiegelen en ga zo maar door.

Dit artikel over je lichaamstaal verbeteren is anders, het gaat in op één aspect van lichaamstaal dat veel te weinig aandacht krijgt van de ‘lichaamstaalexperts’!

De juiste mentaliteit voor goede lichaamstaal

Het is duidelijk, lichaamstaal is belangrijk en door je op dit punt te verbeteren krijg je een beter liefdesleven. Maar let op, lichaamstaal is veel meer dan de uitvoering van een verzameling technieken waarbij je een bepaalde indruk bij vrouwen wekt. Lichaamstaal heeft voor een belangrijk deel met je Verovermentaliteit te maken…

Houd je je al bezig met het verbeteren van je lichaamstaal? Zo ja, stel jezelf dan de vraag:

Met welk doel probeer je je non-verbale communicatie te verbeteren?

Wil je vooral een goede indruk maken op een vrouw? Probeer je in de smaak te vallen zodat je punten scoort? Wil je hoe dan ook afwijzing voorkomen door imponerend lichaamstaal? Zo ja, dan is deze gedachte herkenbaar:

Ik verbeter mijn lichaamstaal om indruk te maken

Je hebt de drang om jezelf te bewijzen en niet altijd de werkelijke intentie om persoonlijk contact te maken. Dat is problematisch, want je komt niet oprecht over bij het aanspreken van vrouwen. IJsbreken en vrouwen versieren is dan moeilijk, zelfs al werk je intensief aan het verbeteren van je lichaamstaal!

Deze gedachte is beter en getuigt van een goede mentaliteit:

Ik verbeter mijn lichaamstaal om beter persoonlijk contact te maken

Met deze betere gedachte boek je een beter resultaat. Je kunt nu oprecht contact zoeken, het is vrijblijvender. Zo ben je een aantrekkelijke, onafhankelijke man…

Focus op communiceren zonder bewijsdrang

Door jezelf niet te bewijzen maak je juist een goede indruk; het lijkt een paradox. Je kunt het vergelijken met het geven van een presentatie.

Probeer je in de smaak te vallen bij het publiek dan ben je teveel met jezelf bezig. Je bent als het ware jezelf op de borst aan het kloppen; typisch het gedrag en de lichaamstaal van een wannabe.

In de tijd dat ik workshops gaf in presenteren en lichaamstaal heb ik dat vaak gezien. Mannen die werkelijk veel aan hun publiek te bieden hadden, boorden zichzelf de grond in door uitsloverij.

Een goede presentator hoeft zichzelf niet te bewijzen en kan zich wijden aan de presentatie zelf. Hij maakt een betere indruk want zijn lichaamstaal zegt ‘vanzelf’ het juiste aan zijn publiek.

Leg dus de focus op communiceren, niet op het jezelf in een goed daglicht stellen. Je zult gemakkelijker je lichaamstaal goed krijgen omdat je de mentaliteit hebt van overvloed; het Overvloed-concept.

Geregeld verschijnen er nieuwe artikelen en video’s over lichaamstaal, dus blijf vooral mijn blog volgen… Vragen en reacties zijn welkom, deze kun je hieronder plaatsen.

Gerelateerd:

 • 21 Subtiele Flirtsignalen van Vrouwen (86)
  In las laatst op het internet dat wij mannen stekeblind zijn voor de flirtsignalen van vrouwen. Wordt het tijd voor ons om een blindegeleidehond aan te schaffen? Welnee. Want door goed observeren zul je geregeld de […]
 • Lichaamstaal èn openingszin gaan samen (37)
  Steeds vaker plaatsen lezers opmerkingen, tips en vragen over lichaamstaal op mijn blog. Tijd om weer eens aandacht te besteden aan het onderwerp lichaamstaal... Dit blogartikel is speciaal voor de mannen die het belang van […]
 • Succesvol oogcontact met vrouwen (3 tips) (32)
  Succesvol oogcontact met vrouwen maken, hoe? Wat moet je communiceren voor het vrouwen versieren? Zoals je hopelijk al gezien hebt in een ander artikel: communiceren met oogcontact, je doet het altijd. Zelfs al vermijd je […]
 • 3 Keiharde voordelen van glimlachen (incl. 6 praktische tips) (5)
  Glimlachen hoort bij aantrekkelijke lichaamstaal. Je kunt je liefdesleven zelfs een flinke impuls geven als je vanaf vandaag meer glimlacht. En om je daartoe te bewegen, breng ik vandaag een gloednieuw artikel uit over de […]
Hoe je lichaamstaal verbeteren? (Sneller en structureel)

10 reacties op “Hoe je lichaamstaal verbeteren? (Sneller en structureel)

 • Ik ben ook dik van mening dat lichaamstaal oftewel uitstraling toch wel hèt belangrijkste van veroveren kan zijn. En ik ben ook van mening dat je deze niet door een of andere houding of simpele truc kun verbeteren, het begint inderdaad bij de basis, je krachtige innerlijke instelling en overtuigingen, JE MENTALITEIT. Je geef de boom eerst te drinken, dan geeft deze je vanzelf haar vruchten.

  Mijn doel is vooral om lekker leuk contact te maken en plezier te beleven. Het komt wel eens voor dat ik alleen een snelle seks avond wil beleven maar dat wordt hopelijk alleen maar minder.
  En vroeger had ik veel last van prestatiedrang en bewijsgevoelens. Ik wilde gewaardeerd worden in mijn sociale omgeving. Daar heb ik nu minder last van omdat ik begrijp dat ik respect en reputatie op vele andere manier kan verdienen. Het overvloedsconcept speelt niet alleen positief in op vrouwen maar op alles en iedereen.

  Door jezelf niet te bewijzen verdwijnt er een bepaalde onbewuste druk en zorg. Ontspanning is een essentiële beginsel.

  Hoe zit het eigenlijk precies? Hoe komt het nou dat wij mensen nou graag iets willen wat niet mag of wat we niet/moeilijk kunnen krijgen? Wat is hiervan de diepliggende kennis en inzicht?

  PS: De lichaamstaal en zelfvertrouwen artikelen vind ik tot nu toe het leerzaamst…

 • @Everybody

  Ik denk dat je lichaamstaal vanzelf veranderd als je je gedachten en gevoelens op een lijn hebt staan. Zorg dat je altijd gewoon lekker in je vel zit. Onbewust straal je dit uit en dit maakt je aantrekkelijk en spontaan. Hoeveel vrouwen dit alleen al niet belangrijk vinden. Over het algemeen is deze blog om vrouwen te leren versieren, maar net zo goed om je zelfbeeld en zelfvertrouwen te leren kennen. Wetend dat iedereen hier voor je klaarstaat om je dat te laten zien.

 • Ik heb mijn twijfels bij dit hier.
  Je overtuiging over de invloed van je uiterlijk is belang van veroveren. Hoe moet je dit dan praktisch uitvoeren? Klinkt in theorie allemaal mooi maar in het praktijk daar is het wat anders. Kortom wat bedoel je hiermee Victor? Ik vermoed dat dit ook over lichaamstaal gaat maar ik zie het verband niet tussen lichaamstaal en overtuiging van invloed over je uiterlijk.

 • @Milan,

  Het zit misschien wel in ons genen; meer en meer willen. Maar het zou ook door culturele invloeden kunnen komen; voortdurende prikkels dat we niet goed genoeg zijn als we niet… vul in.

  Dieperliggende inzicht? Jij bepaalt wat je doet. Alles wat er om je heen gebeurt zijn slechts suggesties die je al dan niet kunt verwerpen.

  Goede vragen, al zijn ze wel diepzinnig 🙂

  @Mick,

  Dat klopt. Lekker in je vel zitten is goed voor je lichaamstaal (en andersom ook).

  @Andy,

  Dit is geen theorie maar praktijk. En ja, dit is slechts een van de puzzelstukjes. Zie daarom ook mijn andere blogartikelen en natuurlijk mijn E-coachsysteem…

 • Wat een grappige test! Ik had er 14 van de 20 goed.

  Sommige zijn echt overduidelijk nepperds. Lichaamstaal/houding is zo belangrijk en heb je allemaal zelf in de hand. Ik ben gisteren uit geweest naar een discotheek en had verwacht dat ik geen aandacht zou krijgen vanwege m’n korte koppie.. Ondanks dat was ik gewoon vrolijk en zat lekker in m’n vel, en danste met veel plezier. Ik merkte dat ik veel aandacht kreeg en meerdere mannen hebben mij meegesleurd om mee te dansen. Vaak stond ik ook met meerdere mannen tegelijk te dansen. Ik heb me stierlijk vermaakt en op een gegeven moment spotte ik tijdens het dansen een leuke jongen die aan de bar zat wat verder weg. En ik wist niet zo goed wat ik moest doen, dus ben ik er maar ff langs gelopen zodat hij me in ieder geval had gezien… Vervolgens was ik in een andere zaal en liep ik er weer uit, zag ik dat hij me achterna was gelopen… en liep langs mij toen ik ergens stond en raakte mij aan. Het is super belangrijk hoe je jezelf voelt van binnen, want dat straal je naar buiten uit. En dan kan je nog zo mooi zijn, maar als je niet lekker in je vel zit en daar met een “attitude” binnenkomt.. (want dat deed ik altijd van; raak me niet aan of ik doe je wat) kan je het echt vergeten! Hahahaha

  Ik heb trouwens nog een vraag aan jullie maar die zal ik op het andere forum stellen (vervelende misvattingen over flirten)

  – The Sky Is The Limit-

 • @ Vrouwen,

  Graag wil ik van de kieskeurige dames / vrouwen met verstand van kledingstijl willen weten wat volgens jullie de juiste en leuke schoenen voor mannen zijn. En als je ook kunt uitleggen waarom ze mooi zijn, dan graag.

  Ik ben benieuwd… 🙂

 • He victor,
  Wat is nonchalante aanrakingen?
  Hoe moet ik dat gaan bekijken?
  Hoe kan ik dat doen tijdens een gesprek?
  Wat is een open, verwelkomende lichaamshouding en hoe kan je dit voor elkaar krijgen?

  ps ik ben bezig met imagebuilding en ik versta opgesomde zaken niet al te goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *