Gedragskenmerken van de VrouwVeroveraarBehalve aan het succes, kun je een VrouwVerovaar ook herkennen aan een tal van gedragskenmerken. Want uit zijn Verovermentaliteit vloeit zijn gedrag, dat gaat als het ware vanzelf.

Ik geef zeven kenmerken zodat je voor jezelf kunt nagaan op welke punten je kunt verbeteren…

Zeven gedragskenmerken van de VrouwVeroveraar:

#1. Hij klaagt of zeurt niet, maar is opgewekt en speels.

#2. Hij is niet pietje-precies noch perfectionistisch, maar flexibel en bereidt om fouten te maken.

#3. Hij is geen egoïst, maar helpt anderen graag zonder zichzelf weg te cijferen of er een beloning voor te hoeven ontvangen.

#4. Hij is niet passief en afwachtend. Hij stelt zich (pro)actief op en neemt verantwoordelijkheid voor zijn liefdesleven. (Zie het artikel: “Hij belt niet“.)

#5. Hij is niet jaloers over het (liefdes)succes van anderen. Sterker nog, hij is blij met het succes van anderen omdat het hem inspireert en motiveert.

#6. Hij is niet voortdurend bezig met zichzelf, maar is nieuwsgierig naar anderen. (Zie de video: charmeur worden.)

#7. Hij gedraagt zich niet onzeker, maar beweegt zich door het leven als een zelfverzekerde en gelukkige man. (Zie onder andere het artikel: De basis van zelfvertrouwen.)

Welke gedragskenmerken herken je bij jezelf, welke niet? En over welk van deze kenmerken wil je graag dat ik blog? Laat het me weten door je reactie te plaatsen.

Gerelateerd:

 • Cliffhangers Gebruiken op een Krachtige Manier (20)
  De Cliffhanger, het is een van de meest krachtige gesprekstechnieken die je kunt toepassen op liefdesvlak. En zoals je in hoofdstuk 10 van het E-coachsysteem kunt zien, zijn er verschillende soorten Cliffhangers die je […]
 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
 • 3 Gesprekstips voor betere conversaties (32)
  Hey Victor Verlon. Ik ben een redelijk goed uitziende jongeman maar op een of andere manier maak ik toch altijd enkele fouten tijdens het veroveren, met name tijdens het aanspreken. Met het aanspreken op zich heb ik niet […]
 • Ben je Verliefd op de Foute Vrouw? (82)
  Update: dankzij dit blog en de reacties heeft bloglezer 'Zorro' , die ernstig verliefd op een foute vrouw was, eindelijk de ongezonde relatie verbroken! Zie onder dit artikel ook de interessante blogreacties... Zoals er foute […]
7 Gedragskenmerken van de VrouwVeroveraar
Trefwoorden:     

68 reacties op “7 Gedragskenmerken van de VrouwVeroveraar

 • “#3. Hij is geen egoïst, maar helpt anderen graag zonder zichzelf weg te cijferen of er een beloning voor te hoeven ontvangen.”

  Akkoord, door iemand te helpen en in het bijzonder een vrouw, kom je vanzelf op een goed blaadje

  “#5. Hij is niet jaloers over het (liefdes)succes van anderen. Sterker nog, hij is blij met het succes van anderen omdat het hem inspireert en motiveert.”

  Maar stel nu dat die persoon waarop je “jaloers ” bent, op een beter blaadje staat dan jij zelf?

  “#7. Hij gedraagt zich niet onzeker, maar beweegt zich door het leven als een zelfverzekerde en gelukkige man.”

  Zie #5, hoe kan je dan je gelukkig voordoen?

 • Heey;

  #5 vind ik wel een sterke.
  Ik heb soms wel is moeite met bepaalde vrienden, om ze zo goed met vrouwen om te zien gaan. Het klinkt heel erg logisch om daar positief tegenover te staan, daar had ik eerder aan moeten denken! Natuurlijk zal het wel niet binnen 3 seconden lukken, maar met de tijd, en genoeg mentaliteitsoefeningen en ervaringen, verwacht ik positieve resultaten!

  Gr,
  Tom

 • Regel 5 herken ik niet, ik was toch wel een beetje jaloers op de partner van de dames. Waarom hij wel en ik niet!

  Waarschijnlijk omdat ik dicht sla als het verder komt dan alleen oppervlakkige kennismaking, en daar wil ik graag van af.

 • Regel 4 en 7 vormt voor mij het grootste probleem…
  Bij vrouwen die ik leuk vind dan slaat m’n hart tegen 500 per uur en de transpiratie is ook vreselijk als ik een gesprek moet aan knopen…

  Hoe kan ik hier aan werken?

 • @ T.

  Oefen alvast een paar standaard zinnen:

  Hey, hoe gaat het? Ik ben T…
  Toon interesse in wat ze zegt, btw één van de lessen van de E-cursus staat letterlijk: dat de vrouw JOU niet afwijst,maar de SITUATIE dus heeft zij geen interesse, jammer voor haar. Zij heeft de kans gehad, maar ze niet benut 😉 Dus zal je een andere vrouw lief hebben en gelukkig maken.

  Maak geen gebruik van openingszinnen, is beetje cliché. Door veel te oefenen bij anderen zal je zelfvertrouwen toenemen, laat je niet kapot maken door één blunder. Op elk potje past een dekseltje.

  4) Laat niet zomaar over je heen lopen, toon haar wie je bent (niet op een opdringerige manier). Wees mysterieus, want dan moet zij opzoek gaan naar wie jij bent. En doet ze dat is het al een signaal dat ze wat interesse heeft.

  Succes in de toekomst!

 • Dankje Victor, alweer.

  Het is misschien een beetje gênant, maar ik deed er meer fout dan goed. Strak plan om hieraan te werken.

  Groetjes Rik

 • #7: hij gedraagt zich zelfzekerd.
  Ik voel me helemaal niet onzeker maar soms wordt ik echt super rood, zonder dat ik een echte reden heb. Dit is vaak heel vervelend omdat men (vrouwen) dan vaak denkt dat je je schaamt of onzeker bent. En dit heeft zo zijn nadelen voor het veroveren..:-) Heeft iemand hier nuttige tips voor?:-)

 • Ik heb een kanttekening bij #6 Hij is niet voortdurend bezig met zichzelf, maar is nieuwsgierig naar anderen.

  Mijn grootste fout was juist dat ik alle aandacht op haar vestigde. Mijn ervaring is dat je niet moet vergeten te blijven doen wat je al deed voordat je haar leerde kennen. Waarschijnlijk maakte dat je interessant. Ik ben bijvoorbeeld muzikant, werk als vrijwilliger bij een theatergroep en ben al naar veel landen afgereisd.

  Juist door daar over te vertellen en het haar te laten zien maak ik indruk, niet door het in diskrediet te brengen en alleen maar te vragen naar wat zij allemaal wel niet doet.

  Het is een balans als je het mij vraagt, natuurlijk moet je interesse tonen, maar vergeet daarbij niet om ook zelf interessant te blijven.

 • Bedankt voor de reacties!

  @ Bjorn,

  Het is niet de bedoeling dat je een vrouw helpt om in een goed blaadje te komen. Een vrouw helpen is namelijk anders dan haar Veroveren; haar helpen kan zelfs de Verovering moeilijker maken…

  “Maar stel dat de persoon waarop je “jaloers” bent, op een beter blaadje staat dan jijzelf?”

  Dan ben je nog steeds jaloers; een punt om te verbeteren. Richt je niet op hem, maar doe aan zelfreflectie.

  “Hoe kan je dan je gelukkig voordoen?”

  Je hoeft je niet gelukkig voor te doen, als je het bent. Zie het vijfde mentaliteitskenmerk, pagina 43 t/m 46 van mijn E-coachsysteem.

  @ Tom,

  Klopt! En hoe meer je met mensen omgaat met een goed liefdesleven, hoe beter ook jouw liefdesleven wordt. ‘Soort zoekt soort’…

  @ Ernst-jan,

  Stel jezelf geen vragen als “waarom hij wel?”. Je richt je op negativiteit en dat wakkert je jaloezie juist aan.

  Je klapt dicht? Daar kun je echt vanaf komen.

 • @ T.,

  Je zenuwen en transpiratie ontstaan door onbewuste processen. Daarom is een algemene aanpak nodig om de processen om te keren. Te beginnen met jezelf geregeld bewust ontspannen in het dagelijks leven; ook als er geen leuke vrouwen in de buurt zijn.

  Op een gegeven moment kan je je ontspanning oproepen ook wanneer er wel leuke vrouwen zijn.

  Trouwens, in hoofdstuk 3 van mijn E-coachsysteem geef ik een effectieve ontspanningsoefening. (Doe deze voorlopig elke dag.)

  @ Rik,

  Welnee, het hoeft niet gênant te zijn. Door actieve zelfverbetering kan je liefdesleven alleen maar beter worden!

  @ S.,

  Schenk geen enkele aandacht aan het feit dat je rood wordt. Als een vrouw er iets van zegt, zeg dan bijvoorbeeld, dat ze iets minder met je moet flirten! Door speelsheid kan het een leuk extra element zijn tijdens het Veroveren. (Dit geldt ook voor je versprekingen, vergissingen en stommiteiten.)

  @ Koos,

  Bedankt voor de goede kanttekening. Haar centraal in je leven zetten is inderdaad gevaarlijk.

  Binnenkort verschijnt weer een nieuw blogartikel…

 • Heey Victor,

  Deze blog is een succes! Nu ik dit artikel weer bezocht heb, valt me op (na een tijdje jouw blogs gelezen te hebben) dat ik nu over meer van de kenmerken beschik.

  Bedankt!

  Groetjes Rik

 • Statement 6 is dus “hij is niet voortdurend aan zichzelf bezig”.
  Ik heb mijn bedenkingen bij die stelling, hou kan hij dan niet aan zichzelf bezig zijn als hij aan actieve zelfverbetering doet?

  De nieuwsgierigheid moet ik niet, want er staat een interessante oefening in oefenboek e-boek.

 • @ Andy,

  Even voor de duidelijkheid om te beginnen met de zin:
  Statement 6 is dus “hij is niet voortdurend AAN zichzelf bezig”. moet zijn:
  “Hij is niet voortdurend bezig MET zichzelf, maar is nieuwsgierig naar anderen”.
  Hierover gaat het over het : Gedragskenmerk.

  Veronderstel dat je met een vrouw of iemand anders in gesprek komt en je praat alleen maar voortdurend over jezelf. Hoe zou een vrouw of die ander dat vinden? Interessant en boeiend? Nee dus! Hierdoor veroorzaak je eigenlijk ook een houding van Schaarste-concept. En…. je leg je hele hebben en houden op tafel. Er valt niets meer te raden, dus je bent ook niet mysterieus. Erger nog: Ze zullen je contacten vermijden.

  Als je met een vrouw in gesprek komt en je bent nieuwsgierig en vraagt alsmaar over haar, dan zal dat een geweldige conversatie teweeg brengen.
  De vrouw denkt: Wat leuk!! Hij is in mij geïnteresseerd, maar…. hoe is hij zelf eigenlijk?
  Daardoor veroorzaak je bij haar de nieuwsgierigheid naar jou. Ze wordt nieuwsgierig naar jou en zou je graag nog eens willen spreken.

  Succes!

 • @ Dirk
  Dus het gaat eigenlijk om wat je wil vertellen aan haar, op een wijze dat interesse toont?
  Dat is inderdaad de fout ik altijd bega, daar moet aan gewerkt worden. Maar zover zit ik nog niet, eerst nog die vuistregel 5 grondig oefenen.
  Maar in elk geval bedankt voor de informatie Dirk!
  Ik ben blijkbaar nog niet zover. Steeds nog veel te leren.

 • @ Andy,

  Precies! !!!

  Dus, vragen wat haar interesseert, zoals modekleding, schoenen of haar vakantie, haar favoriete tv programma’s, haar huisdieren enz… (dit zijn maar gespreksonderwerpen als voorbeeld). Wel luchtig en speels houden.

  Je bent verder dan dat je zelf door hebt. (gezien jouw reactie op de andere Blogs)

  Het gaat uitstekend zelfs. Je hebt het al goed door. Ga zo door!
  We blijven allemaal leren en …. iedere dag opnieuw.

 • @ Andy & Dirk:

  Wat dirk zegt is een wijze opmerking! Dirk, mijn complimenten! Hier wil ik het volgende aan toevoegen:

  Vrouwen kunnen er niet tegen (in positieve zin) als je dingen mysterieus voor ze achterhoud. Victor heeft het bijvoorbeeld over Clifhangers, een leuke methode!
  Wat ook erg goed werkt, mits de vrouw geintresseerd is, is bijvoorbeeld het volgende;

  Stel je hebt een porsche, en ze vraagt je wat voor auto je hebt!
  Je kunt het op 2 manieren beantwoorden; De oninteressante manier: Een PORSCHE!!!!!! (Trots)

  Of op de Interessante manier:

  Zei: Wat voor auto heb je?
  Jij: Een duitse auto
  Zei: Wat voor duitse auto?
  Jij: Een sportmodel?
  Zei: Wat voor sportmodel?
  Jij: één met 3 deurs!
  Enzovoorts

  Voila! Mysterieuzer kan niet!

  Let op; doe het niet bij alles wat ze vraagt, want dan zal ze moe worden. Je kunt dit voorbeeldje prima toepassen bij (te) persoonlijke vragen! Zo wek je mysterie op, en ben je eerder een uitdaging voor een vrouw. Zorg ervoor dat ze nooit alles precies weet. Onvoorspelbaarheid is perfect!

  “Ik ga even weg”: ze zal zich afvragen waar je heen gaat, en gaat aan je denken.
  “Ik ga naar de MC Donalds, met frits en leo”: Niks meer om over na te denken, alles is ligt bloot op tafel.

  Vertel gewoon niet teveel details, en ze zal afvragen wat ze eigenlijk van jou weet?

  Ik raad je ook aan om de Clifhangers van Victor te bekijken, eigenlijk iets soort gelijk.

 • @ Rik, (13 juli 2009 om 1.29 uur)

  Leuk! 🙂

  @ Andy, (10 augustus 2009 om 14.03 uur)

  Zoals Dirk ook al aangeeft:
  – je werkt aan jezelf;
  – je bent niet voortdurend met jezelf bezig, je bent nieuwsgierig naar anderen.

  Je opmerking is zeker relevant. Je kan namelijk doorschieten met actieve zelfverbetering door er voortdurend mee bezig te zijn, tot het punt dat je alleen nog maar aan jezelf denkt. Egocentrisme ligt dan op de loer…

  Maar ik denk niet dat jij er zorgen over hoeft te maken. Richt je tijdens het uitgaan op het maken van plezier, dan doe je het sowieso goed.

  @ Ruben H.,

  Bedankt voor je reactie, uitstekend!

  Pas wel op, sommige vrouwen laten het zitten als je het overdrijft. Je kunt dat voorkomen door opzichtig een ander gespreksonderwerp aan te snijden; alsof je liever niet haar vraag beantwoordt… Zie pagina 142 van het E-coachsysteem:

  http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

  Je kunt haar ook vragen waarom ze zo graag wil weten wat voor auto je hebt. Is dat belangrijk voor haar? Dat doet je denken aan een vroegere vriendin van je, die was dol op flitsende sportauto’s en Formule 1. Anekdote… Ondertussen heb je nog steeds niet verteld dat je een Porsche hebt. Of ze vraagt er nog eens naar, of ze gaat er die avond nog aan denken 🙂

  Voor de mannen die denken dat het hebben van een dure sportauto belangrijk is voor alle vrouwen: dat is het niet. De Porsche is slechts als willekeurig voorbeeld gebruikt.

  Trouwens. Ik zag eens op tv een man met een verroeste eend. Alleen de deur van de bijzitter kon open en de oude bak maakte veel lawaai. Het was een prachtig tafereel toen hij met z’n afspraakje op pad ging.

 • Speelsheid is een belangrijke eigenschap van een veroveraar.

  Ik heb me de afgelopen tijd bezig gehouden met empatie.
  Ik deed de effectieve oefening van inleven en merkte dat ik me
  van binnen anders voelde en anders tegen mensen aan keek.

  Het leek een beetje alsof ik kon raden wat de ander beweegt.

  Het lijkt me zeer belangrijk dat deze vaardigheid op een goed peil zit
  mocht je vrouwen leuk willen plagen omdat je als het ware ook kunt meeleven
  met de zwakheden van een vrouw, zodat je haar er vervolgens mee kan plagen.

 • #5. Hij is niet jaloers over het (liefdes)succes van anderen. Sterker nog, hij is blij met het succes van anderen omdat het hem inspireert en motiveert.

  Dit is waarmee ik al 3 weken meezit, ik dacht eerst aan mijn verleden van pest gedoe van meisjes tov me maar heeft niks te maken.
  Voor alle duidelijkheid, het ligt niet aan dat probleem want dat is weg. Ik kan wat dingen vertellen aan een meisje dat erg interessant zou kunnen zijn.

  Bij sommige problemen zijn al opgelost door een keertje te lezen wat ik had al geschreven en ook door het lezen van andere reacties. Dat geeft me wel weer motivatie!

  Tegenwoordig zie ik met de mensen die ik ken, die hebben zolang al een relatie en bij mij wilt het steeds niet lukken omdat ik jaloers ben op hun. Ik breng het niet zover. Het is zo een beetje unfair. Ik ben nu wel een tijdje radeloos, meer doelloos. De zekerheid is er wel, maar geen doel en dat vind ik juist raar als het gaat om gedrag/veroveraarkenmerken !

  Ik loop er de laatste tijd er wel vrolijk en zelfverzekerd rond maar ik zie zelf dat ik meisjes afstoot. Ik merk het heel snel, das direct ontwijken wat die meisjes doen. Ik loop er wel trendy erbij, ben verzorgd.

  Hopelijk dat dit een tijdelijk probleem blijft!

 • @ Andy,

  Als je mank gaat aan # 5 , dan heeft dat toch met jouw zelfbeeld te maken.
  “Jaloers zijn op iemand die al zo lang een relatie hebben” haalde je even aan.

  Ook merk ik steeds, dat je ongemerkt te krampachtig en te gefixeerd ben op het Veroveren van een meisje. Zelfs als je vrolijk en zelfverzekerd rondloopt. Toch…. twijfel je nog steeds aan jezelf. Zeg eens eerlijk: Waar of niet waar?
  Waarschijnlijk merkt een meisje/ vrouw DAT aan je, zonder dat je daar zelf er bewust van bent. Bekijk even in de spiegel of je lach ontspannen genoeg is.

  Advies:
  – Laat je gedachte om een meisje Veroveren even rusten. Houd het nog bij: Hallo
  – Geniet van iedere situatie en probeer er iets grappigs van te maken.
  (Hierbij denk ik aan het oefenen met Speels plagen van vrouwen, zonder dat je daar een bedoeling mee hebt). Hoe meer je dat probeert, hoe beter dat lukt. Hierdoor zul je merken dat er langzamerhand meer meisjes positief gaan reageren.

  Je zin:
  Maar ik zie zelf dat ik meisjes afstoot, ik merk het heel snel, dat is direct ontwijken wat die meisjes doen.
  Mijn vraag: Weet je het zeker dat het om jou is? -Interpreteer je dat niet?
  – Stonk je?
  – Liep je in gescheurde vieze kleren?
  Nee toch? Als dat weer het geval is en je denkt dat het aan jou ligt, dan direct STOP TECHNIEK toepassen, weet je nog? Het ligt niet aan JOU! Je zag er TRENDY en VROLIJK uit, dus………. Twijfel niet meer aan jezelf. Ok?.

  Denk ook aan Rubens H. gezegde:
  Je krijgt pas een vrouw als je jezelf gelukkig kunt maken, veel mannen proberen zichzelf gelukkig te maken met een vrouw, en dat is hetgeen wat niet werkt.
  Herken je dat?

 • Tot welk aspect behoort “bezorgd zijn”? Valt dat onder slijmgedrag ?
  Ben wel onbezorgd als er met iemand zou gebeuren.
  Is dat nu een eigenschap van schaarste of juist van overvloed concept?

 • Ik herken 4 zeker als iets waar aan gewerkt moet worden, heel actief op alle gebieden van het leven, maar wat vrouwen betreft niet, gaat zelden verder dan plannen maken…en ik moet zeggen dat de frustratie hierover wel erger wordt……

 • @ Victor

  Als ik nu 3 jaar terug kijk, waren alle punten niet aan de orde voor mij. Ik was egoïstisch, haatte het feit van stelletjes die zo klef aan het doen waren. Was totaal geen leider en zou niet snel de verantwoordelijkheid nemen voor mij liefdesleven. Zeurde constant dat ik maar geen partner kon vinden en ze moest voldoen aan een bepaalde perfectie. Ik ging me steeds meer afstandelijk gedragen naar vrouwen toe en werd uiteindelijk erg onzeker.

  Ik draag een geplastificeerd kaartje op zak met deze zeven regels… Ik heb alleen de volgorde zoals ik me zou willen veranderen veranderd, ik ben begonnen met:

  1* hij klaagt of zeurt niet maar is opgewekt en speels
  2* hij is geen egoïst maar bereid om andere te helpen zonder zichzelf weg te cijferen of een beloning er voor te ontvangen
  3*hij is geen perfectionist en juist flexibel en bereid om fouten te maken
  4*hij is niet jaloers over het liefdesleven van anderen, het inspireert en motiveert hem juist
  5*hij is niet voortdurend bezig met zichzelf,maar nieuwsgierig naar anderen
  6*hij is niet passief en afwachtend maar neemt de verantwoordelijkheid voor z’n eigen liefdesleven
  7*hij is niet onzeker en gedraagt zich als een zelfverzekerde en gelukkige man

  Ik merkte als ik op deze manier mezelf zou veranderen, elke regel een makkie werd want bij elke regel maakte ik me beter en dat zagen vrouwen in mij. Waardoor ik elke keer een stapje verder ging en elke opdracht daarvoor maakte de volgende weer een stuk makkelijker. Ik denk dat voor veel onzekere cursisten dit een goed lijstje is om het bij je te dragen en bij tegenslagen nog eens op te lezen. zelf ik doe dat nog van tijd tot tijd.

  Succes

 • Uitstekend Mick!
  We kunnen nu zeker zeggen dat jij wèl de verantwoordelijkheid neemt over je liefdesleven.

  Ik vind het vooral goed dat je een kaartje bij je draagt. Het werkt als een geheugensteun. Meestal voel ik de motivatie om te veroveren na het lezen van een artikel. Deze motivatie zal wellicht ook ontstaan na het lezen van jou aantekeningen. Maar wat vooral super is, is dat je het stapje voor stapje doet…

 • Naarmate de tijd vordert krijg ik wel grip op de mentaliteitskenmerken. Ik merk bijvoorbeeld dat er plots meer meisjes in me geïnteresseerd zijn zonder dat ik het besef of hun het zou beseffen. Het werkt wel de laatste goed. Ik stel me positief in, ik breek mijn oude gewoontes en ga een andere weg op. Helaas struikel nog op communicatie, aanspreken en converseren. Een struikelblok dat nog uit de weg geruimd moet worden. Na het aanpassen van mijn zelfbeeld, dat nu een flink hoger ligt durf ik ze wel eens aan te spreken zomaar of zomaar een begroeting geven of juist een glimlach te geven en ze glimlacht terug. Het is allemaal zo fantastisch gevoel, ik als realist zegt wauw, nog nooit zo meegemaakt. De schaarste doorbreken was ongelooflijk. Ik heb nog af en toe buitjes om terug in te vallen maar dan denk ik terug aan het msn gesprek van Mick en ik kwam er weer doorheen als herboren.

  Mijn probleem is wanneer ik koppeltjes zie en denk van tiens, waarom overkomt me dat ook niet? Ik probeer mijn eigen op rails te zetten om toch eens te proeven van wat die meisjes te beiden heeft. Het lijkt me zo oneerlijk maar langs andere kant heb je gevoel van ja, ik heb de kennis van veroveren en heel klein beetje praktijk ervaring.

  Overlaast op mijn karate training was ik het aan het trainen. Ik deed enkele high kicks en speciale beenbewegingen. Een kleine routine voor mezelf maar voor anderen een show. Elke vrijdag traint daar ook een turn meisjes club. Dat is heel prettig als je weet van kijk daar meisjes maar je moet ook voort trainen. Langs de achterkant was er ook glazen deur opening en al de rest was wand. Bij die deuropening trainen die turnster daar. Heel plezant om naar te kijken hoe zij die lenige bewegingen doen. Sommige momenten te plezant voor een beginnende vrouwveroveraar. Na mijn training en ook die van hun kwam er een meisje vragen naar me. Ik was al door naar de kleedkamer en ik zag van er kijken wel een paar maar niet zo echt geïnteresseerd. 1 van die meisjes kwam kijken of ik er was en vroeg wat mijn naam was en hoe oud ik was. Heb nog steeds geen flauw idee hoe ze weer eruit zag. Ik wist het zelf niet toen 1 van mijn trainingsmaten dat zei en ik stond er verbaasd naar hem te zien. Ik had dus nooit gedacht dat er iemand naar me kwam vragen.

  Nu wil ik het eens hebben over die stelling wat er in de cursus staat: Ja heb je en nee kan je krijgen. Wat bedoelt je ermee Victor? Ik was vandaag een discussie aangegaan met een zeer goede schoolmaat van me. Hij heeft zelf een vaste knappe vriendin. Hij zei telkens Andy, nee heb je en ja kan je krijgen. Wat is de bedoeling hierachter? Ik weet het dus niet en als ik het in de cursus herlees dan versta ik er nog minder van. Iemand enig idee?

  -|-Heroes never die… They just reload. -|-

 • @ Andy

  Ja heb je nee kun je krijgen betekent… Als je een vrouw niet aanspreekt, zul je ook niet weten hoe ze over je denkt. Ben trots op andere koppeltjes, wetend dat het moeilijk te begrijpen is. Ook ik ben wel eens jaloers op koppels die de balans hebben gevonden in een relatie… Het is lastig, maar ben juist nieuwsgierig hoe hun hun relatie leuk houden je kan er veel van leren.

  Succes

 • @ Andy

  Nee heb je en ja kun je krijgen….

  Nee heb je als je haar niet aanspreekt. Ja kun je krijgen als je haar WEL aanspreekt…

  Lijkt me logisch toch.

 • @ Barry,

  Ik was helemaal in de war erover. Maar ik denk nu dat ik het snap. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar probeer om spontaan eens te begroeten zonder een belachelijke openingszin te gebruiken, tenzij dat ik het gesprek eens wat volg en een vleugje humor eraan toevoeg.

  @ Mick,

  Ik krijg soort van jaloezie in de plaats, ik ga ervoor niet opgeven maar elke keer is toch balen voor me. Langs de andere kant zeggen mannen die wat ervaring hebben met meisjes. vrouwen, begin er nooit aan maar dat is het nu net. Ik wil er wel aan beginnen, ik wil dat wel weten. Als ik het toch een balans wil vinden in een relatie dan zal ik raad vragen aan oudere koppels hoe hun eigen relatie sterk houden. Of door mijn eisenpakket, het zijn er maar 5, maar tevens ook de belangrijke fundamenten. Als 1 van die fundamenten ontbreekt dan breek ik de relatie wel. Of ik kan ook een blijk geven dat het zou breken en zien dat een mogelijke partner voor me vecht of juist niet. Ok, ik ga hier iets te uitgebreid op mijn visie 😀

 • Ja heb je als je ervan uitgaat dat je aantrekkelijk bent voor de meeste vrouwen…en nee krijg je als je even pech hebt.

 • Hee Toppers,

  Vrijdagavond ontmoette ik een aantrekkelijke, gezellige vrouw. Ze is een vriendin van een studiegenoot met wie ik het goed kan vinden.

  – Een paar uur gepraat op een terrasje
  – Toen ik haar probeerde te kussen liep ik te stuntelen (stootte met mijn hoofd tegen haar hoofd, tikte haar neus aan etc. haha) en het kwam er dus niet van 🙂
  – In de auto onderweg naar het huis van de studiegenoot kwam ze in mijn armen liggen.
  – We sliepen allebei bij de studiegenoot (niet bij elkaar) en hebben ’s morgens ontbijtje gemaakt

  – De dag erop was de afstand tussen haar en mij al groter. We hadden echter niet minder lol en gesprekken.
  – Zij had mijn nummer gekregen omdat mijn telefoon het niet meer deed.
  – ’s avonds stuurt ze mij een berichtje en voegt me toe op facebook.

  – De afgelopen vier dagen heb ik zeer veel contact met haar via WhatsApp
  – Sinds gistermiddag reageerde ze nog maar één keer.
  – Mijn gevoel zegt dat de nieuwigheid eraf is.
  – Wel gebeurde het volgende gistermiddag: Ik vroeg wat ze deed met avondeten. Ze antwoordde dat ze op de Uni een broodje deed en vroeg waarom. Ik zei dat ik toch in de buurt was en we anders wel samen konden eten. Ze antwoordde dat ze voor deze keer moest overslaan. Ik zei: we doen het volgende week wel een keer. Ze vertelde dat ze alleen op woensdag kon. Ik: Prima, zal even kijken of ik dan kan, zal het anders in de agenda zetten, wat is een beetje je favoriete maaltijd? spruitjes :p?

  In principe heb ik dus een afspraakje maar ik ben benieuwd of dat uberhaupt doorgaat. Naar mijn mening heb ik teveel contact met haar. Daarbij komt kijken dat ze veelvuldig vraagt wat ik doe, ze plaagt me en ze maakt lol. Als ik echter iets aan haar vraag komt er bijna geen antwoord of ze lijkt het niet echt prettig te vinden. Ik heb ook geen zin om de hele tijd over mezelf te praten.

  Ik mis dus #6Hij is niet voortdurend bezig met zichzelf, maar is nieuwsgierig naar anderen. Oftewel, als dit zo doorgaat zal ze afhaken maar ik kom niet echt veel over haar te weten.

  1) Moet ik z.s.m. het contact verminderen?

  2) Wie helpt me even aan een paar luchtige vragen m.b.t. haar?

  3) Wie helpt me aan inspiratie om ervoor te zorgen dat het afspraak sowieso doorgaat?

  Bij voorbaat dank :p

 • Afspraakje gaat niet door.

  Ze is tot 20 juni druk met tentamens. contact is ook minder en behoorlijk saai. alleen maar onderwerpen zoals studiedruk en ze klaagt tegen me dat ze eerder had moeten beginnen, niet geloofd dat ze het haalt etc.

 • @ Wilco,

  Als die zo begint dan is ze letterlijk een blok aan uw been. Ik heb het meegemaakt en dan nog altijd klagen over alles en nog wat. Conclusie : hier zit geen plezier in( contact dat plots veel minder werd). Wat je wel kan doen is een andere tegenkomen en daarmee plezier mee beleven.

 • Ja ik heb net haar nummer gewist, ik heb hier niet echt zin in. Ik snap dat ze druk is maar het is gewoon niet de tijd om met haar te communiceren. Als ze alsnog reageert dan zie ik wel of ik nog antwoord maar hier heb ik geen zin in.

  Ik merk dat ik haar probeer op te fleuren en zelf energie kwijt ben.

 • @Wilco,

  Dat moet je niet doen, een vrouw gaan opfleuren, daar gaat tijd en energie in verloren. Het maakt je zelfs zeer neerslachtig van. Ik heb mijn lesje wel geleerd en ik pas iets anders toe. Wat ik nu doe is wel nog in experimentele fase is dit : een soort mysterieusachtige raad geven, waar ze naar meer verlangen om dat antwoord te weten, ik noem het een beetje met het zogezegde ‘lot’ gaan bespelen ( ondertussen weten wel beter, zie de ware mythe van victor). Sommige worden er zo gek van, sommige bestempelen me als wierdo. Ik trek me niet van aan, ik ben tenslotte in leerfase.

  Enkel in relatie zou je uw eigen vriendin moeten opfleuren als ze down in, dan steek je er wel nuttige energie in om later weer te genieten als zij uw vertroeteld. Bij single vrouwen kom je ermee slijmerig over enof bij sommige denken dat je een therapeut voor hun bent, iets wat niet bij ons vakgebied behoord.

 • @Andy

  Ik snap hem. Ze stuurde me om 11:00 uur een sms dat ze klaar was met leren. Mijn antwoord was: Parijs voor €35, -, oei oei. Zij: Wtf lul haha

  Wat jij zegt over opfleuren in een relatie: Dat is zeker belangrijk. Maar als je constant haar probeert op te fleuren als ze zich even klote voelt dan zal ze makkelijker bij je klagen. Ik zie bij relaties waar het langere tijd goed gaat juist het volgende: het vrouwtje is chagarijnig, koppig, niet in haar humeur. De man lacht er om of laat haar lekker gaan. Als ze dan weer lekker in haar vel zit maakt hij een opmerking zoals: en, over je buitje heen lekker ding? :p

 • @ Wilco,

  Ja, je had erg veel contact met haar. En zij voelt de druk van studie op haar rusten wat haar vermoedelijk erg benauwd.

  Met andere woorden: ze heeft een probleem (studie) en dat zit haar erg dwars. En ze deelt haar zorgen met jou… heb je daar begrip voor?

  Luchtiger contact doet haar waarschijnlijk goed, inderdaad. Focus je minder op het afspraakje regelen. Wees het lichtpuntje tijdens het studeren. Althans, als je wilt. Je moet niets.

  Heel af een toe een SMS sturen of telefoontje plegen, voor je het weet is het 20 juni. En reken nergens op, ontmoet ook andere vrouwen.

  Je zei: “Ze stuurde me om 11:00 uur een sms dat ze klaar was met leren. Mijn antwoord was: Parijs voor €35, -, oei oei. Zij: Wtf lul haha”

  Prachtig lol!

  Met humor vrolijk je haar op en je hoeft er geen bakken energie in te stoppen.

  En ontmoet ook andere vrouwen… je bent toch single 🙂

  @ Andy,

  Je zei:

  “Enkel in relatie zou je uw eigen vriendin moeten opfleuren als ze down in, dan steek je er wel nuttige energie in om later weer te genieten als zij uw vertroeteld. Bij single vrouwen kom je ermee slijmerig over enof bij sommige denken dat je een therapeut voor hun bent, iets wat niet bij ons vakgebied behoord.”

  Je kunt iedereen een beetje opvrolijken, ook onbekenden. Single of niet, doet er niet toe.

  Intentie en je mentaliteit, die maken het verschil. Leef in overvloed…

 • @ Wilco,

  Hahahaha, die is echt goed, Straks kokkerellen met … (1 of andere bekende kok) en jij bent als enige uitgekozen om bij wilco zelf te gaan proeven. ( dit kan je gebruiken om ze echt nieuwsgierig te make haha)

  Als een vrouw echt kwaad is leeft ze zich graag uit in de keuken, Kitchen Wars the suvival guide by Andy! (if you are not afraid to hit with a bad tomato) 😀

  @ Victor,

  Ik ben op zich wel een sfeermaker en ik leef wel degelijk in overvloed, ik geniet van sommige dames hun aandacht wel maar ik ben niet op zoek. Ik heb voor dit moment niets te bieden aan een toekomstige partner, gewoonweg dat er zeer veel spanning in me zit.

 • @Victor,

  Met andere woorden: ze heeft een probleem (studie) en dat zit haar erg dwars. En ze deelt haar zorgen met jou… heb je daar begrip voor?
  – You’re right. Ik begrijp haar goed. Eigenlijk is het logisch dat ze nu niet veel aandacht besteed aan leuk contact. Die situaties heb ik zelf ook vaak gehad met tentamens.
  – Ik dacht het volgende: als ze klaar is met haar tentamens zal ze eerder andere mensen opzoeken die ze niet koppeld aan haar tentamens. Als ik haar blijf opbeuren zal ze aan me denken als ze het lastig heeft en niet als ze plezier heeft. Ik wil juist dat ze aan me denkt als ze zich goed en lekker voelt.
  – 20 juni is zo. Dat klopt, het gaat snel. Mijn gevoel zegt dat het zo lang duurt. Ik zie haar na de ontmoeting een maand niet. Als ik alleen af en toe blijf smsen krijg ik het gevoel dat ik in de friendship-zone kom. Ik heb even niet de skills hoe ik dat voorkom.
  – Ik heb haar nummer weer gewist na haar laatste sms. Ik wil mezelf ervan weerhouden om haar te vaak te smsen. Ervan uitgaande dat zij met mij contact opneemt als ze daar behoefte aan heeft. Wat vindt je hiervan? is dit te makkelijk? zou jij het anders aanpakken?

  En ontmoet ook andere vrouwen… je bent toch single
  – Ik ben erachter dat ik daar meer moeite mee heb. Ik richt me liever op één vrouw tegelijk. Als ik contact heb met haar heb ik weinig behoefte aan contact met meerdere vrouwen.

  Wat zijn jouw ideeen hierover?

 • @Andy

  Straks kokkerellen met … (1 of andere bekende kok) en jij bent als enige uitgekozen om bij wilco zelf te gaan proeven
  – Prima dat kan ik sturen, maar wat zijn de vervolgstappen? Ik zie het zo voor me: ze leest het en denkt – jaja grapjas, probeer je mij bij je thuis te krijgen met onzin.
  – Die tweede zin klinkt naar mijn mening veel luchtiger. En dan zie ik het eerder zo: Hee ik ga me morgen uitleven in de keuken en heb daarvoor nog een gekwalificeerde assistente nodig (someone who’s not afraid to hit with a bad tomato:) SMS keuken AAN naar dit nummer :p ciao

  Gewoonweg dat er zeer veel spanning in me zit.
  – Klopt het dat je hier al heel lang mee loopt? Als je dat van jezelf weet is dat niet heel goed voor je zelfvertrouwen. Aan de andere kant: het kan ook een teken zijn van extreme behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Toevallig dat ik daar een tentamen over moet maken morgen maar hierin wordt het volgende beschreven.
  “Zelfkennis en persoonlijke verbetering wordt vaak uit de weg gegaan. Men verzet zich dan om de zelfwaardering en zelfrespect in stand te houden, tegen het verwerven van nieuwe informatie. Nieuwe kennis over jezelf krijgen houdt altijd de mogelijkheid in dat die negatief zal zijn, of zal leiden tot gevoelens van minderwaardigheid, zwakheid, slechtheid of schaamte.”

  Wat ik hiermee wil zeggen is het volgende: je wilt jezelf zo graag verbeteren dat het te vaak ten koste gaat van je zelfwaardering en zelfrespect. Je ziet alleen dingen waar jij niet aan voldoet. Daartegenover ben je bereid om kritisch naar jezelf te kijken wat een voorwaarde is voor persoonlijke ontwikkeling.
  Oftewel: wil je niet teveel tegelijk?

 • ik leer onlangs iemand kennen en na veel met elkaar gesproken te hebben op facebook gaf ze haar nummer zonder het zelf te vragen ( ze zei daarbij da ze nie veel meer op de pc kon komen omwille van aflijding, want ze moet studeren, als je wilt mag je me sms) dat deed ik de dag erna…ik vroeg hoe gaat het met je? Ben je uitgeweest? Grtz x Steven. ze had me in de week verteld da ze toen de laatste keer uitging voor de examens. ma de dag erna zei ze op facebook dat het voor na de examens was om nog eens uit te gaan. Dat had ik blijkbaar over het oog gezien. Op mijn berichtje kreeg ik geen reactie. 2 dagen later stuurde ik nog eens een berichtje: hallo, hoe gaat het met de ijverige studente? :p op dit berichtje kreeg ik weer geen antwoord. Ik begrijp niet dat ze vrijwillig haar GSM-nummer geeft ( wat een teken is dat ze contact wil houden) ma dan niet antwoord. Wat kan daar de reden van zijn? Wat kan ik nu best doen?

 • @ Wilco,

  Met mijn eerste zin van kokkerellen : Dat is de bedoeling om ermee iets in gang te krijgen, beetje flauwe humor om toch eraan te denken dat je grappig bent.

  ja, die tweede zin heb je zelf verder aangevuld/aangepast, ook al vind ik het nog iets beter klinken wat jij ervan maakt.

  Je slaat de nagel op de kop, En dat zit me al tijden lang dwars. Ik wil me wel verbeteren maar dan straf ik me zo zwaar af. Dat is nadeel als je voor een lange tijd met mensen hebt gezeten die altijd kritisch waren op alles en nog wat + pesterijen van vroeger. Nu heeft dat nog altijd invloed op me, ik ben daaraan stap voor stap aan het afbouwen —> verkenning eigen persoonlijkheid en wat er effectief moet aangeworden op mijn eentje.

  One hell of tough guy that badly wants a beautifull lady of his own to surpass everyone, proving that he can have a lady for his own. Dit is soort drang/prestatie/dwarstzittende ding.

 • @ Steven,

  Op het moment dat uit zichzelf haar nummer gaf, was ze in de stemming om contact te onderhouden.

  Nu tijdens het studeren is ze in een studeer-stemming, heel anders.

  Suggestie voor een volgende keer wanneer een vrouw uit zichzelf haar nummer geeft: meteen een afspraakje voorstellen. Kijk maar hoe ze reageert. Als ze daarover moeilijk doet weet je waarschijnlijk wel genoeg.

  Juist in een studie periode is het goed om af en toe bewust afleiding te zoeken. Dat maakt dat je je daarna weer goed kunt concentreren op studeren. Een single vrouw die aantrekkingskracht voelt gaat meestal graag in op je voorstel…

 • ik wou maar al te graag voorstellen om af te spreken, door haar examens wou ik eig wachten. De volgende keer doe ik dat zeker. Heb ik dan nu mijn kans verkeken bij deze vrouw of zou ik haar voor de laatste keer proberen aan te spreken op facebook maar dan een week wachten ofzo om nie de indruk te geven dat ik achter haar aanloop?

 • @ Steven,

  “Heb ik nu mijn kans verkeken…?”

  Denk in overvloed. Je hoeft geen kansen te krijgen, je hebt mogelijkheden. Misschien komt er nog een afspraakje, leuk voor jullie beide. Of misschien niet, maak daar geen punt van.

  Ik zou niets meer laten horen en volgende week vrijdagavond haar opbellen. Ze mag dat weekend er wel eens uit met een leuke man, of niet! 🙂

 • Sinds donderdag heb ik weer veel contact met het hard studerende vrouwtje. Het contact gaat veel via Whatsapp. Iedere dag +/- half uur contact. Het gaat over huisdieren, voetbal, vriendinnen, studie, favoriete auto’s, vakantie, sporten etc. Ik daag haar vaak een beetje uit met opmerkingen zoals: je bent daar veel te netjes voor.. Dan krijg ik antwoorden zoals: jaja ik ben heel braaf. Ik werd vroeger ook nooit de klas uitgestuurd :p

  We hebben elkaar al van alles beloofd. Ik zou haar relax leren hardlopen, zij mij leren zeilen, zij zou haar favoriete auto nog eens aanwijzen op straat, samen tiramisu maken. Allemaal beloftes, benieuwd wat er van komt.

  Ik zit vaak te denken hoe ik het contact leuk houd. Probeer zo positief mogelijk in het leven te staan. In werkelijkheid heb ik ook weinig te klagen. Ze stuurde me donderdag nog: je bent zo grappig, kheb buikpijn. Vaak heb ik een positief gevoel erover. Nu weet ik het even niet.

  Ik merk dat ik mezelf dwing om na te blijven denken. Ik wil niet dat ze mij straks als gewone vriend ziet waar ze alleen af en toe lol mee heeft. Gister belde ik haar op toen ze een vraag had over haar studie waar ik het antwoord op wist. Na een bijna zakelijk gesprek had ik gelijk een saai naar gevoel. Bah zie nou wel, je komt in die friendzone. Ik weet dat dit misschien overdreven is maar het komt wel.

  Ik ben echt in afwachting wat ze gaat doen op de 20e. Zal ik haar een voorstel moeten doen om af te spreken? zal ik het initiatief even aan haar overlaten? Je verovert een vrouw toch het beste als zij jou probeert te veroveren?

 • Het is lekker rustig hier op het Blog, hebben jullie het EK allemaal voorrang gegeven haha 🙂

  Een kleine update over mijn status.
  Contact gaat lekker verder. Gisteravond belde ik haar op. Na een tijdje gezellig gesproken te hebben waren we ineens een uur verder. Het gesprek ging vooral over elkaars lachwekkende kwaaltjes, school, en rare feitjes. Ze zoekt tussendoor soms naar een bevestiging of ik haar leuk vind. Laat me er niet over uit, ze weet al dat ik haar iets leuker dan gemiddeld leuk vindt.

  Het eerste voorstel: Ik had haar gister overdag gestuurd: Donderdag ga ik naar een optreden in huiselijke sfeer, 3 studenten van het conservatorium geven een optreden waarbij ze alles uit de kast halen. Als je donderdagavond nog wat afleiding zoekt,, je kan mee. Ze kon niet dus dat gaat niet door.

  Het tweede voorstel: Dinsdag en donderdag ga ik weer naar school voor mijn scriptie.
  Stuurde haar: mooi, kmag volgende week dinsdag en donderdag weer naar school. Donderdag hoef ik er niet vroeg uit, plan woensdag maar in voor een beetje kokkerellen in de keuken. Dat was je laatste tentamendag toch?
  Antw: Pff jij vraagt ook nooit goede dagen he :p heb afgesproken om dan met vriendinnen te vieren dat we klaar zijn met tentamens.
  Ik: Khad al zo’n vaag vermoeden dat je zoiets gepland zou hebben. Wilde eerst donderdag maar als NL dan moet voetballen kan ik niet.
  Zij antwoordde: We kijken anders die week wel even 🙂 en anders die week erna moet sowieso lukken, kan je me eindelijk vergiftigen haha(ze had me al geplaagd dat ze patat ging halen als het eten niet lekker zou zijn)
  Mijn antwoord: Ja prima pasta:) pas maar op, straks verander ik je nog in een kikker met mijn recepten

  Ben benieuwd 🙂

 • Heey,

  Vraagje:
  Stel dat een vrouw vreemdgaat in haar relatie.
  Is de man dan verantwoordelijk (omdat hij haar niet bleef veroveren tijdens de relatie),
  of moet hij het zo zien; verleiding is op elke straathoek te vinden, en als man kan je niet voorkomen dat je vrouw verovert kan worden. Het is dan meer een kwestie van vertrouwen dat vrouwen trouw blijven.

  Groetjes,
  Tom

 • @ Tom

  in mijn ogen hoort een vrouw niet vreemd te gaan waarneer ze in een relatie zit en als ze dit doet is dat helemaal haar verantwoordelijkheid. of ze zich nog aangetrokken voelt of niet, voor die persoon kan het erg hard aankomen. maak het dan als vrouw op zijn minst uit of laat weten dat je geen gevoelens meer hebt.

 • @M

  En wat als ze niet vreemdgaat, maar het uitmaakt en binnen een week een relatie heeft met een ander? Dat geeft een flinke klap op je zelfvertrouwen..

 • @Tom

  Er zijn verschillende redenen waarom mensen vreemd gaan. Soms is het de kick die het geeft en soms is het bijvoorbeeld omdat diegene zich verwaarloosd voelt.

  Als een vrouw vreemdgaat omdat je haar verwaarloosd, dan heb je er zelf wel invloed op gehad. Als je haar voldoende aandacht had gegeven, dan had ze het namelijk niet gedaan. Het is niet jouw schuld als ze vreemdgaat, dat is haar eigen schuld. Je hoort gewoon niet vreemd te gaan. Als zij zich verwaarloosd zou voelen, dan moet ze erover praten en als dit niet werkt, dan moet ze de relatie beeindigen, maar niet van 2 walletjes gaan eten.

  Conclusie: als een vrouw vreemdgaat, is dat haar eigen keuze en dus haar eigen fout.

  Andere kwestie, als een vrouw het uitmaakt en binnen een week een ander heeft:
  Die ander kan een rebound zijn, omdat ze bang is alleen te blijven maar niet met jou wilde zijn.
  Het kan ook dat ze verliefd is geworden op een ander en met hem gelukkiger denkt te zijn. Ik vind het in dat geval in ieder geval netjes dat ze het eerst uitmaakt, want er zijn ook vrouwen die dit niet doen, wat resulteert in vreemdgaan.

  Het is sowieso een klap als iemand je dumpt, maar er zijn altijd mensen die jou wel nog leuk en interessant vinden. Je kan je dus misschien wel rot voelen en minderwaardig, maar dat ben je niet. Ga dus niet geloven dat je waardeloos bent als je wordt gedumpt. Je kan wel kritisch naar jezelf kijken en je afvragen waar het is mis gegaan en aan die punten werken, maar dat is geheel aan jou.

  Groetjes,

  Shadow

 • @tom

  Mij overkwam dat ook, ze maakte het uit en na een week had ze een ander. Best kut ja, maar ik kwam er later achter dat dat al langer aan de gang was, en die klap is nog veel harder.

  En vrouw mag niet van twee walletjes eten (mannen trouwens ook absoluut niet), en daarom ben ik achteraf blij da ze het heeft uitgemaakt. Stel je eens voor dat je erachter komt dat je vriendin al maanden vreemd gaat, dat lijkt me nog veel erger.

  Gewoon je ding blijven doen, en in overvloed blijven leven. Er is natuurlijk geen mooiere payback dan dat zij van anderen hoort dat jij een zo mogelijk nog veel leukere vriendin aan de haak sla, dan stijgt de jaloezie ondanks dat het uit is tot een hoogtepunt 😉

 • @Shadow

  Bedankt voor je reactie.
  Ik snap dat het netjes van een vrouw is als ze het van te voren uitmaakt, maar ik wil weten of het te voorkomen valt..

 • @ Wilco,

  Het is inderdaad wat rustiger op Aantrekkingskracht.com. Maar ik ontvang wel meer vragen per e-mail…

  Klinkt goed! Je hoeft je niet druk te maken.

  Je zei 6 juni:

  “- Ik dacht het volgende: als ze klaar is met haar tentamens zal ze eerder andere mensen opzoeken die ze niet koppeld aan haar tentamens. Als ik haar blijf opbeuren zal ze aan me denken als ze het lastig heeft en niet als ze plezier heeft. Ik wil juist dat ze aan me denkt als ze zich goed en lekker voelt.”

  Wanneer het contact overwegend vrolijk en speels is (positieve associaties), zal er minder of geen koppeling zijn (jij – studie).

  Dus mits vrolijk en speels, is af en toe sms-en prima. En je ziet dat ze goed reageert, toch? 🙂

  Je hebt dus moeite om contact te onderhouden met meerdere vrouwen tegelijk… Hoe zit het met flirten met andere vrouwen, heb je daar ook moeite mee?

  Het is geen aanrader om je liefdesleven op pauze te zetten, omdat een aantrekkelijke vrouw voorlopig niet kan afspreken; afhankelijkheid…

 • @Victor,

  1) Ze reageert idd prima 🙂

  2) Flirten met andere vrouwen. Daar heb ik meer moeite mee als ik veel met 1 vrouw bezig ben.

  3) Afhankelijkheid is inderdaad het woord. Ik stel me iets te afhankelijk op.

  En ze smste me vandaag het volgende: Hé ik heb misschien morgen wel tijd om samen te eten? ik ga wel ongeveer om half 9 terrassen dus snap ook wel als het niet de moeite waard is 🙂 krijg trouwens nog een fles wijn van je haha. (had een fles wijn ingezet op een onvoldoende voor een tentamen van haar, beetje rare weddenschap haha)
  Heb haar geantwoord: Kan goed, dan wordt het geen ingewikkeld eten. Maar is gezellig, je fles wijn is b.t.w. in de maak 🙂
  Zij: haha oké is goed.
  Ik: Rond half 6 ben ik in Rotterdam. We kunnen opzich wel bij mij eten, dan moet je alleen even met de tram.
  blablabla.

  Het afspraakje is in ieder geval geregeld. Wat vindt jij? moet ik voor de lol en de zoen gaan of puur voor de lol? Dit is mijn eerste afspraakje nadat ik haar ontmoet heb. (sorry, het staat wel in het volgende artikel maar ben niet zo zeker van mijn zaak)

 • Vanavond is ze bij mij blijven eten.

  We hebben over van alles gepraat. Na het eten zaten we op het dak van het huis en zaten tegenover elkaar. Ze stond zo open om gezoend te worden. En wat doe ik? ik weet me geen houding te geven maar praat wel door. Ze stond zo open om gezoend te worden. We zouden eraf gaan en toen gaf ik haar een zoen op dr mond. Het ging houterig en ik weet zeker dat ze zag dat ik zenuwachtig was.

  Ze zou al veel eerder weggaan maar bleef maar zitten. Ze keek me bijna smekend aan. Het is lang geleden dat ik zo niet durfde te zoenen of het moment kon vinden. Ik heb dit echt heel lang niet gehad. heel heel lang. Ben echt niet vaak zo onder de indruk geweest.

  Ze ging daarna snel weg. Ze was al te laat voor een haar borrel die gepland was. Ik stelde haar voor om haar nog weg te brengen naar de tramhalte maar ze vond het wel zei ze. Drie afscheidszoenen en ze was weg.

  Damne ik heb echt het hele E-Coachsysteem meerdere malen doorgenomen en veel oefeningen gedaan maar het lukte nu gewoon niet. Maar juist omdat ze zo een indruk op me maakt en ik haar zo graag wil. Zo ik moet nu echt even relax doen.

 • @ Wilco,

  Je zei: “2) Flirten met andere vrouwen. Daar heb ik meer moeite mee als ik veel met 1 vrouw bezig ben.”

  Natuurlijk, en juist daarom raad ik aan om het te doen. Het wordt anders te verleidelijk om achter haar aan te lopen; gevoelsmatig leunen.

  Over het afspraakje, leuk! En ze heeft daarna iets anders te doen, dus vooral niet ‘plakken’.

  Het gaat om het plezier, niet om per se een doel te bereiken (zoenen of wat dan ook).

  Maak je niet druk! De volgende keer kan je haar alsnog zoenen. Zij neemt het zichzelf misschien zelfs kwalijk dat zij geen zoen-initiatief heeft genomen!

  Blijf af en toe leuk SMS-en, er zou zomaar een volgend afspraakje komen. En dan zijn jullie beide nog beter voorbereid.

  Ja, tijd om te relaxen Wilco 🙂

 • als je een meisje leert kennen, ik weet dat het belangrijk is om elkaar geregeld te horen, ma ist dan effectief nodig om elkaar elke dag te horen…ik denk persoonlijk van niet, ma hoeveel dagen mogen er tussen zijn?

 • Hee hallo,

  Ik ben na het afspraakje (zie boven) af en toe blijven smsen. Ik heb nog geen concrete acties ondernomen om verder te gaan. Ze was weer even druk tot 5 juli voor haar hertentamens.

  Maar goed, gister las ik op facebook dat ze naar een Festival was gegaan. Ik stuur haar vanmorgen een berichtje: goedemorgen mevrouw, hoe was je party gister?

  Stuurt ze terug dat het leuk en bizar was. Ze kwam een jongen tegen waar ze een half jaar geleden mee had gedate. Ik vroeg me af waarom ze dat nou vertelde. Dus ik vraag haar: en toen? allebei weer hotel de botel of het tegenover gestelde? Zij antwoord alleen met: Hahaha. Ik sms haar weer: Oké, er tussenin dus. Ben slecht in conclusies trekken hor :p Vervolgens laat ze weten dat ze alleen even heeft gekletst enzo..

  Ik stuurde haar vervolgens: maar vindt je hem nog steeds leuk? Moet je eigenlijk even wachten tot 2018. Dan komt de verliefdheidspil op de markt, kan je hem een handje helpen haha

  Waarom verteld ze dit? Volgensmij wil ze wat duidelijk wil maken maar ik weet even niet wat. Ik wist al helemaal niet hoe ik hierop moest reageren. Wat is jullie idee?

 • @ Wilco,

  Waarschijnlijk vindt ze het leuk om je een beetje uit te dagen. Kijken hoe je reageert op ‘concurrentie’.

  Voor een volgende keer, wanneer een vrouw aangeeft dat ze een andere man heeft ontmoet, toon niet teveel interesse. Zeg gewoon: “Wat leuk! Lekker genieten van het leven 🙂 “.

  Geen jaloezie, dat kan negatieve associaties opleveren.

  Niet happen dus. Zeker als je initiatief blijft nemen en aantrekkingskracht uitoefent, kan dit uitstekend uitpakken.

 • Oké Victor,

  De nieuwsgierigheid overheerste een beetje. Ben er niet verder op ingegaan. I understand.

  Heb nog een heel gesprek gehad over daten met haar. Lastige onderwerpen om even met een vrouw, die je stiekum best wel leuk vind, over te praten.

 • Zo volgend afspraakje voorgesteld. Volgende week woensdag naar een bekende Musical. Ik kan 2 kaartjes krijgen voor een kwart van de prijs. Zij is helemaal gek van musicals, gaat er bijna nooit heen omdat het onbetaalbaar is (studenten he :p). En mij lijkt het leuk omdat ik nog nooit naar een Musical ben geweest 🙂

  Ze had dan al een afspraak en ging kijken of ze die kon verzetten. Afgesproken dat we allebei eigen kaartjes betaalden.

 • Vanavond ga ik dus naar de musical met het vrouwtje.

  Ik heb geen lekker gevoel over haar.
  – Ze reageert de laatste paar dagen amper. Alleen om te vragen of de musical doorgaat.
  – Ze stelt zelf geen data voor om af te spreken.
  – Ik merk geen enthousiasme, ze vraagt nooit wat.
  – Ze reageert alleen als ik contact met haar opneem. Geen initiatief van haar kant.
  – Ze heeft volop tijd voor andere feestjes

  Misschien kan het tij nog keren maar volgensmij is dit de laatste keer dat ik met haar afspreek.

 • @ Wilco,

  Vermoedelijk voel je het goed aan. Zelfs al pak je het goed aan, kan een vrouw om een of andere vrouw afhaken. 100% bestaat niet.

  Hoe dan ook, leef in overvloed…

  Bedankt voor je updates!

 • Kleine update tov de voorgaande reacties.

  “#1. Hij klaagt of zeurt niet, maar is opgewekt en speels.”
  Ik klaag totaal nietmeer, ik geniet en denk na voor een mogelijke oplossing. Mijn speelsheid is ondertussen naast mijn humor, ook 1 van mijn geheime wapens.

  “#2. Hij is niet pietje-precies noch perfectionistisch, maar flexibel en bereidt om fouten te maken.”
  Perfectie bestaat niet in het veroveren, anders streef je enkel de 100percent ideaalbeeld en dat helaas brengt enkel destructieve gedachten met zich mee. Ik ben blij dat ik flexibel ben en dat ik ook graag fouten maak, dus ik ben niet meer bang om foutloos te zijn.

  “#3. Hij is geen egoïst, maar helpt anderen graag zonder zichzelf weg te cijferen of er een beloning voor te hoeven ontvangen.”
  Ook al sta ik voor mijn eigen op 1 toch help ik andere mensen graag zonder iets voor te hoeven, zoals iets uitleggen, iets wijzen of iets totaal anders.

  “#4. Hij is niet passief en afwachtend. Hij stelt zich (pro)actief op en neemt verantwoordelijkheid voor zijn liefdesleven.”
  Na mijn problemen van negatief zelfbeeld, dat is nu wel al opgelost, heb ik nog altijd last van passief gedrag. Ik heb nu zelfverzekerde uitstraling en veel minder angsten voor aan te spreken. het is nu eigenlijk de vraag, moet ik ze wel aanspreken? Het is zo allemaal zo passief. Ik vraag me af victor, hoe je passiviteit doorbreekt, kan je er geen blog overmaken, een paar krachtige puntjes op een rij zodat ik en andere mannen het zouden kunnen gebruiken, iets als een shortlist.

  “#5. Hij is niet jaloers over het (liefdes)succes van anderen. Sterker nog, hij is blij met het succes van anderen omdat het hem inspireert en motiveert.”
  Soms heb ik er nog last van, het jaloers zijn terwijl je nog steeds single bent. Ik zei dat een paar kamaraden die gelukkig zijn met hun vlam, ik maak er geen heisa van om ze zo te zien.

  “#6. Hij is niet voortdurend bezig met zichzelf, maar is nieuwsgierig naar anderen.”
  Nieuwsgierigheid, die vaardigheid zal ik nog moeten aanleren. Ik heb zoveel aan mijn eigen gewerkt dat ik ondertussen wel weet wie ik ben.

  “#7. Hij gedraagt zich niet onzeker, maar beweegt zich door het leven als een zelfverzekerde en gelukkige man.”
  Deze puntje was een groot een probleem bij me, telkens in negatieve zelfbeeld, niet zelfverzekerd en ongelukkig. Sinds recent heb ik me grondig herpakt, dankzij de programma’s van Victor, sta ik zo zelfverzekerd en zelfs gelukkig. Ben blij dat deze probleem is opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *