Vandaag beantwoord ik weer een vraag die is gesteld via Vraag Victor Verlon:

Hallo Victor,

Op msn weet ik altijd wat ik tegen een vrouw moet zeggen. Het gesprek gaat goed als ik aan het chatten ben. Maar in werkelijkheid, wanneer ik buiten msn met een vrouw praat, geef ik rare antwoorden. Dit gebeurt nooit op msn.

Komt het misschien omdat ik op msn meer tijd krijg om antwoorden te geven?

B. uit Heerenveen

Goed punt. Je hebt inderdaad meer tijd op MSN om je antwoorden te formuleren. Dat is handig, omdat je net even langer kunt nadenken over hoe je gaat reageren waardoor je het gesprek gemakkelijker kunt sturen.

Toch verwacht ik niet dat een tekort aan denktijd de oorzaak is van je rare antwoorden op haar vragen…

MSN kan een gevaar zijn voor liefdesleven

MSN is geliefd bij jong en wordt steeds populairder bij oud. Miljoenen mensen chatten vrijwel dagelijks om nieuwe contacten aan te gaan en voor het onderhouden van vriendschappen.

Dus de MSN messenger lijkt ideaal voor je liefdesleven. Maar helaas kan MSN juist je sociale leven veel kwaad doen. Het is verleidelijk om langdurig te chatten en jezelf volledig te verliezen in het online-wereldje.

De gevolgen zijn in dat geval dramatisch voor je liefdesleven; je verliest een deel van je sociale vaardigheden omdat je ze niet voldoende onderhoudt! Dit komt te vaak voor bij enthousiaste MSN’ers.

Van je MSN-gesprekken kun je leren: maak MSN-notities

Nee, je hoeft de MSN messenger niet te verbannen van je computer. Sterker nog, je kunt van de msn-gesprekken veel opsteken. Dat doe je door zogenaamde MSN-notities te maken van je leukste chats:

Pak een stuk papier en noteer de vragen die je graag aan vrouwen stelt, hoe je antwoordt op vragen en welke gespreksonderwerpen vrouwen leuk vinden.

Waarschijnlijk kan je de chat-geschiedenis nalezen; een waardevolle bron van gespreksstof.

Minder MSN-en, meer afspreken

Ga vanaf nu minder MSN-en. Stel bijvoorbeeld een tijdslimiet in van 30 minuten per dag (viereneenhalf uur per week!) en kom niet elke dag online. Zo maak je tijd vrij om met vrienden en vrouwen af te spreken; dat is leuker en biedt zeker meer Verovermogelijkheden.

Ga vaker het huis uit, oefen je sociale vaardigheden

En voordat je het huis uit gaat, lees nog even de MSN-notities na. Het geeft je een duwtje in de rug en dat resulteert in vlottere gesprekken met vrouwen.

Door veelvuldig te oefenen verbeteren je conversatievaardigheden zich vanzelf en kan je op een gegeven moment het succes van de msn-gesprekken evenaren in het ‘echte leven’.

Ik hoor graag van je vooruitgang. Laat je reactie achter…

Gerelateerd:

 • MSN’en met Vrouwen – Scoor Telefoonnummers via MSN (26)
  Hoi Victor, Drie weken geleden kwam ik een mooi meisje tegen dat ik kende van vroeger. Ik heb eigenlijk nooit echt met haar gepraat, ze woont thuis dichtbij, en ik zag haar gewoon af en toe eens op een feestje. ik had haar […]
 • Zelfsabotage Beperkt je (liefdes)leven? (109)
  Hoogtijd om een artikel uit te brengen over zelfsabotage. Al heb ik dit artikel geschreven in de context van het aanspreken van vrouwen, kun je de adviezen uitstekend ook voor andere zaken gebruiken. Helaas kun je jezelf […]
 • Openingszinnen – De Lastige Kwestie van de Openingszinnen (33)
  Openingszinnen vinden veel mannen het allerbelangrijkste voor wat betreft vrouwen versieren. Hoe spreek je die leuke vrouw aan, wat te zeggen zodat ze voor je smelt? Dat dit een obstakel is voor mannen blijkt uit de vele […]
 • 5 Gouden flirttips voor de vakantie (15)
  Tijd voor flirttips voor de vakantie, want de zomervakantie is weer in aantocht! In een ander blogartikel heb ik twee misvattingen over het Veroveren tijdens de vakantie uit de weg geruimd. Heb je dat artikel over het vinden […]
MSN’en met vrouwen – Het Gevaar van MSN voor je Liefdesleven
Trefwoorden:             

19 reacties op “MSN’en met vrouwen – Het Gevaar van MSN voor je Liefdesleven

 • Interessant artikel!

  Msn is inderdaad een makkelijk middel om met vrouwen te praten.
  Zo is het bijvoorbeeld erg gemakkelijk om het adres van een vrouw te krijgen, en hoef je geen excuus te hebben om gewoon lekker te kletsen. (bij het afspreken of telefoneren zoeken vrouwen volgens mij al gauw een reden, en aangezien iedereen msn’t, valt dat daar mee).

  Een ander groot voordeel is dat je met vele vrouwen tegelijk kan praten. Zo kan je verschillende ‘projecten’ tegelijk laten lopen, en wanneer het vast loopt met de een, kan je altijd verder met de andere 10.

  Experimenteren gaat zoals in het artikel vernoemd ook veel makkelijker, je hebt veel meer tijd om na te denken over de situatie, en je krijgt onmiddelijk response op je ideëen (de vrouw reageert namelijk direct).

  Dat brengt me weer op de nadelen. Vrouwen kunnen gemakkelijker afstand doen van de computer, dan weglopen in een gesprek.
  Daarnaast is het belangrijk dat je weinig gebruik kunt maken van non-verbaal contact. Dit is erg handig bij het veroveren, je kan bepaalde contrasten creëeren en je kan een vrouw beter lezen.

  Chatten met vrouwen (over msn) gaat aan het einde altijd wel over op een afspraakje. Ondanks dat je elkaar goed kent over msn, is het voor beide even spannend om in het echt elkaar te zien. Dan moet je opeens toch weer gebruik maken van al die facetten waar je in eerste instantie last van hebt, en de reden waarom je eigenlijk msn gebruikt voor het veroveren.
  Zelf heb ik dat ook wel is meegemaakt. Een leuke meid via msn, die ik verder alleen sprak over school. Toen bleek dat msn van beide kanten de rest een beetje overnam, we spraken elkaar erg veel over msn. Eigenlijk een soort msn-relatie. Toen hadden we iets afgesproken, dat ging slecht (we hadden het gezellig, maar ik was vrij ‘afhankelijk’ (zie e-cursus)) wat er voor zorgde dat ik de contacten met het meisje over msn moest verbreken. (ook dat is meestal voor iemand pijnlijker dan contact verbreken in het echt).

  Kortom, msn is een beetje 2-snijdig. Uiteindelijk zal het toch lijden tot een afspraakje en het is dus maar de vraag of het dan nog wel lukt. Als het even niet lukt in het echt, dan kan je bepaalde vaardigheden (gespreks- resp.) toch verbeteren en daarin lijkt mij msn wel handig.

 • Interessant onderwerp!

  Maar als je dan toch MSN gebruikt en ziet als een mogelijkheid om afspraakjes te plannen,
  hoe kun je een vrouw dan het best uitnodigen via MSN?

 • De ervaring leert dat de meeste vrouwen heel huiverachtig staan om met mensen van op msn (en het internet in het algemeen) af te spreken. Vooral de laatste 10 jaar is dat verslechterd, omdat daar ook in de media heel negatief wordt over gedaan. Het gebeurt vaak dat je maanden tot jaren moet chatten vooraleer je eens een afspraak kan regelen. Soms krijg je het antwoord dat ze principieel nooit met iemand van op het internet afspreken.

  Als je dan toch een afspraakje kunt regelen, kan het zijn dat die vrouw in het echt anders is dan dat je je altijd had voorgesteld. Dat kan de chat-relatie verzuren en kan na enige tijd zelfs een online-breuk opleveren. Veel mannen zien het niet zitten om zo’n lange lijdensweg te doorstaan en hebben dus de neiging om zo snel als mogelijk af te spreken. Maar dat is een grote fout, de meeste vrouwen knappen daar op af.

  Een betere tactiek is ze zodanig nieuwsgierig maken, dat ze er bijna zelf mee over de brug komt. Je moet er ook steeds rekening mee houden dat afspreken na internetcontact ook wat ontchoogelingen met zich kan meebrengen. Het is dan toch je type niet, ze leek groter en slanker op foto’s, … of mss komt ze zelfs gewoon niet af. Dat moet je steeds incalculeren, dat je per definitie geen verwachtingen moogt hebben. Anders kan je jezelf daarmee kwetsen.

  Het best is ook gsm nummer vragen als je online afspreekt. Dat schept vertrouwen en dan kan je ze verwittigen als er iets tussenkomt. Automatisch heb je dan ook al het nummer … Laat het een evidentie lijken dat je het nummer nodig hebt. (Cfr cursus Victor)

  Tenslotte spreek je best af op een openbare plaats en ga je wat drinken of iets eten. Als man stel je altijd voor de rekening te betalen. Het komt niet op die paar eurotjes aan. Dat geeft ze direct de indruk dat je niet op je geld zit.

 • MSN is idd een gevaar voor je liefdesleven. Ja het is gemakkelijk maar het mist speelsheid en dat kleine beetje gevaar dat je gewild maakt.

  Daarnaast is het ook zo dat MSN geen commitment vraagt van vrouwen.

  Het kan handig zijn in een later stadium maar zeker niet in het begin, dat is althans mijn ervaring.

 • Dag Victor,

  Heb je enkele tips ivm chatten (dingen die doeltreffend zijn om te zeggen en boosdoeners tijdens een chatsessie) , profielen aanmaken (dus wat in u profiel moet staan) om vrouwen te veroveren.

  Alvast bedankt

 • Hoi Victor

  Als autist kom ik van nature weinig onder de mensen. Meestal blijf ik liever thuis en heb ik bijgevolg minder vrienden. Afspreken is geen optie dus.

  Gelukkig denk ik altijd op msn op een “real life gesprek”-manier, zodat ik op het afspreken perfect weet wat ik zeg.

  Ik had destijds afgesproken in Walibi. Twee in één feitelijk. Een leuke dag + een afspraakje.

  Meestal is de andere een beetje nerveus, die moet je dan geruststellen door zelf relaxed te zijn. Ik ben niet snel geïnteresseerd (ook niet voor optredens; afspreken) dus ben ik compleet mezelf.

  Mathias

 • @ Mathias.

  Het lijkt erop dat je goed bezig bent! Bedankt voor je reactie.

  @ Tom.

  Ja, MSN is een gemakkelijk alternatief voor het telefoonnummer en je kunt je oefenen in het converseren (beperkt). Toch is direct verkrijgen van haar telefoonnummer erg voordelig. Als ze daar al moeilijk over doet, dan weet je dat een verdere Verovering via MSN waarschijnlijk ook niet zou lukken. Dat bespaart je uren chatten.

  Hoe eerder je weet of een vrouw niet openstaat, hoe beter. Sommige mannen zijn weken, zelf maanden, bezig met een bepaalde vrouw voordat ze er achter komen dat het niets gaat worden. Jammer, want ondertussen is er een overvloed aan vrouwen die zich wel graag laten Veroveren…

  @ Yves.

  Er is geen mogelijkheid om haar gewoon offline te ontmoeten, je hebt haar dus online ontmoet? Verkrijg dan eerst haar telefoonnummer via MSN en maak vervolgens pas een afspraakje. Een telefoongesprek is namelijk veel persoonlijker dan chatten en je kunt veel gemakkelijker peilen of ze openstaat voor een afspraakje.

  @ Sam.

  Hoe langer je chat met een vrouw, hoe kleiner de kans dat jullie ooit nog afspreken. Online moet je daarom juist niet te lang e-mailen en MSN-en. Je voorkomt of vermindert daarbij ook nog de teleurstelling van eventuele leugens.

  Inderdaad, afspreken op een openbare plek is verstandig. Zo voelt zij zich veiliger en tegenwoordig moet je ook als man goed rekening houden met je eigen veiligheid.

  @ Sebastiaan.

  Mee eens. Een echte ontmoeting is veel beter voor de Verovering, o.a. door de speelsheid en de positieve spanning.

  @ Kevin.

  Voor het Veroveren online: maak geen seksueel getinte opmerkingen en ga vooral niet slijmen. Zo passief mannen offline zijn, zo actief en bot zijn ze online. Je kunt je dus gemakkelijk op een positieve manier onderscheiden…

 • Hey,

  Ik denk persoonlijk dat als je een msn, facebook of hyves of nog iets anders vraagt
  aan een vrouw, dat je lang gaat ploeteren. Het is niet direct en je zult dan echt moeten
  wachten tot ze reageert of antwoordt op je verzoeken.
  Ze heeft dan ook veel tijd om na te denken en het maakt je afhankelijk van haar wil.
  Gsm nummers verkrijgen lijkt misschien iets moeilijker, maar dat is het niet.
  Het heeft te maken met je eigen mentalilteit.
  Dus ga voor de nummer en maak het je gemakkelijk.

  Alvast merci aan Victor

 • Hey Victor,

  Het is inderdaad een zeer handige hulp die msn. Je kan zo de vrouwen helpen over de drempel te gaan, maar het is inderdaad ook gevaarlijk. Je sociaal leven kan er soms onder lijden, maar nu ik deze optie heb gevonden is het ook veel makkelijker om vrouwen te veroveren. Wat ook wel nog een gevaar is dat is dat je vrouwen gaat leren kennen buiten je regio, wat soms zeer in de weg kan liggen bij het opnemen van contacten en dus ook bij het veroveren …

  Graag jouw mening over mijn denkwijze 🙂

  grtjs Niels van Oost-vlaanderen

 • @ Azerty.

  Mee eens, bedankt voor je reactie.

  @ Niels.

  Je hebt een punt. Het is belangrijk om al vroeg naar haar woonplaats te vragen als je haar via het internet hebt ontmoet. Kan je veel tijd en moeite besparen. En ik zou niet moeilijk doen over een half uurtje reizen; het kan een leuke dame zijn… Er is natuurlijk nog meer over te zeggen.

 • Ik ken al paar jaar meiske ze is nu vrijgezel. Ik vroeg op msn dat ik wou afspreken maar ze antwoordde: ik weet niet. Als ik vraag of ze haar webcam wil aanzetten dan doet ze dat. Graag wat tips wat over wat ik wel en niet moet zeggen. Of moet ik het haar aan de telefoon vragen, dat is persoonlijker?

 • Msn-en is een leuke vorm van contact, alleen je sociale contacten lijden eronder. Je kunt dan ook het beste bellen…wat ik ook het liefste doe om een afspraakje te plannen

  Soms is het ook wel makkelijk om via msn een afspraakje te maken of om een luchtig gesprek te voeren bespaart toch gsm of telefoonkosten…

  Hou deze gesprekken luchtig, maak een afspraakje en maak haar gek offline. Dit is beter voor je liefdesleven…

  Groetjes en fijne dagen.

 • Ok, msn is 1 van mijn grootste boosdoeners van mijn liefdesleven. Maar de laatste poging is eind vorig jaar en op niets uitgedraaid, hoe ik enthousiast ik was. Ik gebruik enkel msn voor te chatten met maten en voor de rest af en toe hulp te vragen aan meisjes. Het is wel handig als ik wat hulpvraag, ik vraag meestal over iets wat zij belang aan hechten. Allemaal inzichten te creëren om zo eens buiten te gaan of dat wel werkt. Zo kan je de actieve kant ervan zien.

  Msn kan voor je eigen zelfbeeld zo slecht maken, afhankelijk, verbeteren door wat anderen zeggen enzovoort. Ik ben wel elke dag online maar dat is enkel nog voor school of iets anders. Ik onderhoud ook zo wat vriendschappen maar het is niet de ideale manier.

 • Ik zie dit onderwerp hier nu pas.

  Zelf word ik niet snel verliefd, zeker niet in het echte leven. Op internet echter wel. Ik val over het algemeen op hoe een persoon is en niet hoe een persoon eruitziet en via msn leer je eerst iemands persoonlijkheid kennen, alvorens het uiterlijk (in mijn ervaring iig). Mijn ex leerde ik kennen via een gameforum en later voegde ik hem toe op msn. We zijn 3 jaar bevriend geweest en op de een of andere manier besloten we een keer af te spreken en van het een kwam het ander en toen hadden we opeens een relatie. Hij woonde ook niet te ver weg, 45 min met de bus, dus dat zat ook mee.

  Ook andere jongens die ik leuk vind/vond heb ik op deze manier leren kennen.

  Msn heeft er bovendien voor gezorgd dat ik mensen ook in het echte leven durfde aan te spreken, van te voren durfde ik dat niet (was sowieso al onzeker, pubertijd enzo). Msn heeft er dus juist voor gezorgd dat ik socialer werd buiten msn.

  Maargoed, mijn ervaring met MSN en liefde is dus juist positief.

  gr. Shadow

 • Heey Victor altijd als ik iets zeg of vraag op msn antwoorden ze altijd laat of niks waardoor ik altijd te hard van stapel ga ,om nog meer daarna te typen (ongeduldig,irriterend)en alles verpest.
  Mijn vraag is is t verstandig om msn helemaal af te schaffen ,echt gwn er helemaal mee stoppen?
  En hyves ,heb ik dat ook soms met berichten zo lang wachten of helemaal niks meer terug krijgen.
  Ik denk dat ze meer sneller denken dat ze mij al hebben en meer de moeite aan mij overlaten.
  Is dat zo dat je in t werkelijkheid moeite hebt en onzekere gesprek hebt met vrouwen dat het door msn komt.(telleurstellingen op msn waardoor je onzeker wordt in t werkelijkheid).
  Ik wordt er zo moe van ,ik moet er zelfs elke keer nieuwe toevoegen en weer verwijderen.
  Wat is t beste oplossing? alles weghalen??geen msn/hyves?
  alvast bedankt Victor ik hoor t graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *