Meer zelfvertrouwen verkeersbordNatuurlijk is meer zelfvertrouwen belangrijk als je wilt vrouwen versieren. Want zonder zelfvertrouwen is het moeilijk om daadkrachtig te handelen. En vaak gaat dat twijfelen over jezelf ook ten koste van je uitstraling.

Meer zelfvertrouwen betekent meer aantrekkingskracht. En hoe zekerder je van jezelf bent, hoe beter je kunt inspelen op de mooie sjans-momenten die zich voordoen. Zo kun je lekker vrouwen versieren.

Vandaag breng ik weer een ouderwetse vraag & antwoord-artikel uit. Want bij de vorige V&A-editie ‘interessant genoeg voor vrouwen’ heeft bloglezer Martijn een zeer relevante vraag gesteld. Hij wil zijn gevoel van ‘niet goed genoeg zijn voor vrouwen’ kwijtraken.

Hoi Victor

Ik (28 woon op mezelf, werk wel maar ben op zoek naar ander werk die bij mijn diploma past en ben nu pas bezig met mijn rijbewijs) word geregeld zelf benaderd door vrouwen in clubs en (dans) cafés. Soms vrij hardhandig ook.

Afgelopen zaterdag werd ik nog aan mijn arm getrokken de dansvloer op door een dame en merkte ik dat er veel oogcontact met me gezocht werd en kwamen een aantal dames erg in mijn buurt staan dansen of ze stelden zichzelf voor.

Mooi zou je zeggen? Ja zeker. Maar ik doe er te weinig mee. Ben bang dat ik de verwachting die de vrouwen op dat moment hebben niet in kan lossen.

In mijn hoofd heb ik min of meer mijn leven nog niet op orde. Ik ben er mee bezig maar het brengt twijfels in me naar boven. Maar blijkbaar straal ik dat niet uit aangezien ik veel sjans heb. Waar ik veel jongens hijgerig in de nek van vrouwen zie loeren sta ik daar lol te hebben met een vriend of vrienden en probeer ik zo min mogelijk op jacht te gaan maar de vrouwen zelf naar me toe laten komen. En zonder pedant over te komen maar dat lukt me aardig.

Vriendinnen van vrienden en vriendinnen van mijn zus(je) snappen niet dat ik nog geen vriendin heb. Zo’n leuke, lieve, knappe jongen wordt er dan gezegd. Maar ik kan er niks mee.

Mijn zelfvertrouwen wil ik graag verbeteren maar voor mij is het pas goed als ik mijn rijbewijs/auto heb en een baan die aan sluit bij mijn diploma. Ik voel me niet goed genoeg voor de vrouwen die me benaderen of die ik benader. Het voelt alsof ik nog te weinig bereikt heb om indruk te maken op hen. En dat knaagt aan me. Hoe kan ik dit gevoel langzaam kwijt raken Victor?

Ik ben bezig om me zelf te overtuigen dat het goed komt en dat ik bezig ben met de dingen die me nog dwars zitten maar hoe kan ik dat laatste beetje twijfel wat er is weg nemen?

Bedankt alvast voor het antwoorden!

Samengevat:

 • je bent 28 jaar, je woont op jezelf en je hebt een baan (positief);
 • je bent bezig om je rijbewijs te halen (positief);
 • je maakt plezier tijdens het uitgaan, daar heb je geen flirts voor nodig (positief);
 • je hebt sjans, vrouwen nemen zelf initiatief om met je te dansen of te praten (positief);
 • je bent vrijgezel (positief);
 • en… vrienden en vriendinnen van je zus(je) vinden je een leuke, lieve en knappe man (positief).

Wat wil je nog meer? Je staat er goed voor Martijn. Durf het te erkennen.

En toch vreet de emotie van niet-goed-genoeg-zijn aan je. Meer mannen herkennen waarschijnlijk dat gevoel. (Zo ja, reageer onder dit artikel!)

Wanneer is het goed genoeg volgens jou?

Niet goed genoegNatuurlijk wil je een baan die aansluit op jouw diploma. Begrijpelijk. Ik wens je veel succes met speuren en solliciteren. De economie lijkt weer langzaam aan te trekken, er komen meer en meer mogelijkheden.

Stel, je vindt binnenkort zo’n mooie baan. Wat dan?

Wellicht ontwikkel je je daarna in rap tempo, zodat je steeds hoger in de boom van het bedrijf terecht komt. Succes!

Of, en dit is meer gebruikelijk in deze moderne tijd, je zoekt over een paar jaar een andere job. Een baan die nog beter aansluit op je nieuwe, gegroeide capaciteiten.

Of omdat je bent verhuisd (bijvoorbeeld vanwege het samenwonen), zoek je werk meer in de buurt. Dus ben je wéér op zoek naar een nieuwe baan.

Waarschijnlijk staat je dat nog allemaal te wachten… Want:

 • bedrijven veranderen;
 • jij verandert;
 • tijden veranderen.

En wanneer je een relatie aangaat, je partner verandert ook. En de relatie zelf kent ook veranderingen. Zeker als je ooit kinderen krijgt; nog meer verantwoordelijkheden en zorgen.

Alles is daarom nooit genoeg, alles is nooit klaar. Wat een eindeloze ‘worsteling’, of niet?

Wat maakt je écht onzeker?

Het liefst wil je nu al je rijbewijs gehaald hebben, plus wellicht een eigen auto. Misschien dat je ergens het gevoel hebt dat je ‘laat’ bent begonnen met leren auto rijden. (Hoezo?)

Het is een vaststaand feit dat je nu nog geen rijbewijs hebt. Dus het is niet genoeg, het is niet klaar.

Maar het is zoals het is, toch? Erken…

Genoeg mannen staan er minder goed voor dan jij. Een gedeelte voelt zich daarom geroepen om zich onzeker te voelen. Zij snakken naar meer en meer zelfvertrouwen.

En er zijn mannen die zich heel zelfverzekerd voelen, ondanks dat ze hun leven (nog) niet op orde hebben. Zij hebben hun doelstellingen (nog) lang niet bereikt, toch twijfelen ze niet aan zichzelf.

Een willekeurig voorbeeld uit de praktijk:

Een dertiger die ik ooit heb gecoacht. Hij heeft geen rijbewijs en hij is niet van plan om ooit autorijlessen te volgen.

Ook heeft hij een baan zwaar onder zijn niveau. Daarom zoekt hij tegenwoordig net als jij een nieuwe baan. En nee, hij heeft momenteel geen vriendin.

Toch geniet hij volop van zijn vrijgezelle leven. Hij geniet bewust van eten, zijn hobby’s en onder andere de vele wandelingen in de natuur. En hij geniet van de mooie momenten met vrienden en vriendinnen.

Plus, hij heeft geregeld afspraakjes die uitlopen op wilde vrijpartijen. Hij is vaak gelukkig, ook wat betreft intimiteit en seks.

Hoe kan dat? Want hij voldoet niet aan het ideaal plaatje…

Zelfvertrouwen is subjectief en kun je daarom veranderen

Meer zelfvertrouwen denkballonBegrijp me niet verkeerd, natuurlijk is het goed om te blijven streven naar een betere levenssituatie. Dus je carrière, financiële situatie, mobiliteit, je gezondheid. Blijf zo doorgaan!

En verder, maak je niet zo druk over het toekomstige pad dat je wilt bewandelen.

Stop met je creativiteit te gebruiken bij het aandragen van argumenten, waarom je niet goed genoeg zou zijn voor een vrouw. Want dat maakt een man zoals jij onzeker!

Zelfvertrouwen is als het ware je mening over jezelf. En je weet, je mening kun je veranderen. Vooral doen, dan kun je dat onzekere gevoel kwijt raken. Zeker weten.

Nog los van het feit dat je dan waarschijnlijk ook meer avonturen beleeft met die aantrekkelijke, leuke vrouwen die met jou contact zoeken. En als je wilt, krijg je ook een prachtige vriendin…

Die vrouwen die graag met je dansen en met je praten, je weet niet wat hun verwachtingen zijn. Grote kans dat ze simpelweg leuke dingen met je willen doen. Dat jij je goed voelt over jezelf, dat is vele malen belangrijker dan voldoen aan het zogenaamd ideale plaatje.

Dus dat je (nog) geen rijbewijs of perfect baan hebt, nou en? Vrouwen zijn ook niet perfect. Of leg je de lat ook zo hoog voor vrouwen?

Beste Martijn en iedereen: laat niet behaalde doelen geen legitiem argument zijn van je onzekerheid.

Zelfvertrouwen met vrouwen
Weet dat je meer zelfvertrouwen krijgt door meer vriendelijk voor jezelf te zijn. Ongeacht je levenssituatie, ups en downs, je pech en je levensgeluk.

Daarmee steun jezelf in meerdere opzichten en voel je je beter en beter.

Wat zijn je gedachten? Heb je nog meer vragen over het laten groeien van je zelfvertrouwen en het laten verdwijnen van twijfels en dergelijke? Zoals je weet, reacties zijn altijd zeer welkom; sroll naar beneden en laat van je horen. Ik reageer altijd en zo snel mogelijk.

Gerelateerd:

 • Interessant genoeg om vrouwen te versieren? (108)
  Vraag jij je ook af of je wel interessant genoeg bent om vrouwen te versieren, te Veroveren? In dit artikel geef ik antwoord! In een ander artikel over onzeker tijdens het vrouwen aanspreken beantwoordde ik de vragen van […]
 • Onzeker bij het vrouwen aanspreken? (Zelfvertrouwen boost) (40)
  Ben je onzeker bij het vrouwen aanspreken? Of nog erger, door de vele twijfels over jezelf als man, kom je er nooit aan toe om vlot nieuwe contacten te leggen? Sommige mannen noemen het 'approach anxiety', ik benoem het […]
 • Zelfsabotage Beperkt je (liefdes)leven? (109)
  Hoogtijd om een artikel uit te brengen over zelfsabotage. Al heb ik dit artikel geschreven in de context van het aanspreken van vrouwen, kun je de adviezen uitstekend ook voor andere zaken gebruiken. Helaas kun je jezelf […]
 • Meer zelfvertrouwen – Verdubbel je Zelfvertrouwen Vandaag (22)
  Nog vandaag meer zelfvertrouwen krijgen zodat je bij wijze van spreken vandaag kunt vrouwen versieren? Blijf lezen... Een van mijn trouwste bloglezers heeft een reactie achtergelaten bij het artikel over schaarste en […]
Meer zelfvertrouwen nodig om vrouwen te versieren?
Trefwoorden:     

4 reacties op “Meer zelfvertrouwen nodig om vrouwen te versieren?

 • Ik herken me wel in dit gevoel victor, alleen heb ik dat ik dan als ik naar het meisje toe wil lopen dat ik erg leuk vind dan lijkt het net of mijn stembanden stil blijven staan, ik wil wel wat zeggen tegen haar maar er komt niks uit

  Groetjes Jeffrey

  1. Dat hebben wel meer mannen Jeffrey.

   Maak er een gewoonte van om IEDEREEN te begroeten, overal en altijd. Met deze gewoonte blijven je stembanden toch functioneren, ondanks de spanning wanneer je je oog hebt laten vallen op een interessante vrouw…

 • He Victor,

  Ondertussen is er een pauze in dit alles wegens de drukke examenperiode. Iets is me wel opgevallen bij het vak beroepsethiek, met name Emotionele Intelligentie(EI). Hoe meer ik erover leerde, hoe meer ik tot besef kwam wat jij allemaal niet doet om ons tot een bepaald niveau te tillen. Ik besef wel dat ik niet een hoog EQ of EI heb, eerder nog een lage. Ten opzichte waar ik begonnen ben, is dit wel een grote stap naar richting succesvol zijn.

  De vraag van ben ik goed genoeg, dan is mijn antwoord ja i.p.v nee t.o.v afgelopen jaren. Ik ben wel goed genoeg enkel ontbreekt er nog een kracht die me tot actie zal leiden maar dit heb ik op vrouwversierniveau, op andere niveaus pak ik gretig de leiding of start ik zelf iets op. Ik vroeg me telkens af waarom schiet ik hier voor een of andere reden te kort? Toen zag ik die lijst waarop het allemaal afspeelt. Al die begrippen van zelfbeeld, emotioneel bewustzijn, assertiviteit, onafhankelijkheid, empathie, sociale verantwoordelijkheid, flexibiliteit, stressbeheersing en optimisme. Van de drie begrippen heb ik van nature al een vat op: onafhankelijkheid, flexibiliteit en deels assertiviteit, de rest is nog in opbouw.
  Ik zal er wel staan maar wanneer dat zal zijn is maar de vraag. Op dit moment heb ik geen vragen, enkel een loutere vaststelling.

  1. Bedankt voor je reactie Andy. Vooral wat je zegt over het vak beroepsethiek en Emotionele Intelligentie…

   Het is belangrijk om je als man je te blijven ontwikkelen. Het maakt je aantrekkelijker voor vrouwen.

   Blijf zo doorgaan Andy! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *