7 Gezondheidstips voor mannenGezondheidtips op een site over aantrekkingskracht? Eh, waarom?

Omdat je lichamelijke en al helemaal je mentale gezondheid als man ook van invloed is op jouw aantrekkingskracht. Is dat niet logisch?

De meeste mannen nemen hun gezondheid voor vanzelfsprekend. Het lichaam doet alles wat het moet doen, zo goed dat je het niet eens merkt wat daar van binnen bij komt kijken.

Alles verandert op het moment dat een gezondheidsklacht komt opdoemen. Stevige pijn in de rug, een of andere irritante aandoening. Of je wordt echt ziek. Dan krijgt gezondheid pas serieuze aandacht.

Voorkomen van gezondheidsproblemen is beter dan genezen. Daarom geef ik op mijn aantrekkingskracht-site ook af en toe tips voor een betere conditie, gezondheid en algehele verzorging. En vandaag krijg je 7 simpele tips voor een betere gezondheid.

Later volgen er nog meer adviezen op dit vlak.

7 Simpele gezondheidstips voor de man

Ze zijn simpel in de zin dat ze gemakkelijk zijn toe te passen. Onderschat echter niet de waarde van deze 7 tips…

In willekeurige volgorde op een rij:

Gezondheidstip #1. Poets zacht je tanden (minimal 2 keer per dag)

We hebben allemaal geleerd om twee keer per dag onze tanden te poetsen. Alleen wat is de juiste manier van poetsen? Daar is nog wel eens onduidelijkheid over.

Mijn belangrijkste tip: gebruik een zachte tandenborstel en vervang deze minimaal eens per halfjaar. Zet ook geen stevige druk op de tandenborstel, het poetst echt niet beter. Nee, te hard poetsen kan juist tand(vlees) problemen veroorzaken.

Gezondheidstip #2. Drink voldoende water en weinig alcohol

Drink ongeveer tussen de 1,5 en 2 liter water per dag. Zo kunnen van binnenuit afval- en gifstoffen gemakkelijk afgevoerd worden. In meerdere opzichten goed voor je gezondheid.

Drink je graag veel alcohol? Drink minder, en nog minder. Eh, waarschijnlijk breng ik je niet op andere gedachten.

Maak er in ieder geval een gewoonte van om per glas alcohol ook een glas water op te drinken. Zo heeft je lichaam in ieder geval genoeg vocht om de alcohol te verwerken. Het kan ook een zware kater schelen.

Gezondheidstip #3. Je bent niet verplicht om je bord leeg te eten

Het aantal mensen met overgewicht neemt toe. En er wordt ook steeds meer gediëet in de hoop dat het helpt. Is voorkomen niet beter dan genezen? Natuurlijk!

Heb je de neiging om telkens je bord eten volledig leeg te eten, zelfs als je teveel hebben opgeschept? Doe het te vaak en je rekt je maag steeds een beetje meer op.

Met een grotere maag moet je meer eten om een voldaan gevoel te krijgen, dus je eet nog meer dan voorheen. Daar kom je vanzelf van aan. Een tijdelijk dieet zet dan uiteindelijk geen zoden aan de dijk.

Echt, je hoeft je bord niet leeg te eten. Nergens voor nodig.

Gezondheidstip #4. Leeg je blaas volledig tijdens het urineren

Deze tip gaf relatiecoach Caroline Franssen laatst tijdens een recent radio interview. Je blaas helemaal leeg plassen is vooral belangrijk voor vrouwen, omdat de kans op een blaasontsteking velen malen groter is bij vrouwen. Zeker na een vrijpartij.

Wij mannen hebben als voordeel dat de plasbuis een stuk langer is. En toch, blaasontsteking is de meest voorkomende infectie bij de mens. Door niet voortijdig te stoppen met plassen kun je het risico op zo’n vervelende blaasontsteking verminderen. Persen heeft trouwens geen zin. Je plast wel harder, maar de straal wordt dunner.

Zittend in plaats van staand plassen is vermoedelijk beter, omdat je bekkenbodemspieren zich beter kunnen ontspannen tijdens het urineren; je kunt je blaas echt helemaal legen. Ook zou het prostaatproblemen op latere leeftijd kunnen uitstellen/voorkomen.

Gezondheidstip #5. Niet hard persen tijdens het ontlasten

Deze vijfde tip lijkt misschien een vreemde voor je gezondheid, toch mag deze tip niet ontbreken voor je gezondheid als man.

Eén op de drie Nederlanders heeft weleens aambeien… Deze aandoening kan vervelend zijn door de jeuk, het kan zelfs pijn doen.

Door nooit meer hard te persen is de kans een flink stuk kleiner dat je ooit nog aambeien krijgt. Fijn!

Gezondheidstip #6. Maak dagelijks een wandeling van 30 minuten

Hopelijk sport je geregeld en krijg je voldoende lichaamsbeweging door de week heen. Toch, doe er een schepje bovenop voor je gezondheid.

In het verleden werd gedacht dat een hoge hartslag, flink zweten pas echt gezond is. Echter, steeds meer moderne onderzoeken wijzen uit dat juist een halfuurtje wandelen juist erg gezond is. Goed voor de longen, je hart, bloedvaten, enzovoorts. En het kan je humeur ook opkrikken.

Met als bonus, wie weet ontmoet je ook nog interessante vrouwen tijdens het wandelen…

Gezondheidstip #7. Overweeg het doen van relax-oefeningen

Is het niet opvallend dat ik speciale relax-oefeningen geef in een aantal programma’s voor een beter liefdesleven? Voor het vergroten van je aantrekkingskracht is een relaxte (levens)houding essentieel.

Het is de kunst om je niet zo druk te maken over wat er zich in je leven afspeelt. Zelfs al zit het tegen, doe je best om geregeld tijd voor jezelf te nemen en tot rust te komen; lichamelijk en mentaal.

Simpelweg je ogen sluiten, je voorstellen hoe je ledematen zich ontspannen en vervolgens een tijdje op je adem focussen, dat kan al erg goed zijn je gezondheid. Doe het twee keer per dag, dagelijks. Het kost je slechts enkele minuten.

Meer weten over het doen van relax-oefeningen? Vertel het me door een reactie te plaatsen.

Bonus gezondheidstip #8. Kom vaker klaar

Ja, ik heb de lekkerste tip als laatste bewaard.

Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen die vaker een orgasme hebben, minder risico lopen op prostaatkanker.

Het advies is dus om minimaal 12 keer per maand klaar te komen zodat je prostaat in goede conditie blijft. Goed voor je gezondheid en het is nog lekker ook.

Je kunt klaarkomen door bijvoorbeeld te neuken, maar masturberen is ook een uitstekende manier. Jij mag kiezen!

Nog meer tips voor je gezondheid als man?

Natuurlijk zijn er nog meer tips te geven. Met name een aantal basale adviezen voor een goede gezondheid. Punt is dat die vaak wat minder gemakkelijk op te volgen zijn. Het vraagt om een verandering van levensstijl. Niet zo ‘simpel’ dus.

Ga je deze 7 8 tips allemaal opvolgen? Of heb jij zelf nog praktische tips voor een betere gezondheid? Plaats je reactie hieronder, graag!

Gerelateerd:

 • Op jezelf wonen? 5 tips voor op jezelf wonen (17)
  Op jezelf wonen? Een van de belangrijkste momenten in het leven van een mens, is het moment dat je op zichzelf gaat wonen. Vragen als "Wat heb ik nodig nu ik alleen ga wonen en hoe voorkom ik een eenzaam bestaan?" liggen voor de […]
 • Relatie houden problematisch? (11)
  De relatie houden volgt na het aangaan van de relatie. Uiteraard. De meeste mensen houden zich daarom pas bezig met het onderhouden van een relatie nadat ze er eentje zijn begonnen. Logisch! Toch is het verstandig om eens na […]
 • Blijf niet zoeken naar een betere vriendin! (deel 3) (59)
  Blijf niet zoeken naar een betere vriendin... Dan blijf je namelijk single! Dat is het onderwerp van vandaag, want het is tijd voor het derde deel van de serie: 'Geen vriendin'. Hier zijn vorige delen als je deze nog niet […]
 • Borsten – Pas op met Opmerkingen over Borsten (20)
  Een andere keer heb ik geschreven over de twee gevaarlijkste gespreksonderwerpen. Als het goed is weet je nu welke onderwerpen je beter kunt vermijden tijdens het vrouwen versieren. En vandaag geef ik aan wat je absoluut niet […]
7 Simpele gezondheidstips voor mannen (krachtig)

4 reacties op “7 Simpele gezondheidstips voor mannen (krachtig)

 • Een verrassende artikel, Victor.
  Ik drink minimaal een liter water per dag, vroeger was dit meer 3 tot 4 liter per dag. Ik had ergens gelezen in een wetenschappelijke tijdschrift dat minstens 1 liter per dag ook voldoende is, dit is voor de winterperiode, naarmate dat het zomer wordt dan is het advies minimaal 2 liter per dag om je cellen weer te kunnen herstellen door opgelopen uv stralen en al wat eraf zweet. Als je niet beweegt is 1 liter voldoende maar als je nog eens gaat sporten op de dag is het nodig dat je zeker 1.5 liter naar binnenspeelt.

  Ik drink zelf een pintje om de drie a vier dagen. Dit is weinig maar heeft wel een positief effect op je lichaam.
  Je leert er wel mee omgaan, maakt de nood ernaar quasi heel laag en toch kan dat ene biertje goed voor je gezondheid zijn. Daar is ook weer een reeds wetenschappelijke onderzoeken naar gebeurt. De voordelen hieraan is dat je een lagere bloeddruk krijgt en je verminderd een aanzienlijke kans op hart en vaatziektes. Max 7 biertjes per week, max twee per dag anders verminderd het effect. Als je echt op je voeding let, zal je ook de kilootjes zo kwijt spelen met een aantal pintjes per week.

  Om overgewicht tegen te gaan bestaat er twee manieren. De eerste is jouw eigen voedingspatroon op te stellen en erna bepaalde elementen per maand uit te halen die slecht voor je zijn. Die vervang door gezonde voeding waarin je lichaam gaat beter werken. Maak geen gebruik van de klassieke driehoek voedingspatroon, deze werkt totaal niet en is al 20 jaar achter haalt. Je mag wel eens om de week een “cheat” maaltijd nemen bv ( pizza, hamburgers, pita, etc). Het idee hierachter is de nieuwe aanvoer van de nodige vetstoffen. De tweede manier is op het opbouwen en onderhouden van je conditioneel vermogen zoals cardio sessies. Opgelet ga nooit zomaar aan een 2 uur durende sessie beginnen, je bouwt dit op eerst de komende maanden op en je zult er achteraf tevreden zijn.

  De belangrijkste is de relax oefening, het ondermijnen van de stress en dergelijke. Ik doe deze zelf 1 maal per week omdat ik maanden aan een stuk 5 tot 6 maal per de relaxoefeningen doe van Victor zijn luisterprogramma’s. Mocht je ooit een wrok hebben, schakel de relaxoefening in en je zal automatisch veel beter voelen.Voor de rest raad ik zelfs aan om maandelijks de mens health te lezen en je zal deze tips hier al automatisch beginnen te doen zonder dat je weet indien je er ook iets aan doet.

  1. Altijd leuk om jouw reacties te zien Andy!

   Er komt veel tegenstrijdige en overdreven advies uit over de hoeveelheid water die je zou moeten drinken. Bijvoorbeeld, vanmorgen zag ik ‘nieuws’ dat 4 glazen water direct na het opstaan super gezond zou zijn…

   Ik blijf zeggen: niet overdrijven. Je hoeft geen liters water te zuipen. Alles met mate…

   Over voeding is erg veel te zeggen. Misschien dat ik ooit iemand uitnodig voor een gastblog over dit belangrijke onderwerp. En dan het liefst basaal advies, geen trending diëten die een variatie zijn op hetzelfde.

   Volgens mij is af en toe een biertje drinken zoals jij doet prima. Zeker als je er volop van geniet; geluksgevoelens zijn erg gezond.

   En verder, tot nu toe blijkt uit de anonieme enquête hierboven dat er veel vraag is naar artikelen over relax-oefeningen en meditatie…

 • Graag meer informatie over relax oefeningen en hoe omgaan met stress. Onderzoek zou uitwijzen dat ziektes (mentaal en fysiek) in 85 % van de gevallen veroorzaakt worden door stress. Dit zou ook een uitwerking hebben op zelfvertrouwen enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *