3 voorbeelden: glimlachen is goed!Glimlachen hoort bij aantrekkelijke lichaamstaal. Je kunt je liefdesleven zelfs een flinke impuls geven als je vanaf vandaag meer glimlacht.

En om je daartoe te bewegen, breng ik vandaag een gloednieuw artikel uit over de glimlach (en het effect van de bijbehorende neurotransmitters)…

Een alpha man mag niet (glim)lachen?

Laatst ontving ik de vraag of het wel goed is om te glimlachen naar een vrouw. Het zou een teken zijn van goedkeuring. Hij had het idee dat de alpha man een vrouw pas mag goedkeuren als ze zich onderdanig gedraagt. Dus hij probeerde zoveel mogelijk een strak gezicht te houden in de omgang met vrouwen.

Pakt zijn serieuze gezichtsexpressie goed uit? Welnee, hij heeft bijna nooit afspraakjes met vrouwen!

Dus vergeet het ideaal beeld dat je als echte man geen gevoel mag tonen of geen blijdschap mag uiten. En je hoeft niet een of ander beloningssysteem toe te passen zodat vrouwen onderdanig naar je worden, in de hoop dat je dan kunt vrouwen versieren.

In tegendeel. Stop met moeilijk doen en een beter liefdesleven komt binnen handbereik. Je mag glimlachen, lachen en lekker plezier maken!

Dankzij mijn glimlach trek ik met veel plezier en gemak vrouwen aan. Het is, naast het maken van oogcontact, misschien wel een van de beste non-verbale flirttechnieken!

3 Keiharde voordelen van glimlachen

Nog niet helemaal overtuigd? Zie hieronder drie voordelen van de glimlach.

Let wel, tover niet op een geforceerde manier een lach op je gezicht. Dat werkt averechts. Mensen zijn erg goed in staat om een fake glimlach te onderscheiden van een oprechte, mooie glimlach.

Met voldoende zelfvertrouwen (zie mijn Zelfvertrouwen-programma) en een relaxte, positieve mentaliteit, ga je vanzelf vaker glimlachen.

Sterker nog, dankzij je ontspannen, speelse en zelfverzekerde mentaliteit wordt je aantrekkelijker als man, omdat je in zijn algemeenheid meer gezichtsexpressie kunt geven aan je belevingswereld. Een voordeel van een goede Verovermentaliteit

Voordeel #1. Je glimlach maakt dat je je beter voelt

Er komen een aantal stofjes vrij wanneer je glimlacht, waardoor de balans van neurotransmitters verandert. Deze spelen onder andere een rol:

 • Dopamine; heeft invloed bij het ervaren van blijdschap en genot,
 • Endorfine; werkt pijnonderdrukkend en stimuleert euforie-gevoelens,
 • Serotonine; speelt een rol bij onder andere het zelfvertrouwen, je slaap, seksuele activiteit, gevoelens en eetlust.

Dankzij de neurotransmitters krijgt je humeur een boost. Ongeacht of je wel of niet een vrouw wil versieren, een glimlach op je gezicht werkt sowieso belonend. En natuurlijk, hoe beter je je voelt hoe meer aantrekkingskracht je uitoefent.

Voordeel #2. Je glimlach maakt dat de ander zich beter voelt

Jouw glimlach is min of meer besmettelijk voor anderen. Het doet anderen al gauw ook glimlachen, of ze willen of niet!

Met als resultaat dat er ook bij hen stofjes vrijkomen die prettige gevoelens teweeg brengen. Niet alleen is het leuk om andere zich goed te laten voelen (toch?), je profiteert ook van het Associatie-principe (zie mijn E-cursus VrouwVeroveren, de 5de les).

Voordeel #3. Je glimlach maakt je nog aantrekkelijker

Terwijl ik dit artikel schrijf heb ik uitzicht op een zonnig terrasje in Amsterdam. Iets verderop zit een prachtige jonge vrouw waar ik graag naar kijk; beeldschoon, smaakvol, sexy gekleed. Mooie ogen, lange blonde haren, volle lippen om te zoenen, een strakke hotpants om haar welgevormde smakelijke vrouwenbillen…

Vrouw maakt contact met een glimlachEchter, tijdens het gesprek met haar vriendin trekt ze vaak een geërgerd en somber gezicht. Ze oogt niet gelukkig, eerder teleurgesteld.

Gevolg: ik flirt met een andere dame die fysiek misschien iets minder mooi is, maar wel veel aantrekkelijker is dankzij haar mooie glimlach en aanstekelijke vrolijkheid.

Zo werkt dat ook voor jou. Als je neutraal, arrogant of somber overkomt, maak je jezelf minder aantrekkelijk voor vrouwen. Zelfs al kleed je je goed en heb je je uiterlijk mee.

Dus glimlach, je wekt daarmee de indruk dat je gelukkig bent en dat je je goed voelt over jezelf. Een wereld van een verschil in de reacties die je krijgt. Ongeacht je uiterlijk!

Doe VANDAAG je voordeel met je glimlach

Genoeg waardevolle theorie. Pas mijn advies vandaag toe en pluk de zoete vruchten in de praktijk. Leukere contacten met vrouwen, meer plezier, vlottere Veroveringen…

6 praktische tips voor meer succes met je glimlach:

 1. Plaats op al je social media accounts een gezichtsfoto met je glimlach. Waaronder Whatsapp en Facebook (en volg mij hier op Facebook),
 2. Doe je aan online dating? Plaats ook op de datingsites een profielfoto met glimlach. Het maakt je meer benaderbaar en je krijgt vaker betere reacties,
 3. Wanneer je jezelf in de spiegel bekijkt, glimlach bewust naar jezelf,
 4. Glimlach altijd even tijdens een begroeting, laat deze symbool staan voor je blijdschap om een nieuw iemand te ontmoeten of iemand weer terug te zien,
 5. Neem je voor om vaker te glimlachen tijdens je afspraakjes. Niet voortdurend of geforceerd, maar op een ontspannen manier. Neem jezelf en het leven niet zo serieus!
 6. De eerstvolgende keer dat je met een vrouw vrijt, neem een moment de tijd om haar schoonheid op je in te laten werken en deze bewust terug te reflecteren met je glimlach…

Praktijkoefening: test je glimlach op straat

Loop komende week minstens twee keer door een drukke winkelstraat, kies telkens de linkerzijde zodat mensen je direct tegemoet lopen.

Op de heenweg trek je een serieus/neutraal gezicht wanneer je oogcontact maakt. Wat voor reacties krijg je?
Op de terugweg maak je ook weer oogcontact, dit keer mèt je glimlach. Ervaar het verschil in de reacties van mensen!

Zo nodig herhaal je de oefening een paar keer. Je doet waardevolle ervaring op waardoor het voortaan gemakkelijker wordt om oogcontact te maken en te glimlachen. En wel op een natuurlijke, flirtende manier. Niet alleen goed voor het vrouwen versieren op straat, maar overal.

Deel je ervaringen en gedachten door hieronder je reactie te plaatsen. Ik ben zeer benieuwd!

Gerelateerd:

 • Maak contact met een glimlach (Lichaamstaal) (38)
  Dus je wilt contact maken met die aantrekkelijke vrouw? Je kunt met een glimlach ver komen, heel ver... In een ander artikel heb je gezien dat veel oogcontact belangrijk is voor vrouwen, zeker als je haar net hebt […]
 • Alpha man-leiderschap voor het vrouwen versieren? (#2) (31)
  Tijd om eens te spreken over de zogenaamde alpha man. Hij zou het ideaal zijn. Een voorbeeld van leiderschap voor het vrouwen versieren... Trouwens, bedankt voor de vele reacties op het vorige deel van: ‘Vrouwen versieren […]
 • Ze zoekt slechts mannelijke aandacht (pas op!) (7)
  Vandaag een artikel over vrouwen die mannelijke aandacht zoeken. Want afgelopen week ben ik weer eens beet genomen door een aantrekkelijke flirter met zeer uitgekiende flirttechnieken. Dit keer door een prachtvrouw werkzaam in […]
 • Beter leren vrouwen versieren (deel 1) (32)
  Om beter te leren vrouwen versieren, lijkt het noodzakelijk om een arsenaal aan versiertrucs te verzamelen. Je wilt alle handige flirt-technieken en snelle verleidings-methodes tot je beschikking hebben. En natuurlijk wil je […]
3 Keiharde voordelen van glimlachen (incl. 6 praktische tips)
Trefwoorden:         

5 reacties op “3 Keiharde voordelen van glimlachen (incl. 6 praktische tips)

 • Victor,

  Je bent iets vergeten belangrijks te vermelden. Bij een glimlach hoort ook witte tanden erbij. Dit is toch het beeld die we met de reclamespots en dergelijke meekregen. Kies voor oral b voor een stralende glimlach?
  Ik heb helemaal geen hagelwitte tanden, mijn tandarts zei dat de kleur die ik heb qua tand volkomen normaal is.

  Praktische tip 3, smile like the Dwayne “The Rock” Johnson.
  Praktische tip 5, dat doe ik al automatisch.
  Praktische tip 6, dat is voor me nog verre toekomst muziek.

  Die praktijkoefening heb ik al zo vaak gedaan, ik merk nauwelijks een verschil in. Dat ik nu glimlach of niet, dat blijft hetzelfde. Geen haan dat ernaar kraait. Ik heb er geen succes mee.

  1. Bedankt voor je reactie Andy. Je bent de eerste.

   Je bent iets vergeten belangrijks te vermelden. Bij een glimlach hoort ook witte tanden erbij. Dit is toch het beeld die we met de reclamespots en dergelijke meekregen. Kies voor oral b voor een stralende glimlach?

   Welnee, je hoeft niet per se hagelwitte tanden te hebben. Maar dat willen de reclamespots van o.a. Oral B je graag wijsmaken zodat je hun producten afneemt.

   Praktische tip 3, smile like the Dwayne “The Rock” Johnson.

   Je bedoelt deze acteur, Dwayne Johnson?
   Acteur Dwayne Johnson
   Welnee, je hoeft hem niet als rolmodel te hebben om ‘perfect’ te glimlachen. Glimlach zoals jij dat doet, zonder te overdrijven uiteraard.

   Praktische tip 6, dat is voor me nog verre toekomst muziek.

   Hoe vaker je jezelf voorhoudt dat het verre toekomst is, hoe meer dat de waarheid wordt.

   Ik raad je aan om je open te stellen voor een toekomst waar nog niets vaststaat en veel mogelijk is…

   Wat betreft praktijkoefening: wanneer heb je deze voor het laatst gedaan? Herhaal deze nog eens binnenkort. Je hebt vooruitgang geboekt en dat brengt andere resultaten.

 • Victor,

  Die acteur is het wel, nu recent nog waanzinnig populair. Als klein manneke keek ik op naar z’n grote worstelaar en nu is die kerel wereldberoemd door hollywood. Ik ben ene die graag lacht, heb ooit eens bij een cabaret voorstelling gegaan, ik heb denk ik voor een paar keer heel die zaal weer eens doen lachen. Kheb een zeer aanstekelijke lach. Ik beschouw zoiets als een van mijn troeven.

  Ik moet wel bekennen, ik heb absoluut niks gedaan in de maand juli qua flirtings en alles wat met vrouwveroveren te maken heeft. Volgens me moet je een grote dosis geluk hebben om aan een partner te geraken ook al zit je overvloedsmentaliteit. Eerst had ik nood aan vrouwen, nu is dat totaal weg. Nu moet er iets bij me opkomen drijven om werkelijk anders doe ik het niet om een mogelijke intressante vrouw te ontmoeten. Het probleem is ik wil geen moeite meer doen, ik heb zoveel energie erin gestoken. Op dat vlak zit ik tegen mijn eigen limiet. misschien moet ik het allemaal zou laten en beseffen dat jijzelf een leuke aantrekkelijke vrouw niet kunt veroveren.

  Ik heb dat telkens gedaan wanneer ik ging shoppen voor mijn eigen. Dat is ideale moment als je toch door een drukke winkelstraat zit te wandelen. Deze was eind mei begin juni. Dit zou weer hetzelfde indruk geven, “zero fcks are given”.

  1. Je kunt op verschillende manieren door een winkelstraat lopen Andy. Door niet teveel weg te stappen wanneer je mensen tegemoet loopt zijn mensen veel meer geneigd om je aan te kijken. Experimenteer…

   Ik begrijp wel waarom je over Dwayne Johnson spreekt. Ik vond de film ‘The Rundown’ bijvoorbeeld erg amusant en grappig.

   Toch, hij speelt geregeld de rol van de zogenaamd echte man; geïdealiseerd. Zie hem als een succesvolle professionele worstelaar en misschien ook wel als een goede acteur.

   Suggestie: denk eens na over de, door de westerse maatschappij, geïdealiseerde man. De clichés waar mannen aan zouden moeten voldoen, want anders tellen ze niet mee…

   En verder, als je voorlopig geen moeite wil doen is dat helemaal prima. Je moet niets Andy, helemaal niets. Ik hoop wel dat je geniet van het leven! (Gelukkig kan dat ook zonder liefdesleven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *