Symbolisch voorbeeld van uiterlijk versus innerlijkUiterlijk of innerlijk, wat is werkelijk belangrijk voor je succes?

De een is van mening dat het uiterlijk onbelangrijk is en dat slechts je innerlijk mooi hoeft te zijn. De ander denkt dat alleen het uiterlijk telt en dat anderen dat niet durven toe te geven.

Wat is nu het belangrijkst? Een vraag waar je graag een definitief antwoord op wil krijgen, ik begrijp het wel.

Wat nu? Je ontdekt het in deze video en dit artikel…

 

Video bekeken? Klik op de like-knop en plaats daarna je reactie onderaan!

Onderscheid tussen uiterlijk en innerlijk?

Om te beginnen mag je je afvragen wat innerlijk en uiterlijk precies van elkaar onderscheiden:

Innerlijk: het binnenste van een mens. Je gevoel, beleving, mentaliteit, humeur, etc.
Uiterlijk: het uitwendige van een mens. Hoe je eruitziet, je voorkomen, je algehele presentatie.

Het lijkt alsof je de twee gemakkelijk uit elkaar kunt houden. Maar schijn bedriegt…

Invloed van je innerlijk is immens groot

Je uiterlijk is niet een vaststaand iets. Je kunt bewust invloed uitoefenen op je presentatie. Je uiterlijk wordt mede bepaald door je algehele verzorging en je kledingkeuze. Zelfs lichaamstaal beïnvloedt je voorkomen.

Daarom bepaalt je innerlijk voor een groot deel je uiterlijk. Immers, wanneer je goed gehumeurd bent, kleed je je waarschijnlijk anders dan wanneer je je neerslachtig voelt.

Ook je mentaliteit beïnvloedt je presentatie. Bijvoorbeeld, een zelfverzekerde man durft zich avontuurlijker of uitdagender te kleden dan een onzekere man.

Nog ander willekeurig voorbeeld: wanneer iemand liever met computers dan met mensen werkt, maakt andere keuzes wat betreft zijn presentatie. Uiteraard is je presentatie minder belangrijk als je nauwelijks met mensen hoeft te werken, dus krijgt de buitenzijde minder prioriteit.

Uiterlijk is dus onbelangrijk?

Zoals ik net al aangaf, je innerlijk heeft een immens grote invloed op je uiterlijk. Daarom beoordelen mensen elkaar op het uiterlijk, het zegt hen veel.

Daarom is je uiterlijk wel degelijk belangrijk. Zeker als je meer succes met vrouwen wilt!

Victors advies wat betreft uiterlijk en innerlijk

In de eerste plaats spoor ik je graag aan om je innerlijke te (blijven) ontwikkelen. Helaas krijgt het zogenaamde zelfmanagement te weinig aandacht door de meeste mensen.

Over het algemeen houden mannen zich te veel bezig met het vinden van snelle versiertrucjes en te weinig met structurele oplossingen. Voordat ze gaan stappen op de zaterdagavond doen ze hun uiterste best om het juiste overhemd uit te kiezen en staan ze langer dan normaal voor de spiegel. Ze zijn zich onvoldoende bewust van het feit dat wat ze de rest van de week denken en doen, veel bepaalt over het verloop van een avondje stappen…

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende aandacht aan je uiterlijke verzorging te besteden. Algehele verzorging en een goede kledingkeuze dragen bij tot een beter zelfbeeld. Plus, je maakt een betere indruk op anderen. Mooi toch?

Kortom, zowel het uiterlijk als het innerlijk zijn belangrijk. Er is een wisselwerking tussen de twee. Houd je niet bezig met de vraag of het uiterlijk of het innerlijk veel belangrijker is. Werk aan beide!

Nu de vraag… ik draai deze om. Wat vind jij belangrijker, het innerlijk of het uiterlijk van de vrouw? Plaats nu je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Zelfvertrouwen vergroten doe je zo (oefening) (18)
  Zelfvertrouwen vergroten, dit is een belangrijk onderwerp wat betreft de liefde en vrouwen versieren. Helaas zijn er nog steeds te veel mannen die onzeker zijn en daardoor geen vrouwen kunnen versieren. Vreselijk! Daarom […]
 • Word een charmeur met deze 3 tips (7)
  Je wilt een charmeur worden? Meer innemend, verleidelijk en begeerlijk? Dat komt goed uit, want vandaag breng ik een nieuwe video uit met 3 handige tips om een echte charmeur te worden. Hoe charmanter je bent, hoe meer je […]
 • Echte Man – Hoe Word je een Echte Man? (85)
  De echte man... In talloze boeken, workshops en magazines wordt er vaak gesproken over de echte man. Hij zou aan bepaalde zaken moeten voldoen voordat hij zichzelf een echte kerel of alfaman mag noemen... Een echte man heeft […]
 • Single en verdrietig? (Remedies & tips) (7)
  Als single kun je verdrietig zijn omdat je 'nog steeds' geen relatie hebt. Of omdat je bijvoorbeeld sinds kort weer vrijgezel bent; de relatie is recentelijk verbroken. Speciaal voor deze mannen heb ik een korte video gemaakt […]
Uiterlijk of innerlijk? (Dit moet je weten)
Trefwoorden:     

27 reacties op “Uiterlijk of innerlijk? (Dit moet je weten)

 • Een pijnpuntje voor me is de kledingkeuze. Ik heb een casual kledingstyle, maar ik ga pas achter nieuwe kleren als mijn oude kleren als deze werkelijk tot sleet is gedragen. Achter kleren gaan is niet zo mijn ding, shoppen heet het phenomeen wel. Ook al bekijk ik soms eens de mode maar dan lijkt het allemaal zo duur.
  Ik hou het eenvoudig en duurzaam. Meestal is het ook wanneer ik shop niet mode bewust ben.

  1. @ Andy,

   Je hoeft niet veel geld uit te geven aan kleding. Van mijn part bezoek je geregeld een tweedehands kledingwinkel. Je kunt er de mooiste kleding vinden.

   Advies: werk aan je algehele presentatie, en dus ook aan je kledingkeuze!

   Veel van je inspanningen op liefdesvlak tot nu toe worden helaas teniet gedaan door geen aandacht aan kledingkeuze te besteden..

 • Victor,
  Ik heb het geld wel ervoor, ik weet enkel niet goed wat te kiezen. Ik loop daar verloren bij. Ik kan moeilijk een dame aan spreken om ze voor me kleren uit te kiezen. Tzou me nog afgaan, hahahahaha.

  1. @ Andy,

   Zie het bonus-E-boek ‘Tips voor algehele verzorging en lichaamstaal’ dat je bij de aanschaf van het E-coachsysteem krijgt.

   Om te beginnen, doe de ‘Genadeloze analyse van je algehele verzorging en lichaamstaal’ en gebruik de 20 tips (!) die ik geef.

   Je kunt flink vooruitgang boeken op dit vlak. Zeer positief voor je liefdesleven!

 • @Andy

  Ik denk dat een vrouw dat juist leuk vind om te mogen kiezen. Je moet denk ik van te voren wel paar kledingstukken hebben uitgekozen waaruit ze mag kiezen, anders wordt voor haar denk ik indruk gewekt dat je alles wel accepteerd.mje mo
  Smaak kun je wel ontwikkelen.

  Vrouwen houden van shoppen, vinden het leuk als ze je “modeadviseur” mogen zijn

 • Hoi Victor,

  Lang geleden !! Heb je artikels wel gevolg, maar heb het heel druk gehad.
  Mezelf eens goed “aangepakt” , voel me ondertussen veeeeeel beter, zelfs al iets zelfzekerder !

  Dit weekend een leuke dame leren kennen, had er al even een oogje op, en nu elkaar op heel leuke manier leren kennen. Het klikte ook meteen super goed, en complimentjes heb ik van haar ook al gekregen, zowel op het “uiterlijk” als het “innerlijk” zo vond ze mijn nieuwe jeans heel mooi staan ( gekocht op aanraden van een vriendin 🙂 ) omdat we ook veel gezamelijke interessen hebben, zijn er ookmeteen op de eerste dag wat toekomstplannen gesmeed, waarbij ze zei, “ik voel goed aan dat ik je kan vertrouwen” 2 leuke complimenten dus.

  Voorlopig is alles nog vriendschappelijk, ze weet nog niet dat ik iets voor haar voel, al heb ik het wel moeilijk om mezelf weer in te houden, stapelverliefd ondertussen 😀 Maar ik kan mezelf wel bedwingen om niet de hele dag aan haar te denken en constant contact te zoeken, ik zie haar morgen, dus tot dan hou ik me gedeist (geleerd uit mijn fouten) … Ik ga me wel eens moeten verdiepen op het aanvoelen van signalen…

  Ken haar sinds dit weekend, en er is meteen al veel vertrouwen van haar kant, kan ik hier iets meer achter zoeken, of het anders interpreteren?

  1. @ Joris,

   Lang geleden, welkom terug! 😀

   Je hebt jezelf verder ontwikkeld. Mooi om te horen. Je bent je zelfs meer bewust van de complimenten die je krijgt. Zo krijgt je zelfvertrouwen telkens een extra boost (naast de boosts die je jezelf geeft).

   Hoe was het gisteren?

   Dat ze je vertrouwt is positief. Je zou er wat achter kunnen zoeken, alleen dat is niet nodig voor het Veroveren. Blijf bij jezelf… jij vindt haar een interessante en aantrekkelijke vrouw.

   Maar (belangrijk!), houd je mentaliteit van Filteren. Fantaseer niet dat ze fantastisch is, maar vraag je af of ze wel echt goed bij je past. Wees een beetje kritisch. Je kent haar nog amper, je hebt hoogstwaarschijnlijk een te mooi beeld van haar.

   Dat wil niet zeggen dat ze geen leuke vrouw kan zijn. Maar, het kan ook zijn dat er iets is dat niet goed bevalt of bij je past.

   Zie hoofdstuk 7 van mijn E-coachsysteem.

   Veel succes! En houd je me op de hoogte? 😀

 • He victor,
  bedankt trouwens, ondertussen ben ik zelf achter kleren gegaan, ik winkel in H&M en ik haal mijn broeken bij c&a. Eigenlijk haat ik shoppen, maar dan aan de pashokjes, stonden daar dames te wachten. sommige met topjes, korte broekjes, zelfs lingeriestukken. Dat maakt het weer allemaal wel positief. Ik heb zelfs niet eens geflirt, ik vond dat zo ongepast. Ik kies dat allemaal zelf, ik bepaal het zelf wel of het nu trendy is of niet. ( ruimte laten voor verbetering voor dames hahahaha) Kortom een hatelijke (fijne) shoppingsdag.

  1. @ Andy,

   Je mag best flirten met de dames bij de pashokjes. Maak oogcontact, glimlach, groet. Experimenteer…

   Zolang je niet expres bij de pashokjes blijft hangen en onder de gordijntjes loert, is het prima 😀

   Verdiep je rustig verder wat betreft kleding. Je hoeft niet alles te kopen of elke dag te shoppen. Simpelweg geregeld folders doornemen en observeren wat andere mannen dragen, doet je waarschijnlijk al erg goed.

 • Victor,
  De laatste tijd heb ik nietveel zin om te flirten. Het intresseert me wel, voor me brengt het niks meer buiten meer ervaring en meer gedachtekronkelingen over hoe je moet aanpakken. Dat krijgt je wel allemaal erbij.
  Ik weet wel dat ik passief gedraag, enkel ik geraak niet vanaf. Ik wil er best afgeraken maar momenteel heb ik geen zin om aan mijn huidige liefdesleven te doen.Dat kost nog eens zoveel moeite om er effectief te geraken.
  Mijn einddoel blijft hetzelfde, enkel zal de weg veel langer worden dan ik dacht. Mijn zelfvertrouwen, die staat er, ik ben wel wat rustiger geworden, ik ben meestal goedgezind. En toch bereik ik het niet wat ik wil. Dat is echt …

  1. @ Andy,

   Je hoeft niet voortdurend je leven aan te passen voor het Veroveren. Richt je aandacht op verschillende zaken en zorg voor afwisseling. Je een tijdje niet bezig houden met vrouwen is ook goed, zeker als je er geen zin in hebt.

   Dat je kleding hebt aangeschaft is op zich prima, toch is het niet een oplossing of iets dergelijks. Neem eens rustig de tijd om je verder te verdiepen zodat je een betere kledingkeuze kunt maken. Een bezoek aan twee bekende kledingwinkels maakt uiteindelijk niet het verschil…

   Ja, ik weet dat je graag wat wil bereiken (‘een vrouw versieren’). Toch, zoals ik al vaker aangeef, bijt je er niet in vast. De weg wordt juist langer door je te blijven frustreren.

   Geniet van het leven, leer alles meer te waarderen… Een man die kan genieten van zelfs de kleinste zaken maakt zich veel aantrekkelijker.

   Relax zijn, jezelf ontwikkelen, je aantrekkelijk leren presenteren, en gaandeweg zorgen dat je gemakkelijker in contact komt met vrouwen.

   Stop met jezelf onder te hoge druk te zetten!

 • Met mn ex ging ik veel naar coolcat of de zwarte markt in beverwijk om kleren te kopen. Kwaliteit is vaak ‘redelijk’ en er is genoeg kleding wat vrouwen mooi en sexy vinden. Echter vond mn huidige vriendin mn kleding wat te jeugdig staan. Zelf werkt ze bij een dure kledingzaak op de PC Hooftstraat en mode is haar leven, dus ik had haar even laten onderzoeken wat leuke mannenmode voor me is en de meeste kleding haal ik nu bij de WE. Wat overigens niet duur is. En dankzij haar heb ik met veel korting wat duurdere merk schoenen en jassen. Voor duurdere merken kun je ook zoeken naar 2e hands op marktplaats.. vaak ziet het er nog zo goed als nieuw uit, alleen is het vaak de vraag of t echt is.

  @ Andy

  Bij C&A en H&M etc. zou je kleding kunnen halen als je voor ‘veilig’ gaat, maar bij vrouwen die van mode houden maak je iets minder indruk. Het is je keuze natuurlijk voor wat voor soort vrouw je wilt aanspreken en je moet je goed voelen in wat je draagt, maar soms ff uit je comfort zone stappen en wennen aan iets nieuws kan geen kwaad. Ik heb zelf ook een hekel aan shoppen, maar het maakt het iets leuker als je een vrouw uit nodigd om ff kleding uit te zoeken voor je. Gewoon onder het mom van: je wilt eens iets nieuws proberen en vrouwen zijn nu eenmaal geboren shoppers. Het hoeft niet eens een date te zijn, het is een onschuldig middagje shoppen en jij betaald dan wel een hapje en een drankje voor ze 🙂

 • Hoi Victor,

  Oorzaak en gevolg ofwel je innerlijke en uiterlijk.

  Is je innerlijke niet in overeenstemming dan is ook niet je uiterlijk.

  Het is het beste om je kleuren te bepalen. De kleuren aan je kleding zeggen iets over je innerlijke dat is “Wie je ben” Ieder persoon heeft andere kleuren die bij haar of hem passen in overeenstemming met zij(n) kleuren of stemmingen van de dag.

  Heb je geld over om te weten wat je kleuren zijn. Ga dan naar een kleurconsulent om vast te kunnen stellen wat je kleuren zijn voor je kleding. Je krijg een kaart met de kleuren die bij je passen. De kleren die je draag zullen wel duurder worden, kwalitatief beter en kunt je met jouw kleuren je kleren combineren, zodat je altijd goed uitziend. Je hoeft niet heel veel kleren in de kast te hebben. Schoenen kunnen je wel wat meer hebben dan kun je ze gaan wisselen. Kleding en schoenen moeten bij elkaar passen, zodat je altijd goed uitziend. Zwart combineert wel, maar is geen kleur evenzo als wit.

  Het innerlijke bepaalt ook jouw verzorging, zoals nagels knippen, je hygiene, gebruik van deodorant, regelmatig naar de kapper, je taal, je etiketten, je gedrag, schone dagelijkse kleding, geen versleten kleding dragen, omgang met andere mensen zowel man als vrouw, geen negatieve uitlatingen als de persoon niet aanwezig is. Je eet groente en fruit dus denk aan je gezondheid.

  Het begin allemaal met je denken en dat is ” Wie ben ik ” Heb ik een “massa ik” of een “eigen ik”

  Na het sporten gaan douchen en daarna deodorant gebruiken. Niet spuiten met deodorant zonder dat je heb gedoucht omdat het geen zin heeft. Een vrouw ruikt je geur door de deodorant camouflage heen en ze zal het niet zeggen: “Bah vies, wat heb je allemaal gegeten”.

  Mijn moto is ” Ik date overal ”

  Met vriendelijke groet,

  Nico Moorrees

 • Hey victor. Maar als je een kleding aan doet wat helemaal niet mannelijk is om aan te doen, zoals mode van nu “swag”. Dat vind ik helemaal niks. Als ik dat aan doe dan voel ik me niet prettig in mij vel want dat staat me niet. Ik voel me van binnen mentaal krachtig en mannelijk, dus doe ik gewoon normaal kleren aan en niks speciaal zoals die broeken van tegenwoordig. Die skinny jeans bah! Ik kies voor normaal en simpel kledij maar mooi.

  1. @ H-1,

   Wat je niet wilt aantrekken, vooral niet doen. Uiteraard. En de mode waait toch wel weer over.

   Verder is het wel goed om geregeld wat nieuws uit te proberen. In het begin is het normaal dat het onwennig voelt. Op een gegeven moment treed er gewenning op en zie je jezelf weer op een andere manier.

   Afwisselen en ontdekken, zeker belangrijk voor mannen die nooit iets aan zichzelf willen veranderen.

 • hier ben ik weer 😀
  ik vind belangrijk bij vrouwen hun uiterlijk en ook hun innerlijk
  maar innerlijk van de vrouw maakt me bang omdat ik weeral geen gebroken hart wil
  somige vrouwen stelen gwn mijn hart in 1 2 3 hopa
  ik voel me ook heel snel aangetrokken tot vrouwen die zich aantreklijk aan kleden

  1. @ H-1,

   Dit is een bekend dilemma. Zodra je actief bent op liefdesvlak en je openstelt (intiem), loop je het risico om gekwetst te worden.

   Uiteindelijk komt het er op neer: ben je bereid om deze ‘prijs’ te betalen voor ook veel plezier, genot en ontwikkeling?

 • yes ik ben bereid om de prijs te betalen en me verder te ontwikkelen het is de moeite meer dan waard vrouwen zijn zo zoet als snoep ik krijg nooit genoeg van 😀

 • Absoluut niet bedoeld om de schrijver van dit stuk af te branden dit wat nu volgt.
  Het is maar een mening, maar wel een hele overtuigende.
  Los van aantrekkelijke of verzorgde kleren en verdere hygiënische en smaakvolle persoonlijke verzorging is het uiterlijk puur een toevalskwestie en hoort dus thuis in het dierenrijk.
  Of je hebt er niets voor hoeven te doen of je kunt er niets aan veranderen.
  Tussen die eenvoudige en simpele uitersten beweegt zich alles.
  Ik ben inmiddels zat mensen tegengekomen met ontegenzeggelijke kwaliteiten aan de binnenkant maar die vallen in het niet bij een persoon met een aantrekkelijk uiterlijk.
  De mens is een dier.
  En gedraagt zich op beslissende momenten, zoals bij bijvoorbeeld partnerkeuze en/of omgangskeuze ook als zodanig.
  Wie weet dat de Homo Sapiens evolueert en zich op wat uitgebreidere schaal van zijn geestelijke tekortkomingen bewust wordt, ik zal het niet meer meemaken hahaha

  1. @ Patrick Den Haag,

   Het is niet je bedoeling om mij af te branden? Het is ook niet gebeurd. Bedankt voor je interessante reactie!

   Uiterlijk is niet alleen maar een kwestie van toeval. Je uiterlijk verandert na verloop van tijd door ouderdom. Afhankelijk van je levensstijl tekent zich dat meer of juist minder af…

   En ja, de mens is een dier, een zoogdier. Elk diersoort is anders. Wat opvallend aan ons is dat we extra hersenen hebben. (Al mogen we ons afvragen hoeveel mensen deze goed benutten.)

   Voorlopig blijft de wetenschap discussiëren over of we nu wel of geen vrije wil hebben. En in hoeverre we werkelijk invloed hebben op onze levensloop.

   Ik adviseer hoe dan ook: doe aan actieve zelfverbetering. Zo haal je het maximale uit het leven, zelfs al zou dat ‘slechts’ een illusie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *