Een aantal reacties van de laatste tijd ging over hoe vrouwen ons mannen testen… Interessante reacties, bedankt daarvoor!

Een citaat van Wilco bij ‘Mooie vrouwen versieren moeilijker?”

In de vriendengroep zitten heel stel super mooie meiden, leert wel makkelijk. Ze zijn net zo normaal als alle andere meiden. beetje meer eisend wel. Als er een jongen naar ze toe stapt, (wat heel weinig gebeurt) dan wordt hij ook meteen getest. Kom ook niet aan met een stomme smoes, werkt dus niet. Alleen als ze iets hebben gevonden durven ze ook bijna niet toe te geven dat ze het echt leuk vinden. duurt allemaal wat langer. Maar als je de tests doorkomt, zit je meestal ook makkelijk in de vriendengroep.

Heb zelf als ik een mooie meid aanspreek wel moeite om het juiste te zeggen waar zij van gaan praten. Omdat ze niet makkelijk reageren en eerst testen of je hun interesse kan wekken.

En nog een citaat van Rik bij ‘Hoe omgaan met afwijzing’:

Een afwijzing kan dus ook een soort test zijn. (Goede conclusie van je, Dirk) Zou je op dat ‘testen’ wat dieper in willen gaan? Hoe heb je door dat je uitgetest wordt? Hoe kun je dat aan een vrouw zien? Als je uitgetest wordt, kun je dan het beste ontspannen en speels reageren en doen alsof je helemaal niet uitgetest wordt? Welke houding kun je je het beste aannemen als je uitgetest wordt met andere mensen erbij?

En een citaat van Manon, die haar reactie plaatste bij ‘Wanneer uitnodigen voor het tweede afspraakje’:

Voor mij is het een test of hij mij daadwerkelijk beter wilt leren kennen!

Je raadt het al, vandaag blog ik over hoe vrouwen ons mannen testen. Natuurlijk in de context van vrouwen versieren. Ik beantwoord vragen als:

 • Wat is een test?
 • Waarvoor testen vrouwen?
 • Hoe wordt een man getest?

Het onderwerp is te uitgebreid om in een keer te behandelen. Zie dit blogartikel dus als een introductie. Het volgende artikel gaat over hoe je kunt slagen voor elke test van vrouwen.

Een test, wat is het en waarvoor gebruikt ze deze?

Een test is een gecreëerde uitdaging door een vrouw. Met de test wil ze controleren of je voldoet aan wat ze zoekt in een man. Ben je evenwichtig of onstabiel? Ben je mentaal sterk of heb je geen ruggengraat? Moeilijk te manipuleren of gemakkelijk te doorzien? Creatief? Assertief? Kan je haar beschermen tegen ‘de boze buitenwereld’?

Ja, een vrouw zou deze selectievragen op de man af kunnen stellen, recht voor z’n raap. Maar het probleem is dat maar weinig mannen voldoende zelfbewust zijn om ze te kunnen beantwoorden. Daarbij is het maar de vraag of hij wel eerlijk antwoordt. Immers, hij wil zich natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. Een leugentje hier en daar is dan verleidelijk…

Daarom testen vrouwen de man liever onopgemerkt. Zo kan hij niet ‘valsspelen’ en krijgt ze een reëler beeld van hem. Op deze manier kan zij beter selecteren.

Let op: vrouwen zien het testen van de man als een flirt, een spannende manier om te prikkelen en uit te dagen. Soms weet ze niet eens wat ze doet en handelde ze gewoon uit spontaniteit. En bijna altijd is ze zich niet eens bewust van de onderliggende motivatie van haar test; seksuele selectie.

Tien voorbeelden van tests

De tests zijn over het algemeen niet van fysieke aard. Je hoeft dus geen armpje te drukken met haar of een partijtje te boksen met een andere man. Nee, ze tests je op je mentaliteit, je capaciteiten, hoe je in het leven staat…

Voor de mannen die zich afvragen hoe zij getest worden, geef ik tien willekeurige voorbeelden van hoe vrouwen mij ooit hebben getest:

 1. Ze komt veel te laat opdagen bij de ‘eerste date(test: ben je assertief?)
 2. Ze geeft je bevelen (test: ben je zelfstandig, onafhankelijk?)
 3. Ze wordt erg emotioneel (test: ben je onverstoorbaar?)
 4. Ze stelt je de vraag of je haar leuk vindt (test: ben je oprecht en kan je met een vrouw zoals ik omgaan?)
 5. Ze maakt een prikkelende opmerking over je uiterlijk (test: heb je zelfvertrouwen, een goed gevoel voor humor, ben je speels?)
 6. Ze zoent je (test: ben je goed in bed?)
 7. Ze bekritiseert je levensstijl (test: ben je zelfverzekerd en weet je wat je wil?)
 8. Ze vraagt of ze moet ingaan op de avances van haar ex (test: ben je ontspannen en onverstoorbaar? Heb je zelfbeheersing? Vind je mij echt leuk?)
 9. Ze vertelt dat ze niet te versieren is door jou (test: ben je onverstoorbaar?)
 10. Ze reageert afstandelijk wanneer je haar aanspreekt (test: ben je spontaan en zelfverzekerd, anders dan de man die me lastig viel een paar minuten geleden?)

We kunnen met z’n allen de lijst flink uitbreiden. Niet nodig, maar toch wil ik graag weten hoe jij wel eens getest bent door een vrouw. Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • Testen – Slaag Vanzelf voor Elke Test van Vrouwen (48)
  De vorige keer heb je gezien dat wij mannen geregeld worden getest door vrouwen. Je weet nu dat testen een onderdeel is van het selectieproces van vrouwen en dat ze dit liever stiekem doen omdat ze dan een meer waarheidsgetrouw […]
 • Waarom NIET meteen zoenen? (Uitleg) (68)
  Wist je dat meteen zoenen geen aanrader is voor het flirten en versieren? Ik leg dadelijk uit hoe de vork in de steel steekt. Deze vraag ontving ik van een cursist over de betekenis van de eerste zoen: Beste […]
 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • Ze geeft haar telefoonnummer niet? (vervolg) (33)
  Dit is het vervolg op het eerste deel; ze geeft haar telefoonnummer niet, oorzaak?, waarbij ik een vraag beantwoord van Adrian. Voor de duidelijkheid de belangrijkste feiten op een rij: Ze stond open voor je […]
Testen – Vrouwen Testen Mannen?
Trefwoorden:             

129 reacties op “Testen – Vrouwen Testen Mannen?

 • Mooie Blog!

  Ja, getest word ik ook wel door een vrouw.

  – Eerst op een bepaald moment een paar keer lieve woorden zegt. Wanneer je haar dan tegemoet treedt, zich jou van haar afstoot.
  – Zij jou een bepaald uur ’s avonds verwacht i.v.m. met een boodschapje overbrengen, kaarsjes aansteekt en daarna zeggen dat ze moe is en dat ze al op het punt stond om naar bed te gaan.
  – Wanneer je bij haar bezig bent, zonder dat er maar enige aanleiding is, dan roepen: Blijf van me af, raak me niet aan.

  Volgens mij zijn dit tests. Wat ze hiermee wilt zeggen, weet ik nog steeds niet. Heb hier niets mee gedaan, behalve bij het laatste punt heb ik haar hierover serieus over aangesproken en duidelijk gemaakt dit niet van haar te dulden.

 • Hallo,

  Ik kan deze blog heel erg waarderen omdat ik zelf een van de mensen ben die hierom gevraagd heeft.

  Mijn eigen ervaringen:
  – Ik heb ervaringen die Victor beschrijft al eens meegemaakt, namelijk dat een vrouw me vroeg of ik haar leuk vond, of dat ze m’n levenstijl bekritiseerde (dat doen mensen wel vaker), of dat ze afstandelijk reageert..
  – Ik heb ook wel eens meegemaakt dat een vrouw zei dat het me niet zou lukken om haar te versieren. (Alleen zag ik van te voren niet in dat dit een manier van testen was..)
  – Het is eigenlijk niet politiek correct, maar een jongen in mijn studiegroep wordt uitgetest door zijn vriendin. Daar amuseer ik me een beetje aan. Eerst trok hij veel aandacht, maar dan op een grappige manier. Nu trekt hij nog steeds veel aandacht, maar dan veel serieuzer (Hij draagt colbertjes enzo). Ik neem aan dat dit niet de manier is om te reageren op Tests van vrouwen?

  Ik maak het trouwens ook wel eens mee dat er jongens zijn die het met vrouwen over seks en relaties hebben. Nu zijn mijn conversatie-skills beter dan ooit te voren (dat is grotendeels toe te schrijven aan Aantrekkingskracht.com) maar ik vind het zelf moeilijk om daarover te praten met vrouwen. Weet iemand hoe je op een natuurlijke manier het gespreksonderwerp met een vrouw op Seks en Relaties kunt brengen? En als dat gelukt is.. In hoeverre is het goed om je onzekerheid/kwetsbaarheid daarin te onthullen?

  Rik

 • Niet lang geleden was ik op afstand aan het flirten met een vrouw in de discotheek. We hebben nog niet gepraat, maar het verborgen contact was er wel. Ze gaf signalen met ”Kom naar me toe en dans met me”

  Ik had niet genoeg moed die avond, dus heb ik het bewaard voor het einde. Nadat het feestje was afgelopen. Zag ik haar.

  Ze was met een groepje vriendinnen. Ik stapte onopvallende op ze af en zei ”niet schrikken”. De vrouw die ik interessant vond reageerde uitdagend met ”iewl, ga weg lelijkerd” Dit terwijl ze positief met mij aan het flirten was. Eigenlijk onbegrijpelijk. Waarom zat je dan met me te flirten?

  Ik reageerde hier op met ”Ben ik echt zo lelijk?” Enkele minuten later wilde ze van deze verstoorbare man af, want ik had ook iets speels kunnen zeggen met ”Dank je wel, je bent de eerste die het zegt. Wat vonden jullie van de muziek vandaag..”

  Ik merk wel dat door weet te hebben dat vrouwen je graag uit testen en dat het eigenlijk voortkomt uit ”sexuele selectie” dat ik het niet gauw persoonlijk meer zal opvatten. Het gebeurd toch bij het hele mannenvolk. Voor mij is het dan makkelijker om stabiel te blijven. Het leuke is dat het misschien wat positiefs kan betekenen..

 • @ Rik

  Eigenlijk zijn jouw beperkingen makkelijk te doorbreken. Probeer je af te vragen wat je voelt en denkt als je het met een vrouw over seks wilt hebben. Bijvoorbeeld:

  1. Als ik over seks begin dan denkt de vrouw dat ik haar alleen wil voor de seks.
  2. Het is niet normaal om over seks te praten. Dat doe je alleen als je lang gaat met iemand.

  Doorbreek deze terugwerkende gedachten, door het tegenovergestelde te denken.

  Misschien kan het ook komen doordat je nooit de eerste stap hebt genomen. Probeer een leuke vraag te vinden en stel deze vraag in vertrouwen aan een vrouw.

  Bijvoorbeeld:
  Trouwens, Normaal gesproken raken vrouwen niet opgewonden van een keihard serieuze man. Wat voor man geeft jou bijvoorbeeld dat sexueel gevoel?

  Vrouw: Ja dat hangt ervan af. Hij moet dan..

  Dit soort vragen zijn ideaal. De vrouw koppelt positieve sexuele associaties met jou.

 • Hoi,

  Ik ben de laatste tijd door meerdere vrouwen uitgetest en kom daar eigenlijk nu pas achter door de stukjes die ik hierboven heb gelezen. Hieronder 2 voorbeelden:

  1. Ik had een relatie met een leuke dame maar kwam er pas achter hoe leuk ik haar eigenlijk vond toen het over was. Ik heb haar toen een sms gestuurd en ben 2 dagen later naar haar toe gegaan om te praten. Aan het einde gaf ze aan dat ze een andere jongen had leren kennen en boos was op mij omdat ik haar in die positie had gebracht… ik reageerde dat als zij twijfelt tussen iemand die ze 2x heeft gezien of iemand waarmee ze 9 maanden een relatie had dat het voor mij dan duidelijk was dat het tussen ons niks meer zou worden. Ik heb haar toen met rust gelaten en na 2 weken begon zij ineens berichtjes te sturen. Uiteindelijk weer afgesproken en die dag is ze ook blijven slapen.. De volgende dag zei ze dat ze zichzelf wilde gaan ontdekken maar wel contact met mij wilde houden. Ik had toen zoiets van, je doet maar, ik ga verder er zijn immers genoeg vrouwen.. Zij gaf aan dat ze mij niet wilde vergeten maar de plek terug wil geven die ik verdien. Nu vraag ik me af wat ik daar nu weer mee moet want ik blijf haar erg leuk vinden.

  2. In de tijd dat er geen contact was met de bovenstaande dame ben ik lekker gaan stappen en leerde daar een aantal dames kennen. Een vrouw viel me erg op en daar heb ik leuke gesprekken mee gehad op verschillende avonden. Op een moment zei ze tegen mij dat er nooit iets tussen ons zou gebeuren, maar elke keer dat ik haar tegen kom hangt ze de hele avond om me heen. is dit ook een test?

  Gr,

 • Heey,

  Vrouwen testen mij niet zo heel veel. Vaak doen ze dat door het maken van een prikkelende opmerking, maar in z’n algemeen heb ik niet het gevoel ‘getest’ te worden.

  Paar uitzonderingen:
  – Ik zweet snel, dus als ik net gegymd heb of tijdens gymen: ieeel, of ” je lijkt wel een spons”.
  – Vrouwen en uitgaan: ze gaan er vaak ervan uit dat ik degene ben die een drankje aanbied. Vele mannen doen dat om in contact te komen, waardoor vrouwen niet alleen in een machtige positie terecht komen, maar ook nog is veel gratis drank krijgen. Ik ben 1 van de weinige mannen die ze dan probeert te plagen: ” Haha jij trakteert”
  – Ik heb een paar vrouwen meegemaakt die veel prikkelende opmerkingen maakte. Deze heb ik wat uitvoeriger gesproken in het topic ‘prikkelende opmerkingen’. Ze probeerden naar mijn mening mij uit te testen of ik emotioneel stabiel ben en hoe ik in het leven sta.
  – In z’n algemeen wordt ik eerder getest door een groepje vrouwen. Ze praten dan over van alles, van zoenen tot ex-en.
  – Een vrouw die ik ken, sloeg me als ze langsliep op mijn kont. Vervolgens keek ze me plagerig en uitdagend uit. Volgens mij is dat ook een test.
  – Sommige vrouwen kijken me met een flirterige en lachend gezicht aan. Volgens mij testen ze me dan ook. (Hoe flirt hij terug? Is hij een eventuele partner, hoe sociaal is die?)

  Groetjes,
  Tom

 • @Ron,

  Alinea 1. Deze vrouw weet niet wat ze wilt? Ze wilt je niet. maar ook niet kwijt.
  Ze wilt je helemaal of helemaal niet. Goed dat je je daar niet door laat beinvloeden.
  Haar interesse is voor jou niet genoeg. Een tweede vriend is daar het bewijs van. Daar zou je later problemen mee krijgen.

  Alinea 2. Deze vrouw zegt dat er niets tussen ons zal gebeuren, maar wel belangstellling blijven vragen? Dit lijkt erg op een uitdaging. Let niet op haar woorden, maar meer op haar lichaamstaal. Lichaamstaal is in dit geval belangrijker. In welke houding staat ze altijd bij je?
  – Zijn haar polsen zichtbaar naar jou toe?
  – Laat ze haar hals duidelijk zien?
  – 1 voet naar jou gericht?
  – Kijkt ze je met regelmaat langdurig in de ogen aan?
  Deze vrouw zou meer belangstelling bij je hebben, dan dat je door hebt. Dit kan zeker een TEST zijn om te zien of je vaardig genoeg bent. Een vrouw zegt in het algemeen iets anders dan dat ze met haar lichaam zegt. Mijn mening: Deze vrouw vraagt om veroverd te worden.

 • @Tom,

  MIjn mening;

  Dat zijn allemaal tests. En dan niet het gevoel hebben dat je getest wordt?
  De eerste punt: Om te zien of je emotioneel beinvloedbaar bent. Hoe je reageert. Zweten doet iedereen na het intensief gymen. En de drankjes? Dat doe je uitstekend. Geen omkoperij door het gratis aan te bieden. Door jouw wijze trek je juist vrouwen aan.

  De drie laatste punten zijn wel heel erg sterk.
  – Praten over zoenen? Een uitdaging. Misschien willen ze ook wel door jou …..
  – Een vrouw die je voor de kont slaat zegt al iets meer. Als een vrouw je aanraakt zegt al wat, maar dit? Deze vrouw ziet je wel overduidelijk zitten. Dit kan een seintje zijn. In lichaamstaal gezegd: Ik wil wel.
  – Vrouwen die flirterig doen trouwens ook. Dat doen ze niet bij “engerts”. Of wel?

 • @Dirk

  Bedankt voor je reactie… Ik heb het zelfde gevoel bij dame 2 ik zal vrijdag eens gaan onderzoeken of ze echt niet te veroveren is 😉 Want ze singnalen zijn overduidelijk.

  Gr,

 • Vraagje: Ik ken al een tijdje een leuke vrouw. Eerder heb ik al eens aangegeven dat ik haar beter wilde leren kennen. Ze zei toen dat ze niet te veroveren is en niet zo op relaties is. (test?) Ik heb haar toen verteld dat een relatie nog iets ver weg was. Ondertussen gaan we nog steeds erg leuk met elkaar om en wordt de band steeds hechter.

  Nu vraag ik mij af: Ik heb steeds de neiging om haar te bellen of te sms en. Daarmee zou ik behoorlijk achter haar kont aanlopen, wat weer impliceert dat ik te graag wil en misschien wel te doorzichtig ben. Moet ik nu even afstand houden en wachten tot zij komt. Hoe kan ik dat het beste aanpakken??

 • @Nick ,

  Mijn mening?

  Als deze vrouw aangeeft niet te veroveren is en niet zo op relaties is, wilt niet altijd zeggen dat ze dat ook werkelijk bedoelt. Deze woorden kunnen ook betekenen:
  Laten we samen er van genieten en zien waar het op uit loopt. Ze is wat terughoudend. (Misschien een vervelende ervaring gehad) Toch wilt ze wel met jou verder en het wordt zelfs hechter. Dus dit is positief, omdat je haar voor haar gevoel de vrijheid geeft.

  Om haar te sms-en of te bellen zou ik (nog) niet doen. Dan voelt ze zich onder druk gezet. Laat dat in dit geval maar aan haar over om te beginnen met sms-en.
  Als je haar toch een keer wilt bellen, dan zou je het volgende kunnen doen:
  Je zegt dat je ergens aan het winkelen bent en dat je het leuk leek even samen met haar ergens te gaan zitten. Dit roept geen verplichtingen op, maar dit geeft wel aan dat je aan haar dacht. Dit zou haar wel eens kunnen aanspreken.
  Hoe lijk je dat?

  Let er wel op dat dit niet te lang duurt, want ondertussen blokkeer je het Veroveren als dit niets wordt. Wordt niet alleen maar een vriendje. Wees geen therapeut. Dus vandaar die actie hierboven.

  Wacht ook eventueel de mening van Victor af.

 • Leuke blog. Na het lezen ervan word het me ineens duidelijk dat ik een aantal keer getest ben, en dat ik het onbewust ook bij vrouwen hebt gedaan. Zijn er nog meer mannen hier die vrouwen hebben getest, of is dit eigenlijk iets wat alleen vrouwen doen?

  Ben benieuwd naar de reacties! 😉

 • @Dirk

  Dank je wel voor je support Dirk. Ik zie haar regelmatig en we eten en drinken regelmatig met elkaar. Alleen ik wil haar inderdaad niet onder druk zetten en haar de vrijheid geven als ze nog wat onzeker is. Echter elke keer als ik weer na onze ontmoeting wegga en we spreken af elkaar binnenkort weer te zien, heb ik de neiging om meteen te sms en van hoe leuk ik het vond of te mailen. En daarmee heb ik het gevoel dat ik achter haar kont aanloop. Of daarmee aangeef dat ik te graag wil en wellicht dan toch een bepaalde druk bij haar neerleg.

  Maar het idee zoals jij die voorstelt heb ik ook al gedaan hoor.

 • @ Nick

  Zeker niet sms’en erna.
  Dat is een fout die veel mannen maken.
  Als je dat doet bij een vrouw is bijna alle interesse verdwenen.
  Toen ze zei dat ze niet te veroveren is en niet zo op relaties is moest je haar geplaagd hebben dat ze wel erg snel gaat… 😉

 • @Simon

  Dank je wel voor je heldere tip! Toen ze zei dat het niet zo op relaties heeft, heb ik haar zeker
  verteld dat dat voor mij nog erg ver weg was. Dus daarin heb ik wel de nuance in aangebracht. Maar als je het zo leuk met elkaar hebt gehad, dan wil je haar dat laten weten.
  Maar nu begrijp dat je je op dat punt moet inhouden.

 • Hallo allemaal!

  Allereerst: leuke site met goede artikelen! Erg interessant om te lezen. Weet niet of dit het juiste topic is om mijn vraag te stellen, maar hier is het nog lekker actief dus vandaar.

  Afgelopen weekend heb ik een hele leuke date gehad met een vriendin van mijn ex. Mijn ex en ik zijn al een 3 jaar uit elkaar en nog steeds hele goede vrienden, en mijn date heb ik pas 1,5 week geleden leren kennen. We hebben heel lang zitten kletsen, waarbij ze me ook veel persoonlijke dingen vertelde, en alle signalen wezen op een heel geslaagde date van beide kanten. Hierna heb ik haar netjes naar huis gebracht, waar ze ook aangaf graag nog een keer af te willen spreken en dat ze dit ook aan mijn ex wilde vertellen omdat ze zich daar toch wat rot over voelde. Verder is er niets gebeurd.

  De volgende dag heb ik haar gesmst (stom, na het lezen op deze site weet ik het ;)) dat ik het heel leuk vond en hoopte snel weer wat af te spreken. Later die dag kreeg ik een sms terug dat het toch niet ‘goed en oprecht voelde’ en dat ze er niet mee door wilde gaan. Mijn eerste gedachte: ‘Dit gaat over m’n ex.” Nog later die dag belde mijn ex me, en vertelde dat ze mijn date op dit moment heel slecht in haar vel zit en totaal niet weet wat ze wil e.d. en waarschijnlijk op elke man zo had gereageerd. Ze vond het geen probleem dat wij een date hebben gehad. Ik kreeg van mijn date ook nog een vrij emotioneel smsje die avond dat ‘alles wat ze zei toch fout was’, je kent het wel.

  Begin deze week is er nog contact geweest via de mail, waarin ze schreef dat ze me heel erg ‘lief, leuk, oprecht, etc…’ vind maar op dit moment niet meer voelt. Ik ook niet… Ze had het idee dat ik meer voelde en voelde zich rot t.o.v. mijn ex (die nog van niks wist, erg suggestief dus…), vandaar dat ze niet verder wilde. Ze sloot af met te schrijven dat ze me heel erg bijzonder vindt… Ik heb hier nog kort op gereageerd en haar laten weten dat ik haar nog wel bel.

  Mijn vraag na dit te lange verhaal: wat is wijsheid? Op dit moment zit ze blijkbaar echt met zichzelf in de knoop en zijn de signalen erg dubbel, maar de date was echt bijzonder leuk (nog nooit zo meegemaakt op een eerste date) en we hadden ook een duidelijke klik. Ik weet dat er nog 1001 vissen zijn, maar ik wil deze eigenlijk niet zomaar laten schieten…

 • @Gert,

  Mijn mening:

  Alinea 1:
  De vraag is waar het gesprek over ging. Leuke luchtige gesprekken over leuke persoonlijke belevenissen of was je die avond een soort therapeut voor haar?
  Waarschijnlijk heb je het voor de eerste keer het te lang gemaakt en is daardoor in een keer alles op tafel gekomen. Niet meer mysterieus. Dat je haar naar huis hebt gebracht geeft aan, dat je haar min of meer als een prinses hebt behandeld. D.w.z. op een voetstuk geplaatst. Dat willen vrouwen juist niet. Daarbij komt de vraag: Heb je haar ook niet even kort gezoend, waardoor ze verlangens kreeg naar een volgende keer? Dat ze afhankelijk was naar de mening van je ex neem ik niet serieus. Als je echt verliefd bent, dan interesseert je andermans mening niet, of wel? Hier komt enigszins haar twijfel al naar boven. Waarschijnlijk was haar beslissing al gemaakt.

  Alinea 2:
  Na een eerste DATE haar een dag later sms-en kan wel. Niet raadzaam na een eerste ONTMOETING. Dat ze zich er niet goed onder voelde heeft in dit geval niets met je ex te maken. Het emotionele sms-je van je date is een soort verontschuldiging om niet meer verder te willen gaan. Ze willen je niet kwetsen en speelt het daarom het op een emotionele manier.

  Alinea 3:
  Hierin schrijft ze kort samen gevat:
  Hier heb je alvast een lekkere zachte dubbeldikke pleister op je wond, want nu zeg ik: Ik wil niet meer verder. Bellen heeft geen zin. Het zal geen goede resultaten mee bereiken. Integendeel. Mijn advies: Je hebt geen kans bij haar. Ga maar verder met een andere vrouw. Het is ook niet mijn advies om een date te hebben met de vriendin van je ex.

  Heb je je al ingeschreven voor de gratis E-cursus van Victor? Doen! Het is heel leerzaam. Hiermee zal je deze dingen ook beter begrijpen.

 • Heey,

  @Dirk

  Plaats je haar, door haar thuis te brengen, op een voetstuk? Okee, het klinkt een beetje als hofmakerij, maar waar ligt de grens?

  Stel het is 23.00 ’s avonds geweest en het is donker. Dan behoor je dat toch juist te doen? Mij lijkt het logisch dat vrouwen nog ergens van binnen een beetje hofmakerij (niet overdreven, maar een beetje) verlangen.

  Het nadeel is dan natuurlijk weer dat als je niet zoent voor de deur, het misschien een lastig verhaal word…

  Groetjes,
  Tom

 • @Dirk,

  Dank je wel voor je reactie. Voor de e-cursus heb ik me inmiddels ingeschreven, maar pas één les gehad 😉 Helaas heb ik deze site voor deze date iets te laat gevonden…

  Het was idd een lange avond, denk dat we zo’n 4 uur in de kroeg hebben gezeten, maar de tijd vloog ook voorbij. Ik wil niet zeggen dat ik een therapeut was, maar ze vertelde bijvoorbeeld wel dat ze heel onzeker was, sinds kort een psycholoog heeft e.d., en vanuit mijn ervaring heb ik daar wel op gereageerd. Inmiddels was het wel al 1 uur ’s nachts, vandaar dat ik haar idd ook heb thuisgebracht, dat vind ik ook gewoon netjes zoals Tom ook schrijft. Daar is idd helemaal niet gezoend, mede ook omdat ik merkte dat ze zich toch wel ongemakkelijk voelde t.o.v. mijn ex. (het is een meid die alles voor anderen goed wil doen en daarbij totaal niet aan zichzelf denkt…)

  Na twee lange relaties (ben pas halverwege 20 ;)) begint voor mij het daten ook pas net weer te leven, maar deze was toch wel erg leuk 😉 Hoop dus nog op andere reacties, maar iig heel erg bedankt voor die van jou!

 • Andtwoord voor Nick:

  Goed dat je even om wat advies vraagt..

  Je hebt haar laten weten dat je haar beter wilt leren kennen. Met welke uitgangspunt heb je dit gedaan? Het is meestal beter om uit te gaan van VRIJBLIJVEND wat samen doen bijvoorbeeld, samen een leuke paar sportschoentjes kopen voor je neefje die 7 jaar wordt.. (Dit betekent niet dat je altijd een smoesje moet hebben, het werkt ook met iets samen drinken.)

  Probeer vooral niet te communiceren dat je haar AL leuk vindt! Dat is waarschijnlijk de reden waarom ze je verteld heeft dat ze voorlopig niets vasts wil.

  Het ergste is dat je nu bang bent om fouten te maken, straks gaat het nog mis! Je moet bereid zijn om een vrouw links te laten staan als iets je niet bevalt, tenzij ze haar gedrag verbeterd. Dit maakt veroveren makkelijker en uitdagender voor vrouwen…

  Voor de rest kan ik je adviseren, stop met je zelf gek te maken wanneer je haar mag bellen of smsen..

 • @Guy

  Het uitgangspunt was dat ik haar een interessante vrouw vindt. Voor mij klopt het totaal plaatje. Ik heb overigens niet verteld dat ik haar leuk vind, maar juist gezegd dat ik het leuk zou vinden als we elkaar beter zouden leren kennen.

  Ik heb duidelijk aangegeven dat ik hiermee bedoelde leuke dingen met elkaar doen.

  Je laatste zin begrijp ik niet helemaal. Wij spreken regelmatig met elkaar af en zien elkaar dus dan ook en doen leuke dingen met elkaar. Maar ik ga steeds meer voelen voor haar
  en heb dan de neiging als we weer eens een leuke avond hebben gehad haar daarna te laten weten hoe leuk ik het vond. Maar daarbij krijg ik dan zo’n gevoel dat ik achter haar kont aanloop.

 • @Gert,

  Eigenlijk zit jouw date in een beetje vervelende situatie. Ze voelt zich schuldig tegenover jouw ex. Ze zit als het ware een beetje tussen twee vuren in, om dat maar even zo te zeggen, Dan is het niet zo vreemd dat ze zich een beetje onzeker voelt. Misschien voelt zich als een verraadster of kaapster tussen jullie. Misschien is het een goede zaak dat jij maar ook jouw ex haar d.m.v. een gesprekje haar op haar gemak stelt. Gun haar de gelegenheid om daar aan te wennen. En… veel vrouwen zijn onzeker.

  Gezien de tijd hebben Tom en jij gelijk en is het ook inderdaad redelijk dat je haar zo laat naar huis brengt. Wist niet om welk dagdeel het ging. Dat doe ik ook als ik ’s avonds vrouwelijk visite krijgt, al is het mijn eigen familie.

 • @Dirk,

  Wederom bedankt voor je reactie, en dat zo vroeg op de morgen! Je hebt gelijk, de situatie is inderdaad lastig. Mijn ex heeft haar wel verteld dat ze het geen probleem vindt, maar verder weet ik niet wat er precies besproken is. Heb zelf ook geprobeerd om haar op haar gemak te stellen, maar dat was met name tijdens de date…

  Wil het nu even laten rusten om de lucht wat op te klaren, zeker nu ze zo met zichzelf in de knoop zit. Over twee weken heeft ze een sollicitatiegesprek en ik denk dat ik haar dan even iets van me laat weten door haar succes te wensen. Dan zien we wel…

 • Heey,

  Ik zelf heb ook ervaring met vrouwen die aan iedereen denken behalve aan zichzelf. Het zijn de meest onzekere meiden, en daarom soms lastig te veroveren, als er dan een lastige situatie ontstaat ( bv Gerts zijn ex). Bij mij ging het om haar ex-vriendje. Ze voelde zich nog teveel met hem verbonden, al was het al uit tussen de 2 en spraken ze elkaar nooit meer. Uiteindelijk is mij dus ook niet gelukt om haar te veroveren, en ben ik op zoek gegaan in al die andere vrouwen.

  Lastig, want dat soort vrouwen zijn wel zorgzaam, iets wat ik belangrijk vind in een vrouw (persoonlijke filter).

  Groetjes,
  Tom

 • Bedankt voor al jullie reacties 🙂

  @ Dirk, 1 november 2009 om 20.28 uur:

  1ste punt: Het is een te algemeen voorbeeld om iets over te zeggen.

  2de punt: Hoever was je met de Verovering? Het kan zijn dat ze het gewoon gezellig wilde maken om geen slechte indruk op je te maken. Als de opzet van het afspraakje meer intiem was, kan het ook een kwestie zijn van haar humeur. Het humeur kan razendsnel omslaan… In dat geval kun je haar speels confronteren met het feit dat ze eerst kaarsjes aandoet en je vervolgens ‘het huis uit gooit’.

  3de punt: Wat bedoel je met ‘wanneer je bij haar bezig bent’? Seks? Zo ja, dan vermoed ik dat ze een herbeleving had van een pijnlijke moment uit het verleden. Teveel vrouwen zijn aangerand of verkracht.

  In al deze gevallen is het vooral een kwestie van onverstoorbaar blijven. Ik blog daar nog over…

  @ Rik, 1 november 2009 om 20.54 uur

  3de punt: vriendschappelijke vriendin of zijn vriendin? En het is me niet duidelijk wat zij doet en hoe hij haar aandacht probeert te trekken…

  En je stelt een goede vraag over het praten over seks. Het is vooral een kwestie van er gewoon over praten zonder gêne en zonder op te scheppen. Hoe ontspannen kan jij over seks praten?

  Met een zelfverzekerde en ontspannen houding kan je het onderwerp seks op dezelfde manier aansnijden als elk ander gespreksonderwerp…

  @ Jaap,

  Doorpraten! Laat je niet zo snel uit het veld slaan…

  Uiteraard moet je het wel goed aanpakken als je een vrouw aanspreekt. Zie mijn Breek-het-IJs-E-boek:

  http://www.De-Openingszin.com

  @ Guy,

  Ik was er niet bij, maar zo zou je de situatie kunnen inschatten:

  Ze flirtte met je omdat ze graag wilde dat je haar aansprak. In eerste instantie sprak je haar niet aan, waardoor ze zich afgewezen voelde. Toen je haar alsnog aansprak was ze niet meer in de stemming of deed ze voor haar vriendinnen alsof ze geen interesse had; angst om weer afgewezen te worden door jou, voor haar vriendinnen.

  Vergis je niet, vrouwen vinden het vaak net zo erg om afgewezen te worden, misschien wel erger…

  @ Ron,

  1ste punt: als je werkelijk voor haar wil gaan, dan is het weer een kwestie van Veroveren… Je kunt haar dan gewoon ‘zichzelf laten ontdekken’ door niet over een vaste relatie te spreken. Je zorgt er echter voor dat ze toch geregeld bij je is, inclusief seksueel contact. Ondertussen blijf je jezelf verbeteren in flirten, Veroveren en in bed.

  2de punt: Nou en? Wil je haar Veroveren of niet?

  @ Tom,

  Wat betreft het een-na-laatste punt:

  Een vrouw die jou op de kont slaat, vraagt om je aandacht. Waarschijnlijk staat ze er open voor om iets met je te beginnen… Heb je er iets mee gedaan?

  @ Nick,

  Je loopt inderdaad achter haar aan. Je wilt haar Veroveren, maar je doet het niet omdat ze dat niet zou willen.

  Alleen door haar te Veroveren kom je er uiteindelijk achter of ze er echt voor open staat. Nu stel je het uit en loop je op eieren. Natuurlijk begin je dan steeds meer gevoelens te krijgen!

  Je kunt er beter vroeg dan laat achterkomen. Blijf niet uitstellen. Daarom geef ik het advies: flirt en raak haar nonchalant en vluchtig aan, dat is het begin. Als ze daar niet negatief op reageert dan kun je een stap verder gaan. Meer aanrakingen en flirten, een iets intiemer afspraakje, speels plagen, etc.

  @ Bjorn,

  Goede vraag. Het antwoord is ja. Mannen testen vrouwen ook. Ik noem het Filteren, zie hoofdstuk 7 in mijn E-coachsysteem:

  http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

  @ Simon,

  Je kunt wel degelijk SMS-en na een afspraakje. Het hangt er vanaf hoe het afspraakje was, de vrouw is en wat je in je SMS’je zet…

  @ Gert,

  De relatie is 3 jaar over! Wat die vriendin doet is natuurlijk haar zaak, maar ik zou bezwaar maken als ze aangeeft het met je ex-vriendin te bespreken. Dat lijkt me echt niet nodig. Ze loopt te hard van stapel na één afspraakje en daarbij creëert ze een niet bestaand probleem. Hoezo voelt ze zich rot? Wat jullie met elkaar uitspoken heeft niets met je ex te maken.

  Blijft een vrouw er dan toch nog een punt van maken, dan is het risico groot dat haar Veroveren een worsteling wordt. En dan spreek ik nog niet eens over de relatie die daar dan op kan volgen…

  Gert, ik zou haar laten gaan. En maak het jezelf vooral gemakkelijk door je aandacht op vrouwen te richten die geen contact met je ex hebben.

  @ Tom, 5 november 2009 om 20.44 uur

  Zelfs al zou de Verovering totaal de mist in gaan, als het donker is, is het belangrijk om een vrouw thuis te brengen. Dit is niet zozeer een kwestie van beleefdheid, maar van haar veiligheid. Is dat niet veel belangrijker?

  Je hoeft niet per se op het eerste afspraakje te zoenen, zolang je het flirten en Veroveren goed opbouwt kan je het ook het tweede afspraakje doen…

  @ Tom, 6 november 2009 om 14.00 uur

  Zij was de foute vrouw voor jou. Gelukkig ben je verder gegaan met andere vrouwen. En jazeker, je zult ook zorgzame vrouwen vinden 🙂

 • Is dit niet een blog voor de basis van het veroveren? netjes hoor, stevig in de schoentjes staan dus. Soms lijken dingen tegenstrijdig, wanneer laat je een vrouw los en wanneer probeer je door te praten als je iemand aanspreekt. En op welke grens val je dus iemand lastig?

  Emotioneel onverstoorbaar, maar ook goed kunnen inleven. Je bent sterk als je haar haar eigen problemen op laat lossen zonder je er al te veel mee te bemoeien maar je moet geen psycholoog zijn. Grens is moeilijk te vinden soms. En ben je niet te veel eisend als je alles volgens jou regels wil?

  Het lijkt soms ook of de mooiste meiden zich het meest afwezig houden van jongens. En of ze het recht hebben om iemand op alle mogelijke dingen af te wijzen. Maar waarschijnlijk hebben ze dus de meest rare ervaringen opgedaan met jongens die haar probeerden aan te spreken. wat al heel snel leidt tot een vooroordeel. ik bedoel te zeggen, Als je wat zegt tegen hun zoeken ze er gelijk wat achter(logisch), maar de reactie blijft koud(test of hij echt interesse heeft), denkt een jongen als zo een meid bijna niet reageert dat zij het niet leuk vindt dan vindt hij het al gauw een reden om weg te lopen.
  Wat blijkt uit onderzoek, Knappe mensen worden extra onaardig gevonden als ze onaardig reageren, hiervoor hebben we weer de titel “Bitch” verzonnen. – het lijken de meiden die alleen maar blijven testen en dus voor het oog haast onbereikbaar zijn. Zoveel moeite wil een jongen ook niet echt doen om aan een mooie meid te komen want dan geeft hij haar weer een stukje macht. Juist dit soort meiden vindt ik aantrekkelijk haha erg he
  Maar is dus de oplossing voor deze testen gewoon doorzetten, gewoon jezelf blijven(onverstoorbaar)? Het lijkt of je daar bijna niks mee bereikt. dan gaan ze weer op zoek naar een man die wel meer wil luisteren. Of vallen deze onder de Foute Vrouw?

  Ciaooo

 • Victor,

  Dank voor je antwoord op mijn reactie.

  Gezien punt twee klopt. Ze wilt aan mij haarzelf steeds bewijzen.
  Wat punt drie betreft: Nee, het ging hierbij niet om de sex.
  Deze leuke vrouw (van middelbare leeftijd) heeft nog nooit een man gehad, laat staan sex. Het is me zelfs eens opgevallen dat ze helemaal niet eens naar (mooie) mannen kijkt. Ze is heel preuts. Toch geeft ze regelmatig uitdagende opmerkingen.
  Dit blijft voor mij een uitdaging.

  Een blog over onverstoorbaar blijven is van harte welkom.

 • @ Dirk

  Zou dit ook een test zijn? Als er een meisje heel en af en toe kijkt naar u, maar als je dan langs haar passeert. Dan negeert ze me compleet. Daarna als ik wat verder op ben, kijkt ze weer. Het is gokken wat ze echt bedoelde, haar lichaamstaal spreekt boekdelen.

 • @Andy,

  Dat zou inderdaad een test zijn. Voor haar ben je de moeite waard om bekeken te worden. Vooral als dat vaker dan twee keer is in een kort moment.
  Als je haar passeert en dan negeert, kan ze in een afwachtende houding staan met wat je gaat doen. In dit geval zal ze je niet aankijken, anders zou dat vragend overkomen.

  Hoe ze staat of zit is ook belangrijk. Armen over elkaar of een geopende houding? Hoofd een beetje schuin? Lacht ze een beetje? Speelt ze met haar lippen? Wat een vrouw denkt, dat geeft haar lichaam aan. Dat gaat onbewust.

 • @Andy @Dirk,

  Ik heb precies hetzelfde; in de bus is er weleens oogcontact, maar daarbuiten lijkt ze bevroren?! Ze heeft van zichzelf een beetje een frons, dus het lijkt of ze niet openstaat voor toenadering, maar vorige week moest ik voor haar opstaan in de bus en toen zag ik de meest mooie glimlach (een beetje verlegen).

  Meestal zit ze bij de halte verzonken in haar mobiel en lijkt van de wereld om haar heen geen weet te hebben. Te vaak zit er al iemand naast, daarom kan ik geen plaats naast haar nemen; weg contact kans…. Het is gewoon ontzettend moeilijk om in de drukte bij haar in de buurt te komen. Vorige week heb ik m’n kans voorbij laten gaan.

  Omdat ze vaak wat verder weg zit of is, dacht ik dat het misschien leuk was om een maf tekeningetje te maken (smily die z’n tong uitsteekt ofzo) en dat omhoog te houden als ze mijn kant op kijkt.
  Misschien breekt dat het ijs op afstand en is ze daarna wat makkelijker benaderbaar? Zou dit een goede move kunnen zijn?

  Betekent het iets als ze je compleet negeert en opgaat in haar bezigheden? Terwijl ze op een ander moment wel terugkijkt?

  Graag jullie mening…

 • @MSA,

  MIjn mening:

  Veel vrouwen (vooral jongere) zijn heel onzeker over hunzelf. Ongeacht of ze mooi of minder mooi zijn. Als ze erg blue en verlegen zijn, is hun mobiel de mooiste wapen om zich bezig ter houden. Daardoor hoeven ze niet met een blinddoek rond te lopen en geen geprekken aan te gaan. Een mobiel is dan mooi een bezigheid. Dat wilt niet zeggen dat ze dat niet willen, maar zijn ze te verlegen. Dus… ze heeft zich uit verlegenheid zich een beetje afgeschermd van de wereld om haar heen.

  Als ze toch een keer jouw kant op kijkt, dan kan een duidelijke knipoog met een glimlach een goede move zijn. Een tekeningetje van een smile met een uitstekende tong KAN verkeerd overkomen, Vooral als ze zich al een beetje onzeker voelt. Als ze wat dichterbij zit, dan kan je haar gewoonweg vragen welk spelletje zij speelt op haar mobieltje? Het maakt niet uit of er al iemand naast haar zit. Je kunt het gewoon vragen.
  Dit kan trouwens ook als ze wat verder weg zit. Dan wijs je naar je eigen mobieltje alsof je haar wilt vragen wat ze met haar mobieltje doet.

 • @Dirk,

  Een glimlach met een knipoog lijkt me inderdaad ook heel ontwapenend overkomen. De bedoeling van het tekeningetje was eigenlijk om ze aan het lachen te maken, ze kijkt meestal nogal serieus en erg verdiept in haar bezigheden. Maar inderdaad: het kan verkeerd overkomen en dat is nou net niet de bedoeling…

  Meestal stappen we bij verschillende haltes op (ik eerder) waardoor ik haar pas in de bus zie. Ik ga vandaag eens opstappen bij haar halte, zodat ik haar daar al zie. Misschien is dat een betere ingang voor contact dan in een overvolle bus. Dan zal ik de lach/knipoog eens toepassen en haar groeten. Misschien komt daar dan iets van een gesprekje uit?!
  Ik moet in ieder geval ergens mijn kans grijpen om haar tenminste aan te spreken.

  Dan laat ik dat tekeningetje maar achterwege, misschien kan dat nog eens na het eerste contact?!

  In ieder geval thanks voor de feedback en ik hou je/jullie op de hoogte…

 • @MSA

  Heb jij geen last van bevriezende zenuwen? Je durft niet eens naar haar toe te gaan! Je moet eens tegen jezelf zeggen: kom op, zij heeft mijn aandacht nodig. Gebruik een affirmatie als je jezelf plotseling tegenhoudt. Het toont lef en zelfzekerheid als je bij haar staat en dan een praatje met haar aangaat. Het mag wel zelfs een klein gesprek zijn, zolang je maar haar aandacht naar je toe trekt.

  Ook al is ze druk bezig met haar gsm of met iets anders. Ik zou je eerst aanraden om haar lichaamssignalen op te vangen. Maak dan een besluit wat je gaat doen. Zou ik de kerel zijn om haar aandacht op te eisen of zal ik de eeuwige laffe hond blijven? Aan uw reactie te zien dat er nog wat angsten hebt binnenin. Zij zal wel verlegen zijn als ze plots aangesproken wordt.

  Wat je best kunt doen is he, staat mijn nummer in jouw adressenboekje of hey, wanneer ben jij van plan om een smsje te sturen? Beste is als je dit met een speelse houding doet. Met dat signaal van, tong uitsteken, kan zoals Dirk het zegt, totaal verkeerd signaal geven. Als je echt humor wilt gebruiken om haar een beetje te ontwapenen, gebruik eens een oneliner, dat werkt. Het maakt niet uit of iemand meeluistert. Tenslotte jij leidt het gesprek, niet die onbekende luisteraar. Ga ervoor en veel geluk.

  @ Dirk
  Wel, ik weet al iets meer over lichaamstaal. Het was een soort open/gesloten houding. Het zal wel een flirt geweest zijn om te testen naar mijn nieuwsgierigheid of onverstoorbaarheid. Vandaag was me ook al iets opgevallen. Sommige meisjes die ik eerst zie, en die kijken terug in mijn ogen en zij kijken weer terug, dan kwam ik weer dezelfde vrouw tegen, giechelend. Deze test was puur bedoeld hoe stevig in je schoenen staat. Ik sta nu al veel verder dan ik had ooit gedacht. Moet nog veel verbeteren aan communicatie, zelfvertrouwen en aanknopen van de gepaste gedragskenmerken.

  Bestaan er wel testen van meisjes die je imago testen? Hoe zou deze dan uitzien?

 • @Andy,

  Bij die sommige meisjes heb je je aandacht gekregen die steeds naar je keken. Als ze dat spelenderwijs blijven doen, dan ben je voor hen de moeite waard en vragen ze je aandacht, Met giechelen tonen jonge vrouwen ook een soort aandacht. Ook dit kan een vorm van verlegenheid zijn. Je zou met een glimlach hen blijven aankijken en een plagerige opmerking kunnen maken: Oeps, heb je je verslikt of ben je zo verkouden?

  Je imago testen? Ze testen je op allerlei vlak. Vooral op je zwakste punten.

  Je bent goed bezig. MIjn compliment.

 • @Dirk,

  Dank voor je suggestie! De lach/knipoog ontlokte haar de meest mooie glimlach terug! Ik denk ook dat ze me wil uitdagen, omdat ze tegenwoordig steeds opzettelijk ergens anders in de bus gaat zitten, terwijl ze dat voorheen nooit deed. Ik denk dat het hoog tijd is dat ik haar nu bij de eerste de beste gelegenheid aanspreek! Die overdonderende glimlach heeft me daarvoor voldoende geïnspireerd.

  @Andy,

  Klopt helemaal wat je zegt, en nee, ik wil niet de ‘laffe hond’ blijven… Maar wat bedoel je precies met “gebruik een affirmatie”? Zou je dat eens toe willen lichten? Misschien heb ik daar wel veel aan.

  Thanks beide!

 • @ MSA

  Staat in Victor’s e basisboek, pagina 70 tot 73. Een affirmatie is dat je jezelf opkrikt met kleine, zeer positieve zinnen. In dit geval kan je dat gebruiken als je dicht bij haar staat. Als je een affirmatie gebruikt zal je lichaamstaal anders worden en zij zal dat merken.

 • @MSA,

  Fantastisch resultaat! Ze heeft je geaccepteerd met een betoverende glimlach terug.
  Ze staat nu open voor een gesprekje. Wacht hier niet te lang mee, maar doe dit zo snel mogelijk. Zodra een plaatsje vrij is, ga naast haar zitten. Van uitstel kan afstel worden.

  Een affirmatie (positieve zelfsuggestie) zou inderdaad een leuk ruggesteun zijn. Voorbeeld naar haar toe stappen en tegen jezelf zeggen: Ze wil niemand anders dan mij en ze kan niet langer meer wachten…. op mij OF: Ik ben de enige gelukkige vent die haar gelukkig kan maken en… dat ga ik doen. Dus…. ga ervoor en probeer haar telefoonnummer ook te krijgen!

  Succes!

 • @Dirk,

  Vanmorgen heb ik haar in het passeren met een kleine glimlach gegroet (hoi), zij groette me terug. Daarna heb ik zo lang gedraald dat zij wel voor mij in moest stappen en ben ik naast haar gaan zitten…. en toen… niets!

  Ik had me van te voren van alles voorgenomen, ik zou tenminste over haar werk beginnen, maar niets, er kwam niets uit m’n mond. Ik blokkeerde volledig en volgens mij zat ze gewoon op aanspraak te wachten. Ze speelde nauwelijks met haar telefoon en had geen IPOD op. Toen ze moest uitstappen moest ik voor haar opstaan en toen ze langs me liep zij ze nog ‘bedankt’ (voor het opstaan), en weg was ze. Dat moet ze toch vreemd gevonden hebben, ik knipoog, ik lach en als ik naast haar zit komt er niets…

  Ik heb geprobeerd te affirmeren ik heb geprobeerd ontspannen te zijn/ worden, maar ik ben me zo bewust van mijzelf, dat ik gewoon blokkeer. Ik maak het gewoon veel groter dan het is (dat weet ik zelf ook wel) en dat komt gewoon omdat ik haar veel te leuk vind. Ik weet ook dat als ik nu niet snel iets onderneem, dat ze wel zal denken dat ik niet een type voor haar ben (laffe hond, zoals Andy al zei).

  Ik stel me tot doel om haar vanmiddag aan te spreken, over whatever… Ik ga me zo nonchalant mogelijk opstellen (nu of nooit). Sorry voor de lap tekst, maar ik moest dit even kwijt… Heb ik nu m’n kans verspeeld of kan ik e.e.a. nog redden?

  Alle advies is welkom.

 • @MSA,

  Jouw situatie herken ik en ik denk velen. Je bent zo gefixeerd op haar, dat je gewoon blokkeert. Een soort plankenvrees. Dit is een hele normale reactie, als je je er alsmaar aan denkt wat er fout zou kunnen gaan of “ik hoop dat ik het goed doe”. Vergeet niet, dat deze mooie dame net zo stinkt op de wc als jij en ik. Dus het is ook een mens net als ons en…zij denkt nu waarschijnlijk ook alsmaar aan jou (misschien wel meer), zoals jij aan haar denkt.

  Ondanks dat, is er niets aan de hand. Dat ze “bedankt” zei, geeft ze ook aan dat ze het waardeerde dat ze naast je MOCHT zitten. Keek ze je nog na? Gebruik opnieuw een positieve affirmatie: Kom op M, zij wacht op op mijn aandacht, omdat zij mij de leukste vent vind en.. dat ben ik ook. Het enige wat fout kan gaan is, dat je niets zegt en geen actie inderneemt. Ze wacht erop. En…. ze wacht niet op jouw woorden, maar wel je stem / je (oog)kontakt met haar. Ook als ze zich wat terughoudener opstelt.

  Een advies: Praat liever niet over haar werk of school! (Kan voor haar een negatief onderwerp zijn). Wel bijvoorbeeld over haar muziek, haar passies, of haar favoriete vakanties en hoe ze reist, wat ze doet in de weekenden. Waar je over praat is niet belangrijk, maar wel dat het een positief onderwerp is, zodat zal ze op een positieve manier aan je terug blijft denken. Geef haar wat ze graag wilt en laat haar niet nodeloos wachten op jouw kontakt/ aandacht.

  Succes!

 • @ MSA

  Interessante ontwikkeling, ze vindt het al redelijk goed dat jij naast haar mag zitten. Dat is een eer hoor! Blokkeren doe je enkel als je echt teveel in een keer wilt. Bouw het langzaam op. Bedenk ter plekke een vraag waarop jij haar antwoord op wilt weten, hoe ze deze keer is gekleed of vragen waar die ipod naartoe is?

  Probeer een verband te zoeken wat ze momenteel interessant vindt aan haar ipod of wat er echt zo leuk is met haar mobiel. Je kunt haar plagen van: he jij, waarom kijk je altijd stiekem naar me als je uw muziek op hebt? Of vanwaar heb jij die zeer aantrekkelijk glimlach geleerd? Ze zal er een antwoord op geven. Dat maak een beetje spanning en sfeer in.

  Neem nu de leiding, van zodra je haar lichaamstaal doorhebt, dan staat ze te springen voor jouw aanwezigheid. Spreek jezelf moed in en als je kunt, scoor een telefoonnummer en daarna maak je een afspraakje.

  Veel Succes MSA!

 • @MSA

  Goed gedaan! Je hebt al zeker dingen goed gedaan, en nee, je kansen zijn nog niet verprutst. Ik heb dat ook vaak gedacht, maar uiteindelijk blijk ik daardoor juist een 2e fout te maken die de das omdoet. Er is altijd een 2e kans!

  Nog 1 tipje: probeer ipv: ” had ik maar iets gezegd” jezelf het volgde voor te houden: ” De volgende keer ga ik iets zeggen”. Dat maakt je daadkrachtiger.

  Succes!
  Tom

 • @Tom, Andy, Dirk,

  Heel veel dank voor de positieve support en jullie suggesties/ hulp!

  Moest gisterenmiddag helaas een eerder bus nemen en heb haar toen niet gezien.

  Vanmorgen ben ik expres vroeger weggegaan om haar weer tegen te komen, helaas zat ze niet in de bus. Ik moet dus wachten tot volgende week dinsdag.
  Dat geeft mij mooi de tijd om te werken aan het affirmeren. Ik ben vast besloten om haar a.s. dinsdag aan te spreken en ik zal daarbij in mijn achterhoofd houden dat ik niet teveel in 1x moet willen bereiken, het gaat me lukken!

 • Vandaag nog zat ik in de metro.. Ik zag een man en een vrouw die samen waren. De vrouw zei iets en de man zei daarop ”wat zei je?”. De vrouw hoorde dit heel goed, maar besloot te doen alsof ze hem niet gehoord heeft. In mijn ogen test ze zijn onverstoorbaarheid. De man vroeg zelfverzekerd voor de 2e keer wat zei je? Waarop de vrouw hem uitdagend en testen aankeek. De man reageerde als volgt: Pff en stapte lachend over op de volgende metro. Gelijk kon ik de vrouw achter hem aan zien huppelen. Het is toch wel man die zij zoekt.

  Laatst was ik op een feestje samen met een vrouw. Tijdens het feestje zag ik haar kijken naar andere aantrekkelijke mannen. Wanneer ik haar aankijk zie ik dat. Dit zou een manier van testen kunnen zijn, maar dat weet ik niet zeker. Ik nam het zeker voor het onzekere en ging daar van uit. Tijdens het dansen fluister ik iets als ” hmm die jongen achter je ziet je wel zitten, ga met hem dansen!” na dit gezegd te hebben plakte ze nog meer bij me en had ze er geen bezwaar tegen dat ik achter haar ging dansen, in tegendeel ze vond het heerlijk :-))

 • Vorig weekend was ik op een feestje toen ik mijn neef tegenkwam, die had een knappe vriendin mee. Ik gaf haar geen aandacht, want ik was aan het praten met mijn neef. Toen ze vroeg of ik echt familie was, knikte ik, en ze teste me gelijk door mijn drankje af te nemen en ervan te willen drinken. Waarbij ik het direct afnam en ze wees naar de bar waar ze zelf drank kon gaan halen. Ze probeerde het nogmaals, ik wees ze duidelijk zelf drank te gaan halen. Haar ultieme poging was door me triestig aan te kijken en haar lippen te pruilen. Ik bezweek niet en gaf niet toe, test doorstaan! Ze ging met haar hand door mijn haar, ze had interesse, ik werd beloond. Het gaf een goed gevoel en ik had achteraf veel plezier 😉

 • @ msa

  Hoe is het eigenlijk afgelopen met de jongedame in de bus? Ik herken dat verhaal van jou in de mijne van vroeger… Probeer interesse te tonen tijdens je conversaties. Als je al naast haar mag zitten, mag je haar zeker aanspreken… Plaag haar een beetje en blijf mysterieus…….

 • @mick,

  Gisterenmiddag heb ik haar weer eens gezien, bij het uitstappen stond ze op, draaide naar me toe en glimlachte zo mooi. Ik lachte terug met een speelse knipoog. Ik was even de weg kwijt!
  Vanmorgen liep ik langs haar in de bus en ze groette me met een lach, ik deed het in een reflex terug, maar verzuimde terug te lopen en alsnog naast haar te gaan zitten. Inmiddels was het plaatsje al ingenomen door e.o.a. gozer… Balen…
  Vanmiddag ga ik eens poging wagen om eindelijk wat meer contact met haar te maken.

 • @ MSA,

  Ik kan je zeggen, kwa flirten en leuk oogcontact houden zit je voor mijn gevoel op een goed niveau. Het is alleen jammer dat je niet op haar afgestapt was, misschien dat dit komt doordat je niet precies weet wat je moet gaan zeggen of je vindt de situatie niet geschikt. Dat hoeft voortaan niet meer. Ga er van uit dat ook al zit iemand naast haar, dat je haar alsnog staand kan aanspreken en dat je zo met haar kan blijven praten. Beeld je in dat je haar kan meenemen na een beetje praten.
  Zeg bijvoorbeeld: Ik zie 2 zitplaatsen. Kom, laten we daar zitten..
  Ze kijkt twijfelend: Maak een geintje en zeg dat ze wel bij het raam mag zitten.

  Het geeft wat meer vertrouwen, als je weet wat je tegen haar kunt zeggen de eerst volgende keer dat je haar tegenkomt, bereid je hier op voor:

  Onderwerp: Vroeg wakker worden

  Jij: Hey! Goedemorgen.
  Zei: Hallo!
  Jij: Moeite gehad met wakker worden vandaag?
  Zei: Haha, nou ik had wel wat langer willen blijven liggen en jij?
  Jij: Absoluut niet! ik lig sinds 8 uur (pm) al in bed..
  Zei: Serieus?
  Jij: Nee, Natuurlijk niet!
  Zei: hahahah..

  -Zo kun je verder praten of ze de bus fijner vindt dan de tram.
  -Waar zit je liever voorin de bus of achterin?
  -etc.

  Zie in dat het gesprek nergens opslaat. Het is een speels gesprek dat je niet al te serieus moet nemen. Beetje plagen, lachen en nieuwsgierig zijn..

  Bereid je voor en heb plezier!

 • Ik was een tijdje bezig met het veroveren. Het was allemaal luchtig ontspannen en vooral vol met zelfvertrouwen dat ik het aanpak. Ik merkt aan haar lichaamstaal dat ze me helemaal wou. Ik sprak over het maken van een afspraakje, maar ze bood opeens weerstand. Ze kon niet en ze zei daarna dat ze zaterdagavond vrij was, maar ik niet. Eigenlijk was ik die zaterdagavond wel vrij, maar opeens kwam er een soort gevoel opduiken van, dit gaat hier veel te snel. Zou dat een test kunnen zijn van: zal hij daar wel op tijd zijn?

  Ik moet wel zeggen dat het een heel aantrekkelijke dame is, ik deed dit boven mijn verwachten ondanks het behouden van de gedragskenmerken. Maar dan opeens stort mijn moed ineen. Ik durfde haar niet meer aan te spreken over die kapotte zaterdagavond. Dit is iets waar ik vergat rekening mee te houden. Ook al kan je een onverstoorbare man zijn, als er nog iets zwak is in u en zij merkt dat, dan ben je de vogel voor de kat. Totale onzekerheid sloeg toe op een moment dat je het niet had verwacht.

  Ik vermoed dat ze aan het testen was. De gesprekken liepen heel speels, ik liet haar nieuwsgierig werken maar was mysterieus. Ik plaagde haar constant en zij mij ook. Dus dat zegt genoeg en zij was ook nog vrijgezel als je dit op een subtiele manier vroeg.

  Zou ik wat gas moeten terug nemen of moet ik door gaan en met eventueel een excuus. Of is het het kwaad al geschied?

 • @Andy,

  Al een vrouw jouw aangeboden tijdstip voor een afspraak niet kan, MAAARR… zaterdagavond wel, dan heeft deze vrouw belangstelling in jou. Als ze geen andere datum voorstelde, dan is het een andere zaak, maar is niet in dit geval. Dat jij dan haar aangeboden tijdstip niet kon is helemaal geen probleem. In dit geval heb je niet uit Schaarste, maar juist in Overvloed gehandeld. (Dit kon een test zijn). Je durfde tegen je gevoel in nee te zeggen. Je had wel haar telefoonnummer kunnen vragen om een nieuw afspraakje te regelen. Doe dit alsnog.

  Je Verovertechniek en mentaliteit was prima! Een leuk en luchtig gesprek met plaaggrappen. prima! Als er iets misloopt waar je niet op gerekend had, dan kan dat inderdaad een vervelend gevoel geven. Begrijpelijk, maar … TOON het niet.

  In dit geval is er nog totaal niets aan de hand. Nee…geen excuus gebruiken. Of heb je bewust op haar tenen staan dansen? Of het kwaad al is geschied? Welk kwaad? Probeer een nieuw afspraakje te regelen. Ga je je NIET verontschuldigen dat je die zaterdagavond niet kon. Wacht er niet te lang mee als je haar nummer hebt. Gas inhouden? Nee, juist ingetrapt houden! Die aantrekkelijke dame wacht nog steeds op jou en jouw actie!

  Succes!

 • @ Dirk

  Ik heb de verovering afgebroken. Er was me iets duidelijk aan het worden, ze wou haar nummer niet geven. Ze was me constant aan het testen wat ik redelijk beu was.
  Ja, ik heb me ge-geëxcuseerd. Wat ik oprecht vond. Zij vond het totaal niet erg. Op den duur kreeg ik door wat de gevaarlijke signalen waren van foute vrouwen. Ik was op een foute vrouw gestuit. Het was te denken, zeer schoon is meestal niet betrouwbaar. Maar ze had me wel bijna gevangen, nogal een geluk dat ik een negatieve bui had en ik weer helder begon te zien. Ik ben echt blij dat ik het afgebroken heb, want anders had ik nog meer fouten gemaakt! Positief is dat ik mijn verovermentaliteit en techniek nog heb, dus ik kan me weer op andere dames richten.

  Waarom moeite doen voor een labiele playster van formaat ? 🙂

 • @Andy,

  Als vrouwen moeilijk doen met het geven van telefoonnummers, dan kan je haar beter laten zitten. Wilt een vrouw je graag, dan werkt ze graag mee. Het is altijd goed om een foute vrouw te filteren.

  Dat vrouwen je alsmaar testen hoeft niet te betekenen dat het een foute vrouw is, mits ze de eigenschappen heeft van de foute vrouw zoals de blog aangeeft.

  Je hoefde je niet te verontschuldigd over die zaterdagavond. Dat geeft aan dat je naar jou inzicht geen juiste beslissing had gemaakt. Als je zelfverzekerd bent is het gewoon ja of nee, maar niet: had ik een foute beslissing gemaakt ? MIjn excuus. Hier heb je d.m.v. je excuus je twijfel je over je afgezegde afspraak te kennen gegeven.
  Je hebt alle recht om nee te zeggen en…. jij bent de leider.
  Je had gelijk een nieuwe datum kunnen vaststellen. Was het dan weer NEE geweest , dan was het voor jou genoeg geweest om te weten waar je aan toe was.

 • @ Dirk

  Heb ze een tijdje niet meer gehoord of gezien. Op het laatste moment moest ze wel wenen om me omdat ze zelf een verkeerde keuze had gemaakt en ze had voor een andere gekozen. Voor mij kan dat geen kwaad. Ok, ik was wel een leider maar dit nog een stukje ervaring erbij! Ze zei dat ik een drukke agenda had, ik vroeg me wel af sinds wanneer hebben vrijgezelle meisjes een drukke agenda? Daar wringt hun eigen onzekerheden!

  De dag erna ben ik weer gaan amuseren in soort dans cafeetjes en daar had ik wel min of meer aantrok. Het was wel een fijne ervaring. Er kwamen zelfs twee meisjes bij me komen staan maar ik vertrok al weer, had wat lucht nodig en na een tijdje later kwam ik weer binnen. En ja, allebei giechelen maar ze namen geen actie. Vond het moment zelf om geen moeite te doen.

  Ik zat altijd te denken: hier ben ik, versier me maar dames :D. Een erg leuke affirmatie, want je gaat ook van houding veranderen. Ik heb me wel wat geamuseerd. Na een tijdje later kwam ik andere meisjes tegen die ook aan het babbelen waren en ik vroeg: zeg zo lachen, wat was er zo grappig? En hup, voor een halfuurtje verder voor dans en plezier. Daarna moest ik nog haar helpen met het sturen met een bericht, maar dacht er op het moment zelf niet aan om een nummer te vragen. De gedragskenmerken werken degelijk.

  Mijn gedrag was totaal anders dan die gasten er zaten. Dus geen playerhouding maar een veroverhouding en dat heeft gewerkt. Nu moet ik zelf verder gaan oefenen. Maar door luide muziek is het niet altijd mogelijk om een babbeltje te slaan! Heb het op eenvoudige luchtige zinnetjes die grappig waren.

  Een geslaagd dagje als beginner in dit verovergedoe, ik heb durf en lef getoond en dat voelt goed aan. Als afsluiter toen ik naar huis ging, kwamen die meisjes die ik had gezien en een tijdje sterk oogcontact maakte allemaal bijna rond me staan en dan soort plaaggrapjes uithaalde. Ik had er wel op gereageerd met een knipoog en soort van plaaggrapje weer en ze volgende me nog steeds. Daarna kwam mijn trein naar huis aan en heb ze niet meer gezien. Je zou haast denken: waarom geen nummer of een contactadres? Wel ik was zo verlegen op het moment zelf, hoe zou je zelf zijn als er een stuk of 12 meisjes naar u afkwamen.

  Geweldige dag op zich 😀

  Ook had ik wat een paar soort testjes gezien zoals die onverstoorbaar en ook nog van: is hij wel te vertrouwen, allemaal geslaagd. Ik moet enkel aan mijn image en motor van aantrekkingskracht wat werken. Toch een mooi resultaat waarvan ik verschoot van verbazing!

 • @Andy,

  Leuke ervaringen heb je opgedaan. wat fijn om te horen dat het Veroveren zo fantastisch gaat. Wees trots op jezelf. Je bent goed bezig. Van mij krijg je de complimenten.

  Dat je niet gelijk om nummers vraagt komt nog. En gezien er niet 1 maar 12 meisjes je aandacht vragen??? Dat bewijst dat je houding goed is en je de Verover-techniek goed door hebt.

  Merk je zelf dat je een enorm dosis aan zelfvertrouwen hebt opgebouwd, waar je niet alleen voor het Veroveren alleen, maar ook in het dagelijks leven veel profijt van hebt?
  Als reactie daarvan groeit je zelfvertrouwen steeds meer.

  Ga zo door. Succes!

 • Hallo mensen,

  Sinds een tijdje ken ik een hele leuke meid. We hebben wat contact over msn… We kennen elkaar niet zo heel goed. Desondanks ben ik verliefd op haar geworden en heb dat haar kenbaar gemaakt. Ze vroeg wat ik voelde en hoe lang dat al was.

  Op verschillende sites las ik(helaas achteraf!!) dat het dodelijk is om in een vroegtijdig stadium te zeggen dat je haar heel leuk vind. Omdat je dan “hopeloos” en doorzichtig overkomt.

  Ik wil haar echt graag beter leren kennen en daten. Ik heb dan ook per e-mail dat gezegd. Ik heb nu het gevoel dat ik nu super hopeloos overkom, terwijl ik haar beter wil leren kennen en laten zien hoeveel ik van haar hou!

  Kan deze situatie nog gered worden? Ik ben blij met iedere reactie!!

 • @ Bernhard

  Nee, dit kan nog onmogelijk gered worden. Kijk eens die blog van deze hier:

  http://www.aantrekkingskracht.com/liefdesverklaring

  Absolute aanrader om eens achteraf aan je fouten te denken.

  Weinig contact, dat kan wel moeilijk worden of net helemaal mysterieus van je. Je bent direct in de aanval gegaan door een liefdesverklaring af te leggen en dat is fout. Je zal plotseling bijna nihil kansen krijgen. Terwijl als je volhoud om het haar niet te zeggen en een beetje nieuwsgierig overkomt, zal haar nieuwsgierigheid groeien.

  Ze vroeg hoe lang dat was en hoe het voelde, dat lijkt erop dat je een kans krijgt, maar wees voorzichtig ermee. Dit kan een test zijn qua, jij bent verliefd op me, ben ik zo aantrekkelijk voor je? Dat zou een test kunnen zijn van haar. Als je hierin zakt, zal ze geen moeite meer doen want je hebt al verloren. Als je direct zegt dat je haar leuk vind, zal dat voor problemen zorgen. Je moet dat brengen als een echt beschouwd compliment, waarin je het echt meent.

  Daten is zo Amerikaans, plan liever een afspraakje. Dat is hier meer op zijn plaats. Een nee heb je en ja kun je krijgen. Ok, ze zal afhankelijk wat ze voelt, je als een loser beschouwen of je als een uitdager zien. Maar meestal, ik spreek nu uit eigen ervaring, komt het op niets uit. Koester geen grote hoop als je echt haar wilt! Het is heel moeilijk om uit verliefdheid te komen, maar je moet nu op iemand anders uw aandacht vestigen en dat niet laten merken.

  Succes nog!

 • @ Bernhard

  Niets is onmogelijk. Alleen je grootste fout is dat je al te snel een liefdesverklaring hebt afgelegd, wat direct de spanning en het mysterieuze wegneemt bij je. Je hebt haar niet het gevoel gegeven dat ze haar best moet doen om jou tot haar aan getrokken te laten voelen. Is er iets van een kriebel bij haar, ga je die opwekken door alle contact te verbreken en afstand te nemen… Als ze een verlangen zou hebben naar jou, gaat ze hopen iets van je te horen en heb je grote kans dat ze contact met je zoekt…. Maar de kans is klein, dus ga liever door met ontmoeten van andere vrouwen waar je die fout niet meer bij maakt.

 • @ Andy en Mick,

  Ik had haar toentertijd gemaild dat ik haar graag beter wilde leren kennen en wat af te spreken.

  Dit was haar (te voorspellen) reactie destijds:
  _____
  Ik kan je gevoelens misschien wel begrijpen, maar ik moet je eerlijk zeggen dat het niet wederzijds is. Zo goed ken ik je ook nog niet en zo contact over msn, mail..what ever, vind ik goed. maar ik heb er nog niet zoveel belang bij om wat af te spreken.

  Ik hoop dat je het iets begrijpt anders moet je het zeggen. En ik hoop dat ik je niet kwets, maar op dit moment ben ik er niet echt aan toe.
  _____

  Hierop reageerde ik met:
  _____
  Het is goed te begrijpen. Het kwam ook een beetje snel en onverwacht uit de hoek. Heb ik mezelf ook wel gerealiseerd (te laat).
  Leuk dat je nog contact wil verder en misschien ga ik je nog es spreken dan.

  Nee het is goed zo hoor en je hebt me niet gekwetst.

  Ofwel: ik begrijp 😉
  _____

  Ik reageerde bewust zo; om te doen alsof het me niet veel deed. Is dit een goede zet geweest?
  Ook gaf ik aan dat ik inzag dat het snel en onverwacht was. Was dat een goede zet? Of bevestigde ik hiermee mijn onkunde..?

  Mijn plan is: voorlopig (2 weken minimaal) geen contact meer.
  Ze houd de optie voor contact open (mailt ze), maar ik vrees dat ze het van mij af laat hangen. Wat is jullie ervaring? Geen contact is geen relatie. Maar te snel contact zoeken is ook kansloos.

  Mick, jij zegt dat het afhankelijk is van het gekriebel bij haar. Maar we kennen elkaar nauwelijks, en ik verklaarde haar de liefde in een zeer kort stadium. Zal ze me alsnog beter willen kennen ofzo?

  Is het misschien ook geen goed idee om “onder het mom van goede vrienden” contact op te nemen en op die manier haar interesse te wekken?

  Kortom: veel vragen, en ik hoop veel tips!

  Alvast dank, en groeten.

 • @Bernhard,

  Mijn mening:

  Dat je haar gemaild had, dat je haar iets beter wilde kennen door iets met haar af te spreken is “normaal gesproken” niets mis mee. Hoe eerder een afspraakje maken, hoe beter.

  Het antwoord van haar is duidelijk dat ze geen belangstelling (meer) voor jou heeft.
  Misschien door de vroege liefdesverklaring ondanks je haar in werkeijkheid nog niet eens gezien hebt? Ook met het eerste kontakt met haar via msn ontbreekt de belangrijkste onderdeel voor het Veroveren: Aantrekkingskracht.
  Haar antwoord: De gevoelens was niet wederzijds en…. Ze heeft er nog geen belang bij een afspraakje betekent overduidelijk dat het ook niets zal worden. Dit zijn 1 van de standaard redenen die een vrouw geeft als het “nee” is.
  Een vrouw die maar iets belangstelling heeft, zal altijd een afspraakje met je wagen.
  Deze vrouw had totaal geen belangstelling.

  Jouw reactie dat het je niet zoveel deed en dat je daadoor niet gewetst was is juist heel goed. Dit is beslist geen onkunde. Je hebt je sterk en niet kwetsbaar opgesteld.

  Je kunt nog twee weken wachten, maar deze zaak is voor 99% kansloos. Doe je dit wel, laat het van haar afhangen, maar neem zelf geen acties meer. Is er toch belangstelling, dan zal ze kontakt met jou opnemen, maar ik vrees dat ze dat niet zal doen.
  Je kunt wel met haar samen msn-en, maar hier zal je niets meer mee winnen.
  En als Vriend is het moeilijk en zelfs onmogelijk om daarna haar “Lover” te worden.

  Tip:
  Je kunt haar beter vergeten en door gaan met het Veroveren van een andere leuke vrouw die graag een afspraakje met je wilt. Vermijd voortaan een eerst contact met een leuke vrouw via Msn. Ga er persoonlijk op af.

  Verder sluit ik me geheel aan bij de meningen van @Andy en @Mick

 • @Bernhard

  Oke, deze vrouw ziet je echt niet zitten. Goed dat je ook niet te snel opgeeft. Maar vraag je eens af… wil je bij een vrouw zijn, waarbij je het gevoel hebt die je eigenlijk als 2de keus ziet en wacht tot er wat beters langs komt? Je hebt je sterk gehouden en in overvloed gereageerd… goed werk!

  Al zou ze voor je kiezen, en ga je er op in, dan ga je in schaarse leven. Lijkt mij niet echt een fijne relatie. Houd lekker vriendschappelijk contact met haar en zoek de dame die je aandacht wel waardeert… Denk aan het overvloedsconcept.

  Greetz

 • Hallo allemaal,

  Een tijd geleden ben ik in contact gekomen met een vrouw die ik al kende van mijn studie. Zij is inmiddels afgestudeerd, ik bijna. Na een leuk eerste afspraakje (wat gedronken in een café) is ze pas geleden bij mij komen eten. Beide avonden waren erg gezellig; veel gelachen, vlotte gesprekken over van alles en nog wat. Ik heb al aardig wat geleerd van de e-cursus en de blogs op deze site merk ik tijdens de afspraakjes, maar wat in dit geval heel lastig is; ze is moeilijk te peilen. Ik krijg maar moeilijk een gevoel of ze me nu ‘gewoon leuk’ of toch wel iets meer dan dat vindt of begint te vinden…

  Het is een wat ‘mysterieuze’, nette en verlegen vrouw die zelden of nooit een vriend heeft gehad, zo weet ik via wederzijdse vrienden. Onervaren in die zin dus. Hoewel er heel veel gelachen wordt en alles vlot verloopt zit ze soms ook een tijd met haar armen gekruist (gesloten houding) en merk ik dat ze wat schuchter reageert op momenten dat ik plaaggrapjes maak die bijvoorbeeld over vrijgezel zijn gaan e.d. Hoewel ze zich niet terugtrekt op het moment dat ik haar aanraak (wat ik door haar houding al lastig vind) is een zoenmoment er ook nog niet geweest… bij het geven van de 3 zoenen draait ze haar hoofd zelfs eerder ‘naar buiten’ dan naar mijn mond toe. Wel reageert ze steeds enthousiast als ik haar sms of uitnodig, zegt ze vaak hoe leuk ze het vond en is ze soms ook de eerste die iets van zich laat horen.

  Je ziet, nogal wat wisselende signalen. Op zich niet erg, maakt het ook wel spannend, maar ik merk wel dat mijn eigen enthousiasme hierdoor wat afneemt en dat vind ik jammer… Iemand hier ervaringen mee en/of tips voor?

  Alvast bedankt en al het beste voor 2010!!

 • Hallo Gert,

  Je laat weten dat je je afvraagt of ze je alleen maar als vriend ziet, of meer dan dat. Ik vind dit een slechte uitgangssituatie, want uit jouw houding zou eigenlijk de overtuiging moeten stralen dat ze je leuk vindt. Ja heb je, nee kun je krijgen. Door je niet af te vragen of ze je leuk vindt, zul je je ook ontspannener opstellen.

  Je kunt je misschien ook nog afvragen of zij wel aan je Filters voldoet, wanneer je opmerkt dat je je enthousiasme verliest.

  Rik

 • @Gert,

  Ten eerste wil ik zeggen dat ik het helemaal met @Rik eens ben. Jouw houding en opstelling spelen een belangrijke rol.

  Mijn mening:
  Twijfel je aan haar door haar signalen: Gekruiste armen en de zoenen op haar wang?
  Gekruiste armen betekent niet in iedere situatie een gesloten houding, maar ook een verlegen houding. Het gaat meestal om meerdere factoren van lichaamstaal. Een zoen op haar wangen liet ze toch toe? De zoen op de mond bij deze vrouw die nooit eerder een man heeft gehad komt vanzelf. Het gesprek was vlot en ze had plezier bij jou en voelde zich bij jou op haar gemak.

  Dat ze enthousiast reageert op jou sms en afspraken en dan nog soms eerst reageert, zegt toch genoeg, dat ze meer dan gewone belangstelling voor jou heeft? Het is nu aan jou wat je wilt: Haar vriend of haar lover? Verover haar.

  Succes!

 • @ Gert

  Deze vrouw is gewoon erg verlegen en tikkeltje terughoudend. Je heb deze vrouw aardig veroverd al (ze is toch bij je komen eten) en dat werpt z’n vruchten af… Het probleem ligt ook beetje bij je zelf… Heb je al wat gelezen over het overvloedconcept en het schaarsteprincipe? En de blog: ”word niet te vroeg verliefd”

  Denk dat je al wat gevoelens voor deze vrouw begint te krijgen en dat je er alles aan wil doen om het haar naar haar zin te maken… Word niet afhankelijk van haar… Dat je er voor haar bent en haar gelukkig maakt is al genoeg. De rest komt vanzelf als ze zich wat meer op haar gemak bij je voelt.

  Gelukkig Nieuwjaar alvast en verover haar,

  Mick

 • @Rik, Dirk & Mick

  Hartelijk dank voor jullie reacties mannen! Ben het er volledig mee eens en moet zeggen dat jullie reacties toch een extra ‘steuntje in de rug’ geven. Kreeg vanochtend een berichtje van haar dat ze hoopte me ook in 2010 weer te zien… prima teken dus!

  Nogmaals dank, fijne jaarwisseling en een prachtig 2010!

 • @Gert,

  Leuk bericht.
  Dat zij jou weer een berichtje stuurde bewijst: Ze heeft veel meer dan gewoon interesse in je. (Dit had ik al heel duidelijk vermoed)

  Dit berichtje bewijst ook dat ze zo gauw mogelijk weer een afspraakje met je wilt.
  “Bel” haar en maak zo spoedig mogelijk een nieuw afspraak met haar.

  Ga ervoor en Verover haar! Ze vraagt er om!

  Jij / Jullie ook een goede jaarwisseling en een geweldig 2010.

 • Hey goeiemiddag,

  Dit is m’n eerste reactie nu ik sinds 3 maanden deze blog heb gevonden…

  En wat ben ik victor en jullie allemaal dankbaar dat dit bestaat…!!
  Dankzij jullie heb ik op tijd ingezien dat ik achter een foute vrouw aanzat en ze me bijna gek had gekregen als ik niet op dit juweeltje was gestuit…

  Het loslaten heeft me nog wat moeite gekost (had ik jullie maar een maandje eerder gevonden) maar dankzij de blog ingezien dat ze een spelletje met me speelde en toch niet helemaal aan m’n filters voldeed.. Ze was vooral erg mooi en had blijkbaar het idee dat ik van alles voor haar moest doen… Het prinsessen type zal ik maar zeggen… Helaas kom ik haar nogal vaak tegen op m’n werk, waar ze nu op alle mogelijke manieren m’n aandacht probeert te trekken… Maar nu heb ik natuurlijk wel betere dingen te doen dan een foute vrouw aandacht geven, maar het is wel grappig om te zien…

  En gister een heel leuk meisje haar nummer gekregen en afgesproken na nieuwjaar wat te gaan drinken.. Deze sprong bijna een gat in de lucht toen ik haar nummer vroeg…

  Dus heel veel dank en ik zal me wat vaker laten horen in het nieuwe jaar..!!

  Allemaal de beste wensen en een liefdevol 2010.

  Barry

 • @barry

  Leuk Barry, welkom zou ik zeggen. Ik weet dat ik veel leer van alle mannen die hier moeite in steken om een reactie achter te laten. Waarom mogen vrouwen wel emanciperen en wij mannen niet?

  Als ik nooit over het overvloedsconcept had gehoord, zou ik zwaar in de put zitten, omdat me meisje me gister gewoon zwaar heeft gedumpt. Dankzij Victor, Andy, Dirk en alle anderen geven we elkaar veel steun en maak ik me geestelijk sterker dan nooit te voren… Bedankt jongens.

  Fijne jaarwisseling en ik ga vanaaf lekker leven in overvloed.

  Hallee

 • @Barry,

  Welkom op de site. Fijn dat deze blogs en onze reacties leerzaam voor je zijn.

  Laat ons weten hoe het verloopt met je nieuwe vriendin,en ook.. als je vragen hebt. Heb je de gratis 7 lessen e-cursus al gevolgd? Dit is echt een aanrader en…. het verplicht je tot niets.

  Succes

  @Mick,

  Fijn dat je onze steun en reacties zo waardeert. Graag gedaan! Jouw reacties van de laatste dagen waren trouwens erg leerzaam.

  Wens je heel veel succes en… kweek vanavond bij jezelf zoveel mogelijk Endorfine en Serotonine.

  Straks een nieuw jaar met nieuwe vrouwen die allemaal wachten om Verovert te willen worden.

 • Hey jongens,

  Ik weet even niet zo goed wat ik met deze situatie aanmoet enig advies zou welkom zijn…

  Er is een meisje dat ik al een paar keer gevraagd heb of ze wat wil gaan drinken eerst zei ze ja maar had ze geen tijd.. Geen probleem ik zie haar op m’n werk regelmatig voorbijkomen dus gezegd jammer ik zie je maandag weer…

  Nu om een lang verhaal kort te maken, aan haar lichaamstaal was af te lezen dat ze echt wel wilde. Alleen had ik het gevoel dat ze me aan het lijntje hield of me aan het testen was… Toen ik haar nog een keertje tegenkwam heb ik gevraagd wanneer ze dan wel tijd had… Toen deed ze ineens erg arrogant terwijl ze daarvoor altijd erg leuk deed… Ik snapte er niks van… Misschien had ze het gevoel dat ik achter haar aan liep…
  Voorlopig niet… Was toen haar antwoord waarop ik mij heb omgedraaid en weer verder ben gegaan waar ik gebleven was…

  Ze heeft tot aan deze keer nog steeds geen nee gezegd…

  Eigenwijs dat ik ben, heb ik haar een tijd later een bericht gestuurd met dat ik haar wel een leuke meid vond en haar beter wilde leren kennen. Stuurt ze terug dat ze al zo vaak duidelijk was geweest en dat ze een vriend heeft… Waar weinig van te merken was, want ze flirtte behoorlijk opvallend met me… Waarop ik terug stuurde dat zo’n leuke meid vast een fantastische vriend heeft die haar aanvoelt en niet alleen lieve dingen doet of zegt wanneer hij bang is haar kwijt te raken. En dat nu dat duidelijk is we gewoon met elkaar om kunnen gaan als we elkaar weer eens tegenkomen op werk en dit hopelijk achter ons konden laten…

  Na dat ik dit bericht had verstuurt ben ik 3 weken met vakantie geweest en heb ik haar daarna denk ik een maand niet gezien…

  Toen ik weer op haar afdeling kwam stonden ze me letterlijk op te wachten bij de koffie automaat en haar vriendinnen keken me letterlijk overal na… Ineens ben ik blijkbaar erg interessant…

  Nu heb ik het gevoel dat ze een spelletje met me gespeeld heeft en heb haar een tijdje in haar sop gaat laten koken… Ze heeft tenslotte een vriend zegt ze…. Maar dat ik haar geen aandacht geef lijkt ze helemaal niet leuk te vinden, sterker nog ze probeert nu ineens m’n aandacht te trekken….

  Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu moet… Ik vind haar toch wel erg leuk… Hoe pak ik het nu aan?

  Bij voorbaat dank

  Barry

 • @Barry,

  mijn mening:

  Jouw reactie ga ik verdelen in twee helften: 1e helft (voor de vakantie) en 2e helft (na de vakantie).

  1e helft:
  Je hebt haar gevraagd om te drinken en ze zei “ja”, maar had geen tijd. Je had ook gelijk af kunnen spreken wanneer wel. Dat ze “ja” zegt en geen tijd heeft, wilt wel eens zeggen dat de belangstelling nog niet groot genoeg is. Als ze dat wel had, dan maakte ze tijd. Na die tijd ben je op haar aan blijven dringen. Eigenlijk heb je haar indirect gesmeekt. Het moet “ja graag” of “nee” zijn. Hierdoor stootte je haar alleen af, omdat je je schaars en afhankelijk hebt opgesteld. Niet meer spannend. Om haar “nee” van haar krachtiger over te laten komen, heeft ze als reden (misschien een smoes) gegeven dat ze al een vriendje had. Met andere woorden: Nu moet het duidelijk zijn dat het “nee” blijft.
  Als je twee keer vraagt en ze zegt beiden keren nee, geen tijd, dan kan je het beter laten zitten. Zegt ze nee, geen tijd, maar dan en die datum kan ik wel, dan zit het goed.

  2e helft.

  Je bent nu op vakantie geweest en je hebt bijna een maand niets meer van je laten horen en zien. Heeft ze nu ineens belangstelling? Misschien wel!
  Het kan ook een test zijn en zelfs een uitdaging zijn om je weer te laten vragen.
  Let op! Vraag haar nu NIET meer om een nieuw afspraakje totdat zij het duidelijk aangeeft dat ze interesse heeft in jou.

  Mijn advies: Stel je je voorlopig heel cool en onafhankelijk op van haar (ook naar haar informatiebronnen: haar vriendinnen). Gewoon goedemorgen en verder NIETS meer extra’s. Doe afstandelijk alsof je een nieuwe collega bent. Loop haar gewoon voorbij. Zoek geen oogcontact met haar als het niet nodig is. Blijf ook zoveel mogelijk uit haar zichtsveld. NU gaat zij zich afvragen: waarom doe hij zo?? Hij is zo anders. Waarom ziet hij me niet meer staan? Heeft hij in de vakantie…..? Dit wekt bij haar nieuwsgierigheid op, maaar…ook een antrekkingskracht. Blijf cool! Het voordeel hiervan is: Je kunt haar nu uittesten en ze heeft nu geen vat meer op jou, omdat je je mysterieus opstelt!
  Heeft ze interesse in jou, dan komt zij ongetwijfeld (of haar vriendinnen) om welke reden of smoes jou opzoeken op jouw afdeling. Blijf COOL!
  – Als dat zo is, dan weet je: Ze heeft belangstelling. En…het kan zelfs zo sterk worden, dat ZIJ naar jou toekomt en JOU herinnert aan de aangeboden afspraakje.
  – Doe ze het niet en is dit gewoon maar een test, dan ben je geslaagd voor de test en heb je je Overvloedconcept getoond en behouden. (Ook dit veroorzaakt een aantrekkingskracht).

  Succes!

 • @ Dirk

  Hartstikke bedankt voor dit ruggensteuntje dirk… Zo’n idee had ik zelf ook al maar het is toch fijn om dat bevestigd te horen, dank daarvoor. Het geeft me inzicht hoeveel ik in deze korte tijd ben veranderd dankzij de hulp van deze blog en jullie reacties.

  Dat zij of een van haar vriendinnen me op mijn afdeling op komt zoeken is eigenlijk al gebeurt alleen dan iets anders…

  Het gebouw waarin we werken heeft meerdere uitgangen, ik kom zelf altijd met de trein dus neem ik de zij uitgang van het gebouw. Toevallig met al dat weer van de laatste tijd nam ik en een van mijn collega’s de uitgang aan de voorkant waar ik bijna tegen haar vriendin aanloop, niks gezegd gewoon lachend doorgelopen (we hadden net een collega in de maling genomen) waarop zij ons nakijkt… Een paar dagen later nemen diezelfde collega en ik weer de vooruitgang hij komt nog iemand tegen en ik loop vast naar buiten en draai me om om te kijken waar hij blijft en ineens zie ik haar aan de andere kant voorbij lopen terwijl ze moeite doet om niet mijn kant op te kijken, mijn collega komt naar buiten en we lopen lachend naar de trein.

  Nou is er een parkeerplaats aan de andere kant van het gebouw waar haar afdeling ook zit dus heeft ze helemaal niks te zoeken aan de voorkant… Ik heb haar daar nog nooit eerder gezien… Wel ERG toevallig dat ik haar daar zie lopen een paar dagen nadat ik haar vriendin daar bijna omver liep. En een paar dagen geleden stond ik met een paar collega’s te praten toen ze langs kwam lopen met een andere collega aangezien er een paar mensen tussen stonden heb ik toch naar haar gekeken (ze heeft van die mooie benen;)) maar niet nagekeken ofzo.. Zegt een van m’n collega’s: “kijkt dat meisje nou naar ons, ze staat zo te kijken, kent een van jullie haar?” Dus al m’n collega’s kijken nee kennen we niet, ik heb maar wijselijk m’n mond gehouden want je raad het al… Zij was het.. Gelukkig stond ik achteraan dus herscholen tussen m’n collega’s maar aangezien ik vrij groot ben steek ik er toch een stukje bovenuit.. Ze heeft me natuurlijk gezien en begint ineens te zwaaien en loopt weer verder met haar collega… Ik heb niet gereageerd en ben haar de eerste de beste keer daarna straal voorbij gelopen, wat ik sinds m’n vakantie eigenlijk heel de tijd doe…

  Dus ze komt langzaam steeds iets dichterbij… Maar het is net wat je zegt dirk.. Uiteindelijk moet zij nu de stap nemen om naar mijn toe te komen, niet ik. Dus ik wacht het af en ga ondertussen weer verder met het plezier hebben met andere dames…

 • Hey Barry,

  Fijn dat Dirk je probleem wat helderder heeft gekregen, maar toch zou ik je aanraden om niet te veel na te denken en belang te hechten aan haar doen en laten. Dat gaat namelijk regelrecht in tegen het Overvloed Concept. Maar als je eerlijk bent weet je toch ook wel wat leukere dingen om over na te denken dan de vraag of het logisch is dat zij de vooringang neemt terwijl er een parkeerplaats staat bij haar afdeling etc. etc..

  Aan de andere kant heb ik wel het idee, dat wanneer jij gewoon relaxt blijft, het je toch zal lukken om haar te Veroveren. De ervaring heeft me geleerd dat vrouwen bijna altijd samenwerken als het om (relaties met) mannen gaat. Daarom wil ik je aanraden om nooit op een van haar vriendinnen/ collega’s te vertrouwen, en om vooral af te gaan op wat je zelf vindt.

  Succes!

  Rik

 • Hey rik,

  Bedankt voor je advies. Maar gelukkig hield ik me met haar doen en laten al niet meer bezig. Maar na de reactie van dirk moest ik er weer aan denken.
  Ik zie het als bewijs dat ik op de goede weg ben qwa overvloedconcept en het sterkt me alleen maar om op deze weg verder te gaan…

  Naar haar vriendinnen/collega’s luister ik zowiezo niet want die negeer ik, verder als goeiemorgen kom ik met hun niet en eigenlijk alleen als hun het eerst zeggen,daar ging ik toch niet mee om voor dit gebeuren dus waarom erna ineens wel..?
  Maar wat je zegt over het samenwerken van vrouwen als het om mannen gaat heb je helemaal gelijk dat was me ook al opgevallen.

  Groeten Barry

 • @ barry en de andere mannen

  leuk dat je eindelijk aantrekkingkracht op haar begint uit te oefenen…

  had vandaag ook weer wat leuks meegemaakt sta er nog een beetje van te kijken zelfs
  had vandaag een vrije dag genomen en ging naar nieuwe gsm kijken
  ik loop een winkel binnen en er stond echt een hele leuke dame achter de balie…

  ging een beetje kniezend voor een aantal gsm’s staan, en net zoals een medewerker moet doen waar ie voor betaald word vraagt ze me of ze me kan helpen? ik zeg nou ik weet het nog niet zo goed, zoek een gsm met niet te veel poespas maar wel met een leuke camera? na wat flirten en plagen raakte ze me geregeld aan, ik wist dat dit m,n kans was.

  na een telefoon te hebben gevonden, vroeg ze of ik een nieuw nummer wou?
  ik zei ja en zei zegt dat kost je wel €30,- extra dan kun je beter je nummer behouden?
  meteen reageerde ik en zei pff €30,- kan ik dan niet jou nummer hebben dat kost me niks!
  met een grote glimlach op haar mond en een mooie bloos op haar gezicht zegt ze?
  nee dat is niet mogelijk,sorry…andere keer misschien!
  ik naar huis met in m,n gedachte deze gezellige flirt, kom ik thuis heeft ze op de bon haar nummer gezet met de tekst…je bent leuk, hier heb je me nummer bel je me?

  vond dit erg leuk om ff te vertellen dat plagen toch erg belangrijk is bij het versieren
  bedankt

  greetz mick

 • @Mick,

  Dat is echt een super belevenis! Mooie methode van jou om op deze speelse wijze haar telefoonnummer te vragen.

  Ze heeft geen JA gezegd, maar omdat ze het toch wilde geven, heeft ze het indirect je op deze verassende, grappige en plagerige manier toch gegeven.

 • @Andy,

  Jouw regel: Bij mij is het simpel: Ah, je hebt wel tijd?

  Op deze vraag kan ze ook met NEE beantwoorden. Stel je gewoon voor iets af te spreken om ergens te kunnen zitten en geef haar je pen, zodat ze haar nummer kan opschrijven om telefonisch een afspraakje te maken. Zegt ze “nee” dan is dat dezelfde “nee”, maar je toont je wel Zelfverzekerder, als Leider en een creatieve manier om een afspraakje los te peuteren. Dat waarderen de meeste vrouwen.

  Even dit: Niet elke NEE betekent NEE! Let op ook op haar gezicht en lichaamstaal.
  In bepaalde gevallen kan je van haar gezicht aflezen dat ze nog een poging aandurft.

  Zie het mooie voorbeeld in de laatste reactie van @Mick 6 januari 17.36 uur in de blog Vrouwen Testen Mannen. Die dame van de winkel zei ook nee, maar gaf op dat zelfde moment WEL haar nummer, maar op een indirecte speelse manier.

 • Hey,

  Die tip van Dirk om haar zoveel mogelijk te ontlopen werkt erg goed… Vraag me nu alleen af of het erg is dat ze door heeft dat ik haar probeer te ontlopen of verhoogt dat nu juist de aantrekkingskracht?

  Als ik haar ergens zie lopen neem ik tegenwoordig een andere route zodat ik niet langs haar loop maar wat als ze ziet dat ik haar zie staan en dan de andere kant oploop?

  Voor de rest gaat het erg lekker, veel van haar collega’s vinden me nu blijkbaar ook ineens leuk… Komt dit omdat ze onderling over je gaan praten… Meestal als een je leuk vindt, vindt de rest je ook ineens leuk…

  Barry

 • @Barry.

  Fijn, dat het een goed effect geeft. Je hoeft haar niet letterlijk te ontlopen.
  Het gaat erom dat je ze voelt dat je haar niet belangrijker ziet dan de anderen. Geen extra aandacht en zo weinig mogelijk op haar letten. Dit veroorzaakt een Aantrekkingskracht.

  Als je haar ziet staan zou ik gewoon doorlopen met een “hallo” als je haar passeert.
  Als je haart duidelijk ontloopt merkt ze dat heel goed. Dit zou een averechtse werking kunnen hebben. Ze heeft je even dichterbij gehad. Wat denk je wat ze dan voelt, als ze een beetje in jou geinteresseert is?

  Je hebt de kat af en toe het visje laten zien. Nu kan je de kat het visje een beetje laten ruiken:
  Nu zou je in de kantine een plaatsje dichterbij kunnen nemen en onopvallend kunnen observeren of ze je aandacht zoekt. Doet ze dat, dan weet je genoeg.

  Wanneer ze aan tafel zit met diezelfe collega’s en ze merkt dat je even kijkt, dan kan je je hand opsteken als een groet naar haar collega die tegenover haar zit. Wat denk je nu wat er in haar omgaat? Dit versterkt veroorzaakt nog meer aantrekkingskracht.
  Gevolg: Ze gaat nu nog meer aandacht vragen, totdat……………..ze die krijgt.

  Aan haar vriendinnen (collega’s ) kan je meestal zien wat zij van je vindt.
  Dus… als ze leuk doen, dan weet je nu ook wat ZIJ van je denkt.

 • Hey,

  Vlak voor de jaarwisseling berichtte ik hier over het veroveren van een wat verlegen vrouw die toen aangaf me ook in het nieuwe jaar weer te willen zien. Dat is gebeurd! Begin deze week zijn we samen wat gaan eten en naar de film geweest, waarna ze me ook uitnodigde om haar net gekochte huis te bekijken. Wederom erg gezellig en ik heb het gevoel dat ze zich ook langzaam begint te ‘openen’ en (nog) meer op haar gemak bij me voelt.

  Ik merk nu aan mezelf dat ik het tijd vind worden voor een volgende stap, een eerste ‘echte’ zoen. Maar, hoewel de signalen duidelijk zijn dat ze me leuk vindt, lijkt het alsof ik het juiste moment voor de eerste zoen niet kan vinden… Bij eerdere vrouwen heb ik hier noot problemen mee gehad maar bij haar is het net anders, spannender. Misschien zoek ik ook wel teveel naar het ‘perfecte, romantische moment’ en daarmee beperk ik mezelf in mijn spontaniteit…

  Volgende week komt ze bij me langs om gezellig wat te drinken en een filmpje te kijken, en ervan uitgaan dat de situatie ernaar is ik wil dan toch echt de stap gaan zetten… Ik denk nu al na over hoe, waar en wanneer… dom misschien want het moet eigenlijk gewoon gebeuren zonder ‘plan’. Iemand nog tips?

 • @Gert,

  Leuk dat het op een afspraakje uitgelopen is.
  Zoals je het omschrijft is duidelijk zichtbaar dat ze je leuk vindt.

  Mijn mening:

  Wacht niet niet op een juist perfecte moment om te zoenen, want dat moment kan weleens te laat zijn. Zodra ze je aankijkt en ook op jouw mond let, dan is dat zeker het juiste moment. Ook als ze met haar lippen speelt is dat een aanwijzing dat ze er naar verlangt.

  Waarom lukt het niet bij haar en je vorige vriendinnen wel? Misschien, omdat je te hoog tegen haar op kijkt of bang bent haar kwijt te raken? Zou ze niet net als jij naar een zoen verlangen? Ook zij is een mens zoals jij en ik. Ook verlegen vrouwen verlangen met spanning naar een zoen.

  Wat denk je hoe zij zich voelt als ze haar vriendin vertelt dat ze een geweldige Lover heeft, maar na 2 afspraken nog steeds niet heeft gezoend? Wacht er niet meer te lang mee. Als je niet zoent, zou ze ook weleens gaan twijfelen of jij haar we echt leuk vindt met het gevolg dat ze je alleen nog maar als vriend gaat zien en ondertussen…….

  Houd je ons op de hoogte?

  Ga ervoor en…. succes!

 • @ Gert

  Helemaal met Dirk eens, let op haar non verbale acties. Kijk haar in de ogen, zeg dat ze een lieve lach heeft of dat je blij bent dat ze weer bij je is. Voeg hierbij toe dat je net doet of je een haarlok uit haar gezicht haalt en hou haar mooie hoofd in je hand… Streel haar gezicht hierbij, kijk haar aan en blijf praten met haar.

  Nu let je op haar ogen, kijkt ze van je ogen naar je lippen een aantal keer, of speelt ze met haar lippen door er op te bijten of nat te maken… Dan krijg je groen licht genoeg en is het zeker dat deze zoen voor 95% echt plaats gaat vinden.

  Je weet dat je het moet proberen, anders zou het echt anders kunnen gaan lopen. Gebruik ook niet te veel je tong, speel wat met tong / lippen op een tedere zachte manier en steek hem er zo zeker niet naar binnen of je haar op wilt eten… Volg je eigen gevoel en volg haar een beetje… Komt het vanzelf goed.

  Succes!

  Mick

 • @ Dirk & Mick,

  Wederom bedankt voor jullie reacties! Ik heb haar gisteravond gebeld om iets concreet af te spreken voor morgen, en het gesprek verliep erg vlot en soepel. Hoewel we het er eerder over hadden gehad dat ze mogelijk bij haar zus zou blijven slapen (die woont bijna bij mij om de hoek) zodat we niet op de klok en een wijntje meer of minder hoefden te letten, gaf ze aan waarschijnlijk toch terug te rijden omdat ze zaterdag vroeg weg moest. In eerste instantie zag ik dit als iets ‘negatiefs’, maar al snel realiseerde ik me dat het juist een heel goed teken is dat ze op en neer wil rijden (Maastricht – Eindhoven) om samen te zijn met mij.

  Ik heb in ieder geval met mezelf afgesproken dat ik er gewoon voor ga morgen. Precies wat je zegt Dirk, anders zou het wel eens te laat kunnen zijn… Ik ga ervan uit dat het goed gaat komen want tot nu toe waren en zijn alle signalen alleen maar goed 🙂

  Ik hou jullie op de hoogte!

  Gert

 • @ Gert

  Niks te danken hoor, daar is deze blog voor in het leven geroepen. Ik heb er zelf namelijk ook veel profijt van en het perfectioneert me.

  Take care

 • @Gert,

  Graag gedaan.

  Zoals je alles beschrijft ziet het er goed uit. En wat die zoen betreft…. daar maak ik me geen zorgen meer om, want met jouw inzet gaat die morgenavond zeker komen.

  Wens jullie samen een geweldige dag / avond toe.
  succes!

 • Nou mannen, ik zou jullie op de hoogte houden. Bij deze…

  Lekker met de deur in huis vallend; er is niet gezoend. De avond verliep weer gezellig, leuk gekletst en filmpje gekeken, waarbij ik haar zo nu en dan ook aanraakte. Hier leek ze niet van te schrikken o.i.d. Toen ik het moment op een gegeven moment ‘daar’ achtte, heb ik door haar haren gestreeld, aangekeken en gezegd dat ik het leuk vond dat ze weer bij me was. Ze reageerde direct met “Ik ook, maar…” Toen wist ik wel genoeg, en heb ik niet verder doorgezet.

  Vervolgens zei ze dat ze het heel leuk vond, maar geen verkeerde verwachtingen wilde scheppen. Ik heb hier redelijk onverstoorbaar op gereageerd, door te zeggen dat ze daar niet bang voor hoefde te zijn, dat ik echt niet meteen verliefd op haar was. Dat vond ze heel erg fijn om te horen zei ze toen… Daarna hebben we nog gewoon wat leuk gekletst en heb haar net naar de auto gebracht. Merk dat ik er rustig onder ben en het me niet heel veel doet, maar toch vind ik het wel raar dat het zo is gelopen. Snap er even weinig van 😉

  Goed weekend!

 • Op het moment dat je haar door de haren streelde, had je haar ook moeten zoenen!

  Je moet het ijzer smeden als het heet is. Heb je de E-cursus al?

 • @ Gert,

  Mijn mening:

  Zoals Pieter al aangaf, had je haar tijdens het strelen in haar haar ook kunnen zoenen.
  Ze accepteerde jouw aanraking, dus waarom een zoen niet? Sterker nog: Ze verwachte en hoopte op dat moment OOK die zoen van je. Denk je, dat deze leuke gezellige vrouw die reis alleen had gemaakt om gezellig met jou samen te kletsen en een film te kijken?

  Je tweede alinea :
  In de eerste regel gaf ze min of meer al met haar antwoord aan, dat ze bij jou twijfels had opgemerkt en verontschuldigde tegenover jou en stelde jou gerust, dat jij niet bang hoefde te zijn dat ze meer van je wilde. En nou denk ik dat je een fout hebt begaan, door je te verontschuldigen dat zij niet bang voor jou hoefde te zijn “dat je echt niet meteen verliefd op haar was”. Aan de ene kant is dit een vorm van liefdesverklaring geven en de andere kant zeg je ook dat zij geen verwachtingen van jou moet scheppen.

  Mijn of meer passeerden jullie elkaars gevoelens. Hierdoor is een onzekere toestand ontstaan. Mijn vermoeden is, dat ze nu niet meer iets van haar laten horen. Zo wel, dan zou die zoen er snel moeten komen.

 • @ gert

  je hebt nu de indruk gegeven dat je niet de leiding durft te nemen… Zoals wel al zeiden: JA heb je NEE kun je krijgen… Je nam niet het initiatief het te proberen ook al draaide ze haar hoofd weg. Wat maakt dat nu weer uit, je hebt het geprobeerd en die zoen die was er gekomen, geloof me. Nu maak je je het iets moeilijker, maar niet onmogelijk. Neem haar mee naar een leuk avondje uit, raak haar meer aan en geef een welgemeend compliment over haar uiterlijk (het liefst alles boven de gordel). Zoals je haar zit leuk, of als ze oorbellen in heeft, een compliment over haar oorbellen… Probeer het later op de avond nog eens een keer!

  Weet als een vrouw de moeite neemt om dichter bij jou te zijn, ze echt meer van je wil. Dit is ook een beetje zelfsabotage of onzekerheid op het moment suprême dat je haar niet zoende. Ze wil bij je zijn. ze doet moeite contact met je te houden, ze aanvaard jouw aanrakingen, allemaal hints dat ze je echt ziet zitten. Vaak geeft de vrouw ook aan via lichaamstaal dat ze er behoefte aan heeft… Je moet er meer voor gaan knokken nu en die zoen plaats gaan laten vinden, anders zal haar interesse snel verdwijnen.

  Succes

 • Bedankt Dirk

  In de 2de alinea aan het bericht aan Gert liet me ff zien dat ik die fout regelmatig ook maak… Vrouwen laten graag op een indirecte manier weten wat ze willen en voelen dit vergeet ik nogal eens……

 • Hey mannen,

  Nou heb ik ook zo een vraag. Het schijnt dat vrouwen je testen of je onverstoorbaar bent als ze afstandelijk reageren… Nu wil je natuurlijk een gezellig praatje met haar maken en haar beter leren kennen. Maar wat als ze niks echt terug zegt kun je haar ook niet echt openen. Wat doe je dan juist om haar wel tot je aangetrokken te laten voelen en vertrouwen te laten ontstaan?

  Greetz

 • Leuk om jullie reacties weer te lezen!

  Zit veel waarheid in. Inderdaad Mick, wat je zegt, het is ook een stukje onzekerheid. Met name omdat haar signalen er zijn zoals jij ze omschrijft (en wat Dirk ook zegt, ze komt niet echt niet alleen voor een film), maar ze verder echt heel weinig laat merken. Ze raakt me niet aan o.i.d… ik kreeg heel erg het gevoel dat ze zelf zenuwachtig was die avond en (ik denk ook door haar weinige ervaring) zich geen houding weet te geven. Het zou me niets verbazen als haar reactie ook (vooral) uit een angst voor het onbekende komt.

  Vanochtend kreeg ik nog een sms van haar, waarin ze ook schreef dat ze “dit niet gewend is” en “er niet zo van houdt als iemand dichterbij komt dan ze nodig vindt”. Maar ze vindt het onzin om daar een probleem van te maken schrijft ze tot slot. Ik merk nu wel aan mezelf dat ik niet weet of ik hiermee door wil gaan; het gerserveerde en ‘keurige’ zijn ergens heel mooi, maar ook eigenschappen waarvan ik me sterk afvraag of ik daar gelukkig van wordt. En dat is toch waar het me om gaat! We zullen zien.

 • Tijdens een scenario bedacht ik me ineens hoe goed vrouwen kunnen testen. Heel veel vrouwen vertonen het gedrag van overvloed en kunnen bijzonder goed filteren. Dit doen ze door vragen te stellen, maar ook onopmerkelijk. Ze zoeken WERKELIJK de man waar ze zich toe voelen aangetrokken. Ik denk dat wij mannen snel genoegen nemen met een leuk lichaam.

  Ik let er vooral de laatste tijd op hoe sommige vrouwen mij (in)direct laten weten dat ik niet voldoe aan hun filters. Ook de manier waarop ze flirten is voor mij interessant. Ze keurt je af op een speelse manier. Ik leer van hun, zelfs als de verovering mislukt.

  @ Mick,

  Allereerst je hoeft niet per se een vrouw te veroveren die niet leuk reageert op jou groet.
  Misschien is dat voor jou een signaal dat ze niet vriendelijk genoeg is. Wat jij voorkeur is. Hoe ik daar op in zou gaan is met een juiste mentaliteit. Stel dat ze je afwijst om wat voor reden dan ook, dan is de juiste mentaliteit echt belangrijk om haar (mogelijk) alsnog positief te laten reageren. Met deze kan ze je haast niet afwijzen.

  Werk naar aan je mentaliteitskenmerken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat ze naar jou idee allemaal ongeveer een 8 verdienen. Blijf lekker rustig oefenen en doe alles lekker stapje voor stapje.

 • @ Gert.

  Beetje late reactie, maar al bij je eerste mail had ik de indruk dat ze niets wilde.

  Als ik één ding geleerd heb is het wel om mijn ego totaal opzij te zetten en naar de werkelijkheid te kijken, niet wat ik wil zien. Ik lees hier veel reacties waarbij mannen allemaal verklaringen hebben. Dat zijn dingen die ze zelf aannemen. Ik denk meteen, ze vind je niet interessant anders had ze geen smoes verzonnen om je af te wijzen.

  Als vrouwen echt geinteresseerd in je zijn, doen ze (bij wijze van spreken) een moord voor je.

  Het feit dat ze je niet aanraakt e.d. zegt eigenlijk al genoeg. In dat geval kan je ze proberen te kussen, mocht ze dan een smoes verzinnen of haar hoofd weg draaien, dan heb je zekerheid.

  Ik las ook dat het initiatief vooral vanuit jou kwam, dat zegt ook veel. Als vrouwen je mogen dan helpen ze je.

  Ik neem aan dat jij ook het berichtje van die vriendin van je ex had geschreven.

  Als ik dat lees en ze zegt dat ze zich rot voelt voor je ex dan denk ik meteen, oh dat is vreemd, want je voelde je niet rot genoeg om de eerste afspraak af te zeggen. Realiteit is dat ze je niet interessant genoeg.

  Om de aantrekkingskracht te vergroten, zul je ze de kans moeten geven om aan je te denken, dat wil zeggen, elkaar zeker niet meer dan 1x per week zien. Give ‘em the gift of missing you.

  Ik heb overigens ontzettend veel geleerd van doc love op de site askmen.com. Leuke artikelen om te lezen en hij is ontzettend nuchter.

  Ik ben nu eigenlijk zo ver dat ik intussen echt waardeer wat ik wel heb, in plaats van bezig te zijn met dingen die ik niet heb. Ik het leuk vind het dan ook hardstikke leuk om vrouwen te klieren en aan hun haar te trekken e.d., maar mijn vrijheid en eigen leven vind ik zoveel meer waard, dat ik ook geen moeite meer doe. Dat werkt ook erg aantrekkelijk bij vrouwen trouwens.

  Succes!

 • Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier, tenminste lees al een tijdje deze site door en heb me vandaag maar ingeschreven voor de gratis e cursus.

  Maar nu zit ik toch met een vraagje.

  Er is een meisje dat ik af en toe zie op m’n werk dat ik wel leuk vindt. Nu heb ik haar al een paar keer aangesproken en dat ging allemaal heel goed, sloeg niet dicht ofzo en we hadden een kort maar leuk gesprekje. Ik heb haar toen niet mee uitgevraagd. Stom had ik wel moeten doen natuurlijk. Ik heb haar wel toegevoegd op Hyves en ze heeft geaccepteerd. Leuk dacht ik… Na haar een paar keer vluchtig te hebben gesproken (ook leuke gesprekjes) op werk heb ik haar zo’n 4 of 5 weken niet gezien. Denk ik stuur haar een bericht op Hyves dat ik haar al een tijd niet meer had gezien en hoe het met haar gaat.
  Kreeg een leuk berichtje terug met “wat lief dat je me een berichtje stuurt,bla bla, ik ga binnenkort op vakantie 3 weken enz

  Ik dus een berichtje terug gestuurd dat ik af en toe best lief kan zijn en dat we elkaar bijna nooit zagen en dat we daar wel wat aan konden doen als zij dit ook wilde..? M’n telefoonnummer erbij… Nooit meer wat gehoord en dat is nu zo’n maand geleden.. Ze is 3 weken op vakantie geweest dus oké.

  Nu kom ik haar onverwacht tegen en onze blikken kruisen elkaar terwijl ik wat sta weg te gooien en ik kijk dus weg om te zien of ik het wel in de prullenbak gooi en niet ernaast en ik draai me om en is ze snel doorgelopen zonder wat te zeggen. Ik had achter haar aan kunnen gaan en haar opnieuw aan te spreken maar ik heb zelf het idee dat als ze me leuk had gevonden ze me zelf wel had aangesproken of heb ik het mis..?

  Wel heb ik haar voor ze op vakantie ging nog een keer gezien maar toen heb ik heel spontaan naar haar gezwaaid en toen ging ze helemaal kijken of ik het was en reageerde ze of ze heel blij was me te zien alleen hadden we toen geen kans om met elkaar te praten omdat ik heel druk aan het werk was.

  Nou is mijn vraag of het nu echt teveel gevraagd is dat ze me zelf aanspreekt, we hebben tenslotte al vaker gepraat en toen heb ik haar iedere keer aangesproken en reageerde ze heel leuk…

  Voor de rest heb ik veel aan deze site.. Laat me inzien dat ik niet teveel moeite moet doen maar hun de moeite moet laten doen… Keep up the good work boys..!!

  MzzL DJ

 • @ Dirk-Jan

  Leuk dat je mee doet. De E-curcus zal je absuluut een inzicht geven in wat vrouw veroveren inhoud. Maar er is meer; het E-choachsysteem is wat mij betreft compleet. Maar schaf dat pas later aan..

  Je verhaal. Het is goed dat je initatief hebt getoont door haar jou nummer te geven en haar hebt laten weten dat je open staat voor een afspraakje. Maar…
  Het kan beter. De best manier is ter plekke met een vrouw iets gaan doen. Gewoon elkaar beter leren kennen, basta. Als dat niet kan om wat voor reden dan ook, dan noteer je haar telefoonummer zodat je iets kunt afspreken voor een keer dat het wel uitkomt.

  De kern van dit artikel houd in de wij mannen moeite moeten doen; initatief nemen. De moet je natuurlijk wel volgen, anders gaat het nergens heen 😉

 • @ Milan

  Bedankt voor je snelle reactie…

  Kijk op je werk is het nogal lastig om meteen wat met een vrouw wat te gaan doen,je bent immers aan het werk. Ook is het lastig afspreken als je beide onregelmatig werkt en we dus ook nooit dezelfde tijd klaar zijn en dus niet samen bv de trein kunnen pakken of na werk wat gaan drinken. En op werk hebben we dus gewoon geen tijd om elkaar echt beter te leren kennen, ik heb zelf het gevoel dat ik m’n stukje wel gedaan heb,meer doen geeft me zelf het gevoel van achter haar aanlopen of bedelen.

  MzzL DJ

 • Dag iedereen,

  Waarschijnlijk is dit weer een moeilijk geval om iets met zekerheid te kunnen zeggen, maar jullie mening is alleszins welkom.

  Met een vrouw kwam het zover dat er een lichte vorm van ruzie ontstond en een woordenwisseling via mail volgde. Alhoewel ik wel wist dat dit geen probleem hoeft te zijn, wou ik ook geen risico’s nemen. Ik stuurde een mail met de vraag: “Ben je kwaad ?”

  (geen antwoord)

  Ik besloot de touwtjes in handen te nemen, en haar eens (beleefd) maar kordaat duidelijk te maken dat ik er eigenlijk wel een probleem mee had dat ze niet antwoorde. Dus niet smeken alstublieft antwoord mij, maar het kwam eerder neer op: het maakt mij weinig uit, maar ik kan er niet echt mee lachen dat je niet antwoord.

  Haar antwoord: “Ik dacht dat uit mijn vorige mail voldoende bleek dat ik niet kwaad was, vandaar dat ik niet antwoordde.” (En ze draaide volledig bij: afsluiten met groeten enz…)

  “En mijn vraag dan ??? Heb je daar geen rekening mee gehouden, was deze niet duidelijk.” (dacht ik).

  Was dit een test ? Ging ik in de fout door te vragen of ze kwaad was ?

 • @ Ruben,

  Leuke vraag.
  Ik herken de vrouwelijke elementen in soortgelijke sitaties.

  We weten dat vrouwen meer gevoeliger, intuitiever en emotioneler zijn dan wij mannen, maar we begrijpen het niet echt. Het is daarom een kwestie van je goed proberen voor te stellen (gevoel) hoe de belevingswereld van vrouwen verschilt met dat van mannen.

  Vrouwen zijn veel indirecter dan mannen en voelen mensen meer aan. Daarom houden vrouwen niet altijd van mannen die nog eens gaan vragen of ze boos is of juist blij is. Ze wil een man met gevoel voor empatie, want pas dàn voelt ze zich begrepen, raar he?
  (en anders om vinden vrouwen het dus ook raar)

  Het kan natuurlijk ook een test zijn. Is ie onverstoorbaar ja of nee? Wees een bulldozer en sta als een rot in de branding voor je eigen wil.

  De beste medicijn tegen ruzie is het gedrag te vertonen dat er geen ruzie aanwezig is. Zet jullie contact weer luchtig verder…

 • ken al een tijdje een meisje via internet. ik had victors tips opgevolgt en heb het contact over gezet naar vooral telefonisch contact. dat was heel leuk, het klikte zo goed dat het wel leek alsof het voorbestemt was. dat zei ze ook letterlijk zo tegen mij. we zouden in de vakantie wat gaan afspreken. ik bogon ook al best wel verliefd te worden.

  maar nu kwam ze laatst ineens met een verhaal dat ze zon wilde nacht heeft gehad met een andere jongen. daar heeft ze nu ook een relatie mee volgens mij. maar het leek wel alsof ze me uit probeerde te dagen tot concureren. nou ik was gelijk weg.

  nu zit ze als een gek aandacht van me te vragen, maar ik wil haar niet eens meer veroveren. het doet me alleen maar pijn, heb eerder een hekel aan haar gekregen.
  wat vinden julie is dit een reden om er mee te stoppen?

 • @ M

  Natuurlijk worden er spelletjes gespeeld tijdens het veroveren, maar laten we het vooral leuk houden.
  => Ik vind dit er dus ook over, voor mij zou het een reden zijn om te stoppen.

  Zelfs als ze dit niet als test bedoelde en inderdaad een wilde nacht had en daarna weer bij jou wil zijn, dan nog zou ik het een reden vinden om te stoppen, het getuigd immers van iemand die zwak achter zijn keuzes staat. Dit kan problemen geven als je daadwerkelijk een relatie aangaat. Duidelijkheid i.v.m. emoties (op wat onschuldig spelen na) is essentieel, wie daarmee foefelt doet riskante dingen

 • @ M.,

  Als je het echt niet meer zitten, dan zou ik inderdaad niet meer afspreken. Verliefd worden nog voordat je iemand beter leert kennen (door af te spreken) is erg onhandig. Dan kan het al gauw pijnlijk worden.

  Anders… Je hebt geen idee hoe ze echt is en wat er gaande is. Misschien hoopte ze dat je meer je best ging doen om haar te Veroveren. Maar dat deed ze dan wel op een erg onhandige manier…

  Je ziet, er is een kant-en-klaar-antwoord. Meestal spreek ik daarom graag met iemand af omdat het weer een extra ervaringsbouwsteen oplevert. En wie weet wat er gebeurd.

 • @ Victor

  het was een type die het leuk vind om jongens lekker voor haar te laten vechten. ik ben er mee gestopt, en dat voelt ergens wel goed.

  hoewel het veroveren in het begin me heel gemakkelijk af gaat, komt die verliefdheid al snel opzetten. ik heb laatst eens wat opgezocht over hoogsensitieve personen, daar herken ik me erg in. misschien heeft dat er mee te maken?

 • Heej jongens,
  ik wist niet precies onder welk artikel ik moest plaatsen, maar dat terzijde ^^

  Ik ga nu al een maand met een meisje om dat ik best leuk begon te beginnen. Het begon gewoon met gezellig afspreken, maar begin haar steeds leuker te vinden. Nu was ik laatst boos op haar, eigen voor geen reden. Ze reageerde een hele week niet op haar mobiel, nu wist ik al dat ze niet vaak op haar mobiel zit. Maar ik zag haar steeds weer online komen en je fantasie vult het dan wel in. Maarja, nu hoorde ik van vriendinnen dat ze ook niet tegen hun praatte, dus voelde me wel een beetje schuldig 😛 heb ook toen ze hoi tegen mij zei in het echt een beetje kortaf gedaan. Daarna heb ik nog 2x met haar afgesproken met vrienden erbij, maar ik focuste me toch teveel op haar. Dus ik kwam een beetje irritant over, wat ook niet echt handig was hehe. Maar nu dacht ik laatst ; Oke, laat ik eens helemaal opnieuw beginnen, met een schone lei. Dus dat heb ik gedaan. Nu ben ik laatst met haar,vriendinnen van haar en mijn vrienden naar een festival geweest. Ik wist dat ze een beetje ‘schuw’ van me was geworden en niet echt meer oogcontact durfde te maken. Maar nu was het toch wel heel erg, elke keer als ik haar aankeek, keek ze gewoon weg. Of ze ging met de rug naar ons toe dansen, ze was een beetje afwezig 😛
  Maarja ik zou me daar niks meer van aantrekken en zoiezo niet personelijk aantrekken. Want het kan door allerlei dingen komen. Dus ik maakte gewoon lol. Het festival heeft mijn ogen trouwens ook geopend dat er echt genoeg goed uitziende damens rondlopen, hielp ook wel een beetje 🙂
  uiteindelijk gingen we even ergens zitten en de meiden volgden ons. Nu was er gewoon overal plaats, maar ze kwam toch naast mij zitten (wat ik niet had verwacht, omdat ik dacht ze beetje ‘bang’ voor me was geworden :P). Ze ging zitten en legde haar hand op de binnen kant van mijn been. Ik schrok er wel even van 😛 Maar voelde wel dat ze me nog eens kans gaf en daarna praatte ze ook gewoon weer. Ook in de bus terug. Zij zat naar haar vriendin en ik kom tegen over hun zitten. Gaat ze toch naast haar vriendin weg en komt ze naast mij zitten. Hebben we toch nog heel de bus reis vol kunnen praten over allerlei dingen ; vakanties, afkomst, dat we vaker naar feesten moeten gaan en natuurlijk over de avond zelf. Toen ze weg ging gaf ze me ook nog een dikke knuffel.
  Ik ben wel blij dat het toch eindelijk eens gezellig kon lopen 🙂 maar nu weet ik zelf niet echt wat ik moet doen. Ik weet dat ze niet snel iemand vertrouwd omdat ze op een harde manier is gedumpt. Dus alleen met haar iets doen gaat al moeilijk, ze haalt dan al snel een vriendin erbij. Toch blijven we elke week afspreken, maar dan wel met anderen erbij. Maar toch voelt het of ik alleen met haar afspreek, omdat wij meestal samen het meeste praten en soms afgescheiden zitten van de anderen.
  Nu is mijn vraag of het nog wel ‘nut’ heeft om te blijven afspreken of moet ik iets veranderen?
  Hoop op een kritische reactie ^^
  alvast bedankt!
  Johan

 • Hey!

  Ik zou wat meer proberen zelf te ondernemen. Dus een situatie creeëren tijdens zo’n ontmoeting dat je alleen met haar bent. Of expliciet met haar alleen proberen af te spreken.
  Zo laat je merken dat het je om haar gaat, zonder dat je al je kaarten verspeelt dat je haar leuk vindt etc!

 • @bertje
  Bedankt voor de reactie. ik probeer meestal een ruimte te creeëren dat wij ‘alleen’ zijn. Zo ga ik meestal als snel naast haar zitten op de bank en praten we meestal met onze lichamen naar elkaar toe, zodat het lijkt of wij er alleen zijn. Meestal voelt het dan al wel of we alleen zijn, teminste op dat moment.
  Maarja, zoals het Victor het ooit beschreef ; “Ze is ‘danserig’ “. De ene keer is ze eenmaal wat losser als de andere keer. Maar om expliciet met haar af te spreken word nog moeilijk, al zal ik het wel een keer willen proberen 😛

 • Even nog als een toevoeging.
  Vandaag hadden we sportdag met de klassen. Nu maakte ik gewoon lol zoals ik dat doe, lekker gek. Ik merkte toen zelfs al aardig veel aandacht kreeg door meisjes waar ik eigenlijk nooit mee praat. Maar nu vlogen de blikken in het rond. Ik voelde me al gelijk een stuk beter door ^^
  Nu was ‘zij’ er ook. Ook van haar kreeg ik aardig veel blikken. Wat ik ook merkte is als ze iets zegt tegen me, me expres nog even aanraakt. Valt heel veel op, maar dan zou je zeggen dat het wel overduidelijk is. Maar toch, ik probeer via whatsapp tegen haar te praten. Ze blijft toch elke keer een keer te antwoorden en dan niks meer. Zo zal ik het even citeren :

  ik : “Heej” “jullie hadden echt gewoon met geluk gewoon ^^”
  zij : haha, neej echt niet. Wij waren gewoon goed! ^^
  ik : “Haha miss een beetje dan ;)” “Maar met een ronde bal zou het wel beter gelukt zijn! xD”

  Vervolgens zie ik haar enkele keren online komen op whatsapp en blijft ze niks zeggen. Nu weet ik dat ze van de voorgaande keren ook zo was en een ‘reden’ voor had. Maar dit is eigenlijk gewoon nog een normaal gesprek, niks bijzonders, maar toch stopt ze in een keer met praten 😛 Nu weet ik, allerlei factoren spelen daar een rol in. Maar dan toch, ik kon toch niet alleen in het echt met haar praten? Dat is dus 1 a 2 keer per week 😛

  Als iemand tips/reacties of iets anders heeft, plaats het ik zal het zeker waarderen ^^
  Johan

 • Hier heb ik het volgende probleem.
  Er zijn twee dames die me testen.
  De ene zegt op een uitdagende speelse manier dat ik een mietje ben. Om achtergrond informatie te verschaffen zal ik dit meegeven. Het is dame die ik al een tijdje ken, die is nog vrijgezel want die gedraagt zich zo, ze noemt geen man in haar leven dus bij deze zit ik safe. Het is ene die wel plezier maakt. Telkens dat ze me tegenkomt noemt ze me een mietje of iets anders of een andere reactie uittelokken, ik blijf dan koel en onverstoorbaar en ik lach ermee. Hoe moet ik hiermee omgaan?

  De andere dame noemt me dat ik gene man ben. Zij heeft telkens een grote mond en vertoont zo een beetje arrogantie in haar gedrag. Ik vind het wel fijn als een dame dat heeft maar constant, dat vind ik wel erover. Voor me is het een tegenpool, eentje die ook wel single is, het wel ene die neerkijkt op de mannen. Ik trek er me niks vanaan Hoe kan ik hier het beste op reageren? ( voor mijn part laat ik deze vallen als een baksteen)

 • @ Andy,

  Slaag vanzelf voor elke test van vrouwen

  Tijd om die eerste dame een bijnaam te geven die prikkelt, gebruik voortaan altijd die bijnaam.

  Gaat ze verder speels met je om? Zo niet, en helpt het gebruik van haar bijnaam niet, dan geef ik het advies om niet meer met haar om te gaan.

  En de vrouw die aangeeft jou niet als man te zien, laat haar links liggen. Verbitterde mensen doen het humeur van anderen weinig goed.

 • Dankuwel voor de reactie Victor,

  Ik was er op dat moment toen ze dat zei er niet mee bezig met haar zaken of haar testen. Ik merkte het wel op maar ik glimlachte verder alsof er niets gebeurd was. Dan was ze nogal ingetogen, precies dat ik haar negeerde. Ik reageer niet op vrouwelijke testen buiten dat ik niet eens opmerk of bewust van ben.
  Ik straal echt ongelooflijk, zelfs kameraden van vroeger zeggen dat ik een speciale effect heb, ze merken het wel. Over de overvloed concept, ik heb nu echt veel keuze, soms doe ik zaken dat ik zeggen, waar ben ik nu mee bezig? (Ik doe spontaan een gesprek met ene, over luchtige onderwerpen zonder dat ik het echt wou voor die gesprekken)

  Toch klap ik nog steeds vast of als ik echt wil kan ik niets uitbrengen, zelfblokkage.
  Een voorbeeld van vandaag. Ik stapte naar de tramperron, ik stapte in en nam plaats op de tram bij de tweezitbankje. Een paar momenten later kwam daar een zeer knappe jonge dame van mijne leeftijd of iets jonger naast me zitten. Af en toe keek ze naar mij terwijl ik net naar buiten keek, terwijl ik dan terugkeek was ze plots met hare gsm bezig, daarna met haar te spele, dan haar korte rode rokje ermee te spelen.
  Dit zijn flirtsignalen maar dan wordt je ook getest, ben jij bereid om contact te maken? etc
  Blijkbaar moet ik nog oefenen in de ijsbrekercursus om echt zonder verlegen te zijn, die knappe dames aan te spreken. Ik zie er nu echt genoeg, groot verschil met voorgaande jaren. Ik weet zelf van mijn eigen, het slechts een kwestie van tijd voor ik 1 eindelijk weer eens voor mijn eigen heb. Ook al leeft ge in overvloed concept, merk ik wel dat er paar zijn op nonverbale wijze uw gaan uittesten. Gisteren was voor me een zeer goede topdag. Ik heb gesprekken aangegaan met 5 verschillende dames, wat ik voorheen nooit deed. 4 ervan waren jonge dames van rond mijn leeftijd en dan daarna nog een moeder in gesprek geraakt over haar dochter die er niet ver naast zat. Ik denk dat ik toen een mooi visitekaartje heb afgeleverd bij die moeder. Meeting the future family in law hahahaha.

  Welke vrouwelijke testen er mogen komen, ik ben er klaar voor.

 • Hallo allemaal,

  Echt heel veel nuttige informatie kun je hier vinden!

  Ik wil zelf ook heel graag wat delen en alle advies is welkom. Een paar weken geleden heb ik op school een meisje ontmoet en we kennen elkaar inmiddels paar weken. eerste 2 weken ging het heel goed en ik bleef ook heel cool en we hadden ook meteen een klik. Ik had gezien dat ze mij leuk vond en ze toonde interesse. Ze vroeg me al eerste week of ik een relatie heb. Ook mijn vrienden zeiden dat ze zoiets bij haar hebben gemerkt. Volgende punten hebben de situatie een beetje veranderd en dat is voor mij dan verwarrend. Ten eerste ze heeft heel veel dingen meegemaakt en ze heeft nog steeds andere persoonlijke problemen waarmee ze moet dealen, dus ze is niet 100% haar zelf. Ze reist ook iedere dag paar uurtjes en dat maakt ze dus moe en daardoor heeft die dan ook minder tijd voor mij en haarzelf. We vertrouwen elkaar ook en we hebben heel veel persoonlijke dingen met elkaar gedeeld. Laatst gingen we samen reizen in de trein en we hadden het over een klasgenote van ons die zij een LOSER vindt. Ik heb iets gezegd en weet niet of het slim was. Ik zei van ik heb gemerkt dat hij jaloers is als we samen zijn en verder zei ik van ik snap die gast niet, hij heeft een relatie en 2 kinderen thuis en waarom wil je het nou voor andere mensen verpesten. Ze reageerde na paar seconden: hmm je bedoelt toch niet wat ik denk? en ik deed als of ik haar niet begrijp en ze zei dan waarom denk je dat hij jaloers is? Ik wilde de onderwerp dan veranderen en niet meteen antwoord geven en ik zei: aaach dat vertel ik je later wel want ik moet het zeker weten. Los hier van heb ik haar ook 2/3 keer gevraagd of ze iets na school wilt gaan doen en iedere keer kon ze niet. dat is niet erg want ze wilde niet van me af of zo. ze heeft weinig tijd en moet lang reizen, maar toch ging ik het met haar bespreken. Weer iets dat niet echt slim vind: Ik zei laatst tegen haar van ik merk dat je niet echt je zelf bent en je doet ook een beetje arrogant laatste tijden, ik heb je 2/3 keer gevraagd of je iets wilt doen en iedere keer zeg je nee. Ik wilde dus hiermee duidelijk zijn en haar bewust maken van haar gedrag. ze vond het ook erg en zei dat ze het niet zo bedoelde en ze zei dat we alles moeten vergeten en opnieuw beginnen.Ze ging ook heel netjes haar situatie uitleggen en ik zei ok dan misschien dat we het voorlopig niet over uitgaan moeten hebben. Dat vond ze ook erg en ze zei misschien kan ik wel in komende weken afspreken. Ik zit nou te twijfelen of het goed is dat ik haar weer zo iets vraag. ik bedoel als ik iedere keer vraag van wat doe je deze week of wil je iets leuks gaan doen lijkt het als of ik te veel push en het komt dan alleen van mijn kant.

  Ze doet laatste paar dagen dominant en wilt mij soms commanderen. Ik weet niet precies of al die dingen nou een test zijn of dat ze haar zelf hoger ziet dan mij? Ik word echt GEK hier en vandaar dat ik heel veel details heb geschreven. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. ALVAST BEDANKT allemaal

 • Ik vind de omgang met mensen sowieso heel complex. Het zou veel gemakkelijker zijn mochten mensen duidelijker en rechtlijniger zijn, i.p.v. niet duidelijk of verdoken aan te geven wat ze willen zeggen. Bij dieren kan ik veel beter aanvoelen wat ze willen, die zijn veel duidelijker, vooral bij honden heb ik dat. Zo ken ik een hondje, het is niet het mijne, met wie ik de beste band heb. Veel beter dan met de meeste mensen. Er is maar één reden waarom ik geen hond heb. Ik ben veel te vaak niet thuis, en dan zit dat beestje veel te lang alleen en dat kan ik niet over mijn hart krijgen.

  1. Beste Glenn, helaas is menselijk gedrag, zeker als het om sociaal gedrag gaat, inderdaad complex. Het is niet anders.

   Wat jammer dat een hond als huisdier niet mogelijk is. Misschien kan het wel in de toekomst?

 • Mooie blog,
  Zoekend naar een antwoord op mijn vraag kwam ik hier terecht. Een mooie blog. Ik hoop dat iemand zijn idee hier over kan geven.

  Al geruime tijd komt er in mijn mannen huishouden een zorgende vrouw over de vloer. Ze is veel jonger te veel maar onze persoonlijkheden sluiten naadloos aan. In het begin gaf ze aan dat ze erg graag kwam en het ook fijn vond met veel nadruk. Voor we gaan werken en voor dat ze weer gaat drinken we koffie en praten over van alles. Nog haar nog mijn leven is een geheim zeg maar. Wel laat ze niet het achterste van haar tong zien als haar gevoel te sprake komt. De eerste maanden gingen voorbij zonder dat ik het echt door had dat er signalen gegeven werden zoals ik heb een valentijnskaart gehad maar ik weet niet van wie etc.

  Als we praten kijken we elkaar voortdurend aan er is geen afdwaling of wat dan ook en de lichamen zijn zo gedraaid als uit de boekjes inclusief voet houding rug handen open polsen en nek zichtbaar etc niets mis mee. Het kletsen gaat ook tijdens het werken door. Ook haar flirten. Ze speelt met haar haar en nodigt uit om het aan te raken. Ze kijkt me steels aan of kan soms niet uit haar woorden komen. Vaak laat ze ook zachte geluidjes tijdens het werken horen als een moeder kloek. Op sommige momenten is het contact te sprake geweest waarbij ze aangaf zo bij alle mensen waar ze komt te zijn en het gewoon te vinden met zoveel gevoel te praten het zou anders maar saai zijn zo beredeneerde ze.Stomme ik stamelde dan wat onzin en liet het er weer bij.

  Uit dank geef ik haar kleine dingen op speciale gelegenheden waarbij ik merkte dat ze er wel van in de war raakte en niet goed wist wat te zeggen.Van haar kant uit is er geen aanraking. In het begin een slap handje wat ik op een gegeven moment heb afgeschaft. Hoogstens een terloopse vluchtige aanraking van mijn hand. Geplande nieuwjaarskussen etc zijn ook geen vanzelfsprekendheid en moeizaam. Vandaar uit zit niet echt groei. Wel maakte ze met regelmaat een groot vraagteken met haar lichaam bij afscheid. Moeilijk voor te steleen maar zie het maar als voeten op de grond dan het lijf vanaf het bekken naar links buigen in een boog en dan met nek en hoofd het open rondje van het vraagteken af maken. Soort van mime zeg maar.

  Na een paar maanden had ik opeens een wee gevoel als ze weg was. Eerst kon ik het niet plaatsen dat het haar betrof maar na een paar keer besefte ik dat zij het was waar ik verliefd op was geworden. Gezien de onoverbrugbare punten en de wetenschap dat ze indien wederzijds het toch niet zou willen, probeerde ik het weg te duwen. Helaas door het flirten werd ik getrokken als een magneet.

  Een paar maanden geleden flirte ze dusdanig met haar haar dat ik het wel aan had moeten raken ik besloot het niet te doen. Echter tijdens het werken heb ik bij het passeren onbewust mijn hand op haar zij gelegd. Het was een onbewust maar geplande toenadering even later deed ik het weer en nu stelde zij zich wel open door mij lachend aan te kijken en haar hoofd opzij naar mijn hoofd te bewegen. Omdat ik niet bewust was dat ik het deed ondernam ik ook geen actie. Het heeft zo moeten zijn. Toen ze weg was besefte ik wat er gebeurd was. De week erop Gebeurde er niets bijzonders anders dan dat ze opeens meer volgend in mijn handelingen werd. Zoals pas koffie gaan drinken en roken als ook ik zat wat daarvoor niet gebeurde. Ook werd ze heel open over haar agenda bijvoorbeeld wanneer ze wat ging doen en hoelang het duurde. Ik besloot mijn gevoelens kenbaar te maken met de verwachting dat ook ik de onhaalbaarheid er van in zag maar met de hoop dat contact op vriendschappelijke basis (dus niet als man/vrouw tinder of wat dan ook) mogelijk werd.

  Zij gaf aan dit niet te wensen. Ze gaf aan dat ze mij de verliefdheid ook niet kwalijk nam maar helaas mij niet anders dan aardig te zien en als onderdeel van haar werkzaamheden. Ze hoopte dat ik nu niet afstandelijk ging doen en we op dezelfde voet door konden gaan. A passant vertelde ze die week ook een date te hebben waarmee ze iets wilde beginnen. Zo gaat het nu dus al een tijdje. Ze heeft inmiddels een soort van relatie maar blijft mij met lichaam en geest uitdagen. Vraagt honderd uit verteld honderd uit gebruikt haar lichaamstaal alsof we beter vanavond dan morgen er op uit trekken de stem neemt alle toonhoogtes aan ze vernieuwd de geurtje etc. etc. En ik ? Ik voed.

  Heel verwarrend allemaal wat wilt ze nu?

  1. Bedankt voor het compliment Klaas!

   Ze is veel jonger te veel maar onze persoonlijkheden sluiten naadloos aan.

   Hoe jong is ze?

   met de verwachting dat ook ik de onhaalbaarheid er van in zag

   Zie je nu de onhaalbaarheid ervan in? En waarom zou het onhaalbaar zijn?

   Heel verwarrend allemaal wat wilt ze nu?

   Ik acht de kans heel groot dat ze gewoon de aandacht, interesse en flirten erg prettig vindt. Is dat niet menselijk?

   Hoe meer aantrekkingskracht je uitoefent, hoe vaker je vrouwen ontmoet die graag met je flirten. Dat kan erg afleiden van wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven. Sommige vrouwen flirten slechts voor de aandacht en plezier, andere willen daadwerkelijk met je afspreken. Ook zijn er vrouwen die het leuk vinden om een man te teasen.

   Sommige vrouwen flirten, al is er een groot leeftijdsverschil, al is een of beide in een relatie/huwelijk, al is er een werkverhouding waarbij liefde of seks geen verstandige combi is…

   Uiteindelijk gaat het er om hoe jij met de verleidingen en de flirts omgaat. Houd het hoofd koel, en geef vervolg aan de flirts waarbij dat verstandig is.

   Het leven van een man is niet altijd gemakkelijk, ik weet het! 😉

 • Dag,

  Ik heb een milde vorm van autisme en ben 39 jaar, Hierdoor geraak al heel mijn leven niet aan vast werk hoe hard ik mijn best ook doe ik word telkens ontslagen en heb dus ook financieel problemen, Hoe kan ik zelfzeker zijn in die situatie als je weet dat vrouwen bescherming zoeken bij een man, Ik ben hierdoor al vaak depressief geweest en zie vaak geen uitweg meer omdat ik weet dat ik niet beantwoord aan wat vrouwen willen van een man, Wat kan ik doen< En zeg nu niet werk zoeken, want dat doet ik al 16 jaar van mijn 23ste toen ik afstudeerde tot mijn 39ste, Wat antwoord ik op haar vragen rond werk en ambitie als ik nooit aan vast werk geraak,

  1. Anartist, je hebt het moeilijk zo te zien. En daarin ben je niet alleen.

   Advies: zoek professionele steun wat betreft je milde vorm van autisme. Dit kan je carrière ten goede komen. En daarmee uiteraard ook je liefdesleven.

   Wat betreft vragen van vrouwen over je werk en ambitie… Je antwoord hangt af van wat je voor ogen hebt. Dus Anartist, wat zijn je ambities eigenlijk?

   1. Beste,

    Mijn grootste ambitie en droom is dat ik zou kunnen leven van het schrijven van novels (fictieverhalen). Er is reeds wel een kortverhaal voor kinderen van mij gepubliceerd in Zonneland. Ik heb een master in de beeldende kunsten en ben artistiek aangelegd. Het hele probleem dat ik ben (net zoals mijn grootvader die ook niet aan werk geraakte en pas op zijn 54ste aan een vrouw geraakte) is dat mijn talenten liggen in iets waarin je in deze maatschappij nauwelijks schijn van kans maakt om je geld mee te verdienen. Stel; Je bent geboren met talent voor informatica. Dan heb je heel veel geluk in het leven, want een iemand die afstudeert als informaticus vindt meestal werk omdat er vraag naar is op de arbeidsmarkt. Maar als je zoals mij artistieke talenten hebt en daarbuiten voor niks anders geschikt bent; dan ben je dus gezien. Want om iets te bereiken op artistiek vlak moet je al de beste op duizenden artiesten zijn. De kansen tussen een artistiek persoon en een informaticus zijn dus niet gelijkwaardig. Als ik op internet lees dat een uitgeverij op 400 binnengekregen fictieboeken er slechts 1 wil publiceren en dan kan die ene schrijver er meestal nog niet van leven, dan besef ik dat die droom dus hopeloos is. Snap je mijn probleem? Ik ben gekloot omdat ik geboren met talenten die de maatschappij niet vraagt.

    1. Je uitbreiding op je vorige reactie is prachtig Anartist!

     Mijn grootste ambitie en droom is dat ik zou kunnen leven van het schrijven van novels (fictieverhalen). Er is reeds wel een kortverhaal voor kinderen van mij gepubliceerd in Zonneland.

     Leven van puur het schrijven is erg moeilijk, zeker in een klein land als Nederland. Of kun je ook in het Engels schrijven?

     Denk je al in deze richting? Een fysiek boek schrijven levert je in het uitzonderlijke geval een kleine boterham op. (En het is uniek als het een stapel boterhammen oplevert, a la J. K. Rowling.) Maar in deze moderne tijd hebben we het internet. Ik zou het dus meer in de digitale wereld zoeken; het internet. (Daar hoef je geen techneut voor te zijn gelukkig.) Met als basis een online blog met gratis korte verhalen waarbij je mensen helpt om even uit hun dagelijkse beslommeringen te stappen, door hun fantasie en creativiteit te prikkelen…

     Het kost tijd, energie en minstens een jaar om een groep trouwe lezers te verzamelen. Maar het zet de deur wel open naar op een andere manier je brood verdienen met jouw talenten. En het mooie is dat je ondertussen wel degelijk ook ander werk kunt zoeken; twee-sporen beleid.

     Ik heb een master in de beeldende kunsten en ben artistiek aangelegd.

     Kun je ook tekenen en schilderen? Je kunt op jouw website een unieke persoonlijke touch geven door hier en daar je artistieke kant te laten zien.

     Het hele probleem dat ik ben (net zoals mijn grootvader die ook niet aan werk geraakte en pas op zijn 54ste aan een vrouw geraakte) is dat mijn talenten liggen in iets waarin je in deze maatschappij nauwelijks schijn van kans maakt om je geld mee te verdienen.

     Dit is een probleem van alle tijden. Het is aan jou om een weg te vinden in het vertalen van jouw talenten in iets wat in deze tijd verwelkomd wordt.

     Maar als je zoals mij artistieke talenten hebt en daarbuiten voor niks anders geschikt bent; dan ben je dus gezien.

     Je kunt je artistieke talenten op allerlei manieren inzetten. Misschien is dat juist het moeilijke punt met een milde vorm van autisme. Ook daarom adviseer ik om professionele ondersteuning in te schakelen. Iemand die jou helpt om de vertaalslag te maken kan misschien al wonderen doen voor je inkomsten.

     Want om iets te bereiken op artistiek vlak moet je al de beste op duizenden artiesten zijn.

     Ja.

     Of je past je talent toe op iets waar weinig mensen zich nog begeven. Onderschat de vertaalslag niet!

     Als ik op internet lees dat een uitgeverij op 400 binnengekregen fictieboeken er slechts 1 wil publiceren en dan kan die ene schrijver er meestal nog niet van leven, dan besef ik dat die droom dus hopeloos is.

     Pak de essentie op uit je droom en durf er daarna een draai aan te geven. Iets wat je nu voor ogen hebt kan veranderen, waardoor je wel kunt bereiken wat je wilt.

     Snap je mijn probleem? Ik ben gekloot omdat ik geboren met talenten die de maatschappij niet vraagt.

     Als jij de fantasie en daarmee de creativiteit kunt prikkelen van mensen, dan is er vraag naar jou. Kun je mensen even helemaal uit hun dagelijkse sleur halen met je verhalen? Er is vraag naar jou.

     Nu is het aan jou, en de mensen om je heen die je verzamelt voor ondersteuning, om de vertaalslag te maken. En dat kan nog wel eens moeilijk zijn, uitdagend, af en toe heel leuk en uiteindelijk belonend…

     Veel succes Anartist!

 • Of je laat sommige vrouwen gewoon links liggen, ze zijn toch niet te begrijpen. Misschien was dat ook wel de bedoeling van sommige vrouwen.

  Het is namelijk zo dat je NOOIT een relatie mag opbouwen met iemand die je leuk vind. 1 op de 5 mensen heeft een relatie met iemand die ze niet leuk vinden. Waarom moet ik dan mijn hele leven samenwonen met iemand die ik NIET leuk zou vinden?

  Als ik samen wil wonen, moet het spetteren, branden, fikken, de vonken moeten er vanaf spatten, maar nee helaas zijn er dan mensen die me dat niet gunnen en gaan ze vreemd. Dat is hun manier van humor die ik niet wens te begrijpen, dus daarom wil ik geen vriendin. Kunnen ze die ook niet neuken. Begrijp je?

  1. Prima Anoniem, je hoeft geen vriendin.

   Het is namelijk zo dat je NOOIT een relatie mag opbouwen met iemand die je leuk vind.

   Hoezo niet? Omdat je dan het risico zou lopen dat die ander doet alsof ze jou leuk vindt maar in werkelijkheid dat niet vindt?

   Als ik samen wil wonen, moet het spetteren, branden, fikken, de vonken moeten er vanaf spatten, maar nee helaas zijn er dan mensen die me dat niet gunnen en gaan ze vreemd.

   Je hebt al aangegeven dat je niet wil samenwonen. Maar goed.

   Ten eerste, samenwonen is niet alleen maar passie, vuur en vlammen. Over het algemeen kent het leven teveel andere uitdagingen. En een mens heeft meerdere kanten en momenten.

   Ten tweede, dat iemand vreemd zou gaan (dat doet niet iedereen) dan wil dat niet zeggen dat die ander jou geen geluk of passie gunt.

   Hoe dan ook, voel je vrij om geen relatie aan te gaan. Ik wens je hoe dan ook veel plezier toe in het leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *