Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 2)

Man alleen in de kou; het alleen zijn

Dit artikel is in eerste instantie geschreven voor de Winterse feestdagen. Maar het onderwerp is essentieel: je zelfstandigheid leren opstellen. Neem daarom dit artikel door. Dus ook wanneer de lente aanbreekt, de zomer en de herfst!

In deel 1 van ‘Alleen met de Feestdagen’ heb je gezien dat de angst om alleen te zijn voort komt uit het Schaarste-concept. Neem eerst het vorige deel over ‘alleen zijn’ door voordat je dit artikel leest…

Vandaag krijg je drie aandachtspunten en een belangrijke ‘alleen-zijn-oefening’… Sla de oefening niet over want deze verbetert zowel je sociale- als liefdesleven!

Aandachtspunt #1:

Weet wat ‘eenzaamheid’ betekent

Alleen zijn is totaal anders dan eenzaamheid. Eenzaamheid is het gevoel van onbehagen doordat sociale behoeften niet worden bevredigd.

Simpel gezegd: als je eenzaam bent, heb je te weinig contact met mensen. Voorkom dit nare gevoel en zorg voor voldoende contact met anderen; kennissen, vrienden, werk en vluchtige ontmoetingen.

Er gaat nog meer schuil achter het eenzaamheidsgevoel. Het is gaat over meer dan alleen sociaal contact. Misschien schrijf ik er nog eens een keer over. (Wil je dat? Reageer onder dit artikel!)

Voor de mannen: overweeg het downloaden van mijn E-boek Breek het IJs. Je ontmoet niet alleen meer vrouwen, het biedt ook voordelen voor je sociale leven.

Hoe dan ook, de manier waarop je contact maakt met mensen kan grote impact hebben op je algehele leven. Op liefdesvlak, sociaal en zeker ook zakelijk!

Aandachtspunt # 2:

Weet wat ‘alleen zijn’ betekent

Wanneer je weet wat ‘alleen’ betekent, is alleen zijn iets positiefs en dat vermindert meteen de angst.

Alleen is: al één.

Je bent al één geheel en daarom ben jij compleet. Je hebt dus geen partner nodig om een leegte te vullen. Uiteindelijk hangt (liefdes)geluk af van jouw mentaliteit en hoe je in het leven staat. Ongeacht vrouwen versieren of mannen versieren!

Aandachtspunt # 3:

Leer alleen te zijn

Wanneer je (meer…)

Op jezelf wonen? 5 tips voor op jezelf wonen

Huissleutel, het symbool van op jezelf wonenOp jezelf wonen? Een van de belangrijkste momenten in het leven van een mens, is het moment dat je op zichzelf gaat wonen. Vragen als “Wat heb ik nodig nu ik alleen ga wonen en hoe voorkom ik een eenzaam bestaan?” liggen voor de hand.

Weg van ouders, broers, zussen. Het afscheid, het losmaken kan pijnlijk en zwaar zijn, maar het is vaak een flinke stap voorwaarts. In meerdere opzichten!

Wanneer een vrouw op zichzelf gaat wonen is dat vaak anders dan in het geval het een man betreft. Vrouwen blijken eerder het ouderlijke huis te verlaten. Vaak zijn ze ook beter voorbereid op zelfstandig wonen. Enige ervaring met koken en het huishouden, handiger in het opdoen van nieuwe contacten…

Sommige mannen gaan zelfs meteen samenwonen wanneer ze hun thuishaard verlaten. Ze wonen nooit op zichzelf, en wat mij betreft slaan zij daarmee een belangrijke fase over.

Door zelfstandig te wonen krijgt de man het duwtje in de rug dat hij vaak nodig heeft om onafhankelijk te leren leven; goed voor zijn mentaliteit. Zo kan hij de zogenaamde echte man worden en sluit hij beter aan op de zogenaamde echte vrouw.

De voordelen van bij je ouders wonen liggen voor de hand. Het avondmaal staat altijd klaar, je was wordt gedaan, je hebt vaak gezelschap. Het gevoel van eenzaamheid komt iets minder snel op door familie om je heen.

Maar natuurlijk kent niet-zelfstandig wonen ook een paar vervelende nadelen. Zie de artikelen: ‘Bron van weerstand als je haar mee naar huis neemt’ en ‘Sex zonder eigen huis’.

Op jezelf wonen geeft je liefdes- en sexleven een stimulans

Woon je nog niet op jezelf, alleen? Hopelijk ben je nu extra gemotiveerd om de stappen te ondernemen naar meer zelfstandigheid. Verhuizen en daarna alles zelf regelen kan een flinke klus zijn, maar het is lonend…

Vandaag een handreiking voor mannen die op zichzelf wonen, of van plan zijn om op zichzelf te gaan wonen. Ongeacht of het een studentenkamer, huur- of koopwoning betreft, hier vijf tips:

Op jezelf wonen tip #1.

Neem de tijd om te settelen

Want op jezelf gaan wonen is een flinke stap. Je zult meer stress ervaren omdat je (meer…)

SMS & whatsapp tips: voorkom deze 4 gevaarlijke fouten

Aardbij in chocolade; verleiden via SMS en WhatsappIn het vorige artikel heb je gezien dat Adrian, een trouwe en actieve bloglezer, een SMS stuurde naar een vrouw waar hij een oogje op had. Maar helaas reageerde ze niet, vervelend!

Vandaag geef ik het resterende deel van mijn advies zodat je krachtiger initiatief neemt tijdens het versieren. Ook via SMS en Whatsapp.

Om je geheugen op te frissen: in haar SMS gaf ze aan dat ze een goed weekend had gehad, dat ze alleen in een kamer lag en niets deed. Hij stuurde vervolgens deze SMS:

“Blij dat te horen. Mijne was ongelooflijk! Zit je in je kamer? Voel je je niet eenzaam dan?”

Adrian, je was goed op weg. Je probeerde een balletje op te gooien zodat je nog die avond met haar kon afspreken; je was je goed bewust van de mogelijkheid. Dat is niet alleen belangrijk voor het regelen van spannende afspraakjes.

Echter, je had een sterker SMS-berichtje kunnen sturen. Een SMS tekst dat haar fantasie prikkelt, doet uitkijken naar het eerste afspraakje en meer.

4 Gevaarlijke SMS-fouten (of Whatsapp)

Je maakte helaas een paar fouten in het SMS’je. De meeste mannen worden niet graag gewezen op fouten, maar ik denk dat het veel gaat uitmaken voor je toekomstige succes. Dus even de tanden op elkaar 😉

Maak deze fouten nooit meer als je een SMS of Whatsapp stuurt:

  1. Je stelt haar de vraag of ze zich eenzaam voelt
  2. Je laat haar geen positieve associaties maken
  3. Je neemt geen krachtig initiatief
  4. Je maakt de SMS niet ‘kleverig’ (dit is belangrijk, misschien dat ik er een andere keer over blog…)

Neem het jezelf niet kwalijk! Goed SMS-en en Whatsapp-en is een kunst waarvoor je meerdere vaardigheden eigen moet maken. En waar andere mannen het vaak te vroeg opgeven, heb jij tenminste je best gedaan.

“Voel je je eenzaam?”

De vraag of ze zich eenzaam voelt kan verkeerd geïnterpreteerd worden. Ga maar na, niemand voelt zich graag eenzaam.

Mocht een vrouw (meer…)

Feestdagen alleen – Nieuwsbrief over de Feestdagen Alleen

Feestdagen alleen

Gisteren heb ik een belangrijke nieuwsbrief verzonden. Ik wil zeker weten dat je deze hebt ontvangen, dus check je inbox. De e-mail heeft als titel:

Alleen met de feestdagen?

De nieuwsbrief staat volledig in het teken van de komende feestdagen en bevat tevens een speciale oefening ‘Gelukkig alleen zijn’ (anders dan eenzaamheid).

Doe de oefening, ongeacht hoe je de feestdagen doorbrengt; alleen of niet… (meer…)