Aardbij in chocolade; verleiden via SMS en WhatsappIn het vorige artikel heb je gezien dat Adrian, een trouwe en actieve bloglezer, een SMS stuurde naar een vrouw waar hij een oogje op had. Maar helaas reageerde ze niet, vervelend!

Vandaag geef ik het resterende deel van mijn advies zodat je krachtiger initiatief neemt tijdens het versieren. Ook via SMS en Whatsapp.

Om je geheugen op te frissen: in haar SMS gaf ze aan dat ze een goed weekend had gehad, dat ze alleen in een kamer lag en niets deed. Hij stuurde vervolgens deze SMS:

“Blij dat te horen. Mijne was ongelooflijk! Zit je in je kamer? Voel je je niet eenzaam dan?”

Adrian, je was goed op weg. Je probeerde een balletje op te gooien zodat je nog die avond met haar kon afspreken; je was je goed bewust van de mogelijkheid. Dat is niet alleen belangrijk voor het regelen van spannende afspraakjes.

Echter, je had een sterker SMS-berichtje kunnen sturen. Een SMS tekst dat haar fantasie prikkelt, doet uitkijken naar het eerste afspraakje en meer.

4 Gevaarlijke SMS-fouten (of Whatsapp)

Je maakte helaas een paar fouten in het SMS’je. De meeste mannen worden niet graag gewezen op fouten, maar ik denk dat het veel gaat uitmaken voor je toekomstige succes. Dus even de tanden op elkaar 😉

Maak deze fouten nooit meer als je een SMS of Whatsapp stuurt:

 1. Je stelt haar de vraag of ze zich eenzaam voelt
 2. Je laat haar geen positieve associaties maken
 3. Je neemt geen krachtig initiatief
 4. Je maakt de SMS niet ‘kleverig’ (dit is belangrijk, misschien dat ik er een andere keer over blog…)

Neem het jezelf niet kwalijk! Goed SMS-en en Whatsapp-en is een kunst waarvoor je meerdere vaardigheden eigen moet maken. En waar andere mannen het vaak te vroeg opgeven, heb jij tenminste je best gedaan.

“Voel je je eenzaam?”

De vraag of ze zich eenzaam voelt kan verkeerd geïnterpreteerd worden. Ga maar na, niemand voelt zich graag eenzaam.

Mocht een vrouw zich echt eenzaam voelen, dan probeert ze dat waarschijnlijk te verbergen. Dat kan een afspraakje flink in de weg zitten, want ze probeert te bewijzen dat ze zich niet eenzaam voelt door hard to get te spelen.

Tip: voor SMS- en Whatsapp-succes, voortaan positieve associaties

Herinner je je nog de vijfde les van mijn gratis E-cursus Vrouwen Veroveren? Het is de kunst om zoveel mogelijk positieve gespreksonderwerpen aan te snijden. Laat alles wat je communiceert ‘lekker’ zijn.

Als chocolade ijs met knapperige stukjes noot, overgoten met weldadige chocolade fudgesaus en luchtige opgeklopte slagroom…

Wees zo lekker voor haar dat ze ervan smelt! Ook al wil ze de verleiding weerstaan, ze kan het niet laten om een hapje te nemen en zich volledig te laten gaan. Dat is de kracht van het snoepje, van de lekkernij…

Gebruik dus zoveel mogelijk positieve bewoordingen in de toekomst. Voor je SMS’jes en Whatsapp-berichten, bij eventuele chats op datingsites, tijdens telefoongesprekken en je afspraakjes. Beloofd?

Tip: neem krachtig initiatief

Initiatief nemen is sowieso belangrijk voor je succes. En al helemaal als je op dezelfde avond een one night stand of een spontaan afspraakje wilt regelen.

“Zit je in je kamer? Voel je je niet eenzaam dan?”

Je probeert duidelijk een uitnodiging van haar uit te lokken. Zo doen vrouwen het vaak ook. En zij verwachten van ons mannen dat we niet om de hete brij heen draaien. De vrouw wil gewoon uitgenodigd worden, zelfs al lijkt het onwaarschijnlijk dat ze ingaat op je aanbod!

Tip: stuur haar een sterk tekstbericht

Dus je wist dat ze in de buurt was en je was bereid om die nacht bij haar langs te gaan? Dan had je haar bijvoorbeeld dit SMS-berichtje kunnen sturen:

“Blij dat te horen. Je raadt nooit wat ik dit weekend heb gedaan. Laten we samen lekker niets doen. Ik neem lekkere wijn mee. Slaap lekker of… waar ben je? :-)”

Ja, het is onverstandig voor een vrouw om daarop in te gaan, maar geregeld kunnen ze de verleiding toch niet weerstaan. Je bent zo lekker als chocolade. Hap, lik, zuig, slik 🙂

De wijn is slechts een willekeurig voorbeeld. Het is beter om iets anders aan te bieden als je weet wat ze graag eet of drinkt. Zelf neem ik graag lekkere thee, honing en top chocolade mee…

Geeft dit altijd goed resultaat? Nee, niets werkt altijd. Elke vrouw is anders. Goed inschatten hoever je kunt gaan is altijd belangrijk.

Bij sommige vrouwen kun je het beter rustiger aan doen. Andere vrouwen gaan pas in op je derde of vierde aanbod (onverstoorbaarheid). En er zijn ook vrouwen die graag ingaan op een subtiel stoute uitnodiging, juist omdat ze het avontuur opzoeken.

Misschien dat ik vaker ga bloggen over het SMS-en en Whatsapp-en met vrouwen. Plaats je reactie hieronder, liefst met een SMS- of Whatsapp-conversatie, dan kan ik direct krijgen zeker antwoord van mij

En heb je interesse in meer blogs of zelfs een product over het SMS-en of Whatsapp-en met vrouwen? Plaats nu je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Vanavond een spannend afspraakje regelen? (15)
  In het vorige artikel over het regelen van een one night stand, heb je gezien wat de gemakkelijke manier is om one night stands te krijgen; gemakkelijker dan het zoeken naar one night stands tijdens het uitgaan. Vandaag ga ik […]
 • Hoe leiden voor het vrouwen verleiden? (#3) (31)
  Hoe kun je leiden om vrouwen te verleiden? Het rijmt mooi, maar als je grote fouten maakt wat betreft het leiden van vrouwen wordt het al gauw lijden 😉 Dit is het derde deel van de reeks artikelen over leiden en […]
 • 4 Fouten met Valentijnsdag om nooit te maken! (37)
  Woensdag is het alweer valentijnsdag. Misschien heb je niets met deze dag, misschien juist wel. Hoe dan ook, ik vind dat een paar extra tips voor valentijnsdag niet mag ontbreken op mijn blog. Vandaag geef ik aan wat je […]
 • Op jezelf wonen? 5 tips voor op jezelf wonen (17)
  Op jezelf wonen? Een van de belangrijkste momenten in het leven van een mens, is het moment dat je op zichzelf gaat wonen. Vragen als "Wat heb ik nodig nu ik alleen ga wonen en hoe voorkom ik een eenzaam bestaan?" liggen voor de […]
SMS & whatsapp tips: voorkom deze 4 gevaarlijke fouten

71 reacties op “SMS & whatsapp tips: voorkom deze 4 gevaarlijke fouten

 • Dankje voor dit belangrijk en interessant artikel. Ik weet nu veel beter hoe ik het de volgende keer moet aanpakken 🙂

  Kort update: Vorige week donderdag verzamelden we allemaal beneden om samen naar een club te gaan. Ze bracht me een stuk taart, ik wou eerst niet alles aannemen. Ze zei: “Kom op, wees een man. Neem het!” :p haha In de club wat gedanst, drankje gegeven aan haar. Nog even met een ander meisjes gedanst, tot ze uit jaloezie bijna uit elkaar spatte. :p

  Enkele dagen later zag ik haar weer, gaf haar een doos top chocolade, wat gepraat met haar enzo, wat foto’s genomen samen… vroeg zoals jij voorstelde: “He, laten we wat gaan drinken dinsdag”. Antwoord: “Ik kan niet, nog zoveeel huiswerk.” Kort daarna verliet ik het feestje omdat ik me niet lekker voelde.

  Nu schijnt dat ze hier toch nog paar weekjes blijft, en pas eind januari teruggaat naar huis.

  Maar oh wat een pechvogel is zij zeg, ze weet nog geen half wat ze mist! 🙂

  Dank,

  Adrian

 • (de foto, gister kerstborrel gehad. Tafel met lekkere hapjes, slagroomsoes gepakt, onder de chocofontein gehouden en er een aarbei op geprikt, nice:D)

  Wat blijft het hier stil?
  Zijn jullie allemaal goede smsers? of vinden jullie spontaniteit in smsen belangrijker?, let me know, er zijn mensen die daar wat van kunnen leren namelijk

  houdoe

 • Hey,

  Leuk om te horen dat je uit Brabant komt, Wilco 😉 maar als je per se een reactie wilt…

  Ik hou er niet zo van om te sms-en of te bellen. Dus niet echt van telefonisch contact. Mijn voorkeur gaat uit naar echt contact. De enige fout die ik wel es maak met het sms-en met vrouwen is dat ik soms te sereneus reageer.

  Groetjes Rik

  (Houdoe Wilco)

 • Ik kan wel redelijk smsen maar daar is het ook bij.
  Sterke smsen zoals jij zegt kan ik niet. Grappige smsjes werkt wel. Daar ben ik wel goed in.
  Ik zal dit advies gebruiken om niet meer zo klevrig te zijn !

 • @ Adrian,

  Graag gedaan!

  Ze blijft de uitnodigingen afslaan. Maar misschien kan je meteen ter plekke afspreken, daar.

  Zij: “Ik kan niet, nog zoveel huiswerk.”
  Jij: “Ah, wat vervelend voor je. Gelukkig dat je tenminste wel naar feestjes kunt. Weet je wat, kom mee…” En je neemt haar mee naar een hoekje waar jullie samen kunnen zijn en beter kunnen praten.

  Je komt er snel achter of het de moeite waard is om te blijven proberen…

  @ Wilco,

  Dat klinkt erg lekker haha!

  Inderdaad weinig reacties. Er zijn wel mensen geïnteresseerd naar SMS-tips, maar het zijn er te weinig om er iets over uit te brengen. Geen punt.

  Hopelijk breng ik een (ander) nieuw product uit in januari 2011…

  @ Rik,

  Ik geef ook de voorkeur aan afspreken. Toch is telefonisch contact ook belangrijk en wel zo praktisch…

  @ Andy,

  Af en toe een grappig SMS’je kan goed zijn. Maar overdrijf niet, je wordt anders ‘de clown’; niet sexy.

  Niet jij moet kleverig zijn, precies. Maar de SMS’jes wel…

 • @rik,
  haha attend maar ben geen brabander, mijn omgeving was gevuld met brabanders en vond het houdoe wel leuk klinken :d

  @vV
  ‘hopelijk’ een ‘ander’ ‘nieuw’ product. juist ja, laat me raden, een App voor de Iphone met antwoorden op spontane vragen over veroveren? haha, ben benieuwd..

 • Ik stel nu meer nieuwsgierige vragen maar effect heeft het niet. Hoe moet ik het begrip ‘kleverige sms’ zien? Heb er geen flauw idee over. Dat is hier weer een moeilijkheidje op zich.
  Hoe meer blogs dat er komen hoe groter het moeilijkheidsgraad. Ik zie de bomen niet meer door het bos !

 • @ Andy

  Los van veroveren is SMS’en voor de meesten moelijker dan praten (op enkele uitzonderingen zoals mij na).

  Ook al voelen sommigen zich veiliger omdat het contact minder direct is, dan nog is het allesbehalve een garantie voor een goed gesprek. Logisch ook dat een techniek die bij live gesprekken een goede reputatie heeft (de nieuwsgierige vraag) het hier wel eens minder goed durft doen.
  Zij voelt zich wat onder druk gezet om te antwoorden, en antwoorden per sms kost meer moeite dan mondeling antwoorden.
  => Dus moet zij gewoon zin krijgen om te antwoorden, wees origineel !!! Zonder overdrijven kunnen de “lichte schrijfsels” die je misschien soms op een bierkaartje schrijft hier erg goed van pas komen. Dit hoeft zelfs geen vraag te zijn. Dubbelzinnige woorden ? Oude spreekwoorden/ gezegden ? Een grappige filosofie of motto die jouw mening is ? Ik noem maar een paar dingen…
  Zie het ook niet als een drama als ze niet antwoord. Ik heb het al meermaals meegemaakt dat een vrouw niet antwoord, maar dat ze me wel onmiddellijk aanspreekt de volgende keer dat ik ze zie. “Ik vond het mooi wat je schreef !”
  Dan moet je natuurlijk mondeling kunnen verdergaan…

 • @ victor

  haha eindelijk een topic over sms zie ik. ik denk stiekem dat hier wel vraag naar is. je maakt mij wel nieuwsgierig in ieder geval. mijn zege heb je.

  @ andy

  je hoeft niet alles in een keer te kennen. verbeter gewoon eerst de basis. en de ervaring en fouten leert je automatisch wat je wel of niet moet doen..zie het als theorie voor de praktijk wat je hier leert van ons.

 • even een leuke ervaring die ik wil delen
  ik heb een afspraakje geregelt voor 15 januari via een site die lijkt op facebook. ik weet het als veroveraar zou ik het niet via internet moeten doen maarjahet ging zo gemakkelijk en snel. nummers uitgewisselt natuurlijk.
  stuurt ze een sms: hee kom is op msn, ik ben nou wel nieuwsgierig naar je(A) hier heb je de mijne…
  ik: haha bewaar dat maar voor de 15e:p
  zei: spelbreker:p

  ik voel die nieuwsgierigheid van haar gewoon branden:P
  ik voel er eigenlijk ook helemaal niks voor om te gaan msnen

 • Altijd wanneer ik op deze website kom voel ik me altijd goed. Het geeft mij altijd moed om meisjes aan te spreken en te versieren 😀
  Ik was vorige keer met een meiske in leuk gesprek en toen ze naar huis ging vertrekken, vroeg ik haar nummer. Ze gaf het aan mij, dag erna sms ik haar maar ze antwoorde heel weinig

  En hier is het smsje van ons:
  ik : hey alles goed ? ben je al klaar met u werk? xxx
  zij : ja alles goed en met u x ja ben al klaarx
  ik: hihi wat ben je ant doen nu ? xxx
  zij: onderweg naar huis x
  ik : heb je auto? xx
  zij : nee
  ik: welke zou gij willen? :))
  zij : haha seut 😛
  ik : ik ga dat voor u kopen dan moet gij niet meer te voet gaan, XD xxx
  zij : haha ja doe maar als je zoveel geld hebt haha x
  ik : ik heb lotto gewonnen he nana
  zij : echt haha x ok koop maar

  Kan iemand mij zegge of ik het goed doe of ik het beter anders had gedaan of kan iemand mij meer inzicht geven hoe dat ik beter kan smsen of goed spreken?
  Soms heb ik het gevoel dat ik niet goed kan spreken, hoe kan ik beter flirten kan iemand mij meer inzicht geven?
  grtjs

 • @ hassan

  je bent goed bezig met vrouwen, ze geeft haar nummer.
  maar je kan denk ik beter niet hele sms gesprekken gaan voeren, gesprekken voer je in het echt. hou het vooral kort en luchtig. het is de bedoeling dat ze over je gaat fantaseren, en er naar uit gaat kijken om je weer te spreken als je niet bij haar bent. op deze manier is er weinig spanning voor haar, je kan het zien aan haar korte antwoorden.

 • @ hassan

  hey alles goed ? ben je al klaar met u werk? xxx

  je had ook kunnen zeggen: hey alles goed? hoe was jou werkdagje vandaag?
  denk dat je wel wat leuks mee heb gemaakt vandaag?

  zo valt voor haar al meer te vertellen in een berichtje hierdoor krijg je ook weer informatie

  hihi wat ben je ant doen nu ? xxx

  je kan ook zeggen: wat ben je aan het doen? of ga je vanavond nog wat ondernemen om te gaan doen? ik denk dat je gaat sporten vanavond?

  je bent beetje mysterieus en vraag nietop het moment wat ze gaat doen maar ook later.
  ze wordt verplicht tot antwoorden.

  ik : heb je auto? xx

  je kan ook zeggen:dus je komt van je werk? ben je dan al weer bijna thuis?
  ja/nee
  hoelang ben je dan al onderweg?
  (vaak zal ze het woord bus of auto in de zin wel voortkomen)

  geef zo beetje wat voorbeelden hoe je zinnen kunt verdraaien. maak zoveel mogelijk open zinnen…en bedenk wat je wilt weten van haar. voor de rest heb je haar veroverd dus goed doe je het wel. met speelsheid kun je goed overweg…

  veel succes

 • ok vandaag had ik dus een afspraakje geplant. zoals je hierboven kan lezen.
  net anderhalf uur van tevoren krijg ik een lange sms:

  hey, sorrryyyyyy… ik wilde echt gewoon komen en heb vandaag ook gewerkt,
  maar ik ben echt ziek :s klote griep!!! ik ben nu geen leuk gezelschap. ik kan mn ogen bijna niet eens open houden.. ik ga nu slapen 🙁 ik hoop dat je nog wat anders leuks gaat doen! xx

  ik heb gereageert met:

  ok jammer. beterschap dan hea. ik ga vanavond nog uit dus ik overleef het wel:p

  wat moet ik hier nou van denken? ik geloof het wel dat ze ziek is, maar het zit me dwars dat ze geen andere datum voorstelt. is het nog de moeite waard om nog eens te vragen?

  verder zit ik er niet mee, heb al 2 andere afspraakjes in de planning:P

 • @ M.

  Ik zou haar nog een kans geven.

  In haar sms legt ze uitgebreid en van te voren uit waarom ze niet kan komen; ze heeft moeite gedaan.
  Ten tweede, wat voor moeite kost het om haar op te bellen en een ander datum te prikken?

  Wacht tot ze weer wat beter is en prik zèlf een nieuwe datum. Komt er dan weer wat tussen?
  Beslis dan of je wel verder wilt met zo een vrouw.

  Simpel, maar effectief.

 • @ m

  blijf onverstoorbaar…die fout maakte ik pas geleden ook. doe net of je neus bloed. en stel voor deze dagen nog een keer af te spreken. ze zal toch niet een half jaar ziek zijn.zoek ondertussen wat afleiding op je andere afspraakjes. krijg je het gevoel dat ze je ontloopt…blijf vooral kalm en vraag haar of ze je gezelschap wel echt zo gezellig vind? of ziet ze alleen en enkel geen kans op een relatie?…vrouwen zijn snel bang dat je gekwetst achterblijf. dus onthouden je de waarheid…nou ik zou voor de verwerking het liefste de waarheid weten…dit maakt alles zo makkelijker als je gevoel al lang de waarheid weet….

 • @ M

  Ik wil je geen schrik aanjagen, mick en Rachid geven goeie raad, maar exact hetzelfde excuus heb ik ook al meegemaakt.
  En dat liep niet goed af…ik maakte toen de fout dat ik NIET onverstoorbaar bleef. Ik bleef wel beleefd, veel beterschap gewenst, en ze vond mijn reactie geen enkel probleem. Maar ik kon mijn teleurstelling moeilijk onder stoelen of banken steken, mijn negatief gevoel miste zijn effect niet, gecombineerd met het feit dat ze zich zelf wat vervelend voelde bij de situatie => fataal voor het succes

  Ik wil je geen schrik aanjagen, maar zie het als een waarschuwing om de raad van mick en Rachid op te volgen.

 • bedankt voor julie reacties. ik zal proberen zo veel mogelijk er van uit te gaan dat ze echt ziek was en dat ze graag nog een andere keer wil afspreken. nooit geschoten is altijd mis. ik vraag me alleen af of betrokkenheid wel goed is nu?

  @ ruben

  dat komt wel goed denk ik. merk dat ik steeds beter in overvloed leef. vooral op dit soort momenten voel je dat goed aan. de teleurstelling viel mee, had alleen graag weer eens wat ‘date’ervaring op willen doen gisteren.

  loslaten wil ook nog wel eens helpen. heb volgende week een afspraakje met een meisje die me nu ongeveer de 4e kans geeft:P

 • @ m

  mijn ervaring is dat je niet afhankelijk gaat worden aan een vrouw…nee echt niet doen.
  las vanochtend een artikel uit een tijdschrift. normaal geloof ik deze onzin echt niet…alleen ben ik geschrokken vanwege het feit dat ik na deze ruzie echt de zelfde woorden naar m,n hoofd kreeg gesmeten omdat ik gewoon het hart op m,n tong heb en gewoon zeg wat ik denk. zelfs beledigingen…zal het artikel hier een neerzetten… misschien kan je wel zelf een vergelijking trekken

  MANNEN ONDER DE 40 ZIJN ARROGANTE NIETSNUTTEN

  mannen onder de 40 hebben alle gevoel voor fatsoen verloren
  we zijn schijnbaar niet alleen onze mannelijkheid verloren maar ook onze hoffelijkheid.
  de tijd dat de vrouw nog kon hopen op wat hulp van manlief is lang voorbij. mannen zijn niet langer handig, ze kunnen niets repareren en vinden het ook niet hun taak om zich er in te verdiepen. ze gaan nog zelf liever in de warme auto wachten terwijl vrouwlief buiten moet tanken. zelfs vind dit persoon dat na de handigheid ook de vriendelijkheid ver zoek is. ze zijn niet bang vrouwlief uit te schelden,om hen denigrerend te behandelen en hen geen enkel respect te gunnen. mannen onder de 40 zijn nietsnutten die best genegeerd kunnen worden

  vind dit artikel best beledigend en kan ook genegeerd worden…het is een vrouwenperspectief. ze willen toch dat we geen schoothondjes meer zijn? wat wilt de vrouw nu echt? hoffelijkheid, respect, aandacht, afhankelijkheid enz. vrouwen moeten niet geloven dat we zo zijn…we willen gewoon duidelijkheid en respect.ik zet hier niet de vrouw in een slecht daglicht ofzo, wij willen net zo graag wat jullie willen. niet meer en niet minder…

  😉 thank

 • Haha grappig artikel Mick

  Verander mannen voor vrouwen en het zou net zo goed kunnen kloppen…

  Ik moet lachen om vrouwen die dit soort artikelen geloven, ze slaan meestal op zichzelf.
  Wees hierdoor niet beledigd, dit soort vrouwen kijken alleen in de spiegel om te zie of hun haar en make up wel goed zitten ipv naar hun eigen opstelling in het leven.

  Je weet zelf wel beter toch…

 • Goed artikel wel. Wat ik nog wel miste is de tip dat je héél goed nadenkt voordat je smst. Je moet jezelf afvragen wat je ermee wilt bereiken.

  Je kunt jezelf ook láten uitnodigen in plaats van een uitnodiging versturen. Dan is het haar keuze geweest en niet de jouwe. Ik ga dit nu niet uitgebreid uitleggen maar wat er in meespeelt zijn; recent contact, beschikbaarheid, openheid, willigheid, aantrekkingskracht en dus de juiste SMSjes sturen! 😉

  Een paar tips van mij:

  1. Reageer niet te snel
  2. Denk er goed over na, wat wil je bereiken?
  3. Ga eerst op haar in voordat je over ‘jezelf’ begint
  Bijvoorbeeld:
  Zij: Ik ben gisteravond op stap geweest [..]
  Jij: Wat leuk dat je op stap bent geweest! Was het gezellig? Waar ben je naar toe geweest? [..]
  4. Benader haar altijd krachtig en positief, maak gebruik van hoofdletters!
  5. Als je wilt afspreken, vraag dan niet wat ze gaat doen maar noem, net zoals in dit artikel staat, een plaats, datum en tijd! Zo toon je initiatief en dat vinden vrouwen leuk! Want dan doe je moeite!

  X

 • ok ik zag het niet zo zitten om te bellen. ze reageert nergens meer op dus ik weet genoeg. neit op sms, msn..
  ik vind het raar… eerst heel geinterreseert en nu ineens helemaal niet meer.

  het is maar goed dat ik weet dat er meer meiden geintereseert zijn en dat er meer afspraakjes aankomen. niet zo lang geleden zou ik me er behoorlijk druk over gemaakt hebben, dat weet ik zeker.

 • @ M.

  Ik weet niet zeker maar als ze echt ziek is heb je misschien wat te snel weer een afspraak proberen te regelen. Dat komt een beetje wanhopig over. Je had haar wat meer tijd tussen moeten laten als dat je volgens mij nu gedaan hebt. Als ze echt de griep heeft kan ze een dag of 5,6 goed beroerd zijn als je dan na 2 dagen weer smst of msn berichten gaat sturen denkt ze waarschijnlijk, ” ik had toch gezegd dat ik griep heb!!!”

  Hoe zou je het zelf vinden als je met griep op bed ligt en een vrouw gaat je vragen wanneer je weer gaat afspreken..? Daar ben je op dat moment toch helemaal niet mee bezig.
  Beter had je een weekje kunnen wachten en haar dan bellen met of ze al wat is opgeknapt.

  Volgende keer beter.

 • @ bryan

  Op zich goed advies.

  Alleen bij punt 4. Maak gebruik van hoofdletters.
  Ligt eraan hoe je het bedoelt… Begin een zin met hoofdletter en eindig met een punt. Zo laat je zien dat je ook op school hebt gezeten. Dat is goed. Ga geen hele zinnen of woorden ik hoofdletters schrijven.

  DAT KOMT OVER ALS SCHREEUWEN VIA DE SMS!!!!

  Nogal irritant zoals je merkt.

 • @ m

  geduld hebben… vraag haar wel eens hoe ze zich voelt als je haar opbelt… blijf dan zelfs nieuwschierig naar haar? maar ga niet zo gefocust achter haar aan door haar suf te smsen. en te wachten tot ze op msn verschijnt…ga lekker andere dingen ontdekken. nog vrouwen zat. blijf gewoon luchtig contact houden met haar. en verover ondertussen andere interessante vrouwen.

 • @ mark en mick

  ik heb nog geen nieuwe afspraak geprobeert te regelen;) ik had haar eerst toegevoegt op msn, omdat ze dat eerst zelf wilde. maar ze heeft niet geaccepteerd. vanmiddag gesmst of ze het wel echt een leuk idee vond. kreeg 3 uur later pas terug dat het haar wel leuk leek, maar dat ze echt ziek was. ik kijk het maar even aan…
  misschien bel ik volgende week nog eens.

 • @ M.

  Hoop dat je wel geïnformeerd hebt naar hoe het met haar ging…?

  Vragen of ze het echt wel een leuk idee vindt is niet echt handelen vanuit overvloed, ga ervan uit dat ze dat vindt nu gaat ze erover nadenken en kan ze gaan twijfelen…

  Dat ze je niet geaccepteerd heeft op msn en pas na 3 uur antwoord zegt normaal gesproken niks.

  Handel en denk vanuit overvloed!! Vragen of ze het wel een leuk idee vond hoort daar niet bij,niet meer doen dus.

 • @ Mark

  ja ik had het eigenlijk al door dat dat niet erg uit overvloed was, stom. mijn stemming op dat moment was niet erg goed, over het algemeen voel ik me niet wanhopig. ik weet ook wel dat als het met haar niet lukt dat er nog genoeg kansen zullen komen.

  vervelend, ik kan soms uit een opwelling stomme fouten maken. moet eens aan mijn zelfbeheersing gaan werken.

 • @ M.

  Ze is ziek geworden, maar ze heeft je wel netjes afgezegd. Daarbij laat ze duidelijk merken dat ze daar niet blij mee is.

  Natuurlijk komt ze niet met een ander voorstel. Ze weet niet wanneer ze weer beter is en daarbij kan ze zich zo beroerd voelen dat ze daar niet eens over kan nadenken.

  Gebruik je empathische vermogens, train ze! Zie het oefen-E-boek van mijn E-coachsysteem:

  http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

  En stop met het jagen op een afspraakje, dat is niet relax voor haar en kan haar het idee/gevoel geven dat je slechts wil scoren. Ziek? Neem een paar paracetamollen en hier komen jij! Lekker warm in bed 😉

  Vervolg: stuur haar E-card met “Beterschap” en een persoonlijke noot. Speels, relax, zelfverzekerd. Een week later kan je aanbieden om kippensoep langs te brengen. Ze ligt in bed, wie zorgt er voor haar?

  Veel met rust laten, soms een SMS met een lieve opmerking zodat ze eerder beter kan worden. (Veel water drinken, ook al lijkt het je niets!).

  Een heel ander uitgangspunt. En raad eens, Veroveren gaat daarna veel beter.

  Train je empathische vermogens!

  @ Mick,

  Goed gezegd. Maak afspraakjes met andere vrouwen. Zo ontmoet je misschien een andere leuke vrouw en je doet nog meer ervaring op waardoor je de vrouw, als ze weer beter is, nog beter kan Veroveren.

  Het lijkt er niet op of ze hem ontloopt 🙂

  @ Ruben,

  Waarover was je teleurgesteld? Dat ze niet kon/wilde afspreken of dat ze ziek was?

  Misschien gebruikte ze wel het ziek-zijn-excuus, maar door relax te reageren en je empathisch op te stellen doet dat er niet meer toe. Weerstand kan verdwijnen…

  @ M.,

  Betrokkenheid, goed voor wat? Voor het Veroveren? Is dat het belangrijkste?

  Natuurlijk, als je een vrouw wilt Veroveren dan wil je ver gaan. Maar als zij zich ziek voelt, blijf je dan je volledig focussen op Veroveren?

  Dit is flink onderwerp waar ik ook nog een keer over ga bloggen.

  Trouwens, het is onbelangrijk of ze werkelijk ziek is of niet.

  http://www.aantrekkingskracht.com/testen-slaag-vanzelf-test-vrouwen

  @ Mick,

  In welk tijdschrift heb je dat stuk gevonden? En was het een artikel van een journalist/redacteur of was het een ingezonden bericht?

  Hoe dan ook, dit soort praat zie ik wel vaker langskomen in mijn inbox. Sommige mannen zijn verbitterd.

  En ik hoor soms ook wel vrouwen klagen over de mannen boven de 40. Jongere mannen hebben al meer mee gekregen over het huishouden. Genoeg oudere mannen kunnen de traditionele rolverdeling niet loslaten.

  Kortom, het is een van de duizenden perspectieven die je op het man-vrouw-zijn zou kunnen hebben.

  Wat willen de vrouw nu echt? Elke vrouw is anders…

  @ Mark,

  Vrouwen geloven dit soort artikelen net zo min als wij. Ze zullen er wel over discussiëren, net als wij mannen hier 🙂

  @ Bryan,

  Tip 3 is erg sterk en geldt niet alleen voor het SMS-en. Vergeet ook niet zelf te spreken, want contact maken doe je met zijn twee…

  @ Mark,

  Je stelt de juiste vraag: “Hoe zou je het zelf vinden als je met griep op bed ligt en…”

  Dat met de hoofdletters. Ik ben een keer totaal afgeknapt op een vrouw omdat ze alles met hoofdletters schreef…

  @ M.,

  Fouten maken is prima, leer van ze! En inderdaad, zelfbeheersing uitoefenen naast je empathische vermogen benutten is belangrijk.

 • @ Victor

  Dat met die hoofdletters,ik ben een keer totaal afgeknapt op een vrouw omdat ze alles met hoofdletters schreef….

  Haha ik dus ook..!!! En trouwens ook eens omdat ze alles met kleine letters schreef en geen duidelijk verschil tussen regels(geen punten gebruiken) zo ontzettend irritant om dan een sms of ander berichtje te lezen, net als te veel afkortingen of sms taal…

 • @ Victor

  ik twijfel eerlijk gezegt niet erg aan mij empatische vaardigheden. ik begrijp heel goed hoe een ziek persoon zich kan voelen.
  ik ben denk ik zelf af en toe wat cynisch, niet alleen bij vrouwen trouwens.

 • Victor,

  Weer moet ik je om je raad vragen 🙂

  Er is een nieuw Duits meisje bij mij in de klas, waar ik vorige week kennis mee heb gemaakt. De professor stelde voor dat ik met haar wat ging drinken in de pauze, omdat ze nog helemaal niemand kende. Zo gezegd, zo gedaan. 😀 Die avond hadden wij een party, dus ik vroeg of ze wou komen. Ze zei ja, en gaf haar nummer, en vroeg me haar te bellen wanneer het begint. In plaats van rond 18.00, zoals afgesproken, belde ik haar om 20.30, maar ze nam niet op. Ik kreeg sms terug van: “Hey, sorry dat ik je oproep gemist heb. Ga je naar het feestje? Ik blijf waarschijnlijk thuis vanavond, heb zoveel werk te doen voor mijn scriptie, maar zal je de volgende keer zeker vergezellen! ”

  Ik reageerde: “Hi, ik sta op het punt om naar het feestje te gaan. Succes ermee! Maak je geen zorgen, we feesten en hebben plezier de volgende keer 🙂 ”
  Even later stuurde ik nog een sms, waarin ik haar uitnodigde voor een feestje die zaterdag, omdat het een verjaardag van een klasgenoot was.

  Zij: “Hey, klinkt goed 🙂 wil graag komen. Morgen kijk ik wanneer ik in het weekend moet werken en dan laat ik het je weten. ”

  Maar ze liet niet meer van zich horen, tot zaterdag op het feestje ik haar belde. Ze nam niet op, maar smste een lange sms van “Sorry dat ik niks van me heb laten horen. Ik had een etentje met collega’s en ben net terug omdat ik morgenochtend vroeg moet werken. Het spijt me echt, ik heb het zo druk met mijn scirptie en mijn werk, soms ben ik helemaal in de war en vergeet ik alles 🙁 Wat vind je ervan om naar de kroeg te gaan woensdag or donderdag? Hopelijk heb je een leuke avond!”

  Ze zit maar 1 keer in de week in mijn klas (dinsdags), dus vandaag toen ze binnenkwam, zeiden we kort hoi tegen elkaar. Daarna, na een uur, ging ik ff naast haar zitten en meteen begon ze zich weer te verontschuldigen van zatergag. Ik bleef positief, en zei dat het niet erg was. Daarna had ik een presentatie, en meteen daarna ging ze naar huis.

  Moet ik nou ingaan op die ene sms en woensdag of donderdag wat gaan drinken in een kroeg? Of wachten met contact tot volgende dinsdag dat ik haar weer zie in de klas?

  Wat stel je voor Victor?

  Bedankt alvast,

  Adrian

 • @ Adrian

  Probeer je ons nu te vertellen dat dat meisje jou uitnodigd, voor een drankje. Zij neemt initatief, waarom zou je er niet op ingaan.
  Je kan met een drankje ontspannen, flirten enz….de eventueel vervelende situatie door haar gebrek aan tijd doen vergeten, haar zin doen krijgen naar meer.
  Wil je wachten tot in de les, wachten tot je weer een sorry moet aanhoren, of een logische pijnlijke stilte moet ombuigen naar flirten ?
  Je mag altijd wachten tot in de les, maar waarom zou je moeilijk doen, heb je een speciaal plan voor de les ?

 • @ Adrian

  Tja ben het met Ruben eens. Ze neemt zelf het Initatief en je wilt wachten tot de volgende les… Wat is de gedachte daarachter..??

  En je hebt haar toch gezien tijdens de les vandaag…? Je ging bij haar zitten en ze verontschuldigd zich… Je had kunnen zeggen ” joh maakt niet uit dan gaan we Woensdag/donderdag (wat jouw zelf het beste uitkomt) toch wat drinken ik weet wel een gezellige kroeg” en je maakt een afspraak. Klaar, wat is de reden dat je zo twijfelt…?

 • ik ben het ergens wel eens met adrian om niet meteen in te gaan op haar verzoek. mannen horen het initiatief te nemen. om die manier neemt zij eigenlijk de leiding. ik weet niet of adrian dat bedoelde?
  ik zou het ook maar een beetje afhouden. laat haar maar een beetje moeite doen om je mee te krijgen.

  je reageert wel erg vrolijk op haar smsjes over dat ze niet kan komen. dat kan best wat koeler vind ik. ze komt immer haar afspraken niet na. en wat is er nou leuker? een etentje met collegas of naar een feest met jou?

 • @ M.

  Ik denk dat je je wat teveel bezig houd met wie de leiding neemt of niet.
  Hij heeft tenslotte zelf gevraagd of ze meeging zaterdag, ze kon niet en stelt iets anders voor… Prima toch..!!

  En als ik jouw was zou ik wat koeler reageren ze komt immers haar afspraak niet na…

  Kijk dat is nou niet echt onverstoorbaar, en haar pas bellen als je al op het feestje bent is natuurlijk ook niet slim. Dat had je een dag van te voren moeten dan om dan wat aftespreken voor de dag van het feestje.. Ga je nog mee, hoelaat gaan we weg je weet vast niet waar het is ik kom je zolaat ophalen enz.
  Hij heeft iets voorgesteld… Zaterdag een feestje.. Prima.
  Ze zou nog laten weten of ze kon… Heeft ze niet gedaan, maar hij heeft zelf ook niets meer laten weten… Een sms of belletje de dag ervoor had wel op z’n plaats geweest. Zo neem je ook de leiding. Nu heeft ze gewoon wat anders afgesproken, met haar collega’s, dat is niet vreemd je hebt immers zelf niks meer ondernomen… Afwachten is nooit goed.
  Maar dat hij positief blijft reageren is goed. Kortaf en koeltjes reageren is echt verkeerd je komt dan totaal niet onverschillig over.

 • Wow, bedankt voor alle nuttige reacties en tips allemaal :). Ik heb inderdaad vrolijk gereageerd, om de onverstoorbaarheid niet buiten spel te zetten. 🙂

  Verder, heb ik niet gereageerd op haar voorstel om woensdag/donderdag wat te gaan drinken, omdat ik het gevoel heb dat ze dat voorstelde uit schuldgevoel, immers ze had 2 keer niet kunnen komen op feestjes waar ik haar voor had uitgenodigd…. Toch?

  En om nou wat te gaan drinken met iemand die daar zit, alleen om dat ze het goed wil maken… Ik weet het niet. Dat is mijn gevoel dat ik heb.
  Maar helemaal niet reageren op haar sms, op haar voorstel, is ook niet verstandig.

  De vraag wat mij bezighoudt nu is of ik nou terug moet smsen en wat afspreken voor morgenavond of wachten tot dinsdag in de les, en daar naast haar zitten en met haar babbelen.

 • @ Barry

  met wat koeler bedoel ik niet boos, of verontwaardigt ofzo.
  ik bedoel dat die bijv meer zo had kunnen reageren: “ok geen probleem, veel succes ermee” (zonder smiley!)

  het deel “Maak je geen zorgen, we feesten en hebben plezier de volgende keer:D” vind ik juist niet erg onverstoorbaar overkomen. meer dat je een beetje overdreven vriendelijk wil zijn, en wat gretig omdat je nu al (subtiel) laat weten dat je nog een keer met haar wil afspreken.

 • nog even iets anders. haast bij het veroveren is ook echt niet goed, ik spreek hier uit ervaring. je kan ook gewoon eens gezellig kletsen op school, zonder af te spreken of het over afspreken te hebben.

 • @adrian
  volgensmij kan je er beter wel op ingaan. Maar jij bepaalt hoe laat. ga je gewoon chillen met haar en zorg je ervoor dat ze ook ergens anders wat met je gaat drinken, of de volgende keer.
  Laat haar het drankje betalen ofzo en zeg dat jij de volgende keer trakteert, zoiets.

  succes

 • @ Adrian,

  Aardige professor! Hoe goed heb je contact met hem/haar? Misschien krijg je vaker dat soort aanwijzingen 🙂

  Ze wil graag afspreken, naar feestjes gaan e.d. Alleen ze heeft al veel te doen. Daarbij moet ze waarschijnlijk ook nog haar ritme vinden. Al je aanbiedingen voelen aan als extra sociale verplichtingen.

  Pas dus op met de uitnodigingen, het maakt juist dat ze zich nog meer gaat excuseren; schuldig voelen. Niet goed…

  Zorg eerst voor leuk contact, waarbij ze zich niet hoeft schuldig te voelen omdat ze weer nee moet zeggen. Speelse SMS’jes, telefoongesprekjes, heel vrijblijvend.

  Wanneer ze weer haar excuses aanbiedt, geef dan aan dat ze dat niet meer mag doen. Jij hebt genoeg mensen om af te spreken, maar je wilt gewoon dat ze zich thuis voelt hier.

  Voelt ze zich al een beetje thuis? Wat is leuk hier, wat mist ze in Duitsland? Wat doet ze het liefst in de avond? Wat is haar favoriete manier om zich te ontspannen? Doet ze dat ook geregeld in een drukke studieperiode? Welk gerecht eet ze het liefst? Chocolade ijs of vanille ijs? Slagroom? Bubbelbad? Vakantie? Enz.

  Vervolgens, wanneer jullie weer samen in de klas zitten, nodig je haar uit voor de pauze. Het afspraakje ter plaatse, even snel tussendoor. Dat werkte toch goed de eerste keer? Dat zijn de momenten…

  Mocht ze je uitnodigen door de weeks, (nog) niet op ingaan. Geef als reden aan dat je liever wilt dat ze zich ontspant dan zich vol stopt met werk en sociale verplichtingen. (En dat ze iets leuks doet met haar collega’s, gelukkig maar. Zolang ze maar plezier heeft).

  Blijft ze aandringen, stel dan een speelse voorwaarde. Bijvoorbeeld, dat ze haar haar helemaal los doet, symbolisch voor dat ze alle werk- en studiedruk even helemaal loslaat…

  Samengevat:
  – Zorg dat ze zich ontspant en geen sorry meer hoeft te zeggen.
  – Onderhoud vrijblijvend contact via de telefoon of per e-mail.
  – Ondertussen benut je de korte momenten…

  Is ze echt heel druk? Het is maar de vraag of je haar wilt Veroveren. Hoeveel moeite wil je doen? Genoeg andere vrouwen die dromen van een man zoals jij, die wel voldoende tijd hebben.

  Overvloed…

 • Hallo iedereen,

  Sms’ en, ja dit artikel heb ik zeker nog een keer opnieuw moeten lezen, want ondanks het feit dat ik van tijd tot tijd eens een vrouw aanspreek en de waarschuwing: “neem de leiding !!!” heb ik me weer eens laten verleiden tot passief veroveren.

  Het zit zo:

  Op een foto van een vriendin zag ik een aantal vrouwen, en maakte tegen haar de opmerking: “hé, dat meisje ziet er wel leuk uit !”
  Zij heeft aan dat meisje de toestemming gevraagd, om haar nummer aan mij door te geven, ze stemde toe. MAAR…veroveren met leiderschap ? Totaal geen sprake van tot hier toe ! Ik heb haar nummer, maar hoe pak ik het nu verder aan, ik heb namelijk nog geen krachtige 1ste indruk gemaakt ?

 • @ Ruben,

  De eerste indruk via de telefoon…

  Bedenk drie vragen zodat je haar speels beter kunt leren kennen (misschien deed ze iets op de foto waar je op door kunt vragen). En daarna: bellen. Alleen al om haar stem te horen, klinkt ze goed?

  5 Minuten is voldoende, daarna zeg je dat je haar binnenkort weer belt want ze klinkt leuk aan de telefoon.

  De volgende keer maak je het afspraakje nadat je weer even gepraat hebt. Juist dat jullie elkaar nog niet hebt gezien kan mooi zijn. Avontuurlijk…

 • @ Jasper

  Inderdaad vrouwen die een man aanprijzen maken de man in kwestie aantrekkelijk, ik heb echter spijtig genoeg moeten vaststellen dat dit niet altijd gemeend is.

  Omdat een vriendin haar vroeg om haar nummer door te geven aan mij weigerde ze niet. Ik dacht uiteraard: “Geweldig goed”. Ik heb echter Victor’s raad opgevolgt en een sms (vraag) gestuurd om elkaar wat te leren kennen=> geen antwoord

  Als ik nu stop, geef ik dan te vlug op ?

  Ik voel de negativiteit flink opkomen, en dat is al meermaals een serieuze rem geweest op mijn veroveren. Zelfs als het inderdaad definitief voorbij is (nog voor dat het een beetje begonnen was), is het nu de kunst om mijn negativiteit de baas te blijven. Omdat het allemaal nog niets voorstelde is het uiteraard geen drama, maar na al de teleurstellingen die ik al gehad heb…ik had het veel liever anders gezien.

 • @ Ruben

  hmmm….Ruben..Victor had het over bellen.. Sms’jes worden zo snel genegeerd.

  Zoals Victor voorstelde: bereid je gesprek even voor in gedachten, bedenk wat vragen.
  Oefen desnoods even je stem op je plant in de vensterbank 😛

  En bel haar ! 🙂

  (En toen negeerde ze je ook volkomen bij het bellen…? tsja..dan is het zeperdje..?)

 • @ Harold

  sms’en is iets waar ik veel sterker in ben dan bellen… Met sms’en heb ik enkele (oké zeer schaarse) positieve ervaringen gehad. Met bellen werkelijk 0 .

  Ok, bellen was beter geweest, maar ik denk niet dat alles volledig aan mij ligt, als ze sms’en negeert zegt dit toch ook al iets over het enthousiasme om te bellen ?

  Ik geef niet op, maar dit is toch weer iets dat hard aankomt… 🙁
  Als je eens een positieve ervaring hebt krijg je moed om verder te leren, het veroveren nog meer op punt te stellen…maar als het zo door gaat…

 • @ruben

  een sms kan net op een verkeerd moment (of helemaal niet) aankomen. ik zou d’r gewoon opbellen, en net doen of je die ene sms nooit heb gestuurd, dat toont ook weer een stukje onverstoorbaarheid.
  en als dat niks word, denk dan altijd aan het overvloed concept… er zijn honderdduizend andere hele leuke meiden voor het grijpen 😉 negativiteit is een emotie die je kan uitschakelen, het is een knop die je zo kan omzetten, als je het zelf maar wil dan kan alles!
  suc6!

 • @ Ruben

  Je had beter kunnen bellen, juist omdat je haar nog nooit gezien hebt!!
  Nu heeft ze helemaal geen idee met wie ze te maken heeft.. Als je haar gebeld had had ze zich iets bij je stem kunnen voorstellen, nu denkt ze waarschijnlijk dat je te onzeker bent om te bellen.

  Als je om raad vraagt wat is dan de reden dat je die niet opvolgd?
  Misschien toch te onzeker om te bellen…

  Punt om aan te werken dus.

 • @ Jasper, Barry

  De waarheid, en niets dan de waarheid…

  Even om er lessen uit te trekken: Heb ik het goed dat sms’en eigenlijk pas goed is als je elkaar al wat kent, maar ongeschikt is al opening.

  @ Jasper

  Ik heb het gevoel dat ik het al verknalt hebt, dus voor het veroveren hoef ik niet meer te bellen denk ik. Maar ik denk wel dat ik de raad ga opvolgen en toch ga bellen met een andere reden. Hoe wordt je een echte man ? Onverstoorbaarheid ? Omgaan met afwijzing ? 😉 (en het zien als oefening is al wat positiever ook)

 • @ruben

  sms’en is denk beter als je elkaar al ietsje kent ja. m’n huidige ”date” heb ik zelfs nog nooit gebeld, ook wel weer bijzonder toch? maar komende week alweer een derde afspraakje met er 🙂

  en ja, hoe word je een echte man? ik denk dat de onverstoorbaarheid inderdaad het allerbelangrijkste is. dat je jezelf nooit helemaal van je stuk laat slaan, en ten alle tijdens positief en rationeel kan blijven denken. alleen al daarom denk ik dat je er inderdaad goed aan doet om alsnog even te bellen.
  als je nu nog belt dan doe je dat sowieso al met een compleet andere insteek, en allicht werkt dat de boel juist nog weer de goede kant op omdat je dan veel relaxder bent, suc6 😉

 • @ Ruben

  Ja sms-en kan je beter doen als je haar al eens eerder gesproken hebt.

  Wat Jasper al aangeeft is dat je haar best nog kan bellen nu… Juist omdat je er nu al minder van verwacht. Maar bedenk eerst wat je haar gaat vragen net als wat Victor je al eerder heeft aangeraden…

  Suc6

 • Ik heb eigenlijk een bijzondere vraag:
  Het is namelijk zo dat ik een meisje heb leren kennen op een feestje die ik ook van ziens van op school kende, ze lachte heel vriendelijk en leek zich wel aangetrokken te voelen. Nadat we wat gepraat hadden, vroeg ik haar nummer en ze gaf me die ook. De volgende dag stelde ik wat algemene vragen en vroeg of ze niet wou afspreken. Ze zei dat ze het erg druk had met haar competitie dansen en haar werk voor school. Daarna antwoorde ik een beetje koel en ze zei mij dat we elkaar op school nog wel eens zouden zien enzo. Kan het zijn dat ze angstig is of bang? Misschien vind ze dat ik wat te snel ga?

 • ja ok dat kan zijn, nu praat ik er soms mee op facebook. Maar zelf begon ze nog maar 1 keer tegen mij en voor de rest ben ik altijd diegene die het contact moet maken.. Ik vraag mezelf dan ook af of dit een test is ?

 • Hallo mannen, lang geleden! Ik heb jullie advies nodig, please!!:)

  Ik heb vorig jaar een man leren kennen tijdens het stappen. Ik had een paar wijntjes op waardoor ik op die avond met hem zoende(had ik nog nooit gedaan). Hij vroeg mijn nummer maar nooit gebeld. Paar maanden later heb ik hem toegevoegd op fb. Daar hebben we de eerste paar dagen berichtjes heen en weer gestuurd. hij vroeg of hij mij een keer mocht bellen/smsen. ik zei ok. maar weer niet gebeld…we bleven op fb op elkaars lijst maar nooit iets zeggen van zijn kant..ik een paar keer iets liken en met kerst beste wensen, van zijn kant nooit een reactie. afgelopen april heb ik hem gefeliciteerd waardoor hij naar mijn profile kwam om mij te bedanken voor de felicitatie en compliment te geven hoe mooi mijn profilefoto was. Bij al zijn andere fb vrienden geen persoonlijke dank voor de felicitatie, behalve een algemene dankje. Dus alleen bij mij.

  Twee weken terug heb ik mijn fb verwijderd maar hem laten weten dat ik dat ging doen. In dat berichtje schreeft ik: het was leuk je te ontmoeten, je bent niet echt spraakzaamzaam maar geeft leuke compliment. Thanks voor de kus. Het beste. Hij stuurde mij dag later een bericht via fb met de vraaag waarom en dat hij graag meer van mij wilt horen want eerste keer tijdens het stappen was te kort. Hij gaf zijn nummer en ik moest laten weten wanneer ik koffie zou kunnen drinken (dit pas na 10 maanden). 3 dagen na zijn bericht stuurde ik een sms met: kopje koffie moet kunnen. HIJ: leuk, ik ga kijken wanneeer laat je vandaag weten. IK: voor mij komt volgende week beter uit. Ik hoor van je. Die dag niks meer van hem vernomen. Dag later stuurde ik hem weer een sms met: Jij en ik vanavond bellen? Vind ik fijner en pas dan koffietijd.Okay?

  DAg later krijg ik een sms: IK weeet niet of wij het contact moeten aanhalen. Ik heb sinds kort een relatie met iemand. Het was de bedoeling om vriendschappelijk met je te praten, daarom koffie. Ik was benieuwd naar jouw situatie en de stukjes die je op fb schrijft waarin je iets van je geloof laat zien. Het zoenen was leuk, maar door het alchol denk ik. ga je goed God bless.

  Ik stuurde hem terug: “Jouw “belangstelling” in mij heb ik ook zo geinterpreteerd. Het voelde mij ongemakkelijk om zo uit het niets met jou af te spreken zonder eerdere contact. Was best verrast. Het bellen is omdat ik bellen persoonlijker en leuker vind in het algemeen. Thanks voor je interesse naar mij toe dus kopje koffie moet kunnen als je nog wilt. Fijn dat je in relatie zit, maak er samen iets moois van. By the way: ik ben niet aan je verknocht, al heb ik met je gezoend. God bless u

  HIJ: Geen probleem, als jij het leuk vindt dan kan onze afspraak doorgaan. Ik ben wel benieuwd naar je verhaal enzo. Leuke kids heb je ook. Je hebt mijn nummer kijk maar. Lieve groet N

  IK : fijn dat het nu duidelijker is. Ik hoop dat mijn verhaal boeiend genoeg is..haha. ja, jij en ik hebben leuke kids, euhmm ik bedoel apart van elkaar..ik plaag je hoor. Je hoort nog van mij

  HIj: is goed, lijkt me toch wel leuk…alvast fijn weekend..N

  Ik: dankje, fijn weekend ook voor jou/ jullie

  Pfffff…lang verhaal

  Maandag sms ik hem:
  Ik kan wo/do na 1200 of vrij na 1500 koffie met jou drinken.Leuk! maar ik laat het nu verder aan jou. als je twijfelt niet afspreken. is ok. fijne dag G

  Ik heb nog niks van hem vernomen.

  Waar is het misgegaan? IK heb al deze maanden nooit gevraagd waarom bel je niet, bel me? mag ik je nummer? bla bla bla…Het was zijn initiatief na 10 maanden om zijn nr te geven en vragen voor koffie drinken. Waarom reageert/negeert hij mij alsof ik meer wil. Ik ben nieuwsgierig naar hem maar de rest is blanco. HOe pak ik dit op??

  Alvast bedankt lieve mensen!
  Gr Georgina
  Waar is

 • Hoi Georgina,

  Wow! Wat een uitgebreid verhaal. Ik heb het met plezier gelezen. Er zijn twee dingen die me aan je verhaal opvallen: Als eerste valt me op dat je snel met hem gezoend hebt. Je geeft zelf al aan dat je het vrij ongewoon vindt. Als tweede valt me op dat je in je berichten heel specifiek aangeeft, dat je van hem een reactie verwacht en ik interpreteer het alsof je op een heel subtiele manier belangstelling in jou eist van hem. Anderzijds spreekt hij ook heel erg uit dat twijfelt of hij wel echt contact wilt, vooral nu hij zelf in een relatie is. Jullie leggen de bal telkens bij elkaar en dan kom je niet echt tot iets.

  Ik krijg de indruk dat die zoen met hem meer voor je betekende dan dat je misschien wel wilt toegeven, vooral omdat je zoiets anders nooit doet. Als dat zo is, raad ik je aan hem los te laten. De zee is vol vissen, er zijn genoeg leuke mannen die wel echt in jou geïnteresseerd zijn.

  Groetjes Rik

 • hahaha..ja mijn verhaal is pfffffffffffff..
  en ja, je hebt gelijk de zoen betekende bij het begin wat voor mij. Nu niet meer zoals toen, ben alleen nieuwsgierig en ik vind dat hij die nieuwgierigheid blijft prikkelen. Maar ik heb het wel onder controle 😉

  Anyway, hij smste gisteravond dat hij vandaag of vrijdag zou kunnen afspreken. Ik heb vandaag pas beantwoord dat vrijdag beter is. Echt niet hap hap..Dus een afspraak is gemaakt. In zijn laatste bericht schrijft hij..we spreken daar en daar en we zien wel verder. Maar niks verder, koffie is koffie en vriendin is vriendin. Dus na een bepaalde tijd ben ik foetsie. Ik weet dat ik verkeerde signalen heb gegeven door te snel te zoenen maar dit betekent niet dat ik makkelijk in het leven sta. Ik ga gewoon gezellig koffie drinken en mijn nieuwsgierigheid bevredigen..hahah

  Thanks voor je reactie, Rik!
  Georgina

 • ik vroeg aan een leuke dame via sms wat ze vanavond gaat doen en ze antwoord
  “Ben bij vriendinnen gezellig en beetje drinken. Ga straks even de stad in! Jij dan?”
  en verder weet ik niet wat ik moet zeggen elke keer als ik iets wil terug sturen denk ik dat het niet de juiste antwoord is dan zeg ik tegen mij eigen ik kan een betere antwoord geven maar ik weet niet wat ik moet sturen

  kan er iemand vertellen wat dat ik moet doen ? zo krijg ik meer inspiratie

 • Goedemiddag heren,

  Ik heb ook al enkele weken contact met een meisje wat vooral via FB verloopt…
  Net zoals hierboven (Jasper dacht ik) vermeld, ben ik steeds degene die het gesprek moet openen.
  Wil dit iets zeggen? Ze is wel 4jaartjes jonger (18) dan mezelf.

  Had horen vertellen dat ze me wel leuk vond, maar heb het lef nog niet gehad om op haar af te stappen.
  Kwam haar overlaatst tegen in een café en ze begon spontaan te vertellen over haar avonturen die avond, maar toen kwam er een groep vrienden van haar binnen en ben ik kort daarna vertrokken.

  Achteraf denk ik altijd, waarom ben ik niet wat mondiger en heb ik er steeds ongeloofelijk veel spijt van =S

  Ik heb van mijn beste vriend haar nummer gekregen, maar heb deze nog niet durven gebruiken. Het lijkt me alvast wel de snelste manier om haar een avondje uit te vragen (via FB vind ik helemaal onpersoonlijk).
  Iemand een idee wat ik er best in kan zetten?

 • en zo kan ik er ook wat van vertellen: een man die me rechtstreeks om seks vraagt via sms, dan iemand die meer van zich laat hoten dan ik van mezelf jawel bijna elke dag en zelfs een cadeau gaf met een hartje en als ik weer eens initiatief nam zo malenthousiast was… en ga zo maar door. uiteindelijk heb ik ondervonden dat de meeste mannen (zo rond hun dertigste) pas hun verstand krijgen ivm relaties. Ze zien dan eindelijk eens in dat seks alleen niet volstaat om een goede band te hebben en dat we als vrouw meer andere vormen van intimiteit zelfs bijna leuker vinden dan de seks. (wegens soms zelfs immens pijnlijk en of vermoeidheid). over berichtjes krijgen denkt iedere vrouw anders. er zijn er die er elke dag moeten krijgen om dan de indruk te krijgen dat hij genoeg into you is en er zijn er die er maar om de drie dagen iets moeten horen zoals ik 🙂 en moeten is zelfs veel gezegd. wees niet bang als man om initiatief te nemen en ook niet als vrouw. ik was vroeger te verlegen en heb vroeger toch wel mooie kansen gemist….

 • @ Lisa,

  Bedankt voor je reactie.

  Er mag meer initiatief genomen, juist!

  Verder zijn er genoeg mannen die wel uitstekend relatiemateriaal zijn voor hun dertigste.

  Is voor jou seks erg pijnlijk? Dat hoort niet zo te zijn…

 • Hey Victor, Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier iets achter gelaten heb. Hoe gaat het nog met je?

  Heb een vraag voor je waar ik eig met zit. Ik heb eergisteren een leuke eerste afspraakje gehad. Ze was duidelijk in me geïnteresseerd, want diezelfde avond begon ze naar me te sturen. Het laatste smsje van haar had ik niet meer gelezen die avond. Dus de dag nadien stuur ik haar een bericht om te vragen hoe haar sollicitatie was gegaan (ik was door het afspraakje te weten gekomen dat ze die dag moest solliciteren). Dat vond ze wel lief, maar heel die dag was ze heel kort van antwoord. Wat niet haar gewoonte was. Vandaag Heb ik haar gevraagd of ze komende zaterdag met me Gent wilt verkennen. Ik heb geen respons meer gehad.

  Wat kan de reden zijn volgens u?

  1. Hoi Steve, welkom terug! Gaat goed hier 🙂

   Ik kan tientallen redenen bedenken waarom je geen reactie meer krijgt. Maar wat de werkelijke reden kan zijn, dat blijft gissen. We weten namelijk niet wat er nog meer afspeelt in haar leven en wat ze in haar leven wilt.

   Hoe dan ook, pas het Overvloed-concept toe. Blijf niet aan haar plakken. Zij heeft haar redenen om wel of niet contact te blijven onderhouden met jou. Jij hebt jouw redenen om vooral van het leven te genieten en andere vrouwen te ontmoeten.

   Of… heb je het vermoeden dat je een fout hebt gemaakt? In dat geval, vertel maar als je wilt. Daar geef ik graag advies voor 😀

   1. Ik heb gisteren terug berichten van haar gehad. Ze vertelde me dat ze het moeilijk heeft. De voorbije dagen heeft ze gesolliciteerd. Telkens heeft ze een nee als antwoord gekregen.

    De volgende dagen ga ik haar wat met rust laten. Dat kan ze gebruiken. Het wordt wel wat moeilijker om haar te veroveren als ze het moeilijk heeft, maar de komende dagen wordt het wel duidelijker

    Ben de laatste tijd wel wat meer bezig om vrouwen te ontmoeten. Zo had ik de dag ervoor een date met een andere vrouw, maar helaas was dat afspraakje slecht. Het gesprek verliep niet zoals het zou moeten. Helaas te veel stiltes, waardoor ik zenuwachtig werd. Ik merkte ook aan haar dat ze zenuwachtig was. We hadden een terrasje gedaan. Achteraf gezien had ik beter een wandeling voorgesteld met mooi weer. Heb daar weer iets uitgeleerd!

    De week ervoor had ik normaal ook een afspraakje, maar op het laatste moment annuleerde ze het afspraakje. Waarop ik antwoordde: Ok, dan ga ik anders plannen. Dat heeft ze toen slecht opgenomen, terwijl dat niet slecht bedoeld was. Ik maakte er geen probleem van

    1. Bedankt voor de update Steve.

     Je hebt van de primaire bron (de vrouw) inzicht gekregen van wat er speelt, mooi zo. Al heb je een punt: het Veroveren wordt minder gemakkelijk als de vrouw het moeilijk heeft.

     Het zou me niet verbazen dat ze zo snel mogelijk een baan wil en dat de afwijzingen bij het solliciteren haar ontmoedigen. Het kan zelfs zijn dat ze zich onzeker voelt over dat ze geen baan heeft, of bijvoorbeeld financiële problemen heeft.

     Prima om meer geduld uit te oefenen en vaker een voorstel te doen. Ook goed om je iets meer empathisch op te stellen. Maar houdt in het achterhoofd dat het ook voor jou leuk mag blijven; grenzen trekken.

     Verder ben je goed bezig Steve.

     Wat betreft de zenuwen die opspelen wanneer het gesprek niet vlot blijft verlopen. Zorg dat je jezelf ontspant. Maak het jezelf gemakkelijk, leun wat meer achterover; relax lichaamstaal.

     Mocht dat onvoldoende helpen, geef aan dat er niet voortdurend gepraat hoeft te worden en dat het plezier centraal mag staan. Dat kan onprettige zenuwen de kop in drukken.

     Wil je toch nog een balletje opwerpen door die wandeling voor te stellen? Al viel het tegen, dat wil niet zeggen dat er geen (beter) vervolg kan komen…

     En die vrouw die op het laatste moment annuleerde, en je opmerking voer iets anders plannen verkeerde opvatte… het klinkt alsof ze het verhaaltje heeft omgedraaid. Zij zegt af, haar verantwoordelijkheid. En zelfs al zou je last minute een afspraakje regelen met een andere vrouw, prima. Je bent vrijgezel, je bent vrij.

     Je hoeft zeker geen probleem te maken wanneer een vrouw op het laatste moment afzegt, maar leuk hoef je het ook niet te vinden. Zij mag haar best doen om het goed te maken…

  1. Met een actief liefdesleven (afspraakjes en dergelijke) horen dit soort ervaren er ook wel eens bij. Geen vrouw is hetzelfde. Soms loopt het niet, pech.

   Ja, ik promoot actieve zelf-verbetering en het leren van fouten. Tegelijkertijd is het oppassen om niet in de valkuil te stappen van over-analyseren. Past ook niet in het Overvloed-concept.

   Trouwens, ook zonder een liefdesleven is dat concept belangrijk. Het is een levenswijze.

 • Goedemiddag Victor,

  Ik zit een beetje vast voor mijn idee. Ben nu al tijdje in contact met een meisje die ik elk weekend zie want ze werkt waar ik vaak kom. Ze werkt er al jaren (zaak van der vader), maar pas sinds laatste maanden is het contact wat toegenomen. Ik merk dat ze zelf ook flirt. Als ik soms naar der kijk dan zie ik dat ze ook kijkt en dan glimlacht. Soms uit het niets een knuffel bijv. En ze stuurt zelfs berichten met lekkerding, hou van jou of hartjes. In het echt gaat het altijd prima, dan groeien we altijd erg naar elkaar toe naarmate de avond vordert en zegt ze vaak dingen zoals je bent echt de liefste. En aan haar ogen en lichaamshouding zie je dat ze het meent.

  Maar doordeweeks zie ik er bijv niet en via whatsapp loopt het dan altijd stroever. Moet vaak van mijn kant komen en dan komt ze wel beetje los, maar soms ook helemaal niet. En ik ga niet blijven ‘stalken’. Al 3 maanden zegt ze dat we keer wat gaan doen, want al paar x gevraagd of we wat leuks gaan doen, maar uiteindelijk durft ze niet en soms dacht ik zelfs geblokt te zijn via app (?), toen we een dag hadden afgesproken en toen dacht ik dat doet ze omdat ze bang is dat ik erover begin. Dan laat ik het gaan (app dan ook niks) en zeg het dan wel tegen der als ik der zie. Heb ook laten merken dat ik niet leuk vind dat ze afhaakt terwijl ze zegt ja we gaan echt wat doen, vind ik juist super leuk om wat met je te doen en vind echt super dat je wat met me wilt gaan doen. Maar uiteindelijk dus nooit.

  Dus keer nadrukkelijk gevraagd in het echt waarom niet en dat ze alles mag zeggen, ook als ze niet wil. Geen probleem, ga niks pushen. Toen zei ze ja ben bang dat we verliefd worden, en dan? Ik zeg ja prima toch. Zien we dan wel. Maar toen goed gesprek gehad, werd weer wat closer allemaal maar nog steeds niks van gekomen.

  Ben ook wat terughoudender met vragen want wil der niet pushen. Daarnaast is ze ook Turks, dus zei als je niet wil omdat je bijv niet durft te verkopen thuis of iets. Misschien speelt dat mee. En ze is 18, miss verlegen?

  Ze vind het bijv ook weer niet leuk als ik met een goede vriendin binnenstap in die zaak. En als ze verwacht dat ik kom op een avond maar ineens die avond een keer niet naar die zaak gaat dat ze zegt waar was je.

  Zit ik aan een dood paard te trekken of niet? Aangezien ze stroef appt soms (vaak van mijn kant en krijg er ook weinig inhoudelijks uit, dan blokkeert ze vaak. Ze zegt nooit echt wat er op der hart ligt voor mij idee. Moeilijk te peilen), en ze uiteindelijk altijd afhaakt met afspreken?

  Zonder echt met haar af te spreken kom ik ook niet echt verder voor mijn gevoel. Nooit veel tijd om te praten als ze werkt en appen is niet echt haar ding (naar mij toe in ieder geval dan. Tenzij ik open, maar nooit inhoudelijk echt diepgaand). En hoe inhoudelijker we gaan praten hoe meer we naar elkaar toe gaan groeien schat ik (ook kunnen praten waarom ze date uitstelt bijv, of waarom ze bepaalde dingen doet of wat ze voelt). Ik vind dat alleen maar interessant maar krijg het er niet uit. Ga er ook niet over door pushen

  Kan dit niet jaren aan laten modderen. Maar ik vind het wel het proberen waard, dus vind het zonde om dit doei te zeggen. Wat denk jij ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *