Stinkdier die lichaamsgeur verspreidtLichaamsgeur is belangrijk. Ondanks dat we er ons nauwelijks bewust van zijn, blijkt geur ons gedrag behoorlijk te beïnvloeden. Natuurlijk mag een artikel over lichaamsgeur niet ontbreken op deze aantrekkingkracht-site!

Lichaamsgeur?

Het blijft me verbazen. Sommige mannen en vrouwen zijn zich totaal niet bewust van het feit dat ze ruiken. Zelfs wanneer ik voorzichtig aangeef dat ze naar oud zweet ruiken, nemen ze geen enkele maatregelen.

Ze slaan de waarschuwing op geuroverlast volledig in de wind…

Moet ik ze soms met de neus op het feit drukken dat ze letterlijk stinken? Een opmerking maken over een sterke lichaamsgeur kan pijnlijk aankomen…

Voorbeeld: tijdens een verjaardagsfeestje thuis verspreidt een jonge man een penetrante zweetgeur met een omtrek van minstens 3 meter. Ik zie hoe anderen zich subtiel uit zijn directe omgeving manoeuvreren. Waarschijnlijk is dat de voornaamste oorzaak waarom hij hooguit een paar minuten een gesprek kan voeren met anderen.

Durf jij iemand aan te spreken op zweetgeur? “Pardon, je stinkt…”

Ga onaangenaam lichaamsgeur tegen met Axe Africa
Axe deo’s zijn eigenlijk niet geschikt voor èlke dag. Maar uit een zelf uitgevoerd onderzoekje blijkt dat Africa wel aantrekkelijk ruikt volgens vrouwen… Klik hier.

Het is een taboe om iemand aan te spreken op zijn lichaamsgeur. Het gebeurt zelden, alleen wanneer de geur werkelijk niet te harden is.

Al beweren de reclames op tv van wel, je hoeft je voor je lichaamsgeur niet te schamen. Transpireren is normaal. Dat is mijn uitgangspunt wanneer ik iemand aanspreek op een sterke lichaamsgeur; zweet.

Daarbij laat ik me liever niet weerhouden door een of ander taboe, dus op een gegeven moment heb ik de jonge man op het feestje aangesproken op zijn zweetgeur.

Aangezien hij wist dat ik een flirt-, relatie- en sekscoach ben, ging het gesprek al gauw over vrouwen en aantrekkingskracht. Voor mij een mooie aanleiding om hem vriendelijk te attenderen op zijn sterke lichaamsgeur. “Een goede douche nemen en een deo opbrengen voorkomt een heftige zweetgeur. Ook belangrijk voor je liefdesleven, geloof me.

Hij haalde onverschillig zijn schouders op en zei dat hij niet stonk “Je overdrijft, ik ruik niets…

Ik hoopte dat hij slechts weerstand bood uit schaamte. Maar dat bleek niet het geval. Een paar maanden later zag ik hem op een ander feestje. Nog steeds stonk hij een uur in de wind! Hij had niet geluisterd…

Jij let toch wel op je lichaamsgeur?

Een sterke lichaamsgeur kan je sociale en liefdesleven negatief beïnvloeden. Daarom hoop ik dat je voldoende maatregelen neemt.

Weet dat vrouwen een beter reukvermogen hebben dan wij. Je ruikt jezelf misschien niet, maar zij wel! Daarbij, je bent gewend aan je eigen lichaamsgeur waardoor je je er minder bewust van bent dan anderen.

Zo voorkom je een vieze lichaamsgeur

Transpireren is een natuurlijk proces om een teveel aan lichaamswarmte te verliezen. Daarom mag het nooit de bedoeling zijn om zweet volledig uit te bannen.

Een beetje zweet kan zelfs aantrekkelijk zijn…

Oud zweet is echter onaantrekkelijk. Daarom is goede algehele verzorging essentieel. De belangrijkste tips wat betreft lichaamsgeur op een rij:

Sanex zero deodorant voor een betere lichaamsgeur
Een unisex deodorant die meer geschikt is voor elke dag. Geen troep waardoor deze beter is voor de huid. Klik hier.
 • Neem dagelijks een douche. Was van boven naar beneden, van voor naar achteren. Schenk extra aandacht aan de bekende zweetplekken.
 • Gebruik een goede douche-gel of -olie. Helaas wassen sommige doucheproducten de geuren onvoldoende weg.
 • Gebruik een effectieve deodorant. Pas op voor deo’s met anti-transparant, deze sluiten de huidporiën af. Ook deo’s met alcohol kunnen de huid irriteren.
 • Draag schone kleding. Ook al houd je jezelf goed schoon, een volgezweet overhemd of t-shirt maakt dat je toch stinkt.

Het opdoen van een parfum of iets dergelijks is optioneel. Algehele verzorging is een must.

Grote haast, dus geen tijd om te douchen voor je afspraak?

Soms ben je verlaat door werk, openbaar vervoer of door files. Dan kan het voorkomen dat je geen tijd meer hebt om te douchen. Herkenbaar!

Neem deze shortcut, 3 stappen:

 1. Deo opdoen (oksels, knieholtes, onderrug…)
 2. Kleding verschonen (kleding kan veel zweetgeur vasthouden)
 3. Als je nog warm bent, houd de kleding een beetje open om sneller af te koelen

Natuurlijk niet de beste oplossing, maar wel het beste alternatief om zoveel mogelijk onaangename lichaamsgeur tegen te gaan…

Een open deur intrappen?

Misschien lijkt het alsof ik met dit artikel een open deur in trap. Toch zijn er nog steeds mensen die structureel te weinig aandacht besteden aan hun verzorging. Ik hoop dat jij wel voldoende oog houdt voor je lichaamsgeur…

Heb je vragen over lichaamsgeur, algehele verzorging of iets dergelijks? Of heb je een ervaring met iemand die overdreven naar zweet rook? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Confrontatie met agressie? (Feiten en advies) (11)
  Een confrontatie met agressie kan helaas overal voorkomen. Zeker als je geregeld gaat stappen, ben je vast wel eens geconfronteerd met agressie, woede en geweld. Agressie van mannen en vrouwen, soms zelfs van horeca- en […]
 • “Ben je single?” (19)
  Bij het vorige artikel 'Herken de Single Vrouw' is een discussie losgebarsten over de vraag, of je als niet-single mag flirten met anderen. De meningen verschillen. Ik heb een aantal artikelen geschreven over het flirten met […]
 • Omgaan met agressie doe je zo (1)
  Helaas, soms word je met agressie geconfronteerd ondanks de adviezen uit het vorige artikel over ‘agressief gedrag voorkomen’. Nog niet gelezen? Doe het alsnog want de tips werken goed om vervelende problemen te voorkomen. En […]
 • Overweeg je Relatiebemiddeling? (3)
  Soms ontvang ik vragen over relatiebemiddeling. Een paar willekeurige voorbeelden: Is het verstandig om een relatiebureau in te schakelen? Zijn de kosten die zo'n relatiebemiddelingsbureau in rekening brengt niet te […]
Lichaamsgeur – Verbeter je lichaamsgeur
Trefwoorden:     

40 reacties op “Lichaamsgeur – Verbeter je lichaamsgeur

 • Helemaal mee eens!
  Als een man niet lekker ruikt of zelfs vies ruikt, ja, doehoei, daar ga je niet voor je lol mee praten… vrouwen niet, maar mannen ook niet natuurlijk… En als iemand niet lekker ruikt aangekleed in de kroeg, dan wil ik niet eens weten hoe hij uitgekleed tussen mijn lakens ruikt… BAH…
  Ik ben ooit op mijn huidige vriend gevallen omdat hij ALTIJD een schoon, wit T-shirt aanhad wat naar Ariel rook… (ik viel natuurlijk op z’n karakter, duh, maar die T-shirts, hmmmm)… En nu nog, 4 jaar later, als ik kleding ruik die met Ariel is gewassen word ik helemaal blij en denk ik aan toen… (ja, zo zijn vrouwen)…
  Een parfum voor mannen is inderdaad optioneel, maar ik denk toch wel dat het belangrijk is (net als voor vrouwen)… als je iemand net ontmoet en hij/zij ruikt lekker, dan blijf je die geur koppelen aan die persoon (zoals Ariel voor mij)… en dat is leuk en lekker!

  1. @ Luna,

   Prachtig, naar Ariel ruikende T-shirts lol!

   Geur is echt belangrijk, hopelijk laten mannen zich inspireren door je verhaal.

   Ik ga misschien nog een artikel over parfum schrijven. Interessant onderwerp…

   Bedankt voor je reactie!

 • Jammer alleen wel dat 1 keer douchen per dag ook weer heel ongezond is…. Ik heb momenteel last van eczeem en de dokter vertelde me dat we eigenlijk veel te vaak douchen.

  1. De dokter heeft gelijk, elke dag douchen is eigenlijk te veel. Of het echt problematisch wordt hangt af de huid, die is voor ieder anders.

   Gebruik sowieso geen agressieve gels en dergelijke. Als je geregeld een dagje kunt overslaan, vooral doen. Voor sommige mensen is dat prima te doen omdat ze inderdaad niet snel stinken.

   Ook kun je de focus leggen op de liezen en oksels, minder op andere gebieden…

   Samengevat: experimenteer. Vind jout persoonlijke manier om zowel fris te blijven als van je eczeem af te komen.

   Bedankt voor je reactie Telco!

 • Dat we dagelijks moeten douchen zit vooral tussen onze oren. Wat is er mis met zich wassen aan de ouderwetse wasbak? Pas op, ik geef toe dat ik ook te veel douche, vooral omdat ik het veel heerlijker vind dan de wasbak. Maar ik heb begin dit jaar een ongeluk gehad en ik was gekwetst. Daardoor kon ik niet douchen, en moest ik me enkele weken noodgedwongen wassen aan de wasbak. In het begin voelde ik me niet zo proper, maar dat beterde. Dat water en die zeep waren even goed.

  Nu wissel ik af, douche en wasbak, omdat het nog altijd moeilijk is om te douchen. Zodra ik hersteld ben, zal ik waarschijnlijk weer in de dagelijkse douchegewoonte hervallen.

  1. Goed punt. Wassen bij de kraan met een washandje kan een uitstekend alternatief zijn. Maar de meeste mensen hebben daar geen zin in; douchen is te lekker.

   Mooi dat je nu een middenweg hebt gevonden. Misschien kun je die gewoonte vasthouden…

   Bedankt voor je reactie!

 • Vervang aub ‘mannen’ in ‘mensen’ en het stukje is een stuk minder seksistisch. Vrouwen stinken net zo hard als mannen, taboe is bij deze sekse mogelijk nog groter.

  1. Op zich goede opmerking Maarten, bedankt!

   Ik schreef dit artikel in een tijd dat deze gericht was op mannen. Maar ik heb het nu wel aangepast, voor sommige vrouwen is dit ook een belangrijk advies.

 • Sorry maar dit is echt verkeerd er zijn mensen die zich elke dag wassen en alles er aan doen om niet te stinken maar toch blijven stinken.. Al eens van her vis geur syndroom gehoord? Dat betekend dat je er niets aan kan doen buiten een heel streng dieet volgen dat de stank een beetje verminderd echt verschrikkelijk voor die mensen en emotioneel zijn ze er kapot van!

  1. Je hebt gelijk, sommige mensen kunnen het niet voorkomen door een aandoening of iets dergelijks. Dat is zacht gezegd erg vervelend.

   Mijn artikel is bedoeld voor mensen die er wèl wat aan kunnen doen maar dat onvoldoende serieus nemen.

   Trouwens, wat voor streng dieet is dat eigenlijk? Wil je daar meer over vertellen?

 • Ik vul Meisje aan. Het klopt dat voor mensen met een beperking, in mijn geval een visuele, het veel moeilijker is dan voor Jan Modaal om iemand te vinden. Het zei zo, we zullen daar niets aan kunnen doen. Ik ben eigenlijk niet echt bezig met relaties, ik zie wel wat er komt. Je kan met een beperking leven, maar ze blijft aanwezig.

  Trouwens, Victor, een update. Ik zei vorig jaar dat ik een nieuwe taal, het Russisch, ging leren. Ik heb juist het eerste schooljaar Russisch afgerond. Ik begin al basiszaken te kennen, en kon toch mijn plan onlangs trekken in een Russische winkel. Maar een echt gesprekje voeren, kan ik nog niet. De zinnetjes die ik nodig heb om complimentjes te geven aan een Russische vrouw, stonden wel al in mijn cursus. Maar ik kan er dus nog niet veel mee :-). In ieder geval, ga ik in september verder om deze mooie en uitdagende taal te leren.

  1. Precies, je kunt leven met een beperking (en het is een kunst om er mee te leren leven/omgaan).

   Gelukkig is het plezier en geluk in grote veelzijdigheid te vinden in het leven. (Verdriet en pijn hoort er ook af en toe bij, het is niet anders.) Elk moment kan ‘geplukt’ worden op zijn eigen manier…

   Prachtig, het eerste jaar Russisch studeren heb je achter de rug! Kijk/luister je geregeld Russische televisie/radio? Luister je naar Russische muziek? Hoe meer je op deze manier je brein prikkelt, hoe sneller je de taal eigen maakt en kunt aanvoelen.

   Je bent goed bezig Glenn!

   1. Hallo Victor,

    Ja, ik kijk regelmatig naar de Russische tv, maar naar de kinderprogramma’s. In gewone programma’s wordt zo snel gesproken dat het na een schooljaar (3 uur per week) nog niet te begrijpen is. In kinderprogramma’s wordt trager gesproken. Ook luister ik regelmatig naar Радио Картина (Radio Kartina) dat moderne Russischtalige popmuziek speelt, met af en toe een interview.

    Echt naar Rusland gaan zit er nog niet in, daarvoor kan ik me nog niet genoeg uitdrukken. Zeker met de beperking is een minimale spreekvaardigheid vereist. Nu is het vooral standaardzinnetjes. Maar geen probleem, ik vermaak me wel op andere plaatsen in de wereld. Dit bericht schrijf ik vanuit de Verenigde Staten.

 • En wat ik ook nog vergat. Ik heb een mooie nieuwe stijlvolle witte stok gekregen. Deze legt meer de nadruk op het eigen zien, en ziet er minder uit als een stok voor volledige blinden. Hiermee straal ik uit dat ik zelf probeer te zien wat ik kan, en zelfstandig ben. Maar mensen zien dat ze moeten oppassen, en ik kan er toch ook mee tikken indien nodig.

  1. Dus je hebt een upgrade gedaan naar een betere kwaliteit stok? Waarschijnlijk roept dat andere reacties op bij anderen. Ik hoor graag wat de veranderingen zijn, interessant!

   Voor iedereen: alles wat je bij je draagt heeft invloed op de indruk die je wekt en hoe anderen met je omgaan. Slechts een detail waar je zelf nooit bij stilstaat, kan veel betekenis geven.

   1. Anderen blijven rekening houden met de beperking, maar ik heb de indruk dat ze me minder als een sukkelaar zien. Maar er heeft nog niemand iets gezegd. I keep you posted…

    1. Ik ben zelf benieuwd hoe bekenden gaan reageren op de stok. Ik zal dat merken zodra ik weer voet op Europese / Belgische bodem heb gezet. Ik heb vorige week in New York afgesproken met een collega uit ons kantoor in New York, en zij was al enthousiast. Ik ben benieuwd hoe het thuisfront reageert, zij hebben hem nog niet gezien.

     Ik hou je verder op de hoogte zodra ik terug in België ben.

      1. Ik moest je trouwens iets zeggen. Ik heb die stok nu een paar maand, en eigenlijk is er weinig reactie gekomen. Ik denk dat ik er meer aandacht aan besteed dan de andere mensen.

       Hoe het verder gaat? Ik ben dus opnieuw aan het schooljaar Russisch bezig. In vergelijking met vorig schooljaar, zien we dat de conversaties rijker worden. We gebruiken nu ook adjectieven, imperatieven en leren ook enkele nuances. We zien eigenlijk hetzelfde terug, maar nu uitgebreider. Volgend jaar kan ik om beroepsredenen niet lang op reis, maar daarna zou ik graag een aantal weken lessen willen volgen in een Russische taalschool voor buitenlanders in Sint-Petersburg. In de voormiddag heb je les in kleine groepen in een klaslokaal en in de namiddag ga je op stap in Sint-Petersburg en omgeving om de taal in de praktijk te leren. ’s Avonds en in het weekend ben je vrij en kan je op eigen houtje op stap. Tegen dan zal ik zeker genoeg basis hebben.

       Verder ben ik ook opnieuw politiek actief, maar dit keer achter de schermen. Dat ligt mij meer dan in de café’s en op feesten stemmen ronselen. Blijkbaar zien andere mensen dat ook dat talent nodig is, want anders had ik geen stemmen gekregen.

       Wat de vrouwen dus betreft, daar is niets veranderd. Eigenlijk ben ik ook niet met vrouwen bezig, want ik heb mijn leven een andere invulling gegeven. Die nood is er dus niet meer, vandaar dat ik hier ook minder kom. Oh ja, en in de VS heb ik dus de tijd van leven beleefd, en leuke (vriendschappelijke) ontmoetingen gehad. Maar veroveren is niet mijn ding, en het zal het ook nooit worden. Ja ik ben minder goed in het sociale en in veroveren, maar ik heb dus wel een manier gevonden om mijn leven op een andere manier zin te geven.

       1. Bedankt voor je update weer!

        Kortom, je bemerkt geen echte verandering door de stok.

        Toch kan ik je aanraden om op deze manier aan je presentatie te blijven werken. Alle zaken tellen mee en in geheel kan het een grotere impact hebben dan elke verandering op zichzelf. ‘1 + 1 = 3’

        En verder: prachtig hoe je je leven invulling geeft. Positief! Ga zo door Glenn!

 • Je kan niet weten of mensen zichzelf wel of niet goed verzorgen of dat ze zich daar wat van aantrekken. En ben jij de baas of vader van die jongen? Wat maakt dat jij zo oordeelt over andere mensen? Waarom het artikel niet gewoon positief houden, richten op wat je wil overbrengen ipv oordelen over anderen. Jammer!

   1. maar is dat advies wel gewild? Ongevraagd advies ontvangen kan gewoon heel vervelend zijn en bij ongevraagd advies ga je boven de ander staan. Het is je eigen interpretatie dat iemand dan niet goed doucht. Je weet gewoon niet wat er aan de hand is. Ik heb zelf moeite met dit soort artikelen omdat je oordeelt over de genoemde jongen en door voor de ander te denken laat je de ander niet in zijn waarde.

    1. Anne, dat mag vaker gezegd worden: “Geef zo min mogelijk ongevraagd advies.”

     Ik doe mijn best om dat steeds meer door te voeren in mijn leven. En dat is een uitdaging omdat ik voortdurend benaderd wordt door mensen die advies willen; gevraagd advies. Het ligt in mijn gewoonte om mensen ondersteuning te bieden.

     Wat betreft deze website: naar dit artikel met advies hoe met lichaamsgeur om te gaan wordt actief gezocht. Genoeg mensen zoeken juist advies. En daar sluit dus dit artikel op aan.

     Dus beste Anne, al ben je welkom, volgens mij zijn mijn blogs niet voor jou bedoelt…

 • Beste Victor,
  Ik heb met belangstelling jouw artikel gelezen. Zelf heb ik sterk de indruk dat mensen vinden dat ik een onaangename lichaamsgeur heb omdat ik, als kind, daar regelmatig mee gepest ben. Ik heb mijzelf altijd hygiënisch zo goed mogelijk onderhouden en heb zelfs dagen gehad dat ik, van narigheid, 3x daags een douche van een half uur nam. Bij het afdrogen voelde ik dan de zweetdruppels alweer in mijn nek, oksels en liesstreek.

  Er lijkt nog niet veel veranderd. Ik merk dat mensen, in hun zg. ‘subtiliteit’ opmerkingen maken waarbij zij de nadruk op het woordje ‘fris’ leggen. Ik zou wel uit willen schreeuwen dat ik mij dagelijks intensief was, dat ik dagelijks 2x schoon ondergoed en zelfs andere kleding aantrek, dat ik deodorant gebruik en een lekkere aftershave maar het lijkt wel alsof mensen mij blijven ruiken.

  Ik ga al jaren niet meer mee naar een verjaardagsfeestje omdat ik te onzeker geworden ben. Ik ben al zo onzeker geworden dat, toen ik vanochtend uit de bus stapte om naar mijn werk te gaan en de buschauffeur tegen me zei dat ik er weer ‘fris’ tegenaan kom, ik dit al als een aanwijzing zag dat hij daar iets mee bedoelde. Misschien kolderiek, maar je zult er maar last van hebben.

  Kort gezegd; Ik wordt hier knettergek van en ga er, zo langzamerhand, steeds meer last van krijgen. Wat kan ik (nog) doen om hier van af te komen?

  1. Beste André S., bedankt voor je reactie. Erg waardevol, ik ben blij dat je gereageerd heb. En dat zeg ik ONDANKS dat ik (nog?) geen echte oplossing kan aandragen.

   Ik vind het vreselijk dat ook jij bent gepest (in jouw geval vanwege transpiratie en/of lichaamsgeur, al kan ik je dat nog niet met zekerheid vertellen). Pesten is en blijft een maatschappelijk probleem. Helaas heb jij dat persoonlijk ervaren.

   Ik heb mijzelf altijd hygiënisch zo goed mogelijk onderhouden en heb zelfs dagen gehad dat ik, van narigheid, 3x daags een douche van een half uur nam.

   Het is maar de vraag of douchen je werkelijk goed is voor je hygiëne. Niet dat je daarom maar moet stoppen met het nemen van een douche of wat dan ook. Maar het idee dat hoe vaker en langer je een douche neemt, hoe schoner, klopt sowieso niet.

   Transpiratie is ook niet per definitie vies. Dus al ben je bezweet, jij bent geen vies mens. Dit is het (voorlopig?) dat ik je mee kan geven.

   Er lijkt nog niet veel veranderd. Ik merk dat mensen, in hun zg. ‘subtiliteit’ opmerkingen maken waarbij zij de nadruk op het woordje ‘fris’ leggen.

   Zij worden vermoedelijk geconfronteerd met je natuurlijke lichaamsgeur en veronderstellen dat jij geen of te weinig oog hebt voor je hygiëne. Dat is hun perspectief!

   Niet dat het daarom maar gemakkelijk en fijn is voor jou. Want jij wordt geconfronteerd met hun opmerkingen en denkbeeld(en).

   Ja, dit is geen ‘pretje’!

   Ik zou wel uit willen schreeuwen dat ik mij dagelijks intensief was, dat ik dagelijks 2x schoon ondergoed en zelfs andere kleding aantrek, dat ik deodorant gebruik en een lekkere aftershave maar het lijkt wel alsof mensen mij blijven ruiken.

   Het kan zijn dat je lichaam dermate transpireert of iets uitstoot waardoor het nog te ruiken is voor anderen. Dat je vaker je kleding wisselt kan een stukje helpen. Maar helaas, het is geen structurele oplossing.

   Ik heb het met je te doen André!

   Ik ga al jaren niet meer mee naar een verjaardagsfeestje omdat ik te onzeker geworden ben.

   Dat vind ik erg. Zo kun je terecht komen in een sociaal isolement.

   Heb je geëxperimenteerd met het proberen bespreekbaar te maken? Je zult eerder begrip krijgen van anderen als je aangeeft dat je nu eenmaal een opvallende lichaamsgeur hebt (ik vermoed door overmatig transpireren, klopt dat?).

   Niet dat je daarom verlost zult zijn van opmerkingen. Maar er zijn zeker mensen die je daarna op een andere manier benaderen. Het kan je sociale leven goed doen.

   Ik ben al zo onzeker geworden dat, toen ik vanochtend uit de bus stapte om naar mijn werk te gaan en de buschauffeur tegen me zei dat ik er weer ‘fris’ tegenaan kom, ik dit al als een aanwijzing zag dat hij daar iets mee bedoelde.

   Moeilijk te zeggen. Toch in de lijn van jeugd naar nu: mensen maken wel vaker opmerkingen over je lichaamsgeur, toch?

   Advies: bespreek het met iemand in je directe omgeving. Vraag recht op de man/vrouw af: hoe vind je mij ruiken? Stel deze vraag het liefst aan iemand die je vertrouwt, waarvan je weet dat hij/zij het goed met je voor heeft.

   Je kunt daarmee nagaan of het iets is wat je op jezelf projecteert, of dat je inderdaad een lichaamsgeur probleem hebt.

   Ooit heb ik een man gekend die overmatig zweette. Met name handen en voeten. Hij had zich erbij neergelegd en gaf zeker bij nieuwe mensen aan dat hij dat nu eenmaal had; bezweten handen. Daardoor zat het zijn sociale leven niet meer in de weg.

   Niet dat het daarom zo simpel zal zijn voor jouw situatie. Maar ik hoop dat ik je op nieuwe gedachten kan brengen!

   Kort gezegd; Ik word hier knettergek van en ga er, zo langzamerhand, steeds meer last van krijgen. Wat kan ik (nog) doen om hier van af te komen?

   Het belangrijkste is dat je eerst ontdekt of je werkelijk een lichaamsgeur-probleem hebt.

   Mocht je inderdaad dat probleem hebben, ik kan geen oplossing geven. Nog niet althans.

   Weet dat ongeacht je lichamelijke toestand en hoe mensen reageren op jouw lichaam, jij een waardevol mens bent. Dit is vast niet gemakkelijk voor jou, I know. Ik doe mijn best om je emotioneel/psychisch te bewegen naar: het allemaal niet persoonlijk te nemen.

   Ik hoop dat je weer reageert! Veel sterkte…

  2. Andre, ik weet precies wat jij voelt. Ik ben een kerel (tje) van 45 jaar. Ik zie er behoorlijk jonger uit. Ik weet ook zeker dat ik een knap koppie heb en een normaal lijf. Voor een 45 jarige…;)

   Mensen, dus ook leuke vrouwen waarop ik val, zoeken meestal snel contact met mij. En dan begint de ellende, in gezelschappen hoor je op afstand opmerkingen. Ik heb jaren gedacht dat ik uit mijn mond stonk. Dit bleek niet het geval. Ik stink dus via een andere manier. Ik weet niet hoe, ik weet niet wat, ik herken gewoon zo ontzettend wat jij uitlegt. Ik kan er niet achter komen waar mijn geur vandaan komt. Heel soms ruik ik het van mijzelf. In mijn geval is het duidelijk geen zweet geur, het is meer een stront lucht, ben ik steeds bang voor.

   Zo herkenbaar is het wat jij beschrijft, als je ff wegloopt hoor je stukjes van gesprekken, ook hoor ik vaak mensen zo’n kuchtje maken alsof ze kokhalzen. Ik word er zo verdomde onzeker van dat ik steeds vaker drukke of gezellige situaties ga vermijden.

   Ik schaam me echt kapot. Ik ben schoon. Ik poets mijn tanden. Na het scheren doe ik een lekkere aftershave op. Het blijft maar in mijn hoofd spoken dat anderen mij vinden stinken. Niet een beetje maar erg stinken. Ik ben nu pas zover dat ik durf op onderzoek te gaan naar oplossing maar ook zeker naar oorzaak. Jij bent niet alleen. Ik voel me zo slecht soms. Deze “kwaal” doet zo ongelofelijk veel met je zelfvertrouwen……. ik hoop dat er een oplossing is, anders blijf ik misschien wel liever alleen.

   Hou me op de hoogte gast, alsjeblieft.

   1. Wat goed dat je je verhaal hebt gedaan ‘Onzekere dude’! En het belangrijkste:

    Ik ben nu pas zover dat ik durf op onderzoek te gaan naar oplossing maar ook zeker naar oorzaak.

    Dat is de juiste richting! Een bezoek aan de huisarts voor dit probleem is zeker raadzaam.

    Veel sterke en succes!

 • @Onzekere dude.

  Kan het zijn dat je aftershave ”verkeerd reageert” op je huid?

  Mijn vriend had dat ook, die gebruikte axe.
  Hij vond dat lekker ruiken en de overigen zeiden achter zijn rug dat hij ”naar de een of andere beerput stonk”.
  Na lang zoeken heeft hij nu een douchegel met een luchtje en vinden de overigen dat hij nu echt lekker ruikt.

  Het is dat ik er bovenop zit anders gebruikt hij zijn oude luchtje weer want dat vind hij lekker ruiken.
  Zelf ruik je dat niet, je raakt gewend aan je luchtje.

 • Meestal door gemene vrouwen hele tuttige types. Ik heb maar een paar keer iemand geroken met een zeer sterke zweetgeur. Dat was eens een keer in de supermarkt. Tijdens concerten en festivals en optredens ruik je vaak mensen met lekkere geuren op. Heb daar nog nooit een vieze geur geroken.

 • Je moet je ook geen paria voelen. Misschien kunnen ze het onderzoeken op de poli dermatologie . Zou botox ook helpen. Het geeft je een tweederangs burger gevoel van nergens welkom te zijn, en het geeft je het gevoel uitverstotene te zijn die met plezier wordt verjaagd. Je moet er niet door in een sociaal isolement komen. Misschien voelen ze dat je daar gevoelig op reageert en je daarom hier juist op pakken. Als je je geraakt voelt is hun dag weer goed. Het is een soort van overcompensatie.

 • Beste mensen, ik heb een probleem met lichaamsgeur. Het ligt gewoon aan mijn voeten. Een keer sokken en schoenen aangedaan beginnen ze te zweten en boom begin de vieze geur. Ik douche elke ochtend en ‘s avonds maar het veranderd niet. Ik spuit altijd parfum op het werk maar na een paar seconde is de friese geur verdwenen. Ik ben bij verschillende dermatologen geweest maar kunnen mij niet verder helpen. Als ik thuis kom, doe ik mijn sokken en schoenen uit en laat Dior mijn man even ruiken en hij zegt dat ze helemaal niet stinken ook mijn voeten niet. Ik weet het niet hoe kan dit oplossen. Van alles gebruikt, talk, zalf, gel enz. om die vieze geur te vermijden maar geen oplossing. Heeft iemand hetzelfde probleem als ik ? Graag uw reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *