ZoenenWat kies jij, zoenen of vriendschap? Natuurlijk gaat het niet om een vriendelijke, beleefde zoen op de wang, maar over tongzoenen!

Jeroen heeft kortgeleden deze vraag gesteld bij het artikel ‘als je haar te vroeg hebt gezoend’ (klik hier):

Maar wat als je niet aanvoelt wanneer een vrouw wil dat je haar zoent? Dit voel ik dus absoluut niet aan en dat leidt er toe dat het gewoon ook nooit gebeurd. Dan is hier het onderwerp ‘zoenen’ dus interessant, maar ‘te vroeg’ of ‘te laat’ gebeurt nooit, want het gebeurd helemaal niet. Ik wil een vrouw gewoon geen zoen geven als ze dat niet wil, maar als je het niet aanvoelt houdt het ook eveneens gewoon op. Groet van de verlegen single.

Wil je zoenen en meer? Neem initiatief!

Hieronder geef ik antwoord op video.

 

Hopelijk neem je voortaan wèl initiatief om haar te tongzoenen…

En hier kun je mijn SexScoren-programma vinden: http://www.SexScoren.com/

Vind jij het moeilijk om zoen-initiatief te nemen? Kom je vaak ongewild in de vriendschapszone terecht? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Vriendschappelijke vriendin versieren? (19)
  Je vriendschappelijke vriendin versieren, is dat mogelijk? Kan een vriendschap zich transformeren tot een relatie, een romantische liefde? Is het echt mogelijk om uit de friendzone te ontsnappen? Ja, dat kan. Ik heb het zelf […]
 • Vriendschap – Ze wil slechts Vriendschap? (deel 1) (9)
  Een vriendschap is waardevol. Vriendschappelijke contacten zijn belangrijk voor je psychische gezondheid, ze bieden praktische voordelen en maken het leven mooier. Maar wat als je een vrouw hebt ontmoet en het dreigt tè […]
 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Uit de friendzone met deze 3 ontsnappingstechnieken (66)
  Friendzone, kom je daar telkens in terecht? Altijd maar vriendschap zonder liefde, seks en relatie. Je vriendschappelijke vriendin is zeer aantrekkelijker. En waarschijnlijk ben je het helemaal zat. Te veel mannen worstelen […]
Zoenen of vriendschap? (Video)
Trefwoorden:

28 reacties op “Zoenen of vriendschap? (Video)

 • Ik heb het heel lang echt zeer erg gevonden dat ik altijd maar in de vriendschapszone terecht kwam, soms nam ik dat de vrouw zelfs niet echt in dank af.
  Tegenwoordig vind ik het gelukkig een pak minder erg, ik raak erg gemakkelijk bevriend met vrouwen (blijkbaar een talent van mij) en daar kan ik het waardevolle van inzien. Zoals de media liefde en seks voorstelt, lijkt er mij zelfs soms een algemene onderwaardering van vriendschappelijke relaties aanwezig. Niet doen ! Net zoals liefdevolle relaties dingen te bieden heeft die een vriendschappelijke relatie niet heeft, heeft een vriendschappelijke relatie eveneens voordelen die een liefdevolle relatie niet heeft.

  MAAR

  Onnodig te liegen (uiteraard): de drang naar echte liefde en zoenen is natuurlijk aanwezig. En ja…ik herken mij in de video. Ik heb er moeite mee om een waardevolle vriendschap op het spel te zetten door ( al dan niet ongewenst) te zoenen. Ook zoen ik niet als ik niet echt zeker ben dat ze het ook echt wil, maar zoals je zelf aangeeft Victor, “zekerheid” is een woord dat hier niet thuis hoort zolang je haar niet gezoend hebt.

  1. @ Ruben,

   Volgens mij herkennen wel meer mannen zich in je reactie. Ook wat betreft het kwalijk nemen van de vrouwen…

   Een vriendschap kan inderdaad heel waardevol zijn. Het is niet mijn bedoeling om dat weg te wuiven uiteraard. Een paar goede vriendschappen met vrouwen doet veel mannen goed. Het gaat het gevoel en idee tegen dat vrouwen ‘de tegenpartij’ zijn of iets dergelijks.

   Je zei:

   Ik heb er moeite mee om een waardevolle vriendschap op het spel te zetten door ( al dan niet ongewenst) te zoenen

   Het kan je liefdesleven al veel goed doen als je voorkomt dat het op vriendschap uitloopt, door (seksueel) initiatief te nemen. Zo hoef je later niet alsnog een mooie vriendschap op het spel te zetten.

   Voorkomen is beter dan genezen…

   Bedankt voor je reactie! Reacties van anderen zijn ook welkom…

 • Ik herken mezelf hier zeker ook in. Ik verzeil ook steeds in vriendschap…
  Zie ook mijn reactie in “verliefd op vriendschappelijke vriendin”.

  Haar schrik om mij te kwetsen speelt volgens mij zodanig dat deze de aantrekkingskracht blokkeert.
  En zolang ik die afstand voel durf ik geen zoeninitiatief nemen… Ik merk wel steeds dat onze band wel
  erg hecht en oprecht is. We hebben zeer fijne gesprekken en we amuseren ons ook steeds super. Maar ik blijf een soort schuldgevoel/schrik bij haar aanvoelen en dit blijft voor die afstand zorgen.
  Soms denk ik dat ik mssch wel zoeninitiatief moet nemen om die ‘schrik’ te doorbreken maar ik vrees dat dat eerder tegengesteld zal werken.

  Het is een erg moeilijke situatie geworden…

  Ik heb nu wel een idee om haar te verrassen met iets voor haar verjaardag, heb er al iets van gezegd tegen haar en ze leek me wel geïntrigeerd.

  Victor, je e-cursus zit nog volledig in mijn mailbox en deze ben ik nu terug aan het herlezen.

  1. @ Reizer,

   Inderdaad, zoals het er nu uitziet pakt het nemen van zoen-initiatief niet goed uit.

   Er komt verandering wanneer je een andere mentaliteit krijgt en je anders opstelt. Niet alleen naar haar, maar naar vrouwen in zijn algemeenheid.

   Veel succes en plezier met mijn E-cursus. Ik ga deze zomer de E-cursus vernieuwen (met extra’s). Ook interessant voor oud-cursisten…

 • Hallo Victor,

  Dank je wel voor je duidelijke boodschap en woorden. Ik herken mij er inderdaad wel behoorlijk in. Ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat ze juist teleurgesteld kan zijn als je haar geen zoen geeft. Dat heeft me echt aan het denken gezet, want inderdaad, ik wil haar juist niet teleurstellen, wanneer ik haar aantrekkelijk vind. Ik ga dit zeker meenemen als ik haar weer ga zien. Bedankt voor je uitleg. Het is een totaal andere kijk dan ik die had op een zoeninitiatief.

  Jeroen

 • @Ruben, Ik herken me ook wel in wat jij schrijft over vriendschappen niet op het spel willen zetten.Daar heeft Victor dan inderdaad een duidelijk antwoord om het niet tot vriendschap te laten komen.

  Ik had even terug een date en we hadden vooraf al een aantal keren telefonisch contact gehad. We maakten de afspraak voor een date. Vraagt ze later in een ander telefoontje of ik op date ga voor een relatie. Ik hield dat gewoon open…….met dat antwoord was ze volgens mij heel tevreden, maar ze zei er wel bij dat ze zelf niet voor een relatie op date ging.. De date was gezellig, leuk en geslaagd. Hij duurde ook behoorlijk lang. Ik wist wat ze had gezegd, en hield me daar ook aan en liet verder dus niets blijken. Het verwarrende is dat het er nou achteraf op lijkt dat juist zij wel veel meer had verwacht, waar ik er gewoon vanuit ben gegaan naar wat ze mij vooraf had gezegd. Dat maakt het onduidelijk. Bij het afscheid nemen hoefde ik er ook niet bij stil te staan van wel- of geen zoen geven, het was mij tenslotte toch duidelijk, want ze was in het begin al heel duidelijk geweest. Ergens heb ik kennelijk iets niet opgepakt tijdens de date of hou ik teveel vast aan wat ze vooraf heeft gezegd?

  1. @ Jeroen,

   De eye-opener, dat was mijn bedoeling!

   Wanneer een vrouw aangeeft dat ze ‘niet op date gaat voor een relatie’, dan mag je dat verstaan als:

   “Ik wil zonder druk afspreken. Lekker vrijblijvend, plezierig, en we zien wel of er eventueel iets gebeurt.”

   Soms kan het een stapje verder gaan. De vrouw staat in het begin niet open voor iets romantisch. Maar wanneer ze je iets beter leert kennen, blijk je een iets te leuke man voor haar waardoor ze toch gevoelens ontwikkeld.

   Je houdt je inderdaad teveel vast aan wat een vrouw vooraf heeft gezegd. Trek vooral je eigen lijn…

 • victor ik vind het heel prachtig hoe je alles uitligt ik zie dat je echt u best doet om ons te veranderen ik wil youw wel terug bedanken al moet ik een chocolade taart voor u maken ofzo 😀 ik luister altijd heel andachtig naar u videos en met veel plezier en alles klinkt leuk en mooi en leerzaam
  dank u victor 🙂

 • Leuk stukje Victor, volledig mee eens! Het is geen probleem dat ik zelf heb, maar wat ik voor mezelf ook altijd onthou tijdens een afspraakje is dat ik sowieso spijt heb als ik het niet probeer. Ik heb ook wel eens een inschattingsfout gemaakt, dat ze niet wou zoenen, maar dan nog voelde ik me achteraf altijd zo goed! Je weet dan tenminste direct wat er in zit, en dan kun je doorgaan naar andere vrouwen. Stukken beter dan niets proberen, juist daardoor zou ik me klote voelen.

  Heb overigens ook nog een mooi praktijkvoorbeeld van een dame die haar teleurstelling duidelijk toonde (zoals Victor al zei, dames zijn teleurgsteld als je niets doet). Ik was eens op een huisfeestje van een vriend (geen hele goede vriend). Daar kwam ik aan de praat met een aantrekkelijke dame — ze was ook duidelijk geinteresseerd in mij. Gesprekje liep goed, zodoende kwam ik erachter dat ze het zusje was van die vriend. Daardoor voelde ik me geremd zoen initiatief te nemen, terwijl het al hoog tijd was. Ze uitte haar teleurstelling door het gesprek opeens abrupt af te kappen en gewoon weg te lopen. Dat vond ik zelf natuurlijk ook jammer.. Ik heb het uiteindelijk opgelost door even later gewoon naar haar toe te lopen, en haar gewoon vol te zoenen :D. En dat vond ze natuurlijk heel erg leuk, ze werd helemaal blij :p.

  Dus ja, neem gewoon altijd initiatief, het geeft mij veel zelfvertrouwen en ik voel me meer man.

  1. @ Maurice,

   Je zei:

   Ik heb ook wel eens een inschattingsfout gemaakt, dat ze niet wou zoenen, maar dan nog voelde ik me achteraf altijd zo goed

   Juist! Je bent er tenminste voor gegaan, daar gaat het om. En gelukkig mag een vrouw ook weerstand bieden, dat is haar vrijheid. Dat je daar ook niet moeilijk over doet maakt dat vrouwen zich gemakkelijker durven te laten gaan.

   Ik heb het uiteindelijk opgelost door even later gewoon naar haar toe te lopen, en haar gewoon vol te zoenen

   Niiiiiiice.

   Voor alle andere mannen die dit lezen: hopelijk motiveert het voorbeeld dat Maurice geeft je om zoen-initiatief te nemen. Ook als je tegen weerstand oploopt, het brengt je liefdes- en seksleven wel in beweging!

 • Beste Victor,

  Hoe vermijd je dat, wanneer je faalt in het zoenen van een vrouw, je kansen bij andere vrouwen in het gedrang komen ?
  Vermindert je marktwaarde dan niet, via feedback (bv. in de vriendenkring, werkomgeving, uitgangsomgeving of welke relevante context dan ook)?

  Bv.: je wil een vrouw zoenen, zij wil niet maar vertelt dit voort aan een vriendin of sterker nog, deze vriendin ziet dit en binnen de kortste tijd weet heel haar (en jouw) vriendennetwerk dit. Maak je dan nog kans bij de andere vrouwen of gaan deze zich dan niet eerder weerhouden om met jou te zoenen om zich niet minderwaardig te voelen t.o.v. de vrouw die je eerst had afgewezen?

  Groetjes,
  JVR

  1. Beste JVR,

   Leuk dat je een reactie plaatst! 😀

   Hoe vermijd je dat, wanneer je faalt in het zoenen van een vrouw, je kansen bij andere vrouwen in het gedrang komen ?

   Zoals je weet, benadruk ik graag het belang van je Verovermentaliteit. Met de juiste mentaliteit hoef je niet voortdurend foefjes te bedenken om jezelf aantrekkelijker te maken.

   Niet alleen JIJ ‘faalt’, ook zij. Zie het als een cadeau dat je schenkt. Ze hoeft deze niet aan te nemen, het mag. Volledig vrijwillig.

   Neemt ze je cadeautje niet aan? Prima, geen man over boord. Natuurlijk mag je het jammer vinden, je kreeg immers niet je zin. Maar hoe dan ook, gedraag je alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Want in wezen is dat de realiteit!

   Ook maak je geen ‘kans’ bij andere vrouwen. Jij hebt mogelijkheden met vrouwen, en je creëert mogelijkheden. Je hoeft niet te gokken.

   Wil je toch over ‘kansen’ spreken, dan maken vrouwen een kans bij jou.

   Ik promoot geen arrogantie, maar een gezond gevoel van eigenwaarde. Overvloed-concept…

   Met het Overvloed-concept hoef je je geen zorgen te maken over je marktwaarde. Juist dàt geeft je een krachtig, aantrekkelijk Image (zoals ik bespreek in mijn E-coachsysteem).

   Bv.: je wil een vrouw zoenen, zij wil niet maar vertelt dit voort aan een vriendin of sterker nog deze vriendin ziet dit en binnen de kortste tijd weet heel haar (en jouw) vriendennetwerk dit. Maak je dan nog kans bij de andere vrouwen of gaan deze zich dan niet eerder weerhouden om met jou te zoenen om zich niet minderwaardig te voelen t.o.v. de vrouw die je eerst had afgewezen?

   Wat mij betreft denk je te strategisch na over het gebeuren. Daarmee maak je het contact met vrouwen eerder een denksport dan een plezierig samenzijn, een avontuur.

   Als jij wilt zoenen met een vrouw, neem zoen-initiatief. Dat niet doen of initiatief nemen terwijl je zorgen maakt over de mogelijke gevolgen, dan gaat ten koste van Natuurlijke Aantrekkingskracht.

   Mocht ze niet met je willen zoenen, en het vertellen aan vriendinnen, prima! Is het dan zo erg dat je met haar wilt zoenen? Nee toch? Je bent een gezonde man. En je gaf haar een non-verbaal compliment.

   Hetzelfde geldt voor je seksuele verlangens. Dat je ze hebt en dat je seksuele initiatieven neemt is NIETS om je voor te schamen. Je bent een gezond man.

   Dat is de mentaliteit die je veel aantrekkelijker maakt als man.

   Mocht vervolgens een vrouw niet met je willen zoenen omdat …. … .. dan is dat voor haar een gemiste ‘kans’.

   Wat vind je hiervan JVR?

 • He Victor en beste lezer,

  Victor nogmaals bedankt voor je goede adviezen en persoonlijke mailtjes zelfs. Top! (ik heb mn naam hier even veranderd)

  Inmiddels de 2de afspraak gehad met mijn danspartner. En das op zich wel grappig, want dansles hebben we nog niet gehad, lol. Ik ‘veroverde’ haar in de dansschool na een proefles toen de jongen waarmee zij danste niet snel genoeg toehapte om haar als danspartner te vragen. Ze keek nét ff te lang in mijn ogen, dus ik voel dat er ook meer speelt dan enkel danspartners.
  We hebben ge-appt en ik heb haar gevraagd om vooraf de lessen elkaar nog eens te ontmoeten ter kennismaking. Dat hebben we gedaan, drankje drinken in een kroeg, af en toe even aangeraakt, wat in haar ogen kijken… nadien spontaan op haar wang gekust als bedankje en later nog even geknuffeld. Zij omarmde niet echt terug, maar later blijkt dat ze dit ook niet gewend is.
  We hebben nogmaals afgesproken bij haar thuis om alvast eens te dansen en zoals ik haar appte, te wennen aan elkaars aanrakingen 😉
  Ze is wat schuchter dus ik verover heel langzaam, daarbij wil ik straks ook nog met haar dansen kunnen… dus ik ga voorzichtig te werk. Ik probeer echter wel de friendshipzone te voorkomen. Dit keer meer aangeraakt, meer in haar ogen gekeken, dicht tegen haar aan gaan zitten. Zelf aangegeven wanneer ik weg ga (ik houd de leiding, dank voor de tips in je E-cursus Victor)
  Op het laatst haar weer beetgepakt, omarmd, een paar kussen op de wang gegeven, gevraagd of ze dat omarmen wel leuk vond. Ze is het niet zo gewend, zei ze, maar het is wel oke. Toen de houding aangenomen of ik haar zal kussen op haar mond. Ik kreeg niet echt het signaal dat ze dat wilde, ze was wat terughoudend. Toen de beweging afgemaakt naar haar wang en nogmaals gekust op de wangen. Met een opmerking ‘dat ze toch meer van het kussen is?’ 😉 Daar kwam ik dus handig mee weg, terwijl ik wel denk dat ze de boodschap doorheeft…. Hij wil wel meer.

  Vraag dan aan Victor, ga ik zo goed? Of toch te langzaam of nog niet duidelijk genoeg qua signalen?

  1. Ha het was al laat… maar de mening andere ervaringsexperts (lees: jij) zijn natuurlijk ook van harte welkom.

   De dame in kwestie is nu een weekendje met een vriend mee… ik heb haar inmiddels 2 dagen niet gezien/gesproken/bericht, maar ik stuur nog steeds geen berichtje. Niet te gulzig overkomen immers en haar de mogelijkheid geven om te fantaseren. Daarbij heb ik vanavond een ‘date’ (lees: kennismakingsafspraak) en morgen de middag en avond een afspraak met een goede vriendin, dus overvloed, overvloed… 😛 Wel al een paar keer op het punt gestaan iets te appen, lol.

   Ja, dus niet gemakkelijk… what to do… ze is ook een leuke meid als ‘goede’ vriendin, dus ik doe rustig aan, en volgens mij doe ik het prima 🙂

   Heb jij tips/ervaringen? Ik hoor het graag!

   1. Leuk bezig Robbie! Overvloed 😀

    Ik krijg de indruk uit je reacties dat je volledig het voortouw neemt, maar dat zij niet echt meebeweegt.

    Neemt je nieuwe danspartner op sommige momenten enig initiatief? Veroveren doe je immers met zijn twee.

    gevraagd of ze dat omarmen wel leuk vond. Ze is het niet zo gewend, zei ze, maar het is wel oke

    Door het als onderwerp aan te snijden kan het juist tot wrijving en twijfel leiden.

    Dit soort vragen hoef je gelukkig maar zelden te stellen. Merk je enige terughoudendheid, dan niet meer doen. (Non-verbale communicatie.)

    Belangrijkste: raakt zij jou ook geregeld aan? Bemerk je dat ze ook lichamelijk contact zoekt? Of blijft ze schuchter? Is ze hartelijk, of terughoudend? Moet ze lachen om een grapje, of is ze timide?

    En verder, heb je de indruk dat ze over het algemeen niet zo gewend is aan aanraking?

 • Hé Victor,

  Meebewegen doet ze wel, ze reageert ook snel op mn appjes en gaat er steeds mee akkoord om weer af te spreken.

  LOL, timide kwam ook bij mij op. Maar ik denk dat dat niet helemaal juist is. Afwachtend en wat onzeker is ze echter wel. Initiatief van haar kant is er niet echt.

  Ze is dus wat terughoudend, maar kan wel goed met me lachen. Ook hebben we veel overeenkomsten hoe we leven en wat we leuk vinden.

  Nee ze is niet zo gewend aan aanrakingen.

  Het natuurlijk ook zo zijn dat ze dit weekend met de andere jongen even wil afwachten. Zodat het duidelijker voor haar is wat zij wil. Haha, ze lijkt mij wel! Altijd goed om bij meerdere potentiële partners te voelen hoe het voelt.

  1. Meebewegen doet ze wel, ze reageert ook snel op mn appjes en gaat er steeds mee akkoord om weer af te spreken.

   Dat klinkt positief! 😀

   Initiatief van haar kant is er niet echt.

   In dit geval is dat prima. Blijf de leiding nemen (zonder te voorspelbaar te zijn).

   Nee ze is niet zo gewend aan aanrakingen.

   Is het niet bijzonder dat ze danslessen volgt? Mijn complimenten voor haar!

   Of je deze tip voor meer intimiteit wil toepassen is afhankelijk van wat je met haar wilt…

   Je kunt de gewenning van aanraking/intimiteit opvoeren door alleen haar hand te strelen/masseren en haar daar zich op te laten focussen (praat op zo’n moment minder intensief…).

   Merk je dat ze iets gespannen wordt, geef haar een lieve aai over haar bovenrug met de woorden dat ze mag relaxen.

   Bemerk je na die opmerking meteen nog meer opgekropte spanning? Snijd direct een gespreksonderwerp aan die haar rationele gedachten kan afleiden.

   Later kun je weer haar hand verder masseren/strelen en kijken of ze zich al iets meer durft open te stellen. (Zo niet, dan kan het zijn dat ze serieuze obstructies heeft.)

   Trouwens, dit kun je gemakkelijker doen als je de gewoonte hebt om ook je eigen handen te masseren in gezelschap. Het wordt een natuurlijk gegeven, minder een verleidingsactie of move.

   Verder is het moeilijk te beoordelen wat er echt in haar omgaat. Dat ontdek je vanzelf wel 😀

   Heb je een update?

   Ik wens je veel succes en plezier!

 • He Victor en lezers, Hierbij een update.
  Het dansen met elkaar gaat nog steeds heel goed en we genieten er beide zichtbaar van. Ik probeer daarbij elk momentje te benutten om over haar rug te aaien. 😉 Ook lopen we vaak even hand in hand. Na het dansen gaan we altijd even wat met zn 2-en drinken. Ze woont echter in een dorpje met maar 1 soort van brasserie/barretje, dus daar te midden van mensen die haar kennen een zoenmove maken is een no go.
  Ik ben met de auto, maar ik loop altijd even mee naar haar fiets. Mooi momentje om dan even te omarmen en 3 zoenen te geven. Zij omarmt me ook al wel wat, maar blijft voorzichtig.

  Afgelopen zaterdag heb ik haar mee gevraagd te wandelen over de dijk. Ze was hier voor in en tijdens het wandelen heb ik haar verteld dat ze een hele speciale vrouw is en waarom ik dat denk. Ze ging ervan blozen en was er zichtbaar van gecharmeerd. Het moment was echter niet daar. Terwijl er tussendoor toch momenten genoeg zijn dat ze me nét even te lang in mijn ogen aankijkt. Maar dat is dan meestal of op de dansvloer of in dat ‘no go’ barretje.
  Ik probeer haar daarom steeds wat langer beet te pakken bij het afscheidt nemen. Een moment creërende dat ze me ook dan in mn ogen aankijkt. Meestal kijkt ze echter op die momenten weg.

  Misschien moet ik ook wat meer mijn best doen. Maar weet je, ik heb de afgelopen 2 maanden met zoveel vrouwen gedate (waarvan verschillende dames serieuze interesse in mij tonen, maar ZIJ zit er nog niet bij heb ik het idee) dat ik de relatie die ik nu met mn danspartner heb ook wel prima vind. En wie weet…
  Maar goed… misschien toch meer mn best doen. Tips are welcome!

  1. Ze was hier voor in en tijdens het wandelen heb ik haar verteld dat ze een hele speciale vrouw is en waarom ik dat denk. Ze ging ervan blozen en was er zichtbaar van gecharmeerd. Het moment was echter niet daar.

   Dat was WEL het moment om te zoenen Robbie!

   Je probeert iets uit de omgeving te gebruiken als aanleiding. Of je zoekt naar een gevoelsmatige bevestiging. Dat hoeft niet, het maakt je eerder te afwachtend, instabiel.

   Durf initiatief te nemen, en houd rekening met het feit dat ze weerstand kan en mag bieden. Dat mag, dat is haar vrijheid. Als je haar vrijlaat, dan kun je (zoen)initiatief nemen en ook weerstand incasseren en accepteren.

   Ik probeer haar daarom steeds wat langer beet te pakken bij het afscheidt nemen. Een moment creërende dat ze me ook dan in mn ogen aankijkt. Meestal kijkt ze echter op die momenten weg.

   Je maakt een flinke omweg, waardoor juist die eerst zoen te krampachtig kan gebeuren. Er komt druk op te staan, het wordt te veel en te heftig.

   Durf ervoor te gaan en ontdek wat er gebeurt. Wil ze niet zoenen of is het een halve, onduidelijke zoen, ga niet moeilijk doen. Blijf relax. Het is allemaal vrijblijvend, toch?

   Suggestie: stel een afspraakje voor en zeg dat je haar graag ophaalt met de auto. Er zijn genoeg andere plekken voor een drankje, buiten haar dorp.

   Of vind je het wel prima, dat ze alleen je danspartner is? Dan mag je je afvragen waarvoor je de moeite wilt doen…

   Veel succes en plezier! 😀

 • Inmiddels heel voorzichtig de vertrouwensband versterkt. Blijkbaar zat mijn gevoel precies goed dat zij niet zo snel wil. De omweg was volgens mij precies goed voor haar. Door haar meer en langer te omarmen en even extra tegen me aan te drukken, duidelijk laten merken dat ik iets voor haar voel. Dus niet met woorden, maar met daden. Nog meer met haar afgesproken en uiteindelijk liep het omarmen uit op kussen en zoenen. Naast het dansen zien we elkaar zeker nog eens wekelijks en ‘slapen’ we ook met elkaar. 😀

 • Ondertussen heb ik een andere vorm van versieren gevonden.
  Hoe versier je een vrouw in drie stappen?
  Stap 1. Koop een stevige vislijn met hengel.
  Stap 2. Als je aas gebruik je chocolade of kortingsbonnen voor haar favoriete schoenen of handtas.
  Stap 3. Ga ergens in een stadswinkelcentrum gaan zitten tot dat je beet hebt !

  Veel plezier met de uitvoering!
  ( het leukere gedeelte aan vrouwen versieren, beetje te simpel gezien maar humor kan nooit kwaad)

 • Ik heb een beste vriendin en ik herken me in deze video. Overlaatst voelde ik dat ik een kans had om meer te krijgen van haar dan een knuffel. Dus ik wou initiatief nemen maar dan besefte ik dat haar vriendje een goeie vriend is van mij en ik hem het niet wou aandoen om haar te kussen maar, ik denk dat ze hetzelfde dacht dan meer dan een gewoone knuffel te geven op dat moment. Maar gaf ze me toch een ik denk “vriendschappelijke” knuffel en werd het verder niks.

  We hebben het er al wel over gehad dat zij gevoelens had voor mij en ik voor haar en ik heb haar dan gevraagd of ze zeker was dan dat het echte vriendschap is en ze zei: ja ik weet niet zo goed wat ik voel (in SMS was dit gesprek). Dus ik heb dan gebeld naar haar, en haar beste vriendin zei tegen mij dat als ik kon wachten op haar ben ik haar waard. En ik zei: ja ik kan wachten op haar. Maar intussen tijd is ze al met een goeie vriend van mij.

  Ik weet echt niet wat te doen nu. Hopelijk krijg ik een antwoord.
  Groetjes Jason.

  1. Bedankt voor het reageren Jason.

   Dus ik wou initiatief nemen maar dan besefte ik dat haar vriendje een goeie vriend is van mij en ik hem het niet wou aandoen om haar te kussen

   Dit kan je duidelijkheid geven, toch? Laat haar met rust.

   Advies: blijf niet op haar wachten. Genoeg andere, interessante vrouwen die vrijgezel zijn.

   Misschien niet leuk om te horen Jason, ik wens je veel sterkte toe!

 • Een paar jaar geleden heb ik een meisje leren kennen dit is met de jaren heen een goede vriendin geworden. Maar ze raakt me aan en geeft me soms een knuffel. Ik weet niet wat ze ermee wilt bedoelen of bereiken. Ik krijg gevoelens voor haar maar weet niet of zij die ook heeft. Wat moet ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *