Vrijend s tel toont aan waarom we seks hebben (redenen)Vandaag geef ik 9 redenen waarom vooral (vaker) seks te hebben. Laat je overtuigen!

#1. Seks is lekker

Deze reden staat met stip op nummer 1. Mits jullie goede bedpartners zijn en het verstandig aanpakken, kan vrijen werkelijk heerlijk bevredigend zijn…

#2. Seks geeft een release

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, het orgasme geeft vaak een heerlijke release. Je wordt als het ware een tijdje bevrijd van spanning, zorgen en stress.

Seks doet het humeur daarom vaak goed. Ga maar na, hoe je je voelt na een stevige en plezierige vrijpartij. Voel je je dan niet vrolijker, blijer en zorgelozer dan voor de liefdesdaad?

#3. Seks is gezond

Seks is gezond omdat er allerlei stofjes in het lichaam vrijkomen. Bijvoorbeeld het hormoon en de neurotransmitter Oxytocine, dit stofje blijkt het afweersysteem van het lichaam te versterken en het leervermogen en geheugen van de hersenen te verbeteren.

Let wel, de neukpartij is gezond zolang je voldoende maatregelen neemt om de mogelijke risico’s op seksueel overdraagbare aandoeningen te minimaliseren. Houd je hoofd er dus goed bij!

#4. Seks verbindt

Wanneer je het bed deelt verhoog je de kans op een binding; intimiteit.

Niet alleen het stofje Oxytocine kan maken dat genot en pleziergevoelens steviger aan je bedpartner gekoppeld worden.

Ook de seksuele aandacht die jullie aan elkaar besteden kan goed zijn voor de intimiteit; bindend.

#5. Seks werkt pijnbestrijdend

Dit geldt zeker niet voor iedereen, maar sommige vrouwen doen graag een wip tijdens de menstruatie. Dit komt niet alleen doordat zij meer zin hebben dan normaal.

Dat stofje Oxytocine die tijdens de seks vrijkomt, verhoogt ook vaak de pijngrens. Zo worden haar eventuele menstruatiepijnen vermindert.

Afgezien van het feit dat tijdens haar periode de kans op het overdragen van soa’s groter is, zijn er geen medische redenen om geen seks te hebben wanneer ze ongesteld is.

Belangrijk: neuken tijdens de menstruatie sluit de kans op zwangerschap niet uit!

#6. Seks brengt kinderen

Logisch, maar dit moet hoe dan ook gezegd worden. Zeker zonder anticonceptiemiddelen kan neuken je uiteindelijk kinderen brengen.

Zelfs al heb je sterke en overtuigende argumenten waarom je nu nog liever geen kind wil, het houdt een zaadcel niet tegen om de eicel te bevruchten.

Juist, een extra reden om altijd condooms te gebruiken!

#7. Seks ondersteunt een positief zelfbeeld

Het is een vergissing dat je door middel van seks je zelfbeeld kunt upgraden. Toch kan vrijen wel een al positief zelfbeeld een extra duw in de goede richting geven…

Dus in veel gevallen kan een nummertje goed zijn voor het zelfvertrouwen.

#8. Seks helpt bij de partnerkeuze

Waarom raad ik mannen meestal aan om niet te lang te wachten met het nemen van seksueel initiatief? Omdat je tijdens het vrijen iemand veel beter leert kennen!

Je wilt toch dat het ook in bed goed klikt? Soms kan het vrijen met iemand flink tegenvallen, waardoor je weet dat het nooit echt fantastisch kan worden in seksueel opzicht. Of het wordt duidelijk dat jullie te ver uit elkaar staan wat betreft seksdrive…

Zonder te overdrijven, hoe eerder jullie elkaar op seksueel vlak leren kennen, hoe beter.

Belangrijk, heb je moeite om op de juiste manier seksueel initiatief te nemen? Zie mijn SexScoren-programma op deze site: http://www.sexscoren.com

#9. Seks is lekker

Wacht eens even, gaf ik deze reden niet als eerste? Jazeker!

Seks is wat mij betreft heerlijk, kostelijk, zalig, verrukkelijk, plezierig, smakelijk en buitengewoon lekker. Daarom kan deze reden me niet vaak genoeg herhaald worden!

Laat echter kwantiteit van seks niet het voornaamste zijn. Dus vrij niet met de intentie om simpelweg je pandapunten kwijt te raken. Ga voor kwaliteit en verbinding!

Gebruik daarom vooral deze sextips om beter te worden in bed en volg daarna ook mijn sexcursus.

Trouwens, je bent niet afhankelijk van een bedpartner om te genieten van seks. Masturberen is erg bevredigend. Op reden nummer 6 na (kinderen krijgen door neuken) gelden alle redenen ook om vooral met jezelf te spelen!

Vraag: kun je jezelf vinden in de 9 redenen om seks te hebben? Of heb je andere ideeën die je weerhouden om te vrijen?

Plaats nu (anoniem) je reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Gerelateerd:

 • Vrouwen en seks, dit moet je weten! (25)
  Wil je de seks verbeteren? Dit moet je weten, dus neem de tijd voor dit artikel... Vorige week vroeg ik mannen om de handige zoekfunctie te gebruiken op mijn blog. En als er geen of te weinig artikelen zijn geschreven […]
 • Orgasme – Het vrouwelijk orgasme onbelangrijk? (6)
  Het vrouwelijk orgasme wordt door de wetenschap als niet evolutionair nuttig beschouwd. Want de man moet klaarkomen voor zijn zaadlozing, de vrouw kan bevrucht worden zonder haar orgasme. Dus is het vrouwelijk orgasme […]
 • Bindingsangst? Herken de symptomen en het gevaar (1)
  Bindingsangst, wat is het? Heb jij of je (potentiële) partner deze vorm van angst? En wat zijn de symptomen? Vandaag krijg je antwoorden. Daarnaast wil ik je waarschuwen voor mensen die het woord 'bindingsangst' misbruiken […]
 • Vrouwen aanraken doe je zo (niet) (12)
  Vrouwen aanraken is een kwestie van lichaamstaal. Belangrijk in de omgang met mensen, zeker wanneer je wilt vrouwen versieren. Het punt is dat te veel mannen niet weten hoe ze op de juiste manier een vrouw moeten aanraken, […]
Seks – Waarom seks? (9 goede redenen)
Trefwoorden:             

5 reacties op “Seks – Waarom seks? (9 goede redenen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *