Vandaag het onderwerp: seksuele aantrekkingskracht. Toch wil ik eerst bedanken voor de vele reacties en vragen die gesteld zijn bij de reeks artikelen over leiderschap. Bedankt!

De trouwe en gerespecteerde bloglezer Mick stelde een vraag over hoe je kunt voorkomen dat een vrouw ziet dat je haar seksueel aantrekkelijk vindt. In wezen wil hij zijn seksuele aantrekkingskracht verbergen…

@ Victor Verlon

Het grappige is dat als je lekker in je vel zit dat vrouwen dat [initiatief nemen] veel vaker doen dan verwacht. Ze weet gewoon dat je goed in het leven staat en je bent dan ook een leuke uitdaging. Vervelende is wel dat ik me dan ook echt machteloos voel als een vrouw mij versiert, hoe reageer je hier op. Nonchalant en redelijk geïnteresseerd? Of redelijk nonchalant en geïnteresseerd? Vaak komt het wel op een afspraakje, omdat ik gewoon me niet vastzet op een vrouw per avond en probeer dan ook m’n kansen te benutten zonder dat ik haar een kick geef dat ik wel sex met haar zou willen. Eigenlijk best wel lastig is dit omdat je nu eenmaal gehypnotiseerd wordt door haar mooie rondingen en haar mooie lach 😉 Vraag me af hoe jij dit aanpakt zonder dat ze het aan me kan aflezen?

Groetjes

Hoezo moet je verbergen dat je aantrekkingskracht voelt? Waarom mag ze dat niet van je aflezen? Hierover schrijf ik graag een blogartikel, want ik wil niet de indruk wekken dat je je seksueel terughoudend moet opstellen naar vrouwen.

Ik geef drie belangrijke redenen waarom je niet moet proberen je seksuele verlangens te verbergen:

#1. Je kunt seksuele aantrekkingskracht moeilijk verbergen

Door non-verbale communicatie is het allang duidelijk dat je je tot haar aangetrokken voelt. Je lichaam zend als het ware honderden signalen uit die allemaal hetzelfde duidelijk maken: “ik vind je heel lekker”.

Dat doe je onbewust waardoor je er geen vat op kunt krijgen. Daarom is het vrijwel onmogelijk om de uitwerking van seksuele aantrekkingskracht te verbergen. Behalve als je werkelijk tot het uitersten wilt gaan door bijvoorbeeld slinks toneelspelen. Let op, dat gaat ten koste van je Verovermentaliteit èn oprechtheid.

#2. Je hoeft seksuele aantrekkingskracht niet te verbergen

Dus je lichaam spreekt boekdelen, zelfs wanneer je aangewakkerde seksuele verlangens probeert te verbergen. Maar gelukkig hoef je niets te verbergen voor succes.

Vrouwen vinden het juist lekker als mannen seksuele aantrekkingskracht voelen. Laat je niet iets anders wijsmaken door wat er in sommige magazines staat of wat verontwaardigde vrouwen uitroepen. Want als geen man meer naar ze omkijkt, hoor je ze pas echt klagen…

Praktijkvoorbeeld: een vrouw stelde mij de vraag of ik zin had in seks. Dat was geen strikvraag, maar een vraag om een one night stand voor diezelfde avond.

Dat is géén moment om hard to get te spelen, ik heb met plezier ‘toegehapt’.

Sommige bloglezers vragen zich nu af:

“Maar meneer Victor Verlon, dan wil ze me toch niet meer? Dan ben ik geen uitdaging!”

Dus wanneer je je seksueel aangetrokken voelt tot een vrouw, ben je geen uitdaging meer en ben je machteloos?

Kom nou, blijf vooral het Overvloed-concept toepassen! (Les 3 van mijn E-cursus; schrijf je gratis in, scroll helemaal naar rechtsboven op dit blog.)

Mits je midden in het leven staat, ontmoet je dagelijks vele seksueel aantrekkelijke vrouwen:

 • De mooie dames op de sportschool
 • Je aantrekkelijke buurvrouw in de stilstaande file
 • De flirtende serveersters in de lunchroom
 • Je sexy collega op het werk
 • De leuke ‘date’s’ die je binnenkort regelt…

Bewustzijnsoefening: word je bewust van de seksuele aantrekkingskracht die niet één maar vele vrouwen op je uitoefenen. Geef je ogen goed de kost tijdens een zaterdagmiddag winkelen of avondje stappen. Je zult tientallen seksueel aantrekkelijke vrouwen zien; overvloed.

Een vrouw kan je misschien wel ‘seksueel hypnotiseren’, het hoeft haar niet werkelijk machtiger te maken. Ze kan je onmogelijk transformeren tot hulpeloosheid, tot een smachtende slaaf van seks 😉

De volgende keer geef ik de derde belangrijke reden waarom je niet moet proberen je seksuele aantrekkingskracht te verbergen. Tot die tijd hoor ik graag hoe de oefening is gegaan…

Gerelateerd:

 • Seksrelatie Aangaan? De Stap voor stap-aanpak (deel 1) (74)
  Wil je een seksrelatie aangaan? Of twijfel je hoe je het moet aanpakken om een relatie aan te gaan die voornamelijk op seks is gebaseerd? Dit artikel heb ik voor jou geschreven. Seksuele aantrekkingskracht, wie kent het niet. […]
 • Seksuele aantrekkingskracht – Hoe Verberg je Seksuele Aantrekkingskracht? (deel 2) (16)
  Vandaag weer een artikel over seksuele aantrekkingskracht. De vorige keer heb ik twee redenen aangedragen waarom je niet moet proberen je seksuele aantrekkingskracht te verbergen: 1. Je kunt seksuele aantrekkingskracht […]
 • Pas op voor de foute sekspartner (36)
  Kortgeleden heeft een vrouw, Annelies, een reactie geplaatst over haar recente ervaringen met een man. Het klikt niet dus ze wil geen vaste relatie met hem. Maar de seks is wel leuk met hem. Het punt is echter dat hij […]
 • Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?) (1)
  Sommige vrouwen hebben pijn bij het vrijen; dyspareunie. Maak niet de vergissing om te denken dat de pijn wordt veroorzaakt door een te grote penis en/of een te strakke vagina. Dat is zelden het geval. Dit soort seksproblemen […]
Seksuele aantrekkingskracht verbergen, hoe? (Deel 1)

44 reacties op “Seksuele aantrekkingskracht verbergen, hoe? (Deel 1)

 • Beste iedereen,

  Victor, je zegt dat je het overvloedconcept moet toepassen.
  Ik geef je 100% gelijk. Maar ik heb nu een meisje leren kennen die in het begin aardig deed, maar later naarmate ik een afspraakje probeerde te regelen, plots heel kordaat werd.
  Op mijn sms’jes wil ze al niet meer antwoorden en opnemen doet ze ook al niet meer.
  Ik herinnerde me wat je zei ‘Als zij niet kan afspreken, dan kan jij er ook niets aan doen, laat zo’n vrouwen vallen.’
  Maar geloof mij, deze vrouw is schaars. Ze is niet enkel knap, maar is ook een professionele ballerina. De kans is bijzonder klein dat ik nog zo iemand ontmoet.
  Ik heb de laatste tijd ook een vreemd gevoel in mijn borst dat nogal lijkt op hartzeer, ben veel te kieskeurig geworden met vrouwen. Ik leef volledig in overvloed en heb zelfs andere vrouwen met wie ik kan afspreken, maar toch leef ik met de gedachte dat die ene vrouw toch net iets specialer is.
  Kan iemand mij helpen? thx

 • Je zegt dat het moeilijk is om je sekuele aangetrokkenheid te verbergen, dat je op wel honderden manieren communiceert dat je haar lekker vindt. Ik begrijp goed dat je met je lichaam veel zegt, alleen kunt u een paar voorbeelden geven. Ik zit te denken aan:
  – geen oogcontact te durven maken of onzeker wegkijken.
  – je stijve houding naast haar.
  – een stroeve lach.
  – je gezichtsexpressie.
  – het getril met je handen als je haar nummer vraagt.
  – ect.

  Zijn dit goede voorbeelden, kunt u er ook nog een paar voor me opnoemen? Niet om uit het hoofd te leren, maar voor een dieper en bewuster perspectief.

  PS: ik weet dat ik me beter niet bezig moet houden met zaken die de veroveren vertragen.

 • @ Azerty

  Met veel moed, geloof in jezelf en in de situatie, kan je de verovering nog verderzetten. Vooral geloof en vertrouwen blijken iets zeer sterk te zijn, en kunnen ervoor zorgen dat het allemaal nog afloopt zoals jij wilt. Twijfels zijn vergif !!!

  Ik vergelijk jouw situatie hiermee:

  Een dokter (Victor) geeft jou een advies. In de medische wereld zijn er gevallen bekend waarbij het negeren van medisch advies toch tot genezing heeft geleid, vooral bij mentaal ijzersterke mensen. Maar zijn deze gevallen een betrouwbare reden voor jou om deze keer ook advies te negeren ?

  Het is jouw keuze…

  @ Milan

  Praktisch sta jij sterker dan mij, dat kan ik opmaken uit jouw reacties hier, je hebt me al vaak geholpen… Maar deze keer kan ik je toch niet meteen volgen.

  Wat bedoel je met een dieper en bewuster perspectief ?

  Trouwens: Wat denk je dat er gebeurt als ik tegen jou zeg: “Denk NIET aan een vrouw ! ”
  Er zou wel eens iets vergelijkbaars kunnen gebeuren met jouw “PS” daar staat ook een “NIET” te blinken.

  Zie dit niet als een aanval, ik begrijp jouw bedoelingen gewoon niet en zie daarom eerder het probleem.

 • @ Milan

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik jouw reactie ook niet begrijp…
  Je analyseert echt teveel en dat helpt je echt niet verder en wat wil je nu eigenlijk weten..
  Hoe je onzeker overkomt..?

  Want dat zijn signalen die je opsomt..

  Hoe ze ziet dat je haar lekker vindt…
  De manier waarop je naar haar kijkt..
  Etc

 • @ Ruben
  Haha, en hoe moet ik de verovering verderzetten als ze niet antwoordt op mijn oproepen en sms’jes? Ken je speciale trucjes Ruben? 🙂

 • Ik verberg het misschien te vaak maar ik vind het gewoon erg leuk als een meisje/vrouw initiatief neemt. Alleen gebeurt dat helaas bijna nooit dat heb ik gisteravond maar weer eens ervaren.

  Stuk of 6x echt oogcontact gehad waarna ik ze zie fluisteren met hun vriendinnen dan gaan ze zich verplaatsen tot een meter afstand van me (zelfs nog een tijdje met hun gezichten mijn kant op zodat het eigenlijk niet meer mis kan gaan) en dan nog wordt er van beide kanten geen initiatief genomen. Ik sta er dan bij met een soort starre Oost-Duitse mijnwerkersblik en na een paar minuten verdwijnen ze weer naar een ander deel van de kroeg. Blijkbaar merken ze totaal niet aan mij dat ik echt wel geinteresseerd was. Meer dan van een afstandje naar me kijken en dan soms wat dichterbij komen doen ze niet en ik doe eigenlijk precies hetzelfde. Geloof me de seksuele aantrekkingskracht verbergen kan voor de enigszins verlegen mannen vaak slecht uitpakken. Ik wil het graag verbeteren maar meer dan een vrolijke houding aan nemen kom ik niet.

 • Heey Dirk-Jan,

  Ik ben het helemaal met je eens, al vind ik niet dat alleen Milan te veel analyseert.

  Er wordt sowieso veel geanalyseerd. De kans is natuurlijk groter dat je meer denkt dan doet als je een denker bent. Eigenlijk moet je gewoon zeggen: Ik doe het gewoon! Soms vind ik dat zelf ook nog lastig, heb je misschien tips om van makkelijk van denken naar doen over te schakelen?

  Groetjes Rik

 • Dit thema komt als geroepen. Echt waar!

  Ik ben afgelopen zaterdagnacht uitgegaan. Eerst ging ik wat eerst tooghangen op de populaire cafe waar er meestal veel dames te zien en aanwezig waren, maar dat werd niks. Toen ging ik maar eens weer naar buiten en ging andere kant om te kijken of er daar iets afspeelde voor entertainment.

  Ik kwam wel mensen tegen die net van de cinema / bioscoop kwamen. Er passeerde net een paar meisjes rond mijne leeftijd en mijne maat die naast me stapte zag dat er een paar meisjes in mijn richting keken en wat aanwijsde naar me. Ik vond dat heel leuk (ik dacht van die overvloedconcept komt toch goed van pas). Ik heb niet eens aangesproken dus ik schonk er geen aandacht aan maar genoot wel van de aandacht. Toen ik ontdekte dat er dat deel van de stad niets te doen was, keerde ik terug.

  Bij het terugkeren naar dat cafe waarvan ik vandaan kwam, stapte ik door naar de bar waar er geregeld wat moois vrouwelijke gezelschap zat of kwam. Halverwege werd ik uitgepikt door twee meisjes van rond mijn leeftijd die op een bankje zaten. Mijn gedacht waren: Dat is absoluut niet mis en zo openlijk. Maar ik stapte verder, had een andere idee op zich. Hier heb ik een van de grootste fouten gemaakt van wat ik kon maken. Ik zag eindelijk twee zeer schone meisjes die openstonden voor een gesprek maar deze hier stapte ervoor bij zonder te beseffen dat dit 1 van zijn grote kansen was. Achteraf werd ik dat gewaar maar ik treurde niet om, ik dacht van er zullen wel hier nog een paar aantrekkelijke meisjes lopen.

  Toen ging ik in die bar binnen maar het is niet van wat ik wou, misschien 1 meisje dat mijn aandacht trok maar verder niets en muziek was ook niet te vet. Ik ging naar buiten samen met mijn maat en wilden eens op verkenning gaan. Dat is namelijk de locale dansbars of de gewone cafes of danscafes waren met vrouwelijk schoon in. Toen ik halverwege naar mijn maat zijn auto stapte kwam ik mijn andere beste maten tegen, hartelijk begroet en gesprek gevoerd. De ene zei van: Die ene bar moet je wel eens bezoeken dat is daar enorm plezant. Zo gezegd, zo gedaan. Ik nam weer afscheid van hun en zette mijn dansideeding verder.

  Ik kwam aan die dansbar, ik was er nog nooit geweest. Het was erg plezant en gezellig, het was nog wat vroeg in de avond. Opeens na het verzeten van plaats in de dansbar merkte ik op de dansvloer de aantrekkelijkste vrouw die ik ooit had gezien. Ik stond wel eventjes perplex maar ik ging in op de rhythm of beat van de muziek. Na een tijdje dansen op de vloer (oftewel belachelijk dansen in mijn geval maar I don’t give a thing about it), trok me ze mijn aandacht en ik de hare. Ze was rond 20 jaar ofzo, ideaal voor mijne leeftijd. Toen werd ik gewaar, zij kwam lichamelijk contact zoeken. Paar vluchtige aanrakingen van haar en ik probeerde dat ook en toen moest ze glimlachen. Ze kwam zelfs eens met haar kont voor me dansen waarbij af en toe mijn kruis aanraakte met haar hand of haar kont. Hier dacht ik van wauw, deze kans moet je grijpen maar ik deed dit niet, ik geniet verder en zij ook. Nog een uurtje later kwam 4 tal meisjes binnen en kwamen regelrecht voor me dansen dus ik dacht van hola, dat gaat hier helemaal goed. Dan waren er 2 meisjes door voor me komen dansen ook zo een beetje nonchalant met haar kont in mijn richting. Ik danste feestelijk verder en straalde veel plezier uit. De 2 meisjes die voor me kwamen dansen was er een soort seksuele aantrekkingskracht wat ik ook had met die erg aantrekkelijke dame. Ik wist niet wat doen maar dacht eventjes na en gebruikt een affirmatie. Een van hun putste aan haar bh bandje of deed haar decolleté goed en schudde nog eens met haar heupen, ik was nog eens op de proef gesteld en andere meisjes merkten dat ik schaamteloos in haar decolleté zag en ze was goed voorzien. Toen kwam die andere aantrekkelijke dame terug en probeerde me zot te maken, wat maar niet lukte. Ik had nog veel meer plezier.

  Hier had ik een probleem mee om haar aan te spreken en nummer te vragen. Het zat namelijk zo: ze was niet alleen, ze was met haar moeder iets rond de 45 schatte ik haar in samen met de vriend van de mama en dan nog een kerel erbij. Wel juist door die kerel durfde ik niet op haar af te dansen en aan te spreken, het was eventjes moeilijk maar ik had voor het plezier gekozen en we deden allemaal eens vrolijk mee met een paar schlagernummer op goede dancebeat.

  Ik denk er nu op terug, waarom heeft andy hier niet op ingegaan? Wel, ik had schrik van de tegenstand van die ene kerel, die was me een paar keer me aan het bezien (denk dat haar broer was maar had niets durven vragen). Buiten dit feit heb ik nog gauw wat poepkletjes gegeven en ze had het graag naar haar zin.

  Voor me was dit echt een aangename ervaring, ik heb mijn eigen overtroffen in alle opzichten en vooral het smaakt naar meer!

  Ps: Ik heb ook nog andere meisjes gezien die in mijn richting stonden te kijken en die waren me aan het bewonderen waarom ik zo vrolijk, speels en creatief was. Ik kleedde me ook iets opvallender en gebruikte mijn parfum Dolce en Gebanna light blue for men.

 • @ Ruben & Dirk-Jan
  Er is onduidelijkkeid over mijn eerste reactie. Laten we dat even opruimen..

  Mijn eerste bericht op dit artikel is geen vervolgreactie op Azery. Maar een reactie op het artikel van Victor. Toen ik mijn bericht schreef waren er nog geen reacties geplaatst.

  De kern van mijn bericht is juist een vraag aan Victor of hij me een paar gedetaileerde signalen wil opsommen zodat ik een beter(dieper en bewuster)beeld krijg van welke mannensignalen als “ik vind jou heel lekker” door een vrouw worden geinterpeteerd. Deze signalen hoeft ik niet uit me hoofd te leren, maar wil ik eerder gebruiken voor om een correcter zelfbeeld.

  Ik hoop dat ik het wat duidelijker heb kunnen maken.

  @ Azerty

  Je zegt dat ze plots afstandelijk begon te doen. Je begrijpt haar actie niet echt en er zijn hieruit voor jou veel vragen uit voortgekomen. Probeer grip op je gevoel te krijgen door haar niet op een voetstuk te plaatsen of uit te zoeken waarom ze ineens zo reageert; op deze manier kun je haar haast onmogelijk veroveren. Zie haar ook gewoon als een normale vrouw, dit maakt je kans groter omdat je dan ontspannen kunt handelen.

  Je vraagt Ruben om een trukje. Er is geen simpel trukje dat ineenkeer gaat werken.
  Je moet kunnen voorstellen dat je deze vrouw durft los te laten of dat er niet perse wat hoeft te gebeuren tussen jullie. Probeer haar niet de indruk te geven dat je helemaal weg bent haar. Bel haar op en praat lekker ontspannen met haar en spreek wat af.

  De beste mentale-therapeut ben je zelf. Je kunt t!

 • @ Azerty

  Je vroeg nog wat aan mij…Het enige wat ik nog kan doen is verwijzen naar Milan z’n reactie op jouw vraag. Je hoeft niet met verdriet te verdwijnen, maar wees ook niet opdringerig. Milan legde dit wel goed uit…
  Verder wil ik er nog even op wijzen dat het aanhalen van redenen waarom het niet gaat lukken: “niet antwoorden op sms’en enz…” geen al te beste start is.

 • @ Ruben

  Ik zit eigenlijk vol ongeloof je reactie te lezen…
  Je zegt dus dat als het meisje van Azerty niet reageert op sms-jes en telefoontjes dat hij de verovering door kan zetten…. Haha dat meen je toch niet. De theorie kennen we allemaal hier en een hoop nagepraat van Victor dat is wat ik hier vooral lees…. Weinig realisme in ieder geval.

  Het meisje is wil gewoon niet. Punt.

  En nu moet hij gewoon verder gaan en er niet bij stil blijven staan. Accepteer het en ga verder… Dat is de les die Victor ons probeert te leren.
  Ik begrijp dat hij dit meisje “speciaal” vindt maar dat komt maar van 1 kant dus is er weinig
  kans dat ze nog reageert op zijn verzoeken. Haar blijven sms-en en bellen zal idd zeker niet werken. Dus move on… Next please.

  @Milan

  Ik begrijp nog steeds niet wat je nou moet met die signalen want daar kan je toch niks aan veranderen dat is het meeste lichaamstaal… Dat gebeurt onbewust en kan je niet regelen of achterhouden… Koop een boek over lichaamstaal en je weet het of let op een verliefd stel in de trein ofzo…

  En dieper bewustzijn… Je praat als een vrouw…
  Ik bedoel het niet bot ofzo maar wat moet je met die informatie… Welke singalen jij afgeeft… Bedoel je niet welke een vrouw afgeeft..?

  Voorlopig lees ik weinig op deze site waar je wat aan hebt.
  Iedereen loopt maar te analyseren terwijl het gewoon doen is en als het meisje niet wil of raar doet of arrogant, is het net wat Victor zegt” niet jouw probleem,haar probleem”
  Laat haar links liggen en ga verder met de volgende vrouw en vergeet die ander compleet , het heeft totaal geen zin om nog enige moeite in haar te steken alleen omdat jij haar zo leuk vindt, het is niet wederzijds. Misschien dat ze je alsnog leuk gaat vinden als je gewoon verder gaat met je leven en ze ziet wat voor persoon je bent als je niet om haar aandacht smeekt maar daar zou ik ook niet op rekenen. Daar geef je jezelf alleen maar valse hoop mee.

  Als je de cursus van Victor doorleest komt iedere les op het zelfde neer.
  Wees een positief en vrolijk persoon, zorg dat je van jezelf weet wat je wil en laat dit ook zien als het nodig is. Dus niet zeggen ja ik hou van ijsjes als je helemaal niet van ijsjes houd. Ook niet als de mooiste vrouw op aarde zegt “ik vindt ijsjes erg lekker, jij ook?”. Wees dan gewoon eerlijk en zeg dat je wel waterijs lust maar dat ben&jerry niet te vreten is.
  Victor geeft je dingen om over na te denken, de manier waarop je het uitvoerd is jouw manier en die is voor iedereen anders. En dat is ook de bedoeling… Je moet vooral jezelf beter leren kennen en er tevreden mee zijn wie je bent. Als je dat weet en ben je al over de helft…

  Nou suc6 allemaal ik denk niet dat ik hier nog kom.
  MzzL DJ

 • Heey,

  ja dat vroeg ik me ook af.
  Als een meisje beetje speels zegt: ‘ Je bent knap’ of iets in die trend, dan vind ik het raar om dankjewel te zeggen, zelfs als het speels is. Weten jullie wat dan te doen?

  groetjes,
  TOm

 • @ Dirk- Jan

  Als Azerty nu blijft proberen en maar blijft bellen schreeuwt hij het schaarsteconcept uit, wat uiteraard nefast is.

  Maar als hij dat meisje nu zo speciaal vindt ga ik hem niet verplichten om het allemaal op te geven…als hij plezier blijft beleven, en als hij het allemaal niet te zwaar opneemt, en haar (een hele tijd) later nog eens belt, aanspreekt dan is het voor haar veel minder evident dat hij belt omdat hij haar zo speciaal vindt. Dit zorgt voor kansen (ik zeg niet zekerheden).

  Liefde zal nooit een wetenschap zijn…de belachelijkste woorden hier zijn dan ook “nooit” en “altijd”. Ik geef toe dat de kansen van Azerty op dit moment niet overdreven hoog zijn, het gewoon laten is veel logischer, maar wat je ook van verklaringen kan geven de kans is niet 0.
  Op het moment dat je teveel nadenkt en spreekt over zekerheden schilder je dit toch af als wetenschap.

  Aan Azerty of hij met een kleine kans toch nog wat wil proberen het slim aan te pakken…Het is nooit mijn bedoeling geweest om Azerty aan te zetten tot iets !

 • Beste mensen,

  Ik vind het gewoon een beetje raar. Vroeger sprak ik met vrouwen met gemak af en nu reageren ze plots niet op mijn berichtjes. Ja, ik heb het vaker meegemaakt.
  Ik ben niet zeker, maar ik denk dat ik de reden heb gevonden.
  Zoals Victor Verlon zegt: ‘Voorkom passiviteit, zorg dat de bal aan jou of aan beiden kanten zit.’
  Wat ik heb gedaan is haar een sms’je (en ook bij meerdere meisjes) gestuurd waarin ik iets vraag. vb.’laten we afspreken, kan je een vrijdag of zaterdag?’ of ‘hoop dat je veilig thuis ben geraakt, hoe was je dag?’
  Zo’n soort sms’jes hebben blijkbaar niet gewerkt omdat ik ‘de bal’ heb weggespeeld. Nu moet ik passief wachten op een antwoord. Een tip die ik kan geven is: Als je een sms’je stuurt, zorg er dan voor dat die zo is zodat het niet noodzakelijk is dat ze moet reageren.

  En ik heb nog een belangrijke vraag: Ik heb met een drietal vriendinnen afgesproken die me zeiden dat ze het nogal ‘creepy’ zouden vinden dat een man hen voor de eerste keer zou bellen. Ze hebben liever sms blijkbaar. (terwijl mijn ervaringen zeggen dat bellen wel ok is)
  Ik weet niet wat jullie ervan vinden en wat jullie ervaringen zijn met bellen vs sms’en.
  Ik denk je eerst met bellen moet beginnen, en daarna is sms ok als overschakeling.
  Maar de meisjes hebben daar een andere mening over.
  Wie heeft gelijk?

 • @Azerty

  Ik herken je situatie. Ik wilde ook graag met een meisje bellen. Dit duurde best lang voordat dit eindelijk tot stand kwam. We belden een paar keer, ik wilde graag afspreken maar ze heeft niet meer ge-smst of gebeld en was druk met vanalles. Ondanks dat ze me wel leuk vond was ik er klaar mee. Er zijn nog veel meer dames waarmee ik makkelijker kan afspreken.

  Ik denk dat bellen op zich prima is. SMS vind ikzelf erg onpersoonlijk, hou meer van een gesprek en op korte termijn een afspraakje. Je tip vind ik erg goed. Je moet nooit de touwtjes uit handen geven.

 • @ Azarty,

  Prachtige uitleg en een goede tip. Het balletje moet aan beide kanten speelbaar zijn.
  Focus je alleen niet te veel op het balletje, anders kun je jezelf beperken om contact op te nemen met haar.
  Een afspraak maken m.b.v. een berichtje is beslist niet effectief omdat het slap overkomt. Een man die haar bijvoorbeeld belt voor een afspraakje maakt veel meer kans; jullie zijn dan TIJDENS het bellen als het ware al met elkaar.

  De adviezen die vrouwen mij meestal geven zijn behoorlijk gebruikbaar, alleen er zitten ook vrouwen tussen die een averechts advies kunnen geven, niet omdat ze je willen misleiden, maar omdat ZIJ denkt dat het werkt. Veel vrouwen zeggen bijvoorbeeld dat je lief en vooral en jezelf moet zijn, maar wij mannen kunnen er weinig mee.

  – Boys are cool, girls are hot. put them together en dat wordt nog eens wat ! – 😮

 • Dag,

  Over dat balletje heb ik nog een vraag eigenlijk.

  Ik weet niet zeker of een meisje me leuk vind, maar ik dacht redelijke signalen op te vangen alleen niet helemaal zeker van mijn zaak. Ik vind haar in ieder geval wel leuk.

  Ik dacht maakt niet uit, ik belde met een bepaalde smoes naar haar, om tijdens dat gesprek aan tegeven dat ik het erg gezellig vind met haar om een afspraak te maken voor a.s. vrijdag.

  Ze zei toen dat ze het nog niet wist, omdat ze het erg druk heeft met verslagen(wat ook waar is, ze heeft het deze week erg druk).

  Ik zei, nee het is ’s avonds. Ik kan wel rond 19.30 uur of 20.30 uur.(ik denk laat ik keuze houden, maar wel een avond concreet kiezen om leiderschap te houden).

  Ze zei toen dat ze waarschijnlijk wel kon, maar nog gaat smsen of het zeker was.

  Nu heb ik het gevoel dat ik de leiding uit handen gegeven heb. Is dit ook zo? of kan het oprecht van haar zijn dat ze het niet zeker weet.

  Mijn plan is om haar vandaag nog te smsen dat ik alleen om 20.30 uur kan en niet eerder, om zo leiderschap te tonen.

  Aan de andere kant ben ik dan weer bang dat ze denkt dat ik het niet zo belangrijk vind en dat ze denkt dat het gewoon voor “vrienden” is.

  Groet.

 • @ bernhard

  Als een vrouw zegt dat ze je nog laat weten of ze tijd heeft ben je de leiding idd kwijt geraakt, wat je kan doen is haar bellen en zeggen dat je het leuk zou vinden om wat met haar te gaan doen maar dat ze je anders maar moet zeggen wanneer zij kan… Als ze je leuk vindt zal ze gelijk aangeven hoelaat ze vrijdag kan of wanneer ze wel kan.

  Je laat zo zien dat je wel wat beters te doen hebt dan wachten op haar en misschien wel met iemand anders afspreekt als ze niet op tijd reageert.
  Zeker als ze zegt ik laat het je vrijdagmiddag weten, dat is echt veel te laat…

  Suc6

 • Kleine correctie

  Als je haar belt kan je beter zeggen dat je het leuk zou vinden om wat met haar te gaan doen maar dat ze jouw maar moet laten weten wanneer ze ZEKER weet dat ze wel tijd heeft…

  En als ze dus zegt ik laat het je vrijdagmiddag weten zou ik het niet accepteren… Je hebt tenslotte wel wat beters te doen dan wachten tot zij wat laat horen… Als je vrienden in de tussen tijd gebeld hebben of je vrijdag meegaat naar de kroeg, gewoon afspreken met je vrienden. Je hebt tenslotte een leven en bent niet afhankelijk van haar, toch…

 • @ Azerty

  Schaars? Er zijn ongeveer 500 professionele ballerina’s in Nederland. Wil je nog meer keus en is het echt belangrijk om een professionele ballerina te scoren, bezoek Rusland want daar zijn veel meer prachtige Ballerina’s.

  Mogen het ook Jazzballet dames zijn? Nog meer keus. Wulpse salsa-danseressen? Nog meer keus.

  Of ga aan Yoga doen. Bijna alleen maar vrouwen daar. Lekker lenig, of niet? En ze maken waarschijnlijk meer tijd vrij voor een liefdesleven, meer dan een bijzondere professionele ballerina die intensief moet trainen en vaak reist.

  Denk in schaarste en je leeft in schaarste…

  @ Milan,

  Gespannen schouders, vaker knipperen met de ogen, gespannen kaakspieren, trillen van de benen. Etc.

  Het wordt een ander verhaal als je je seksuele aantrekkingskracht niet meer probeert te verbergen. Opwinding wordt dan aantrekkelijker…

  @ Ruben,

  Ik, een dokter? Dan zouden mijn bloglezers en cursisten ziek zijn…

  Dat zijn ze zeker niet! 😀 Ze zijn eerder kerngezond omdat ze aan actieve-zelfreflectie doen…

  @ Maarten,

  Je zult vrouwen aantrekken die initiatief nemen, als jij initiatief neemt. Soort zoekt soort…

  Kan je ook argumenten bedenken waarom je juist wel vrouwen moet aanspreken?

  @ Rik,

  Just do it, van het welbekende sportmerk.

  Je aandacht richten op de (mentale) beren op de weg is niet goed voor het ‘gewoon doen’… Je zult minder denken en aarzelen als je je focust op wat je wilt bereiken.

  En zelfs dan is het geen magische pil die maakt dat je meteen alles kunt en doet in het leven. Vrijwel ieder mens zou het gewoon moeten doen. Zucht…

  @ Andy,

  Je zei:

  “Ik denk er nu op terug, waarom heeft andy hier niet op ingegaan?”

  Twee betere vraag zijn waarschijnlijk:

  1. “Hoe komt het dat ik zo’n goede avond heb gehad en hoe kan ik vaker leuke avonden hebben?”

  2. “Wat zou er gebeurd zijn als je er wel op in gegaan was?”

  Stel positief-gerichte vragen…r

  @ Dirk-Jan,

  Ik hoop dat je in de toekomst meer respect hebt voor de behoeften en het groeiproces van anderen.

  We zullen je missen en we wensen je veel succes en geluk toe.

  @ Tom,

  Dank je wel met een glimlach is prima. Je kunt ook speels de vraag stellen: “bijna net zo knap als jij?” Met haar antwoord kan je prima het gesprek verder op gang brengen 😀

  @ Azerty (8 november 2010 20.20 uur),

  Geen dag, week of maand is hetzelfde. Net als vrouwen heeft je liefdesleven ook een cyclus. Een periode dat vrouwen minder reageren, no probleem.

  Of doe je nu iets anders dan voorheen? Blijf aan actieve zelfverbetering doen en het gaat je beter en beter.

  Natuurlijk vinden vrouwen het creepy om te bellen met ‘een man’. Zomaar een man, bah.

  Ben jij ‘een man’? Of ben je Azerty?

  @ Thomas,

  Goed punt, het afspraakje niet te ver vooruit plannen. Zeker een belangrijk bij jonge vrouwen…

  @ Bernhard,

  Dus ze wil pas vrijdag laten weten of ze kan? Niet toelaten. “Alleen als ik niets leukers te doen heb, spreek ik met Bernhard af.” Subtiele communicatie…

  Denk eens na over wat ‘geen tijd’, ‘te druk’ en ‘ik heb al een afspraak’ werkelijk betekenen…

  Ik zou haar opbellen dat je helaas al iets anders te doen hebt vrijdag, maar dat je wel zondag in de middag zou kunnen. De zondag is een goede dag, want na al dat werken/studeren is het goed om je te ontspannen, of niet? Of heeft ze geen sociaal leven? Het is weekend, kom op work-a-holic madame 😉

  Je zei:
  “Aan de andere kant ben ik dan weer bang dat ze denkt dat ik het niet zo belangrijk vind en dat ze denkt dat het gewoon voor “vrienden” is.”

  Niet over nadenken. Geniet en flirt! 😀

 • @ dirk-jan

  niet iedereen is zo zelfverzekerd of zelfbewust van zichzelf…ik proef een klein beetje arrogantie in sommige berichten van je. als je wederom gerespecteerd wilt worden zul je het wel moeten verdienen…hou wel van je openhartigheid en je kijk op het leven (-;
  zoals victor zegt is iedereen welkom maar respecteer een ander een beetje.

  succes

  @ bernhard

  op zich werk het dan nog het beste haar voor het blok te zetten. bel haar vanavond of een andere dag in de week op en vraag wat ze aan het doen is…als ze niet echt iets belangrijks aan het doen is. kun je haar uitnodigen om over een uurtje wat te gaan drinken bijvoorbeeld. haal haar op een veilige plaats op en ga lekker lol trappen. ze heeft niet echt nee kunnen zeggen omdat ze aangaf dat ze met niet echt belangrijkere of voor haar gevoel leukere dingen bezig is. zegt ze zoiezo nee zou ik echt niet jezelf teveel vastzetten op haar. ga verder vrouwen ontmoeten. nog zat vrouwen die wel met je mee willen gaan.

 • @ Victor,

  Ik ga eens deze vragen beantwoorden.

  1. “Hoe komt het dat ik zo’n goede avond heb gehad en hoe kan ik vaker leuke avonden hebben?”
  Ik hield geen rekening meer met diegenen die er al zaten, ook al had ik concurrentie maar ik negeerde dat en deed mijn eigen ding.

  2. “Wat zou er gebeurd zijn als je er wel op in gegaan was?”

  Dat vraag ik mijn eigen ook af, ik laat nu veel topkansen liggen maar het is beter dan ze te laten liggen dan wegvluchten omdat je mentaal het niet aan kan. Later zal het die topkansen stilletjes aan wel aangenomen worden om zo uiteindelijk met een vriendin te pronken.

  Nu eventjes iets anders oftewel in dezelfde branche.
  Zoals de vaste bloggers weten dat ik 20 ben en over 5 maand dan 21 jaar. Ondanks mijn leeftijd twijfel ik over van deze stelling dat ik eens had gelezen bij liefdes, relaties en seks enquêtes. De stelling was dat meisjes zoeken oudere gasten. Wel ik heb daar nu een probleem mee. Ik mag wel positiever gedragen en toch al een beetje onweerstaanbaar voor de meisjes/vrouwen. De meisjes/vrouwen schatten me wel 3 tot 5 jaar ouder.

  Heeft ouder lijken een nadeliger effect of juist een positieve effect? Ik lijk dan wel ene van rond 25 a 26 jaar terwijl ik er 20 ben. Hoe zit dat dan met de seksuele aantrekkingskracht ivm dat ouder lijken?

  ps : Vandaag had ik eventjes gevoeld hoe je in overvloed moest leven. Ik ging naar mijn favoriete dansbar tijdens de middag omdat schoollessen gedaan waren. Ik trof er wat meisjes tegen maar dan op eens kwamen er veel meisjes binnen. Op een gegeven moment werd ik echt omsingelt door meisjes en ik ben dat niet gewoon! Het is wel een ervaring erbij. Ik durfde niet eens aan te spreken vanwege dat ouderlijke probleem van me. Maar dan nog zat het fout, er waren zelfs een paar gasten achter me die me in het oog hielden om te zien wat ik zou doen. Welja, ik heb die genegeerd maar heb me toen niet echt geamuseerd.

 • @ Azerty

  Even nog terugkomend op het feit van sms vs bellen. Bellen is altijd beter…nou waarom dan? Daarom:

  # bellen is veel persoonlijker
  # als je lacht is het mondeling veel beter om spanningen weg te nemen. dan de “hahaha” in sms.
  # wat je in 20 smsjes verstuurd kun je in 10 minuten vertellen of vragen. Qua kosten waarschijnlijk goedkoper.
  # je zult niet snel verkeerd begrepen worden omdat de context in een sms vaak een andere betekenis kan weergeven van het ene wat je bedoeld of word gewoon niet beantwoord.
  # het lange wachten op de sms van gisteren omdat ze het zo druk heeft om ff wat te laten weten dit kan ook voor het vrouwelijke geslacht betekenen natuurlijk. dit geeft vaak grote ergernissen.

  Zo ff wat min en plus punten bedacht: 😉 haha
  Succes

 • @ andy

  dat je er ouder uitziet dan dat je bent hoeft niet perse een struikelblok te zijn zo val ik op vrouwen die 10 jaar ouder of 10 jaar jonger zijn. zolang het verschil niet groter is dan 10 jaar heb je niet een te groot leeftijdverschil. dit kan erg storend zijn al de vrouw of jongedame nog in haar barbietijd hangt en giegelend naar mannen staart. terwijl jij al aan een huwelijk denk 😉

 • @Mick

  Maar smsjes kunnen denk ik ook enorm handig zijn.
  – Ze hoeft inderdaad niet meteen te antwoorden, wat inderdaad een nadeel is. Maar als jij dat omdraait is het juist een voordeel: Jij hoeft niet te antwoorden! Zij barst van nieuwsgierigheid na dat ene smsje.
  – Ze kan een smsje op een bepaalde manier lezen, toon en intonatie vult zij zelf in.
  – Toch veel vrouwen voelen zich met bellen nog niet enorm op hun gemak (uitzonderingen daargelaten). Een paar smsjes kan de spanning wegnemen

  Wat vind je daarvan?

  groetjes,
  Tom

 • @Victor

  Ik had een vraag, heb namelijk een tijdje geleden een vrouw “veroverd”, 2 leuke afspraakjes mee gehad en uiteindelijk ook mee gezoend.
  Hartstikke leuk! Maar omdat ik genoot van al het overvloed ben ik daarna nogal lakoniek met haar omgegaan. Zo heb ik bijvoorbeeld de leiderschap weggeven wat betreft het 3de afspraakje. Had zelf ook andere “afspraakjes” met vrouwen;)
  Na 2 drukke weken voor ons beiden en ik haar daarna pas weer sprak, gaf ik aan dat (aangezien zij nog druk was) mij maar moest vertellen wanneer ze tijd had en dat ik de hele week wel kon. Achteraf niet erg slim natuurlijk (vervuld en onvervuld leven).
  Het 3de afspraakje is er dan ook nooit van gekomen…

  Nouja niks aan te doen en gewoon lekker verder genieten van het leven was mijn instelling;)

  Nu spreek en zie ik haar alleen weer wat vaker en was ik benieuwd wat je adviezen waren over het “her-veroveren” van een vrouw of een verovering na een lange periode voortzetten of hoe je het ook wilt noemen;)
  wel of niet doen?
  en zo wel, hoe aan te pakken aangezien de spanning (zoals als je iemand net leert kennen) weg is?

 • @ victor

  Jawel ik kan die argumenten wel bedenken. Je hebt een beter gevoel na afloop en wie weet komt er iets moois uit. Maar de angst om een flater te slaan is bij meestal groter en daarom lukt het meestal niet 🙁

  ‘Je zult vrouwen aantrekken die initiatief nemen, als jij initiatief neemt. Soort zoekt soort…’

  Intuitie speelt dus een grote rol? En hoe kan zij zonder dat we een woord gewisseld hebben aan mij zien of ik haar seksueel aantrekkelijk vind of niet? Hoe moet ik dat laten blijken?

 • @ Victor
  Bedankt voor je inspirerende boodschappen. Wel heb ik gemerkt dat er vrouwen zijn die supervriendelijk doen en maar al te graag je hun nummer geven, en daarna koud doen op gsm en niet reageren.

  mr bon, volgende keer gewoon ballen wegspelen en overvloed!!

 • @ Victor

  Inderdaad alle woorden letterlijk nemen is een beproefd recept voor humor.

  😉 werkt prima bij vrouwen

  Net zoals de dingen eens minder duidelijk zeggen.

  @ Mark

  Er zijn voordelen aan een stilte, maar inderdaad als het te lang duurt kan het wat bekoelen. Gelukkig hoeft dit geen ondergang te zijn…Als je voor de stilte goed bezig was, waarom zou je veranderen ? Zelfs door het feit dat je de afwezigheid niet als iets ergs ziet, en even later met alle plezier met haar verder gaat getuigt van leiding.

 • @ tom

  ik heb niet gezegd dat het slecht is 😉
  ik denk dat de combinaties samen toch een goede fundering geeft in de verovering. en als je haar belt en ze voelt daar niets voor om op te nemen kun je altijd een sms sturen. wat ik wel denk dat bellen altijd makkelijker en persoonlijker is. en de verovering makkelijker en zeker sneller is voort te zetten maar dat hangt van het type vrouw af natuurlijk. msn is ook een medium waar ik zo wel eens bij denk dat het beter is dan bellen. je kunt hier tekst, geluid en beeld bij gebruiken…daarbij denk ik toch wel met mate ga dan ook niet 3 uur met haar achter msn. zo verslap je de spanning zeer snel natuurlijk. zoek voor jou een goed werkende middenweg dat is het belangrijkste. haar verrassen met een belletje of een sms kan haar erg goed doen. wissel het een beetje af om het spannend te houden.

  groetjes

 • Hoi allemaal, ik ben nieuw hier. Dit leek mij een goede site om veel van te leren.
  Ik ben 23 jaar en heb nog iets met vrouwen gehad, behalve een kortdurende vakantieliefde op 16-jarige leeftijd, die duurde totdat ik naar huis moest.

  Maar ik wil eigenlijk helemaal geen grote veroveraar worden. Ik krijg soms een beetje de indruk op deze site dat je jezelf zó moet zien te krijgen dat je elke vrouw die je maar wilt kunt veroveren. Als een soort spel. Ik zie het niet als een doel op zich.

  Waar ik naar verlang is gewoon een leuke meid met wie ik mijn leven kan delen, een relatie kan hebben, die mij aanvult en die ik kan aanvullen. Klinkt misschien saai en ouderwets, maar ik denk dat stiekem elke man dat wil. Zo ook ik.

  Alleen hoe vind ik zo’n vrouw… Ik kom over ’t algemeen ook niet zo veel vrouwen tegen. Ik zit in ’t weekend meestal met mijn vrienden in ons stamkroegje en die vrienden zijn allemaal voorzien. Voor de rest geen leuke vrouwen van mijn leeftijd daar. Ik houd zelf niet van disco’s en krijg er mijn vrienden ook niet heen. En ik ga natuurlijk niet in m’n zielige eentje naar onbekende feestjes waar wel vrouwen zijn, in de hoop een leuk iemand aan te treffen. Ook doe ik een opleiding waar helaas geen vrouwen op zitten. Ben dus bang dat ik op deze manier de ideale vrouw niet kan vinden.

  Ik probeer wel gewoon zelfverzekerd over te komen, op straat bijvoorbeeld, gewoon aardig mensen groeten enzo, en soms een praatje maken, meestal als de situatie er aanleiding toe geeft. Ik probeer mezelf voor te houden dat er heus wel vrouwen zijn die mij leuk vinden… Probeer het schaarste-concept uit de weg te gaan. Maar het werpt niet echt vruchten af. Misschien lukt het niet om volledig over te stappen op het overvloed-concept… Maar waarom dan niet…

  Maar goed, ik schrijf nu te veel verschillende dingen op, als ik niet uitkijk wordt mijn post onbeantwoordbaar… dus ik zet er nu maar even een puntje achter.

 • @ Victor,

  Bedankt voor de voorbeelden.

  Ik zal de bewustzijnoefening met plezier doen en ben zeer benieuwd naar de derde reden waarom seksuele interesse juist goed is.

  Ik heb echter een privé vraag, die stel ik niet hier, maar daar stuur ik u een apart mailtje over. Het is erg belangrijk en ik wil er met u over praten.

 • @chris

  je zegt dat je niet veel vrouwen tegenkomt en dan is het inderdaad wel moeilijk.
  maar waarom laat je dan niet gewoon de auto staan om de bus naar school te pakken? ik ga zelf altijd met de trein naar het werk, en kijk dagelijks mijn ogen uit naar al het vrouwelijk schoon. en neem desnoods een hobby erbij, de sportschool of dansschool ofzo, dat is goed voor je eigen ontwikkeling en je komt meer vrouwen tegen ook.

  groetjes

 • Heey hallo,

  Ik zit een klein beetje met een probleem hier.
  Ik heb voor aantal weken terug een meid leren kennen en hebben vorige week zondag eerste afspraakje gehad.
  na een kwartier dat ik weg was, kreeg ik al een sms met dat ze het gezellig vond.
  maandag op msn wat gepraat maar kregen klein misverstand en dat maakte daar op dat moment een ietswat vervelend einde aan.
  de rest van de week hebben wel steeds nog gesmst, maar heb haar niet meer via email gesproken.
  Moet even in haar defense zeggen dat ze wel met werk had tegenslag had (laat thuis enzo) en ze was er ook niet zo erg goed aan vanaf woensdag.

  Dit weekend zit er ook nix in om bij haar langs te gaan, en ik had gedacth om ook zelf van t weekend even nix te laten weten (ja misschien snachts als je naar bed gaat, smsje zo van: “gezellige dag gehad” en pas maandag na het werk weer eens kijken of de draad weer op te pikken is.

  Ik ben echter wel bang dat als na zondag het niet beter wordt, dat ze me misschien langzaam wil laten liggen, door bijvoorbeeld steeds minder contact te hebben totdat het op gegeven moment nix meer.
  Het is namelijk zo dat het vanaf ongeveer eergisteravond nog maar met 1 á 2 smsjes per dag gaat, en voor de rest niets…
  Heb haar ook nog gevraagd of ik gister kon bellen nog even, “ik mocht altijd bellen, maar omdat ze ziek was zou het geen nut hebben”

  Ik weet echt niet meer of ik nu moet denken: “het is gewoon stom toeval en een kloteweek nu, en vanaf as maandag kan het weer beter.”

  OF: “dit is een doodbloedend geval, en ze is me langzamerhand aan de kant aan het zetten.”

  Waarbij als laatste de vraag: als een meid je eerst wel leuk vond, maar na het eerste afspraakje misschien toch niet meer zo zeker daarvan is, hoe doen de meeste meiden het dan om dat te laten weten?
  Moet ik me nl zorgen maken dat ik tegen gelogen wordt?

  Alvast bedankt.

 • @ SC

  Klinkt miss beetje hard..maar…je gaat hier achter aan blijven lopen. Dit wordt niet veel, denk ik.

  waarom zeg ik dit? vooral het stukje “…ik mocht altijd bellen, maar omdat ze ziek was zou het geen nut hebben….”
  Dit klinkt niet bepaald uitnodigend of geinteresseerd hey? En als die ziekte of baaldagen of haar kapotte stofzuiger allemaal voorbij zijn, heeft ze dan wel zin..?

  Ik ga vaak uit van dit principe: als een vrouw jou (ook) interessant vindt, gaat ze je een beetje helpen!
  Ze had nl ook kunnen voorstellen om *daarna* weer eens wat af te spreken?
  En trouwens, waarom heb jij dat zelf niet gedaan? Stop met bevestigings-zoekende of aandacht-vragende sms-jes.

  Bel haar en maak een afspraak. Ja, dat klinkt allemaal wel makkelijk, maar je zal het moeten doen. Dan weet je tenminste meteen “of ze je een beetje wil helpen”.
  Als ze nog steeds af zit te houden, laat alles dan maar even rusten. Hoe meer je blijft proberen destemeer je afstoot. Het is rot, maar move on….

  Ik heb dit zelf precies zo meegemaakt (en niet 1 keer,btw)…
  Maar ik heb het ook anders meegemaakt, dat een vrouw een rotweek had en geen tijd en zin, maar *WEL* voorstelde om de week erna af te spreken.
  Daar ga je toch veel meer energie insteken?

  Ik denk dat ze het wel naar haar zin had op jullie eerste afspraak, maar dat zij op dit moment geen “mentale” ruimte heeft in haar hoofd voor een relatie?
  Bedenk dat veel vrouwen je al heel snel gaan beoordelen of je “relatiemateriaal” bent.

  Dat is prima als je dat als man ook wil, maar bedenk gewoon dat vrouwen vaak al langetermijn-visie toepassen en dan eigenlijk van hun eigen gedachten schrikken.

  NB: Ik zeg “veel” vrouwen, maar lang niet allemaal. Maar zij is er wrs een van.

  Ik ga hier maar een punt achter zetten. Ik heb al veel meer geschreven dan ik dacht.

  HTH

 • @ SC

  lees je eigen stuk nog eens door. je ziet dat je nu uit schaarste aan het handelen bent. je zocht al veels te snel contact met haar na het afspraakje, dat geeft geen ruimte voor haar om over je te fantaseren. trouwens 1 a 2 smsjes per dag is veel, kan je echt geen dag zonder haar?

  maak je vooral geen zorgen, dit hoeft geen doodbloedgeval te zijn. gedraag je vanaf nu weer als de man die zat lijntjes heeft lopen. laat haar even met rust, leid jezelf af en zoek contact met andere meiden.

 • Goh, ik lees dit blog al een tijdje maar wil altijd alles zelf oplossen dus post niets. Toch maar even mijn verhaal waar ik behoorlijk mee omhoog zit: Misschien kan iemand me op weg helpen?

  Ik ben 28 en razend verliefd op een zeer speciale leuke mooie meid, zelfde leeftijd. We hebben nu zo’n 5 afspraakjes gehad (in één maand), steeds bij elkaar thuis. Geen seks maar wel innig zoenen. En dat matchte zeer zeer goed. Zij had ook uitgesproken mij erg leuk te vinden en dat er op fysiek vlak een bijzonder lekkere klik is. Verder voldoe ik volgens haar aan wat eisen zoals veel overeenkomsten en weinig irriterende factoren. Belangrijk: ze gaf meteen in t begin aan niet weer zo verliefd te willen worden, dit had haar wat ellende gebracht in het verleden, nu wil ze rationeler een relatie in.

  MAAR: ze heeft bijna geen tijd om af te spreken, altijd family&friends. Zeer zeer sociaal leven. Ik wordt er inmiddels stapelgek van en het beheerst mn leven, ook al heb ik een STOP techniek toegepast, ik ben gewoon te verliefd en kan haar niet losmaken in mn hoofd.
  Ook al met andere meiden gedate maar dit doet me helemaal niets, zij is de bom voor mij en ik wil haar alleen maar nog meer na die dates!!! Afleiding e.d. helpt niet.
  Ik heb haar trouwens wel ondergedompeld in aandacht (my bad!), ben erg lief geweest (te lief?) en heb flink uitgepakt met valentijn. Dacht dat het wel goed zat, was al wat verder in de veroveringsfase.

  Ik wil het ook niet forceren door haar voor een keuze te stellen, liefde kun je namelijk niet afdwingen. Maar haar verliefd laten worden door samen leuke dingen te doen zit er dus ook niet in, het komt gewoon niet verder door tijdgebrek.
  Ik wil erg graag dat ze ’s blijft slapen, ik weet dat het fysiek zodanig zal klikken dat ze meer positieve hechting met mij krijgt… maar waarom maakt ze hier geen tijd voor???

  Nu komt het:
  Door ziekte elkaar 5 dagen niet gezien en ook 5 dgn niet gesproken/geen sms (ik deed dit bewust niet, wil me niet te afhankelijk opstellen).
  Ik heb wel een mail gestuurd op dag 4, kort en plagerig gehouden dat ze niet alles moet volboeken, zodat ik haar’s kan ophalen om wat leuks mee te doen. Kwam een korte reactie op, hoe het met me was maar ze ging niet in op het maken van een afspraak……
  Dan bel ik haar na in totaal 5 dgn, is ze niet bereikbaar, even later een smsje terug met de tekst dat ze bezoek heeft en mij de dag erna terugbelt….
  Ik vind het maar vreemd, als ze mij echt zo leuk vind dan had ze toch wel in haar sms gezet dat ze mij deze avond terugbelt en niet de dag erna… Eerdere smsjes waren zo lief en vol positieve dingen, nu zo kortaf dat ik begin te denken dat er iets niet goed zit.

  Volgens mij moet je tijd creeren als je iemand leuk vind. Het woordje ‘aanvulling” als relatie is leuk maar ik voel me nu een ‘aanhangsel’.

  Maar wat doe je als de behoefte / verliefdheid bij de tegenpartij niet zo groot is, terwijl je het zelf wel hebt en zeeeer graag verder wil met iemand?

 • @ Jeroen

  Even een *kl**t* vraag, maar ik kan het antwoord niet zo 1-2-3 terugvinden;

  Heeft ze een ex, waarmee de relatie kort geleden beindigd is?
  Met kort bedoel ik ook nog wel een half jaar, hoor.

  **Ik zeg niet dat het hier het geval zou zijn, maar ik vroeg het me af**

 • @ Harold, thx voor antwoord.
  Vanwaar die vraag?

  Ze heeft een ex waarmee het paar jaar geleden beeindigd is (na 5 jaar) maar die jongen is wel een van haar beste vrienden gebleven nu… gaan zelfs op vakantie samen…. lijkt me toch niet echt gezond?

  Ze heeft tot een half jaar terug een andere ex gehad, daar was ZIJ erg verliefd op maar die jongen was dat niet op haar, en zij ging na haar verliefdheid zich erg irriteren aan hem.
  Daarom wou ze nu een relatie wat rationeler instappen en tada daar kwam ik…. helaas voor mij want volgens mij heb ik met een foute vrouw te maken… waar ik stapelverliefd op ben.

  Vandaag kon ze WEER niet bellen en weer niet afspreken, ze had wederom afspraken met mensen…. Pas over twee dagen terwijl ik erg omhoog zit om te weten waar ik aan toe ben, het maakt me gek in mn hoofd. Ze kiest duidelijk voor een ander leven, terwijl we zoooo goed matchen…. echt zonde ik kan haar veel bieden….

  Liever een harde nee dan me zo aan het lijntje laten houden. Toch?

  Meer mensen met suggesties?

 • @ Jeroen

  Ja, ik vroeg het me af, omdat ik zeer recentelijk zelf zoiets heb meegemaakt. Had een vrouw leren kennen en alles ging leuk en aardig. Gewoon leuk contact, ook interesse van haar kant. leuke afspraakjes (ook bij haar thuis zeer warme en gezellige) ..geen sex overigens..maarja, ik dacht dat komt dan later wel eens..

  Jaja…maar niet veel later: lauwe reacties, aan de telefoon nauwelijks mogelijk om wat af te spreken..etc..etc..beetje vreemd..
  Tot zover lijkt het op jouw situatie, nietwaar.

  ****
  Toen kwam de aap uitt de mouw…de ex was weer ten tonele verschenen.
  Vervolgens kreeg ik een dump sms’je….
  Echt een zeer gevoelig smsje…maar niet heus..:S

  “blahblah…niet te geloven, het gaat weer zo leuk tussen mij en mijn ex, ik hoop niet dat ik je erg teleurstel…blahblah..”

  PFFT…die halvegare vrouw wist waarschijnlijk niet eens waar ze mee bezig was..
  dus ik heb het maar gelaten.

  Gelukkig..zeer gelukkig voor mijzelf leefde ik al in overvloed.
  Derhalve had ik direct die zaterdagavond daarop alweer een zeer fijne avond met een andere vrouw.
  (ik heb hierover in een blog geschreven)

  *****

  Mijn moraal van het verhaal?
  Ik denk dat deze vrouw er gewoon helemaal niet met haar hoofd erbij is. Waarschijnlijk weer een dame in wiens omniversum geen ruimte is voor een leuke vent, waarmee het best wel matcht.

  Jeroen, het spijt me te moeten conculderen dat dit wrs een “zeperd” is.
  Hoe rot het ook is op dit moment..ik zou contact verbreken…dit ook niet vermelden aan haar, anders blijf je weer bevestiging en aandacht zoeken.
  Kijk maar eens wat er gebeurt? Hoogstwaarschijnlijk niets…

  Probeer die overvloed te pakken te krijgen, dat is echt heel belangrijk. Het heeft mij al zeker geholpen.

  Ik vind het echt rot om te horen, joh. Dit gebeurt best wel veel…ook bij vrouwen hoor.
  Daar hoor ik andere dames wel eens over klagen.

 • @Harold. Okey, thx voor goede reactie. Hier heb ik wat aan.

  Je schrijft: “vrouw wist waarschijnlijk niet eens waar ze mee bezig was”

  en

  “deze vrouw er gewoon helemaal niet met haar hoofd erbij is. Waarschijnlijk weer een dame in wiens omniversum geen ruimte is voor een leuke vent, waarmee het best wel matcht.”

  Dit had ik net ff nodig want eigenlijk denk ik er ook zo over, hoewel ik anders hoop in mn verliefdheid. Zij leidt haar bijzonder actieve leven (7dgn/week afsprken met mensen) en ik ben gewoon leuk voor erbij, interessant want ik heb wel een bijzonder beroep en leven gehad. Leuk voor wanneer zij er even tijd voor heeft naast haar andere leven. Weer eens wat anders… maar toen ik de laatste tijd ziek was geen enkele zorg van haar kant en ik maar malen/piekeren/stressen/smachten….

  Maar tjonge wat zonde, zoooo zonde. We zijn echt een heet stel bij elkaar die op zoveel fronten goed matchen. Uiterlijk,innerlijk,seksueel, verleden, toekomst-visie en -perspectieven. Ik kan haar veel bieden, precies wat erg veel vrouwen zoeken op deze leeftijd maar ja.
  Ben best wel ervaren met relaties maar zij en ik zijn fysiek en mentaal absurd passend, beiden dezelfde gevoelens/ervarenheid bij vele zaken.
  Als ze praat (heel netjes maar ook grof taalgebruik op een leuke directe manier) dan wordt ik weer verliefd omdat het zo dicht ligt bij hoe ik communicatie ‘voel’. Als ik haar mooie volle lippen zie en haar hele verschijning en geur wordt ik weer gek.

  Maar ik heb haar vandaag gesproken en acuut een afspraak gemaakt voor morgen (dit ging wel weer wat lastig (..goh), eerst twijfelen “wat wil je dan”, moeilijk doen over de afspraak, ze voelt al wel aan hoe en wat maar heeft er weinig zin in, smsjes zijn nu opeens zakelijk). Dan moet ik het afronden, ik kan niet langer zo, ik kan haar niet zonder bericht achterlaten dan blijf ik verliefd. Liever harde ‘nee’ dan pijnlijke hoop.
  Of ze zou opeens veranderen maar dat lijkt me ijdele hoop… ik zal de bal bij haar neerleggen en afsluiten ze moet maar zien wat ze wil. Maar ik ga verder met mn leven. En overvloed wederom creeren.

  Jammer dat ze haar fam&friends voor laat gaan en mij niet eens beter heeft leren ontdekken, niet de tijd wou nemen (want die máák je als je verder wil met iemand). Geen ruimte in haar hoofd voor zoiets. Jammer voor haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *