Wanneer uitnodigen voor een vervolg, wanneer mag je bellen? Want als het eerste goed beviel, wil je uiteraard een tweede afspraakje. Maar met vrouwen bellen kan erg spannend zijn…

Hallo Victor,

Ik heb net een leuk eerste afspraakje gehad, het was tof. De signalen waren er dat zij het ook tof vond. Ze gaf signalen van dat ze veroverd wilde worden, ze straalde uit dat ze het fijn vond. Om niet direct te enthousiast te worden heb ik me goed aan het filteren gehouden en dat gaf me zelfvertrouwen.

Nu om haar te verder te veroveren ga ik haar bellen voor een tweede keer iets samen te gaan doen, wat is zo’n beetje het ideaal aantal dagen om hiermee te wachten? De dag nadien bellen of zelfs al na twee dagen vind ik teveel een teken geven van ‘ik kan niet zonder je’. Maar ik twijfel over het goede moment: 3 à 4 dagen of toch eerder een week of is dit laatste te lang (het ijzer is dan misschien niet meer heet? 🙂

Groeten,

J. uit Oost-Vlaanderen

Wat is de beste timing van het telefoontje na het afspraakje? Dit is een veel gestelde vraag; duidelijk een belangrijk punt voor mannen.

Wanneer uitnodigen, bellen? Wanneer jij dat wil!

Zolang je:

 • haar niet dezelfde dag nog belt. (Er zijn uitzonderingen.)
 • de positieve spanning niet laat vervliegen. Door flirten ontstaat uiteraard seksuele spanning. Laat deze niet vervliegen door lange tijd niets van je te laten horen. Dus inderdaad, men moet het ijzer smeden als het heet is.

Dus hoe dan ook, bel haar! Want als je dat maar blijft uitstellen dan kan dat haar erg teleurstellen. Voor je het weet is de kans op een (vervolg) afspraakje verkeken.

Als je eens wist hoe vaak vrouwen mij de vraag stellen: “Wanneer bellen mannen? Hij belt maar niet!

Leef in overvloed en je geeft vanzelf de juiste indruk

In mijn E-cursus geef ik aan dat leven in overvloed belangrijk is voor succes. Als je je gedraagt zoals de man die succes heeft met vrouwen, dan straal je zelfvertrouwen uit en wek je de juiste indruk.

Je kunt echter niet in overvloed leven als je je druk maakt over de vraag wanneer je precies moet bellen. Voorkom dus dat je aan jezelf gaat twijfelen. Wees zorgeloos en handel vanuit de vanzelfsprekendheid dat je het goed doet. Dat doet het vrouwen versieren absoluut goed!

Vanaf dat moment heb je bovendien minder last van de eventuele weerstand van vrouwen. Andere mannen lopen tegen de bekende liefdesproblemen aan, maar jij niet omdat je als het ware een ander soort man bent.

Het ideale moment om te bellen

Over 3 á 4 dagen haar telefoneren is prima, overmorgen kan ook. Sterker nog, ze heeft je duidelijk laten merken dat ze je leuk vindt. Bel haar morgen al, ze wil je!

Als je haar gedrags- en denkpatroon doorhebt, kan je daarop ook eventueel inspelen. Je kunt bijvoorbeeld met een leuke sms op speelse wijze iets van het eerste afspraakje aanhalen. Dit kan soms heel mooi uitpakken; zij nodigt jou uit of ze gaat een stap verder met het flirten.

Je hebt een palet aan mogelijkheden, maak er gebruik van…

Nog een belangrijke tip voor het telefoongesprek:

Haar altijd meteen uitnodigen?

Hoeft niet. Je kunt een vrouw ook bellen om eventjes gezellig te babbelen. Wees niet zo gehaast, je komt er sowieso als je de Verovertechnieken en concepten toepast…

Stel dat ze een sollicitatie heeft de dag na het afspraakje, neem daar dan even contact over op. Wees betrokken, speels en verras haar door niet altijd de kortste weg te nemen. Je kunt haar een dag of twee later alsnog uitnodigen voor iets leuks.

Wat zijn jouw ervaringen met het bellen na het eerste afspraakje? Laat je reactie achter; eventueel blog ik verder over dit onderwerp.

Gerelateerd:

 • 3 Gesprekstips voor betere conversaties (32)
  Hey Victor Verlon. Ik ben een redelijk goed uitziende jongeman maar op een of andere manier maak ik toch altijd enkele fouten tijdens het veroveren, met name tijdens het aanspreken. Met het aanspreken op zich heb ik niet […]
 • Te vroeg zoenen is gevaarlijk (62)
  Zoenen kan heerlijk zijn, maar te vroeg zoenen is geen aanrader voor het verder versieren. In het vorige blogartikel behandelde ik de vraag wat voor vrouwen de betekenis is van de eerste zoen en waarom je beter niet meteen […]
 • Schaarste versus overvloed (29)
  Sommige vrouwen klagen dat mannen tegenwoordig geen ruggengraat meer hebben. Ze zijn van mening dat mannen te volgzaam zijn en iedere vraag beantwoorden met ja. Uiteraard zijn deze mannen saai, voorspelbaar; alles behalve […]
 • Afspreken – Haar Overtuigen om af te Spreken (53)
  Vandaag beantwoord ik graag weer de vragen van een cursist: Hai Victor, Ik ben al een tijdje bezig met het alleen op pad gaan en vrouwen vrolijk gedag te zeggen. Ik probeer ook om een gesprekje te beginnen. Dat alles doe ik […]
Wanneer uitnodigen voor het Tweede Afspraakje
Trefwoorden:     

118 reacties op “Wanneer uitnodigen voor het Tweede Afspraakje

 • Onze eerste afspraak ging bijna helemaal fout. Verkeerde omgeving, slecht weer, moeilijk bereikbaar enz. Toch was er na afloop iets met ons gebeurd.

  De dag er na kreeg ik een briefje van haar dat ze niet verder wilde. Daar heb ik op gereageerd met een mailtje dat ongeveer inhield dat we elkaar nauwelijks kansen hadden gegeven en dat ik haar mening respecteer. Drie weken later stuurde ik “een teken van leven” en daar was ze zo blij mee dat er vanaf dat moment een hechte relatie is ontstaan

 • Wanneer een 1e afspraakje goed is verlopen doe je er denk ik goed aan om enkele dagen te wachten om te bellen voor een 2e afspraakje. Hiermee bouw je de spanning op, en laat je haar naar jou verlangen.

  Qua eigen ervaring, (niet dat zoveel is :)) sluit ik t eerste afspraakje, mits goed gelopen altijd af met iets in de zin van “ik bel je deze week nog wel”. Ze zal, wanneer ze geinteresseerd is, bij elke x dat haar telefoon overgaat misschien denken dat jij dat bent.. Klopt dit een beetje? 🙂

 • @ Arie.

  Mooi dat het uiteindelijk toch goed is gekomen 🙂

  @ Henk.

  Ja, een beetje spanning opbouwen is prima. Maar maak er geen regel van dat je altijd een x aantal dagen wacht.

  Of ze aan je denkt wanneer de telefoon overgaat, hangt er vanaf. Als ze het bijvoorbeeld erg druk heeft, dan werkt dit niet. Heeft ze vakantie en verveelt ze zich, dan zal ze misschien wel aan je denken bij het overgaan van de telefoon.

  Hoe dan ook, het beste moment om een vrouw te Veroveren is tijdens de afspraakjes…

 • Hey,
  Als je nu een vrouw hebt leren kennen hoe kun je dan duidelijk maken aan haar dat je niet uit bent op een vriendschap maar op een relatie. Vaak heb ik het probleem dat ik weer “gewoon” een vriend word.

 • Hey,

  Ik had met iemand afgesproken, maar dat is volledig in de soep gedraaid. Ze heeft mij een beetje laten zitten. Ik heb haar de dag erna een mail gestuurd van, dat we een afspraak hadden… Ik was een beetje op mijn tenen getrapt. Een uur later ontving ik een e-mail terug, van sorry en zo. Ik heb gezegd: als je het niet zo gemeend had, sta je over 15 min op die plaats. En het was ok, ze stond er dan ook.

  We hebben 5 minuten gebabbeld en daarna hebben we afscheid genomen. Ze zei dat we wel nog eens afspreken. Is dat dan goed dat je na een vijftal dagen belt om weer af te spreken, of moet je het anders aanpakken?

 • Ik als vrouw vind het helemaal niet leuk als een man pas na 3 dagen tot een week belt. Dan krijg ik het gevoel dat hij me niet leuk vindt. Dezelfde of de volgende dag hoeft ook niet maar 2 dagen vind ik lang genoeg, ook dan verlangt een vrouw die jou leuk vind echt al weer ernaar om je weer te spreken. Dus niet na 3 dagen pas bellen maar op de 2e of de 3e dag na het afspraakje. De meeste vrouwen houden helemáál niet van lang wachten.

 • @ Mathieu,

  Je hoeft haar niets duidelijk te maken, zolang je je niet gedraagt zoals een vriendschappelijke vriend. Veel flirten dus en het Veroveren voortdurend blijven voortzetten… Zie bijvoorbeeld mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen: http://www.Aantrekkingskracht.com/eboeken/ of mijn Aantrekkingskracht-programma’s.

  @ Wout,

  Dus ze heeft je laten zitten en nadat ze toch nog kwam opdagen, hebben jullie maar 5 minuten gepraat? Het lijkt er niet op dat er meer inzit met deze dame.

  Heb je jezelf de vraag gesteld of JIJ nog wel met haar wil afspreken? Belangrijk…

  @ Maria,

  Bedankt voor je reactie op mijn blog! Je inbreng als vrouw is welkom.

 • Gisteren had ik een eerste echte date met een meisje na al een dubbel date. Eerst filmpje gekeken en daarna nog iets gaan drinken. Ondanks dat het regende was het echt super gezellig en leuk. Na haar thuis afgezet te hebben heb ik haar dit ook gevraagd met een open vraag ze zei dat ze het ook leuk en gezellig vond. Nu zou ik haar graag willen bellen voor een tweede date. Ik zou haar graag zo snel mogelijk bellen maar wanneer in de middag of ergens in de avond wat is het beste ?

  Olli

 • @Olli,

  Het is altijd verstandig om er in het algemeen 2 dagen mee te wachten.
  Dat maakt meestal spannend en dan toon je ook geen schaarste-concept toe.
  Daarnaast wacht ze in spanning af “of” en “wanneer” je belt

  Wanneer je het beste kunt bellen?
  Je had de laatste avond ook wel kunnen vragen, wanneer het haar het beste uitkwam om te bellen. Rondom dat uur of dagdeel kan zij ervoor zorgen dat jij ongestoord haar kan bellen.

  Als je dat niet gedaan hebt, dan lijk mij het slimst om dat ’s avonds te doen.
  Je hebt dus 7 juli de laatste date gehad? Dan kan je haar vanvond het beste bellen.
  Houdt er rekening mee dat ze na het werk eventueel ook nog gaat eten en douchen of opfrissen enz . Dus.. ik zou zeggen vanavond na 20.00 uur lijk mij het gunstigst?

  Succes ermee.

  Dirk

 • Hoi,

  Ik heb vorige week vrijdag een super leuke date gehad met een geweldige jongen. We hadden elkaar ontmoet in de kroeg, wat bij mij in bed eindigde. Een one-night-stand dus. Ik had zijn nummer al, en heb hem na een week gesmst met de vraag of hij het leuk vond om een keertje af te spreken. Hij reageerde enthousiast, en vrijdag was de grote date! Het was super gezellig, hij heeft me mee uit eten genomen en ik ben ook bij hem blijven slapen (en seks met hem gehad).

  Nu heb ik de hele week niets meer van hem gehoord. Ik wil heel graag nog een date met hem, maar ik wil niet wéér degene zijn die het initiatief neemt. Maar aan de andere kant wil ik ook niet wanhopig gaan wachten totdat hij weer smst!
  Nu las ik net de berichtjes op deze site…De ‘standaard’ is ongeveer 2 dagen wachten voordat mannen een vrouw voor een tweede date uitnodigen. Bij mij is het morgen een week geleden.. Mag ik er dan vanuit gaan dat hij mij niet meer gaat bellen??? En moet ik hem dan maar vergeten? Zelf weer initiatief nemen is zeker wanhopig?
  Graag advies!

 • @ Sjan,

  Hoelang en hoevaak kan je wanhopig op hem blijven wachten?

  Standaard is het inderdaad 2 dagen maar maximaal 3 dagen, omdat je het vuurtje bij een vrouw kan doven. In dit geval ben jij dat. Hij neemt het risico dat jij niets meer voor hem gaat voelen. Een week is veel te lang.

  Als jij tot je oren verliefd bent, kan dan jij zolang wachten? Nee toch? Dus!
  In jouw geval zou ik hem maar mooi vergeten en doorgaan met een man die jou niet zo lang kan laten wachten. Vooral in deze tijd van vakantie. Er zijn er nog duizenden over. ; )

  Eigenlijk is hij jou wel een antwoord verschuldigd. In dit geval zou ik hem een laatste sms sturen of hij zich wilt verklaren waarom hij dit zo doet en wat de reden daarvan is.
  Daar heb je best recht op na 2 nachten samen.

  Laat je het ook weten hoe het afgelopen is?

  Succes,

  Dirk

 • Als vrouw kan ik ook zeggen, laat de dame niet te lang wachten. 2 dagen is echt lang zat hoor! Wij zijn écht andere wezens dan jullie. En als je het niet ziet zitten, niet leuk om te horen, maar vertel het ons wel.
  Maar, wat vinden jullie ervan als een vrouw na een date contact met jullie opneemt? Afknapper of juist leuk?

 • @Jip,

  Twee dagen wachten kan heel lang zijn als het goed klikte, maar dit zal alleen je verlangens vergroten om hem te horen en te zien. Als je er een week op moet wachten, dan kan je het beter vergeten. Helaas klikt het niet altijd van twee kanten.

  Als de eerste date al goed verliep, dan zal ook telefoonnummers zijn gewisseld en afgesproken zijn dat de man je belt. Ook fijn als er afgesproken wordt welk dagdeel hij je zal bellen. Dit i.v.m. de tijd die je vrij hebt hebt gemaakt, zodat hij niet ongelegen belt.
  Als je dan geen telefoontje krijgt, dan zegt dat al genoeg, toch?.

  In mijn ogen zou het geen afknapper zijn als de dame belt, maar zal wel de gezonde spanning en de tijd om over elkaar te fantaseren deels wegnemen.
  Tenminste gelijk na de eerste date. Geduld is in dit geval een schone zaak.

  Succes!

 • Hallo,
  ik vind het aantrekkelijk als de man niet te gretig overkomt en niet te snel van zich laat horen. Des te meer verlang ik ernaar hem weer te zien.
  In zo’n situatie bevind ik mij nu. Afgelopen vrijdag had ik een date met iemand. Ik had hem meer dan een jaar niet gezien, mijn interesse was toen onvoldoende. Toen ik hem weer zag sprong van mijn kant de vonk vrijwel meteen over. Ik weet zeker dat ik hem dat genoeg heb laten blijken. Ook hij gaf mij signalen dat hij me leuk vond (zoenen bijvoorbeeld op het einde). Nu vraag ik me af, 4 dagen later, wanneer hij mij belt/smst/mailt. Waar ligt de grens? Ik denk zelf bij een week. Voor mij is het een test of hij mij daadwerkelijk beter wilt leren kennen! Het kan ook zo zijn dat hij denkt; de vorige keer had ik het initiatief genomen, nu is zij aan zet. Doe ik er verstandig aan hem te smsen/mailen na een week?
  Als het te lang duurt dat ik iets hoor namelijk, vind ik dat ik er wel recht op heb om te weten of hij nog kontakt met me wilt of niet. Bij het te lang uitblijven van een reactie kan het gevoel van ‘ik vind je leuk’, steeds minder heftig worden. Dat zou ik wel jammer vinden, want wil hem echt graag nog eens zien!

 • @Manon,

  Mijn mening:

  Je vindt het aantrekkelijk dat een man niet te gretig is.
  Maar… nu, na 4 dagen van je eerste date vind je het wachten te lang of is het juist spannend? Als hij belangstelling bij jou heeft, dan zal hij je binnen een week heus wel bellen.

  – Over de zin: Het kan ook zo zijn dat hij denkt; de vorige keer had ik het initiatief genomen, nu is zij aan zet.

  Niet gaan gissen wat hij misschien denkt, want daarmee worden er alleen grote fouten gemaakt en heeft een negatieve uitwerking. En trouwens is het contact zoeken met elkaar geen damspelletje. Dus, voor wie er wie belt zijn er volgens mij geen regels.

  Als je hem zo geweldig vindt en je loopt over van verliefdheid, wie of wat let jou om hem even te bellen?

  Gewoon positief blijven! Succes!

  Misschien heeft Victor hier ook een betere antwoord op.

 • @Dirk Thanx voor de reactie!

  Gisteravond had ik een sms verstuurd, luchtig gehouden uiteraard… Om te bellen daar had ik echt de moed niet voor. Nu, een dag later alweer, geen sms terug. Vind het wel beetje jammer, maar goed, ik ga inderdaad niet gissen naar wat het kan zijn dat hij niets laat horen, dat heeft weinig zin. Misschien is zijn interesse nu onvoldoende of wat dan ook. Meer dan een jaar terug had ik een date met deze jongeman, en toen had ik onvoldoende interesse. Misschien ontmoeten we elkaar volgend jaar en worden we dan stapelverliefd op elkaar 🙂

 • @Manon,

  Dank je voor het bericht over de afloop.

  Jammer dat het zo gelopen is. Wie zegt dat hij volgend jaar meer belangstelling heeft?
  Tenslotte: Hij is toch niet de enige man die rondloopt op deze aardbol?
  Er zijn er duizenden andere mannen die wel (misschien meer) in jou geinteresseerd zijn.

  Deze vriend neemt het risico dat hij je kwijt raakt als hij niet op je sms reageert..
  Waarom ga je niet verder en een andere proberen?

  Succes en hoop dat je ondanks alles (al is hij dat niet) toch een leuke man treft.

  Dirk

 • Hey pierre weer, zie mijn commentaar op.
  http://www.aantrekkingskracht.com/eerste-afspraakje-tips-eerste-date/comment-page-1#comment-511
  Ik was die gene die twijfelde of ze wel interesse had door haar gesloten persoonlijkheid.

  Ik ga haar vragen voor 2de afspraak, alleen de vraag is wanneer. Dit is een moeilijke situatie, ze heeft een gesloten persoonlijkheid en is verlegen dus ik zal het contact moeten maken. Alleen zo snel mogelijk of een dagje nadien? Dit is lastig, meestal is het niet goed om de dag zelf nog iets te laten weten. Maar de dag nadien of de 2de dag.

 • @Pierre ,

  Ik denk dat het in dit geval verstandiger is 1 dag erna.
  Dat kan je gerust doen als je al een eerste afspraak hebt gehad.

  Na een eerst ontmoeting is het dus minimaal te wachten tot 2 dagen.

 • Tweede afspraak gemaakt vandaag.

  Ging wel goed hebben leuk gepraat, ze was veel opener. Sterker nog ze raakte me 3 keer aan perongeluk (maar iedereen weet dat een vrouw je nooit per ongeluk aanraakt) en zag duidelijk aan haar lichaamstaal dat ze wou kussen. Gaat goede kant op.

 • Mannen help!
  Ik begrijp iets niet. Vorige weekend in de trein een man ontmoet, daarna spontaan iets wezen drinken en een hele leuke avond gehad. Voor mijn gevoel was er een hele leuke klik. Aan het eind van de avond hebben we gezoend. Daarna ging ieder naar zijn eigen huis.
  Twee dagen later kreeg ik een berichtje van hem dat hij zich zo vermaakt had in mijn gezelschap en me graag wilde uitnodigen voor een nieuwe date. Ik heb dezelfde avond een berichtje teruggestuurd dat ik me ook enorm had vermaakt, een voorstel gedaan om uit eten te gaan en dat hij maar een datum en een tijd moest prikken.
  Het is nu donderdag en ik heb nog niets gehoord.

 • @Lynn,

  Mijn mening:

  Dat je sinds dinsdag niets gehoord hebt wilt nog niets zeggen.
  Sommige mannen willen het extra spannend houden.

  Wel vraag ik me af waarom hij jou een berichtje stuurde? In dit geval zou ik gebeld hebben. Met bellen kan je ook beter en duidelijker een afspraakje regelen.

  Misschien was jouw voorstel om een avondje samen uit eten gaan voor hem een te grote stap en had hij iets anders op het programma voor een leuk afspraakje.

  Als hij na het weekend niets meer van hem heeft laten horen, dan is de tijd te lang om te antwoorden. Dan kan je hem maar beter vergeten.
  Tot nu is er nog geen man over boord. Wacht nu maar even rustig af.

 • Oeps, denk dat ik maar eens een belletje ga maken morgen met m’n meisje? 4 Dagen is toch wel lang lees ik… Morgen 5 dagen bijna.

  Wou haar laten genieten met kerst van haar kindjes. Hoop dat ik nu niet de spanning heb weggenomen?

  Elkaar lang niet zien kan dat ook invloed hebben op je relatie? In haar situatie is het moeilijk vaak om vaak af te spreken

  Groetjes

 • Hi, donderdag was heel gezellig, tweede date heerlijk gegeten. Leuk gewandeld naar de auto en ook nog heerlijk gezoend. Toch zijn er twee dingen die mij storen. A: ik haalde haar op maar zij gaf niet haar adres; ik mocht haar in de buurt oppikken. B: bij het afscheid zei ze, na het zoenen, “we bellen nog wel….” Wat kan ik daaruit opmaken?

 • Welkom op mijn blog 😀

  A. dat kan verstandig zijn voor een vrouw. Hoe goed kennen jullie elkaar?

  Zoals je het hier aangeeft, krijg ik de indruk dat ze iets te verbergen heeft. Vermoed je dat ze al in een relatie zit? Of woont ze nog thuis en mogen haar ouders niet weten dat ze met een man afspreekt? Ik kan slechts gissen.

  B. hangt er vanaf hoe het afspraakje is verlopen. Ik mis context…

  Mijn adviezen:

  – Lees dit belangrijke blogartikel:
  http://www.aantrekkingskracht.com/daten-maak-deze-fout-nooit-bij-daten

  – Schrijf je in voor de gratis E-cursus:
  http://www.VrouwVeroveren.com/

  Veel succes!

 • Mannen graag advies!
  Ik heb 3 weken geleden een date gehad en de ‘klik’ was er van beide kanten. Hij zei dat hij nog nooit zo’n goed gevoel had gehad. In diezelfde week hebben we elkaar nog 3 keer gezien. Vorige week zaterdag was onze laatste afspraak bij hem thuis. Het was erg gezellig alleen vertelde hij me dat hij het iets rustiger aan wou doen. Nu heb ik na een week nog niets gehoord. Heb 1 keer gebeld en 2 keer ge-sms’t maar geen reactie. Wat moet ik doen?

 • @ Juul,

  Schakel even je gevoel uit Juul. Een man die je verteld dat hij de beste tijd van zijn leven met heeft gehad betekend niet niets. Het kan waar zijn, maar ook weer niet. Als je er meer over verteld kunnen we beter pijlen. Wees gerust, we praten hier ook graag in details…

  Je zegt dat je afspraakje bij hem thuis was. Waarschijnlijk hebben jullie geen seks gehad omdat hij het rustig aan wilde doen? Dit heeft jou waarschijnlijk nog meer aangetrokken tot hem.

  Mijn advies: Bel hem en vraag wat er eventueel aan de hand kan zijn. Als hij niet opneemt probeer het dan privé of met een ander nummer. Misschien was er wel wat aan de hand en is hij gek op je. Je wilt een beetje duidelijkheid, nietwaar?

  Houd ons op de hoogte… 😉

 • @ Milan

  Dank je wel voor je reactie. Hij heeft me verteld dat hij meerdere dates heeft gehad maar nooit die ene ‘klik’ en dat gevoel had hij bij mij wel. Hij heeft zelf het initiatief getoond om in die zelfde week nog 3 keer af te spreken. Ook belde hij iedere avond. En vertelde dat hij echt zijn vrouw gevonden had.

  Tijdens dat afspraakje bij hem thuis hebben we inderdaad geen seks gehad. Dat gaf mij echt het gevoel dat hij serieus was. Toen hij zei dat hij het rustiger aan wou doen dacht ik dat zijn gevoel hem misschien wel heeft overvallen. Hij heeft namelijk nog nooit een lange relatie gehad. We zijn allebei dertigers dus ook geen tieners die zomaar ergens in springen.

  Ik durf nu eigenlijk niet meer te bellen. Vorige week zondag nam hij de telefoon niet op en heb ik gesmst. Geen reactie. Afgelopen woensdag weer een sms omdat ik zelf ziek was en geen stem meer had. Weer geen reactie. Wil ook niet wanhopig en claimerig overkomen. Misschien is een mail met mijn gevoel erin beter?

 • @ Juul,

  Graag gedaan. 😉
  Ik krijg de indruk dat hij in de eerste plaats voor jou is gegaan. Waarom hij nu geen contact meer zoek is me niet duidelijk.

  Ik blijf je adviseren om contact op te nemen. Misschien maakt het je angstig van binnen dat hij zijn telefoon weer niet opneemt omdat je eigenlijk hoopt dat hij je belt en een goede reden geeft waarom hij niet belde. Ondanks deze hoop vind ik toch dat je uit zorgzaamheid belt en vraagt of alles wel in orde is.

  Laat me weten hoe je telefoongesprekje ging…

 • Hey, ik heb een eerste date gehad, ging allemaal goed. Zij wou een vervolg afspraak maken, maar moest even kijken wanneer ze vrij kon krijgen van haar baas. Ik heb nu naar 3 dagen haar gesms’t hoe het met haar ging en hoe haar week is, maar nu een dag later nog geen reactie van haar?
  Wat moet ik doen.

 • @ Mel

  Sms-en is meestal een slecht idee, ik zou zeggen bel haar! Dit komt veel persoonlijker over. Na 2 dagen had je haar al kunnen bellen voor een vervolg afspraak of een leuk gesprek.
  Na 3 dagen en nog is een sms lijkt de interesse zijn vervlogen. Bel haar vanavond is mocht ze niet opnemen probeer het over 2 dagen nog is. Hou ons op de hoogte 🙂

 • Hoi Victor,
  Ik heb 2 dagen geleden een leuke date gehad, hij heeft een aantal aangegeven dat het heel erg goed voelde, stelde al dingen voor om hierna te gaan doen. Eerder verliep het contact per email (is een internetdate), wel paar keer gebeld voor de eerste date. Op die date klikte het zo (zowel mentaal als fysiek) dat we ‘het’ gedaan hebben.
  Wat ik me afvraag: is het inderdaad slim om het initiatief bij hem te laten? Bij mij loopt het telkens zo dat hij net zo lang wacht tot ik er een beetje boos om ben dat hij niks heeft laten horen, en juist dan laat hij telkens iets horen. Dus na 2 dagen merk ik (precies volgens jouw theorie) dat ik m leuker begin te vinden. Maar nu hij niet heeft gebeld, begin ik een beetje bozig te worden en te denken: laat ook maar. Echter, mijn gevoel is heel positief, ik kan me ergens niet voorstellen dat ik alle tekens verkeerd geïnterpreteerd heb.
  Wat zou je adviseren om te doen? Initiatief bij hem laten, of zelf iets laten horen? En dan bellen of sms’en?
  Groetjes, Hester

 • @ Hester,

  Je bent erg vroeg met hem naar bed gegaan, al hoeft dat op zich niet erg te zijn. Het hangt af in hoeverre jullie verder bij elkaar passen en hoe het contact daarvoor verliep.

  Hoe dan ook, ik vind het een veeg teken dat hij niets van zich laat horen nadat jullie het bed met elkaar hebben gedeeld.

  Ja, je kunt contact met hem opnemen en weer afspreken, maar ik vraag me af in hoeverre hij echt voor je gaat. Daar kom je als vrouw pas echt achter als je de man uitdaagt…

 • Mmmm ja je hebt gelijk. Ik heb daarna op een gegeven moment nog wel contact opgenomen, maar het viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Hij moest er nog over nadenken wat hij ermee wilde, ik heb het allemaal wat in het midden gelaten.
  Dus dit wordt m niet, en ik heb me denk ik teveel mee laten slepen in het moment.

  Misschien een andere vraag nog. Ik merk ook vaak dat ik op zo´n date soms bepaalde vragen stel, waardoor hij vaak juist tot de conclusie komt dat hij nog niet klaar is voor een vaste relatie. Ik breng iemand tot nieuwe inzichten, waar hij dan tijd voor nodig heeft om daarmee aan de slag te gaan. Is het dan een veeg teken dat iemand dat niet met mij wil doen, of is het niet slim om dat zo te vragen? Ik zit echter gewoon zo in elkaar.. en zie bij iemand bepaalde mogelijkheden voor die persoon, en vraag daar dan naar.. Nogal nieuwsgierig aangelegd zeg maar.

  Verder vroeg ik me nog af hoe je in jouw ogen dan een man goed kunt uitdagen, ook om te achterhalen of iemand nou echt voor je wil gaan of niet.

  Ik ben benieuwd!!

 • @ Hester

  Een vrouw naar m’n hart, iemand waar je leuke onzinnige gesprekken mee kan voeren. Nieuwsgierigheid is helemaal niet slecht, zeker niet als je beide een leuke relatie wilt, is het verstandig dat je de ander dan ook echt kent…

  Knuffel

 • Beste “deskundige”,

  Ik heb volgende week een date met een super leuke meid. Ik ken haar al heel lang, maar dat is altijd bijzonder oppervlakkig geweest. Nu heb ik haar mee uit gevraagd om ergens wat te gaan drinken. Ik heb de term “Daten” niet gebruikt. Dan hoop ik maar dat de met dezelfde instelling met mij gaat drinken. Heeft er iemand voor mij tips om van deze afspraak een romantische date te maken ipv een vrienden uitje?

  Alvast bedankt

  Groet
  Erik

 • Heee Erik,

  Alleen wat drinken als je haar al langer kent zal inderdaad niet echt anders zijn dan wat ze gewoon met een vriendin zou doen. Je zou het afspraakje iets moeten rekken om meer het gevoel te geven dat ze iets anders is als alleen vriendin.

  Bijvoorbeeld iets actiefs, en het liefst niet alleen op dezelfde plek blijven. Gedraag je dus speels, nieuwsgierig en maak plezier. Als het lekker gaat plaag je haar ergens mee en raak haar sowieso af en toe is aan. Niet zo opzichtig natuurlijk. Haar aanraken is veel makkelijker ook als je wat actiefs doet.

  Wat had je zelf voor idee? Ik denk dat als je er een romantische show van gaat maken het voorspelbaar wordt.

  Ciaoo

 • Dank Wilco voor je reactie. Goeie tip om iets actiefs te gaan doen. Ik denk dat ik haar mee neem naar een kroegje en daarna naar een proefles Salsa. Dan komt het ook wel goed met het aanraken. Ik wil zeker niet bij haar (of anders om) blijven slapen. Dat is namelijk in mijn geval geen voorbode voor een goede langdurige relatie. Het is pas volgende week dus ik hou je op de hoogte.

  Groet Erik

 • Hee erik!
  klinkt goed Zekers, denk je dat ze die salsa leuk gaat vinden? lijkt mij dat de meeste dat toppie vinden. je kent alleen situatie beter dan mij. ben benieuwd!

  greetzzz

 • Heren,

  Ik heb nog even gewacht met mijn reactie.

  Het afspraakje was gezellig. Ik merkte dat de angst voor een vriendschappelijke afspraakje terecht was. Alleen was dit wederzijds. Ik had ook geen behoefte voor een nieuwe afspraak. Ondanks dat ik niks meer van me liet horen stuurt ze me toch nog uitdagende smsjes. Ik laat het nu compleet bij haar liggen. Als ze me weet te verrassen ga ik er op in, en anders zie ik het niet echt iets worden.

  Groet,
  Erik

  En nogmaals bedankt voor de tips.

 • Hoi hoi,

  Tips tips tips aub!
  Ik ben hopeloos tot over mijn oren en kan niet goed meer relativeren hihi.

  3 dagen geleden ben ik een heerlijke man tegen gekomen. Toen hij binnen kwam en z’n spullen neerzetten en onze blikken elkaar kruisten, was het meteen ‘HEY’! van beide kanten. We hebben heerlijk met elkaar geflirt en op een gegeven moment stonden we ook te zoenen en ik kan je zeggen het was AAN 🙂 Aan het einde van een spannende nacht afscheid genomen, een laatste smsje en daarna gaan slapen.

  Nu drie dagen verder kan ik aan niets anders denken dan zijn pretoogjes, zijn lippen op de mijne, zijn sterke armen om me heen. Kan niet eten drinken of slapen:)

  Ik had hem ook uitgenodigd op een social network site hij heeft aanvaard maar verder niets.

  Ik ben te rade gegaan bij vriendinnen en die vinden dat ik moet wachten tot hij weer iets van zich laat horen. Maar ik klap bijna uit elkaar! Moet ik hem nu zelf bellen, sms’en, een bericht sturen, of kom ik dan hopeloos over?

 • Wow Didi, wist niet dat het zo extreem snel kon gaan. Loop je nu gewoon 24/7 te blozen? haha
  Je mag best weer is wat van je laten horen volgens mij. Dat jij bijna uit elkaar klapt betekent niet dat hij dat ook heeft. Waar kwam hij btw binnen?

  Ook vrij snel gezoend, voor een jongen is dan ook een beetje de spanning eraf. Dat iss mijn ervaring hoor, kan je hem niet ergens mee prikkelen?

  Greetzz

 • wow, het gilt hier ineens van de vrouwen….excuse the pun…plagerijtje, dames..:)

  Ben het absoluut met de andere reacties eens dat een persoonlijk gesproken woord prevaleert boven een sms. Deze sms’jes kunnen te snel worden genegeerd/vergeten,
  vaak niet eens met opzet.
  In onze snelle informatie-maatschappij met hyves, msn, facebook en sms’jes worden teveel persoonlijke dingen schriftelijk geregeld. Met als absoluut dieptepunt het “digitaal dumpen”

  @Didi
  Ik zou zeggen, bel eens en stel een afspraak voor. Bedenk van te voren wat je wil
  zeggen en wat je wil doen. Misschien reageert hij beetje overdonderd, gewoon doorzetten. Als hij je waard is, doet hij mee.

 • @ Didi,

  Oei Oei de vlinders in de buik? Het is heerlijk we know… 🙂

  Hallo Didi ik vind het knap dat je zo openlijk je situatie beschrijft. Op deze manier kunnen mannen en vrouwen je hier goed adviseren 😉

  Allereerst moet je proberen in te schatten wat voor man het is. Wat wil hij precies?
  Wil hij een vaste relatie of houd hij van genieten van meerdere vrouwen tegelijk?

  In tegenstelling tot wat je vriendinnen zeggen zou ik toch maar zo snel mogelijk contact opnemen. je vriendinnen willen je misshien niet te plakkerig of goedkoop laten overkomen, i dont know. Maar sommige mannen laten graag een goede indruk achter zodat juist vrouwen later contact met hèn opzoeken. We leven in 2010 volg je eigen gevoel…

  Houd ons op de hoogte meid :-))

 • Om even een lang verhaal kort te maken. Heb zo’n 6 weken geleden iemand leren kennen, weekend zeg maar samen doorgebracht. Een week later gesmst dat we nog een keer af zouden spreken…..maar niks meer afgesproken, allebei niet. Wil hem dolgraag nog een keer zien maar durf gewoon geen contact met hem op te nemen, vooral niet omdat het inmiddels al zo lang geleden is. Is he not that into me of zal ik gewoon contact met hem opnemen?

 • Heee Neeltje,

  Wat weerhoud jou ervan dan om is te smsen hoe het gaat en iets over dat weekend? Als dat bij mij het geval was dan zou ik het sowieso leuk vinden om zo’n smsje te krijgen. Hij is nu maybe nog niet ‘that into you’ :d Maar dat kan je wel proberen aan te wakkeren.

  Voor een paar weken terug had ik het ook. Ik zat op een terrasje te praten met een paar collega’s en toen hadden we het over een vrouw die ik voor een paar weken terug gezien had. Ik zou wel met haar willen afspreken maar kon niet echt een leuk gesprekje met haar voorstellen zodat ik haar kon uitnodigen. Waarom niet? ik weet het niet. Toen zei een van mijn collega’s, bel haar nu op en maak gwoon een praatje hoe het gaat en zeg dat je weer eens wat met haar moet gaan drinken, gewoon gezellig. Als je niks doet dan kan je het sowieso vergeten.

  Dus ik kon kiezen. OF bellen en misschien lukte het wel, OF niet bellen en geen resultaat. Dat klinkt als een hele makkelijke keus.

  Dus ik heb gebeld en het liep ineens zo lekker dat ik dacht: waar heb ik moeilijk voor gedaan.

  Suc6 Neeltje 😀

 • @ Didi

  Hopeloos betekend in mijn belevingswereld: als je iets graag wilt, maar je krijgt er geen waardering voor… Ik zou gewoon proberen veel tijd in je nieuwe vlam te steken… Meeste mannen vinden het leuk als je tijd voor ze maakt, maar maak het niet te gek natuurlijk houd voor hem ook nog iets te raden over of je echt op hem valt… Die spanning van het verleiden maakt de meeste mannen alert en willen dan vaak beter hun best doen.

  Verliefdheid kun je niet uitschakelen of inschakelen… je moet er mee omgaan. Beste tip is: verliefdheid zien als iets wat jij hebt en wat jou gelukkig maakt… Op dit moment kan er niets verkeerd gaan en je bent de hele dag vrolijk… Geniet er van want de keerzijde van verliefdheid kan erg pijn doen. Dus je kunt er beter van genieten… Probeer jezelf wel in de hand te houden, anders zal de samenleving jouw uitspattingen minder op prijs stellen… Denk aan je baas bijvoorbeeld… Zoek afleiding, probeer toch te eten en spreek met hem af… Zoveel mogelijk zelfs. Waarom zoveel tijd verspillen?

  Succes

 • @ Neeltje

  Probeer minder te twijfelen, volg je intuïtie, en ga er voor… Is hij je dan toch vergeten, dan is dat pech voor hem toch? Ga lekker verder met je leventje en misschien kom je nog wel een leuke kerel tegen…..

 • Dag Victor,

  De laatste tijd zie je overal een BlackBerry; de nieuwe telefoon met een continu-live-chat (wordt BB-ping genoemd). Watsupp is ook een variant en veel Iphones hebben die als programma.

  Gisteren had ik een gesprek met een vriend van mij over het feit of het wel verstandig is om de BB-ping te noteren van een vrouw die je wilt veroveren. Of dat het verstandiger is om alleen haar telefoonnummer te noteren.

  Als een vrouw in mijn BB-ping lijst staat, dan is ze eigenlijk 24/7 in verbinding met mij en kunnen we elkaar ieder moment makkelijk bereiken; alsof we de hele tijd met elkaar zijn. Ik geloof dat hierdoor dat gevoel van spanning en afwezigheid ontbreekt.

  Als ik namelijk alleen haar telefoonnummer noteer, dan ben ik als man de enige die contact met haar op kan zoeken; de afstand is groter en kans dat ik contact met haar zal opnemen is kleiner. Ik geloof dat er hierdoor meer ruimte voor ontstaat om te fantaseren.
  Gaat hij me wel bellen? of gaat hij me niet bellen?

  De voordeel van de BB-ping is dat het gratis is, maar hoe bekijkt u deze situatie?

 • @ Rachid,

  Dat hoeft geen punt te zijn, je hoeft toch niet per se direct te antwoorden? Het is min of meer net zo als SMS.

  Houd wel het doel voor ogen: afspreken. SMS, Pingen, bellen, allemaal mooi maar het gaat natuurlijk om de afspraakjes.

  Trouwens, over WhatsApp heb ik gehoor dat deze app je volledige adresboek opslaat. Het bedrijf sluit niet uit dat ze deze gegevens niet dooverkopen e.d. Daarbij is het ook niet mogelijk om je gegevens van hun servers te krijgen…

 • Victor, ik ben lui….

  Ik heb telnrs…ik heb eerste afspraakjes gehad.. maar na een tweede sms of belletje ben ik te lui om door te zetten..
  of is het toch nog steeds die verlammende angst om afgewezen te worden voor een tweede (of derde) afspraakje?

  ….

 • @ Harold,

  Te lui? Te weinig motivatie (drive) om een vrouw verder te Veroveren.

  Zet eens op papier hoe het zou zijn als je wel een tweede afspraakje regelt en wat je met haar zou kunnen doen…

 • Poeh, wat is het toch allemaal ingewikkeld en wat ben ik hier slecht in!
  Leuke man ontmoet op een feestje. We hebben gezoend. Toen ik op de fiets naar huis zat belde hij me en vroeg me om bij hem thuis langs te komen. Ik nog een beetje moeilijk doen. Uiteindelijk taxi genomen (die hij betaald heeft) en naar zijn huis gegaan. We hebben het bed gedeeld. Volgende ochtend vroeg wakker en nog even tijd met elkaar en vooral zijn kind doorgebracht. Tot het kind echt aan actie toe was. Hij bracht mij samen met kind weg, bij afscheid gezoend en hij vroeg of ik nog mee wou naar het speelplein. Ik ben naar huis gegaan.

  Thuis nog een paar sms-jes heen en weer (hij eerst!!!) en nu avond erop niks meer gehoord…. Bad news of de 3 dagen regel? Ondanks dat hij een paar uur na afscheid al sms-te? En laat ik het verdere contact opnemen aan hem over?

 • JJ,

  Heeft hij al concact opgenomen?
  Voor mij klinkt het als een beetje losse avond. Als ik wist dat het waarschijnlijk toch niks verder wordt zou ik voor de lol sturen: hee, m’n haarelastiek ligt nog bij je.:)

  let me know 🙂

 • JA!
  Heb hem al 4x gezien sinds die dag/nacht! Hij neemt het voortouw, dus hoef ook een lame excuses te sturen. Heel gezellig allemaal!

 • hoi hoi,

  Ik heb een leuke jongen leren kennen via internet, na weken lang chatten smsen en bellen toch maar afgesproken en wat gedronken, ( zag het niet echt als een date.. ). woensdag tweede date gehad in de bios. Heel erg leuk gehad, handjes vasthouden, beetje strelen en zelfs een kusje maakte het er toe dat we aan het einde van de avond zoenden. Maar niks 3 dagen regel, kreeg meteen een smsje toen ik thuis was en donderdag ook gesmst over een weer. Vandaag iets minder van hem gehoord, wel komt het eerste smsje vaak van hem, hij praat ook wel over vervolg afspraakjes etc. Maar weet gewoon niet zo goed wat ik moet denken, lijkt wel alsog het allemaal zo snel gaat en weet niet of dat nu juist wel goed is. ( heb relatie van 1,5 jaar gehad waarbij daten ook snel overging in een relatie. ) ben een beetje in de war haha. Iemand tips? Of herkenbaar? Mannen?

  Liefs,

 • @ M.N

  je zegt 3 dagen regel. deze site en vooral dit blog gaat er over dat aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen niet ontstaat door een paar versierregeltjes op te volgen. zo werkt dat gewoon niet. het ligt toch echt aan zijn mentaliteit en ook de jouwe. als je verder leest op deze site, of de gratis cursus doet zal je begrijpen wat er met overvloed-concept word bedoelt. 2 a 3 dagen wachten voelt dan aan als ‘natuurlijk’ en dus niet een versiertruuk. het ligt aan de situatie, een dag later hoeft niet perce verkeert te zijn.

  je zou jezelf af moeten vragen of je hem wel echt leuk vind. maakt hij een goeie indruk op je? je kan zelf helmaal bepalen hoe ver je wilt gaan en je kan hem op elk moment de deur wijzen.
  maar denk alsjeblieft niet dat je hem niet leuk Mag vinden omdat hij de ‘regeltjes’ overtreed. laat je niet beinvloeden door wat anderen zeggen of vinden.

  veel plezier met het afspreken!

 • Help Help (en excuses voor dit lange verhaal……)

  Een paar weken geleden heb ik via een datingsite iemand leren kennen. We hebben elkaar toevoegd op MSN, kort elkaar gesproken daarop. Eerste date was ook binnen no time geregeld. Was ook een superleuke avond met wat zoenen als afsluiter. De dag erna ontving ik van hem een smsje… De dagen erna zijn er nog meer smsjes over een weer gegaan en een tweede date was ook weer vrij snel geregeld. Ik was bij hem thuis uitgenodigd. Ook daar werd ik weer volledig door hem verrast. Na een bezoekje aan het toilet kwam ik terug in de woonkamer en meneer had overal kaarsjes neergezet 🙂 Hij nam ook het initiatief om mij weer te zoenen, gaf aan dat hij het de vorige keer wel erg aangenaam vond… Ik wilde bij hem weten of er meer kon zijn dan alleen een leuke date, dus ik had besloten om die avond geen sex te gaan hebben met hem. Hij reageerde daar ook heel ok op! Vervolgens geeft hij bij het afscheid aan dat hij mij graag na mijn vakantie nog weer wilde zien, ik zou een paar dagen later voor 10 dagen weggaan…
  Tijdens mijn vakantie hebben we nog wel wat sms contact gehad, ik heb er bewust voor gekozen om hem niet te veel te smsen, tja hey ik was ook vakantie, en ik wilde eigenlijk ook wel weten of hij ook wel eens spontaan aan mij dacht. Ook daarin verraste hij me, want een paar dagen na ons laatste sms contact kreeg ik een berichtje van hem met de vraag hoe het met me ging en wanneer ik weer thuis zou komen. Bij thuiskomst heb ik hem laten weten dat ik weer in NL was en of zin had om in die week weer eens wat af te spreken. Hij vond dat ook leuk en hij zou die vrijdagavond bij mij komen. In die paar dagen tot die date hebben we nog contact gehad, alles zat in kannen en kruiken en we hadden er allebei veel zin in. Tot die bewuste vrijdagavond… ongeveer 2,5 uur voor de afgesproken tijd krijg ik een sms,dat hij die dag een uitje had van het werk, dat dingen waren uitgelopen,dat ze pas laat thuis zouden zijn en dat dat niet de bedoeling was, en met zijn oprechte excuses… Nu heb ik geleerd dat je bij een man niet meteen helemaal over de zeik moet gaan en dat moet laten blijken, dat dat averechts werkt. Anyway om een heel lang verhaal wat kort te maken, hij kwam de dag erna met een voorstel om zondagavond opnieuw af te spreken, helemaal goed, had er weer zin in, krijg ik die zondagavond, rond het tijdstip dat hij al bij me had moeten zijn weer een sms: ik kom niet vanavond, gaat niet lukken… PUNT.
  Ik bel hem meteen, word niet opgenomen…ik wacht vervolgens een paar dagen en doe hem een luchtige sms met de vraag hoe het met hem gaat en dat ik die zondag nadat onze afspraak niet is doorgegaan nog lekker met een vriendin op pad ben geweest en dat ik een leuke avond heb gehad., en of we misschien nog een poging kunnen doen om af te spreken.Ik krijg daarop een sms terug van hem dat hij zich diep schaamt, zich die zondag niet lekker voelde, dat hij geen zin had om weg te gaan en dat wanneer ik het echt meende, hij het ook erg gezellig zou vinden. De dag daarna belde hij mij en hebben we opnieuw afgesproken… Hij is idd bij mij geweest en we hebben een supergezellige avond gehad, ERRUG gezellig zal ik maar zeggen… Maar nu… nu blijft het contact van zijn kant wel erg uit…. maandagavond smste ik dat ik te gezellig vond, hij stuurde mij daarop dinsdagochtend nog een sms terug. ik reageerde daar dinsdagmiddag nog op en vervolgens hoorde ik een paar dagen weer niets.. Gisteravond heb ik er nog maar een sms uitgedaan, ook daar kreeg ik weer een reactie op: hee mooie vrouw, wij gaan zeker weer afspreken, , alles met jou ook ok? ik heb daar ook nog op gereageerd met de vraag of hij met een leuk voorstel komt, maar wederom tot op heden geen reactie op gekregen…. Hoe werkt dit nu eigenlijk bij mannen??? Ik wil dolgraag weten waar ik op dit moment sta, maar vind het erg moeilijk om dit aan te kaarten, wil hem niet gelijk in de gordijnen hebben hangen. Aan de andere kant ben ik wel van mening, dat wanneer hij mij echt leuk vindt, mij, na 3 dates, niet meer zo lang laat wachten… of trek ik nu mijn conclusies te voorbarig??? Ik weet het iig ff niet meer……

 • Diana,
  Als er echt interesse is dan zou hij je zeker wel gebeld hebben dat het niet zou zijn gegaan en meer open zijn geweest. Als iemand op deze manier zou reageren en veel interesse in jou zou hebben , dan zou die bewusteloos in het ziekenhuis moeten liggen ofzo. Een sms is zó afstandelijk.
  Dus of hij zit te twijfelen of hij weet het niet zeker en heeft jou gewoon achter de hand omdat hij niks beters heeft ??? Als je hem weer ziet praat daar maar eens over. Dan komt de aap wel uit de mouw.
  Sterkte

 • Afgelopen donderdag heb ik een ontzettend leuke date gehad. Ik heb hem leren kennen via een datingsite en op initiatief van hem hebben we dus voor afgelopen donderdag wat afgesproken. De paar dagen voor de date hebben we er flink op losgesmst, en dan bedoel ik ook ECHT er op los gesmst.
  De date was reuze gezellig, gesprekstof genoeg, de tijd vloog voorbij, al met al een geslaagde avond. De volgende ochtend belde hij mij met de melding dat hij het erg gezellig had gehad met mij en dat hij het leuk zou vinden om er nog een vervolg aan te geven. Ik vertelde hem dat dat gevoel wederzijds was en dat ik het ook leuk zou vinden om nog eens een keer weer wat af te spreken. Ben ik nu de fout ingegaan door niet meteen vragen: wanneer??? Want overal en nergens lees je dat je de man het initiatief moet laten nemen, dat zij moeten jagen… Want nu blijft het contact een beetje op een laag pitje. De smsjes blijven beperkt, met af en toe een uitschieter, woorden als schatje en lekker ding worden gebruikt. Maar ik zou zo graag willen dat hij met een volgend voorstel komt. Eigenlijk wil ik dat zelf doen, maar ik ben bang, om eerder genoemde redenen, dat ik hiermee aan het plafond heb hangen. Wil ook niet als een needy persoon overkomen…. Heb dit nl wel eerder gedaan, maar het werkte eigenlijk altijd averechts…
  Of ben ik nu gewoon ongeduldig en moet ik afwachten. Ik weet dat hij deze week erg druk is met zijn werk en met een belangrijke deal bezig is. Heeft hij er gewoon zijn hoofd niet naar staan of is dat nu ook gewoon excuses voor hem zoeken??

 • @ Luna,

  Wat mij het meeste aantrekt aan een vrouw is haar spontaniteit en dat ze dingen naar voren haalt wat velen proberen te verbergen.

  Probeer dat ook even bij deze geweldige man. Zeg iets als “ik zit al een week te wachten op jou initiatief, vraag me om een tweede afspraakje… :-)”

  Ik weet niet wat het is, maar in mijn hart voel ik dat je dit berichtje moet versturen.

  Wees niet bang om hem te verliezen 😉

 • HELP!! maar ik zit ook met dit probleem..heb een man tijdens het stappen leren kennen, leuke avond gehad, waren aangeschoten, hij vroeg mijn nummer en voor ik het wist stonden wij te zoenen (had ik nog nooit gedaan).daarna niks meer gehoord, twee maanden later hem toegevoegd op facebook, mee gesproken, hij laat weten dat hij het leuk vond met mij en dat hij van genoten had, hij vraagt of hij mij een keer kan bellen of smsen, ik zei, ja je mag mij bellen? heb ik te koeltjes gereageerd? en nu 3 weken later nog helemaal niks gehoord…Ik ga geen contact meer zoeken via facebook maar verwarrend is het wel..Dus wat is jullie mening ?? Hoor ik graag want ik snap het niet meer!

 • He ik vind dat als het klikt bij een date dat een jongen de dag daarna moet bellen savonds. Ik krijg altijs snel t gevoel dat hij me niet echt leuk vind als het langer duurt dan 1 dag… Nu heb ik een date gehad 2 dagen geleden en was het echt super uitgegaan gezoend en zei die we zien elkaar nog wel op een beetje nonchalante manier… en hij heeft nog steeds niet gesmst.. betekent dat dat hij net meer echt wil afspreken?
  thnxx

 • 2 dagen wachten en nu al stressen!? …wacht al zeker 3 maanden hahah…als ik het zo schrijf weet ik mijn antwoord al…He is just not that into me!!

 • Victor,

  ongeveer 3 weken geleden heeft een meisje me toegevoegd via facebook. In eerste instantie klinkt dat wel raar. Vond ik zelf ook, maar we kenden elkaar wel van ziens sinds de middelbare school. We hadden mekaar wel echter een jaar of 4 niet gezien of zoiets. Ik vroeg haar dan ook naar de reden van toevoeging en dat ging via een vriend die van mening was dat ze mij nog ergens van moest kennen. Een goed excuus dus in mijn ogen 🙂

  Nu bleek wel dat we via facebook een dag of twee goed konden praten en vervolgens gsm-nummers uitgewisseld hebben om het contact te vergemakkelijken. Sindsdien hielden we wel iedere dag vanzelf contact tot ze een week later nadat ze me had toegevoegd om een afspraakje. Voor alle duidelijkheid, ik heb hiervoor zelf geen enkele moeite gedaan, buiten een beetje geflirt.
  Ze stelde voor om iets te gaan eten, waarbij ik voorstelde om eerder iets van bowling te doen, wat ze niet graag deed. Ik deed niet moeilijk en besloot om voor het etentje te gaan. Ik dacht, ja waarom niet, we zien wel na dat etentje of dat goed lukt. Is het niet, so be it.

  Op het etentje bleek ook alles goed te gaan en van beide kanten was er belangstelling. Ik heb wel gemerkt aan haar dat ze een beetje terughoudender is op gebied van flirten, daarom kon ik ook niet zo makkelijk overgaan naar de iets meer persoonlijke en interessante onderwerpen.
  We hebben er dik 3,5 uur zitten babbelen over vanalles, terwijl iedereen de zaal al verlaten had tot nog toe.

  Klein foutje achteraf, aan haar auto heb ik niet meteen afscheid genomen, omdat ik toch nog aan het checken was of er geen (leuke) afscheidskus in zat.

  Buitenom stuurde zij als eerste wanneer ik net thuis was of ik goed was thuis geraakt, wat mij weer een goed signaal lijkt. Zo zijn ook de volgende dagen en zelfs week gepasseerd. Ondertussen zijn we een week en half verder en heb ik ondertussen wel een paar keer een voorstel gedaan om af te spreken, waarbij ze niet kon. Ik ga dus niet opnieuw vragen.

  Ze gaat nu donderdag naar een discotheek, waarbij ze kort na ons afspraakje al vroeg of ik zin had om te komen. Nu begrijp je ook dat het contact via sms na verloop van tijd moeilijker wordt om interessant te houden. Ik voel me de laatste dagen dus wel iets lastiger daarbij. Ik zou eventueel ook naar die discotheek gaan en heb haar dat reeds laten weten.

  Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Desondanks de cursus is het voor mij toch nog vrij moeilijk om in een discotheek te veroveren. Daarbij komt ook dat ik nu echt wil/moet overgaan naar het liefdesleven, wat ik daarvoor nog niet heb gedaan.

  Hoe zou ik dit het beste kunnen aanpakken?

 • @ Kenny,

  Het is leuk dat een vrouw initiatief neemt 🙂

  Stel jezelf de vraag: was het niet sterker geweest als IK initiatief had getoond? Ik krijg de indruk dat je je te afwachtend hebt opgesteld.

  Zeker als een vrouw je uitnodigt voor ‘een date’ (gaat er een belletje rinkelen?) is het belangrijk dat jij je vervolgens actiever opstelt. Beloon haar lef!

  Je zei:
  “Klein foutje achteraf, aan haar auto heb ik niet meteen afscheid genomen, omdat ik toch nog aan het checken was of er geen (leuke) afscheidskus in zat.”

  Dit is geen klein foutje. Het gaat niet eens zozeer om de zoen zelf. Nee, je bent teveel op zoek naar ‘zekerheid’ (checken). Dat gaat ten koste van je aantrekkingskracht!

  Je kunt beter een vrouw hebben die haar gezicht afwend wanneer je haar probeert te zoenen, dan niets waardoor ze het idee krijgt dat je slechts een beetje belangstelling hebt.

  Passie…

  Is er nog iets gebeurd sinds 8 november?

 • Hey Victor

  Er is intussen wel nog iets gebeurd. Doordat we beiden een vrij druk schema hebben voorlopig. Maandag tot donderdag is geen optie, rest er alleen het weekend. Daarom had ik in die tijd wel een paar voorstellen gedaan, waarop ze niet kon. Ik had haar ook een paar keer gebeld (3 in totaal verdeeld over drie weken), en dat ging lekker.

  Ik belde alleen als ik vond dat het kon of als ik vond dat het wel eens nodig was. Sms’en alleen is ook niet alles als je niet kan afspreken. Na iedere keer voelden we ons beiden beter en dat voelde ook goed aan.

  Verleden weekend had ze opnieuw een voorstel van me moeten afwijzen, waardoor ik besloot me afstandelijker te gedragen. Ik ben niet van plan met men voeten te laten spelen en ga niet smekerig proberen overkomen. Het fijne is dat ze regelmatig vraagt naar men dag en vorig weekend laat ik haar weten dat ik ontbeten had met vrouwelijke service (jeugdbeweging) en ik wou haar op die manier een klein beetje jaloers laten worden dat ik ook wel oog heb voor andere vrouwen.
  ’s Avonds had ik nog een klein feestje waarbij ze vroeg of er ook eten voorzien was en ik kort antwoorde (dat deed ik sinds een dag daarvoor toen ze weer iets anders te doen had) dat het enkel drank was.

  Zij vroeg onmiddellijk daarna om nog even iets te gaan eten in het frituur. Ik antwoorde daarbij ‘waar en wanneer?’.
  We zagen elkaar voor de eerste keer in drie weken, wat echt wel leuk was om mekaar terug te zien (ze had haar schijnbaar mooi gemaakt). De begroetingskus die ze wou geven, was denk ik zelfs op de mond bedoeld omdat ze niet direkt naar men kaak ging. Ik gaf wel men kaak. (mss maar klein detail maar ik let wel op die zaken:)).

  Mijn bedoeling was op voorhand de verovering voort te zetten, maar dat lag me wel vrij moeilijk. We hebben gewoon gezellig over koetjes en kalfjes gepraat, maar ik ben jammer genoeg niet kunnen beginnen over meer spannende onderwerpen. We hebben eigenlijk meer over onze gezamenlijke interesses gepraat en frustraties, om meer die emotionele band te smeden.

  Voor we dan naar huis gingen, gaf ik haar beloning voor onderlinge weddenschap die ze gewonnen had (knuffel die ik als verrassing hield) en wou ik eigenlijk weer naar haar lippen gaan, waarop ze zich weer wat wegtrok. Ik dacht, ja goed gespeeld, ik heb haar eigenlijk ook niet warmgemaakt hiervoor :s..Hier heb ik schijnbaar wel moeite mee.

  Ik was achteraf dan wel wat tegen mezelf bezig dat ik gewoon wat stouter had moeten zijn, dus meer fliterig en dergelijke. Alles zit eigenlijk goed, het is alleen het afspreken dat me stoort en ze ontwijkt ook wel vaak men flirtberichtjes als ik ze uit mezelf vertel.

  Als ik dan zou bellen, dan komt dit wel aan en geeft ze wel positieve repliek. Ik heb haar nu een voorstel gedaan voor morgen om naar het shoppingcenter te gaan, iets te drinken/eten en daarna naar mij of haar thuis een filmpje te kijken. Dit heb ik vannacht nog gestuurd net voor ik ging slapen, waarop haar antwoord weer was dat ze wel wil maar weer niet wist of ze kon. Mijn antwoord vervolgens was dat het mss niet zo’n goei plan was om die dag af te spreken en ik wel iets anders zou gaan doen. Haar antwoord deze morgen was dan dat ze me straks nog wel iets zou laten weten.

  (Ik heb haar deze week niet meer gebeld, maandag voelde alleszins heel goed aan. De dagen die daarop volgen worden voor mij lastiger als ik haar niet kan horen. Zeker als je aan de praat wil blijven, maar ik denk dat het niet slecht is dat ik niet mijn hele dagboek stuur naar haar om een beetje mysterieus te blijven)

  Wat denk jij Victor?
  Ik heb dit nog niet meegemaakt dat een meisje die controle wil hebben, dat ze interesse toont, en dat ik voel dat er echt wel iets inzit. Maar dat ik wel men geduld moet uitoefenen en op gepaste wijze te werk ga.

 • Hey kenny

  Ik kan mss verkeerd zijn maar soms denk ik dat het beter is om soms te zeggen:” foert ander en beter” en je energie tot anderen te richten. Als ik je verhaal lees merk ik dat jij precies altijd het initiatief moet nemen. Daarom dat het idd goed is dat je ff je niets meer hebt laten horen. Er kan heus wel “plagerij” aan te pas komen maar ik vind wel dat er limieten zijn. Wanneer het bij mij te lang duurt richt me gewoon tot iemand anders die mij mss ook leuk vind en verder wil gaan.
  My opinion

 • Hey Peter

  Ik weet eigenlijk op dit moment niet wat goed is. Ze blijft wel steeds interesseberichten sturen, maar langs de andere kant, door nooit direkt ok te zeggen op mijn voorstel, is dat weer de andere kant vant verhaal.
  Wat betreft het afspraakje voor vnv was in principe in orde, maar doordat ze niet duidelijk genoeg was ga ik iets anders doen.

  Als interessebericht achteraf vraagt ze dan wat ik ga doen.

  Was ik nu maar Mel Gibson uit ‘What women want’ 🙂

 • Ze wil dus als vriend beginnen. Niet goed dus, maar toch geef ik het nog niet direkt op. Deze blijft nog wat in men hoofd zitten omdat ze volledig in mijn profiel past.
  Ik versta haar antwoord omdat we bij de eerste twee dates niet over persoonlijke dingen gepraat hebben. Alleen maar gemeenschappelijke sport, bezigheden en shit dus..
  Ik heb haar verteld dat ze er dan werk van moet maken.
  Diezelfde avond stuurde ze nog. Mijn tactiek berust er nu meer op om wat stoutere smsjes te sturen, met wat meer eikelgehalte (op gebied van mekaar wat kloten is dit men ding wel) en dat lijkt nu toch te werken

 • Hey allemaal!

  ff een vraagje van deze normaal gesproken best zelfverzekerde man.. 🙂
  Ik heb de afgelopen 10 maanden zo’n 4-tal dates gehad. Steeds erg spannend, soms was er een klik soms niet. Ik moet zeggen dat ik het meer spannend vond maar meer gevoel kwam er niet bij, het kaarsje doofde dus vaak snel weer..

  Maar gisteren had ik een date en voelde meteen al meer voor deze dame. Ik merk dat ik daar nu best wel onzeker van wordt.

  We hebben vanaf het begin wat gemaild en na een paar mails stelde zij een drankje voor. Daar ging een vakantie overheen en gisteren was het dan zover… Het liep best soepel allemaal. Er waren geen stiltes we hadden elkaar genoeg te vragen en te vertellen. Ze lachtte veel dus ik dacht dat het wel goed zat.
  Na ongeveer 2 uurtjes zei ze dat ze die ochtend heel vroeg wakker was en best wel moe was. Dus stelde ik voor na het drankje op te stappen.

  Hier begon al mijn twijfel… Bij die andere dates duurde het daten langer, ik vond het best snel om weer terug te gaan. Maar goed, het kan toch… Maar ja je gaat toch denken, ja als ze me echt leuk vindt, dan wil ze toch langer blijven of niet dan..? Ik vind dat altijd zo lastig in te schtten, omdat ik het natuurlijk vanuit mijn gevoel bekijk.

  Bij het afscheid hebben we netjes 3x op de wang gezoend en ze zei dat ze me nog zou bellen…Ik zei dat ik dat leuk vond en dat was het..

  Toen ik thuis was heb ik haar via een sms nog bedankt voor de leuke avond en haar een goed weekend gewenst. Niet meer, niet minder 🙂 Die avond kreeg ik niets meer terug… Niet fijn 🙁
  In de ochtend vervolgens wel, dus misschien was ze echt moe denk je dan… Ze smste “Bedankt (naam), ik hoop hetzelfde voor jou!” Verder niet dat ze het leuk vond of dat ze nog eens wilde afspreken… Weer niet helemaal fijn… 🙁

  Nu is mijn vraag na deze lange intro…wat nu te doen??
  Ik vind haar echt leuk en ik merk dat ik vlinders van haar krijg, iets wat ik normaal echt niet snel heb. Ik had het eigenlijk al bij haar sinds de eerste mails e.d.

  Het liefst zou ik haar willen bellen. Maar ik wil niet te pusherig overkomen. Ze heeft me namelijk wel een 12 dagen laten wachten met het terugsturen van een mail. Toen dacht ik al dat alles verloren was… Vervolgens wilde ze gewoon nog afspreken. Hoe moet ik deze dame benaderen?

  Kijk ik houd niet van spelletjes. Ik wil weten waar ik aan toe ben. Maar ik zou het zonde vinden om haar weg te jagen..

  Graag jullie advies! Thx!!

 • Hoi mannetje

  Misschien moet je nu net vermijden dat je teveel vlinders krijgt anders loopt het falikant af.(hou je verstand er nog wat bij he) Wat ik zou doen in jouw plaats. Vraag haar nog 1 keer of ze wil afspreken en regel onmiddellijk een datum. Wilt ze dit, kijk de kat dan een beetje uit de boom en laat je niet teveel leiden door de vlinders. Reageert ze niet op je, vergeet het. Het moet van 2 kanten komen. Ik kan wel begrijpen dat je wat moeite moet doen voor een vrouw, maar zij moet dit ook doen van haar kant. Zo voorkom je dat je teveel ontgoocheld gaat worden.
  succes

 • Dag iedereen,

  Ik heb gisteren voor mijn eerste date gehad. Er vielen gelukkig geen ongemakkelijke stiltes, maar ik ben toch teleurgesteld huiswaarts gegaan ondanks dat ze mij na afloop wel heeft gesmst voor een tweede keer af te willen spreken. Allereerst kwam ze meer dan een half uur te laat. Vervolgens zijn we wat gaan drinken en na verloop van tijd begon ze vooral te praten over eerdere dates die ze had gehad en haar ex-vriend….voor mij is dat echt een don’t voor een eerste afspraakje. Ik heb maar gezegd dat ik het grappig vond dat ze al op een eerste date hier zo open over was, maar mijn gevoel zei wat anders. Na wat alcoholische versnaperingen stelde ze voor om bij nota bene bij de Mac Donalds wat te gaan eten. Ik zou daar zelf nooit mee gekomen zijn, maar goed de Big Mac smaakte goed. Daarna weer een andere bar opgezocht. Al met al duurde de date iets meer dan 3 uur en bij het afscheid 3 kussen op de wang. Ik had me voorgenomen om pas de volgende dag iets van me te laten horen, ook omdat ik zelf nog niet wist of ik wel in was voor een tweede date. Omdat ze al na een uur mij begon te smsen en zei voor een tweede keer af te willen spreken ben ik er toch maar op ingegaan, omdat het na 1 afspraakje misschien te vroeg is om de deur definitief dicht te gooien. Vandaag sprak ik haar weer op facebook en hadden we eigenlijk maar een kort en oppervlakkig gesprek. Ondanks dat er tijdens de date zelf geen stiltes vielen vind ik het op internet wel lastig om nieuwe gespreksonderwerpen aan te snijden. Heeft iemand daar nog tips voor. Groetjes Sven

 • Wil je eigenlijk wel verder daten met dit meisje? In je bericht klink je namelijk niet erg positief. Heb je het wel naar je zin gehad op de date? Wil je haar beter leren kennen? Met wat voor gevoel zou je naar de volgende date gaan? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen. De volgende keer als je meer tijd voor jezelf nodig hebt om te kijken of je op een volgende date wilt, neem deze tijd dan. 🙂

 • Hey iedereen,

  Ik heb het volgende voor: Goed 10 jaar geleden ontmoette ik hem voor het eerst tijdens een drink in de cafetaria van de kartbaan waar we geregeld met vrienden kwamen. We hebben een aantal gemeenschappelijke vrienden. Toen was hij nog getrouwd en ik had een vriendje, desondanks, vanaf de eerste keer dat we elkaar aankeken was er een bepaalde magie, aantrekking… Telkens we elkaar zagen, was de magie weer aanwezig, echt praten met elkaar deden we toen nog niet. Enkele jaren later is er vriendschap ontstaan toen mijn toenmalige vriend en hij samen in een muziekbandje zaten. Mijn relatie was uitgedoofd en hij was ondertussen aan het scheiden. We zijn aan het flirten gegaan en waren zinnens om te daten op dagen dat de bandleden niet aanwezig waren. Toen is het mis gegaan, op een bepaald moment belde hij me om te zeggen dat hij niet wilde daten, omdat ik de ex van een vriend-bandlid was en omdat zijn scheiding nog te recent was. Naar eigen zeggen zou zijn eerdere liefdesverklaring naar mij toe, enkel voor de grap zijn geweest. Ondertussen is de band uit elkaar, zijn er 4 jaren over gegaan en heeft hij me op facebook gemaild dat hij die tijd wel erg mist en dat hij nog eens wil afspreken om bij te praten, evenwel zonder bijbedoelingen. We zijn gezellig iets gaan eten, hebben een leuke avond samen gehad, hij vertelde wel, vrij snel, dat hij reeds 2 jaar een vriendin heeft. Zij zou volgens hem niet weten wat ze wil, ik vermoed dat hij aan samenwonen dacht ed. en hij komt met haar geen stap verder. Ik had hem verteld dat ik mijn huis verkoop en ga verhuizen, dat ik hier weg wil. Aan het eind van de avond kwam hij daarop terug, hij wilde weten of ik al wist waar ik dan zou gaan wonen… Ook kwam hij terug op zijn vriendin, dat ze niet weet wat ze wil en voegde er gauw aan toe dat hijzelf ook niet meer weet wat hij wil… Dat gaf mij de indruk dat hij een deur op een kier zette en naar toekomstperspectief polste… Was er dan toch hoop voor ons? Ondertussen wacht ik wel reeds 8 dagen op nieuws van hem, tevergeefs. Ik weet dat hij een druk leven heeft en natuurlijk zal hij ook tijd nodig hebben om uit te zoeken of hij al dan niet verder wil met zijn huidige vriendin. Die avond voelde ik weer de magie tussen ons, nu vrees ik dat ik mezelf valse hoop geef 🙁

 • Dag Victor, dag overige mannen!

  Graag krijg ik advies van jullie over de volgende (complexe) situatie!

  Ik ontmoette een meisje, waar ik van haar kant interesse bemerkte. Ik vond haar ook wel leuk, dus besloot haar nummer te vragen. Dit verliep prima, en na een paar keer smsen belde ik haar op voor een afspraakje.

  Ze vond het goed. Het was een leuk afspraakje(vorige week vrijdagavond). Ik gebruikte het als een soort nadere keniismaking, omdat ik haar eerst beter wil leren kennen(ben dan ook op zoek naar een serieuze relatie).
  I
  Na die date een aantal keer gesmst en weer gebeld. Ik begon haar leuk te vinden.
  Em wederom een afspraakje gemaakt.
  Dit was afgelopen vrijdag.(gisteravond)

  Echter smste ze die avond daarvoor of ik het een leuk idee vond dat ze haar vriendin meeneemt en ik een vriend(ze kennen elkaar ook). Ik omzeilde dit vrij tactisch door te zeggen dat mijn vriend niet kon.
  Zo hadden we dus een tweede date, met zijn tweeën. Echter, omdat ik haar al leuk begon te vinden(na de eerste date), en ze deze suggestie deed, was ik best gespannen omdat ik het idee had dat ze niet met mij alleen wilde daten. Die teleurstelling liet ik echter niet blijken aan haar.

  Maar hierdoor verliep de 2e date redelijk stroef. Het was wel gezellig hoor, maar ik durfde niet de volgende stap te zetten(zoenen) of flirten, omdat ik dus onzeker was en ben. Ook heb ik geen idee of ze daar open voor stond.

  Sindsdien nog geen contact met haar gehad, ze neemt ook zelf geen initiatief(ze reageert altijd wel enthousiast). Maar WAT MOET IK DOEN? Weer initiatief zoeken? Derde date proberen te regelen? Terwijl ik het gevoel heb dat ze me niet leuk genoeg vind, al weet ik dat niet zeker. Of moet ik open kaart spelen en zeggen dat ik teleurgesteld was dat ze voorstelde om met zn vieren te daten en het daarom niet zo leuk vond de laatste keer?

  Alvast dank!(sorry voor de lange aanloop!)

 • Heb vanaf oktober een aantal dates gehad met een man. Hij zei direct vanaf het begin dat hij geen relatie wou. Maar toch blijft hij contact zoeken, en grijpt elke excuus aan om mij te kunnen zien. Ook smst hij geregeld, al valt er soms niets te smsen. Bij onze laatste date is er gezoend. Maar zijn gedrag na mij toe verandert weinig. Als ik kort en krachtig sms krijg ik een botte reactie weer. Ik word er langzamerhand moe van maar krijg hem niet uit mijn hoofd. Wat misschien wel tijd word. Maar ik snap hem niet, vindt hij mij nou leuk? Of speelt hij nu een spelletje met me. Vragen durf ik het hem niet want hij was duidelijk geweest en ik wil niet nogmaals onderuit gaan.

 • Mannen graag jullie advies gevraagd!

  Een paar maanden geleden leerde ik via fb een jongen kennen. We chatten wat en later telefoonnummers uitgewisseld. Ik zei in het begin al; als je op een onenightstand uit bent moet je niet bij mij zijn. Hij zei: nee geen onenightstand, dan leer ik je toch niet kennen? Wel dat hij voorzichtig is met relaties. Dat ben ik zelf ook. En dat hij van vrouwen houdt, maar geen casanova is, dat hij het bij eentje houdt. Ik heb in het verleden nogal wat ‘foute’ mannen in mijn leven gelaten, vond de spanning leuk, maar wil dat nu niet meer. Heb een moeilijk en heftig jaar achter de rug en afstand genomen van mannen in mijn leven. Hij is de eerste waar ik contact mee had.

  Na paar maanden spraken we af. De eerste keer op een maandagavond bij mij thuis. Hij heeft 1 uur en een kwartier moeten rijden voor me. We kletsten veel, een klik, gelachen en gezoend. Erna elke dag gesmst. Hij vond me leuk, gezellig en stout :s ik dacht oh nee die is toch niet alleen op sex uit. En ik had hem gesmst dat ik geen sex zomaar met iemand heb. Hij zei toen: ik heb zelf geen trek in een relatie, we moeten elkaar leren kennen niet alleen ik hem. En: we kunnen leuk samen doen, maar op een gegeven moment is de pret toch over als we niet sexen althans bij mij dan, kijk maar wat je hiermee doet.

  Hij had me erna weer willen zien maar ik was druk, dus zagen we elkaar bijna 2 weken later op zaterdagavond. In de tussentijd zei hij wel dat hij zich echt goed bij me had gevoeld alsof hij me al een tijdje kende. En ook dat hij me stiekem wel miste en mijn aanwezigheid wel nice vond. Later ook: baby ben gekop op jou en kan niet wachten tot het weekend is. En: hoe is het met m’n mooie meid?

  Ik dacht ok dat zit goed. Ik smste niet te veel. Ik liep niet te hard van stapel. We zagen elkaar afgelopen zaterdagavond. Weer leuk en fijn. Gezoend en wat meer maar geen sex gehad. Hij hield me vast, gaf me kus op mn voorhoofd, streelde over mn haren. Toen hij binnenkwam deed ik normaal/afstandelijk maar hij kwam naar me toen en gaf me kus. Bij het afscheid in parkeergarage waar zn auto stond ging hij me uitgebreid zoenen terwijl ik dacht hallo er zijn heel veel mensen hier :s

  Die zaterdag overdag zei hij al dat hij geen berichten meer kon verzenden met zn telefoon. Dus via facebook hadden we de tijd afgesproken voor ’s avonds. Erna hoorde ik niets meer van hem. Hij heeft ook een andere telefoon met een nr die hij zelden gebruikt en soms beltegoed op heeft. Anyway ik dacht als zn telefoon het niet doet kan hij toch met die andere me bereiken? Ook zag ik dat hij op fb online was geweest maar me niet een bericht had gestuurd. Ik voelde me rot zo rot erdoor dat ik hem heb verwijderd. Beetje impulsieve reactie. Maar ik dacht bekijk het maar. Dit is de eerste jongen sinds tijden waar ik voor openstond na zeer moeilijke tijd waarin ik erg ziek ben geweest. Het raakt me erg.

  Ik weet even niet wat ik moet doen. Na de fijne zaterdag dus niets meer gehoord. Ik heb gisteren gesmst: hey hoe gaat het met je? x Maar niets geen reactie. Wat denken jullie? het is een mooie jongen, misschien wilde hij alleen rotzooien. Maar dat idee gaf hij me ervoor niet.

 • hey, ik had een week en half geleden een afspraakje in de cinéma en daarna zijn we iets gaan drinken. Na een uur te praten zei ze dat ze moe werd en we sloten dus af. Ik had geen overweldigend gevoel van ons afspraakje: was wat gespannen, een paar stille momenten en ze stelde op de hele avond ma 2 vragen. Ik was eig wel geinteresseerd, waardoor ik de dag erna iets stuurde naar haar en ze reageerde toen snel. Een dag later stuurde ik weer iets naar haar, waarop ik geen antwoord kreeg. 4 dagen later zag ik ze online op facebook en sprak haar aan, ma ze reageerde nauwelijks of kort. Nu is het 5 dagen geleden dat we elkaar nog gehoord hebben. Zou ik nog iets proberen te sturen om daarna te vragen of ze nog eens wilt afspreken?

 • Dag mensen,
  graag even jullie analyse, het gaat mij daarbij met name om het contact zoeken buiten de dates om!

  Kort gemaild met een meisje(19 jaar, ik 23 jaar) en wat gechat. Ik had geen bijzondere interesse in haar.
  Na een tijdje voorgesteld om wat te drinken in de stad(ze studeert in dezelfde stad). Dat vond ze een leuk idee,
  dit afspraakje verliep goed. Het was op een vrijdag. Gekletst en ik heb het vroegtijdig afgesloten. Aan het begin 3 maal gezoend, en ook aan het eind. Voor derest veel gelachen en goed oogcontact.

  Kortom, date 1 was prima.

  Maandag daarna(3 dagen na de date dus) haar gesmst hoe het met dr ging, en gezegd dat ik haar die avond zou bellen.Heb haar gebeld en een tweede date geregeld voor 2 dagen later.

  DIe woensdag hebben we in de stad een cadeautje gezocht die ik aan een vriend wil geven die gaat trouwen.
  Daarnaast wat gedronken, en zij zocht daarna nog een kaart voor een vriendin.
  Vervolgens haar achterop mijn fiets weggebracht. Ze stelde voor om te gaan zitten, ik ging naast haar zinnen.
  We hebben gezellig gekletst. Na een tijdje(15 min?) besloot ze om naar school te gaan.
  Ik vond het prima. We namen wederom afscheid met 3 kussen.
  Tijdens de date hadden we al wat meer fysieke contact.

  Van te voren wilde ik bewust niet gaan zoenen(in mijn ogen zou dat te snel zijn).

  Na date 2 heb ik 2 dagen later haar gesmst dat ik haar die avond zou bellen.
  Ze smste toen dat ze me wel leuk vond, maar niet meer dan dat en de klik miste.

  Jammer. Ik vraag me af wat ik anders had kunnen doen?
  Lag het aan de snelheid waarmee ik contact zocht? Of had ik door moeten pakken tijdens de 2e date?
  Want ze wilde die 2e date wel graag.

  Kortom: liet ik te veel zien buiten de dates om, en te weinig tijdens de dates zelf?

 • Ha Victor,

  anderhalve week geleden heb ik een leuke date gehad. We hadden lol, zijn aan elkaar gewaagd en de tijd vloog voorbij. Ze daagt me uit en ik haar. En het gaat vanzelf. Ik noem dat chemie. En ik wil graag met haar verder, ze is een toppertje. Maar ze smst me dat ze twijfelt.

  In je e-cursus schrijf je dat je vrouwen die twijfelen, links moet laten liggen. Maar omdat ze een toppertje is, wil ik ook geen kansen laten liggen. Er zijn genoeg andere leuke vrouwen, maar zij is wel heel leuk.

  Wat te doen?

  1. @ Anoniem,

   Er was chemie, dat klinkt mooi!

   Vrouwen die werkelijk overal over twijfelen en daardoor moeilijk blijven doen, meestal is het onverstandig om op deze vrouwen te blijven wachten. Maar de vrouw die je nu beschrijft lijkt anders. Beetje twijfel is niet erg; menselijk.

   Laat haar weten dat twijfel prima is. Jullie leren elkaar kennen, dat betekent niet dat jullie meteen een relatie moeten aangaan. Geniet van het leven, een afspraakje is gezellig…

 • Vandaag een leuke date gehad met een fantastische meid. Ik heb me zo goed mogelijk aan je tips en concepten gehouden (waarvoor dank) en dat werkte! We flirten, keken elkaar regelmatig diep in de ogen, hebben veel gelachen, veel dezelfde interesses en hobby’s, de tijd vloog voorbij en het afscheid was goed.

  Thuis heb ik haar nog een berichtje gestuurd met “weltrusten en dat het leuk was”. Nu kriebelt er vanalles en het beste is om niet gelijk morgen allerlei berichten sturen (wordt lastig, maar eerst even relativeren), maar de afgelopen 1,5 á 2 weken hebben we dagelijks zitten mailen en whatsappen, is het dan niet raar om dan ineens een radiostilte van 2 dagen in te lassen?

  Ik hoop echt op een vervolg afspraakje met haar namelijk! zit nog te genieten (aangezien de tijd van het schrijven haha)

  1. @ Johan,

   2 Dagen radiostilte is niet nodig. Wat jullie zeggen is veel belangrijker. Speelsheid, nieuwsgierigheid, uitdagen, gevoel voor humor, suggestief… etc.

   Binnenkort een vervolgafspraakje regelen! Hopelijk heb je dat al gedaan…

 • Victor

  Ik heb iemand leren kennen via de chat. Ongeveer 3 weken gewacht om af te spreken.
  Als eerste date zijn we iets gaan drinken. Duurde ongeveer 2 uurtjes.
  Later die avond meisje nog gesproken op de chat. Zei dat ze het plezant vond en dat we het binnenkort nog eens over zouden doen.
  Moet ik wachten tot zij een voorstel doet of neem ik zelf beter initiatief? Zo ja, wanneer?

  Mvg

  1. @ Jan,

   Je zegt weinig over hoe de eerste date was. Hopelijk was het geen ‘date’ (schrijf je in voor de do’s en don’ts van het daten en schaf vervolgens Eerste Date Geheimen aan.)

   Ja, neem initiatief. En als (genuanceerde) antwoord op je vraag wanneer je een voorstel mag doen, zie mijn artikel helemaal boven.

 • De dag na onze afspraak een drukke dag, dus ik stuur haar aan het einde van de dag een bericht of ze een goede dag had gehad, krijg ik terug dat het een zware dag was maar dat ze nu op het terras zat met een vriendin. Pal daarop een bericht sorry maar ik denk dat het niks kan worden tussen ons.

  Dus ik vraag waarom en vraag haar naar het leuke afspraakje en het leuke emailcontact. Dat vond zij ook allemaal leuk, met de nadruk op “echt waar!”. Waarop ik reageerde (ik had toch niks meer te verliezen): “Ik het een tweede kans zou geven”.

  Op het laatste heb ik geen reactie gehad… waarschijnlijk heb ik mijn kaarten verspild, maar voelde gewoon de twijfel aan haar kant. Misschien krijg ik geen reactie meer, misschien wel. Ik zou het erg jammer vinden, want het was echt een leuke meid.

  Na dit verhaal de vraag: heb ik goed gehandeld? En waarom zou zij zo vaag en cryptisch reageren als ze het toch ook allemaal zo leuk vond?

  Alvast bedankt voor jullie reacties, want dan kan ik er in de toekomst rekening houden met mijn fouten en zorgen dat het voortaan goed gaat!

  Groet, Johan

  1. @ Johan,

   Je had voor, tijdens en na het afspraakje niets te verliezen. Je hebt nooit wat te verliezen, behalve jezelf. Daarom is eigenwaarde zo belangrijk.

   En zoals Shadow aangeeft, een tweede kans vragen is geen goede.

   Belangrijkste: een vrouw die aangeeft dat ze denkt dat het niets gaat worden, kan nog steeds Veroverd worden. Je hoeft daarvoor niet uit te zoeken waarom zij het niet ziet zitten.

   Willekeurig voorbeeld van hoe je had kunnen reageren:

   “Wacht eens even, je denkt dat ik meteen uit ben op een relatie. Welnee, ik vind het gewoon om met je af te spreken en lol te maken. Als jij daar ook voor in ben, hoe ben je komende zondagmiddag?”

   Zo’n uitspraak gaat natuurlijk niet werken wanneer je je te serieus opstelt tijdens de afspraakjes. Laat staan als je in schaarste leeft (les 3 van de VrouwVeroveren-cursus).

   Speels en onverstoorbaar zijn, en zorg voor een vrijblijvend gevoel.

 • @Johan

  Je had niet om een tweede kans moeten vragen. Sowieso, hoezo is dit een kans voor jou? Het was een kans voor HAAR en zij heeft die kans verspild.

  Daarnaast: contact dat je met mensen hebt kan leuk zijn en je kan er van genieten, maar dat wil niet zeggen dat je ook een toekomst ziet. Je had er achter moeten komen waarom zij vond dat het niet ging werken. Ik heb ook een keer gedate met een jongen waarmee ik het leuk had, maar voor de lange termijn ging het niets worden, omdat we te veel verschilden, dus heb ik het contact afgekapt.

  Hoop dat je er wat aan hebt.

  Groetjes,

  Shadow

 • Bedankt voor jullie reacties!

  @Shadow Ik heb er ook naar gevraagd waarom ze ineens zo van gedachte was veranderd maar geen reactie gekregen. En met tweede kans bedoelde ik meer van hoe kan je na 1 afspraakje (wat zo gezellig was, en wat ze beaamde) ineens zo gedachten veranderen en laten we nog iets afspreken.

  @Victor ik heb ook niet het gevoel dat ik wat verloren heb en zeker mezelf niet, ik heb meer afspraakjes dan een paar jaar terug. We gaan gewoon door! Goed idee/voorbeeld, één vraag daarbij: kom je zo niet snel in de friendzone?

 • mijn interesse voor een man die ik leuk vind neemt zwaar af als hij pas op de tweede of derde dag na de date belt. 1 dag wachten kan nog. Ik vind juist dat je het contact warm moet houden.

 • @ Johan,

  Stel je vooral niet te serieus op tijdens de afspraakjes. Daarmee voorkom je dat je in de zogenaamde friendzone terecht komt.

  Zie ook mijn SexScoren-programma. Seksueel initiatief (durven) nemen voorkomt ook de ‘friendzone’.

  @ Eline,

  Bedankt voor je reactie. Hopelijk motiveert je reactie mannen om zich vlotter op te stellen.

 • Hoi Victor,

  Ik hoop dat jij mij wat advies kunt geven over het volgende. Ik heb een maand geleden een man via een datingsite ontmoet en het klikte. We hadden een lunchdate maar voor de 2e date deed hij moeilijk. Geen tijd, kon niet, bla bla en ineens 4 dagen niets gehoord dus ik dacht trekjes van mijn andere dates te herkennen. Stuurde hem een sms dat ik er een einde aan wilde maken aan ons contact, hij mailde mij verbaasd terug. Dit was verrassend voor mij en bood mijn excuses aan (eerlijk is eerlijk ik had niet zo snel conclusies moeten trekken) maar goed dus we hadden weer leuk contact. Ik vroeg hem mee uit maar hij wilde niet en zei dat hij dan alleen fysiek geïnteresseerd in mij zo zijn en hij wilde niet dat ik een verkeerde indruk van hem kreeg. Ik dacht een hint te krijgen en vroeg hem weer mee uit en weer wees hij mij af. Ik dacht dat het te vroeg was omdat het ook niet zo heel lang was dat ik hem “afwees”. Ineens vroeg hij mij op 2e date 🙂 Ik was happy en ging er op in maar twijfelde wel want weer was het een spontane actie. De 1e date hadden we 2 dagen ervoor afgesproken en de 2e date was de dag ervoor. De 1e date was tijdens mijn lunch break en duurde 1,5 uur de 2e date zei hij dat hij nog moest werken maar wel naar mij wilde komen.

  Hij kwam bij mij thuis en het was gezellig. We hadden tegen het eind alleen gezoend en meer niet, hij bleef netjes en zijn handen ging niet verder dan mijn wang en haar (heel liefkozend). Maar toen gebeurde het gekke, hij wilde bij mij douchen. Hij zei doordat hij de hele dag al had gewerkt en nu ook ineens nachtdienst had, hij zich wilde opfrissen. Het klonk logisch en dat deed hij ook. Hij probeerde niks en hield zelfs een gesprek met mij vanuit de badkamer, haha…

  Daarna, hadden we bijna dagelijks contact via msn en trouwens daarvoor ook. Alleen hij reageert niet op mijn smsjes, althans hij stuurt mij wel berichtjes maar niet als antwoord op mijn tekst. Tijdens het weekend is hij nooit bereikbaar en ’s avonds ook. Ik weet niet of het mijn onzekerheid is of dat hij een vriendinnetje heeft. Daarnaast heeft hij mij niet mee uitgevraagd op een 3e date. Wat denk jij? Moet ik hem maar vergeten, de klik is er en we voelen ons wel aangetrokken tot elkaar.

  Maandag stuurde hij mij een sms met fijne dagen en een dikke kus waar je wilt. Dus antwoordde ik: kom je die kus brengen 😉 maar hij reageerde er niet op, zat kerst wel tussen maar toch. Gisteren hadden we een gesprek op msn en ik vroeg hem of hij mijn sms kreeg. Hij zei ja en vroeg waar ik die zoen wilde en hij deze wel wilde brengen. Waarom stuurde hij geen sms, de reactie is nu wel héél erg laat en is de spanning/momentum ook voorbij.

  Ik weet nu niet zo goed of het wat kan worden of dat ik gewoon nog even moet wachten. Onze date was vorige week vrijdag en het is nu alweer één week geleden maar flirt wel maar heeft mij nog niet gevraagd.

  Nogmaals bedankt!! Ik weet ff niet meer wat ik moet of niet moet doen. We zijn beide in onze dertig 🙂

 • Hoi Allemaal,

  Ik had afgelopen week een eerste afspraakje. De date kwam tot stand via een dating site. Ik had net vakantie gehad en ik zag via mijn mail dat ze in mijn vakantie een berichtje had gestuurd dat het haar leuk leek om mij beter te leren kennen. Ze komt uit hetzelfde dorp waar ik woon en ze gaf aan dat ze niet ver hoefde te zoeken voor een date… 🙂 . Dus ik gelijk een bericht gestuurd en 3 dagen later was het afspraakje bij haar thuis. Was erg zenuwachtig van te voren. Bij binnenkomst haar een hand gegeven en 3 zoenen op haar wang gegeven en cadeautje in de huiskamer aan haar gegegevne.. Gekletst over elkaar, wat we deden enzo. Gewoon elkaar beter leren kennen. Ik ben er 2 uren gebleven, moest de volgende dag weer vroeg werken. Gezegd dat ik eerst wel zenuwachtig was, maar dat dat snel over was. Had in jaren geen date gehad.

  De volgende dag haar maar toegevoegd aan facebook, en zij heeft het gelijk geaccepteerd. Kort berichtje gestuurd dat het gezellig was geweest en of ze nog een keer wilde afspreken. Ze vond het ook gezellig, en er komt een 2e afspraakje. Wij gaan te fietsen, en daarna bij mij thuis drinken.

  Maar wat mij opvalt is dat de berichtjes zeer kort zijn en ze komen steeds vanaf mijn kant. Vanmorgen ook. Morgen is onze 2e afspraakje en net voor half 1 krijg ik opeens een chat bericht terug. Ik had gevraagd of ze morgen om 19:00 wilde komen, wil graag eerst een blokje om te fietsen en daarna bij mij thuis gezellig drinken. Nu gaf ze in het bericht aan dat ze dan niet kon en of het om 20:00 kon. Prima zei ik, en toen vroeg ik hoe het met haar was kreeg ik een bericht dat ze geen tijd meer had, ze moest naar haar werk.

  Ze stuurt mij niet een berichtje hoe het met mij gaat. Misschien heeft ze weinig ervaring met daten of verlegen?

  Misschien dat ze niet veel op internet zit, want haar facebook pagina is nog niet zo oud en er staan ook niet veel foto’s/berichten op. Dus daar houd ik het maar op, maar ik begin nu wel zeer te twijfelen of ze mij dan al leuk vind door die korte berichtjes. Ben zeer onzeker. Weet iemand raad? Maar als ze mij niet leuk had gevonden, dan had ze mij toch niet geaccepteerd op facebook, toch? Ben benieuwd hoe het morgen gaat. Ik vind het zo wel weer spannend of ik hoop teveel…

  1. @ wieppie,

   En hoe was het tweede afspraakje? Heb je een update?

   Het kan zijn dat ze inderdaad nog onervaren of gewoonweg onhandig is op liefdesvlak. Het kan ook zijn dat ze onzeker is en bang is om ‘weer’ afgewezen te worden door een man. Of ze laat nooit zo snel het achterste van haar tong zien. Of… ? ? ?

   Advies: stop met jezelf af te vragen of ze je leuk vindt of niet. Blijf afspreken, leer haar beter kennen. Hooguit mag het de vraag zijn of ze wel een match is als ze zich niet zo enthousiast opstelt…

   Heb je je al ingeschreven voor mijn E-cursus? http://www.VrouwVeroveren.com/

 • Hoi Victor,

  Afgelopen donderdag een eerste date gehad. Tegen het einde met elkaar gezoend. Ik ben op het hoogtepunt weggegaan, na 2,5 uur.

  Ze appte me vrijdagochtend al dat ze het gezellig vond, waarop ik schreef dat het leuk was en voor herhaling vatbaar bla bla.

  Nu appen we zo’n beetje iedere dag. Voor mij hoeft dit niet omdat ik niet altijd iets leuk spannends heb te melden.. 😉

  Wil haar eigenlijk zo snel mogelijk weer zien. Het ijzer smeden wanneer het nog heet is.. 😉

  Nu al haar appen of ze vrijdag wat wilt drinken of moet ik het nog even ‘vaag’ houden of ze zin heeft om volgende week wat af te spreken? Wil niet behoeftig overkomen.

  Advies is welkom!

  1. @ Roy,

   Is dit de dame waar je de 14de mee hebt afgesproken? Goed dat je een concreet voorstel hebt gedaan, al is het met valentijnsdag! 😀

   Wat is de sfeer van de Whats-app-berichten? Informatief/feitelijkheden (“ik heb zus en zo gedaan”)? Of gaan de berichten over gevoelens (“ik vond het jammer dat… ik ben blij over …”)? Of zijn ze teasend en flirterig?

   Flirten is positief. En jullie hebben gezoend. Gaat de goede kant op!

 • Hallo!

  Ik heb afgelopen vrijdag een eerste date gehad, we zijn gaan borrelen (“hij wilde eerst zien of ik het eten waard was”) en daarna gaan eten, en aansluitend weer gaan borrelen. Naarmate de avond vorderde vonden we elkaar steeds leuker, en hebben dan ook meerdere keren gezoend (met tong). We wilde beiden meer maar dat vond ik niet wijs voor een eerste date (scharrel ipv lange termijn materiaal). Dus we gingen ieder naar eigen auto.

  Gisteren heb ik geapped of hij lekker had geslapen en de date was wat hij had verwacht, hij antwoordde van wel en dat er zeker een tweede date zou komen, alleen kon hij niet zeggen wanneer. Ik zei dat ik dat prima vond en ik hoor het wel van hem. Sindsdien gaan onze appjes eigenlijk meer over koetjes en kalfjes dan dat ze flirterig zijn… Dus vandaag besloten om maar even niet het initiatief te nemen om te appen en hem contact op te laten nemen. Maar gaat hij dat ook doen, en is hij geïnteresseerd in een tweede date, wat denken jullie?

  1. Beste Twijfelaartje,

   Je reactie was volledig met hoofdletters geschreven, niet geschikt om te plaatsen (het lijkt alsof je schreeuwt…) Dus dat heb ik dit keer voor je aangepast. Graag de volgende keer de caps lock uitdoen.

   Of hij echt geïnteresseerd is in jou en ook daadwerkelijk uit zichzelf contact met je opneemt, dat is moeilijk te zeggen.

   Ik vind het wel goed dat je nu even geen initiatief neemt. Zo ontdek je in hoeverre hij je graag wil zien.

 • Hallo,

  Ik heb een eerste date gehad met haar. Nadat ze klaar was met werken, hebben we ergens bij haar werk in de buurt afgesproken. Zij is met mij mee gereden. We zijn wezen schaatsen, hartstikke leuk! We hebben elkaar zeker beter leren kennen. Toen we terug waren bij haar werk, waar haar auto nog stond, zei ze dat ze het erg leuk vond en dat we zoiets nog maar eens een keer moesten gaan doen. Ik heb haar een kus op d’r wang gegeven en we zijn ieder onze weg gegaan. Er is niks gebeurt, gewoon gezellig een middagje geschaatst. Helemaal top dus!

  Die zelfde nacht heeft ze me een smsje gestuurd dat ze het echt gezellig vond. Alleen vroeg ze zich af waar die zoen ineens vandaag kwam?? De volgenden ochtend, heb ik haar op een speelse manier (geprobeerd) te zeggen dat het meer een bedankje was als een zoen. En dat ik het ook gezellig vond.

  Ben ik nou zo’n stomme koe dat ik iets mis, of stelt zij nou een rare vraag. Kan haar vraag niet echt plaatsten en was benieuwd naar jullie mening.

 • Hallo,
  Ik heb een leuke dame leren kennen. Heb haar uit gevraagd en we zijn wezen daten.
  Na dat ze klaar was met werken heb ik haar daar in de buurt op gehaald. We zijn wezen schaatsen. Was erg gezellig. Na de tijd heb ik haar terug gebracht naar haar werk waar haar auto nog stond. Zij gaf te kennen dat ze het leuk vond en dat we zoiets nog eens een keer moesten doen! helemaal goed dus! Ik heb haar een kus op d’r wang gegeven en we zijn onze eigen weg gegaan. Die zelfde nacht kreeg ik een smsje dat ze het echt gezellig vond. Allen vroeg ze waar die zoen ineens vandaan kwam?? Ik heb haar de volgende ochtend een berichtje terug gestuurd dat ik het ook gezellig vond en dat het meer een bedankje was als een zoen. Wat ook zo bedoeld was.
  Ben ik nou zo’n stomme koe of stelt zij een rare vraag. Die vraag kon ik niet echt plaatsen zeg maar.
  Wat is jullie mening?

  1. Hallo Ron, je hebt je reactie min of meer twee keer geplaatst. Al geef je in de tweede reactie aan dat de zoen als bedankje bedoeld was.

   Is dat echt zo? Of had je haar eigenlijk wel willen zoenen maar durfde je dat niet of vond je het te vroeg? Ik vraag me af of je wel echt verder wilt gaan met haar; nog een keer afspreken. (Hoeft natuurlijk niet.)

   Suggestie voor de volgende keer, als een vrouw vraagt waar die zoen vandaan kwam: een speelse plaag. Bijvoorbeeld: “van mijn lippen 😉 ”

   Zo’n speelse plaag is perfect als jullie ook hebben geflirt tijdens het afspraakje. Hopelijk was het niet alleen maar ‘heel gezellig’. Er mag wat (seksuele) spanning zijn.

   Verder is het op zich prima dat je het verzacht hebt door te zeggen dat het simpelweg een afsluiting van de avond was, of als bedankje. Zolang je haar maar voor een tweede afspraakje uitnodigt; blijf de Verovering voortzetten.

   Is het een rare vraag of ben jij een stomme koe? Geen van beide. Ze prikt even om te kijken hoe je reageert. Daarmee doet ze meer inzicht op zodat ze je beter kan inschatten over wat jij wil en gaat doen. Een slimme actie van haar lol!

   Onverstoorbaarheid is belangrijk als man…

   Advies: schrijf je in voor mijn E-cursus VrouwVeroveren.

   Veel succes en plezier de volgende keer!

 • Hoi Victor,

  Bedankt voor je reactie!
  Sorry voor de twee berichten. Zat niet op te letten, dacht dat de eerste mislukt was.
  Bleek dat de berichten eerst gescand worden.

  Dat je je afvraagt of dat ik echt verder met haal wil vind ik knap op gemaakt uit mijn bericht.
  Dat weet ik inderdaad ook nog niet zo goed. Ik vind haar ook vrij moeilijk te pijlen met hoever ik kan gaan. Misschien was dat ook de reden dat ik haar niet echt heb gezoend.
  Er komt zeker een vervolg date!

  Gr. Ron

 • Hallo,

  Het leek me leuk om een update te doen na mijn vorige berichtje, vooral omdat het ook zo goed bevallen was!

  Tussen het eerste en het tweede afspraakje heeft twee weken tussen gezeten, omdat we allebei een druk leven hebben kwam dat zo uit. Ik had haar drie datums gegeven met de “mededeling” (het was ook niet echt een vraag) om een van de drie vrij te houden. Ze wou graag weten wat we gingen doen waarop mijn antwoord was (op een speelse wijze) dat er maar een manier was om daar achter te komen. Ze gaf te kennen dat ze nieuwsgierig was en dat ze het leuk vond om mee te gaan.

  We hebben af en toe ge smst en soms zat er een dag of vier vijf tussen. Soms vroeg of was ze aan het vissen wat het was, maar daar heb ik iedere keer een draai aan gegeven of die vraag min of meer ontweken of een soort hint gegeven om de spanning wat op te bouwen.

  In onze eerdere gesprekken wist ik dat ze nog nooit met wintersport was geweest maar dat het haar wel gaaf leek om eens te doen, dus… Wij gaan naar Zoetermeer!! Toen ik haar, die dag, ophaalde vertelden ik dat we gingen skiën! Ik heb zelden iemand zo verbaast gezien!! Ze begon een beetje over dat ze dat nog nooit had gedaan en geen spullen had enzo. Maar van de eerste date, het schaatsen, wist ik welke maat schoenen ze had (en onthouden..) en het skipak bij/van mijn schoonzus opgehaald. (in het roze!) Ik had ingeschat dat ze dat wel zou passen.

  Daar aangekomen “toverden” ik de spullen uit de auto en ik kon merken dat ze best onder de indruk was.
  Tijdens het skiën hadden we het erg naar ons zin en merkten ik dat we steeds meer naar elkaar toe groeiden. Op de terug weg in de auto hebben we wat gepraat maar ook momenten dat we niet veel zeiden, wat ook niet hoefden/nodig was.

  Toen we bij haar aankwamen, wou ik haar zoenen. In eerste instantie draaiden ze (weer) heel iets haar gezicht weg, ik gaf haar een “rustige/rijke”kus op haar wang en trok me heel langzaam terug waarop zij haar hoofd bij draaiden, en ik weer (bijna in slow motion) haar probeerden te zoenen wat ze nu wel wou, en hoe!!

  Wat ik wel heb geleerd is dat je niet over alles moet lopen piekeren en bedenken hoe het je het zou moeten/kunnen aanpakken! En hier zit zeker een vervolg aan!

  1. En of het leuk is, een prachtige update Ron! 😀

   Je hebt krachtig de leiding genomen zonder te pushen. Haar in het ongewisse laten over wat jullie gingen doen (Wintersport), je voorbereidingen en zelfs haar schoenmaat nog weten… fantastisch! Alles in de puntjes geregeld, dat zegt een vrouw veel dat je dat kunt èn doet!

   En dat je initiatief hebt genomen om te zoenen en dat zij haar gezicht wegdraaide… je hebt gereageerd zoals ik adviseer in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen. Je vooral niet uit de weg laten slaan, relax blijven. Zo zie je, uiteindelijk loopt dat toch uit op heftig zoenen 😀

   Wat ik wel heb geleerd is dat je niet over alles moet lopen piekeren en bedenken hoe het je het zou moeten/kunnen aanpakken!

   Juist! Dat piekeren geeft spanning en zwaarte. Juist dat kan weerstand oproepen (bij jezelf en de vrouw). Liever relax, gericht op plezier, initiatiefrijk…

   Hopelijk duurt het nu niet weer twee weken voordat jullie elkaar zien. Hoe dan ook, veel plezier met Veroveren!

 • Hallo,

  Omdat ik zelf in de situatie verkeer(de) dat ik me afvroeg waarom mijn afspraakje (nog) niet van zich liet horen, hierbij mijn verhaal: afgelopen maandag hadden we een eerste ontmoeting en hebben over van alles en nog wat gesproken. Was leuk wat mij betreft en hij gaf bij het afscheid aan het ook leuk te hebben gevonden en stuurde me ’s avonds nog een berichtje om dit te bevestigen en aan te geven dat het wat hem betrof voor herhaling vatbaar was. Ik heb toen een bericht teruggestuurd om te laten weten dat ik het ook leuk heb gevonden en dat hij maar aan moest geven wanneer hij weer wilde afspreken.

  En dat is een unicum: ik heb nooit eerder ingestemd met een tweede ontmoeting!!! In de tussentijd hoorde ik niks meer van hem. Zelfs geen ‘gelukkig Nieuw Jaar’ berichtje kon ervan af gister! Ook vandaag nog niks gehoord en heb hem dus maar een e-mail (we hebben elkaar via een relatiesite leren kennen en e-mail was ons eerste communicatiemiddel) gestuurd met de mededeling dat ik niet begrijp waarom hij ineens niet meer van zich laat horen en dat ik hem veel succes en geluk wens verder.

  Twee dagen geen communicatie, prima, maar meer dan dat is wat mij betreft een teken dat ik niet erg hoog op de prioriteitenlijst sta!

  Dus: mannen, als je iemand echt heel leuk vind, doe dan gewoon wat je hart je in geeft en speel niet te veel een spelletje.

  —–

  Na het schrijven van bovenstaande, kreeg ik op 1 januari alsnog een bericht van hem. Mijn ‘afscheidsmail’ was kennelijk in zijn spambox terecht gekomen en hij wenste me in zijn e-mail een gelukkig Nieuw jaar en stelde voor binnenkort weer af te spreken. Tja, beetje te laat voor mij. Bovendien was hij de plaats waar ik woonde vergeten en schreef iets als “hoe was Oud & Nieuw in ….” (met dus een verkeerde woonplaats). Dat is dus een extra reden geweest om het contact maar te beëindigen, want als je zoiets ‘basaals’ al niet onthoudt, nou, dan heb je wat mij betreft niet erg veel oprechte interesse in iemand. Al met al wel jammer, want voor de rest was het een aardige jongen!

  1. Jammer dat het zo gelopen is. En ik denk dat je gelijk hebt, hij komt niet echt heel geïnteresseerd over.

   Gelukkig is er een overvloed aan andere leuke mannen. Goed dat je er een punt achter zet en verder gaat.

   De beste wensen voor 2016! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *