Eerste date bioscoopAls eerste date naar de bioscoop? Altijd handig op een paar praktische dating tips te ontvangen zodat de date beter verloopt.

De meeste vrijgezelle mannen en vrouwen hebben het liefst een bioscoopdate als eerste afspraakje. Op zich begrijpelijk, je hoeft niet te praten, jullie worden vanzelf door de film geëntertaind. En na de film heb je in ieder geval iets om over te praten.

Toch is het niet allemaal koek en ei…

Stel jezelf eens de vraag: is de bioscoop wel de ideale plek om te daten?

Zie daarna de video hieronder… Gebruik de datingtips…

In de video hierboven heb je een belangrijk tip gekregen. Ik hoop dat je het ter harte neemt.

Mocht je toch besluiten om als eerste date naar de bioscoop te gaan… Of als tweede of derde date, geef ik je een paar extra tips:

Bioscoopdate tip 1. Goedkoper maar net zo comfortabel naar de film

Als het even kan, plan de eerste date op een moment dat de films een stuk voordeliger zijn. De bioscoop heeft dagen en dagdelen dat de zalen niet of nauwelijks vol zitten. Zij proberen het bioscoopbezoek aantrekkelijker te maken door in prijs te zakken.

Bijvoorbeeld op de middag, een maandag of dinsdag kunnen een stuk goedkoper zijn. Met als voordeel voor jullie dat de bioscoopzaal minder vol is. Zo hebben jullie iets meer privacy…

Bioscoopdate tip 2. Schep ruimte voor een drankje achteraf

Wanneer je een bioscoopdate voorstelt, koppel het dan meteen aan een drankje achteraf. Dus niet: “Laten we naar de bios gaan, er draaien leuke films!” maar: “Laten we naar de bios gaan en daarna een drankje doen. Er draaien nu leuke films!”. Sla twee vliegen in een klap!

Zo schep je voldoende ruimte om (na) te praten. En je voorkomt dat na de film het gevoel ontstaan ‘wat nu?’.

Bioscoopdate tip 3. Kies een film die jullie beide leuk vinden!

Als je weet wat voor filmgenre de ander leuk vindt, kun je gemakkelijker een leuke film voorstellen. Kies echter geen bioscoopfilm uit die je zelf niet leuk vindt. Blijf authentiek.

Helaas blijkt dat mannen simpelweg naar de cinema willen met een date en het hen niets kan schelen welke film. Zij passen het Schaarste-concept toe, zoals ik uitleg in de versiercursus voor mannen.

Datingsite Relatieplanet?

Hier nog eens de de exacte cijfers van het Relatieplanet-onderzoek: 92% van de vrijgezelle vrouwen en 71% van de single mannen wil het liefst de eerste date in de bioscoop.

Relatieplanet is waarschijnlijk de grootste datingsite van Nederland. Wil je online daten dan raad ik je Relatieplanet van harte aan. Klik hier, je komt gratis in contact met andere singles.

Let wel op, er kleven ook nadelen aan online dating. Een datingsite is een prima optie als je daar rekening mee houdt.

En voor de mannen, hier vind je mijn gratis versiercursus online. Klik hier!

Vragen over en ervaringen met bioscoopdates?

Wat zijn jouw vragen en ervaringen met de eerste date naar de film? Scroll naar beneden en plaats je reactie!

Gerelateerd:

 • 10 Gevaarlijke dont’s voor de eerste date (6)
  Eerste date? Natuurlijk wil je handige tips voor het eerste afspraakje. Maar het is óók belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen tijdens het daten. Toch? Mooi, want te vaak ontvang ik nog e-mail van mannen die al […]
 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • 4 Onuitputtelijke bronnen van gespreksstof (16)
  Zit je verlegen om gespreksstof? Weet je niet wat te zeggen en vraag je je af waar Victor Verlon over praat? Als je eens wist... Dus vandaag geef ik 4 onuitputtelijke bronnen van gespreksstof. Ik kan over vrijwel alles, […]
 • Dating tips voor mannen (gratis) (10)
  Dating tips voor mannen... Wil jij deze ook ontvangen, gratis? Dat komt dan erg goed uit, want vandaan lanceer ik met trots: Do's en don'ts van het daten Hier kun je je meteen inschrijven voor de vele […]
Als Eerste Date naar de Bioscoop?
Trefwoorden:     

9 reacties op “Als Eerste Date naar de Bioscoop?

 • Ik zou nooit als eerste date naar de bioscoop gaan.
  Je kan simpelweg niet met elkaar kletsen, je kunt elkaar niet beter leren kennen zo, en daarnaast ga je alleen maar veel te veel nadenken over wat je na de film moet gaan zeggen.

  Ik ga (bijna) altijd op de eerste date een drankje doen. Gewoon op het terras, of in een kroeg/bar. Tegenover elkaar zitten en elkaar simpelweg beter leren kennen, en vooral proberen te flirten/teasen.

  Wie weet kunnen jullie me helpen met het volgende:

  Ik heb binnenkort een date staan met iemand die ik in de discotheek ontmoet heb. Ik heb haar apart genomen door te vragen of ze wilde helpen met drankjes halen. Eenmaal bij de bar haar nummer gevraagd, gezegd dat ze me een leuke meid leek en dat we een keer wat moeten gaan drinken. De dag erop gewhatsappt en ze heeft aangegeven dat ze wel een afspraakje wilt.
  Namelijk, kerstinkopen doen! Ik heb haar gevraagd of ze me wilde helpen met cadeautjes kopen voor kerst. En daarna gaan we een drankje doen. ‘Is goed!:)’ Zei ze toen.
  Wat denken jullie, goed afspraakje?:)

  Ik heb nog geen datum geregeld, ik laat nu een dag niks van me weten en morgen zal ik een datum regelen. Maar ik heb vaak altijd het gezeik dat het lastig is om een datum af te spreken. Stel, ik stel voor om het op zaterdagmiddag te doen. Maar ze kan dan niet.. moet ik dan hard to get spelen als ze een andere datum voorstelt? Of stel dat ze überhaupt geen alternatief voorstelt. Kom ik dan niet wanhopig over als ik daarna steeds weer alternatieven voorstel? Altijd lastig hoe ik hiermee om moet gaan.

  1. @ Patrick,

   Een drankje doen, dat is vaak beter dan de bioscoopdate, precies!

   En op zich een leuk idee, samen Kerstinkopen doen als afspraakje.

   Maar ik heb vaak altijd het gezeik dat het lastig is om een datum af te spreken.

   Als het regelen van afspraakjes met (verschillende) vrouwen teveel gedoe oplevert, dan gaat er eerder iets fout.

   Drie veelvoorkomende oorzaken:

   1. Te weinig aantrekkingskracht (nog niet of het is al vervlogen)
   2. De vrouw staat eigenlijk niet open voor het daten (je trekt bijvoorbeeld vrouwen aan die een ander levensvlak prioriteit geven)
   3. Jullie zijn geen goede match

   Stel, ik stel voor om het op zaterdagmiddag te doen. Maar ze kan dan niet.. moet ik dan hard to get spelen als ze een andere datum voorstelt?

   Stel dat je vaak afspraakjes hebt met verschillende vrouwen, hoe zou je deze vraag beantwoorden? (Overvloed-concept.)

   Wanneer een vrouw moeilijk doet, hoef jij niet ook moeilijk te doen. Trek je eigen lijn, laat je niet afleiden.

   En uiteraard, de vrouw mag ook haar best doen. Veroveren doe je met zijn twee. Aan de andere kant, ook zij heeft haar leven en agenda.

   Afsluitend vier extra datingtips:

   #1. stel meteen twee data voor.
   #2. Date het liefst door de weeks en niet in het weekend
   #3. regel dates met meerdere dames. Je kunt het, dus doe het vaker. Ervaar de overvloed…
   #4. Neem mijn uitgebreide programma over dating door: http://www.eerstedate.com/

   Veel plezier 😀

 • Ik ben altijd van het systeem: initiatief nemen moet van beide kanten komen. Stel zelf een datum voor, indien ze niet kan ( wat altijd kan om practische redenen), stel een andere datum voor. Indien ze nog niet kan, laat gewoon het intiatief dan haar over. Ofwel moet zij met een concrete datum afkomen ofwel moet ze jou contacteren wanneer het haar past. Maar ga zeker niet pushen of teveel achter haar aanzitten. Hard to get ben ik nooit een voorstander van geweest. Eerlijkheid en vrijblijvendheid des te meer.
  Have fun!

  1. @ Danny

   Een prima systeem!

   Toch is het soms goed om tijdelijk van je systeem af te stappen, als experiment. Maak er een avontuur van en je doet ervaringen op die je nog nooit hebt meegemaakt… 😀

 • Dag Victor,

  Immer actueel onderwerp! Op basis van mijn ervaringen (voornamelijk via RP inderdaad, RP’tjes zogezegd 😀 ) kan ik je advies alleen maar onderschrijven. Knus café, zo laag drempelig mogelijk inderdaad. M.i. in 1e instantie niet te lang. Daar zou ik het volgende nog aan toe willen voegen:

  een kleinschalige activiteit (iets actiefs dus, bios is passief…), zodat je een gezamenlijke ervaring deelt. Zoiets als een korte stadswandeling, etc. Vooral niet te lang, misschien heeft iemand nog suggesties? Een 1e ontmoeting draait toch vooral om uit te vinden over een zintuigelijke ‘click’ is. En laten we wel wezen; worden er nu echt vonken gesmeed door uren met elkaar te zitten praten? (Ok het kan…maar als uitgangspunt?) Flirten is toch voor een belangrijk deel non-verbaal en door iets te ondernemen kun je gelijk wat ervaringen uitwisselen.

  Enige gedachten hierover?

  p.s.
  Tried & tested (nee ik heb er geen aandelen in, helaas): de Skylounge bij A’dam C.S. Briljante locatie met fantastisch uitzicht. In de middag niet druk. Als jullie nog tips voor een leuke ‘locatie’ hebben: kom maar op!

  1. @ Percival,

   Zeker bij online dating is het verstandig om niet op de date-tour te gaan, juist!

   Nog een paar suggesties als date:

   • samen hondje uitlaten
   • potje squashen (als jullie beide squashen)
   • potje poolen (ook als je er niets van bakt)
   • thermoskan thee op een bankje in een park of op een plein

   Een 1e ontmoeting draait toch vooral om uit te vinden over een zintuigelijke ‘click’ is.

   Ja en nee. Tijdens de eerste ontmoeting kan dat al gebeuren. En tijdens het eerste afspraakje ontdek je nog verder of het kan klikken. Toch is het ook goed om simpelweg een goede tijd te hebben.

   Te veel mannen focussen hun energie op punten scoren en proberen iets te bereiken. Weg vrijblijvendheid.

   Je kunt die klik ook krijgen wanneer je niet aan het daten bent. De toevallige ontmoeting op straat, met de dame bij de bioscoop-kassa, wanneer je de vrouw helpt met inparkeren, etc.

   Overvloed…

   Na de verbouwing ken ik Amsterdam CS niet meer zo goed. In het verleden heb ik daar leuke vrouwen Veroverd. Volgens mij lopen daar nog steeds duizenden interessante en mooie vrouwen rond, toch? :-p

   Die Skylounge daar ga ik eens een keer bezoeken! 😀

   Bedankt voor je zeer waardevolle reactie!

 • Hi Victor,

  Yep, je kunt elkaar wel aantrekkelijk vinden maar het maakt nog wel even uit of je sparkling conversation hebt, of niet. Moet zeggen dat de leukste afspraakjes vaak die zijn waarbij je denkt ‘ik ga gewoon een leuke tijd hebben & whatever, zo niet, ga ik gewoon weg’.

  Overigens: ook mijn share van ‘crash & burn’ (lachen toch) gehad. Maar daar zit wel een opvallend patroon in. Het loopt niet met vrouwen die 30+ zijn én academisch zijn opgeleid. Mijn verklaring is dat deze doelgroep te zeer een man zoekt die hun een riant bestaan kan bieden met het oog op een gezin etc, waarbij ze niet veel hoeven te werken. Op zichzelf is deze groep absoluut niet mijn doelgroep (verkies juist jonger) dus geen (enkel punt, maar het is zo frappant dat ik nieuwsgierig ben in hoeverre andere mannen dit ervaren.

  Voor de rest geen klachten. 🙂 Terug naar je reactie. Man, sta daar toch van te kijken: zulke ‘veroveringen’ op het CS. Te meer daar ik daar toch frequent langskom. 😉 Ik heb je boek over aanspreken gelezen. Zou echter niet 1-2-3 weten hoe je dat daar goed in de praktijk kan brengen. Niet zozeer wat te zeggen, maar welke vrouw je aanspreekt. Waar kijk je naar/waar let je op? Vrouw die alleen staat te wachten en waarmee je al oogcontact hebt, zoiets? Ben ervan overtuigd dat dit te leren is en dat wij (mannen) veel van dit soort kansen in het dagelijks leven laten liggen.

  Ciao, Percival

  1. @ Percival,

   Moet zeggen dat de leukste afspraakjes vaak die zijn waarbij je denkt ‘ik ga gewoon een leuke tijd hebben & whatever, zo niet, ga ik gewoon weg’.

   Mee eens! Veel relaxter, waardoor er vaak juist meer mogelijkheden zijn. En zo niet, dan is het simpelweg een leuke tijd.

   En welke vrouw aanspreken op het Centraal Station? Vrouwen die je aandacht trekken. Door goed observeren vallen sommige vrouwen je op, meer dan anderen.

   De vrouw hoeft niet per se stil te staan, ook als ze lopen kun je ze aanspreken. Doe het maar, en ontdek.

   Maak van je leven een groot avontuur! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *