Contact onderhoudenContact onderhouden is een belangrijk tijdens het vrouwen versieren. Maar hoe houd je dat contact warm? Hoe zorg je ervoor dat er een (vervolg) afspraakje komt?

Een man die deze vragen stelt is waarschijnlijk beter op weg dan de man die niet zijn best doet om het contact te onderhouden. Hard to get spelen, het proberen cool te spelen, resulteert vaak in geen vervolg…

Bekijk nu de video over het belang van contact onderhouden voor meer aantrekkingskracht.

 

Zie ook dit artikel over het regelen van een tweede afspraakje: wanneer uitnodigen?.

Lukt het jou om het contact goed te onderhouden?

Laat het me weten door je reactie hieronder te plaatsen. Mag anoniem, hoeft niet.

Gerelateerd:

 • Als Eerste Date naar de Bioscoop? (9)
  Als eerste date naar de bioscoop? Altijd handig op een paar praktische dating tips te ontvangen zodat de date beter verloopt. De meeste vrijgezelle mannen en vrouwen hebben het liefst een bioscoopdate als eerste afspraakje. […]
 • Humeur – Ze heeft een slecht humeur, wat nu? (0)
  Ze heeft een slecht humeur, dat is wel het laatste waar je op staat te wachten tijdens het afspraakje. Maar het begon zo goed. Je hebt haar vol enthousiasme aangesproken, ze zag er aantrekkelijk en beeldschoon uit. Je was […]
 • Dating tips voor mannen (gratis) (10)
  Dating tips voor mannen... Wil jij deze ook ontvangen, gratis? Dat komt dan erg goed uit, want vandaan lanceer ik met trots: Do's en don'ts van het daten Hier kun je je meteen inschrijven voor de vele […]
 • Een date regelen? Hoe doe jij dat? (83)
  Een date regelen... Sommige van mijn cursisten zullen zich hopelijk afvragen waarom ik het woord ‘date’ gebruik in plaats van het 'afspraakje regelen'. Maar daar wil ik het vandaag even niet over hebben... Ik wil namelijk […]
Het contact onderhouden en warm houden met vrouwen
Trefwoorden:

33 reacties op “Het contact onderhouden en warm houden met vrouwen

 • Beste Victor,

  Ik heb gisteren een date gehad, was helemaal top en hebben ook gezoend. Nu appte ze me dat ze het leuk vond. Hier heb ik pas vanmorgen op gereageerd. Ze appt echter wel vaker via Whatsapp. Dat Whatsapp is verschrikkelijk als om het spanning hoog houden gaat. Het is veel te laagdrempelig. Ik heb dus gezegd dat ik ben werken en haar een fijne avond toe wens. Zo probeer ik het chatten kort te houden. Wat ik zeg komt grappig en met een dubbele betekenis over.

  Mijn vraag is nu wanneer moet ik haar voor een tweede date vragen? Pas zondag of maandag? Wil niet te hard van stapel lopen. Merk wel dat zij op zoek is naar bevestiging. Ik schreef namelijk dat we elkaar misschien nog eens zouden zien. Waarop zij schreef ‘misschien?’. Het lastig om dat kacheltje voortdurend warm te houden.

  HULP IS WELKOM! 🙂

  1. @ Sander,

   Klinkt leuk en goed! Probeer echter niet te veel spanning op te bouwen. Het kan als het ware ploffen als je overdrijft. Jullie hebben gezoend en ze geeft aan dat ze het afspraakje leuk vond. En ze vroeg door op ‘misschien’. Ze wil wel, zo maak ik op uit je reactie.

   Plan een volgend afspraakje en tease haar tijdens het zoenen; non-verbaal 😀

   Trouwens, mijn E-cursus VrouwVeroveren is een aanrader!

   http://www.VrouwVeroveren.com/

 • Bij deze heb ik een vraag:
  Vandaag een afspraakje gehad met een vrouw. Tijdje geleden ontmoet en via facebook uitgevraagd. Waarop ze dus positief reageerde. Vanmiddag geluncht en een kleine twee uur samen doorgebracht. Prima zou je zeggen, maar ik kan achteraf niet beoordelen of zij het echt leuk vond. Mijn gevoel, of instinct zegt nee…maar mijn ego zegt ´kom, ze is misschien verlegen en geeft haarzelf niet zo maar´.
  Wat viel me op:
  Ze was minder spontaan dan bij de eerste ontmoeting (verlegen?).
  Er was over en weer wel humor, maar niet overdreven…ze leek niet in een flow.
  Ik heb haar veel aan het woord gelaten, een enkele keer heeft ze een (kritische) vraag naar mij gesteld.
  De gesprekken zijn nooit stilgevallen.
  Zij heeft een drankje op, ik drie. De laatste twee rondes dronk ze niet.
  Ik betrapte aan het einde een gaap bij haar… ik ben wel degene geweest die de afspraak beeindigd heeft.
  Ze heeft niet gezinspeeld op een nieuwe afspraak, wel dat we elkaar wellicht weer zouden zien bij evenement xxx, zeer binnenkort.
  Bij het afscheid nemen heb ik haar op de wangen gezoend, leuke glimlach van haar bij het weglopen.
  Wel nu, zelf heb ik het idee dat er geen bijzondere klik was. Maar ik kan mezelf vergissen natuurlijk.
  Wat te doen in zo´n situatie?

  1. @ Harry,

   Was ze die dag moe? Misschien had ze haar dag niet of was ze inderdaad verlegen.

   Wel nu, zelf heb ik het idee dat er geen bijzondere klik was.

   Als je dat idee hebt, dan was de klik er vrijwel zeker niet. De belangrijkste conclusie.

   Heb je ondertussen andere vrouwen ontmoet? Je krijgt een ander perspectief op dit soort afspraakjes waarbij je je afvraagt of het wel leuk was, als je geregeld afspraakjes hebt…

   Algemeen advies: zorg dat de afspraakjes iets spannender met je worden; meer flirten, meer speels plagen en meer voorstellen doen. Neem meer ‘risico’ zodat de vrouw verleid wordt om te reageren, kleur te bekennen.

 • Hoi Victor,

  Even een kort vraagje. Vanavond tweede date gehad met een meid. Vorige week eerste date gehad en uiteindelijk ook samen in bed belandt, top date dus. Vanavond hebben we elkaar wat beter leren kennen en wat leuke dingen gedaan. Kreeg nadat we afscheid hadden genomen een Whatsappje dat ze het leuk vond en me fijne nachtrust wenste. Moet ik daar nu meteen op reageren of is het verstandig om dat pas de volgende dag te doen? Na de eerste date begrijp ik dat dat je niet meteen moet reageren omdat je niet wanhopig over wilt komen. Maar hoe zit het in deze situatie? Zie haar pas sowieso na nieuwjaar weer. Mijn gevoel zegt meteen reageren maar mijn verstand geeft aan je dit juist niet moet doen (laat haar over jou piekeren). Wat zeg jij Victor? Alvast bedankt.

  1. @ Tomtom,

   In dit geval, je mag daar nu op reageren. Laat het echter geen saai Whatsapp-berichtje zijn als het even kan…

   Je hebt meer mogelijkheden om haar meer aan je te laten denken, dan later reageren. Gebruik je creativiteit en speel in op haar verwachtingen. Veel plezier 😀

 • Hallo Victor

  Ik heb afgelopen zaterdag tijdens het uitgaan een leuke meid ontmoet. Ik hoefde er niks voor te doen. Een vriendin van haar kwam naar me toe om te zeggen dat ze me een leuke jongen vond maar me niet aan durfde te spreken.
  Het groepje verdween even later maar kwam een aantal keer opnieuw bij ons in de buurt staan. Op een gegeven moment liep het meisje dat mij leuk scheen te vinden vlak voor me met haar rug naar me toe en greep naar mijn handen. Ze pakte ze losjes vast en kneep er steeds in. Vanaf dat moment was ze niet meer bij me weg te slaan. De hele avond stond ze en danste ze tegen me aan en keek vaak om met een brede glimlach. Ze begon aan mijn broek te zitten, aan mijn buik en plaatste mijn handen op haar buik. Bam ik was helemaal weg van haar. Uiteindelijk wilde ze zoenen maar ik heb dat afgehouden omdat ik er niet zo van hou om in grote openbare ruimtes waar veel mensen bij zijn te gaan zoenen. Ik hou dat liever intiem. Ik heb haar nummer gevraagd en ze pakte haar telefoon en wilde dat ik het zelf typte. Ze belde mij erna zodat ik haar nummer ook had. Einde verhaal voor die avond.

  Ongeveer 24 uur later heb ik haar mee uitgevraagd. En ze zei dat lijkt me heel leuk. Plaats afgesproken, dag afgesproken. Maar dan komt het ze had op haar rooster gekeken en ze wil/kon pas volgende week woensdag afspreken. In mijn enthousiasme zei ik ja is goed maar ik dacht meteen: hoe kan ik het tot aan die 1e date interessant houden? Dus ik stuurde de afgelopen 2 dagen o.a. Veel plezier met oud en nieuw (ze had een groot feest ergens). En zelf vroeg ze 2x van wat ben je aan het doen? En wat ga je morgen doen?

  Maar dat is 2 dagen terug. Haar leven gaat ondertussen door en de mijne ook Dus ik hoop dat je me kan helpen want ik vind het echt een leuke meid maar ik zie mezelf niet nog een week onderwerpen aansnijden via de telefoon die het interessant houden. Had veel liever gezien dat we maximaal 3 a 4 dagen later hadden afgesproken.

  Groetjes Jamie

  1. @Jamie,

   Wow, dat klinkt leuk zoals dat eerste contact is verlopen. Ze zag je die avond al meteen zitten!

   Let wel, aantrekkingskracht kan snel vervliegen, zeker bij jonge vrouwen.

   In mijn enthousiasme zei ik ja is goed maar ik dacht meteen: hoe kan ik het tot aan die 1e date interessant houden?

   Als je de vraag op deze manier stelt dan maak je je al gauw te druk.

   Veroveren doe je met zijn twee. Dus als je zo’n soort vraag wilt stellen, laat het de vraag zijn hoe JULLIE het samen interessant houden.

   Dus ik hoop dat je me kan helpen want ik vind het echt een leuke meid maar ik zie mezelf niet nog een week onderwerpen aansnijden via de telefoon die het interessant houden.

   Dat is niet zo moeilijk. Wat doe je zoals in het dagelijks leven? Geef af en toe aan wat je gedachten/ervaringen zijn, in het kort. Het mag half geformuleerd zijn; Cliffhangers. (Zoals ik bespreek in mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

   Wanneer ze een vraag stelt, beantwoord deze dan vaag of onvolledig zo af en toe. En stel de vraag (of variant op de vraag, of een vervolg-vraag) terug. En je hoeft niet altijd meteen te reageren, doe het rustig aan.

   Onderhoud je contact op Whatsapp? Stuur af en toe een mooie foto. Liefst wanneer je in een interessante omgeving bent of wanneer je met iets bezig bent. Ze is vermoedelijk verknocht op je uiterlijk, dus je mag ook af en toe een foto van jezelf maken 🙂

   Snel advies: ongeacht haar uiterlijk, al vind ze jou leuk, denk niet meteen dat ze de perfecte vrouw voor jou is. Blijf onderzoeken of en in hoeverre je haar leuk vindt. Leer haar eerst kennen!

   Wil je meer stevige adviezen? Schrijf je even in voor mijn gratis E-cursus:

   http://www.VrouwVeroveren.com/

   Veel plezier! 2014 kan een prachtig jaar voor jou worden…

 • Hallo Victor

  Bedankt voor je antwoord! We zijn inmiddels een paar dagen verder maar ze heeft niet meer het initiatief genomen tot een gesprek. Ik wel 2x maar ik vind het wel teleurstellend dat ze uit zichzelf niks meer laat horen en daardoor ben ik zelf ook steeds minder gemotiveerd om weer te openen tegen haar. De date is dus aankomende woensdag maar of het door gaat?

  Inmiddels gisteren 2 andere dames ontmoet bij het uitgaan die zelf een gesprek met mij starten. Eentje vroeg heb je het een beetje naar je zin en de ander begon hardop haar gedachten te vertellen waarna we beiden lachten en in een kort maar leuk en flirterig gesprek belanden.

  Jij ook nog de beste wensen! Ik begin het leef in overvloed principe steeds meer te voelen 😉

  Groetjes Jamie

  1. @ Jamie,

   Ze doet dus weinig om het contact warm te houden via de telefoon. Maar… wie weet komt ze wel opdagen voor het afspraakje en kan het toch nog leuk worden.

   Houd er rekening mee dat zij het erg spannend/moeilijk kan vinden om contact te onderhouden. Of misschien speelt er iets anders waar jij niets van weet. Of ze houdt simpelweg niet van sms-en en dergelijke.

   Mocht ze niet komen opdagen, dan weet je meteen dat je haar verder geen aandacht hoeft te schenken. Filteren…

   Geniet van de overvloed 😀

 • Hoi Victor

  Nou zoals verwacht ging de date niet door want ze scheen het echt heel druk te hebben. Toch gaf ze weer gemixte signalen want ze zei wel dat ze volgende week weer naar de tent ging waar we elkaar ontmoet hadden en sloot af met kom je ook. Kus
  Dus ik antwoordde dat ik er dan wellicht ook was maar het nog niet zeker wist. Zegt ze: Zou wel gezellig zijn als je ook kwam. En vervolgens vraagt ze of ik dit weekend ook nog uit ga en ze zegt meteen ook waar zij heen gaat en vraagt of ik dan ook ‘gezellig’ kom.

  Ik snap haar dus echt niet meer. Het initiatief tot een gesprek of tot een concrete afspraak neemt ze niet maar vervolgens nodigt ze me wel weer uit voor zowel dit weekend als volgend weekend en wil ze me blijkbaar toch weer zien. Voel me een beetje aan het lijntje gehouden en omdat ik haar behoorlijk zie zitten laat ik het nog toe ook.

  Wat zou jij adviseren?

  1. @ Jamie,

   Dus ze nodigt je min of meer uit om elkaar weer te zien tijdens het uitgaan. Maar… echt afspreken doet ze niet.

   … en wil ze me blijkbaar toch weer zien.

   Wat wil jij? Als jij weet wat je wilt hoef je haar niet per se helemaal te begrijpen. En mits je doet wat jij wilt, word je niet aan het lijntje gehouden!

   Advies: ontmoet meer vrouwen, put uit de bron van overvloed. En wie weet loop je haar nog tegen het lijf tijdens het uitgaan. Of niet.

   Jij hebt je best gedaan om een afspraakje te regelen, zij mag meer haar best doen. Jij mag er zijn, toch?

   Ik begrijp dat mijn professionele advies misschien wat zwaar valt. Alleen het is wel het advies dat naar een beter liefdesleven leidt…

   Succes!

 • Hey Victor,

  Wat je hier allemaal voor advies geeft is echt top!

  Ik ontmoet veel vrouwen, en contact maken is (nu) het makkelijkste wat er is; gewoon hoi zeggen. Daar is de druk vanaf.
  Wanneer de afstand wat groter is, zit er vaak wat meer tijd tussen de dates. Een originele manier van appen, dmv foto’s e.d. afwisselend met een belletje is dan essentieel om t contact warm en spannend te houden tot de date. Daar had ik eerst nog wel moeite mee; nu niet meer.
  En ik ben er achter gekomen dat er veel vrouwen zijn die mannen graag aan t lijntje houden. Het zijn (net) poezen, willen aandacht wanneer het hun uitkomt. Ik hoor zoveel dezelfde smoesjes! ‘Ik heb een stalker en kan daarom even niet afspreken’ ben ik een aantal keer tegen gekomen ‘ik heb het druk’ is een veel gebruikte, zie ik ook hier langskomen. Of ze spreken af en laten vervolgens niks meer horen en komen ook niet opdagen.
  Als je één dame tegelijk date, dan loop je snel als een hondje achter iemand aan en wordt je gewoon als trekpop gebruikt. En de meiden die wel echt geïnteresseerd zijn lopen weg, omdat je ze zo op de huid zit. Maar wanneer je er meerdere tegelijk date; in overvloed zoals jij zegt, dan laat je je echt niet als speelbal gebruiken. In het begin twijfelde ik aan dat ‘overvloed principe’ van je, maar potverdorrie.. het werkt serieus. En omdat je niet zo aan ’t jagen bent op één meid, neem je de tijd om ze te leren kennen en gaat het ‘eb en vloed’ vanzelf. En gevolg is dat ik alleen meiden overhoud die serieus interesse hebben in mij.

  Ik ben er nog niet helemaal, maar je helpt me verdomd goed op weg. Bedankt man!

  MVG.
  Joy

 • Hoi Victor,

  Even een kort vraagje. Ik heb laatst een date gehad met een leuke meid, we hebben een leuke avond gehad. Dezelfde avond op de whatsapp gezegd dat ik het een leuke avond vond en dat was wederzijds zei ze. Dagen erna zelfde whatsapp contact gehad als voor de date. Toen vroeg ik of weer blijven appen of binnenkort weer eens kunnen afspreken antwoorde ze het volgende: Het moet eerst nog “bezinken” bij haar. Wat denk jij hierover?

  Mvg, Pieter

  1. Bedankt voor je reactie Pieter!

   Je hebt dus enkele dagen geen contact gehad met haar? En vervolgens stuur je een Whatsapp-bericht met de vraag of ze wil blijven app-en of binnenkort kan afspreken.

   Klopt?

   Zorg dat je iets meer contact onderhoud na een afspraakje. Dagen lang geen bericht of wat dan ook… smeed het ijzer wanneer het heet is!

   En doe je best om meer te flirten tijdens het whatsappen. Het klinkt alsof je een ‘kaal’ bericht hebt gestuurd, gericht op feiten en niet op prettige gevoelens. Gebruik het Associatie-principe in jouw voordeel!

   Wat nu? Stel donderdag voor om vrijdag, wanneer het nog net lekker weer is, om naar een strandtentje te gaan. (Of iets wat aan het water ligt.) Geef aan dat zwemmen niet de bedoeling is, want als zij nog aan het ‘bezinken’ is… 😉

   Begrijp je wat ik bedoel, de kwinkslag?

 • Bedankt voor je reactie Victor!

  Wij hebben wel elke dag contact via de app. Ik vroeg het meer in de zin van of ze binnenkort weer zin had om af te spreken, waarop zij aangaf dat het allemaal erg snel ging en dat het eerst even moest “bezinken”.

  Een goede tip, het associatie-principe. Alleen via de app vind ik dat lastig omdat je minder emoties etc kunt uitwisselen, in het echt werkt dat beter lijkt mij of niet?

  Ik heb als ik het goed heb onthouden in een van jouw artikelen, dat je ook moet geven dat je het gezellig hebt gevonden maar liever eerst vrienden wilt blijven (hoe tegenstrijdig dit ook klinkt voor mijzelf). Door dit te zeggen gaat zij erover nadenken en door te malen, raakt ze de kluts kwijt en wordt zij juist verliefd, klopt dat? Hoe zou je dit het beste kunnen aangeven, met een kwinkslag erin?

  1. Graag gedaan Pieter!

   Een goede tip, het associatie-principe. Alleen via de app vind ik dat lastig omdat je minder emoties etc kunt uitwisselen, in het echt werkt dat beter lijkt mij of niet?

   Nee hoor, de manier waarop is slechts anders, al komt het op hetzelfde neer: positieve associaties laten ontstaan.

   Hoe dan ook is het natuurlijk beter om een ontmoeting/afspraakje te hebben, beter dan beperkt contact via Whatsapp of iets dergelijks.

   Ik heb als ik het goed heb onthouden in een van jouw artikelen, dat je ook moet geven dat je het gezellig hebt gevonden maar liever eerst vrienden wilt blijven (hoe tegenstrijdig dit ook klinkt voor mijzelf). Door dit te zeggen gaat zij erover nadenken en door te malen, raakt ze de kluts kwijt en wordt zij juist verliefd, klopt dat?

   Nee, dat adviseer ik absoluut niet. Vermoedelijk was dat geen artikel van mij 😉

   Door het Overvloed-concept toe te passen hoef je dat soort onhandige spelletjes niet te spelen.

   Heb je haar nog uitgenodigd? Is er vooruitgang? Of blijft het bij heen en weer Whatsappen en blijft ze vaag, en de boot afhouden? Sowieso ondertussen andere vrouwen ontmoeten; overvloed (trekt overvloed aan).

 • Hallo Victor,
  Ik heb een vraag die uit onzekerheid komt, die vele mannen wel zullen hebben.
  Ik ben 21 en heb contact met een collega (bijbaantje). Het contact is heel speels begonnen met veel grappen en eerlijk gezegd van mijn kant zonder bijbedoelingen om te gaan daten, omdat ik het idee had dat het vriendschappelijk was. Uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en aangestuurd op een date. Die hebben we al twee gehad. Sinds de eerste date is het whatsapp contact veel minder geworden en komt het vaak vanuit mijn richting.
  Hierbij heb ik mijn eerste vraag, ik app het liefst helemaal niet en zie haar het liefst in het echt (duh). Maar hoeveel kan ik uit whatsapp contact halen? Kan ik conclusies trekken uit het feit dat ze een stuk minder reageert?

  Ik ben drie weken op vakantie geweest. Contact in het begin was goed, ze was zelf ook op vakantie en stuurde me dagelijks lange berichten. Toen zij weer thuis was en ik nog steeds weg was, reageerde ze amper en 1x zelfs niet op mijn verhalen.

  Nu ben ik weer in nederland, heb ook weer met haar gewerkt en haar leuk gesproken. Heb op whatsapp aangestuurd op een derde date voor dit weekend. Ze had geen tijd in het weekend, dus heb ik letterlijk gevraagd, of ze wel zin had om een andere keer af te spreken omdat ik er een slecht gevoel over had. Ze heeft gereageerd dat ze dat zeker wilde. Ze zegt aankomende week wel tijd te hebben maar dat moesten we maar even kijken.

  Haar letterlijke woorden zijn dus positief, dus wat dat betreft zou ik me geen zorgen moeten maken. Maar de gesprekken lopen niet zo denderend als in het begin. Dus daar wordt ik gelijk onzeker van. Plus het feit dat ze zelfs op een heel verhaal van mijn kant totaal niet reageerde.

  Is het verstandig dagelijks een gesprek op whatsapp gaande te houden waarin ik zoveel mogelijk inspeel op dingen die ze gezegd heeft. Of moet ik dit weekend een datum gaan afspreken om te daten, en zo min mogelijk verder te appen, tenzij het van haar kant komt.

  p.s. ik schrijf veel van me af, dus mochten mijn vragen niet duidelijk genoeg zijn, hoor ik toch graag alles wat je denkt over deze situatie.

  Bedankt.

  1. Hoi Kees, leuk dat je reageert.

   Inderdaad, onzekerheid komt ook voor bij veel mannen. Jouw onzekerheid beïnvloed de vrouw (die ook onzeker kan zijn) op zo’n manier dat ze moeilijk doet tijdens het Veroveren. Zie daarom ook mijn artikelen over het vergroten van je zelfvertrouwen.

   Dus in het begin verliep het contact goed, maar toen zij terug kwam van vakantie werd het minder…

   Ik kan niet beoordelen waar dat door kwam. Het kan simpelweg een Whatsapp-berichtje of reeks aan berichtjes zijn waardoor ze zich afsloot.

   Of het is dat de berichtjes haar onvoldoende prikkelde. Of het is het werk dat haar overviel. Of het was… enzovoorts.

   Hoe verliepen die twee dates eigenlijk? Was het gezellig? Of was het spannend waarbij jullie bijvoorbeeld hebben gezoend? Op zijn minst speels plagen… (Ik bespreek dit onderwerp in detail in mijn E-coachsysteem.)

   Is het verstandig dagelijks een gesprek op whatsapp gaande te houden waarin ik zoveel mogelijk inspeel op dingen die ze gezegd heeft.

   Veroveren doe je met z’n tweeën. Zij doet veel minder moeite om het balletje in de lucht te houden. Loop niet achter haar aan en doe er vooral geen schep bovenop in de hoop dat zij weer haar best gaat doen.

   En beste Kees, laat je zekerheid niet van een vrouw afhangen. Dat is het belangrijkste punt waardoor vrouwen kunnen afhaken. Dat kan haar het gevoel geven dat je op haar leunt; emotionele afhankelijkheid.

   Wat nu? Ik ben eigenlijk benieuwd of er ontwikkelingen zijn sinds het weekend. Heb je een update?

   1. Hallo Victor,

    Bedankt voor je uitgebreide reactie! De dates waren leuk, eerste date heb ik in de stad voetbal gekeken, WK, en date twee zijn we overdag de stad in gegaan. Beide dates heb ik haar bij afscheid een kus op de mond gegeven en date 2 liepen we de hele dag hand in hand. Op zichzelf goeie tekenen.
    Heb sinds mijn eerste bericht twee keer een balletje opgegooid. Ze wijst het telkens af omdat ze niet kan maar reageert wel heel positief om uiteindelijk toch iets te doen. Afgelopen weekend had ze geen tijd en toen vroeg ik of deze week iets was, hierop reageerde ze dat we even moesten kijken, maar dat ze vast wel tijd had. Vandaag stuurde ik dat ik dinsdag donderdag en zaterdag kon, hierop reageerde ze dat ze die dagen moest werken en meer dingen te doen had had. Ik reageerde. Ohjee een drukke vrouw, dan hoor ik het wel als je tijd hebt. Hierop zei ze: haha beetje druk maar…. Tuurlijk hoor je dat!!

    Afgelopen dagen merkte ik dat ik vaak aan het vragen was en weinig antwoord kreeg. Ik ken dat van mezelf, zodra het contact iets minder is probeer ik dat goed te maken voor mezelf door door te drammen. Te pushen dus. Ik weet dit van mezelf dus stopte daar ook mee, toen kwam er wat meer interesse vanuit haar kant. Dat is wel iets wat ik nog meer af moet leren, een (bijna)dood gesprek wakker proberen te houden. Dan stel ik me erg needy op.

    Ik heb op haar laatste bericht niet gereageerd en doe ik ook niet. De bal ligt nu bij haar.

    Het is vervelend dat er niks aan te snappen is, ze reageert minder en kan geen tijd maken om af te spreken. Maar ze heeft twee keer heel duidelijk gezegd af te willen spreken, met het woord ‘tuurlijk’ in de zin. Dat moet ik dan maar geloven. Ik weet dat ze ook echt veel werkt, maar ze doet ook geen moeite tijd te maken.

    Ik zie haar woensdagavond op het werk. Ik whatsapp tot dan niet uit mezelf. Ik twijfel of ik woensdag nog over de date ga beginnen, dus vragen of ze al tijd heeft. We gaan trouwens een taart bakken, dat is iets wat al heel lang afgesproken was, maar er maar niet van kwam. Lijkt me een hele leuke date.

    1. Bedankt voor de update Kees.

     Beide dates heb ik haar bij afscheid een kus op de mond gegeven en date 2 liepen we de hele dag hand in hand. Op zichzelf goeie tekenen.

     Ja, inderdaad. Echter, heb je tijdens de tweede date ook met haar gezoend? Of was het alleen als afscheid een zoen op de mond?

     Tongzoenen kan een enorme, positieve impact hebben. Zo sterk dat sommige vrouwen zelfs een dag vrij nemen om met je te zoenen…

     En verder, je neigt dus naar doordrammen. Gelukkig ben je je hier van bewust.

     Suggestie: let eens op in het dagelijks leven of je ook die neiging hebt. Hoeveel geduld kun je opbrengen wat betreft de minder belangrijke zaken in je leven?

     Ik heb op haar laatste bericht niet gereageerd en doe ik ook niet. De bal ligt nu bij haar.

     Juist, stel je meer relaxt op.

     Het is vervelend dat er niks aan te snappen is, ze reageert minder en kan geen tijd maken om af te spreken. Maar ze heeft twee keer heel duidelijk gezegd af te willen spreken, met het woord ‘tuurlijk’ in de zin. Dat moet ik dan maar geloven. Ik weet dat ze ook echt veel werkt, maar ze doet ook geen moeite tijd te maken.

     Dat laatste is een belangrijk punt: ze doet geen moeite om tijd te maken.

     Al zou ze wel moeite doen, maar lukt het haar simpelweg niet om af te spreken, zelfs dan mag je je afvragen of je wel zin hebt om met iemand om te gaan die moeilijk kan afspreken.

     Daarom doet het er uiteindelijk niet toe wat ze zegt, denkt of zou willen. Actie spreekt luider dan woorden.

     Ik zie haar woensdagavond op het werk. Ik whatsapp tot dan niet uit mezelf. Ik twijfel of ik woensdag nog over de date ga beginnen, dus vragen of ze al tijd heeft.

     Nee, niet over een eventuele date spreken. Je hebt meer dan genoeg aangegeven dat je wilt afspreken. Nu is het tijd voor haar om haar best te doen.

     Wanneer ik vrouwen vertel dat ik een flirt- en versiercoach ben, klagen ze nog wel eens over de passiviteit van de man. Mannen nemen onvoldoende initiatief om een telefoonnummer te noteren, te telefoneren, een afspraakje voor te stellen, zoenen, etc.

     Je hebt haar als het ware cadeautjes gegeven door meerdere keren initiatief te nemen. En als ze de cadeautjes (om wat voor reden dan ook) (nog) niet wil aannemen, dat is haar vrijheid. Gelukkig is de vrouw vrij om wel of niet in te gaan op een voorstel. En gelukkig ben jij een vrij man om ook andere vrouwen cadeautjes te geven (initiatief nemen) als deze vrouw telkens niet kan…

     Het lijkt erop dat je jezelf en je initiatief onderschat.

     Advies: blijf je verder oriënteren op liefdesvlak. Er is een overvloed aan vrouwen. En wil deze dame met je afspreken, dan mag ze dit keer maar eens leuk initiatief nemen.

     Stelt ze iets voor? Laat blijken dat je het leuk vindt. En geef speels aan dat, na al je pogingen, zij maar met een leuk idee mag komen voor het volgende afspraakje. De taart-date (inclusief taartgevecht?) blijft voorlopig in de koelkast; wie wat bewaart heeft wat.

     … Gooi het eens over een andere boeg. Leef in overvloed, stel je niet volgzaam op en wees niet bang om het te verprutsen.

     Trouwens, ik bespreek het Overvloed-concept in mijn gratis E-cursus VrouwVeroveren. Een must voor jou, echt.

     Veel succes en plezier Kees!

 • Hallo Viktor,

  Recent heb ik 2 dates gehad met een knappe Zweedse vrouw die ik leerde kennen via een online dating site (en app). Op de 1e date zijn we iets gaan drinken samen. We hebben het toen niet zo laat gemaakt maar het was wel leuk en zij vond dat ook.

  Op de 2e date zijn we naar een expo geweest en zijn nog iets gaan eten en drinken. Toen hebben we wel wat tijd samen doorgebracht en leuke gesprekken gehad. We hebben niet echt geflirt maar ik heb wel enkele keren in haar ogen gekeken en het leek me dat ze het ook een leuke date vond.
  Ik heb de indruk dat ze vrij voorzichtig is en niet te hard van stapel zal lopen. Ik wou haar bij het afscheid wel kussen maar het voelde niet als het juiste moment aan dus is het gebleven bij 2 kussen op de wang gecombineerd met een lichte knuffel.

  De dag erna heb ik haar een bericht gestuurd dat het leuk was en het tof is haar beter te leren kennen. Maar ik heb nog niet onmiddellijk een nieuw voorstel gedaan voor een 3e date.

  2 dagen later stuurde ze dan dat ze het ook leuk had gevonden (met smiley erbij) en dat het super druk was geweest en vandaar dus haar late antwoord. En dat ze me verder een leuke week wenste…

  De dag erna heb ik haar ’s avonds nog een bericht teruggestuurd. Nog gevraagd naar enkele dingen waar ze mee bezig was en ook gevraagd of het ok was voor haar om gsmnrs uit te wisselen (want tot hiertoe sturen we steeds berichten via de app van de dating site). Ik had net voor de 1e date mijn nr al es doorgegeven maar ze had toen haar nr nog niet teruggestuurd.
  Ik heb dan ook vermeld dat ik haar wel es wat lindy-hop danspassen wil aanleren, inspelend op een gesprek dat we hadden gehad over mijn dansles, waarin ze had gezegd dat lindy-hop haar wel tof leek.

  Dat laatste bericht van mij was op vorige week woensdag en intussen heb ik niets meer van haar gehoord.
  Donderdagavond heeft ze wel online gestaan op de dating app maar heeft ze geen reply gestuurd en erna is ze niet meer online geweest.
  Er is blijkbaar wel es een keer een bericht van haar naar mij via die app verloren gegaan een paar weken geleden dus ik hoop dat dit nu ook niet het geval is…

  Wat doe ik nu verder? Ik kan voorlopig enkel afwachten vrees ik.
  Ik hoop dat ze vandaag of morgen wel iets zal sturen.

  1. Geert, ik mis het flirten, de spanning, het enthousiasme.

   Grote kans dat je te voorzichtig bent geweest, waardoor de dates met haar te vriendschappelijk zijn geworden. Er is geen passie!

   Ik wou haar bij het afscheid wel kussen maar het voelde niet als het juiste moment aan dus is het gebleven bij 2 kussen op de wang gecombineerd met een lichte knuffel.

   Mooi dat je het wilde! Dat is die passie die je had mogen uiten!

   Maar je deed het niet, dat is wat ik bedoel met het te voorzichtig aanpakken. Had liever het risico genomen dat ze niet wilde kussen, dan stond je beter voor. Zelfs al wilde ze niet zoenen, het heeft tenminste niet ontbroken aan passie.

   Nu is het maar de vraag of ze er nog voor openstaat. Te zien aan haar flinke passiviteit lijkt het erop dat er niets meer gaat gebeuren. Ook bijvoorbeeld je telefoonnummer noteren, maar niet die van haar geven. Helaas, dit ziet er niet goed uit Geert.

   Advies: stel een afspraakje voor en zeg dat je een verrassing hebt… Bedenk iets zodat het echt anders is dan vorige ontmoetingen.

   Misschien hapt ze, misschien niet. Spreek vooral ook met andere vrouwen af!

   Neem je voor om voortaan wat meer risico te nemen. Zonder flirten en wat risico loop je veel mis tijdens de afspraakjes. Meer weten? Schrijf je in voor mijn gratis E-cursus VrouwVeroveren!

 • Hallo Victor,

  Je had gelijk want ik kreeg de boodschap terug dat ze het erg leuk had gevonden maar niet het ‘speciaal gevoel’ had om nog es af te spreken… Zeer jammer want we hadden echt zeer leuke gesprekken en ik vond dat er toch wel ‘iets’ was tussen ons. En dit heb ik erg regelmatig in dates.

  En ik weet dat je moet flirten maar in mijn ervaring is dat toch vooral een wisselwerking. Als ik op date ben met een vrouw die wat verlegen en voorzichtig is, dan heb ik niet de neiging om erg te gaan flirten want ze geeft me het gevoel dat ze er niet voor open staat.
  Maar nadien krijg ik dan wel snel zo’n reactie dat er geen speciaal gevoel was, terwijl ik het gevoel heb dat het enkele dates tijd zal nodig hebben om allebei wat open te bloeien.

  Enkele maanden geleden had ik ook enkele dates met iemand en zij was vrij open en extravert. Dus zij gaf zelf veel flirtsignalen, waardoor ik ook meer ging durven. En dan ging dat plots allemaal vanzelf.
  Het is dan niets geworden omdat onze karakters en levenswijze botsten maar de chemistry was er daar dan wel, zonder dat ik er bewust moeite voor moest doen.

  Maar waarom verwachten verlegen en gesloten vrouwen dan wel onmiddellijk een speciaal gevoel te hebben terwijl ze zelf geen signalen geven? Hoe kan je die vrouwen dan wel zo’n gevoel geven zonder dat het geforceerd lijkt? Want ik val ook meestal voor zo’n type vrouwen.

  En ik heb toch regelmatig leuke gesprekken met vrouwen op zo’n dates dus het is niet dat er nooit een klik is. Gewoon niet genoeg chemistry omdat ik die niet opgewekt krijg.

  1. Hoi Geert,

   Zeer jammer want we hadden echt zeer leuke gesprekken en ik vond dat er toch wel ‘iets’ was tussen ons.

   Dat ‘iets’, dat is vermoedelijk de potentiële vriendschappelijke band. Toch?

   En ik weet dat je moet flirten maar in mijn ervaring is dat toch vooral een wisselwerking.

   Daar heb je helemaal gelijk in!

   Als ik op date ben met een vrouw die wat verlegen en voorzichtig is, dan heb ik niet de neiging om erg te gaan flirten want ze geeft me het gevoel dat ze er niet voor open staat.

   Hoe belangrijk vind jij het flirten? Gebruik je flirten als een gereedschap in de hoop dat ze je dan leuk gaat vinden?

   Tip: ga flirten omdat jij het leuk vindt. En spannend, en verrassend. Leer daarvan te genieten. En ja, je loopt het risico dat ze niet met je mee-flirt. Zie het als een vorm van selectie (Filteren).

   De kans dat een vrouw openstaat voor meer is meestal erg klein als ze niet wil flirten. Daarom, geen poging tot flirten loopt vaak uit op niets. Hooguit op dat ‘iets’; in de verte een vriendschappelijke band door wederzijds begrip.

   Maar nadien krijg ik dan wel snel zo’n reactie dat er geen speciaal gevoel was, terwijl ik het gevoel heb dat het enkele dates tijd zal nodig hebben om allebei wat open te bloeien.

   Nee, richt je meer op hoe je sneller iemand kan ‘ontdooien’. Het is een combinatie van speelsheid, vriendelijkheid, flirten en het risico voor lief nemen dat het op niets uitloopt.

   Enkele maanden geleden had ik ook enkele dates met iemand en zij was vrij open en extravert. Dus zij gaf zelf veel flirtsignalen, waardoor ik ook meer ging durven. En dan ging dat plots allemaal vanzelf.

   Dat klinkt goed!

   Weet dat genoeg vrouwen het erg spannend vinden om die flirtsignalen te verzenden. Ze kijken daarom liever de kat uit de boom. Jij blijft vervolgens ook wachten met flirten waardoor er geen chemie kan ontstaan.

   kom op Geert, stel je minder afwachtend op. (Al zeg ik niet dat je de vrouwen moet bespringen 😉 )

   Maar waarom verwachten verlegen en gesloten vrouwen dan wel onmiddellijk een speciaal gevoel te hebben terwijl ze zelf geen signalen geven? Hoe kan je die vrouwen dan wel zo’n gevoel geven zonder dat het geforceerd lijkt? Want ik val ook meestal voor zo’n type vrouwen.

   Je valt dus op gesloten en verlegen vrouwen. Begrijp ik het goed?

   Denk eens na over wat je nu zo aantrekkelijk vindt aan ‘gesloten’.

   Verlegenheid, dat kan al een punt zijn. Er is wel potentieel. Maar gesloten…? Evalueer je partnerkeuze. Dit kan je liefdesleven flink verbeteren.

   Veel succes Geert!

 • Beste Victor,

  Een tijdje geleden leerde ik een vrouw kennen via een vriend. Sindsdien onderhouden we contact vooral via whatsapp. Ik maakte een afspraak met haar maar de dag zelf liet ze weten dat ze te moe was en ze vroeg of het een andere keer kon.

  Ik onderhield het contact en enkele weken geleden gingen we samen iets drinken. Tijdens deze afspraak stelde ze vooral veel vragen over mijn leven en wat ik wou. Zo vroeg ze bv hoe ik dacht over een eenmalig sexcontact. Het werd een leuke avond zonder gevolg.

  Twee weken geleden hadden we weer een afspraak op een festival. Ik haalde haar op en we fietsten naar het festival. Na afloop wandelden we door een donker baantje waarbij zij wel wat lichamelijk contact zocht maar het bleef bij enkele aanrakingen. De dag nadien speelde ik in op wat ze me allemaal had vertelt die avond. Ik maakte met haar een nieuwe afspraak eind deze maand gezien het niet ko wegens haar drukke agenda. Zij ging hier zeer snel op in. Ik stuurde haar ook een leuke foto van mij een vriend terwijl we naar het voetbal aan het kijken waren. Ze antwoordde met: geniet ervan en een emoticon die een hartje uitblaast. Ik antwoordde kort en sloot af met dezelfde emoticon. We stuurden de twee dagen erna nog enkele korte berichtjes en ik probeerde niet te veel berichtjes te sturen.

  Vorige woensdag stuurde ik haar volgend berichtje: …… zin om samen voetbal te kijken een daarna via een donker baantje terug te wandelen? Vanaf de dag erna antwoordde ze plots zeer koel en negeerde ze gewoon bepaalde berichtjes en als zij antwoord is het steeds zeer kort.

  Ik heb het gevoel dat ze haar interesse in mij aan het verliezen is. Hoe kan ik haar aandacht houden tot eind deze maand?

  1. Willy,

   Je zei:

   Zo vroeg ze bv hoe ik dacht over een eenmalig sexcontact. Het werd een leuke avond zonder gevolg.

   Sprak zij zich vooraf positief uit over eenmalig seksueel contact? En hadden jullie inderdaad seks die avond?

   Misschien wilde zij gewoon een avondje seksueel plezier en staat ze verder niet echt open voor iets serieus of langdurigs (of er zijn nog veel twijfels over).

   Het kan zijn dat ze erg van je heeft genoten en daarom je op zich wel vaker wilt zien, maar dat ze bang is dat je verwachtingen krijgt.

   Er kunnen ook andere dingen spelen, de situatie kan anders in elkaar steken. Maar het idee dat een vrouw soms ook vooral seksueel geïnteresseerd kan zijn is door veel mannen vreemd.

   Hopelijk zet ik je aan het denken Willy…

 • Hallo Victor,

  Ik heb afgelopen zaterdag 24/06/17 afgesproken met een meisje wat ik had leren kennen via tinder.
  Het was een heel leuke gezellige avond geweest. Op het einde hebben we gekust.
  Op deze avond heb ik ook haar nummer gekregen. Heb haar gisteren gestuurd dat ik het leuk vond en antwoorde zij van het was allemaal goed met een smiley erachter. Erna stuurde ik dat leuk zou zijn haar beter te leren kennen en of ze het zag zitten om misschien nog eens af te spreken.Maar dat dat niet enkele aan mij lag. Daarop kreeg ik het volgende antwoord : Cool ik zou het leuk vinden om nog eens af te spreken maar weet niet wat mijn plannen zijn voor komende week, maar ik zal je iets laten weten.

  Daarna ze van dat ze nog in bed lag en nog moe was ik zij dat ik ook net op was en dat ik bij het wekker worden aan de vorige avond had gedacht in leuk gezelschap. ik stuurde ook nog dat ze leuk moest relaxen en een beetje me time hebben. dit stuurde ik maar kreeg geen antwoord meer, op het einde van de dag gisteren stuurde ik goedenacht en slaap lekker. deze morgen zag ik dat ze het wel gelezen had, maar dat ze niet had terug geschreven. gewoon nu best even afwachten en de bal in haar kamp laten liggen? wachten tot zij stuurt?. want als ik blijf sturen kom ik opdringerig over of verstikkend. Wat kan ik het beste doen?

 • Hallo Victor,

  Ik ben gister met een hele leuke meid op date geweest en het klikt wel maar de 2e date komt er nog lang niet aan want ze zit in haar examen periode en heeft dan ook geen tijd. Was wel een date om niet te vergeten maar wat moet ik doen? Ik ben al geen held op whatsapp/social media en warm houden gaat dan ook lastig. Ik vind haar echt leuk en wil haar ook echt niet kwijt.

  Ik ben een jongen van 21. Ik wil graag alle hulp krijgen die ik kan krijgen.

  1. Hallo Jeffrey,

   Dus je hebt een date gehad. Leuk Jeffrey! En je wilt duidelijk een vervolg date. Maar zij geeft aan geen tijd te hebben daarvoor.

   Op zich is dat niet vreemd. De examen periode is druk en vol stress… Maar vaak, als het leuk was, kan er wel ergens ruimte vrij gemaakt worden.

   Het klinkt alsof het teveel van jou kant moet komen. Het contact warm houden, het initiatief nemen voor een volgende keer elkaar zien… Er is hier veel over te zeggen.

   Belangrijkste: Nooit. Meer. Daten. Nooit meer.

   Maak afspraakjes! Houd het lichtvoetig. Een date legt (al dan niet bewust) druk op het contact. Alsof er iets moet gebeuren, moet ontstaan.

   Een afspraakje is meer relax. Het heeft een vrijblijvend karakter. Er zijn dan ook geen ‘date regels’ meer. Een simpel drankje ergens. Een wandelingetje. Of wat dan ook. Geen bios of uit eten. Lichtvoetig, speels. En ook eventueel kort.

   Je hoeft dus geen held te worden op social media en Whatsapp. Gooi het over een andere boeg voortaan.

   En wat nu met deze vrouw? Geen druk zetten. Laat haar maar haar examens doen. En daarna werp je weer een balletje op door iets voor te stellen. Houd het lichtvoetig!

 • Victor, als een man je uitnodigt om eens een keer iets te gaan drinken, een man die je online hebt leren kennen, wie betaalt dan?

  Ik was onlangs iets gaan drinken met een “nieuwe” man, ik had 2 watertjes gedronken, hij had betaald, maar als ik hem nadien online weer tegenkwam, vond hij dat ik een gierige vrouw was. Victor, is dit normaal dat een man zoiets zegt? Een man die moeilijk doet omdat hij 2 watertjes moet betalen?

  Dus Victor, kan jij mij antwoord geven op volgende vragen:

  1. Wie betaalt er de drankjes op een eerste date? en op de tweede en derde date? Wat als de man veel meer verdient dan de vrouw? En wat als de man een stuk ouder is dan de vrouw?

  2. Kan ik ook een duurder drankje bestellen? Want opnieuw wie betaalt dan? Op café drink ik enkel water en cocktails, maar op een eerste date date durf ik niet goed een cocktail bestellen omdat ik niet weet wie er gaat/moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *