Aandacht misleidendVandaag een artikel over vrouwen die mannelijke aandacht zoeken. Want afgelopen week ben ik weer eens beet genomen door een aantrekkelijke flirter met zeer uitgekiende flirttechnieken. Dit keer door een prachtvrouw werkzaam in een winkeltje bij mij in de buurt.

Het begon leuk, maar uiteindelijk bleek ze slechts op zoek naar oppervlakkig mannelijke aandacht. Nee, ze is geen gevaarlijke vrouw, want de gevaarlijke vrouw gaat nog een paar stappen verder met manipuleren.

Vandaag bespreek ik de uitgekookte aandachtszoeker die haar uiterste best doet om je gewoon aan het lijntje te houden. Vroeg of laat loop je zo’n vrouw tegen het lijf, zeker als je geregeld onbekende vrouwen aanspreekt!

Aandacht geeft haar een ego boost

Aandacht, ze doet het slechts om jouw aandacht te scoren. Ze speelt met je gevoelens, stimuleert hoop en houdt je zolang mogelijk zoet met slappe smoesjes.

Waarom? Vermoedelijk geeft haar dat het gevoel dat ze er werkelijk toe doet in deze wereld. Of ze is onzeker, of er speelt iets anders waar we slechts naar kunnen gissen.

Misschien wil ze iets hebben om over op te scheppen bij haar collega’s en vriendinnen. Of ze hoopt dat haar vriend er jaloers van wordt; negatieve aandacht vragen.

Wel lekker met je flirten, wel enthousiast reageren wanneer je haar uitnodigt. Maar uiteindelijk komt er geen verder contact tot stand. Dus hooguit een telefoongesprek, laat staan een afspraakje waar ze zich aan houdt.

Niet erg, ieder zijn pleziertje. Hoewel…

De negatieve invloed van vrouwen die slechts oppervlakkige aandacht zoeken

Dus dit ‘soort’ vrouwen houden het bij kortstondig, vluchtig flirten. Waarbij ze wel degelijk een stapje extra doen, in de hoop dat je je best blijft doen voor haar. Ze laten je graag zo lang mogelijk in de waan.

Deze vrouwen weten niet dat ze een negatieve invloed uitoefenen op het liefdesleven van onervaren en onzekere mannen. Noem het naïviteit.

Of het kan deze flirtende vrouwen simpelweg niets schelen; pure onverschilligheid. Dat is met name voor mijn cursisten moeilijk te verkroppen. Zij zijn namelijk wel in staat tot empathie en gebruiken deze vaardigheid met liefde in hun sociale- en liefdesleven.

Vrouwen die op deze manier je proberen te misleiden, staan niet stil bij het feit dat ze mannen ontmoedigen om vaker initiatief te nemen. En waar klaagt de West-Europese vrouw over?

Juist, dat mannen te weinig initiatief nemen!

Het is de kunst voor de man om de misleidende vrouw zo vroeg mogelijk te herkennen. Zo kun je meteen jouw waardevolle, mannelijke aandacht op een andere vrouw richten.

Resultaat: jij blij, een andere vrouw blij met jou.

Herken de vrouw die slechts oppervlakkig aandacht zoekt

Hoe kun je deze vrouwen onderscheiden van de flirtende vrouw die wel oprecht openstaat? Herken de drie signalen van de vrouw die slechts aandacht zoekt.

Ze zoekt slechts aandacht herkenningssignaal #1.

Haar prachtige looks

Het mooie uiterlijk van een vrouw kan betoverend werken op ons mannen. Wanneer een vrouw zich op de juiste manier presenteert, brengt ze het hoofd van mannen op hol!

Dat biedt haar gemakkelijker de mogelijkheid om ons lang aan het lijntje te houden. Een willekeurig voorbeeld van prachtige looks:

Ze heeft lang golvend haar, ze kan bij wijze van spreken uit zo’n sensuele shampoo-reclame stappen. Haar grote ogen kijken je dromend, bijna zwoel aan. Haar volle, zachte lippen zijn om te zoenen.

En haar figuurtje is onwaarschijnlijk lekker. Haar slanke lange nek, haar mooi gevormde borsten, haar heerlijke kontje, haar benen…

Waarschuwing: bestempel een vrouw niet meteen als aandachtszoeker als ze ‘the looks’ heeft. Denk ook niet dat elke opvallend mooie vrouw onbereikbaar is!

Zie hierover mijn artikel over de clichés over mooie vrouwen.

Ze zoekt slechts aandacht herkenningssignaal #2.

Ze is meesterlijk in flirten

Dit is met geen pen te beschrijven, ze is meesterlijk in het flirten door een groot arsenaal aan intensief getrainde flirttechnieken. Een beeldend voorbeeld:

Ze glimlacht warm en lief naar je. Ze speelt met haar mooie golvende haar en streelt sensueel haar mooie vrouwenbenen. Af en toe ziet ze er zelfs uit alsof alsof ze je met huid en haar wil verslinden!

Ook haar timing is fenomenaal. De subtiele aanraking van haar schouder tegen de jouwe op het moment dat je haar telefoonnummer in je mobieltje opslaat. En ze is je ‘stiekem’ aan het checken wanneer je vervolgens vertrekt.

Non-verbaal doet ze je een groots compliment en dat streelt het mannelijk ego. Dit alles in combinatie met haar prachtige looks is ze werkelijk vreselijk verleidelijk!

Toch geeft het derde signaal pas de doorslag, dus trek nog geen conclusies.

Wat is het derde herkenningssignaal? Dit artikel wordt te lang, dus ik ga verder in het artikel over de vrouwelijke aandachtzoeker.

Tot die tijd wil ik graag weten wat jouw ervaringen zijn met aandachtszoekers; vrouwen die je proberen te misleiden slechts voor de mannelijke aandacht.

Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • De vrouwelijke aandachtzoeker (die verder NIETS met je wil) (11)
  Heb je het vorige artikel gezien over vrouwen die slechts mannelijke aandacht zoeken? Ontdek daar de eerste 2 herkenningssignalen van de misleidende, vrouwelijke aandachtzoeker. Deze vrouwen zijn heel handig in manipuleren […]
 • 3 Keiharde voordelen van glimlachen (incl. 6 praktische tips) (5)
  Glimlachen hoort bij aantrekkelijke lichaamstaal. Je kunt je liefdesleven zelfs een flinke impuls geven als je vanaf vandaag meer glimlacht. En om je daartoe te bewegen, breng ik vandaag een gloednieuw artikel uit over de […]
 • Aandacht – Hoe krijg je snel meer aandacht? (6 handige tips) (18)
  Aandacht, de mens is er dol op. Maar wat als de aandacht die je voorheen kreeg plotseling wegvalt, door een relatiebreuk bijvoorbeeld? Trouwe cursist Wilco stelde hierover deze vraag: Mijn relatie is voor 3 weken terug stop […]
 • Beter leren vrouwen versieren (deel 1) (32)
  Om beter te leren vrouwen versieren, lijkt het noodzakelijk om een arsenaal aan versiertrucs te verzamelen. Je wilt alle handige flirt-technieken en snelle verleidings-methodes tot je beschikking hebben. En natuurlijk wil je […]
Ze zoekt slechts mannelijke aandacht (pas op!)

7 reacties op “Ze zoekt slechts mannelijke aandacht (pas op!)

 • Nog gisteren, was ik op een feest waarin ik zo een meesterlijke flirtster ben tegen gekomen. Ik ken haar al langer, maar door mijn goed getrainde inlevingsvermogen kan ik haar energie goed aanvoelen. En Victor, ik weet ook vrijwel zeker dat jij al gauw door had dat deze vrouw met jou aan het dollen was, moet wel. Maar de waarschuwing voor andere mannen moet gelden.

  Ik weet niet hoe het komt dat ik vrouwen de laatste tijd beter kan lezen, maar ik denk dat het komt door die oefeningen in je E-book over hoe je je kunt inleven in een vrouwen, met die oefening in een vergadering, en dat konijntje. En natuurlijk de algemene ervaring.

  Vrouwen kunnen goed flirten, maar de echte tikjes die verraden dat ze mij ècht leuk vindt, die zie ik wel. Omdat ik nu oog voor detail heb. Trouwens, de oefening voor observatie heeft mij ook geholpen!.
  Soms kijk ik vrouwen echt super lang aan, niet in de ogen, gewoon haar gedrag. En dan zoom ik in in haar gevoel, met die sleutelvraag die je ons leert in het Ebook over empatie. Dan zweef ik door haar gevoel heen en kan bijna horen wat ze denkt. En als ze dan naar mij kijken vind ik het altijd leuk om een kleine glimlach op mn gezicht te zetten en mysterieus weg kijken… Gewoon even plagen.

  Hoe meer vrouwen je aanspreekt en mee afspreekt, hoe minder de kans is dat je wordt misleid door zo een casanovia

 • Ja dit type vrouw berokkend schade als je een standvastige relatie wil.

  Maar eigenlijk vind ik het nog zo vreselijk niet. Wij mannen zijn (geef toe) soms ook niet vies van wat aandacht zoeken bij vrouwen. Nogmaals wil je een relatie het is niet goed, dan kan je dit soort vrouwen maar beter herkennen en vermijden, maar stel nu dat je het lastig hebt met de verovermentaliteit. Dan is dit type vrouw toch geschikt voor een leuke flirt ?

  Ik vind het vervelender wanneer vrouwen geen respect hebben voor het feit dat aanspreken echt spannend en niet evident kan zijn, je bij het aanspreken onmiddellijk al dan niet expliciet afgebroken wordt, en vervolgens nog durven klagen dat mannen te passief zijn, en ze zelf principieel weigeren om nog maar de minste actie te nemen (dat is de taak van de man !).

  Nee dan liever dit type vrouw, nog beter als het relatief vlug duidelijk is dat ze enkel een flirt wil, dan kan je zelf uitmaken of je dat voor jou ook ok is !

 • @ Rachid,

  Flinke vooruitgang maak je door 🙂

  En met ervaring leer je ook sneller vrouwen goed in te schatten. Toch is het de kunst om geregeld een ‘risico’ te nemen, te blijven openstaan voor het onbekende avontuur. Althans, als je daar behoefte aan hebt.

  @ Ruben,

  Je hebt gelijk, zo vreselijk is het niet. Met speelsheid en dit soort ervaringen je niet persoonlijk aan te trekken, kan het zelfs een verrijking zijn.

  Dit en het volgende deel is bedoel voor mannen die zich te snel laten ontmoedigen door vrouwen die er zelf een potje van maken…

 • Sinds een paar maanden werkt een mooie jonge (20) vrouwelijke collega in mijn bedrijf die een vriend heeft maar wel vaak bewust of onbewust mijn aandacht wil en net iets meer met mij praat dan met mijn andere collega’s. Als ze naar iets tofs gaat in een weekend zegt ze vaak ‘beter ga je daar ook heen’ en ze knipoogt ook geregeld naar me. Ze vraagt altijd of ik nog wat leuks ga doen in het weekend en laatst toen ze voor me stond boog ze voorover en zat ze uitgebreid haar haar goed te doen terwijl ze met zo’n blik naar me keek van: ‘let je op’. Ik kwam haar ook laatst tegen bij een feestje en toen we op de foto gingen drukte ze haar kont tegen ‘mijn geval aan”. Ik weet echt niet wat ik van haar moet denken.

  Is zij ook een foute vrouw? Ze is heel sociaal en goed in de omgang met anderen (misschien wel te goed) maar ik weet niet precies wat ze van me wil of verwacht of dat ze alleen aandacht wil die ze blijkbaar niet genoeg van haar vriend krijgt.

 • Ik probeer momenteel hetzelfde te zijn alleen dan in de mannelijke vorm. Gewoon voor mijn ego. Om te weten dat ik weer mee tel ofzo. Not good. Zo roep ik waarschijnlijk wat op me af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *