Het is fantastisch als je geregeld dates kunt regelen. Maar wat als ze telkens leiden tot een gezellig afscheid, een paar zoenen op de wang? Geen tongzoenen, geen intimiteit, geen seks, geen relatie?

Hierover ontving ik een e-mail van een cursist:

Beste Victor,

Ik ben een man van 29, sta met beide benen in het leven, en heb vaak dates met verschillende vrouwen, die ik voornamelijk via vrienden of soms via het internet leer kennen. Meestal zijn de gesprekken heel ontspannen, en er wordt een beetje geflirt, maar die vonk wil niet echt overslaan.
Zo kan een vrouw bijvoorbeeld heel geïnteresseerd blijken, intensief oogcontact maken, en flirten, maar ze raakt me nauwelijks aan (ik doe dit overigens wel bij haar, maar er komt nauwelijks iets terug), om een voorbeeld te noemen.
Of bij het afscheid nemen houdt ze mijn handen vast, maar maakt het voor mij onmogelijk om haar te zoenen, bijvoorbeeld door haar hoofd weg te draaien. Ik heb het idee dat ik bij elk afspraakje ergens op de helft blijf steken, waardoor de vonk bij haar nooit echt overslaat. Dit alhoewel ik toch mysterieus blijf, niet onzeker ben, en veel tips van deze website gebruik.
Ik heb geen idee wat het probleem zou kunnen zijn.
Alvast bedankt,
A. Utrecht

Het lukt je om zowel met internet dating als in je vriendenkring dates te regelen; je doet dus veel goed met vrouwen. Maar zoals je merkt, ergens maak je nog een fout waardoor je na elke date met lege handen naar huis gaat.

Op welk punt moet je verbeteren, welke fout maak je met vrouwen?

Vervelende fout: je doet aan daten

In de zevende les van mijn cursus Veroveren zie je dat daten tot de Angelsaksische cultuur behoort, niet tot de onze. Aan dating zijn verschillende clichés gekoppeld die het Veroveren bemoeilijken.

Een van de vervelendste dating-clichés is de gebruikelijke zoen aan het eind van de date. Hoe voorspelbaar, niet goed voor je succes! Gooi het daarom over een andere boeg.

Maak geen dates, voortaan maak je vrijblijvende afspraakjes. Dat betekent dat je niet meer wacht tot het laatste moment om te zoenen, je zoent haar nog tijdens het afspraakje! In combinatie met gebruik van mijn systeem voor succes met vrouwen, zal ze meer passie en verlangen voelen en je daardoor niet kunnen weerstaan.

Bijkomend voordeel: jullie kunnen tijdens het afspraakje vaker en langer tongzoenen…

Schrap het woord ‘date’ zelfs uit je woordenboek

Noem een date voortaan een afspraakje. Dat klinkt vrijblijvender en benadrukt de juiste Verovermentaliteit.

Heeft je ‘date’ het toch over dating? Geef aan dat je niet aan dating doet. Je wilt haar namelijk beter leren kennen zònder romantische verwachtingen. Loopt zij niet een beetje te hard van stapel? Maak er een speelse opmerking over en je onderscheidt je van andere mannen op een positieve manier.

Misschien blijkt ze een leuke, vriendschappelijke vriendin waarbij de seksuele klik ontbreekt. Dat is niet erg, vriendschap is ook waardevol. Of misschien resulteert het afspraakje in seks, een liefdevolle relatie en verder. Wie weet!

Kortom, niets moet, alles mag. Je zult zien dat het voortzetten van de Verovering gemakkelijker is met deze anti-date-aanpak.

Ik hoor graag hoe je volgende afspraakjes verlopen. Plaats je reactie…

Gerelateerd:

 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • Tongzoenen – 5 Voordelen van Tongzoenen (9)
  Tongzoenen, vrouwen zijn er dol op. Tongzoenen, ook wel French kissing genoemd, mag daarom een belangrijk onderdeel zijn van vrijwel elk spannend afspraakje, elke vrijpartij en liefdesrelatie. Mannen hebben nog wel eens […]
 • Een vrouw loslaten? Durf het! (Ontdek waarom) (95)
  Sommige mannen zitten nooit om een vrouw verlegen. Ze worden vrijwel altijd vergezeld door een aantrekkelijke dame. Het lijkt wel alsof ze iets magisch bezitten dat hen veel aantrekkelijker maakt dan de gemiddelde […]
 • Succesvol fouten maken (23)
  Mag je fouten maken? Is blunderen niet hetzelfde als falen? Moet je voor succes niet volmaaktheid zijn, onfeilbaar? Je kunt je vast wel een vervelende fout herinneren die je liever niet had gemaakt. Je maakte een kwetsende […]
Daten – Maak deze Fout nooit bij het Daten
Trefwoorden:                 

54 reacties op “Daten – Maak deze Fout nooit bij het Daten

 • Hoi,

  Met deze blog ben ik het helemaal eens. Maak het vooral allemaal niet te formeel. Dit begint denk ik al met taalgebruik rond het maken van een afspraakje en natuurlijk de vorm van de meeting.

  Het eerste afspraakje met mijn ex was hardlopen en de 2e volgens mij ook . Ze zei achteraf dat ze dit heel fijn en verfrissend vond.

  Het neerzetten van een ongedwongen sfeer lukt me meestal goed. Alleen het creëren van een seksuele spanning gaat de ene keer makkelijk en soms wat lastiger. Heb maar eens een paar seksfeitjes opgezocht.

  Wat ik wel merk is dat ik toch bij een “afspraakje” al snel terecht kom op een drankje drinken, terwijl het toch wat sterker/leuker zou zijn om wat andere ongedwongen dingen te doen. Victor en mannen: hoe kan ik hier meer inspiratie voor vinden?

  gr

 • Samen hardlopen als afspraakje, prachtig!

  Een drankje drinken is op zich ook prima. Meer inspiratie kun je vinden in je alledaagse activiteiten. Wat doe je de komende week? Kleding kopen, boodschappen doen, sporten, een proefles Salsa volgen. En zie of je het kunt combineren met het afspraakje.

  Samen een proefles volgen in wat dan ook is een goede…

 • Hoi,

  Proefles is indeed een goede.

  Sport is ook leuk.

  Was laatst aan het brainstormen voor een afspraakje en dacht aan het kopen van een cadeau voor een vriend. Maar ik dacht ook misschien vindt ze dat ik dat maar in mijn eigen tijd moet doen. Dat gevoel heb ik een beetje bij het samen doen van dagelijkse dingen op een afspraakje…. Ik denk dat dit mijn creativiteit een beetje belemmerd. Denk je niet dat de dames dit zo bekijken?

  gr

 • @ Gijs

  Ik heb wel eens met een vrouw tijdens een afspraakje een leuk cadeautje uit gezocht. Ik had gezegd dat m’n moeder de week erop jarig zou zijn en niet wist wat ik moest kopen. Ze sleurde me bijna de winkels in toen ik zei dat ik maar een bloemetje zou halen. Ze zei dat we samen wel iets zouden vinden voor haar verjaardag en dat ik niet zo’n lullig kado moest halen… Samen een lekker geurtje gekocht toen. Meeste vrouwen vinden dit een compliment en willen je graag helpen als ze je leuk vinden. Dan weet je dat ook vaak haha.

  Succes

 • @ Gijs & Mick

  Ik ben regelmatig ook last van bijvoorbeeld iets met aandacht kopen in het bijzijn van een vrouw die ik wil veroveren. Ik ben dan nog steeds bezig met haar veroveren terwijl ik ook aandachtig dat geen wil kopen/bekijken wat ik wil kopen.

  De afgelopen periode loopt het wat beter af en plaag ik haar met haar smaak. Je kunt haar ook de andere kant op sturen om te kijken of daar wat leuks ligt terwijl jij de andere kant/verdieping van de winkel bekijkt.

 • Misschien een leuke tip wat ik ooit met een ex heb gedaan.

  Het eerste afspraakje was in de appie hein we gingen samen boodschappen doen en daarna samen koken. Wat eindigde in een hele leuke en culinaire avond bij haar thuis.
  We hebben allebei iets voor elkaar gekookt, naar mijn idee tast je hiermee elkaars smaak af.

 • Misschien is mijn e-mail niet helemaal goed overgekomen, want ‘daten’ is iets waar ik principieel niet aan doe, en dat heb ik ook nooit. Ik vind het altijd leuk om met meiden iets te ondernemen, vrijblijvend, en gewoon lol te hebben; samen shoppen, en erna nog iets te gaan drinken, of misschien een filmpje pakken, of een wandeling aan het water in de zomer.

  Tóch ontbreekt die belangrijke ‘klik’ steeds weer, óf de klik was er voor een momentje maar houdt niet aan. Je hebt gelijk, een vriendschappelijke vriendin is niet erg, maar het wordt wel vervelend als je op een gegeven moment alléén nog maar vriendschappelijke vriendinnen hebt. En als je dán nog merkt, dat deze vriendschappelijke vriendinnen wel met je flirten, maar telkens weer blokkeren als je wat verder gaat…

  Groeten, Alex

 • Het is gewoon leuk om de “normale”dingen met elkaar te doen. Dus bv gewoon lekker over het strand lopen en dan wat drinken en weer terug lopen. Dan ben je er heerlijk uit en voldoende tijd om heerlijk te praten met elkaar

 • Deze blog gaat natuurlijk over wat te doen op afspraakjes.
  Maar het gebeurt ook wel eens dat een meisje een vriendin meeneemt.

  Ik heb afgesproken met een meisje die dat waarschijnlijk gaat doen (ben er nog niet zeker van). Maar wat moet je dan doen? Volgens Victor’s E-Book mag ik dat niet accepteren, maar ik kan niet zomaar haar vriendin wegsturen natuurlijk.

  Daarnaast: waarom neemt een meisje haar vriendin mee op een afspraakje met een jongen? Volgens een vriend doet ze dat omdat ze waarschijnlijk onzeker is en bang is dat het gesprek stilvalt. Maar ik heb het meisje vaker gesproken en zo verlegen is ze niet.
  Zou dat kunnen betekenen dat ze het vrijblijvende afspraakje ziet als een date?

  Groeten,

  Mos

 • @ Mos

  Weet je wat ik zal doen, neem een goede vrijgezelle vriend mee. Zo kun jij je beter bezighouden met haar terwijl je vriend haar vriendin gezelschap kan houden of eventueel veroveren. Zo is zij uiteindelijk niet alleen als jullie samen aan het praten zijn… En het verlicht de last van haar aanwezigheid om de betreffende vrouw beter te kunnen veroveren. Zie het als een bondgenoot die je een dienst bewijst.

  Mazzel

 • @ mick: ik kan wel een vriend meenemen, alleen het is te kort dag daarvoor om iemand te vinden. Daarnaast is het niet zeker dat ze een vriendin meeneemt. Maar hoe kan ik het meisje veroveren als er 2 andere mensen bij zijn?

  @ Victor: ze heeft iets gedronken met een goede vriend van mij, en toen nam ze ook een vriendin mee. Het meisje was wel wat zenuwachtig tijdens het afspraakje, vertelde hij me (zij was ook degene die het initiatief voor het afspraakje had genomen, maar die vriend van me was niet geinteresseerd).
  Hij vertelde me dus dat ze een vriendin had meegenomen, en dus had ik in het mailcontact subtiel aangegeven dat we met zn TWEEËN er een leuke tijd van zouden maken. Toen zegde ze de afspraak af, vanwege persoonlijke redenen ofzo (miss een smoes?). 2 weken later mailde ze me weer dat ze het nog een keer wilde proberen, en ga ik dus nu met haar drinken.

 • @ Mos,

  Vergis je niet, een vrouw kan haar zenuwachtigheid goed verbergen. Maar als je goed oplet kan je het wel degelijk opmerken.

  Nu je weer een afspraakje hebt, kan je nogmaals aangeven dat jullie gezellig met z’n tweeën afspreken o.i.d. Je kunt een kader schetsen en daarmee het afspraakje naar je hand zetten.

  Hoe meer onbezorgd je bent, hoe beter…

  Veel succes en plezier!

 • Hoi Victor en Mick,

  Het afspraakje is inmiddels achter de rug. Ze heeft geen vriendin meegenomen, ze was alleen gekomen. We hebben veel gepraat, maar ik heb haar niet gezoend. Ik drufde niet, ook omdat ik niet weet of ze er open voor staat en op wat voor een moment ik dat moet doen. We zouden elkaar mailen, en dus heb ik haar na een week gemaild en haar nog een keer meegevraagd, maar kreeg pas 4 dagen later een reactie. Ze vond het goed om nog een keer af te spreken, maar ze had het druk.

  Betekent de late reactie dat ze minder belangstelling voor me heeft? Ik wil bij dat afspraakje de knoop doorhakken en haar gewoon zoenen. Maar wat is het goede moment? Moet ik haar overvallen, of in diep in de ogen kijken en langzaam zoenen? Ik weet het niet.

  groetjes,

  Mos

 • Hallo allemaal,

  ik heb net een afspraakje achter de rug. Het gesprek liep lekker en ze was oprecht geinteresseerd in mij. Toen we afscheid namen, heb ik haar een kusje op de mond gegeven. Maar ze keek me een tijdje aan en zei “dat lijkt me geen goed idee”. Ik bleef onverstoorbaar, dus ik vroeg “hoezo niet”. Toen zei ze “laten we het zo doen” en gaf ze me een kus op de wang. Ik deed nog steeds alsof er niks aan de hand was, en praatte met haar over koetjes en kalfjes en dat we nog een keer gingen voetballen.

 • @ Mos,

  Door te vragen hoezo niet? breng je haar op ideen om écht weerstand te bieden. Je zegt dat je gedrag en houding onverstoorbaar was, dat is dan wel een goede basis.

  Dat jullie daarna nog goed met elkaar gingen voetballen is naar mijn idee geen slecht teken. Misschien heeft ze even wat tijd nodig, om het dan alsnog te proberen.
  probeer dan wel te TONGzoenen. Dit heeft toch echt een diepere betekenis…

  Laat het me weten…
  Succes 😉

 • @ Milan

  Bedankt voor je reactie. Ik bleef eigenlijk de hele afspraak onverstoorbaar en het was vrijblijvend en de hele tijd leuk.

  Wat ik was vergeten te vertellen (maar je mag hier niet 2x achter elkaar posten, volgens mij), was dat ze me na het kusje op de mond me een lange tijd aankeek. Toen pas zei ze “dat lijkt me geen goed idee.” Daarom vroeg ik haar “hoezo niet?” Maar je hebt wel gelijk, want een meisje kan haar verliefdheid vaak niet verklaren.

  Maar was dat twijfel, denk je? Ik vermoed dat het meisje maar weinig ervaring heeft met jongens…

  Al met al hadden we afgesproken om een keer te voetballen in een park. Maar ik heb dus met de kus al een soort laten zien wat ik van haar vind. Zou ik de volgende keer het weer moeten proberen, of zal zij de stap zetten (als ze echt iets in me ziet?). Ik heb wel gezegd dat ze me maar moet mailen.

  Nogmaals bedankt!

 • @ Mos,

  Ze keek je lang aan?
  Je moest er voor gaan. Ik denk dat ze verder wilde zoenen. Er kwam maar geen actie dus zei ze waarschijnlijk spontaan iets stoms.

  Het volgende afspraakje hoef je niet perse te zoenen, maar als het ervan komt…
  Dan moet je ervoor gaan! Er zijn veel technieken in het E-book van Victor die ik niet 1,2,3 kan bespreken. Daar heb IK in de eerste plaats alles vandaan!

  Als het niet lekker vlot gaat, dan zou ik haar laten gaan of gewoon vrienden worden.

 • @ Milan,

  Na de zoen keek ze heel lang, en ik kon daaruit niet opmaken wat ze wilde of wat ze dacht. Maar ik heb in ieder geval het initiatief genomen.

  Tijdens een volgend afspraakje zou zij dan het initiatief moeten nemen. Maar ik heb gezegd dat ze me maar moet mailen wanneer ze een keer wilde voetballen in het park, dus heb ik het initiatief bij haar gelegd.

 • @ Mos

  Ik ben het met Milan eens. Je had haar moeten zoenen dit zal ze als een afwijzing hebben gezien. Ze zal daarom inderdaad iets stoms hebben gezegd veel succes nog met veroveren.

  @Milan

  Hoe is het ermee gozer, tijd niet gesproken.

 • @ Roy

  Hoe kan ze een kus op de mond als een afwijzing zien? Ze zei namelijk “dat lijkt me geen goed idee”, maar waarom vertelde ze me niet.

 • @ Mos

  Hoe kan ze een zoen op de mond als afwijzing zien….

  Ze keek je lange tijd aan, na de zoen op de mond. Toen had je haar moeten zoenen, MET tong. Pas daarna heeft ze gezegd dat ze het geen goed idee vond… Of heb ik je berichtje verkeerd begrepen? Dat je dat niet gedaan hebt kan ze als afwijzing zien, hangt er een beetje vanaf hoe ze je aankeek.

  Maar je vindt nu dus dat zij bij het volgende afspraakje het initiatief moet nemen. Waarin als ik vragen mag? Zoenen? Of wat afspreken?

 • @ Mos

  Ik kan alleen je maar vertellen wat ik heb geleerd uit mijn ervaringen. Ook jouw probleem heb ik wel eens proberen uit te pluizen en het zouden meerdere factoren kunnen zijn.

  -1- Dat ze je überhaupt al een kus op de wang waardig gunt is al een goed teken. Dit laat al een bepaalde genegenheid zien. Ik denk dat deze vrouw niet precies weet wat ze wilt. Een vrouw is daar heel open en direct in als ze je leuk vindt. Bepaalde twijfels van haar kant kunnen ook roet in het eten gooien. Bijvoorbeeld dat ze niet weet met welke jongen ze wil gaan of dat ze deze vakantie nog vrijgezel wilt zijn. Bij twijfels laat een vrouw je altijd een beetje in onzekerheid, om zo geen valse hoop te scheppen.

  -2- Als ze in eerste instantie al weinig bij je komt zitten en je aanraakt, maar toch met je kan lachen en goed met je kan praten, zit je in de vriendschapszone. Uit vele verhalen van deze blog weet je dat dat geen goed teken is. Dit heb je vaak aan je veroverkwantiteit of kwaliteit te danken. Begin met veroveren vanaf nu.

  -3- Het kon een test zijn op onverstoorbaarheid en op onzekerheid. Hoe ga je er mee om? Kijken of je aan haar ideale beeld voldoet. Jouw reactie op ”dat kunnen we beter niet doen” was helemaal zo slecht nog niet! Je was onverstoorbaar en je wist wat je moest doen, goed werk. Je wachtte wat te lang maar de kus is er wel gekomen. Ga proberen die aantrekkingskracht te vergroten door haar vaker speels aan te raken, zoenen op haar wang te geven en andere kleine flirtpogingen toe te passen. Vaak zeggen daden meer dan woorden.

  Zelf zou je hier wel wat mee kunnen denk ik. Een vrouw is een mystery en dat zal ze altijd blijven. Beetje bij beetje zal je ze begrijpen maar nooit helemaal.

  Succes and take care.

 • @ mick

  Bedankt voor je reactie.

  1- Ik heb net een mailtje van haar gekregen, waarin ze de (volgens haar banale maar nuttige) vraag stelde of we enkel als vrienden door kunnen gaan. Ik zal gewoon zeggen dat ik dat prima vind, maar ze heeft haar keuze dus al gemaakt

  2- Heb je helemaal gelijk in! Dat was precies wat er gebeurde, dus dat heb ik dan waarschijnlijk over het hoofd gezien…

  3- Ik raakte haar wel vaak aan op een speelse manier, maar zij niet bij mij

  @Barry

  Nee je had het goed begrepen. Maar ze wil blijkbaar alleen verder als vrienden, ook prima dus niks aan de hand. Ik kan nog wel een keer met haar afspreken, maar niet zoenen denk ik.

 • @Mos

  Je kan nu achteraf kijken wat je fout heb gedaan en daar kan je goed van leren toch. Er zijn genoeg vrouwen dus maak je geen zorgen het is een super goeie les

 • @ Roy

  Ja precies, ik heb geen spijt ofzo. Het is jammer, maar niks aan de hand. Heb haar net teruggemaild met als antwoord op haar vraag “ja hoor, prima. waarom dacht je dat dat niet zou kunnen?”

 • @ Roy,

  Hey makker, het gaat prima dankjewel!
  Hoe gaat ie met jou?

  Heb je nog speciaals meegemaakt de afgelopen dagen… 😉

  @ Mos,

  Neem de afwijzing niet persoonlijk op. Ze heeft blijkbaar geen behoefte aan een vaste relatie!

  Ik moet toch wel zeggen dat emailen niet echt dé communicatiemiddel van een veroveraar is, een veroveraar belt haar op zodat hij met zijn stemintonatie en timing goed zijn mentaleit kan aantonen. En dat is niet de pure reden, want tegelijker tijd is hij haar nog goed aan het beoordelen.

  In ieder geval, probeer deze situatie niet meteen te vergeten! Ga na wat je er uit kunt leren…

 • @ Milan

  Nee doe ik niet, volgende keer beter! Ik weet dat emailen niet de beste manier is, maar dat is de enige manier hoe zij communiceert. Maar je hebt wel gelijk.

  Maar nu is er volgend probleem opgedoken. Nadat ik haar had teruggemaild over de vraag of we vrienden konden blijven, bleef ik ook onverstoorbaar. Ik bleef relaxed enzo en gewoon vertellen dat ik er geen moeite mee had om vrienden te blijven, maar daar is ze dus nu een soort geirriteerd door geraakt. Ze vond het raar dat ik deed alsof er niks aan de hand was en “alsof er niks gebeurd was”, en dat maakte het voor haar moeilijker om als vrienden door te gaan. Huh?!
  Verder vond ze dat ik deed alsof haar vraag belachelijk vind, wat ze weer jammer en zelfs een beetje kinderachtigvond.

  Ik heb haar teruggemaild in vriendelijke bewoordingen dat ik er geen problemen mee heb om vrienden te blijven, dat ik een serieus antwoord op haar vraag heb gegeven, en dat haar reactie meer zegt over haar dan over mij. Ik heb haar gezegd dat ze wat moet ontspannen zijn, net als ik. En dat we dit beter kunnen uitpraten dan over de mail te bespreken.

  Ik voel me ontspannen en overstoorbaar, omdat ik dat ook ben. Maar waarom heeft deze meid daar zo veel problemen mee? Wat wil ze hiermee zeggen? Want ik snap er niks van!

 • Blijf ontspannen en onverstoorbaar. Aan een vloekende, jankende en schreeuwende vrouw zal je niet echt veel hebben als je een serieus gesprek wilt voeren. Ze is niet echt rationeel en volgens mij een beetje beledigd. Als ze geen vrienden wilt zijn dan moet jou dat een rotzorg zijn. Het leven stopt niet bij deze vrouw. Probeer haar te kalmeren en de echte belangrijke punten te bespreken. Anders zal je niet tot een compromis komen.

  Mzzl.

 • Heeey,

  Ik vroeg me af wat jullie mening is over het volgende:
  Zaterdagavond was een vrouw op me af komen stappen. Binnen 5 minuten stonden we te zoenen, en de rest van de avond heb ik haar niet meer echt gezien. Ze had me haar nummer gegeven, dus vandaag had ik haar gebeld.

  Dat gesprek ging ongeveer als volgt:
  ‘Heey hoe gaat het?’
  ‘Jaa gaat wel goed’
  ‘Zaterdag nog wat lekkers gedronken?’
  ‘Jaa ik was knap dronken’
  ‘Cathalijn (haar naam), ik heb jouw hulp nodig! Ik wil bloemen voor mijn moeder nodig, wat voor bloemen zou jij het liefst willen krijgen en mij dus aanraden?’
  ‘Je vraagt je nu af of ik de bloemen voor je moeder kan kiezen?’
  ‘Ja’
  ‘Doe maar rooie bloemen, die doen het altijd goed bij vrouwen’
  ‘Ja maar om je moeder nou rozen te geven’
  ‘Je houdt toch van je moeder? Kan je het prima doen’
  Vervolgens spraken we (aankomende) vrijdagavond om 8 uur af om wat te gaan drinken.

  Nou heb ik 2 vragen:
  – is de vraag over bloemen oubollig? (voor de context: ik ben 18 en zij is 17)
  – zal ik een roos meenemen bij ons afspraakje?

  groetjes,
  Tom

 • Heey Tom,

  De vraag over bloemen vind ik niet oubollig. (Voor de context: ik ben ook 18)
  Ik zou als ik jou was geen roos meenemen voor jullie afspraakje. Dat vind ik eeriljk gezegd wat afgezaagd.

  Groetjes Rik

 • @ Tom,

  En als je een roos meeneemt doe het dan in meervoud. Neem dan een bos mee. Bij een roos kan je gierig overkomen en ze zal je met andere ogen bekijken. Nee ik zou ook niets meenemen behalve spontaniteit, nieuwsgierigheid en een leuke uitstraling.

  Succes

 • Heb twee dagen geleden een eerste date achter de rug. We zijn samen iets gaan eten, maar even ervoor zijn we in een drankgelegenheid iets warms gaan drinken. Vervolgens naar een eetgelegenheid en daarna naar een klein cafeetje nog een after drink gaan doen. Men bedoeling was om geen “date” sfeer te creëren. Eerder een avondje uitgaan/stappen.
  Omdat ze op de mijn weg richting thuis woonde, een dik halfuur rijden, gaf ik haar de keuze of ze mee wilde rijden, waar ze graag op inging. Na vijf minuten passeerde we langs haar huis en stapte ze uit. Geen kus, wel een dankuwel, en zwaaide ook nog eens naar mij.
  Tijdens de gesprekken merkte ik dat ze vaak van houding wisselde, ik poogde haar houdingen na te doen, het is te zeggen niet onmiddelijk maar op bepaalde momenten. We lachten veel en hadden duidelijk plezier. Zij ook. Er passeerde tijdens het wandelen door de markt, een bekende van haar en ze introduceerde mij meteen. Het gaf wel een vreemd gevoel. Ze sprak over momenten wanneer we elkaar nog konden terug zien, sowiso op het eind van deze maand.
  Vandaag heb ik haar gebeld en een kort telefoongesprekje gehad, haar nog niet gevraagd voor een nieuw afspraakje. Dat ga ik over twee dagen ongeveer doen, het is te zeggen, doen wanneer ik vind dat ik het moet doen. Bij het maken van de eerste afspraak, had ik ervoor al twee keer gebeld met enige tijd tussen, en niet meer dan drie smsen per dag, ook niet gelijk verdeelt door er iedere dag drie te sturen. soms een dag wachten en dan sturen. Meestal kreeg ik dadelijk antwoord. Met oud op nieuw stuurde ze zelf als eerste haar wensen door net als met kerst.
  Het enige wat ik moeilijk vind is het filteren geloof ik dat het was. Waaraan je kan merken dat ze je leuk vind, niet louter vriendschappelijk..en kan als het het laatste moest zijn, nog omgebogen worden?.
  Zelf denk ik dat we nog in een verkenningsfase zitten. Het klikt al, alleen is de vonk nog niet gesprongen.

  Zo ik hoop dat jij er iets mee bent, alsook ik..

 • @ Rein

  “..Het klikt al, alleen nog geen vonk..”
  Je hebt schijnbaar al een leuke connectie en flow, maar je mist de stapjes naar de opwinding…
  Gebruik je wel aanrakingen? Introduceer je wel een (milde) sexualiteit in het gesprek?
  Je moet de vrouw wel een beetje je bedoelingen duidelijk maken, je moet het laten blijken.
  Echter in dit stadium, niet vragen!….*mag ik je aanraken, vindt je dit fijn?*..blahblah.. maar laten zien…!

 • @ rein

  net als de adviezen van harold. kan ik enkel zeggen dat je gewoon de leiding moet nemen met je daden. stel een datum voor.” in plaats van wanneer kan je?” raak haar op plaatsen aan tijdens het praten…je kan mild over sexualiteit praten, maar een kus zeg meer dan duizend woorden. je neemt bij haar en jezelf ook wat spanningen weg. een kus moet er komen anders zal haar interesse verliezen in een relatie met jou….verder doet een welgemeend complimentje op z,n tijd haar ook weer stralen. vrouwen verlangen hier vaker naar dan mannen. maar ga niet overdrijven met ”schatje dit” en “schatje dat” blijf vooral jezelf…

  gj

 • Misschien moet je het eerst eens meemaken om een raad ter harte te nemen…

  Hoe dan ook bij dit artikel is het zo gegaan:

  Vrijblijvend afspraakje, samen gekookt, gezongen veel gelachen en in elkaars ogen gekeken, elkaar wat speels aanraken…
  Maar geen zoen, en dan uiteraard bij het afscheid: Glimlachje kus op de wang en over.
  Ik dacht nogthans niet aan daten te doen.

  Waarschijnlijk had ik haar vroeger moeten kussen ?

 • @ Ruben,

  De zoenmoment kun je eigenlijk creeren. Dat doe je door ontspannen te zijn en een beetje speels te plagen.

  Ik had vandaag een afspraakje met een vrouw. Ik heb haar opgehaald met de auto en we hebben lekker wat rond gereden. Vervolgens ben ik met haar naar het park geweest waar ik twee danountjes heb meegenomen van huis om samen op te eten in het park; apart en ze bleef er om lachen.

  Het gesprek begon een beetje over het geloof, maar ik zei dat ik daar niet over wil praten omdat het niet altijd een fijn onderwerp is. Ik plaagde haar vervolgens een beetje met wat ze zegt en heb haar een massage gegeven. Binnen een uur was ik al met haar aan t zoenen.

  Tijdens het zoenen is het goed om even een soort stapje terug te nemen. Ze begreep niet dat ik het zoenen beeindigde, terwijl ik het net zo lekker heb gemaakt door zeer zacht te zoenen. Ze ging naar huis en zei dat ze mijn horoscoop gaat doornemen want ze heeft me niet door haha.

 • @ Rachid

  Van een massage was geen sprake, maar wel van speelse aanrakingen, dus zo verschillend met jouw situatie is het niet, vandaar dat ik nog niet doorheb hoe jij precies een zoenmoment creerde.

  Waarschijnlijk had ik gewoon (voor het afscheid ! ) ontspannen voor een zoen moeten gaan, Victor gaf dit ook al eens als raad denk ik (?)

  (en nogmaals excuses voor het geknoei in mijn vorige berichten) 😀

 • @ Ruben,

  Flink geknoeid he? nou dat kost je 0,44 cent per bericht.

  Speelse aanrakingen zijn ook prima, al is een massage iets intiemer.
  Met speelse aanrakingen alleen, kom je niet ver. De zoenmoment creëer je allereerst simpelweg met een goede verovermentaliteit; maak deze je eigen dan hoef je er niet meer op te letten. Doe het oefenboek. Zeer belangrijk.

  Op een gegeven moment ga je wat intimiteit creëren door over gevoelens en te praten. Hoe bekijkt zij dingen? Wat zou ze doen als ze een toverstokje had? Hoeveel sterren zullen er vandaag in de hemel zijn? Je ziet wat in haar ogen (ow, gewoon pupillen :-P)?

  Ga dichterbij haar zitten, hou haar hand vast. Ze heeft het koud, hou haar met je arm warm. Ruik aan haar nek, geef haar een kusje erop. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

  Oefen ermee. We hoeven niet de eerste de beste vrouw te veroveren. Ervaring is belangrijker dan direct succes boeken. Een afwijzing van een zoen, geef mij juist een boost omdat ik ervoor ben gegaan. Juist daardoor lukt het de tweede keer vaak wel.

 • Kwam net hier alles eens lezen. Ik moet zeggen, sommige van jullie hebben wel durf. Al bij een eerste afspraak gaan zoenen. Kan me toch voorstellen dat vele vrouwen daar niet mee gediend zijn. Ik ben eerder van de (zeer) trage aanpak.

 • @ peter

  gek genoeg verlangen vrouwen vaker naar aandacht dan gedacht. als een vrouw graag iets leuks wil doen met je op het eerste afspraakje, zich mooi maakt voor je, je terug smst… weet dan dat je haar ook kan zoenen of meer 😉

 • Ik geloof hier eigenlijk mn oren of ogen niet. Ik veronderstel dat je dit enkel kan doen als je haar wat hebt bewerkt. Heb tijdje geleden date gehad. Ze was idd mooi opgemaakt hadden een vlotte babbel maar ze zat wel een hele tijd met haar armen gekruist. ( is toch een teken van afstandelijkheid willen bewaren he??? ) Als ik haar had gekust, dat had niet goedgekomen…
  Kussen jullie haar op de eerste date al??

 • hee peter,

  ja kussen op de eerste date is normaal. Laatst heb ik het niet gedaan. Toen was het zo overduidelijk dat ze me wilde kussen.

  Ik kuste haar alleen een paar keer op de mond. En op het moment dat ze me probeerde te tongen stopte ik met een glimlach en porde ik haar in de zij. `volgende keer dat ik je zie dan …´. Ze had het er telkens over en probeerde z.s.m. nog een afspraak met me te krijgen. Toen ik haar de keer erop zag voelde ze zich helemaal gelukkig en was de eerst tongzoen echt superleuk.

  Als ze haar armen gekruist heeft ga je tijdens het gesprek haar spiegelen in haar houding. Vervolgens overdrijf je iets. je armen heeeel extreem over elkaar en gewoon gezellig doorpraten. Vervolgens neem jezelf ineens een hele andere houding aan. Je zult merken dat ze zichzelf ineens opener opsteld.

  Of kom ineens met een raar feitje waardoor ze haar armen moet bewegen. Zeg bijvoorbeeld: Weet je wat bijna niemand op de wereld kan? zij: uhh nee, jij: je eigen ellebogen likken 🙂 Vervolgens daag je haar uit om het te proberen. – maak je niet druk om het feit of ze het leuk vind of niet.
  a) Ze doet iets aparts wat haar uit haar confort-zone haald
  b) Ze zal waarschijnlijk zelf ook met een feitje komen waar jij op door kan praten. Het is dan haar onderwerp en ze zal zich meer openstellen

 • @peter

  het komt wel voor. Ligt ook wel beetje aan m,n stemming of ik daar zin in heb.
  Ik hou graag de spanning er in. Als ze afstandelijk reageert is dat altijd erg vervelend omdat je zelf ook zo zenuwachtig bent. Bekijk het zo. Ook zij heeft dat gevoel. Zorg er voor dat je wat confortabeler voelt. Dit ga je uitstralen. Denk dan ook niet hoe je haar het naar d,r zin kan maken. Maar hoe je het voor ELKAAR gezellig kan maken. Dit neemt de gedachte weg van de zenuwachtige gevoelens. Zo voel jij je op je gemak en zal ze dat merken aan je. Door je ontspannen sfeer zal het gesprek vloeiender lopen. Zal je je meer speelser opstellen. En je zet haar daar niet mee op een voetstuk. Let op…Probeer wel haar te veroveren. Een gesprek zonder verovertechniek zet je in de friendzone.
  Gj

 • Dag Victor en dag alle mannen,

  Ik zit met de volgende situatie!

  De avond voor mijn tweede afspraakje(die ik al bellende heb geregeld) vroeg ze of ik het een leuk idee vond als ze haar vriendin meenam en ik een virend(ze kennen elkaar ook). Ik omzeilde dit door te zeggen dat mijn vriend niet kon. Tot zover niet zoveel aan de hand.

  Maar aangezien ik haar na de eerste afspraak leuk begin te vinden, en ze dit voorstel deed, was ik wel gespannen en ook enigszins teleurgesteld. Dit liet ik niet blijken tijdens de date(we gingen schaatsen). Alleen van mijn plan(haar zoenen en/of lekker flirten) durfde ik niet meer te doen omdat ik onzeker werd. Het was een gezellige date, maar meer niet.

  Nu was deze date gisteravond(vrijdag). We hebben nog geen contact gehad. Wat te doen?! Doen alsof er niets was en proberen een derde date te regelen? Of open kaart spelen en zeggen dat ik teleurgesteld was dat ze dat voorstel gedaan heeft. Als ik geen contact met haar opneem denk ik dat het doodbloed. En dat wil ik stiekem niet!
  (we zoeken allebei een serieuze relatie, hebben dit niet uitgesproken maar dit weet ik)

  We zijn allebei begin 20.

  Graag advies en alvast dank!

 • @ Bertje,

  Nee, vermoedelijk is het geen goed teken dat ze haar vriendin wil meenemen. Maar dat is niet zeker. Misschien voelt ze zich onzeker en wil ze een beetje steun van haar vriendin. Of misschien kent probeert ze een vriendin serieus te koppelen aan een vriendin van haar (na aandringen van vriendin). Wie weet…

  Goed dat je niet ingegaan bent op het aanbod. 1 Op 1 is beter Veroveren. En het is jammer dat je teleurgesteld was tijdens het tweede afspraakje. Ook al zeg je dat je dat niet hebt laten merken, meestal werkt dat de Verovering tegen.

  Belangrijk: ook als je op zoek bent naar een serieuze relatie, stel je minder serieus op. Zo voorkom je dat je spontaniteit de nek om draait.

  Richt je dus meer op het plezier dat je kunt hebben met haar. Doe niet aan ‘dating’. Houd het meer vrijblijvend, dat pakt beter uit. Zie mijn programma:

  Eerste Date Geheimen

  Advies: Regel een afspraakje, ga iets leuks doen samen. Poolen bijvoorbeeld, maak lol!

  Laat je niet zo snel ontmoedigen. Zeker als ze enthousiast reageert, blijf doorgaan. Tijd om te zoenen…

 • Beste Victor en alle andere mannen,

  Ik woon nu tijdelijk in een huis in het buitenland, hier zijn ook veel dames. Wat goed ging was dat ik gesprekjes had met meerdere vrouwen. Een van hen begon toen sterk met met te flirten, dus ik terugflirten. Ik kon gewoon in haar ogen zien dat ze me leuk vond en dat ze een beetje verlegen was. We zaten met zn allen aan een tafel. Later ging iedereen slapen en moest ik nog even naar de keuken om wat spullen op te ruimen. Zij kwam daar toen ook nog even wat doen, liep snel langs me heen, en ze flirtte uiteraard weer. Ik ben toen echt zo dom geweest. Ik had interesse in haar, maar wat ik gedaan heb is haar een goede nacht gewenst en normaal afscheid genomen. Ik begrijp ook niet van mezelf waarom ik niet meer actie ondernam. Daarom heb ik haar een dag later gevraagd of ze deze week is wou gaan drinken, maar je raadt het al, ze was ongeinteresseerd. Hieruit concludeer ik dat ze gewoon een nacht plezier wou?

  Is dit nog te redden op de een of andere manier, en hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik hoop dat ik snel iets hoor!. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *