Niet minder maar juist vaker vrouwen aanspreken, dat is wat ik beoog met dit artikel. Lees verder!

Mogen vrouwen reageren op mijn blog? Uiteraard! Dat maakt Aantrekkingskracht interessanter, ik houd van interactie met vrouwen.

Een vrouw die zichzelf Dandy lady noemt (?) heeft een reactie geplaatst bij het artikel over zelfsabotage:

Mag ik als vrouw even mijn mening geven? Het is vaak heel vervelend als mannen je overal aanspreken waar je ook komt. Vaak ben je er op dat moment niet eens mee bezig en denk je helemaal niet aan een man, en wil je ook niet aangesproken worden. Want het uiteindelijke doel van de man, die kun je meestal wel raden als vrouw zijnde.

Ik word nog steeds aangesproken of ook vaak lastig gevallen, hoewel ik al bijna 40 jaar ben en een relatie heb van 21 jaar heb. Vaak wil ik helemaal geen last hebben van mannen die me proberen te versieren.

Vaak voel ik me niet eens lekker, staat mijn hoofd er totaal niet naar en val ik totaal niet op de man die een poging waagt. Mannen moeten ook eens begrijpen dat veel vrouwen er niet van gediend zijn, en word vooral nooit te opdringerig en blijf netjes en charmant. Met onbeschoft gedrag bereik je toch niks.

Allereerst, bedankt voor je reactie. En het is fantastisch dat je een relatie hebt van 21 jaar. Hopelijk ben je gelukkig in de liefde…

Vandaag ga ik in op een paar punten van je reactie, zodat mannen niet minder maar juist vaker vrouwen aanspreken.

“Ik wil niet aangesproken worden”

Dandy lady, dat kan ik begrijpen. Je zit namelijk in een relatie en je bent als het goed is gelukkig met je partner. Logisch dat je dus niet meer (!) openstaat om nieuwe mannen te leren kennen.

Maar… Jij wilt niet aangesproken worden, dus moeten mannen helemaal geen contact meer zoeken met vrouwen?

Kom op, dat is onredelijk. Er zijn veel single vrouwen die wèl op zoek zijn. Zij worden te weinig aangesproken en ze staan bij wijze van spreken te springen op initiatiefrijke mannen. Sommige vrouwen stellen mij zelfs de vraag hoe ze mannen moeten aanspreken, omdat de West-Europese man zich te passief opstelt!

Gun anderen liefdesgeluk, ook al ben jij al gesetteld en ‘klaar’. Denk ook aan anderen….

Advies aan de mannen: spreek vrouwen aan. Ja, je zult ook vrouwen ontmoeten zoals Lady die helemaal geen interesse hebben. Mocht dat gebeuren, blijf vriendelijk zeg haar gedag en spreek gewoon een andere vrouw aan.

“Het doel van de man is te raden…”

Lady, laat ik eens raden wat je daarmee bedoeld. Seks?

Wow, ik heb goed gegokt. Jackpot!

Mannen willen seks, nou en? Ook vrouwen willen seks hoor! Sterker nog, de seksualiteit en de seksuele driften van de vrouw worden chronisch onderschat; zowel door mannen als vrouwen.

Vrouwen zouden diep ongelukkig worden als mannen massaal de interesse in seks verliezen. Hoewel, misschien zou het voor een jaar of drie goed zijn. De aarde lijkt overbevolkt en het is maar de vraag in hoeverre dat nog goed kan blijven gaan.

Hoe dan ook, mijn advies aan de mannen: schaam je niet voor je behoeften aan seks. Je seksuele verlangens en fantasieën zijn menselijk.

“Geen onbeschoft en opdringerig gedrag”

Lady, ik ben het helemaal met je eens. Mannen moeten zich niet onbeschoft of opdringerig gedragen. Of beter gezegd: niemand moet zich slecht gedragen.

Gelukkig bezoeken de echt onbeschofte mannen mijn Aantrekkingskracht-blog niet, daar hebben ze het geduld niet voor. Klootzakken hebben geen interesse in hoe ze op een leuke en prettige manier vrouwen kunnen aanspreken en kunnen vrouwen versieren.

Compliment aan de mannen: je leest mijn blog met als doel om jezelf te verbeteren met vrouwen. De drang naar zelfverbetering onderscheid je op een positieve manier van de klootzakken en onbeschofte, opdringerige mannen!

Ik ben benieuwd naar de reactie van ‘Dandy Lady’. En ik ben nog meer benieuwd naar de reacties van mijn bloglezers. Wat vind jij van de reactie van deze vrouw? Wat zijn je ervaringen met het aanspreken van vrouwen?

Laat hieronder je reactie achter…

Gerelateerd:

 • Te snel verliefd worden – Gevaarlijk, maar te voorkomen (135)
  Te snel verliefd worden kan problematisch zijn, wist je dat? Het kan zelfs een groot liefdesprobleem zijn waardoor je onmogelijk kunt vrouwen versieren. Blijf dus lezen! Zijn gedachten en gevoelens zijn voortdurend bij […]
 • Waar single vrouwen ontmoeten? (31)
  Waar kun je leuke single vrouwen ontmoeten? Zelfs tijdens het WK voetbal 2014? Ik heb een paar praktische tips voor je! Soms is het goed om iets uit te proberen wat je normaal gesproken nooit zou doen. Zo had ik tijdens het […]
 • Mooie Vrouwen Aanspreken voor Seks? (5)
  Hoe belangrijk is het voor jou dat je nieuwe contacten opdoet? Nieuwe, onbekende vrouwen leren kennen, vrouwen aanspreken? Vandaag wijs ik je op je seksdrive, in de hoop dat het je motiveert om vrouwen aan te spreken en […]
 • Vrouwen aanspreken – Moeite met vrouwen aanspreken? (0)
  Tijd voor een kort vrouwen-aanspreek-onderzoek onder mijn lezers. Heb je moeite met het vrouwen aanspreken? Ja of nee? Mocht je het inderdaad moeilijk vinden om vrouwen aan te spreken, wat houdt je tegen? Ik wil nu weten wat […]
Nog Vaker Vrouwen Aanspreken
Trefwoorden:     

38 reacties op “Nog Vaker Vrouwen Aanspreken

 • Ik begrijp wat Dandy Lady bedoelt.

  Zoals ik al eerder heb gereageerd op haar reactie:

  *Als man is het ongelofelijk onaantrekkelijk om op een opdringerige en botte manier
  een vrouw aan te spreken…..met maar *een* ding voor ogen..*

  Ik verklaarde ook dat ik door zal gaan vrouwen aan te spreken omdat domweg heeeeel veel vrouwen dat wel leuk vinden.
  En als een vrouw open staat voor een gezellige avond of praatje…daar kun je daar als man maar op *een* manier achter komen, nietwaar…?

  Mijn reactie op haar bericht was scherp, maar ik wil die scherpe kantjes ervan halen:
  Heel vaak zie ik mannen erg sexistisch en vooral dronken op vrouwen afstappen…
  Dan denk ik : “my god…kun je niet zien hoe vreselijk irritant je bezig bent..?”

  Als ik dan op mijn manier instap, heeft dat heel ander effect..
  Ik denk dat Dandy Lady erg veel last heeft van mannen zonder de juiste inzichten…!

  maar zoals Lauren al zeer terecht aanhaalde:
  “Op de website en deze cursus (bij Victor) leren mannen geen onbehoorlijke en onbeschofte manieren.”

  Inderdaad Lauren, ik volg deze website en de cursus van Victor al ruim een half jaar en vind dat ik een leukere man ben geworden in een heleboel opzichten.

  Mijn vriendin is het levende bewijs hiervoor, ze zei letterlijk tegen mij..:
  “Jij hebt mij heel anders benaderd dan dat ik gewend ben…: dronken, onbeschofte mannen die mij wel even dachten te “versieren”…met veel gehijg etc…”
  “maar jij doet heel anders…je bent speels, uitdagend en zelfverzekerd op een leuke, aantrekkelijke manier…je hebt mij echt veroverd…”

  Hoe een mooier compliment kun je krijgen van een vrouw?

  Dank je wel, lieve dames dat ik nieuwe inzichten krijg en dank je wel Victor, dat je mij dat leert 🙂

 • Veel negatieve ervaringen heb ik nog niet met aanspreken. Langs de ene kant goed, maar langs de andere kant misschien een signaal dat er meer aangesproken moet worden. (weinig ervaring ?)

  Ik spreek vrouwen vooral aan als ik werkelijk het doel heb om vrouwen aan te spreken, en mij wat wil amuseren. Maar op een doordeweekse dag heb ik een ander doel. Een trein halen, … Niet zelden loop ik dan ook op automatische piloot. 🙁
  => Dat moet anders.

  Maar goed terug naar de “negatieve” ervaringen. Voorlopig zijn die nog zo negatief niet. Als vrouwen echt niets moeten hebben van mijn aanspreken lopen ze gewoon weg, of draaien ze het hoofd. Non- verbaal dus, van kwetsende opmerkingen heb ik geen weet…

  @ Victor

  ” Sommige vrouwen stellen mij zelfs de vraag hoe ze mannen moeten aanspreken, omdat de West-Europese man zich te passief opstelt! ”

  Dus sommige vrouwen vragen het zich wel degelijk af. Interessant weetje 😀
  Ik denk wel dat een vrouw een SUPER- indruk bij mij zou achterlaten moest ze mij aanspreken. Maar goed, terug naar de realiteit 😉 we gaan er niet op rekenen, maar zelf initiatief nemen.

 • Het is wel leuk om even mijn ervaring hierin ook te delen met een paar voorbeelden. Ik heb hier heel veel over gesproken met vrouwen.

  – De mooie lange blondine lag ’s avonds tegen mij aan. Ze zei: ik word bijna nooit aangesproken 🙁 en iedere keer vraag ik mezelf af waarom die anderen wel.
  – Natuurlijk zou ik hem niet afwijzen, al is hij enorm lelijk en stinkt hij :p, hij heeft gewoon lef en dat hoort bij een man, het is leuk om de andere mannen dan te zien kijken wat hij wel durft en hu niet.
  – Hij schudde me gewoon even wakker met het aanspreken, echt cool.
  – etc.

  Ik heb laatst met uitgaan dit tegen een heleboel vrouwen gezegd: ‘hee ik wil je wat vragen, en nee laat maar, het is raar en ik durf niet..’. (lol)
  Het was heel makkelijk om dat te zeggen en je leert een beetje reacties kennen. Dat was op dat moment even belangrijk voor mij.

  Natuurlijk zijn er vrouwen die daar niet op reageren en denken van: zout op. maar dat heb je overal. Daarom, dandy lady moest eens een twee jaar lang niet aangesproken worden, kijken hoe ze dan praat.

 • @ Harold,

  Klopt, ze is waarschijnlijk lastig gevallen door irritante, dronken mannen.

  Prachtig compliment van je vriendin! 🙂
  En natuurlijk graag gedaan.

  @ Ruben,

  Doordeweeks ontmoet je dus minder vrouwen. Wil je dat veranderen? Advies: vertrek eerder van huis zodat je niet hoeft te rennen om de trein te halen.

  Ja, eerder vertrekken kan vervelend zijn. Alleen je kunt er zoveel extra plezier voor terug krijgen; vrouwen 🙂

  @ Wilco,

  Prachtige voorbeelden! En stel dat Dandy Lady weer vrijgezel zou zijn (ik hoop het niet!) en ze wordt niet meer aangesproken, dan zou ze het waarschijnlijk heel anders bekijken…

  Mannen, spreek meer vrouwen aan! 😀

 • Juist minder aanspreken wil je bedoelen?
  Kwil geen keiharde teleurstelling meer hebben, ook al was het geen persoonlijk afwijzing.
  Waarom ben jij zo gretig over dit allemaal?
  Het is precies alsof het zo simpel en vlot gaat, was het maar waar !
  ik begrijp totaal niets meer van deze e cursus, site en wat het allemaal omdraait, ik denk persoonlijk dat ik hier nietmeer op mijn plaats zit.

  Na een langdurige afwezigheid van gemis van aantal zaken word ik steeds gekker dan ik al was, mentale druk van kijk hier, zo lang alleen zijn en niets durven ondernemen, terwijl dat andere weer het geluk hebben dat ze schone meisjes om zich heen hebben terwijl jij erop moet toezien vol afgrijzing, steeds doorgestoken worden door je eigen omdat je nog weinig hebt presteert. Ik kan er zelf nietmeer tegen, dit drijft tot waanzin !

  Dit is de keerzijde van succes willen hebben.

 • @ Andy

  vind het jammer dat je zo je kop laat hangen op dit moment. Van alles wat je hebt gedaan de laatste tijd is niets voor niks geweest.
  Het kan allemaal wel confronterend zijn, maar juist omdat je het probeert, zou je trots op jezelf kunnen zijn.

  En achter elk succes staan ook teleurstellingen, het is zo, dat heb ik zelf ook wel gemerkt.
  Hoop dat je er wel een beetje bovenop komt, want als je de cursus volgt durf je wel wat.
  Je steekt je hoofd boven het maaiveld.

 • @ Andy

  Voor het veroveren moet men mentaal in orde zijn, vandaar dat mentale problemen vaak aan het licht komen door (proberen) veroveren. Vandaar dat ze nog pijnlijker lijken… Dit heeft niets met veroveren te maken, maar met een foute gedachtengang. Heb je een logisch antwoord op volgende vragen ?

  “ook al was het geen persoonlijk afwijzing”. Je zegt zelf dat het geen persoonlijke afwijzing was, maar je neemt het wel persoonlijk op ?

  “ik denk persoonlijk dat ik hier nietmeer op mijn plaats zit.” Omdat je moeite hebt bij veroveren is een blog waar hulp geboden wordt fout ?

  “Na een langdurige afwezigheid van gemis van aantal zaken ” Omdat je met een gemis (aan een vrouw) zit, moet je stoppen met veroveren ?

  “mentale druk van kijk hier, zo lang alleen zijn en niets durven ondernemen, steeds doorgestoken worden door je eigen omdat je nog weinig hebt presteert.” Omdat je het moeilijk hebt met veroveren, moet je het jezelf nog moeilijker maken door jezelf druk op te leggen ?

  “Dit is de keerzijde van succes willen hebben” Je zegt zelf niet te begrijpen van het veroveren, maar dat negativisme een logisch gevolg is weet je wel zeker ?

  DIT SLAAT NERGENS OP !!! oké je hebt moeilijkheden, maar deze staan los van het veroveren.

  Hier staat wel geschreven dat je positief moet zijn voor het veroveren, maar voor jou gaan we eens met het zwaardere geschut afkomen:

  http://www.youtube.com/watch?v=vM22zUmithg&feature=related

  Opdracht: Bekijk dit filmpje en schrijf een soortgelijke tekst voor jezelf i.v.m. veroveren en motivatie, maak het militair of grappig. Onthou je eigen tekst, herhaal hem wanneer nodig. Zelfs een schema zoals:

  negatief denken = pompen of andere vorm van sport zou niet slecht zijn (invloed sport op negativiteit 😉 ) maar dat kies je zelf.

 • @ Andy

  jezus andy wat negatief ineens. ik begrijp het wel hoe je je voelt. als je al een lange tijd bezig bent wil je natuurlijk wel eens een keer echt succes. alleen het vervelende is dat dat je juist tegenhoud.

  had ik ook een tijd hoor en nog steeds af en toe.
  heb je irrationele gedachten als:
  ‘het zal me toch nooit lukken’
  ‘deze cursus werkt niet voor mij’
  ‘ik ben het single zijn nu echt zat’

  er is meer in het leven dan liefde. denk aan het vervulde leven!
  je zal merken dat de druk wegvalt als je ook gelukkig kan zijn zonder vrouwen om je heen.
  misschien is het aan te raden om professionele hulp te zoeken als je er zelf echt niet meer uitkomt? of lees eens een boek over RET therapie(vind ik zelf erg hulpzaam).

 • soms spreek ik vrouwen aan die helemaal niet willen spreken en laat ik ze gwn
  acheraf ga ik na wrm ze niet wilt … dan zie ik haar vriendje er bij staan dan denk ik oke das de reden wrm ze niet wilt spreken

 • Ik trek alleen vrouwen aan en spreek alleen vrouwen aan als ik een beetje aangeschoten ben. Ben dan veel vrolijker en losser en zie dan veel groepjes meisjes om me heen staan. Keuze zat. Nuchter ben ik een stijve hark met faalangst. Daarom drink ik altijd al voordat ik vrouwen aan ga spreken. Misschien niet goed, maar het helpt mij wel.

 • @ Andy,

  Wat is er precies gebeurd? Wat is de aanleiding? Wil je er over praten?

  @ Ruben,

  Je zei: “Voor het veroveren moet men mentaal in orde zijn, vandaar dat mentale problemen vaak aan het licht komen door (proberen) veroveren.”

  Precies! Vrouwen kunnen je een spiegel voorhouden.

  En dit gebeurt nog meer wanneer je een relatie aangaat. Reken maar dat je jezelf beter leert kennen, is dat niet positief?

  @ M.,

  Je zei: “je zal merken dat de druk wegvalt als je ook gelukkig kan zijn zonder vrouwen om je heen.”

  Goed gezegd!

  @ H.,

  Er kunnen allerlei redenen zijn waarom ze (op dat moment) niet openstaan. Geen reden om je daar druk over te maken inderdaad.

  @ Martijn,

  Een beetje aangeschoten? Dat valt gelukkig mee, sommige mannen moeten zich echt moed indrinken door meerdere glazen achterover te gooien.

  Maar… Hoe zou je het vinden: geen ‘medicijn’ meer nodig om vrouwen te ontmoeten? En dat het je dan ook meteen meer oplevert?

 • @ victor

  Ik was totaal gebarsten, zat met wranggevoelens, altijd tegenop kijken dat de andere succes heeft, er niet tegen kunnen van hij wel en ik niet, waarom ik altijd faal enzovoort.
  Dat was er met me gaande, ik kon er nietmeer tegen dus ik ontplofte totaal.
  Na de ontploffing realiseerde ik van shit, dit was totaal verkeerd maar 1 of andere manier beland ik weer in het positieve terug maar wel in de witwoede toestand, dan maar onder controle gebracht, en de kracht erdoor verpletterde ik mijn onzekerheid en mijn verlegenheid en sprak ik minstens 5 meisjes aan, waarvan 2 ik een korte losse flirt van 15 min belandde voor beide, klein luchtige gesprek alsof ik aan niets verplicht was.

  Het deed me wel goed, ook ben ik geen goede spreker, ik sukkel nog zo erg maar ik trek mijn plan, de kunst is om de intresse op te wekken, wat problemen ermee.
  Ik had de afgelopen dagen, 4vrouwen geholpen ( 1ne vroeg de weg, 2waren die een gsm en de andere haar handtas liet vallen en ik heb die opgeraapt en ene die iets moest weten over treinverbindingen), een 3 tal zomaar aangesproken( geen gesprek mee begonne, nog veel te veel schrik ervoor) en ik heb ook nog ene sociale vrouw gesproken en die babbelde echt mijn oren af, wel leuk om dat eens mee te maken.
  + ik heb mijn eigenopeningszin gemaakt : excuseer, waar is uwe vind ik leuk knopje? Want ik vind dat hier nergens staan ! ( gebruikmakend van facebooktoestanden). Moet hem nog uitproberen 😀

  Ik denk eerder bij dat helpen, dat het dan ook weer pure slijmerijtoestanden zijn.

 • @ Wilco

  “@ Andy en de rest” idd “rest” ik heb namelijk ook soms last van negativiteit.

  Bedankt voor deze prachtige steun.

 • Ik heb zelf door VV heel veel geexpirimenteerd met aanspreken. Hierbij heb ik mijn eigen technieken aangeleerd zowel mentaal als de manier van aanspreken.

  Ik woon sinds een half jaar op mezelf in Rotterdam, wat mij meer de vrijheid geeft om dingen te ondernemen. Nu was mijn vraag,

  Wie heeft er zin om een keer te komen oefenen in Rotterdam met het aanspreken van vrouwen?

  Ik dacht aan de regel 1+1=3. Elkaar in de praktijk motiveren werkt naar mijn mening effectief en zorgt ervoor dat je sneller leert. Ook omdat er iemand direct kan zien wat er opvalt aan het aanspreken en eventuele verbeterpunten. Voor degene die weten wat het Johari-venster is, de blinde vlek gaan verkleinen.

  ben benieuwd, laat het me weten.

  greetz

 • @ wilco

  Ik schoot letterlijk in de lach met : “Had ik maar een Andy”. Uitstekend op mijn lachspieren als ik zoiets las, ik dacht van tiens wat zou dat ene meisje denken als zei dat dacht, ik word weer de held voor de dag.
  Nu heb ik zelf een oogje op ene, durven aanspreken durf ik niet, weet echt niet wat me tegenhoud, oftewel wil ik zo perfect hebben dat ik zou willen wat haar reactie zou zijn namelijk dat ze direct me enorm tof vind, tzou nogal hoog gegrepen zijn. Maar gelukkig sta ik met mijn beide voeten stevig op de grond en heb wel intresse in verschillende meisjes, toch wel ene in het bijzonder, had het gevoel van verliefdheid weer, iets dat weer opdook na zeer lange tijd stil gelegen te hebben maar ik liet het niet door, ik ging nog extra sporten dus het bleef in balans.

  Nu stel ik mijn eigen voor een keuze : Een andy dat niets durft en dat passief zal blijven of een andy die actief is, heeft het inzich om van de rest te onderscheiden, zelfs falen kan hem niet schelen; jij hebt tot nu toe zover gebracht, tijd om eens die verlegenheid te doorbreken. Voor me lijkt steeds een moeilijke keuze als ik iemand wil aanspreken.
  Mijn eigen mentale breekingstechnieken om die schaamte/verlegenheidsgevoel aan te pakken is dat geworden vanwat ik had gezegd. En als ik toch heb aangesproken dan besef ik van hoe moet ik dat gesprek of geflirt levendig houden?

 • @ wilco

  heey wilco dat lijkt me wel wat! woon zelf in den haag.
  ik spreek heel af en toe vrouwen aan op straat en krijg daar vooral positieve reacties op, maar ik kan wel een duwtje in de rug gebruiken. blijf de drempel tot aanspreken toch wel erg groot vinden.

 • @Andy,

  haha toffe site he, soms moet je zo even voor jezelf denken. Is goed voor je. En hoe je een gesprek levendig en flirterig houd? naar mijn mening hoeft het niet altijd flirterig, wel levendig. Maar leg jezelf niet die drang op.

  Je kan ook gewoon stil zijn soms. Is no problem, als het maar geen benauwde stilte wordt. Voor jou is het denk ik belangrijk dat je wat actiefs doet als je met een vrouw bent. De druk om maar leuk te blijven praten kan te hoog zijn en je blokkeren. Zo kom je over alsof je haar te graag wilt.

  Ik neem aan dat je het E-Boek van Victor thuis heb? oefen is met pagina 41 tot 50 en praat desnoods tegen jezelf. Als je dat een paar keer geoefend heb, ga dan proberen te switchen van het ene leuke onderwerp naar de andere 🙂

  @M.

  Over 3 weken ben ik klaar met een paar belangrijke dingen die nu veel tijd van me vragen. Stuur anders even een email naar big-easy@hot… dan houden we zo even contact.

 • @ wilco

  Ja ik heb die cursus in mijn bezit, dat zijn nogal wat onderwerpen.
  Nu dat ik er eens over na hebgedacht. Ik voel me nu als een loser omdat ik e motivatie heb verloren , ook al kom ik oog in oog te staan met een een 30 tal meisjes, zelfs erbij zitten maar geen woord ertegen zeggen. Ik weet absoluut niet hoe ik dat moet aanpakken.
  Ik stel me als een speelse vogel wel op, qua non verbaal. En via lichaamstaal heb ik wel bepaalde signalen wel opgevangen, toch dat tegenhouden, wss zal het aan me liggen, dat ik net niet goed genoeg ben, wat me ook al meermaals gebeurt is.

 • Goedenavond,

  M. ik dacht maak even een nieuw adres aan 🙂 maar dat ging dus blijkbaar fout. Hier heb je er 1 die het wel goed doet. willemjnhz@gmail.com .
  Heb zin om is lekker te oefenen in Rotterdam! Er valt nog veel te oefenen 🙂

  @ Andy,
  Je hebt blijkbaar alle nodige info om een vrouw te veroveren maar weet niet wanneer je het moet toepassen. Vergeet 1 ding niet, ik heb veel verhalen gelezen over mensen die ook een veroveraar/versierder wilden worden. De succesvolste beginnen allemaal zo als jou. Ik stel voor dat je ook is komt oefenen in Rotterdam.
  Doe is een keer lekker gek, pak een ticket en let’s try. Het is al leuk om hier is rond te lopen.

  Motivatie is bij jezelf te koop he!

 • whooohoooooooooooooo, yupla.
  Het voelt goed om toch de stap te zetten.
  Ik heb vandaag de dame die ik echt zo aantrekkelijk vond aangesproken.
  Ik mag mijn eigen een pluim geven, zelfs een extra grote. Ik heb toegepast vanwat ik had geleerd, zonder enige vorm van twijfel haar aangesproken alsof ze de doodnormaalste vrouw ter wereld was. Ik was zeer goed goedgezind, speelsheid en wat nieuwsgierigheid.
  Ik weet nu wat van haar, ik ga juist zorgen als ik ze terug zie, dan zal haar nummer van me zijn, next step yeah.

  Ik ben zo blij op mijn eigen, ik kon het, geen getwijfel of geen onzekerheden, recht voor de doel af en ik heb ook de zwaarste onderwerp geweken, ik doe het rustig aan met het weer en dan over barbequen begonnen, daarna over zomerse activiteiten en dan een deel over sport en ontspanning. Ik wist totaal niet dat ik soort vragen kon stellen en over hebben, het is werkelijk wauw. Dit maakte mijn ochtend en de rest van de dag goed 😀

  Nu zal ik de volgende stappen zetten : nr regelen, afspraken en de rest zie ik wel; en het was ene die 1 jaar jonger is dan, ik dacht dat die 16 a17 jaar was haha.

  Merci allemaal, den deze is opengesprongen want ik wou nog veel meer aanspreken maar geen tijd ervoor. Iedereen die twijfelt op het moment van aanspreken is eraan van de moeite, tenzij dat je een heel geduldige dame voor je hebt staan.

 • gister met M. in Rotterdam afgesproken en vrouwen gaan aanspreken op straat. Met z´n tweeen ging het veel soepeler. Ik had ook wat oefenmateriaal bij me om het makkelijker te maken waardoor we minimaal 20 mensen hebben aangesproken.

  Echt een aanrader.

  Als afsluiting waren we nog even in de skihut. Aanspreken en elkaar verstaan is bijna onmogelijk.
  Toch heb ik zonder normaal te kunnen praten weer wat beleefd. M. maakte een opmerking tegen mij: Valt jou ook al die kale mannen op, mariniers? Ik keek om me heen en idd, een hoop kaalgeschoren mannen. Toen Bedacht ik me, maar dat had hij ook gewoon tegen een onbekende vrouw kunnen zeggen. dus ik draai me om en zeg tegen een vrouw: Valt jou ook al die kale mannen op? Ze antwoorde: ja idd, mariniers ofzo. Ik: volgensmij niet, ze hebben dat speciaal voor een populair nummer van tegenwoordig gedaan. En jij weet welk nummer dat is. Zij: euh nee, vertel? ik: ik wil sex met die kaluh! Ze begon te lachen en ik vroeg wat ze van die kale koppen vond.

  Later op die avond kwam ze naar mij toe en begon ze tegen me aan te dansen, ze wilde me naam weten die ze ondertussen weer vergeten was. Dus ik: ow slecht van je hor haha, misschien vertel ik hem later. Eerst even dansen. En toen begon het. Ze bleef tegen me aan dansen en raakte me telkens aan met haar handen. Ze legde haar hand om mijn nek en ze tongde mij. Ik dacht: lekker laten gaan, we gaan plezier maken. Toen iemand een emmer flugel bestelde kreeg zij een flugel sticker die ze op de borst plakte. toen die er bijna afviel greep ik met mijn hand haar borst beet, zonder enige aarzeling en twijfel. Ze keek me aan en wist even niet hoe ze moest reageren. 2 seconden niks en ze pakte me weer beet. langzaam verdwenen we naar een hoekje, al dansend. Ik legde mijn hand op haar buik en swierde met haar mee, ondertussen af en toe wat drinken van mijn biertje. Ze stond met de rug tegen me aan en pakte de hand die op haar buik lag. Die legde ze op haar borst, de andere hand ook. Daar stond ik dan. Voila 2 leuke aangename handen vol. we tongden en even later zei ik, ik ga even drankje halen. Toen kwam haar vriendin naar me toe en zei: wel je nummr effe geven straks he!
  Met het drinken in de hand kwam ze weer naar me toe. We verdwenen weer in een hoekje en ze begon zichzelf in haar broek te vingeren, ze pakte mijn hand beet en ik nam het over. ik dacht nog steeds: go with the flow bro. Ze vroeg aan me of ik morgen ook werken moest. Ik: ja mag half 7 eruit. Zij: jaaa, ik ook, bel me wakker he! ik: okee en dansde weer verder. Toen zei: heee, ik wil je nummer hebben, anders kan ik jou morgenochtend niet wakker bellen. Ik: weet je het zeker? zei: jaa! ik: okee dan hoef je niet te twijfelen, doe mij jouw nummr maar.

  Samengevat: eerst leuk aan het aanspreken geweest met M., wat we zeker vaker gaan doen! daarna: full party in de skihut met een vrouw die mij gewoon keihard wil, en ze smeekt bijna om mijn telnr. Bizar.

  Greetz

 • @ Wilco,

  Jij bent zeker uw eigen aan het overtreffen. Van een snelle gedachte naar een interactie, ik zal dat ook eens moeten doen maar zo ver sta ik niet. Ook ik was met een vrouw bezig maar ik had ze bijna letterlijk weggekaapt van hare vriend. Dat vond ik zelf wat erover dus ik liet ze gaan, eenmaal dat ik beet heb, laat ik die moeilijk los. Bij me is het aanspreken enkel van toepassing als de vrouwen evenoud zijn als of als ze minimaal meerderjarig zijn. Ik heb wat zelf een paar lessen uitgetrokken en nu ben ik paar ervaringsbouwstenen( zoals victor het zelf zegt in de boek) verder. Als ik dan ene aanspreek, is het weldra soms dat ik de mooiste vrouwen uitkies maar zelf heb er geen schrik meer van. Juist nog wat oefenen en deze kerel weet wat doen met de zomermaanden 😀

 • Ik heb gisteravond met 3 vrouwen gesproken op een avond. 2 ervan sprak ik zelf aan, de derde sprak mij aan. Het nadeel was dat diegene die ik aansprak wat kortaf waren waardoor ik snel afhaakte. Diegene die mij aansprak kwam uit het niets. Ze liep langs keek me aan en zei: Druk hier hé. Ik van ja idd vreselijk. Zegt ze ja je kan beter in de hoeken gaan staan daar is het rustiger. Ik van ja lijkt er wel op. Ze liep door. Even later passeerde ze weer mij en de jongen met wie ik was. Zegt ze gekscherend ‘sta je hier nou nog’ waarna ze glimlachend doorliep. Helaas was deze dame qua uiterlijk de minst aantrekkelijke. De iets minder knappe dames zie je altijd zo naar je kijken van spreek me aan alsjeblieft of ze glimlachen en kijken verlegen naar beneden.

  Mijn punt is hoe knapper de vrouw, hoe moeilijk het wordt. Eigenlijk zou ik eens een hele avond lang vrouwen moeten aanspreken waar ik me niet tot aangetrokken voel. Klinkt lullig maar ik hoop dan beter te worden met de wat mooiere vrouwen die ik zonder al te veel succes aan spreek 🙂

 • @ Maarten,

  Wanneer je een vrouw aanspreekt, geef haar meer tijd om op te warmen. Kortaf zijn hoeft geen teken te zijn van desinteresse.

  En wat betreft je ideeën over knappe / knappere vrouwen, wat je gelooft maak je waar.

  Dus als jij denkt dat knappere vrouwen moeilijker zijn, niet open staan voor een flirt en niet naar je kijken, dan is het zo… Voor jou! Ik en vele van mijn cursisten hebben andere ervaringen, een andere beleving.

 • @ Victor

  Dat denk ik niet, dat heb ik zo persoonlijk ervaren. Zegt dus niet dat het zo is en zo bedoel ik het dus ook niet. Maar iedereen heeft natuurlijk een andere smaak. Diegene die mij aansprak was niet echt mijn smaak maar ze kwam wel heel spontaan een aardig over.

  Ik heb het idee dat als ik alleen maar vragen stel, ze luistert en ze geeft alleen antwoord met ja en nee dan is voor mij de lol er ook snel vanaf. Je hebt gelijk met de opwarmtijd maar het is moeilijk om in te schatten wanneer er echt geen interesse van haar is of dat ze er gewoon even in moet komen.

  Gegroet

 • Ik heb nu de andere ebook in mijn bezit, de ijsbreker en ik zal hem in dit weekend eens volledig uitspitten want ik wil echt meer grip hebben op communicatie zowel verbaal als non verbaal.
  Nu hopen dat het me stukken beter afgaat 😀

 • De laatste tijd ga ik geregeld met een collega mee naar een pub in een klein stadje (ik kom zelf uit een grote stad). Hij kent dan wel een enkel persoon daar maar ik dus totaal niet. Wat ik merk en dat is voor mij niet geheel onverwacht maar wel lichtelijk irritant is dat er een behoorlijke ons kent ons mentaliteit heerst. Er lopen genoeg mooie vrouwen maar op de 1 of andere manier is de drempel van aanspreken nog moeilijker dan normaal. Tuurlijk de vrouwen daar flirten ook en zeker een voor hun vreemde vinden ze interessant maar meer dan een beetje kijken en naast me gaan staan bij de bar blijft het. Het klinkt misschien raar maar in een grote stad ben ik ben niet gewend om zelf er veel moeite voor te doen en dat is even een omschakeling. Heeft iemand een idee hoe ik me meer open kan stellen?

 • Goed artikel. Wij mannen kunnen nou eenmaal niet raden of haar hoofd er nu wel of niet naar staat. Een mooi voorbeeld hiervan heb ik deze week meegemaakt.

  Heb een vrouw aangesproken die ik regelmatig in het openbaar vervoer zie. We hadden eerder al wat oogcontact gehad en ik dacht ik waag de gok want ik vond haar echt leuk. Er kwam een leuk/grappig gesprekje van en ze lachte veel dus ik dacht dat ze het echt kon waarderen. Toen ik haar later weer zag groette ik haar spontaan en deed ze erg kortaf. Aan de ene kant jammer maar ik moest er wel om lachen. Niets veranderlijker dan een vrouw 🙂

 • @Fernando
  Of er is iets ernstigs gebeurd, waardoor ze kortaf is. Het is niet zo dat dat gelijk aan jou hoeft te liggen. Het beste kun je haar dan gewoon confronteren en vragen waarom ze zo kort af doet. Je kan bijvoorbeeld vragen van (met een meelevende blik): is er soms iets ernstigs gebeurd?
  Als ze ‘nee, waarom,’ zegt, kun je zeggen: de vorige keer deed je zo spontaan en vriendelijk en nu lijk je zo kort af, dus ik dacht dat er misschien iets ergs gebeurd was.
  Afhankelijk van wat er dan wordt gezegd blijf je met haar praten of excuseer je je van het gesprek en gaat weer andere dingen doen. Zo weet zij dat je inderdaad interesse had en dat ze het heeft verpest.

 • @ Martijn,

  Als onbekende man in een ons-kent-ons-omgeving, kan het een grotere uitdaging zijn om contact te maken. Tegelijkertijd biedt het ook voordelen, want vrouwen verlangen juist naar een ‘frisse wind’.

  Je zei:

  “maar meer dan een beetje kijken en naast me gaan staan bij de bar blijft het.”

  En dat is voldoende om een vrouw vervolgens aan te spreken.
  Ze komt naast je staan bij de bar? Kom op, dit is heel positief!

  Je wilt je meer openstellen? Net voor het vertrekken van huis, stel je voor hoe je een vrouw ontmoet en leuk contact maakt. Detail is niet belangrijk, het gaat om het gevoel ‘er kan iets gaan gebeuren’…

  Je krijgt een andere uitstraling, je trekt onbewust vrouwen aan.

  Nu alleen nog aanspreken 🙂

  @ Fernando,

  Je zei:

  “Toen ik haar later weer zag groette ik haar spontaan en deed ze erg kortaf. ”

  Het zou zomaar kunnen dat ze zich ergerde aan het feit dat een leuke man na een gesprekje, weer haar telefoonnummer niet vroeg. “Wat is het met mannen!”, “Ik ben niet aantrekkelijke genoeg!”, “Waarom vroeg hij mijn telefoonnummer niet, grrr!”.

  Kan ook iets anders zijn, precies zoals Shadow aangeeft. Er is veel dat je niet weet over haar en haar situatie.

  Hoe dan ook, je doet meer vrouwen een plezier als je (vlotter) initiatief neemt. De volgende keer haar weer enthousiast begroeten, een gesprekje aangaan. En nu wèl haar telefoonnummer noteren…!

 • Pfoe als ik het allemaal zo lees (en dan vooral sommige reacties) dan voel ik mij bijna schuldig… Maar ik denk dat er mannen zijn die vergeten dat vrouwen ook wel eens afgewezen worden. Ik ben best een mooie vrouw, maar als er teveel mooie vrouwen zijn ben ik opeens een grijze muis. Ook ik stap wel eens op mannen af en ik ben ook wel eens gekwetst, beledigd of zelfs uitgelachen. Als dit gebeurd denk ik niet: ik ben geen leuk iemand, maar dan denk ik wat een stomme man… Hij moest eens weten en dan haal je je schouders op en loop je weg.

  En over het aanspreken? Ja er zijn vrouwen die het niet leuk vinden, maar vaak zijn deze vrouwen ook een beetje zuur. De meeste vrouwen ( waaronder ik) vinden het heel leuk om aangesproken te worden. Ik baal ervan dat de bouwvakkers niet meer fluiten. Ik bedoel aandacht geven en krijgen vind toch iedereen leuk? Alleen gebeurd het wel eens dat je word aangesproken door een man waarbij je voelt dat hij het nodig heeft dat jij het leuk vind. Dit is wat t lastig maakt, ik voel mij dan onder druk gezet en dan is het niet meer plezierig.

  Zorg ervoor dat jouw ego niet van mijn aandacht afhangt, wanneer je dit doet spreek je mij niet voor de leuk aan maar maak je mij indirect verantwoordelijk voor jouw emotionele stemming en dat is geen versieren meer, dat is psychische hulp bieden…

 • Dag meisje,

  Niet dat ik inhoudelijk iets wil toevoegen, ik wil je alleen graag bedanken voor de reacties die je vandaag hebt toegevoegd. Heb er veel aan gehad!

 • hoi victor
  eerlijk gezegd vind ik lady wel een zure pruim.
  maar je hebt inderdaad lastige mannen tussen, dat heb ik zelf gezien.
  dus mannen wees gentle naar vrouwen toe.
  zulke vrouwen herken ik wel van verre, ik voel wel aan dat ze niet aangesproken willen worden
  dus ik groet ze wel gewoon hoor, zijn ook mensen toch?
  maar zulke vrouwen moeten er ook zijn toch?

  mvg Reynaldo

 • Hoi, ik heb tegenwoordig niet zo’n probleem meer met het aanspreken van vrouwen. Op zich positief. Maar ik kom dikwijls tegen dat ik niet zo alert ben en vrouwen wel geïnteresseerd zijn maar ik gewoon te traag, niet flirtend of niet reageer. Achteraf beklaag ik me dat altijd en heb ik schitterende ideëen… Vrouwen zijn dikwijls ook erg subtiel en ik ben nogal dromerig. Als jezelf start met flirten ben je hier klaar voor omgekeerd is iets anders bij mij… Hoe kan je je alertheid hiervoor aanscherpen, tips?

  1. @Davidoff,

   Je bent nogal dromerig? Waarschijnlijk heb je daar behoefte aan.

   Advies: doe geregeld ontspanningsoefeningen thuis. Zoals ik bijvoorbeeld aangeef in het E-coachsysteem, het Zelfvertrouwen-programma en het Natuurlijke Aantrekkingskracht-programma. Vooral dat laatste programma is een aanrader…

   Je kunt vervolgens gemakkelijker meer alert zijn wanneer je buiten bent; je aandacht naar buiten richten.

   Wat betreft de schitterende ideeen die te laat komen, daar maak ik nog eens een video over! Goed onderwerp…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *