Wist je dat meteen zoenen geen aanrader is voor het flirten en versieren? Ik leg dadelijk uit hoe de vork in de steel steekt.

Deze vraag ontving ik van een cursist over de betekenis van de eerste zoen:

Beste Victor,

Allereerst wil ik je ontzettend bedanken voor je cursus! Heb echt enorm veel geleerd van je emails en mijn complimenten voor je boeiende manier van schrijven. Ik zal het kort proberen te houden, je hebt het vast druk met de emails.

Afgelopen weekend ging het als een speer: in de kroeg afgestapt op een leuke vrouw, praatje gemaakt, af en toe even weggaan en natuurlijk ook weer terugkomen. Aan het einde van de avond… RAAK! …gezoend! Victor je bent geweldig!

Daarna telefoonnummers uitgewisseld, en naar huis gegaan, vond het al weer heel wat voor één avond. Onderweg nog een sms gestuurd van ‘was gezellig en slaap lekker’, dus dat was dat.

Geen bericht terug gehad, dat kan een slecht teken zijn, maar hoeft niet. Misschien moet ik deze week nog wat van met laten horen of, grote kans dat ik haar volgend weekend weer tekenkom tijdens het stappen, dat lijkt me leuke en ongedwongen manier.

Ik weet het dus even niet. Aan de ene kant wil ik zeker niet te ‘gretig’ overkomen, vooral niet omdat geen bericht terug heb gehad. Aan de andere kant moet je het ijzer smeden als het heet is!!

Misschien kan je me een paar nuttige tips geven, één keer zoenen hoeft niet altijd wat te betekenen!

Hoop snel wat van je te horen,

Groeten van B.

Bedankt voor de complimenten!

Je hebt een aantal dingen goed gedaan. Je hebt een leuke vrouw aangesproken en je was duidelijk niet op de ‘versiertoer’ zoals zoveel mannen dat zijn. Ze voelde zich aangetrokken tot je en dat liep uit tot zoenen.

Wel zoenen, maar waar ging het dan mis?

Niet het moment dat je haar sms’te. Het ging eigenlijk al eerder mis: toen je haar zoende!

Wellicht lijkt dit vreemd. Alleen een vrouw die jou leuk vindt zal met je zoenen, toch? Nee dus, dat hangt er maar vanaf…

De betekenis van de eerste zoen

Het gevoel dat een vrouw krijgt door een goede zoen wordt vaak onderschat door mannen. Het gaat verder dan een prettige lichamelijke gewaarwording. Het is romantisch, ze fantaseert erover, ze kijkt er naar uit.

Maar, het is een ander verhaal als ze zoent met een nog redelijk onbekende man in de kroeg. Ook al vindt ze het fijn, achteraf realiseert ze zich dat ze zoende in een opwelling. Naar haar idee is ze te hard van stapel gelopen!

Vrouwen versieren is vanaf dat moment moeilijk, omdat:

 1. ze de ontmoeting in gedachten degradeert tot een weinig betekenende en vluchtige ontmoeting. Ze had een glaasje op en jullie hadden slechts een pleziertje. Ook al gaf ze haar telefoonnummer, later komt ze daarop terug. Het stelde weinig voor, zo rationaliseert ze.
 2. ze zich bij een volgende ontmoeting onder druk voelt staan. Interesse of niet, ze vindt de druk om iets te moeten onprettig. Ze is bang dat ze teveel verwachtingen heeft gecreëerd door te zoenen. De ongedwongen sfeer is weg, zeker als ze met je zou afspreken.

Daarom is zoenen tijdens de eerste ontmoeting meestal onverstandig. Zoen haar pas tijdens het eerste of tweede afspraakje, dan doe je het goed!

Maar wat nu, wat staat je nu te doen? Mocht je haar inderdaad weer toevallig tegenkomen, spreek dan niet over het feit dat jullie gezoend hebben en stel haar ook niet de vraag waarom ze de SMS niet meer heeft beantwoord.

Zorg voor een vrijblijvende sfeer, dat is het belangrijkste voor een eventuele verdere Verovering.

In het volgende blogartikel (te vroeg zoenen) ga ik verder over wat je te doen staat. Tot die tijd wil ik alvast van andere bloglezers weten wat hun ervaringen zijn met het moment van de eerste zoen.

Heb jij ongeveer hetzelfde meegemaakt als wat B. beschrijft? Of heb je vragen wat betreft het zoenen met vrouwen? Plaats je reactie hieronder, ik ben benieuwd.

Gerelateerd:

 • Te vroeg zoenen is gevaarlijk (62)
  Zoenen kan heerlijk zijn, maar te vroeg zoenen is geen aanrader voor het verder versieren. In het vorige blogartikel behandelde ik de vraag wat voor vrouwen de betekenis is van de eerste zoen en waarom je beter niet meteen […]
 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • Testen – Vrouwen Testen Mannen? (129)
  Een aantal reacties van de laatste tijd ging over hoe vrouwen ons mannen testen... Interessante reacties, bedankt daarvoor! Een citaat van Wilco bij ‘Mooie vrouwen versieren moeilijker?" In de vriendengroep zitten heel stel […]
 • Ze geeft haar telefoonnummer niet? (vervolg) (33)
  Dit is het vervolg op het eerste deel; ze geeft haar telefoonnummer niet, oorzaak?, waarbij ik een vraag beantwoord van Adrian. Voor de duidelijkheid de belangrijkste feiten op een rij: Ze stond open voor je […]
Waarom NIET meteen zoenen? (Uitleg)
Trefwoorden:         

68 reacties op “Waarom NIET meteen zoenen? (Uitleg)

 • @ Victor:

  Ik denk dat je hier groot gelijk in hebt. Ik heb in de afgelopen 2 weken met meerdere vrouwen redelijk wat afgezoend. En voor mijn gevoel betekende het vrij weinig! Het was leuk, maar meer ook niet. Ik had niet echt het gevoel dat er iets opbloeide, of dat ik verliefd werd. Dit zou dus voor haar precies hetzelfde kunnen gelden! We zoende waarschijnlijk omdat:

  – De eerste indruk goed was
  – Er drank ik het spel was
  – Het ego-strelend was
  – Het lekker is op dat moment

  Toch denk ik dat het wel wat zou kunnen worden door verder geen contact te zoeken en het veroveren bij een “toevallige” volgende ontmoeting vrijblijvend voort te zetten. Maar dit biedt natuurlijk geen garanties! 😉

  Graag jouw mening!

 • Zoenen na een eerste ontmoeting lijkt heel spannends en vanzelfsprekends, maar toch is het leuk om dat op het laatste moment te doen, ondanks je ziet dat ze dat eigenlijk wel wilt.

  Voorbeeld: Je neemt afscheid en zij zegt achterom kijkend “dank je voor de gezellige avond”. Je stapt naar haar toe en fluisterd in haar oor: fijn dat je het fijn vond en daarna gelijk een kusje op haar oorlelletje. En daarna terug lopen. Wat zal dan haar reactie zijn?
  Zou er dan niets iets bij haar knappen? Zou er dan niet snel een tweede ontmoeting volgen?

 • @ Ruben H.,

  Dus je hebt de telefoonnummers genoteerd van de vrouwen waarmee je hebt gezoend? Als de kans klein is dat je ze nog zal ontmoeten dan is het waarschijnlijk beter om te bellen. Wie weet kan er toch nog wat opbloeien…

  Bedankt voor je reactie!

  @ Dirk,

  Zoenen tijdens het eerste afspraakje is prima, jazeker. En als het een spannend en leuk afspraakje was dan kan de zoen op haar oorlelletje bijzonder zijn 🙂

  Trouwens, om verwarring te voorkomen: de eerste ontmoeting is wanneer je een vrouw voor het eerst ziet, het eerste afspraakje komt daarna…

 • @Victor:

  Dat klopt. Met één daarvan heb ik geprobeerd contact te zoeken, maar daar merkte ik dat de interesse niet heel denderend was, ofwel dat het zoenen niet veel voorstelde. De rest van de genoteerde nummers heb ik tot nu toe niks mee gedaan.

  Inderdaad misschien wel beter om te bellen, en bij geen interesse niet lopen jammeren: Op naar de volgende. 😉 Wat kan het ons schelen er zijn er zovelen! Zo hou je de uitdaging ook hoog voor jezelf.

 • @ Victor:

  Wat denk jij eigenlijk van seks op/na het eerste afspraakje met een vrouw waar mee je iets serieus wil beginnen?

 • @ Ruben H.

  Waar maak je uit op dat ze geen interesse had? Behalve als jijzelf het niet meer ziet zitten, kan het een goed idee zijn om haar later nog een keer te bellen. Wie weet was het haar dag niet, was ze gehaast of wat dan ook. Zie pagina 150 t/m 153 van mijn E-coachsysteem….

  Seks op het eerste afspraakje kan, ik heb hier goede ervaringen mee. Zorg er in ieder geval voor dat het een vrijpartij wordt die ze zich in positieve zin goed zal blijven herinneren. Dat maakt dat ze naar je uitkijkt voor een volgende keer, en verder…

  Het hangt natuurlijk ook af van de vrouw. Haar eigen liefdesgeschiedenis speelt ook een rol.

  Ik geef er de voorkeur aan om juist de seksuele spanning verder op te voeren. Als ze vermoedt dat jullie het volgende afspraakje in bed belanden, dan kan ze daar uitgebreid over fantaseren…

 • Pingback: Te Vroeg Gezoend
 • @ Victor:

  Bedankt voor je reactie! Ik zal deze pagina’s even opnieuw doorlezen.

  Dat maakte ik er uit op nadat ik haar 2 dagen later belde, om te vragen om een drankje te doen op “vrijdag avond om half 9”. Ze zei dat ze niet kon, en gaf geen enkele tegenvoorstel. Dan kan ik op dat moment nog wel 3 voorstellen doen, maar dan wordt ik gezien als de man die heel graag een afspraakje wil, en niet zonder haar kan. (Schaarste-concept). Dit heb ik vaker geprobeerd, zonder succes.

  Ik ben gewend dat als een vrouw interesse heeft dat ze op z’n minst een tegenvoorstel doet, om iets af te spreken. Als ze geïnteresseerd is gaat ze je helpen om haar te veroveren. En natuurlijk wist ik dat ik een fout beging door haar bij de eerste ontmoeting te zoenen.

  Wat is jou advies in dit geval? Had ik haar een paar dagen later gewoon opnieuw moeten bellen om een luchtig gesprek te beginnen en vervolgens om opnieuw een voorstel te doen? Het had inderdaad haar dag niet kunnen zijn. Maar aan de andere kant had ze kunnen zeggen: “Bel me morgen” / “Ik bel je op die datum” of verwacht ik daar teveel van?

  Graag je reactie!

 • @ Ruben H.,

  Geen alternatief voorstellen is inderdaad niet goed. Maar het hoeft niet veel te betekenen…

  Wat uitstekend werkt voor een volgende keer, is het inspelen op haar reactie. Als ze die dag niet kan afspreken en ook weinig enthousiasme toont, kan je haar speels plagen: “Jij bent echt zó enthousiast om eens af te spreken. Ik zal je nog eens een keer uitnodigen haah!” (met een glimlach, dat komt ook over tijdens een telefoongesprek).

  Uit haar reactie kan je veel opmaken. Accepteer geen sorry e.d., blijf benadrukken dat je alleen met mensen afspreekt die er lol in hebben.

  Maar wat nu…?

  Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe gemotiveerd je nog bent. Veroveren moet hoe dan ook leuk blijven.

  Dus bel haar alleen op als jij het ziet zitten en nieuwsgierig bent naar hoe ze reageert op een onverstoorbare man. Na een leuk gesprekje kun je haar voor een laatste keer uitnodigen en wie weet…

 • @Victor,

  Betreft jouw antwoord op 21 juli :

  Een ontmoeting en een afspraak houd ik uiteraard goed uit elkaar.
  Na een eerste ontmoeting volgen altijd de afspraakjes.

  In mijn geval was er geen sprake van een afspraakje, maar opnieuw een ontmoeting. Dus niet gepland. Het gaat om het geval waar ik in de reactie bij gevaarlijke vrouwen schreef.

  Ze zichzelf indirect uitnodigen met een simpele smoes aan de deur, ondanks ik haar gewaarschuwd had. In dit geval had ik haar even binnen gelaten, omdat ik wist, dat dit puur een smoes was. (het huisnummer van een buurman te vragen)

  Tenslotte hebben we samen een leuke avond gehad en zij thuis een onrustige nacht als gevolg. (heel laat nachtbraken).

 • Hey,

  Dat je niet te vroeg moet zoenen, dat is (en was) me duidelijk.
  Maar wat ik zelf nog lastig vind is om het moment te herkennen ‘wanneer’ je kunt zoenen.

  Heeft misschien iemand tips, of ervaringen hierover?

  Rik

 • Hee, nou heb ik met een meisje gezoend aan het einde van het tweede afspraakje, maar daar heb ik vervolgens ook niks van terug gehoord!
  Kan je me helpen?

  Groet Joris

 • @Floris,

  Goed dat je haar hebt gezoend. Hoe was haar reactie?

  Je hebt nu niets meer van haar gehoord? Wat verwacht nu je van haar?
  Je zult de Verovering ook moeten voortzetten, want waarschijnlijk denkt zij hetzelfde als jij: Hij heeft me gezoend en nu hoor ik niets meer van hem.

  Mijn advies: Bel haar nu zo snel mogelijk en laat wat van je horen. Maak een nieuwe afspraak met haar. Misschien wacht ze wel met verlangen naar jou.

  Succes

 • @ joris

  goed gedaan. deze zoen heeft echt wel indruk gemaakt. ik weet niet wanneer je dit afspraakje hebt gehad. was hij langer dan 2 dagen geleden na deze zoen?
  want een gezonde spanning opbouwen door niet gelijk iets van je te laten horen is niet erg. laat er zoiezo een dag er tussen zitten dit bevorderd het veroveren alleen maar.

  het is normaal dat een vrouw niet zo maar iets uit haar eigen laat horen. dat kan wel maar dan heb je haar helemaal gek gemaakt en haar super aangetrokken. jammer genoeg is dit niet zo vaak en zul jij toch weer moeten laten zien dat jij de LEIDER bent.
  dus pak de telefoon en bel haar gewoon op en wacht niet op een reactie van haar. want deze zal toch niet komen.

  succes

 • Nou het is al een tijdje geleden maar ik las dit toevallig.
  Nou we hebben wel contact ge had maar na twee dagen had ik wel gebeld en gesmst maar deed ze heel moeilijk en nu vroeg ik wat er was (een ding geleerd vraag nooit waarom) en nu is ze boos op me !
  Joris

 • De WAAROM vraag wordt volgens sommige gespreksdeskundige afgeraden omdat het negatief kan overkomen.

  Stel dat iemand zegt ik hou van asperges.
  en de ander vraagt waarom?

  Het klinkt verwijtend en geeft het idee dat er wat mis moet zijn met de smaak/idee van de asperge liefhebber.

  Toch gebruik ik hem vaak bij vrouwen. Vrouw zijn over het algemeen ook onzeker over hun zelf.

  Wanneer ik haar niewsgierig vraag waarom ze voor dat jurkje heeft gekozen. Zal ze zich afvragen of ze het juiste gedaan heeft. Je stimuleert haar emoties en vervolgens bespaar je haar de details. Ze zal graag een antwoord van je willen.
  … Maar wat vindt je ervan dan?

  @ Joris,

  Je had haar gezoen en na 2 dagen bellen is volgens mij onverstandig. Je had haar die avond nog kunnen bellen of de avond erna. Met 2 dagen erna heeft ze waarschijnlijk het idee gekregen dat het misschien niets voorsteld.

  Discuseer niet met deze vrouw waarom ze is afgeknapt, maar wees onverstoorbaar en verwacht dat ze je nog steeds wil.

  Als het echt niets wordt? Ga dan verder en wie weet kom je een leukere vrouw tegen…

 • @Joris,

  Het was beter om niet te te belllen EN dan ook nog te Sms-en. Waarom bellen en sms-en? Hierdoor ben je bij haar opdringerig als een “stalker” overgekomen. En dat wilt natuurlijk geen 1 vrouw. Sms-en kan wel als je al een langere realtie hebt, maar…. dan ook met mate. In het begin stadium zou ik dat zoveel mogelijk vermijden. Sms-en is ook erg onpersoonlijk.

  Als ze moeilijk doet, blijf onverstoorbaar. Vraag zeker niet wat er aan de hand is of WAAROM. Ze is jou geen verklaring schuldig. Het was dan te verwachten dat ze moeilijk gaat doen en boos wordt. Als ze boos gaat doen betekent dat ze door een reden geiriteerd is.

  Bellen is het beste. Neemt ze niet op, probeer dan een dag of twee dagen later. Spreek GEEN voicemail in. Ze ziet zoal dat je gebeld hebt. Waarschijnlijk had ze haar dag niet.
  Geef haar de vrijheid om te reageren.

 • Hee,

  Ik was pas bij een vriendin van me die ik een half jaartje ken, met een andere vriendin van me. Toen ik bij haar was viel het me op dat ze haar een soort beetje aan het showen was, zoals haar kont laten zien bij het opstaan enz. Ik zit te twijfelen of ze me wel of niet ziet zitten want soms doet ze ook wel een beetje ongeïnteresseerd. Ik vind haar eigenlijk wel leuk, en zit te denken om haar de volgende keer te zoenen. Weet iemand hoe ik dat het beste kan aanpakken om te beginnen met zoenen?? Wat ik moet zeggen, of wat ik het beste kan doen.

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

  Gr. Gert

 • nou zijn jullie allemaal mannen, ik niet, maar ik zit ook met dit probleem..heb een man leren kennen, leuke avond, gehad, waren aangeschoten, hij vroeg mijn nummer en voor ik het wist stonden wij te zoenen (had ik nog nooit gedaan).daarna niks meer gehoord, twee maanden later hem toegevoegd op facebook, mee gesproken, hij laat weten dat hij het leuk vond met mij en dat hij van genoten had, hij vraagt of hij mij een keer kan bellen of smsen en nu 3 weken later nog helemaal niks gehoord…Ik ga geen contact meer zoeken via facebook maar verwarrend is het wel..Dus wat is jullie mening mannen?? Hoor ik graag want ik snap er niks meer van!!

 • @ Georgina,

  Dat verklaart veel.

  Dus, mijn advies is voor mannen èn vrouwen: niet bij de eerste ontmoeting al zoenen.

  Hoop wel dat het lekker was, ook al is het vervelend dat je er nu pas achterkomt dat hij al een partner had.

 • weet niet of het lekker was, was best aangeschoten van 4 wijntjes..loll
  en je zult het niet geloven, hij is predikant en gescheiden dus ook dat nog…,hij durfde denk ik niet te zeggen dat hij relatie had, moest het lezen via een bericht op facebook waarin hij een vriend de groeten doet en ook zegt “ook de groeten van marietje” pffffffffffff cheating dominee..

  waarom komen sommige mensen op je levenspad??

 • @Georgina,

  Waarom? Dat kan je grotendeels zelf bepalen, als je wilt 🙂

  “Alcohol maakt meer kapot dan je lief is.” Geen enkel mens uitgezonderd.

  Hopelijk ontmoet je genoeg andere mannen! Hopelijk ook een aantal van mijn leuke, single cursisten :-p

 • Hoe bepaal ik dat dan?

  En die leuke cursisten van jou klinkt veelbelovend, moet eigenlijk wel, ze hebben jou als coach!
  Dus hoe komt deze leuke dame in contact met de leuke SINGLE cursisten? :-)))

 • @ Victor,
  maak haar toch niet gek, wij als cursisten moeten dat doen dus laat ons een kans, haha

  Eventjes kom ik terug op dit onderwerp. In mijn achterhoofd weet ik dat je direct zoenen sowieso een directe afknapper kan zijn.

  Hoe je weet je dan op het moment zelf, dit is nu mijn moment? Ik vraag dit omdat ik een aantal kansen heb laten schieten terwijl ik meermaals bij een vrouw in haar omgeving was blijven hangen.

 • mij ook, loll!!

  of jullie zijn geen singles meer, goed gedaan victor! 🙂 ..of nog steeds geen initiatief durven nemen..??

  en hoe zit het met jou wilco, zeker ook geen single? 😉

 • Georgina,

  Ik ben eigenlijk geen vrijgezel 🙂 ben nu drie bijna 4 maaden met een toffe meid. Het is nog niet officieel.

  Als niemand reageert wil ik wel een keer afspreken. Maar onthoud: idd voor de lol 🙂 Als je de ervaring wil hebben van een victor-student.

  Waar kom je vandaan?

 • @ shadow
  hoe kom je erbij dat ik makkelijk ben, omdat ik met iemand gezoend heb? Niet zo snel met conclusie trekken, shadow!!!

  @ wilco
  thanks voor het aanbod wilco maar ik pas, ik ben niet zo desperate.en als het zo’n leuke meid is zou je denk ik niet willen afspreken met mij, en yeah right voor de lol!! but good luck!!

  Het was een joke, ben niet op zoek naar een date via deze site.
  🙂

 • @Georgina

  Nee, niet omdat je met iemand zoent, maar dat je een random man van deze site wilt daten, zonder verdere achtergrond over hem te weten. Het lijkt dan alsof je ‘alles’ wel ok vindt, zolang je maar een date hebt, snap je?

  Maar je gaf zelf ook al aan dat het een grapje was en ik vind het goed van je dat je Wilco afwijst op deze manier: je verdient meer dan ‘een lolletje’. Ik vind het wel een beetje sneu van de mannen hier dat ze gelijk ‘in het aas beten’, je zou toch zeggen dat ze een grotere uitdaging zouden willen, zeker gedurende zo’n e-cursus.

  Maargoed, je hebt voor mij al bewezen dat je niet makkelijk bent 😉

  gr. Shadow

 • @shadow,

  nogmaals, je hebt nog veel te leren. Gedraag je een beetje als een volwassen vent. En als je zo in het leven blijft staan dan heb je op deze site weinig te zoeken.

  @georgina

  En of het een leuke vrouw is 🙂 Doesn’t matter, en niemand is desperate. Ieder heeft gewoon zijn eigen behoeftes op zijn eigen tijd. Niks mis mee. Enjoy your life 🙂

 • @georgina,
  Er zijn nog heel cursisten die vrijgezel zijn of sommige was vrijgezel.
  Met mij op de baan,
  zullen de jouw lachspieren blijven bestaan.
  Dit terzijde gelaten.

  Ik durf wel initiatief nemen, het probleem is dat ik niet weet wat te doen na de spontane begroeting en dat is voor me een zware last op mijn schouders.
  Wat is dan het advies voor me als ik die momenten wil doorbreken?

 • @Wilco
  Ik gedraag mij liever niet als een volwassen vent. Volwassen jonge vrouw siert mij beter.

  @Andy
  Bedacht je dat rijmpje zojuist ter plekke? Ik las het en vond het een enorme afknapper, misschien dat andere vrouwen wel voor Sinterklaasrijm vallen (wil er ook bij zeggen dat ik enigzins bevoegdheid heb op dit vlak, ik schrijf zelf gedichten en versjes en volg op het moment de minor ‘ creatief schrijven’.)

  Wil er ook even bij zeggen dat als ik bot overkom, ik dit niet bedoel. Ik hecht gewoon veel belangen aan eerlijkheid.

 • @ Georgina,

  Stel je open voor mannen, je kunt ze subtiel maar effectief ‘uitnodigen’. Een paar vriendinnen heb ik op dit punt gecoacht, met mooie resultaten.

  Misschien dat ik nog iets ontwikkel voor vrouwen; het mes snijdt aan twee kanten 🙂

  Waarom weinig reacties? Niet iedereen is in voor ‘online dating’, zeker als ze je nog nauwelijks kennen. En, waar is je foto? 😉

  @ Andy,

  Je zei:

  “In mijn achterhoofd weet ik dat je direct zoenen sowieso een directe afknapper kan zijn.”

  Dat is niet altijd een afknapper, vaak genoeg ook niet. Toch adviseer ik om het zoenen uit te stellen naar bijvoorbeeld het eerste afspraakje.

  Je zei ook:

  “Ik durf wel initiatief nemen, het probleem is dat ik niet weet wat te doen na de spontane begroeting en dat is voor me een zware last op mijn schouders.”

  Vermijd je problemen niet, werk aan je balans (zoals al herhaaldelijk eerder aangegeven).

  Ook al kunnen vrouwen geregeld gecharmeerd zijn van je enthousiasme/energie, ze kunnen als het ware ruiken dat je geen balans hebt gevonden.

  Een gesprekstechniek leren is geen oplossing!

  @ Wilco,

  Je bent je bewust van de mogelijkheden, heel positief. Een voorbeeld voor andere mannen!

  @ Schadow,

  Interessante reacties, je brengt discussies op gang 🙂
  En zolang het geen gevecht wordt op mijn blog, vind ik inbreng van jou en anderen welkom!

  Er is veel te zeggen over waarom het juist wel positief kan zijn om via het internet met een onbekende spontaan een afspraakje te regelen.

  Het hoeft geen kwestie te zijn van ‘makkelijk zijn’. Ik vind vrouwen met lef, kracht, die risico’s durven te nemen (avontuur) extra aantrekkelijk…

  Mannen, je ziet dat vrouwen liever niet als ‘makkelijke prooi’ gezien willen worden. Houd daar rekening mee tijdens het Veroveren.

 • @ Victor

  Via internet afspreken is ook niet zozeer een probleem. Het nadeel ervan zijn wel de risico’s die eraan verbonden zijn. En als vrouw kun je wel afspreken met een man van het internet, maar dan moet je wel op een aantal zaken letten:
  – Zorg dat je vrienden en familie weten waar je bent.
  – Zorg dat je bereikbaar bent.
  – Spreek af op een plek met veel mensen
  – Spreek af met een groep (of regel een dubbeldate, vraag een vriendin om mee te gaan op date en zijn vriend te daten)

  Zelf heb ik tot nu toe alleen nog maar jongens via internet gedate, maar allemaal kende ik ze al langer via msn en ik kende ze ook niet van een datingsite. Heb wel jongens van een datingsite in mijn msnlijst, maar ik vind ze allemaal niets. Ze komen arrogant of onbeleefd over of het is duidelijk te zien dat ik een van de meerdere meiden ben die ze proberen te versieren. Bij mij maak je echt geen kans als je nog op een andere vrouw aast. Ik weiger om 2e viool te spelen.

  Oh en ben niet van plan om ruzie uit te lokken, heb ook niet het gevoel dat ik dat deed, hoewel ik wel merkte dat Rachid en Wilco heel negatief op mij reageerden, zonder dat ik eigenlijk wist waarom. Vaak wordt er alleen een uitspraak gedaan zonder argumentatie en dan weet ik ook niet wat ik fout doe. Bovendien zie ik de dingen vanuit een ander perspectief, hoe ik de zaken zie, vind ik dan ook niet verkeerd, maar eerder anders.

  Nouja, ik heb de reactie van Georgina aan vriendinnen laten lezen en ook zij vonden het ‘makkelijk’, makkelijk hoeft ook niet negatief te zijn, maar ikzelf knap er op af. Mannen die makkelijk zijn komen ook niet door mijn screening. Uiteraard zijn mensen met lef, kracht en risico aantrekkelijker, maar er is een verschil tussen lef hebben of naïef zijn.

 • @shadow,

  “voor Sinterklaasrijm vallen (wil er ook bij zeggen dat ik enigzins bevoegdheid heb op dit vlak, ik schrijf zelf gedichten en versjes en volg op het moment de minor ‘ creatief schrijven’.)”

  Wil je zulke dingen gewoon lekker voor je houden. Als ik ook een direct eerlijk antwoord moet geven:
  Zeik geen anderen af en zit hier niet zo jezelf te bewijzen, bevestiging te zoeken en een beetje de boel op te stoken. Wat is je probleem? (zo kom je over op mij)

  Waarom laat je niet zien dat je een aantrekkelijke vrouw bent die geniet van het leven? Laat eens een stukje zien van jouw talent als ‘creatief schrijfster’.

 • @Wilco,

  Ik probeer hem alleen maar te helpen. Je moet geen dingen doen die je niet kan. Als je een vrouw wil versieren moet je juist gebruik maken van dingen waar je wel goed in bent. Ga geen gedichten bedenken, omdat je denkt dat dat romantisch is, als je het niet kan werkt het namelijk averechts.

  Nu maakt het niet uit, maar als hij dat wat hij schreef tegen een meisje zegt dat hij echt leuk vindt, dan wordt hij vierkant uitgelachen. Ik heb liever dat ik hem daarvoor kan behoeden dan dat hij dadelijk afgaat en zijn zelfvertrouwen verliest.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaasgedicht

  Zijn rijmpje valt hier onder, behalve dan dat het niet over Sinterklaas gaat. Ik zeg dat niet voor de grap, als je dat soms denkt.

  Op watvoor manier probeer ik mijzelf dan te bewijzen volgens jou en op wat voor manier zoek ik bevestiging? Voor mijn gevoel ‘zeik’ ik mensen niet af, ik ben gewoon direct, maar ik zal proberen om op mijn woorden te letten. Opstoken is wel het laatste dat ik doe, als dat mijn doel was geweest, dan had ik wel meerdere nicknames aangemaakt en was ik op die manier de site gaan verkloten. Als ik iets doe, dan doe ik het ook goed en dan ga ik niet heel omslachtig op deze manier te werk.

  Waarom ik niet laat zien dat ik een aantrekkelijke vrouw ben die geniet van het leven? Omdat ik daar de behoefte niet aan heb. Ik vond de site aanvankelijk interessant, omdat ik benieuwd was wat jullie hier leerden over het behandelen en het benaderen van vrouwen. Het is gewoon heel interessant en ik zie dan als vrouwzijnde ook weer dat mannen net zo onzeker zijn als vrouwen, want ja, vrouwen zijn ook onzeker, veel mannen lijken dat over het hoofd te zien.

  Maargoed, ik val mensen niet aan en ik vind dat jij mij in dit geval wel aan het aanvallen bent. Misschien moet je zelf opletten wat je post, want jij doet nu zelf waar je mij van beschuldigd, dat vind ik een beetje onterecht Wilco.

  Groetjes,

  Shadow

 • Als eerste ben ik het met je eens dat je geen dingen moet doen wat je niet kan tijdens het veroveren. Het komt alleen maar stuntelig over en je bereikt er over het algemeen niet mee wat je wilt bereiken.

  De manier waarop ik vind dat jij jezelf probeert te bewijzen is door eerst iemand commentaar te geven op zijn gedicht, dan ga je vertellen dat je zelf een minor ‘creatief schrijven’ volgt. Het lijkt daardoor op ‘kijk mij goed zijn’ en dat ‘ten koste van jou’.

  Ik heb net jouw reacties nog een paar keer doorgelezen en zie dat ik een paar ervan verkeerd heb geïnterpreteerd. Mijn excuses daarvoor.
  Dit neemt niet weg dat ze erg bot kunnen overkomen en doordat je met het stijlfiguur ‘overdrijving’ pittige reacties oproept. Een vorm die soms defensiviteit oproept.

 • @Wilco

  De reden waarom ik aangaf dat ik die minor volgde, was omdat ik een reactie verwachtte als ‘ wat weet jij daar nu van?’ dus probeerde ik aan te tonen dat ik, ondanks dat ik nog steeds een amateur ben, wel degelijk wat verder bevorderd ben en vind dat ik mag oordelen daarover. Niet zozeer om mijzelf goed te doen voelen of om mij superieur te doen voelen. Ik probeerde met die extra info die ik gaf, een vraag voor te zijn dus.
  Ik denk ook dat als ik mij echt zou willen bewijzen, ik gelijk hele gedichten of schrijfsels van mijzelf zou plaatsen en mijn schrijfsels de hemel in zou prijzen. Hoewel ik aan de andere kant wel snap, dat je het ook op kan pakken als ‘kijk mij, ik doe een minor creatief schrijven en jij niet dus ik ben beter’. Zo was het echter niet bedoeld :p.

  Het is ook dat ik nogal van de humor ben, vandaar dat woordgrappen en de opmerkingen die nog net kunnen en de overdrijvingen. Maargoed, veel mensen pakken dit dus letterlijk op.
  Over het algemeen wordt het ook juist als goed beschouwt om de grenzen op te zoeken, iets wat ik dus doe. Ik zit in mijn 3e jaar docenten opleiding Beeldende Kunst en Vormgeving, waar wij dus altijd de grenzen moeten opzoeken en het liefst nog moeten overschrijden. Hetzelfde geldt voor mijn minor: als je de ander kan bewegen met je tekst, positief of negatief, dan heb je een goede tekst geschreven. Het is dus ook omdat ik vanuit mijn omgeving gewend ben dat dit allemaal kan en is toegestaan.

  Maargoed, ik het echte leven zeg ik ook tegen mensen dat ik ze niet aardig vind als dat zo is of dat ik de schoenen die ze dragen niet leuk vind, als ik dat ook echt vind (en men mij ernaar vraagt). Hoewel ik in mijn minorklas nooit iets zeg, want dan zou ik zeker een boze menigte achter mij aankrijgen, een hele boel dingen die geschreven worden, vind ik namelijk gewoon slecht of cliché, maargoed, soms gaat het ook gewoon om de inzet. Gelukkig zijn mijn vriendinnen ook eerlijk tegen mij, ik heb liever dat iemand flink kritiek geeft, waar ik wat aan heb, dan complimenten die mij niet stimuleren in mijn verdere ontwikkeling. Kritiek is nodig om te groeien en complimenten stagneren het proces. Uiteraard is een goed gemeend compliment altijd welkom, daar het goed is voor het ego en het toch een soort van beloning is voor je harde werk en daarom aanmoedigt tot meer en betere prestaties.

  Over het verkeerd geïnterpreteerd hebben van mijn berichten: misschien is het zo dat je al een oordeel over mij had klaarliggen. Vaak is het zo dat je brein juist dingen gaat zien op de manier die jij denkt. Je hersens zoeken bevestiging voor het idee en zoeken die ‘bewijzen’ in de tekst. Daardoor kun je misleid worden. Dit is overigens geen kritiek, maar gewoon een observering, kan ook zijn dat het niet zo is gegaan, hoewel het een onbewust proces is. In films zie je dat ook vaak: persoon A is vermoord en al het bewijs klopt bij het eerste idee dat ze hebben en op het einde blijkt dat ze het belangrijkste over het hoofd hebben gezien en vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en klopt het geheel ook, maar vaak blijkt het dan heel anders geweest te zijn dan dat het leek.

  Sorry voor de, alweer, te lange post. Ik ben niet zo goed in kort en bondig zijn, daar ik graag met voorbeelden werk en misverstanden vanaf nu wil voorkomen.

  Gr. Shadow

 • @ victor
  thanks voor de tip, beetje coaching kan nooit kwaad. ik zie nergens foto’s hiero dus waarom zou ik ergens mijn foto achterlaten? ik lijk niet op ugly betty dat kan ik je wel verzekeren:-). en over weing reacties was puur een reactie op wat wilco schreef, beetje plagen en uitdagen.

  @shadow
  ik kan begrijpen waarom je dacht dat ik makkelijk ben, ik weet niet wie hier allemaal bezig zijn, dus ja, het was een joke, niet gericht naar een specifiek persoon, maar dit wilt niet zeggen dat ik als een kip zonder kop tot actie kom. ik ben langer als 1 jaar vrijgezel, geen intimiteit of behoefte aan friends with benefits, dus ik ben eerder moeilijk dan makkelijk maar als een man mij weet te prikkelen dan kan ik wel beetje bij beetje meer open stellen. Online dating is niks mis mee, ik heb er niet echt ervaring mee, maar ik zou never nooit zomaar met mannen afspreken omdat ik single ben. En dat jouw vriendinnen hun mening geven over mij vind ik best, dat is hun interpretatie van makkelijk zijn, voor mij niet belangrijk.

  En een vrouw verover je niet alleen, jullie veroveren elkaar, want als ik een man niet leuk vind, dan mag hij veel kennis hebben over veroveren van vrouwen, alsnog zal het hem niet lukken. dus pas als het wederzijds is kan je gaan veroveren, dus een leuke vrouw zien en denken die ga ik veroveren, wilt zij dat wel??

  @ andy
  maak je niet druk, jezelf blijven en spontaan blijven, toon interesse en ongeacht hoe kort je een vrouw kent behandel haar met respect..:-)

 • @Shadow

  Je hebt misschien goeie bedoelingen door ‘kritiek’ te leveren, maar vergeet niet dat het niet alleen gaat om de boodschap, maar ook om hoe je het brengt. En laten we eerlijk wezen, je brengt het nogal bot. Met name als je kritiek gaat leveren op mensen die je niet kent. Daarmee bouw je geen goeie verstandhouding op.
  Daarnaast vind jij kritiek fijn, maar veel mensen vinden dat niet. Ze hebben geen behoefte, tijd, geld of energie om zich te verbeteren. Ik neem aan dat jij als vrouw genoeg empatisch vermogen hebt om dat in te voelen. Als jij geen behoefte zou hebben aan kritiek, hoe voel jij je als mensen de hele tijd kritiek op je hebben, onder mom van ‘eerlijkheid’ en ‘zelfverbetering’?

 • @Tom

  Welk mens wil zich niet verbeteren? Voor verbetering heb je geen tijd of geld nodig, het is een beslissing die je voor jezelf maakt, iets waar je onbewust rekening mee houdt en op die manier verwerk je het ook en verbeter je. Verbeteren is niet altijd actief aanwezig, maar als jij als persoon niet van jezelf kan zien wat er verbeterd kan worden, dan stagneer je in je ontwikkeling. Daarom vind ik dat je mensen best op minpunten mag wijzen. Ik snap dat dat niet op een manier hoeft die bot overkomt, ik zie nu ook dat dat niet gewaardeerd wordt en ik zal proberen mijn posts aan te passen, zodat mensen mij niet verkeerd begrijpen. Ikzelf schrijf nu eenmaal op deze manier, omdat het mijn stijl is. Ik maak in het echte leven ook vaak grappen over dingen, het verschil is dat mensen dan aan mij kunnen horen dat ik spot en ik merk dat mensen mijn spot hier ‘lezen’ als serieus.

  Ps.
  Ik heb serieus mijn post 1x geschreven, alles gewist en weer herschreven en weer dingen gewist. Merk dat ik mijzelf gewoon moet censureren, omdat het anders bot kan overkomen. Vind het een beetje karakter dodend, maar het moet maar.

  Gr. Shadow

  @Wilco
  Als opdracht voor creatief schrijven kregen we dat we een column moesten verzinnen, dit was mijn column:

  *** Stukken verwijderd op verzoek van Shadow zelf ***

  Ik schrijf over het algemeen van alles, songteksten, verhalen, gedichten, rijmpjes, noem maar op. Ik gebruik stijlfiguren, verschillende soorten rijm, soms juist geen rijm etc.

 • @ Shadow,

  Je zei:

  “Welk mens wil zich niet verbeteren? Voor verbetering heb je geen tijd of geld nodig, het is een beslissing die je voor jezelf maakt, iets waar je onbewust rekening mee houdt en op die manier verwerk je het ook en verbeter je.”

  Genoeg mensen hebben geen interesse in zelfverbetering. Slechts één van de redenen waarom ongevraagd commentaar leveren niet in goede aarde kan vallen.

  Onthoud dat het stimuleren van een gevoel van (emotionele) veiligheid erg belangrijk is, wil je iemand werkelijk verder helpen. Of misschien belangrijker voor jou, wil je dieper, inniger contact maken met een man (in een relatie).

  Zonder gevoel van veiligheid schieten mensen in de verdediging, of worden zelfs agressief.

  Vanaf het moment dat je dit inziet, kun je veel beter met mensen opschieten en meer voor elkaar krijgen in het leven. Er gaan deuren voor je open, waarvan je niet wist dat ze bestonden.

  Je zei: “Daarom vind ik dat je mensen best op minpunten mag wijzen.”

  Minpunten? Of dat echt minpunten zijn is afhankelijk van de context. Wanneer je mensen op ‘minpunten’ wijst, bereik je vaak minder dan als je het anders aanpakt (zakelijk en persoonlijk).

  Je zei: “Ikzelf schrijf nu eenmaal op deze manier, omdat het mijn stijl is.”

  Je kunt jezelf veranderen. Hoeft niet, mag wel. Daarbij kan je meerdere stijlen ontwikkelen, zodat je in verschillende situaties meer succes kunt boeken.

  Context…

  Je zei ook: “Ik maak in het echte leven ook vaak grappen over dingen, het verschil is dat mensen dan aan mij kunnen horen dat ik spot en ik merk dat mensen mijn spot hier ‘lezen’ als serieus. ”

  Ik houd af en toe van prikkelende humor, het werkt voor mij relativerend. Genoeg mensen kunnen het echter niet waarderen, geeft niet.

  Sowieso komt er veel bij kijken bij schriftelijk communiceren. Dat is behoorlijk anders dan offline-communiceren.

  Pas je aanpak aan naar gelang de context (o.a. het publiek).

  En verder geen poëzie e.d. meer op mijn blog, ongeacht of cursisten er naar vragen. Ik heb geen zin in discussies over politiek, ziektes, leed en pijnlijke actualiteiten. Ik vind het daarom jammer dat je deze stukken op mijn Aantrekkingskracht-blog hebt geplaatst.

  Mocht ik van cursisten/bloglezers klachten per e-mail ontvangen over je stukken, haal ik ze alsnog weg.

  @ Iedereen,

  Graag bij het onderwerp blijven: zoenen, wanneer zoenen. En de onderwerpen (veilig) communiceren, zelfverbetering.

  Hopelijk is Shadow vanaf nu niet meer zo bot. Want een verdere discussie over haar botheid heeft geen nut voor mijn blog/cursisten.

  Misschien ga ik eens schrijven over dat veilig communiceren. Waardevolle kennis voor mannen 😀

 • @victor

  hmmmm..best geschrokken, je komt streng over.;-)
  maar ik kan zo’n online communiceren ook wel gebruiken, dus houdt de vrouwen ook in gedachten niet alleen de mannen.

  weet je, ik denk dat ik volgende keer weer op eerste ontmoeting zou zoenen als het GOED aanvoelt, niks volgens eerste, tweede of derde date, gewoon spontaan. sex is natuurlijk een ander verhaal, dat kan weken of maanden duren.

 • @georgina

  “bij sex is het een ander verhaal, dat kan weken of maanden duren”

  Dat houd geen man vol…geniet gewoon van je sexualiteit en luister naar je gevoel. Sex is wel een sterk wapen voor vrouwen, maar maak er ook geen misbruik van
  Geloof me als je iemand leuk vind, houd hem niet te lang aan het lijntje anders zoekt hij wel iemand anders die het hem kan geven

 • @ Georgina,

  Houd je niet een beetje van streng? 😉

  Artikel gaat komen, nog even zien wanneer.

  Je kunt op je gevoel afgaan, op zich prima. Maar wat zegt je gevoel als je drinkt? Grenzen vervagen…

  Niet zoenen bij de eerste ontmoeting is geen keiharde regel. Ik raad mannen wel aan om een goede inschatting te maken van de vrouw en situatie.

  En er is nog een praktische reden waarom ik mannen/vrouwen afraad om bij de eerste ontmoeting te zoenen.

  Je zei: “sex is natuurlijk een ander verhaal, dat kan weken of maanden duren.”

  Dat raad ik vrouwen altijd aan, stel de sex uit. Verstandig!

  @ Mick,

  🙂

  Zie hoofdstuk 12 van mijn E-coachsysteem.

  http://www.vrouwveroveren.com/coachsysteem/

  Ik ben trouwens iets aan het maken dat over het onderwerp seks(uele verleiding) gaat. Als het meezit, komt het binnenkort uit…

 • @ victor

  als je in het gips zit, ga je veel nadenken. 😉
  Ik hou van sex, dus me aan het lijntje houden voor een jaar zou de aantrekkingskracht naar mij toe erg beinvloeden. Daar heb ik te weinig geduld voor. Is dit een rare manier van denken dan?

  Vrouwen willen tegenwoordig niet binden, en ik geloof weinig in monogamie. Hou veel sexrelaties er aan over. Dit vind ik verder geen probleem gelukkig. op een of andere manier ga je voor iemand iets voelen soms. Maar komt het niet tot huisje boompje beestje. Heeft sex uberhaupt met aantrekkingkracht te maken?

 • @ Mick,
  Sex heeft alles met aantrekkingskracht, en andersom…

  Verlang je naar huisje, boompje, beestje?

  En wat betreft hoe lang je bereid bent om te wachten op seks, ik begrijp je 🙂

  Nu is het de vraag, begrijp je Georgina/vrouwen waarom ze lang willen wachten? Zo ja, dan hoef je niet zo lang te wachten… Zie hoofdstuk 12 van mijn E-coachsysteem.

  Kan je me volgen Mick? :-p

 • @ victor

  Ik begrijp wat je bedoeld…huisje,boompje,beestje lijkt me erg fijn en vertrouwd. Meestal willen ze carriere maken of lekker afhankelijk zijn. Het zijn geen foute vrouwen ofzo. Begrijp me niet verkeerd. Ik val de laatste tijd nogal op vrouwen met sexappeal ofzo. Ben enorm gelukkig met m,n leven. Maar voel me soms buiten gesloten door vrienden. niet alleen zijn op een verjaardag, partner waar je mee op vakantie kan,kerst vieren met families en saampjes sneeuwballengevecht houden. Wil me lekker settelen…

  Heb mezelf weer op de rit gelukkig, was beetje mezelf kwijt. Ik weet dat je de balans weer in jezelf moet vinden, en dat is wat ik moest doen. Had moeilijke tijden achter de rug. Een vriend is begin dit jaar omgekomen bij een moterongeluk. Dit had flink wat impact op m,n zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen.

  Uiteindelijk weer op de verovertour, nu verover ik vrouwen waar ik me goed bij voel, we hebben sex, maar het komt niet zo ver tot het punt wat ik wil? Filter ik niet goed, of ben ik zelf veeleisend? Vind zelf van niet…

 • @ mick
  voor mij is met sex wachten niet om de man aan het lijntje te houden. ik zie seks niet puur als sex, is iets geestelijks die je deelt en bouwt met een ander, you follow? 🙂 maar er is niks mis mee als jij het anders invult, op elke potje past een dekseltje. een man/vrouw die oprechte interesse heeft, wacht en respecteert de keuze.
  ik denk dat het ook te maken heeft met mijn eigen normen en waarden…als ik lees wat ik schrijf kom ik truttig en saai over maar is omdat ik probeer om bewust te leven en zo ook bewust mijn keuzes maak, ik weet wat ik wil en wie ik wil zijn.

  @ victor
  Ja klopt je hebt gelijk, je moet je grenzen altijd goed bewaken, je moet weten waar je grenzen liggen en dan laat je niet alleen leiden dooor je gevoelens. Ik denk dat er mannen zijn die vrouwen begrijpen waarom ze willen wachten met sex, heeft te maken hoe zij zelf ingesteld zijn.

  Fijne dag allemaal!!

 • @Georgina
  Ik vind je niet truttig overkomen. Je leeft naar je eigen normen en waarden en houdt je aan je eigen grenzen. Dat is iets dat iedereen zou moeten doen: trouw blijven aan zichzelf.
  Als je een man tegenkomt die je zou verlaten als je geen seks met hem zou willen en je geeft toe omdat je ‘ van hem houdt’ dan vind ik dit verkeerd. Immers houdt hij wel van jou als hij denkt dat je zo makkelijk vervangbaar bent? Als je het zelf niet erg vindt om snel seks te hebben met iemand, dan is dat ook niet fout, zolang je maar doet waar je je zelf goed bij voelt en je niet onder druk laat zetten door mensen, dingen of gebeurtenissen.

  Ikzelf zou ook niet gelijk met een man in bed duiken. Sterker nog, ook ik zou hem laten wachten. Tot we iets stabiels hebben en vanuit daar kunnen we dan verder kijken. Ik heb gewoon geen zin in een lijst van 200 man met wie ik het bed heb gedeeld. Ik wil bovendien alleen seks als ik iemand heb waarvan ik hou en die ook van mij houdt, anders betekent de seks niets voor mij. Ik zou zelf ook geen man daten die al veel bedpartners heeft gehad. Dat is voor mij een enorme afknapper. Maargoed, ik ben ook nog maar 20. Ik wil gewoon niet een nummer zijn, one night stands zijn dus niets voor mij. Alleen maar slecht voor mijn eigenwaarde, ik zou me goedkoop voelen en het bovendien niet als prettig ervaren.

 • Ik heb overlaast nog een documontaire gezien over “the art of kissing”. Ik vond het nog best intressant over welke soorten kussen er zijn. Dat brengt op een paar creatieve ideeen. Nu heb ik een voordeel bij, als je uw zelfbeeld hoog genoeg is dan kan je eens gewaagd doen zonder dat je achteraf zorgen moet maken.

  He victor, wat denk je van een topic dat over verschillende zoentechnieken of soorten kussen gaat?
  Of tenzij dat dit al behandeld is in uw eerste date programma of superminnaar programma.

  Het is iets waar ik toevallig erop ben gekomen, na de stabiele zelfbeeld, de weg ligt open nu en klaar voor de mogelijke hindernissen te trotseren.

 • @ Wilco, en leuk om weer eens een reactie van jou te zien 😀

  @ Andy,

  Zoenen is heel interessant 😀

  En inderdaad, in mijn Eerste Date programma bespreek ik het onderwerp. Dus als je beter wilt leren zoenen, dan is programma voor jou.

  Toch blijf ik je er graag geregeld aan herinneren: streven naar meer balans is waarschijnlijk van groter belang voor jou. De grootste hindernis creëer je zelf…

 • Hoi Victor,

  Ik vind dat je het erg goed doet. Je omschrijft helder wat er moet gebeuren en in bovenstaande geval, wat er vooral niet moet gebeuren. Mijn complimenten.

  Met vriendelijke groeten,

  Radboud

 • Hier een reactie van een vrouw.

  Stel je hebt al weken erg leuk contact via het internet.
  Je spreekt af, en het komt binnen week week tot nog een afspraak.
  Ondertussen nog contact via telefoon en mail gehad.
  2e afspraak gezoend, en dan hoor je een dag niets terug op je sms.

  Ben ik nu gek? Wat wil hij nu?
  Mij gek maken, zodat het tot zoenen aan komt, en nu stil blijven?
  Hij had allang desnoods een sms terug kunnen sturen. Ik bedoel, daar heeft iedereen wel ergens tijd voor.
  Die stilte, die onzekerheid.. om gek van te worden!

 • ik als vrouw heb hiervoor een reden , een mening:
  als je iemand meteen kust neem je geen tijd om die te leren kennen, dus geeft dat een blijk van enkel interesse in seks en in minder mate of zelfs niet in de persoon.gaat erom wat je zelf wilt bereiken. Zo ook met seks doe je het vanbij de eerste ontmoeting of zonder lang te wachten dan moet je ook geen schrik hebben dat de vrouw je niet al te serieus neemt. tenzij ze zelf een sexbuddy wilt. Een vrouw moet ook psychisch ontspannen genoeg zijn anders is de seks dan ook maar een pijnlijke bedoening. vandaar dat niet alle vrouwen zomaar met de eerste de beste in bed kunnen terwijl mannen dat eerder wel kunnen.Een vrouw heeft vaker meer dan alleen maar passie nodig om tot de daad te komen.namelijk ook een vertrouwen.en een vertrouwen gebeurt door relatie opbouwen niet dus van de eerste dag…zo mannen begin als maat en later misschien als echtgenoot….

 • Hallo Victor,

  Interessant artikel weer. Laatste tijd zoen ik juist nooit met vrouwen maar wel veel contact en leuk praatje. Veel vrouwen die wel iets willen maar hap ik niet toe. Ik denk allemaal goed voor de aantrekkingskracht en ik wacht tot de beste uit de koker komt rollen. Toevallig afgelopen weekend hele mooie meid tegen gekomen waarmee echt goed klikte. We hebben toen vaak gezoend die avond en veel gelachen. Ze voelde zich erg op der gemak want waren hetzelfde in alles. We hebben nummers uitgewisseld en ik heb aangegeven dat we keer iets af kunnen spreken en dat we dan wel zien hoe loopt. We hoeven geen contract te tekenen voor komende jaren. Zolang het leuk is het leuk. Beide 6 maanden uit relatie en waren toevallig allebei net gewend aan vrije leven.
  Dag erna hele dag gepraat via de app. Heel veel gelachen weer en was van beide kanten leuk.

  Vanochtend weer even gesprek maar liep beetje dood. Dus dacht ja dat appen lang wordt beetje apart. Maar zeg ik dan niks meer? Want idee van mijn kant is keer op leuke manier iets af te spreken zonder dat het te beklemmend is. Had daarom dus gesprek weer geopend vanavond om misschien wat af te spreken, ze reageert wel terug. Maar hoe verder dan met zo’n gesprek? Ik merk zelf namelijk ook ja hoe langer we appen hoe meer het ackward wordt. En wat zou eerstvolgende leuke ontmoeting kunnen zijn als dat een goed idee is?

  1. Ik denk allemaal goed voor de aantrekkingskracht en ik wacht tot de beste uit de koker komt rollen.

   Hoe weet jij of een bepaalde vrouw de beste is? Ik kan je sowieso afspraakjes aanraden, dan leer je iemand pas echt beter kennen…

   Toevallig afgelopen weekend hele mooie meid tegen gekomen waarmee echt goed klikte. We hebben toen vaak gezoend die avond en veel gelachen.

   Leuk 😀

   We hebben nummers uitgewisseld en ik heb aangegeven dat we keer iets af kunnen spreken en dat we dan wel zien hoe loopt.

   Klinkt ook goed Fred!

   Dag erna hele dag gepraat via de app. Heel veel gelachen weer en was van beide kanten leuk.

   Heb je meteen een afspraakje voorgesteld? Of zijn jullie blijven chatten via Whatsapp?

   Ik vermoed het laatste… en dat heeft de vaart weggenomen uit het eerste contact.

   Had daarom dus gesprek weer geopend vanavond om misschien wat af te spreken, ze reageert wel terug. Maar hoe verder dan met zo’n gesprek?

   Dus je stelt iets voor, maar ze houdt de boot af, zonder dat daadwerkelijk duidelijk te zeggen?

   Je hoeft niet eindeloos te blijven praten via Whatsapp. Als ze niet ingaat op je uitnodiging, dan niet! Ondertussen vooral andere dames ontmoeten.

   Sommige vrouwen vinden het leuk om te whatsappen, andere totaal niet. Wanneer je een interessante vrouw ontmoet en je scoort haar telefoonnummer, richt je dan vooral op het regelen van een afspraakje.

   Een whatsapp-gesprekje stelt in die zin weinig voor, het is als het ware een stapje terug ten opzichte van de eerste ontmoeting. Zeker als er al gezoend is.

   Ik merk zelf namelijk ook ja hoe langer we appen hoe meer het ackward wordt.

   Precies! Voor de volgende, meer focus hebben op een afspraakje als de eerste ontmoeting zo goed verliep.

   Advies: geef aan dat je haar vanavond belt. En vanavond geef je aan dat je de eerste ontmoeting leuk vond en dat je graag weer afspreekt, voor een drankje en gezellig kletsen. Hoe is ze komend weekend, zeg vrijdagavond?

   Doet ze moeilijk of neemt ze niet op? Stop met het schenken van aandacht, richt je focus op andere vrouwen.

   Je hebt veel te geven als man. Je hoeft dat moeilijk doen niet te accepteren van een vrouw!

   1. Je legt de vinger op de zere plek ja. Eerste ontmoeting was super. 1e keer appen ook met hartjes zelfs lichtelijk erbij. Maar hoe vaker we appen hoe meer het in slaap valt ja.
    Overigens had ik via app nog niet gevraagd om wat af te spreken, maar had gesprek geopend om te doen, maar niet gedaan.
    Ik denk inderdaad dat nu tijd is voor actie en appen moet laten voor wat het is. Ik twijfelde vooral omdat ik 3x gesprek had geopend en zij geen 1. En daardoor dacht moet ik er dan nog wel vragen of is dat too much nu al en wil niet te opdringerig zijn

    1. Maar hoe vaker we appen hoe meer het in slaap valt ja.

     En heb je daar zin in? Natuurlijk niet. Onthoud dat goed… Zodra je dat gevoel weer krijgt, weet je dat het de verkeerde kant op gaat. Veroveren mag spannend zijn!

     Natuurlijk is opdringerigheid geen goede, en het is goed dat je daar op let. Maar je had al aangegeven dat je met haar wilt afspreken. Doe een voorstel… zij is vrij om nee te zeggen. Zeker als jij er geen probleem van maakt!

     Hopelijk komt er toch een vervolg, lijkt me leuk Fred 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *