Voorkom deze fouten met valentijnsdagWoensdag is het alweer valentijnsdag. Misschien heb je niets met deze dag, misschien juist wel. Hoe dan ook, ik vind dat een paar extra tips voor valentijnsdag niet mag ontbreken op mijn blog.

Vandaag geef ik aan wat je vooral NIET moet doen met valentijnsdag; 4 fouten om nooit meer te maken.

Valentijnsdag fout #1:

Juist met valentijnsdag een vrouw proberen te versieren

Zoals je weet van mijn gratis E-cursus vrouwen Veroveren, is daten niet goed voor het vrouwen versieren. Het idee dat valentijnsdag ideaal is voor een Verovering maakt juist dat je inspeelt op de date-clichés. Niet goed; neem de zevende les nog eens extra door.

Je kunt een vrouw elke dag Veroveren. Misschien is valentijnsdag daarom juist de dag om géén initiatief te nemen!

Valentijnsdag fout #2:

Niet aan valentijnsdag doen, ook al is het belangrijk voor je vriendin

Ook al zie jij valentijnsdag als een grote commerciële grap, gun je vriendin het plezier op valentijnsdag waar ze naar verlangt. Gebruik daarom valentijnsdag als een handige smoes om iets extra’s te doen, zodat zij zich fantastisch voelt. Daar gaat het toch om, je wilt je vriendin toch lekker verwennen??

Valentijnsdag fout #3:

Denken dat het slechts een keer per jaar valentijnsdag is

HValentijnsdag blijdschapet ligt voor de hand om ‘de liefde’ te vieren met valentijnsdag, maar als je dat slechts één keer per jaar doet is dat onvoldoende.

Voor je succes van je relatie is het belangrijk om geregeld belangrijke momenten te creëren en te vieren; zogenaamde mijlpalen. Jullie zijn een jaar bij elkaar? Jullie gaan samen wonen? Ze is geslaagd? Vier het!

Valentijnsdag fout #4:

Geloven dat je initiatief neemt door het anoniem versturen van een valentijnskaartje

Ten eerste, ze weet niet dat jij de vrijgezel bent die haar op het oog heeft. Hooguit zal ze de komende tijd nagaan wie haar geheime aanbidder is.

Positief? Waarschijnlijk niet, want ze kan net zo goed een andere man zien als ‘de verdachte’. Je bent geen stap verder gekomen met je kaartje…

Ten tweede, Veroveren doe je niet door onhandige omwegen te nemen. Het maakt je niet aantrekkelijk als man (zie het artikel over de echte man).

Durf directer te zijn; spreek haar aan en nodig haar uit voor een kop koffie. Je zet jezelf meteen op de kaart als potentiële liefdespartner, op een aantrekkelijke manier. En zoals ik al eerder aangaf, dat kun je uitstekend vandaag al doen, wacht niet op valentijnsdag!

Vraag: wat ga jij doen met valentijnsdag? Niets omdat je vrijgezel bent of niemand op het oog hebt? Of ga je de bloemetjes buiten zetten, je vriendin verwennen? Ik wil het graag weten.

Jouw vragen over valentijn zijn uiteraard ook welkom. Plaats dus je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Vriendin verwennen met Valentijnsdag (3)
  In de Valentijnsperiode worden we overstelpt met reclamefolders en tv-reclames. Het bedrijfsleven wil graag dat je op 14 februari dure cadeaus geeft of zelfs met Valentijnsvakantie gaat! Er moet immers omzet worden […]
 • Hoe leiden voor het vrouwen verleiden? (#3) (31)
  Hoe kun je leiden om vrouwen te verleiden? Het rijmt mooi, maar als je grote fouten maakt wat betreft het leiden van vrouwen wordt het al gauw lijden 😉 Dit is het derde deel van de reeks artikelen over leiden en […]
 • SMS & whatsapp tips: voorkom deze 4 gevaarlijke fouten (71)
  In het vorige artikel heb je gezien dat Adrian, een trouwe en actieve bloglezer, een SMS stuurde naar een vrouw waar hij een oogje op had. Maar helaas reageerde ze niet, vervelend! Vandaag geef ik het resterende deel van mijn […]
 • Extra Aantrekkingskracht door Vriendin? (Onderzoekresultaat) (6)
  In het artikel eerder heb je gezien dat liegen onverstandig is voor het vrouwen versieren. Je wilt niet liegen, het werkt niet en het is onnodig voor succes met vrouwen. Je kunt dus eerlijk zijn over het feit dat je vrijgezel […]
4 Fouten met Valentijnsdag om nooit te maken!
Trefwoorden:     

37 reacties op “4 Fouten met Valentijnsdag om nooit te maken!

 • Ik doe helemaal niets op valentijnsdag, waste of my time to be honest.
  Ik vermijd het liever. Ook al willen de meeste dames verrast worden, het zal niet door me zijn.

  Geen vriendin = geen zotte kosten en das weer een voordeel maar ook een nadeel in andere zin. Namelijk je bent niet meer zo aantrekkelijk meer dan dat je was al je een vriendin had. Deel van mijn liefdesproblemen en ik ga ze niet oplossen.

  Paar tientallen keren geprobeerd en toch steeds verloren, dus waarom zou ik iets doen op valantijnsdag als het toch niet lukt op andere dag? Overigens ben ik wel positief maar geen positieve kijk op mijn eigen liefdesleven.

 • Valentijnsdag is op zich wel een beetje een onzin dag, je kan inderdaad het hele jaar door aan iemand kenbaar maken dat je gek bent of hem of haar?

  Even een vraagje aan Victor of de mensen die meelezen.

  Een tijd geleden vond ik een meisje echt heel erg leuk, ik had haar toen een kaartje gestuurd met kerst met een hele grappige tekst erop. En ook heb ik mijn eigen naam eronder gezet. Ze had mij ook een kaartje terug gestuurd via de mail, maar dat deed ze denk ik uit dankbaarheid. Ze had helaas al een vriend destijds.

  De laatste tijd ben ik erg direct geworden naar vrouwen toe, ik zo nu en toe probeer ik wel eens een move te maken door gewoon een vrouw mee uit te vragen. Dat gaat mij allemaal wel goed af moet ik zeggen en ik vind dat er ook erg leuk om te doen.

  Nu vroeg ik mij dus toch eigenlijk af, is een kaartje sturen naar een leuke vrouw met je naam erop een goede of een slechte actie?

  THNX Voor de leuke blog!

 • @ Robbert

  Je stuurde haar een kaartje met een GRAPPIGE tekst. Grappig zijn is geen voorwaarde, maar toch, wat is daar mis mee ?
  Waarom zou een kaartje sturen kwaad kunnen ?
  Het is misschien wel zo dat je best een beetje oplet met wat je schrijft. Best geen liefdesbrief… Wat is het doel van dit kaartje ? Mee uit vragen => dan moet je kaartje jammer genoeg onderdoen voor de telefonische uitnodiging. Maar gewoon om te flirten, als je misschien haar nummer niet hebt is prima denk ik. Zolang het maar geen vervanging is voor aanspreken.
  Ik ben schriftelijk vrij sterk, en geloof me dit werkt zeer goed bij vrouwen, maar je mag niet de illusie hebben dat je haar verovert enkel en alleen met schrijven. Doe je dit wel dan zal ze hoogstwaarschijnlijk jouw schrijven gewoon “tof” vinden, of ze zal jou complimenteren met jouw schrijfsels…maar dan ben je gewoon die toffe jongen die mooi kan schrijven zonder dat ze iets meer voelt.

  @ Victor

  ” Juist met Valentijsdag een vrouw proberen veroveren.”
  Jammer, is dit dan een verplichte rustdag in de verovertraining ?

 • @ Andy

  Je zei: “Overigens ben ik wel positief, maar geen positieve kijk op mijn eigen liefdesleven.”

  Dat komt op hetzelfde neer…

  @ Robbert,

  Leuk, dat met die kerstkaart! Nou en dat ze een vriend had? Ik vind het goed dat je het gedaan hebt. Ze stuurde een kaart terug, ook mooi. Je had haar gewoon een brief terug kunnen sturen (als je dat wil). Zo ontstaat een soort van pen-vriendschap. In het verleden veel gedaan, zo leer je de vrouw snel beter kennen…

  Een kaartje sturen is geen goede of slechte actie. Het hangt af van de situatie; de context…

  @ Ruben,

  Het gevaar van schrijven is, dat ze verliefd op de fantasie-jij kan worden en niet op hoe je bent als je bij haar bent. Zo ontstaan vaak teleurstellingen.

  En valentijnsdag is geen verplichte rustdag. Wat zijn je plannen? 🙂

 • @ Victor

  Elke dag waarop ik geen vrouwen aanspreek is een soort van milde “vergiftiging” voor de volgende dag. Ik merk de passiviteit de volgende dag opkomen, een vrouw aanspreken wordt een grotere uitdaging.
  Elke dag waarop ik wel vrouwen aanspreek is een energiebron, een gigantische motivatie om nog meer vrouwen aan te spreken, wat overigens makkelijker wordt daardoor.
  Valentijnsdag als aanspreekdag links laten liggen ? Voor mij persoonlijk bestaan er betere ideëen 😉

 • @ victor,
  ik ban nu eenmaal de negatieve dingen die me down krijgen en een liefdesleven van me is 1 groot negatisme, de andere factoren zijn dat niet.

 • Heey,

  Vandaag een leuk speels gesprek met een meisje gehad.
  Ik zei: ” haa bedankt dat ik je geschiedenis boek mag lenen. Het is echt geweldig. Op valentijnsdag krijg je een bos bloemen!”
  Zij: “haha, nou verwacht ik wel een bos bloemen!”

  Hoewe het gesprek speels was en zij het waarschijnlijk niet verwacht, ben ik van plan maandag haar een bos rozen te sturen met “bedankt voor je gs boek, tom”

  Gewoon, lekker spontaan!

 • Zorg dat ze vroeg op de dag de bloemen krijgt. En nodig haar meteen uit bij het bedankje. Uiteraard, als je met haar wil afspreken 🙂

  Bijvoorbeeld: “Zie je vanavond om 20.00 uur op/in [lokatie], en doe je mooie haar los zoals vorige week…”

  Je kunt het ook met een andere toon doen, afhankelijk van jou en haar…

 • @ Tom,

  Dat is jammer…

  Maar, je hebt haar een bos bloemen beloofd. Je kunt nog wel een bosje bloemen geven (sowieso niet overdrijven), met de opmerking dat haar vriendje het vast beter zal doen en dat je ‘jullie’ een leuke dag toewenst.

  Vriendelijk, goed contact tijdens de studie, misschien wel een vriendschap. En het zou zomaar kunnen dat ze je graag voorstelt aan een van haar aantrekkelijke vriendinnen.

  Je hoeft een vrouw niet als een blok te laten vallen, omdat ze een vriend blijkt te hebben. En zie haar partner niet als een concurrent, misschien is hij wel een hele aardige man.

  Onderwerpen om over te bloggen 🙂

 • Tom,

  een vriendje hebben betekend voor een meisje niet: ik ben niet in je geïnteresseerd.
  kwam je erachter? of heeft ze het je zelf verteld? groot verschil;)
  maar laat haar sowieso niet vallen.
  ik weet verder niet de achtergrond van het verhaal maar zo pak ik het meestal aan:

  laat zien dat je ‘weet’ dat je interessant(er) bent laat je waarde kennen etc.
  begin NIET over haar vriendje en als zij erover begint verander van onderwerp:)
  creeer een spanning door haar regelmatig aan te raken tijdens een leuk gesprek waarbij allebei lacht 😉
  let nu op haar lichaamstaal etc. (flirtsignalen? dichtbij komen staan? iets te snel lachen bij een iets te slecht grapje?) dat zijn goede tekens.
  bij het weggaan (wat je niet al te laat doet) geef je een knuffel of nog beter: wijs met je vinger op je wang en zeg iets als: haha geef me eens een kus:D
  zeg eventueel iets van: laten we anders snel een keer chillen:D wacht eens,, geef anders ff je nummer (telefoon in haar handen duwen)

  als het vriendje er een keer bij is ofzo bij een gesprekje of wat dan ook, zorg dan dat je hem te vriend houd zeg dat je hem een chille gast vind ofzo. domineer het gesprek, snoer hem de mond.

  btw: ik schrijf het misschien heel droog op,, maar zie het meisje niet als vijand of tegenstander ofzo;)

  ik hoop dat je er wat aan hebt man!

  grtz

 • @Victor @tom
  Vraag met wel iets af hoe ze dat gezegd heeft met dat bosje bloemen. zou het zelf persoonlijk niet zo gauw doen, als ze toch een vriend heeft om een bosje bloemen te geven.

  Ze zal het zeker leuk vinden maar is een bosje bloemen niet iets te overdreven?

 • @ Yves,

  Ja, op zich is het prima mogelijk om een vrouw te Veroveren die een partner heeft. Je kunt het zelf keihard spelen zodat haar huidige relatie totaal uit balans gaat.

  Maar… Het is de vraag of je dat wilt. Stel dat je een prachtige vriendin hebt, en op haar school/werk is een man die… etc.

  @ Wilco,

  Je kunt een gigantische bos bloemen kopen, of je neemt iets kleins. Dat laatste is beter in deze situatie, als je iets wilt geven.

  Met een bos bloemen Verover je een vrouw niet, het gaat om je intentie. Een speelse, spontane actie doet het vaak heel goed.

  Ken je de reclame met het jongetje dat koekjes heeft gebakken voor de meisjes uit zijn klas? Op elk koekje staat een naam van een ander meisje…

  Nu is het de kunst om niet de andere koekjes te verbergen. Wees een tease…

 • @Victor

  je hebt gelijk over dat van dat vriendje. het kan lullig zijn.
  maar als je je nou eens bedenkt dat het een beetje raar is om te zeggen: ‘nah, ik gun hem dat meisje dus ik laat haar gewoon bij haar vriendje’
  😉
  en dat meisje heeft nu een ‘gewoon’ vriendje etcetc. terwijl jongens/mannen zoals wij hier zo’n meisje toch iets anders, iets meer kunnen geven. een avontuur(tje).

  op dit moment ben ik zelf iemand die zo’n prachtige vriendin heeft en geloof me.. alleen een hele goeie PUA die precies weet waar hij mee bezig zou haar kunnen afpakken. en dan nóg heb ik daar twijfels daarover;)

  het is zelfs zo dat mijn vriendin wéét dat dit bestaat en dat ik producten zoals die van jou heb aangeschaft en ook volop gebruik. daar heeft ze totaal geen problemen mee. want ze merkt er in de praktijk niks van en weet dat ik altijd wel gewoon ‘mezelf ben’ 🙂

  @Wilco&Victor

  bosjes bloemen? deur open houden? complimentjes geven? drankjes aanbieden? etc etc. het werkt idd niet. het enige wanneer dit werkt is als ze een veel te laag zelfvertrouwen heeft of als je ‘gewoon vrienden wil zijn’ of nie Vic? 😛

 • @Victor
  Ik zie haar maandag niet meer persoonlijk.
  Om haar een ‘Dankjewel, veel plezier met je vriendje’ kaartje te sturen (met bloemen) vind ik overdreven, want ik kan het minder speels brengen.

  Is het niet veel lastiger om met een vrouw af te spreken die een vriendje heeft? Zelfs als je vrienschappelijke bedoelingen hebt kunnen vriendinnen haar overtuigen dat ik het zie als date.

  @Yves
  Ik ben erachter gekomen via haar hyves-pagina. Daar stonden meer ‘I love you’ krabbels dan valentijnskaarten in Nederland.

 • @Tom
  haha nou dat zouden jij en ik dus al niet doen;) 1000 krabbels met iloveyou en shit? dat is afhankelijk gedrag van hem. nu vind ze dat nog leuk, over 3 dagen is ze eraan gewend, een week later benaderd ze jou, omdat jij waarde laat zien, schaars bent en blijft en in de tussentijd soms met haar hebt geflirt en het overvloed-concept hebt toegepast xD
  naja misschien beetje overdreven maar het zou kunnen,, ik weet verder het verhaal niet :p

  btw je hoeft niet af te spreken toch? jullie gaan gewoon chillen;) en in een groep kan het behoorlijk voordeel opleveren om het gesprek te domineren d.m.v. bijvoorbeeld humor. geef haar dan een stuk minder aandacht dan de rest. niet niks maar wel weinig;) dan zal ze tegen je op kijken en jou aandacht zeer op prijs stellen. het hangt allemaal met elkaar samen jongen.
  owja en haar vriendinnen een beetje voor je winnen door leuke gesprekjes aan te knopen en haar dan dus ook weer iets minder aandacht geven lijkt me ook een goed idee in deze situatie
  succes!;)

 • @ Yves,

  Hoezo is het raar om iemand anders iets te gunnen? Waarom denk je dat ik met plezier mannen help om een vrouw te Veroveren?

  Dit heb ik trouwens ook niet alleen naar mannen toe. Ook naar vrouwen; oud, jong. Kinderen, dieren, onbekenden, enz enz.

  Je zei:
  “en dat meisje heeft nu een ‘gewoon’ vriendje etcetc. terwijl jongens/mannen zoals wij hier zo’n meisje toch iets anders, iets meer kunnen geven. een avontuur(tje).”

  Dat is een van de mogelijke perspectieven. Kan ook anders zijn.

  Misschien past haar huidige vriend werkelijk beter bij haar (en andersom). En dat kan in de toekomst veranderen, niets staat stil.

  Misschien past haar huidige vriend niet bij haar, maar kan ze hem nog niet loslaten; een ontwikkelingsproces.

  Of misschien is haar huidige vriend een cursist van mij!

  Feit: je weet het niet.

  Je zei ook:

  “bosjes bloemen? deur open houden? complimentjes geven? drankjes aanbieden? etc etc. het werkt idd niet. het enige wanneer dit werkt is als ze een veel te laag zelfvertrouwen heeft of als je ‘gewoon vrienden wil zijn’ of nie Vic? :P”

  Grove generalisatie, daar heb ik niets mee. Ook het idee dat het alleen bij onzekere vrouwen zou werken…!

  Je Verovert een vrouw niet door het doorlopen van een standaard stappenplan. Het Veroverproces is bij wijze van spreken 3-dimensionaal; er zijn teveel factoren die een rol spelen. Zie het dus niet al te zwart-wit.

  Ik heb de raarste dingen gezien (en gedaan) die niet zouden moeten werken.

  Extreem voorbeeldje: een vroegere vriend van me, Veroverde vrouwen door over poep eten te praten. Vrouwen waren helemaal weg van, werkte uitstekend voor hem.

  Voor de meeste mannen werkt het niet zo, spreek vooral niet over dat soort vieze onderwerpen. Blijf het Associatie-principe zoveel mogelijk gebruiken uiteraard.

  Niet voor niets heb ik vuistregels gemaakt… Zie mijn E-coachsysteem: http://www.VrouwVeroveren.com/coachsysteem/

  Ik heb mijn uiterste best gedaan om de regels zo op te stellen dat ze de man niet beperken, maar stimuleren om het beste van zichzelf naar boven te halen.

  Een bos bloemen kan dus in sommige situaties uitstekend ‘werken’; dat is precies het punt dat ik maak in mijn reactie naar Tom. Daarbij is het de vraag of je wel moet denken in termen als ‘werken’.

  De deur open houden doe ik vrijwel altijd, kan me niets schelen of dat ‘werkt’. Uiteindelijk gaat het om je Verovermentaliteit.

  Laat je huidige beeld van vrouwen en mannen los. Je zult waarschijnlijk (nog) gelukkiger worden…

  @ Tom,

  Het hoeft natuurlijk niet 🙂

  Hoe zij het ziet, is haar probleem. Doe waar je zin in hebt, met een goede Verovermentaliteit.

  Veroveren is in de eerst plaats iets dat je met jezelf doet. Een vrouw mag aan het Veroverproces deelnemen, hoeft niet.

  Online krabbels, ach het zal wel. Een krabbel is in een paar seconden gedaan, voor de rest hoef je er niet meer over na te denken. De betekenis…?

  Ik heb ook wel gezien dat vrouwen elkaar kaarten geven, samen romantisch naar de bios gaan. En het was geen bi of lesbische actie.

  Stelt weinig voor 🙂

 • @ Victor

  Victor, ik wil even een paar dingen rechtzetten:

  – Iemand anders iets gunnen daar ben ik een voorstander van;) Wat ik hiermee wilde zeggen is niet dat je anderen niets gunt! Je moet alleen niet jezelf wegcijferen;) Je mag best van jezelf vinden dat je iets verdient. Iedereen heeft zijn eigen normen en waarden. Ik zelf vind het in iedergeval niet helemaal kunnen als je een relatie vernietigt door één keer iets spannends te beleven met een meisje waarvan ik het vriendje ook maar een beetje ken. Aan de andere kant zou ik er ook wel weer lak aan hebben. Die relatie boeit me in principe vrij weinig als ik diegene totaal niet ken.
  Ik zal nooit een relatie kapot maken alleen om het kapot maken of zonder enig waardige rede. Ik vind het moeilijk om dit zo uit te leggen, maar het komt erop neer dat ik het vrijwel eens ben met wat je hierboven hebt geschreven;)
  Daarbij komt ook nog eens dat ik iemand die ik advies geef zelf laat kiezen wat die ermee doet;) Ik weet verder niet hoe de situatie is.

  – Je sprak over een generalisatie. Ik denk dat ik het niet goed heb uitgelegd. Wat ik bedoelde is dat het vrij onwaarschijnlijk is dat je een vrouw meteen voor je wint als je bij haar langs gaat met een bosje bloemen en haar bijv. de liefde verklaart. Meisjes volpompen met complimentjes is ook een slecht idee. Natuurlijk is een complimentje op zijn tijd goed en kan dat eventueel in je voordeel werken. De deur open houden is iets wat ik soms wel, soms niet doe. Ik let er eigenlijk nauwelijks op. Maar wat ik wel bij mezelf weet is dat ik het wel doe bij een meisje die voor de eerste keer bij mij naar binnen stapt;)

  – Sterk punt heb je over dat stappenplan. Ik kan misschien de indruk wekken dat ik het als een stappenplan zie. Dit is niet zo. Zet geen masker op tijdens het veroveren van vrouwen! Wat wel goed is: wees de beste versie van jezelf;) Hiermee bedoel ik dat je op je eigen manier jezelf verbeterd in het veroveren en het relaties houden. Streven naar een levensstijl die jij wilt. Hoe ik het zie: wie en wat je het liefste wilt zijn, dat ben je.

  – Je zegt dat ik mijn huidige beeld van mannen en vrouwen moet loslaten. Hier ben ik het deels mee eens. Het beeld dat ik heb van mannen en vrouwen is opgebouwd uit ervaring en het zien bevestigen van de dingen die jij en andere mensen over vrouwen (en mannen) leren. Ik ben zeer open minded, sta overal voor open.

  Ik vind het super dat je de moeite neemt om mijn post’s te ‘verbeteren’/je eigen visie erop te geven! Soms heb ik wat hulp nodig om de dingen zo neer te zetten zoals ik het bedoel.

 • @ Victor

  Wat ik nog ben vergeten te zeggen is dat ik het allemaal sowieso uit liefde doe. Ik hou van vrouwen, ze zijn naar mijn visie de mooiste (van buiten én binnen) en vooral interessantste wezens die er bestaan.
  Voor het geval je het je afvroeg: ik heb alle producten van jou en heb die uit eigen zak aangeschaft;)

 • @ Yves

  je zegt:
  “Aan de andere kant zou ik er ook wel weer lak aan hebben. Die relatie boeit me in principe vrij weinig als ik diegene totaal niet ken.
  Ik zal nooit een relatie kapot maken alleen om het kapot maken of zonder enig waardige rede.”

  draait de wereld dan alleen maar om jou? begijp je wel dat een relatie voor de meeste mensen wel heel veel betekent? je mag van jezelf vinden dat je iets vedient, maar dat zou niet ten koste moeten gaan van anderen.

  ik vind dat je erg tegenstrijdige dingen zegt. je zegt dat je van gunnen een voorstander bent en dan kom je met dit… weet jij dan een waardige reden om iemands relatie kapot te maken?

 • Haa Victor,

  Grappig, ik had vandaag in een magazine gelezen dat moderne vrouwen van een echte heer niet meer verwachten dat hij de deur open houdt of betaalt voor het diner. Tegenwoordig verwachten ze van een echte heer dat hij lieve smsjes of facebookberichtjes stuurt. (Bron: Men’s Health: http://www.menshealth.nl/Artikel/Word-een-moderne-heer.htm) Voor vrouwen heeft dat dus blijkbaar wel betekenis.

  Maar ik denk dat ik het begin te begrijpen. Het gaat erom dat ik het gevoel heb dat ik mij speels opstel en doe zoals ik denk wat goed is. Dat is een geweldige mentaliteit omdat je dat niet afhankelijk bent van andere mensen.
  Toch ben ik geneigd om te denken aan de gevolgen. Ze zit naast me tijdens de studie, dat kan de rest van het jaar een verkeerde sfeer geven. Daar ben ik dan bang voor, en dat saborteert eigenlijk mijn spontaniteit.
  Waar ligt de grens dat je gevolgen je spontaniteit moet afbakenen?
  (In je ‘7 vragen en antwoorden’-boekje geef je toch ook aan dat het onhandig is om een collega te proberen te veroveren ivm een negatieve sfeer op de werkvloer)

  groetjes,
  Tom

 • @ Tom

  ik zit ook in zon geval. een meisje van me studie lijkt erg geinteresseert in mij. maar toch ben ik een beetje huiverig om met haar af te spreken. onder de jongeren word er al snel gesproken van een date.
  met een ander meisje is het in het ook al eens mis gegaan. heb me na een tijdje aftotend gedragen. ik spreek haar nouwelijks, na 4 maanden is er nog steeds een negatieve sfeer tussen ons.
  ik voel me tegewoordig al veel zelfverzekerder dan toen. toch maar mn angst overwinnen en het gewoon doen?

 • @ M.

  de wereld draait om mij? hoe kom je daarbij? dat heb ik niet gezegd.
  ik heb alleen gezegd dat je jezelf niet uit het oog moet verliezen.

  je zegt ook:
  “ik vind dat je erg tegenstrijdige dingen zegt. je zegt dat je van gunnen een voorstander bent en dan kom je met dit… weet jij dan een waardige reden om iemands relatie kapot te maken?”

  niemand met een gezond verstand gunt iemand een einde aan een mooie relatie. iemand zou alleen zoiets doen uit haat, maar als je iemand niet kent hoe kan je diegene dan haten? maar als je iemand zo graag wil, zou je ervoor gaan lijkt mij. dat is een dilemma waar veel mensen mee strijden.

  ik ben nog jong en op zoek naar mezelf. over dit soort dingen vind ik het moeilijk om grenzen te trekken over wat wel en niet ‘mag’

  tenslotte doe ik de dingen op mijn eigen manier en ben daarmee een gelukkig mens:)

 • @ M

  Quote:
  “…onder de jongeren word er al snel gesproken van een date..”

  Niet alleen onder jongeren hoor. In mijn leeftijdscategorie wordt dat “daten” ook driftig
  gebruikt. Ik spreek dan ook consequent over “afspraakje”. Victor heeft daarover ook geblogt (of in zijn E-book vermeld).
  Ook gebruik ik vaak het woord “ontmoeten”; in de zin van Ont-Moeten….we *moeten* niets. Iemand vond dat bijzonder verfrissend klinken.

  “Daten..?..gaan we dan kijken hoe we samen wereldproblematiek beschouwen, of we gaan “matchen” en misschien kunnen trouwen..?”
  haha, moet je dan die reactie eens zien!

  Ik gebruik het woord daten heus wel in in sommige contexten, maar ik gebruik het zeker niet naar een vrouw toe om af te spreken.

  Dus het is aan jou om dat consequent duidelijk te maken, dat je niet aan “daten” doet.

  ++++

  Trouwens: on topic…

  Ik doe niets aan Valentijn, geen sms, geen kaartjes en al helemaal geen bloemen.

  Als je nog de hand weet te leggen op de bijlage “Vrouw” van de Telegraaf dd 11-02
  Kijk dan maar eens op de coverfoto….
  hoe het erin geramd word, dat je als man aan de voeten van je prinsesje moet liggen, als een kwispelende puppy en bloemetjes geeft op VD…En maar goedkeuring en bevestiging zoeken.
  Ze zijn alleen nog het halsbandje om de man zijn nek vergeten.

  pffft…..Trek de personen op de foto andere soort kleding aan en het lijkt direct op een
  Dominatrix scene…Mij niet gezien..!

  Ik hou zo nu en dan wel een deur open, of raap wat op wat een vrouw laat vallen..

 • @ Harold

  Ja man, die heb ik gister ook nog in me handen gehad.. Je wordt er gewoon geïndoctrineerd met dat je geïntimideerd moet zijn door een al dan niet mooie vrouw/meisje. Wat er wel ergens staat op of in het boekje dat de vrouw niet veel kan met een ‘aardige man’. Dus ik nieuwsgierig kijken wat ze erover te zeggen hadden. Maar wat erover geschreven was past dan eigenlijk niet helemaal in mijn filosofie erover.

  Ze begonnen in het AD ook al over “Vreemdgaan geen reden voor scheiding” en dat ‘iedereen toch al vreemd gaat en het meer een regel dan uitzondering is’.
  Hoe weinig vertrouwen heb je dan in het andere geslacht? 😮 En het getuigd ook niet echt van eigenwaarde als je het zomaar pikt dat iemand vreemd gaat.
  Ik zelf zou gelijk weg zijn dan! Maar als je ook echt een huwelijk hebt, dan gooi je dat ook weer niet zomaar weg..

 • @ Yves

  nouja ‘kapot maken’ klinkt misschien ook te hard. als je toevallig aantrekkingskracht op haar uitoefent en zij haar huidige partner omruilt voor jou, vind ik wel kunnen. maar bewust gaan stoken.. er is een onduidelijke grens inderdaad. het ligt ook aan de situatie.

  hmm zouden die artikelen geschreven zijn door wanhopige vrouwen?:P

 • @ Harold

  badankt voor je reactie, ga ik zeker proberen.
  dat probleem is dan vooral op school.
  eigenlijk is samen iets gaan drinken vaak al te ‘daterig’ om het zo maar even te noemen.
  ik moet iets hebben dat net zo vrijblijvend is als samen met de trein naar huis, of even naar de school kantine. iemand tips?

 • sorry voor zoveel reacties..

  @ Harold

  het is niet dat ik het zelf over een date heb. zij trouwens ook niet. het zijn vaak anderen die achteraf gaan vragen: hoe was julie date? niet fijn..

 • @ M.

  ik ben het eens met wat je hier zegt:
  “nouja ‘kapot maken’ klinkt misschien ook te hard. als je toevallig aantrekkingskracht op haar uitoefent en zij haar huidige partner omruilt voor jou, vind ik wel kunnen. maar bewust gaan stoken.. er is een onduidelijke grens inderdaad. het ligt ook aan de situatie”

  sorry jongens dat ik af en toe wat slecht ben in het omschrijven van de dingen en van mijn visies. het zijn ook nogal niet-theoretische onderwerpen haha ;p

 • @M.
  Hoe onze date ging? Goed, eerst zijn we getrouwd en daarna hebben we 5 kindertjes gekregen, een hond genomen en we zijn nu op zoek naar ons derde huis.

  @Victor
  Leuk interview op Simone FM!

  Ik heb haar alsnog bloemen gestuurd, uit nieuwsgierigheid naar haar reactie.
  Ze reageerde totaal anders dan ik had verwacht.
  Ik verwachte dat ze direct de halve school had geinformeerd, maar daar was niks van waar: toen ik haar vanochtend tegen kwam zei ze glimlachend:
  ” ik zag dat je je aan je belofte had gehouden”
  ik: ” jaa klopt, wat vind je van de bloemen?”
  zij: ” Leuk! ik moest echt hard lachen toen ik ’s avonds thuis kwam, ze zag staan en je kaartje las.”

  Dat was dus erg tof. Op naar meer spontane acties!

  Trouwens, heb je wel is geblogt over omgaan met verwaande vrouwen?

  groetjes,
  Tom

 • heb gisteren een orgineel ”valentijncadeau” gekregen, niet in de vorm van een kaartje of wat dan ook, maar nadat ik in een gesprekje met een (ex) vriendin plagend vroeg of ze nog een leuke vriendin had heeft ze meteen even gebeld 🙂
  kort msn gesprekje gehad, en dat klikte goed, date geregeld, me happy:) zo kan valentijn ook leuk zijn 🙂

 • @ Jasper

  Als een vriendin aan haar vriendin over jou vertelt, dan wekt ze automatisch nieuwsgierigheid, en dan kan de vrouw in kwestie haast niet weigeren…het is immers een vrouw die reclame maakt voor jou, bovendien ben je mysterieus, heb je elkaar nog niet ontmoed !!!
  SUPERstrategie dus.
  Het enige nadeel is natuurlijk dat je later toch alleen verder moet, je kan niet blijven teren op de eerste nieuwsgierigheid, maar blijkbaar lukte dat bij jou prima.

 • @ruben

  hey, eerste afspraakje gehad, lekker cafeetje bezocht in amsterdam, daarna door naar een volgend tentje, en vervolgens anderhalf uur wachten tot er een trein ging, want een paar koperdieven gooiden roet in het eten.
  steeds de adviezen van onze victor in m’n achterhoofd gehouden (haar iets meer laten praten dan jij, aanrakingen, etc. etc.) en dat ging geweldig, een tweede afspraakje is op komst 🙂

  blijkbaar was het enige wat ik nodig had een goede voorzet, en nou ik die heb gehad ga ik het niet verprutsen, ik voel me nu alsof ik de hele wereld weer aankan 😀

 • @Harold

  Dat je die man op de cover op een hondje vond lijken, wil niet zeggen dat je daarvoor Valentijnsdag aan de kant moet schuiven. Jij maakt van die dag jouw persoonlijke Valentijnsdag, je hoeft dus niet te gaan kwispelen als je niet wil. Je moet het zien als elke andere dag, maar dan een met wellicht een verrassingselement erin. Duur hoeft het ook niet te zijn, genoeg alternatieven, bij elkaar zijn op Valentijnsdag is ook al voldoende.

  @ Yves

  Je zegt dat de relatie van ‘ het meisje dat je leuk vindt’ en die jongen jou niets kan schelen, maar geef je dan wel om het meisje? Op dat moment ben je alleen met jezelf bezig. Misschien is ze wel gelukkig met hem, maar zit ze net in een dipje, waardoor ze zich laat verleiden door iets waar ze spijt van krijgt en kwijtraakt wat voor haar belangrijk is: hem. Fouten zijn makkelijk gemaakt en spijt komt pas achteraf. Als je perse een dame wilt die in een relatie zit, zul je eerst moeten checken hoe haar relatie is. Wellicht is het stervende, maar is ze nog niet klaar om het los te laten. Een nieuwe liefde zou dat kunnen vergemakkelijken voor haar. Maar! Zijn ze nog dol op elkaar en ogen ze gelukkig, blijf er dan vanaf.

  Over het algemeen over deuren openhouden, dingen oprapen die de dame in kwestie laat vallen, etc.
  Niet alle vrouwen houden daarvan, maar er is nog steeds een deel die een man wel graag hoffelijk ziet doen. Je zou bijvoorbeeld een keer de deur kunnen openhouden en kijken hoe ze erop reageert. Is dit positief, dan zal het waarschijnlijk een vrouw zien die jouw hoffelijkheid kan waarderen. Doet ze dit niet, dan laat je het de volgende keer achterwege. Alle vrouwen zijn anders en hoewel ze in de grote lijnen ‘ hetzelfde’ werken, heeft elke vrouw ook nog een persoonlijk ‘handboek’.

  Groetjes,

  Shadow

 • @ evelin,

  Ik weet het al wat jij moet geven voor valentijn. Wees eens origineel op die dag, en niet met de standaard geschenkjes. Mijne raad is : een uitstekende lange (+-15min) schoudermassage voor hem, koop wat massage olie voor die dag en verwen hem. De resultaat na deze massage : stomende passie avontuur. Het zal hem ontspannen en dan is zijn beurt om dat te overtreffen. Veel plezier samen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *