Ontstaan van relatie beginWat begint met een flirt loopt uit op een relatie. Maar hoe ontstaat of begint een nieuwe relatie? En vanaf welk moment mag je spreken van een liefdesverhouding?

Belangrijke vragen voor mannen die zich moeilijk een beeld kunnen vormen van hoe een nieuwe relatie exact ontstaat.

Vaak maakt deze onduidelijkheid hen onzeker, waardoor ze nog moeilijker aantrekkelijke vrouwen versieren!

Bekijk daarom de video hieronder voor mijn antwoord.

Dit is mijn E-coachsysteem waarover ik spreek in de video. En ik heb ook een paar artikelen uitgebracht voor de mannen die ‘nog steeds’ geen vriendin hebben.

Het verloop van een flirt naar relatie?

Hoe zijn jouw relaties tot nu toe ontstaan? Laat het weten… Ook als het begin van de relatie anders verliep dan zoals ik in de video beschrijf!

Dus, graag je reactie…

Gerelateerd:

 • Hoe een nieuwe relatie beginnen? (Zo onstaat een relatie) (48)
  Hoe ga je een nieuwe relatie aan? Waar te beginnen? Het is belangrijk om te weten hoe een relatie op een natuurlijke manier ontstaat. Deze kennis ligt uiteraard in het verlengde van flirten en mannen/vrouwen versieren...! Het […]
 • De 10 Voordelen van flirten (4)
  Tijd om een vrolijk artikel over flirten uit te brengen op Aantrekkingskracht.com. Want zoals een trouwe lezer heeft aangegeven, op mijn site mogen geregeld meer positieve artikelen verschijnen. Dus... hier zijn 10 […]
 • Flirten – Waar Flirt jij het Liefst? (55)
  Update: het is niet meer mogelijk om de waar-flirt-jij-het-liefst-enquête in te vullen. Natuurlijk kan je nog wel je reactie plaatsen (al wordt deze niet meegerekend in de enquête). Sommige mannen blijven twijfelen. Kun […]
 • 4 Vragen over flirten beantwoord (14)
  Omdat er al een tijd geen artikel is verschenen over flirten, beantwoord ik vandaag vier ingestuurde vragen over flirten. Hopelijk wordt jouw vraag deze keer ook meteen beantwoord. Zo niet, stel je vraag onder dit […]
Van Flirt naar Relatie, Hoe?
Trefwoorden:     

12 reacties op “Van Flirt naar Relatie, Hoe?

 • Waauw, tijdens het 2de afspraakje zoenen. Dat is snel ! (maar ik heb uiteraard een reputatie om te traag te handelen).

  Ik merk dat vrouwen tijdens afspraakjes (vooral na het 1ste) erg “vissen” / vragen naar informatie over hoe je bent in de liefde. Als het contact bijkomend vlot verloopt vind ik dat een mooi signaal dat het goed kan gaan.
  Het vreemde is dat dit blijkbaar een puur vrouwelijke bezigheid is, mannen mogen dit niet doen (denk ik). Uiteraard is vragen of ze open staat voor een relatie te direct, maar ook meer onschuldige pogingen om informatie los te krijgen op liefdesvlak doen veel vrouwen expliciet (of vrouwelijk: met hints) aangeven dat ze NIET voor je open staan.
  Bv. :
  Als je een verliefd koppeltje ziet lopen en je vraagt aan haar of ze soms ook niet verlangt naar een goeie man, dan antwoord de meerderheid van de vrouwen ofwel twijfelend: “Ik weet het niet / ik zie wel wat er op mijn pad komt” Of zelfverzekerd: “Nee, voorlopig geen behoefte aan een man.”

  Vreemd !

  1. @ Ruben,

   Tweede afspraakje zoenen, jazeker. Of het eerste al. Of het derde. Maar doe je best om er enige vaart achter te zetten.

   Ik merk dat vrouwen tijdens afspraakjes (vooral na het 1ste) erg “vissen” / vragen naar informatie over hoe je bent in de liefde. Als het contact bijkomend vlot verloopt vind ik dat een mooi signaal dat het goed kan gaan. Het vreemde is dat dit blijkbaar een puur vrouwelijke bezigheid is, mannen mogen dit niet doen (denk ik).

   Mits op de juiste manier, natuurlijk mag dat!

   Stel vragen tussendoor, niet gericht vanuit ‘ik wil iets van jou’. Maar vanuit nieuwsgierigheid.

   Zeker als je lekker flirt en niet aan het jagen bent op haar of een relatie, creeert dat de vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Vrouwen spelen dan sneller open kaart.

   […]haar ook meer onschuldige pogingen om informatie los te krijgen op liefdesvlak doen veel vrouwen expliciet (of vrouwelijk: met hints) aangeven dat ze NIET voor je open staan.

   Ik vermoed dat je algehele opstelling of manier van vragen stellen vrouwen de indruk wekt dat je meteen op zoek bent naar een relatie (met de vrouw in kwestie). Dat kan terughoudenheid oproepen.

   Daarnaast is het niet vreemd dat tijdens het eerste of tweede afspraakje, ze niet meteen een relatie wil. Dat komt wel wanneer het werkelijk zover is. Een gevoel kan heel snel veranderen. Verlangen kan plotseling opkomen. Het ligt minder rationeel als de meeste mannen denken.

   Dus, laat je niet ontmoedigen; laat het los en vrijblijvend.

   Heb ik al gezegd dat ik je reacties met veel plezier lees? Dan weet je het nu 🙂

 • ik heb 2dagen geleden een meisje leren kennen en ze is geintresseert in me en ze vroeg mij fb maar het moeilykste is dat ze frans spreekt. maar swat ik spreek met haar via fb in frans door de vertaling van google. maar mijn vraag is ik heb een sterke gevoelens voor haar en ik wil haar heel graag ik wil haar niet kwijt . victor help mij ik wil haar veroveren wat moet ik doen ?

  1. @H-1,

   Nodig haar uit om ergens iets te gaan drinken. En zorg ervoor dat je een woordje Frans spreekt. Het is leuk als ze wat woorden geeft.

   Niet dat je de taal meteen machtig moet zijn. Het is simpelweg handig om in verschillende talen een paar leuke woorden te kennen…

   En je kunt niet kwijtraken wat je niet hebt. Je hebt haar niet… geniet van het flirten, Veroveren, het afspreken. Neem initiatief, maar wil niet te graag!

 • ik weet het maar ik vind haar zo tof meisje maar stel dat het toch niks wordt tussen ons dan wil ik haar nog altijd als een vriendchapelijke vriendin

  1. H-1,

   Wie weet kan er een vriendschap ontstaan, mocht het niet uitlopen op een Verovering.

   Je kunt niet alles afdwingen in het leven. Zodra je dat feit accepteert, kun je maximaal invloed uitoefenen en je lot behoorlijk bepalen.

 • Victor, allereerst bedankt voor je interessante informatie.

  Ik heb een vrouw ontmoet in het buitenland. We liepen buiten bij een toeristische plek en ik sprak haar en haar vriendin aan. We hebben vervolgens een stuk samengekomen terug naar het dorp waar we samen wat gegeten hebben. Er was duidelijk aantrekkingskracht tussen ons en ze plaagde me tot 2 keer toe door bij 2 verschillende watertappunten wat druppels mijn kant op te doen. De 2de keer reageerde ik wat intiemer door haar beet te pakken en te kietelen.

  We hebben nog wat sightseeing gedaan met zn 3en en ik heb haar verteld dat ik haar graag nog eens zal zien. Ze gaf me aan dat ze een not-boyfriend had en het niet precies wist. Ze gaf me haar nummer en e-mailadres. Ik heb haar hand even beetgepakt na een omhelzing. Ik heb haar 2 dagen later een algemeen mailtje gestuurd. Zij antwoorden later heel leuk, gaf aan dat ze de ontmoeting leuk vond en vroeg me of ik onze gezamenlijke foto’s wilde sturen. Ik heb weer gemaild en zij reageerde door te zeggen dat ze wat terughoudend was geweest, ze was een beetje bang omdat ze ‘something for real’ had ervaren. Dat ze het zo mooi vond hoe ik in het leven sta. Zo anders dan de mannen die ze normaal om zich heen heeft. En dat we wie weet elkaar weer onderweg zouden tegenkomen.

  Ik heb geantwoord dat ik ook iets speciaals heb ervaren en dat ik dat aan haar duidelijk heb geprobeerd te maken. Dat ze niet bang hoeft te zijn omdat ik haar zal beschermen. Ik was voor werk inmiddels doorgereisd, maar zal later terugkomen wat ik haar gemaild heb en dat ik met haar wilde afspreken.

  Ze antwoordde dat het haar laatste studiedag was, afspreken onmogelijk omdat ze afscheid ging nemen van de andere studenten waarmee ze een maand had opgetrokken. Dat weekend kwamen vrienden over dus dan had ze ook geen tijd. En dan zal ze weer naar huis rijden. Dat ze niet wist wat te doen, omdat er zoveel leuke mensen waren waarmee ze wilde afspreken. En een mailtje later, of ik haar wilde helpen met haar besluit.

  Ik mailde dat ik dat wou, vertel me plaats en tijd en ik kom. Dat ik geloof in mogelijkheden. Maar dat ik haar niet kon helpen besluiten te nemen want dit was voor haar zelf. Maar nu hoef ik maar 45 minuten te rijden en als ze straks weer terug is in haar eigen land… en: wat zegt je hart?

  Een mail later: dat ik haar een beetje zal helpen. Dat ik me normaal niet zo snel ZO goed voelde en dat ik haar heel, heel leuk vind. Maar dat ze zelf moet beslissen of ze me kon zien. Ze reageerde dat ze me wou zien, dit echter kort kon. en we spraken af.

  Deze eerste date was speciaal. We liepen wat, zaten op een bankje en ik raakte haar af en toe wat aan. Ze keek me in de ogen en zei dat ze zo diep in mn ogen kon zien. Ik antwoordde dat ik het idee heb dat we een connectie hebben. Ik heb haar verteld hoe mooi haar handen waren, als excuus een hand vast te houden.(ze zijn ook echt mooi net als de rest van haar en haar persoonlijkheid) Ik heb wat gestreeld over haar rug waar ze op reageerde dat dit kietelde en wat terugtrok. Ik zei sorry, wil je dat niet. Waarop zij aangaf nee nee, het is goed!

  Ik vertelde dat ik toch meer van haar aanwezigheid wilde genieten en samen met haar studiegenoten hebben we pizza gegeten en zijn naar een klassiek concert geweest. Ze had echter weinig tijd voor me en gaf later aan, toen ik haar naar huis liep, dat ze dat minder vond, maar ze had de avond georganiseerd dus ze voelde zich verplicht. Ze antwoordde ‘waarschijnlijk’ op mijn vraag of ik haar dat weekend nog ging zien. Ze kreeg namelijk vrienden uit haar land over dat weekend die ze de stad zal laten zien. Ik liep haar de deur en we kusten elkaar op de wang en knuffelden wat.

  Ik heb haar later gesmst en ze antwoordde dat ze uit dankbaarheid en verplichting naar haar vrienden toe geen tijd had. 15 minuten is genoeg schreef ik. De volgende dag smste ze dat het haar zo speet maar ze waren al afgereisd. Dus ik ff balen dat ik haar geen échte zoen had gegeven!

  Ik heb haar gesmst dat mijn hart verdrietig aanvoelde dat ze van me weg reed. Later gemaild dat ik er in geloof dat we elkaar weer gaan zien en dat liefde, het loslaten van je geliefde is. Zodat ze blij en vrij kan zijn. En als ze dan uit zichzelf komt.. dat is echte liefde! Zonder voorwaarden.

  Ze antwoordde dat mijn woorden zo sterk en puur aanvoelden. Dat ze het moeilijk vond omdat ze nu eenmaal met haar vrienden verplichtingen had. Dat ze nog zoveel wilde vragen over het leven, de liefde en dit soort belangrijke vragen. Dat ze na onze ontmoeting mannen beter wil leren kennen en of haar gevoeligheid, haar emoties, haar vrouwzijn veilig is. En dat ze het heel bijzonder vond dat ik zo dacht over vrijheid.

  Ik heb haar vervolgens expres heel kort ff gemaild en geschreven dat ik het niet leuk vond dat ik haar niet meer heb gezien, vooral omdat ze aangaf dat dit waarschijnlijk wel het geval zal zijn.

  2 dagen later heb ik haar uitgebreider gemaild. Haar bedankt voor de mooie woorden. Verteld wat ik ondertussen beleeft had. en dat ik ook zoveel vragen heb voor haar. Maar dat ik dat liever persoonlijk deed. Dat zij iets échts had gevoeld en ja… ik ook! Dat ze iets meer had gezien in mijn ogen dan ander dames doen. Dat ik het gevoel had dat er iets speciaals is tussen ons en… (plagend) ‘maar dat vertel ik je later.’

  Of dat het de combinatie zomer en Italië was… Dat ik een beetje voorzichtig was. Ik bedoel je ziet er leuk uit, je doet ook leuk, maar ben je ook écht die leuke meid voor mij? Dat ik dat graag wil uitvinden en haar snel hoop te zien.

  Over haar veiligheid antwoordde ik kort in de PS dat ze dat waarschijnlijk al wel wist alleen al door het aan MIJ te vragen. In een aparte 2de mail met foto van mezelf ben ik daar nog dieper op in gegaan.

  Ze antwoordde 2 dagen later op mijn eerste mail. …Terug thuis, iedereen weer bezoeken, cadeautjes geven, voorbereiding nieuwe studie dus weinig tijd. Maar nu dus eindelijk wel om je mail te beantwoorden. Dat ze het zo geweldig vond wat ik allemaal had gedeeld met haar. Dat ze het zo makkelijk vind om mij te lezen Dat ze mijn levensverhalen en opinie zo interessant vind en dat ik met zoveel gevoel en verstand met het leven omga. En dat ze dat niet vaak tegenkomt en heel fijn vind! Dat ze me speciaal vind. Maar aan de andere kant. Je bent een leuke man uit Holland, 2 keer ontmoet tijdens mijn droomstudie. Maar ik voel ook een gat. Jij bent daar en ik ben hier. Het verschil in taal, cultuur, land, en wellicht religie. Het is voor een vrouw al moeilijk om haar gevoelens te uiten in haar eigen taal…

  En nog iets, om een nieuwe relatie te beginnen zal ik eerst de huidige moeten beëindigen. Dat ze dat niet makkelijk vind want ze houdt wel op verschillende vlakken van hem, en wilde mij op dit gebied ook nog zoveel vragen. Dat ze een puinhoop of verwarring ervaart in deze relatie. Dat ze ook altijd een schaduw bij haar ervaart en dat ze eerst eerlijk tegen haar zelf moet zijn.

  Ze bedankt me voor vele dingen en dat ze door onze ontmoeting meer zichzelf is geworden. En eindigt met: to be continued… 😉

  Wauw wat een verhaal, Victor en beste lezers. Ik deel dit liefdesverhaal graag met jullie en ben benieuwd naar de reacties. Ik heb nu inmiddels 3 dagen later niets meer gehoord. En weer ff niet wat te doen. Niet reageren, laten wachten zodat ze de kans heeft mij te gaan missen? haar mailen? Haar vraag om hulp beantwoorden? Haar bellen voor het maken van een tweede (langere) date om haar vragen te beantwoorden en elkaar beter te leren kennen? Ik heb er gewoon pijn van in mijn buik. Wat mij betreft vlieg ik dit weekend nog naar haar toe.

  Ja ik ben echt verliefd, meer dan ik ooit eerder heb ervaren.

  Hartelijk groet, Ron

  1. Beste Ron, bedankt voor het delen van je liefdesverhaal! Helaas kon ik niet eerder reageren.

   Het is bijna 2 weken geleden, heb je een update? Heeft ze nog van zich laten horen?

   Alvast mijn feedback

   Positief:
   – Je sprak haar aan (deden maar meer mannen dat!)
   – Er was aantrekkingskracht (speels plagen, kietelen)
   – Je hebt ter plaatse de eerste ontmoeting voortgezet met sight seeing
   – Jullie hebben beide gevoelens voor elkaar ontwikkeld

   Minder positief is de grote afstand, waardoor afspreken een uitdaging is voor jullie. Maar jij bent bereid om het vliegtuig te pakken.

   En inderdaad jammer dat je haar niet echt hebt gezoend. Een goede (tong)zoen kan veel goed doen.

   Een punt waar alles op kan vastlopen: ze heeft een vriend.

   Althans, je spreekt over ‘not-boyfriend’. Wat bedoel je daar precies mee?

   Ik hoop dat je reageert en een update doet!

 • Beste Victor,

  Dank voor je reactie en je wekelijkse e-mails over vrouwen verover tips. Heel nuttig!

  De afstand is inderdaad iets minder, maar gezien mijn werk wat ik overal ter wereld (met internet) kan doen mag dat de pret niet drukken. Maar goed eerst maar eens gaan voor de 3de ontmoeting, die 2de date! (met echte zoen natuurlijk)

  UPDATE:
  Ik zal het wat beknopt proberen te houden, alhoewel liefde alles behalve beknopt is… 😉

  Mede n.a.v. jouw e-tips heb ik besloten haar te gaan bellen nadat ik 5 dagen niets van haar gehoord had. Helaas no response. Ik wilde haar een telefonische reactie geven op haar laatste (hierboven genoemde) mail. Deze reactie is te lang en te persoonlijk om hier te posten, maar ik vertrouw hem jou per mail toe Victor. Enkele antwoorden van mij waren:

  (over onze verschillen en de afstand) I think people and there differences are interesting. “We are together in our differences”.
  I lthink our feelings are real, so an obstacle will melt as a snowflake under the sun!

  (over het vrouwzijn en begrepen worden in haar emoties wat ze al moeilijk vind in haar eigen taal) I know… but I dontt agree. In expressions language is one, yes, body language and emotions are more real.

  (over haar mindere gevoelens in die relatie)
  Follow your heart. Do good for yourself! Shadows are not good for you! They will pull you in negativity. But I cant tell what to do. It has to be the decision of yourself! If you want of course I will support. I will be there for you! Do not delay, act! “Sometime the best opportunities only come once, seize them!”

  Maar goed, zoals gezegd, ik kreeg geen gehoor en kon haar bovenstaande dus niet vertellen. De next day heb ik haar weer gebeld, geen gehoor…
  SMS gezonden dat ik het was en over 15 minuten weer zal bellen. Wat denk je? Ik krijg een sms dat ze die dag de moeilijkste beslissing van haar leven heeft gemaakt en haar relatie verbroken heeft! Dat ze nu even met niemand wil praten en silence nodig heeft.
  Ikke natuurlijk blij, vooral voor haar. Maar ook omdat de weg naar de 2de date nu dichterbij komt. :))

  Wat ik dus liever wilde zeggen per telefoon toch maar op de mail gezet. Met direct als begin dat ze het kon lezen wanneer het haar uitkwam. Dat mijn deur openstaat voor haar en al haar vragen over leven en liefde, als zij daar klaar voor is.

  UPDATE 2:
  Na 1 week weer geen reactie heb ik haar een korte mail gezonden:

  – Hoe gaat het met je (interesse tonen)
  – Wat ik allemaal beleefd heb die week (m.a.w.: ook zonder jou gaat mijn leven gewoon door)
  – Dat ik op dansles ga. Maar niet wist dat je een partner moest meenemen, en dat er ‘toevallig’ een andere single dame was met dezelfde verwarring. Dat ik dus een nieuwe danspartner heb (m.a.w. ik maak plezier en jij bent niet de enige vrouw ter wereld)
  – Dat ik aan haar denk…. dagelijks (tonen emotie, liefde)

  Ik heb de mail expres zo open gelaten, zonder vragen, zonder dat ik iets van haar verwacht.

  4 dagen later 2 mailtjes van haar!!
  Ze was een week weg geweest er tussenuit met vrienden in de bergen zonder telefoon of andere verbindingen en dat het haar speet van de late reactie. Haar mailbox staat bomvol, maar dat ik geduld moe hebben want ze gaat mij schrijven. Ze eindigt met:
  Take care.
  (haar naam) 🙂
  And remember! 🙂

  Ikke dus weer blij 🙂 Het gaat blijkbaar goed met haar en ze wil contact me. Bij de mail heeft ze een foto van ons beiden toegevoegd en in de 2de mail zit ene foto van mij met haar vrienden na onze eerste date.

  Beste lezer: I’ll keep you posted!

  Ron

  1. Hoi Ron, klinkt goed zoals het nu verloopt! 😀

   Het kan misschien erg zwaar voor haar zijn dat ze de relatie heeft verbroken, al zet dit de deur waarschijnlijk wel open naar jou.

   Pas op dat je niet te veel duwt. Gelukkig geef je in je e-mails aan dat je wilt dat ze zelfstandig en vrij haar eigen besluiten neemt. Aan de andere kant, teveel e-mails, sms’jes en telefoontjes wanneer ze niet snel antwoord, kan ook druk geven.

   Je e-mail bij update 2 is wellicht een goede aanpak wanneer ze telkens niet snel reageert. Positief, lichtvoetig, open. En vooral het bericht dat je danslessen bent gaan volgen, prachtig!

   Veel succes en plezier Ron!

 • Laten gaan of niet?

  Ik ben het laatste jaar weer aan het daten gegaan na een langdurige relatie die stuk liep. Inmiddels al meerdere dates gehad en eerlijk gezegd gaat het me aardig af om vrouwen aan te spreken en met ze af te spreken. Van fysiek contact tot aan bed toe.

  Echter een tijd geleden heb ik een mooie vrouw ontmoet en dat klikte ook meteen. Meer dan dat. Helaas kwam er op de eerste date van zoenen niet van, maar de tweede date was wel goed raak. En op de derde date hadden we uitgebreide seks. Toen tegelijk een 4e keer afgesproken om samen een heel weekend leuke dingen te gaan doen. Helaas werd ze op de dag van deze date flink ziek. Beide balen. Echter deze koorts breide zich uit naar longvliesontsteking.

  Daar ik medelijden met haar had en haar toch wel erg miste na inmiddels bijna 4 weken, liet ik haat weten dat ik toch wel gek op haar was en haar miste. Veel te vroeg natuurlijk…. En toen liet ze me opeens weten dat ze nog niet zover was. Mij erg lief vond Dat het niet aan mij lag maar aan haar. En dat ze even voor zichzelf rust nodig had. Kortom klote.

  Sindsdien werd het contact meer zakelijk/vriendschappelijk. Gaat ze niet meer in op een uitnodiging voor een nieuwe afspraak enzo. Tot afgelopen week. Toen liet ze me opeens weten dat ze me wilde bellen, maar er niet klaar voor was. Ze had nl. niet alleen erg lichamelijke klachten, maar was ook psychisch ingestort. Te hard gewerkt de laatste jaren, opgebrand enzo. En dat ze onder de zware medicijnen zat. En dat ze mij dit niet wilde aandoen. Ze wil met mij spreken om te kijken hoe we hier samen mee om zullen gaan….

  Ik heb haar nu (een kleine week geleden) hierop geantwoord dat ze nu eerst aan zichzelf moet denken en dat ze zich geen zorgen om mij moet maken. En dat ze maar contact op moet nemen wanneer zij er klaar voor is.

  Daar ik haar echt boven de andere vrouwen uit vind steken en verliefde gevoelens heb gekregen, zou ik het wel aandurven om met haar verder te gaan. Zelfs in de huidige situatie. Ik heb me voorgenomen om nu drie of vier weken geen enkel contact met haar op te nemen. En dan maar weer eens voorzichtig polsen hoe het met haar gaat. En als ze positief reageert weer langzaam aansturen om weer eens een kop koffie te drinken als vrienden. En dan weer langzaam opnieuw proberen de aantrekking op te bouwen.

  Is het nu juist om zolang geen contact met haar op te nemen? Geef ik dan niet het signaal af dat ik haar heb laten vallen? Of is het juist goed dat ze nu niet ook aan mij denkt met al die negatieve shit waar ze nu mee moet handelen?

  En als laatste; als je uitgebreide seks (waarbij ik haar absoluut meermalen helemaal heb laten komen) met iemand heb gehad, drie geslaagde dates en een vierde in de planning; is dat een redelijke basis om opnieuw te starten? Of is dit nog steeds te vrijblijvend en moet ik haar gewoon helemaal loslaten en laten gaan?

  Inmiddels blijf ik wel gewoon uitgaan en leuke dingen doen en werk aan mijn eigen zelfvertrouwen. Heb zelfs weer een nieuwe date met een andere vrouw gepland voor aankomend weekend. Heb er veel zin in. Maar toch blijft zij steeds in mijn hoofd spoken.

  Wat is hier de beste raad?

  1. Echter een tijd geleden heb ik een mooie vrouw ontmoet en dat klikte ook meteen. Meer dan dat. Helaas kwam er op de eerste date van zoenen niet van, maar de tweede date was wel goed raak. En op de derde date hadden we uitgebreide seks.

   Yes, hier word ik blij van 😀

   Helaas werd ze op de dag van deze date flink ziek. Beide balen. Echter deze koorts breide zich uit naar longvliesontsteking.

   Wat een pech. En zo’n longvliesontsteking kent soms serieuze gevolgen.

   Daar ik medelijden met haar had en haar toch wel erg miste na inmiddels bijna 4 weken, liet ik haat weten dat ik toch wel gek op haar was en haar miste. Veel te vroeg natuurlijk….

   Vermoedelijk inderdaad te vroeg. (Niet altijd.)

   Het zou beter zijn als je iets van je zorgzame kant had getoond. Je hoeft niet te zeggen dat je gek op iemand bent. Een zorgzame actie is minder direct (en daarmee rustiger) en kan van meer betekenis zijn.

   Soep brengen, een kaartje sturen die haar aan het lachen brengt, een update doen over iets dat zij graag volgt. Dus geen liefdesverklaring afleggen, maar meer een eenvoudige handeling en beterschap wensen.

   Daarvoor is het nu te laat. Maar al doende leert men!

   Sindsdien werd het contact meer zakelijk/vriendschappelijk. Gaat ze niet meer in op een uitnodiging voor een nieuwe afspraak enzo. Tot afgelopen week. Toen liet ze me opeens weten dat ze me wilde bellen, maar er niet klaar voor was. Ze had nl. niet alleen erg lichamelijke klachten, maar was ook psychisch ingestort. Te hard gewerkt de laatste jaren, opgebrand enzo. En dat ze onder de zware medicijnen zat. En dat ze mij dit niet wilde aandoen. Ze wil met mij spreken om te kijken hoe we hier samen mee om zullen gaan….

   Ai, dat klinkt als veel kopzorgen. Zeker ook voor jou. Wil je dat wel in je liefdesleven?

   Trouwens, als de seks erg goed was, kan het zijn dat ze af en toe met je wil vrijen. Zonder druk verder, zonder relatie of vastigheid.

   Voor genoeg vrouwen is dat moeilijk om toe te geven dat ze dat wel zouden willen. Rust een taboe op. (En het is de vraag of jij dat wel wil.)

   Het kan ook zijn dat ze je liever wil als vriendschappelijke vriend. Zodat ze haar vervelende problemen kan delen. Jij hebt aangegeven dat je gek op haar bent, dus misschien…

   Wat vind je daarvan?

   Ik heb haar nu (een kleine week geleden) hierop geantwoord dat ze nu eerst aan zichzelf moet denken en dat ze zich geen zorgen om mij moet maken. En dat ze maar contact op moet nemen wanneer zij er klaar voor is.

   Goed gedaan!

   Daar ik haar echt boven de andere vrouwen uit vind steken en verliefde gevoelens heb gekregen, zou ik het wel aandurven om met haar verder te gaan. Zelfs in de huidige situatie.

   Weet dat je niet alles weet van haar persoonlijke situatie. Als iemand aangeeft dat ze is ‘ingestort’, dat belooft niet veel goeds!

   En als ze positief reageert weer langzaam aansturen om weer eens een kop koffie te drinken als vrienden. En dan weer langzaam opnieuw proberen de aantrekking op te bouwen.

   Na geduld uit te oefenen kan dat werken ja.

   Is het nu juist om zolang geen contact met haar op te nemen? Geef ik dan niet het signaal af dat ik haar heb laten vallen?

   Als er iemand is die een ander heeft ‘laten vallen’, dan is het zij die JOU heeft laten vallen. (Hoewel, jij staat nog op je benen toch?)

   Blijf helder John!

   Of is het juist goed dat ze nu niet ook aan mij denkt met al die negatieve shit waar ze nu mee moet handelen?

   Dat kan zo zijn. Maar het feit dat ze die ‘negatieve shit’ heeft (hoofdzaak), is meer van invloed op hoe het verder loopt dan de associaties met jou (bijzaak).

   Begrijp je wat ik bedoel?

   En als laatste; als je uitgebreide seks (waarbij ik haar absoluut meermalen helemaal heb laten komen) met iemand heb gehad, drie geslaagde dates en een vierde in de planning; is dat een redelijke basis om opnieuw te starten?

   Zelfs met een hele stevige basis kan alles in elkaar storten. Zie de reacties bij mijn artikelen over liefdesverdriet.

   Advies: laat haar voorlopig met rust. Het kan zijn dat het nooit meer iets wordt of dat een andere man ook een poging waagt.

   ZIJ maakt dat de Verovering niet verder doorgaat. It takes two to tango. Het lijkt er sterk op dat jij veel goed hebt gedaan als man.

   Maar zij heeft als vrouw ook haar verantwoordelijkheid!

   Inmiddels blijf ik wel gewoon uitgaan en leuke dingen doen en werk aan mijn eigen zelfvertrouwen. Heb zelfs weer een nieuwe date met een andere vrouw gepland voor aankomend weekend. Heb er veel zin in.

   Niiiice 😀

   Stel je open voor nieuwe avonturen. Het verandert je perspectief en gevoel. Zo kun je de boel verder loslaten. Dat kan helpen om op termijn verder te gaan met die ‘mooie vrouw’ of een andere vrouw te Veroveren die uitstekend bij je past maar die niet moeilijk doet.

   Misschien niet leuk om te horen, dat weet ik. Hoewel je nu een pad bewandelt waarbij je je waarschijnlijk veel beter gaat voelen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *