Het belang van het Overvloed-concept
Het belang van het Overvloed-concept

Sommige vrouwen klagen dat mannen tegenwoordig geen ruggengraat meer hebben. Ze zijn van mening dat mannen te volgzaam zijn en iedere vraag beantwoorden met ja. Uiteraard zijn deze mannen saai, voorspelbaar; alles behalve opwindend en aantrekkelijk voor vrouwen!

Een belangrijke oorzaak van dit afstotende gedrag is het Schaarste-concept. Als een man ervan overtuigd is dat hij in schaarste leeft, dan gedraagt hij zich ernaar. Dat gedrag communiceert luid en duidelijk dat vrouwen hem niet aantrekkelijk vinden…

Gevolg: vrouwen zien hem niet staan en nemen hem niet serieus als potentiële liefdespartner. Al komt hij met de prachtigste openingszinnen en de handigste trucjes op de proppen, vrouwen zien DIRECT dat hij toneelspeelt. Het gaat nooit wat worden.

Gedraag je daarom als de man die goed in de markt ligt. Je bent optimistisch, vrolijk en speels. In plaats van jezelf af te schrijven als onvoldoende, ga je ervan uit dat je aantrekkelijke vrouwen met gemak kunt Veroveren!

Maar let op. Je maakt je het Overvloed-concept NIET eigen door bewijzen te verzamelen. En nee, het heeft ook geen zin om mij te vragen om je te overtuigen. (Helaas ontvang ik soms dit soort e-mails van cursisten.)

Het is een kwestie van jezelf overtuigen. Je moet EERST in het Overvloed-concept geloven voordat je het überhaupt kunt zien! En dat is ook meteen de krachtigste manier om je aantrekkelijker te maken voor vrouwen…

Vind een overvloed aan vrouwen

Een cursist liet mij laatst weten dat hij een doorbraak in zijn liefdesleven kreeg door de overvloed als het ware op te zoeken. Eerst had hij zichzelf ervan overtuigd dat er meer dan voldoende aantrekkelijke vrouwen zijn. En daarna bezocht hij geregeld een locatie waar hij voortdurend vrouwen naar zijn smaak kon ontmoeten.

Let op, dit is anders dan simpelweg een avondje stappen om vrouwen te ontmoeten. Hij had zijn persoonlijke plek gevonden waar hij het type vrouw ontmoette dat hem lag.

Elke locatie heeft zijn eigen publiek. Een dansschool trekt andere mensen aan dan een sportvereniging. Je treft ander volk aan in een populair jazzcafé dan in het fitnesscentrum of natuurvoedingswinkel.

Je kunt dit feit prachtig uitbuiten door een locatie te kiezen waar je jouw type vrouw veelvuldig zult tegenkomen. Doe hiervoor de volgende oefening:

Oefening: ontdek je plekje

Houd de komende tijd op papier bij welke openbare gelegenheden je bezoekt en de wat voor type vrouw je daar vindt. Daarna maak je een keuze om de beste plek vaker te bezoeken op verschillende dagen en tijdstippen.

Denk niet te gemakkelijk over deze oefening. Bewust notitie geven aan je omgeving geeft je gegarandeerd nieuwe inzichten.

Sommige plekken zijn voor jou minder geschikt om vrouwen te ontmoeten dan je in eerste instantie denkt. Maar andere plekken zijn juist weer beter dan je nu verwacht. En als je merkt dat je sowieso te weinig vrouwen ontmoet dan weet je dat je vaker je huis uit moet!

Het gaat ook niet zozeer om het aantal vrouwen dat je ontmoet. Op sommige plekken zijn zelfs minder vrouwen dan mannen, maar wel de vrouwen waar jij voor gaat! Dat is dan jouw persoonlijke bron om vrouwen te ontmoeten.

Daarna is het een kwestie van geregeld jouw plekje bezoeken. Minimaal eens per week, liefst vaker. Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om te geloven in overvloed.

Heb je vragen over het Schaarste- en/of Overvloed-concept? Of over de oefening? Plaat je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • 7 Misvattingen over het Overvloed-concept (38)
  Graag blijf ik geregeld bloggen over een van de belangrijkste concepten voor een goed liefdesleven: het Overvloed-concept. Wil je vlot vrouwen versieren, leef in overvloed! Als je nog onbekend bent met het […]
 • Player-gedrag het best om vrouwen te versieren? (42)
  Iedereen kent de term player wel. De man die overal en altijd vrouwen versiert. Of beter gezegd, hij probeert voortdurend vrouwen te versieren. Over het algemeen zeggen vrouwen dat ze een player afkeuren. Maar genoeg mannen […]
 • Aantrekkelijk – Ben ik Aantrekkelijk? (22)
  Sommige mannen vragen zich geregeld af of ze wel aantrekkelijk voor vrouwen zijn. Ben ik wel knap genoeg? Zie ik er goed uit? Kunnen vrouwen mij werkelijk aantrekkelijk vinden? Bestaat er misschien een test om antwoord te […]
 • Conversatiefout om nooit meer te maken (82)
  Veel mannen weten niet dat ze deze conversatiefout maken tijdens hun conversaties met vrouwen. Maak jij deze vergissing ook? Pas op, de vergissing, deze blunder... komt je duur te staan in je liefdesleven! De […]
Schaarste versus overvloed

29 reacties op “Schaarste versus overvloed

 • In de praktijk oefen je vaak specifieke hobbies uit of je gaat naar activiteiten die je qua onderwerp liggen. (muziek, plantenhobby, …) In veel gevallen blijkt dan dat de mensen die je daar ontmoet niet echt de types vrouwen zijn waarop je valt. Kom je dan echter sporadisch eens in een plaats waar je nooit komt (zonnebank, kledingzaak, …), dan zie je de mooiste vrouwen. De vraag is dan ook of je in het drukke leven waar je voor gaat je activiteiten moet veranderen om in contact te kunnen komen met de vrouwen die je type zijn? Ik denk dat het juist je eigenheid en je blijk van ruggegraat en doorzettingsvermogen zijn die je voor een vrouw aantrekkelijk kunnen maken. Misschien hebben mannen vaker het gevoel dat ze door hun type vrouwen niet opgemerkt worden.

 • De stad dacht ik vroeger als ideale ontmoetingsplek te hebben gevonden,immers zie je daar een overvloed aan vrouwen maar lately zijn de dames te busy met shoppen of iets dergelijks,en iedereen heeft wel een bestemming waar hij of zij moet gaan,en bovendien zien de dames ook veel snoepgoed waardoor je weer extra je best moet doen om op te vallen.

  ik zoek het nu meer in uitgaansgelegenheden of in het openbaar vervoer waar je rustig ff kunt loungen / loungen 😀

 • @Sam

  Ja, het is prima om een of meer activiteiten te veranderen zodat je meer vrouwen ontmoet. Eigenheid is uiteraard belangrijk. Maar als je niet bereid bent om iets aan jezelf of je levensstijl te veranderen, dan maak je het jezelf nodeloos moeilijk. Ga erop uit, er is nog zoveel om te ontdekken…

  @Dinkie

  Het openbaar vervoer kan een uitstekende plek zijn. Het is rustiger en je hebt meer de tijd om een gesprek aan te gaan. Prachtig!

 • @RzS

  Het stoort inderdaad niemand als je een vrouw daar aanspreekt. Je kunt zelfs in een stille bibliotheek een vrouw ontmoeten. Als iemand dan gaat klagen is dat een mooie aanleiding om haar mee te nemen voor een vers kop koffie.

  Meestal kan het niemand wat schelen wat jij wel of niet doet in je liefdesleven. Laat je dus vooral niet ontmoedigen, spreek vrouwen aan…

 • dat is het nou juist. Ik heb niet echt een specifiek soort vrouw dat ik zoek. Gewoon een normale vrouw die niet al teveel met haar uiterlijk bezig is, vooral van de mode maar die er wel goed uitziet… En vooral geen foute vrouw of een slet, of iemand die je gebruikt. Aardig en normaal maar toch knap (niet super knap maar ze moet wel wat hebben of course)

  Ik woon nogal in een klein afgelegen dorpje en daar is het moeilijk om iets te vinden voor vrouwen te vinden, als jongere dan he. Waar zou ik in mijn klein dorpje jongeren vinden (vrouwelijke jongeren dan)

  Ik ga volgend jaar naar gent studeren…. Dus daar zal er een overvloed zijn. Maar in dit kleine dorpje is het echt moeilijk

  Heb jij tips? Ik hoor het graag

 • @ pierre
  Op dit moment lijkt het zo heel lastig voor u!
  Maar als je naar gent zou gaan, wel daar zitten veel van die meisjes, daar zal je wel eens de grote slag kunnen slaan.
  Probeer eens uit te horen van maten, vrienden of iemand anders of er geen feestjes zijn in de buurt die ook wat schoon volk met zich mee brengt.
  Dat zou je al op weg helpen.
  Gent is zeker een aanrader, daar zijn ze echt gewillig 😀

 • Hallo iedereen!

  Ik heb hier een belangrijk mededeling voor mensen die in het overvloedsconcept willen geloven.

  Victor beschrijft boven aan de blog dat een curcist zijn EIGEN PLEK heeft gevonden om ZIJN TYPE VROUW te ontmoeten.

  Waarom heeft deze cursist dit gedaan?
  1. Hij is door deze plek bewust te gaan bezoeken makkelijker gaan geloven in het overvloed-concept, immer hij doet wat de man zou doen die in overvloed leeft.
  Door deze actie ook uit te voeren, zal je vanuit je schaarste een sprong maken richting de overvloed. Ook al kun je het je haast niet voorstellen. DOEN dus!

  Als je misschien NU geen succes hebt met vrouwen zal je waarschijnlijk niet al te moeilijk doen om akkoord te gaan met een normale vrouw, misschien voel je je zelfs zo leeg dat je genoegen neemt met een vrouw die je helemaal geen eens wilt.

  Het eenvoudige advies is:

  1. Verbeter je zelfbeeld
  http://www.aantrekkingskracht.com/zelfvertrouwen-met-vrouwen-oefening-meer-zelfvertrouwen

  2. Doe de oefeningen van hoofdstuk 7 van het E-book

  Je zult zien dat je binnen enkele weken vanuit overvloed begint te handelen…

 • @ Rachid

  Je zult min of meer succes krijgen met het advies dat je geeft. Ik merk nauwelijks iets van het overvloedconcept. Ik krijg ook van andere te horen waarom ik zo dikwijls kijk naar dat ene meisje of naar het andere meisje kijk. Pas op hiermee want ze kunnen het niet verdragen als je naar een meisje kijkt. Ik weet ook niet waarom ze zo doen. Waarschijnlijk is het een onderdeel van het overvloedconcept omdat je aan het observeren ben.

  Wat merk jij dan zo aan dat overvloed concept? Voordelen of nadelen?

 • Heel goed, naar andere kijken zonder dat je last hebt van ”waarom kijk ik”
  is precies hoe het overvloedconcept is. Je bent namelijk 100% bezig met naar wat je kijkt.

  Je kijk bijvoorbeeld naar een leuke dame op afstand. Je bent gefocust op ze wel zo leuk is en of ze wel bij je past. je geeft jouw twijfels geen kans, omdat je die niet (meer) hebt.

  Overvloedsconcept? Absolute voordelen, het voelt ergens van binnen heerlijk.
  Je denkt positief:
  N: Als ik haar aanspreek, dan zal ze me aankijken en misschien wel niets terug zeggen

  Je ziet dat hier dat je focus legt op de afwijzing.

  P: Uit welke stad komt zij? ik ga het haar vragen…

  Je ziet dat je niet bezig bent met de afwijzing, maar een antwoord VERWACHT
  je lichaamstaal staat automatisch in een houding die een antwoord er uit perst en ze zal precies doen wat je diep van binnen verwacht. Zo is het gewoon…

  Andy,
  Daarom is het zaak om te werken aan waarom je die onzin twijfels hebt.
  Pas op! Het helpt ook niet om te faken dat je geïnteresseerd bent in haar antwoord. Het gaat erom dat je veranderd wat jou diep van binnen tegen houd. Ontkracht de Mythes!

  Wees geduldig en blijf deel 1 en 2 oefeningen goed doen en het komt goed…

 • Ik heb geleerd dat het overvloedconcept bij het versieren erg belangrijk is…bedankt daar voor Victor.

  Toen ik vorig jaar op zoek ben gegaan naar de ideale plaatsen om vrouwen te ontmoeten vond ik m’n plekje in de stad… Lekker winkelen en aan willekeurige vrouwen vragen wat ze vonden van m’n uitgezochte outfit.

  Vaak bekeek ik haar ook hoe ze voor mij showde met haar mooie outfit en jeans die strak om haar billen zaten… Zelfs wel eens met een onbekende vrouw lingerie gaan passen en dat ze mij als proefkonijn gebruikte.

  Voor mij een echte vrouwen walhalla… nog steeds haha. En het onderwerp kleding kun je met vrouwen altijd bespreken.

  Alleen in dit jaar ben ik veel gaan kijken waar de vrouwen zijn en heb veel plekjes ontdekt:
  -bij de kapper… raar maar vrouwen zat
  -supermarkt… vaak veel vrouwen die al zelfstandig zijn en smeken om een praatje
  -bus/trein.. heb een auto maar neem het openbaar vervoer wel eens om leuke vrouwen te ontmoeten
  -sauna… vaak zie je elkaar naakt pas nadat je haar veroverd hebt haha… pas op, gesprek kan moeizaam vergaan, oefening baart kunst..
  -danslessen/yoga/zumba/bodypump… mooie plaats om vrouwen aan te spreken en zelf beter van te worden….

  Keep up the good work,

  Mick

 • @Mick,

  Dank je voor je leuke en leerzame reactie’s. Leuke voorbeelden.

  En wat kleding betreft, is mijn ervaring dat vrouwen je naast je zelfzekere houding en je uiterlijke verzorging je daar voor een deel op beoordeelt.

 • Dit zal bij dit thema goed passen.

  Ok, je hebt nu overvloedconcept naar je eigen wil gezet en bij me verloopt het wel vlot. Ik krijg wel veel meer aandacht dan toen ik zo negatief en in schaarste leefde. Maar sommige vaardigheden van me kan ik niet zo direct plaatsen.

  Wat past er bij de vaardigheid van het maken van kleine tekstjes waarbij de vrouw ontoert zal zijn en ook mooi vindt? Het zijn van die soort romantische kleine tekstjes dat ik af en toe schrijf als ik me tot een bepaalde vrouw voel aangetrokken. Het is wel heel raar maar kortom een hulpmiddel om een vrouw haar hoofd zot te krijgen.

  Is dit wel een schaarste eigenschap of net wel een overvloed eigenschap? Kan je dat gebruiken en in welke omstandigheden? Heeft dit eigenschap wel nut?

  Die eigenschap gebruik ik voor de ‘wees anders’ in basis e book.

 • @Andy

  Ik gebruikte dat in het begin van een relatie gewoon een soort van gedichtje smsen op een onverwacht moment. Meeste vrouwen waarderen dit (mijn ervaring) zolang je het niet vaak doet. Het laat een kant zien die zij nog niet ken van jou, dus mysterieus.
  2 exen van mij zeiden dat ik er iets mee moest doen maar het komt soms spontaan in me op. Je kan zoiets uitstekend gebruiken om een vrouw te laten fantaseren. Een ex van mij zei een keer letterlijk de dag erna “jij bent mijn prins op het witte paard”.

  Of je zoiets gebruik tijdens een ontmoeting of afspraakje ik betwijfel het. Ze kan het zien als slijmen wat je dus totaal niet wil.
  Stel:
  een vrouw verteld mij zoiets op een ontmoeting of afspraakje, persoonlijk ga ik druk voelen omdat zij in schaarste gaat leven en op die manier zich een beetje afhankelijk maakt van mij. Ik kan daar goed op afknappen, ook al is het super lief bedoeld.

  Ik zou zeggen experimenteer er is mee om erachter te komen of het werkt of niet.

 • @ Roy
  Mijn bedoeling van dat soort tekstjes dat ik onverwacht er eens mee af kom. Het is een verrassingseffect. Ah, jij knapt af op een vrouw die in schaarste leeft? Daarmee zet je een gevaarlijke zet in je eigen overvloed concept, zonder te beseffen wat dat is. Als je een vrouw in schaarste tegenkomt of iets dergelijks wat je vertelt. Denk eens na waar zij waarden aan hecht. Je moet eens verder kijken dan je neus lang is.

  @ Dirk
  Wat zou jij ervan vinden als je romantische korte tekstjes schrijft voor vrouwen, nadat je haar aanwezigheid voelt?

 • @Andy

  Ik hou meer van spontane vrouwen, ik heb eerder een vriendin gehad die in schaarste leefde dit heb ik ook niet vol gehouden, dat had ook effect op mij. Als ik een spontane vrouw ontmoet gaat alles vanzelf en voel ik me lekker bij.
  Het is ook 1 van mijn filters dat een vrouw lekker spontaan moet zijn, beetje verlegen mag maar niet té. Persoonlijk vind ik als een vrouw spontaan is dat je dat gedrag ook gaat overnemen.

 • @ Roy en Milan

  Dit is een leuk idee, zo laat je een vrouw lekker fantaseren en maak je haar nieuwsgierig… maar zorg dat je niet te veel overdrijft natuurlijk.

 • Ik wil een ervaring delen.

  Gisteren heb ik een kant van het overvloeds-concept gezien.
  Het is een benadering met het idee dat ik wat voor de vrouw doe.
  Ik heb het dan niet zozeer over een klusje voor haar doen, maar dat ik haar dan een soort van gunst schenk.

  Het verliep zo,
  Ik was met haar in de bioscoop. Tijdens de film voelde ik dat haar aandacht met mij was; ze raakte me steeds ”per ongeluk” aan. Het was voor mij makkelijk aan te voelen dat ze behoefte heeft aan warmte; een hand om haar heen ofzo.

  Ik stond even stil bij mezelf en werd me bewust dat ik deze vrouw iets kan schenken.
  Ik wil natuurlijk ook heel graag met haar knuffelen, maar ik had in mijn beleving de benadering dat ik deze ”arme dame” even ga geven waar ze naar verlangt, want straks voelt ze zich nog verdrietig. Alsof ik haar help…

  Dit maakte mijn handelen krachtiger en kon ik met veel zekerheid haar hand pakken en er over aaien.

 • misschien een beetje een domme vraag aangezien ik al een tijdje bezig ben met de cursus,maar ik raak soms een beetje in de war.

  is het bij de bedoeling dat ik mezelf overtuig dat:
  ik al genoeg vrouwen ken die mij leuk vinden?
  of dat er genoeg vrouwen rondlopen die mij leuk vinden die ik nog niet ken?
  of allebij?

  het eerste vind ik namelijk erg moeilijk. ik ken wel een paar vrouwen waarvan ik signalen krijg, maar mezelf laten geloven dat dat er veel meer zijn.. kan dat eigenlijk wel?
  dat is even moeilijk als jezelf laten geloven dat er een grote tv in je huis staat, die er niet staat.

 • @ M.,

  Er ZIJN genoeg vrouwen die jou leuk vinden, beter willen leren kennen, die zich aangetrokken tot je voelen.

  Nu is het aan jou om contact te maken, te genieten van overvloed 🙂

  Succes!

 • Mijn relatie is voor 3 weken terug stop gezet en merk aan mezelf dat ik behoorlijk last heb van aandacht tekort. Ik ben telkens op zoek naar aandacht. Heeft er iemand even tips wat ik hier aan doe?

  Had mezelf helemaal anders ingeschat. Zoals hoe ik hier mee om zou gaan. Het vreet behoorlijk aan me. Ik krijg weer van die spijtgevoelens en daar moet ik echt vanaf. Pf had niet verwacht dat het zo zou gaan tegenvallen.

  Ik wil weer gewoon doen maar gedraag me nu een beetje als iemand die behoorlijk in schaarste leeft.

 • @ Wilco,

  Jij hebt nu een soort van eenzaamheid rond u hangen. Je snakt naar liefde, het heeft uw volledig omringt, ook al dacht je onder controle hebt. Het enige wat jij moet doen is naast sporten, ook liefdesverdriet onder ogen zien en verwerken. Daarna kan je pas weer aan een overvloedconcept werken waardat liefde slechts een aanvulling is in uw leven. Als je toch naar aandacht snakt, vraag je eens af wat je ontbreekt buiten liefde (aanpassing van zelfbeeld & mentaliteit).

  Ik hoop dat je hier aan wat hebt.

 • @ Wilco,
  Ik weet niet hoelang je een relatie hebt gehad, maar je moet sowieso wennen en je aanpassen aan de nieuwe situatie. Een nieuwe situatie met veel verschillende onderdelen waaraan je moet wennen.
  Ik ben sinds een enkele maanden single na een lange relatie, maar ik zocht(soms zoek) ook aandacht. Alsof ik een soort ‘bevestiging’ nodig had dat ik wel leuk was, omdat die nieuwe situatie onzekerheid met zich meebrengt, of gewoon om afleiding te hebben oid. Het klinkt voor mij dus best logisch en vooral heel menselijk. Wees maar niet te streng voor jezelf. Wat vind je ervan dat je nu in schaarste leeft? Waar heb je nu behoefte aan? De tip die ik je kan meegeven is om jezelf de tijd te geven om het te verwerken. 🙂
  Sterkte!

 • Vandaag had ik er genoeg van om meteen na school naar huis te gaan..
  Dus heb ik besloten om op vrouwen te jagen. En het ging veel beter dan ik dacht 🙂

  Ik ging als eerst naar de bijenkorf omdat ik me eerst op moest warmen, voordat ik met de vrouwen kon praten. Ik ging van afdeling naar afdeling met een stomme smoes over zonnebrillen of hoge pief kleding enzo,

  En iedere keer maakte ik een opmerking of grapje over het product.. De verkoopsters hadden niks door en beantwoorden mijn vragen

  Na afloop verliet ik de bijenkorf met een enorm gestreelde ego 🙂
  En gek genoeg straalde ik zoveel plezier uit, dat zelfs de mooiste vrouwen positief op me reageerden.

  Ik heb vervolgens een ander winkeltje bezocht (Adidas store) en sprak daar met de verkoopster, (ik speelde daar hetzelfde spelletje als in de bijenkorf ) deze draaide niet weg maar keek me enthousiast aan..
  Ze keek niet eens weg tenzij ze een klant moest helpen..
  ik heb met haar wat geflirt en na afloop gevraagd of ze contact wilde houden…
  En dat wilde ze!, HALLELUJA!

  Niet om op te scheppen ofzo, maar dit is voor mij heel wonderbaarlijk..
  Je veranderd gewoon in een soort superman of iets dergelijks 🙂 echt bizar..
  Het leuke is dat ik het nogmaals in andere winkel flikte.. daar was het weer raak, maar ik had pech omdat deze meid met een klant bezig was en dus naar achteren moest..

  Daar stond ik dan met een linker converse schoen maatje 45.. ik deed alsof ik wat rond keek en toen kwam er een vent om me te helpen.. “Abort Mission!

  Maja ik ben alang blij dat ik een nummertje gescoord heb 🙂 Like a bosssss!

 • Ik ben verdomd blij dat ik in de overvloedconcept zit. Ok, het heeft me welgeteld 4 jaar geduurd voor in deze zone ben terecht gekomen. Ik ben er nu trots op, ik flirt nu veel vaker dan vroeger het geval was.
  Ik kan zelfstandig iemand aanspreken, ook is dit nog veel moeite tenminste ik durf weer een actie te ondernemen ook al lijkt het ‘out of my league’ gedoe, zet ik me puur overheen.

  Mentaliteit is wel erg aan het verbeteren, ik heb veel meer persoonlijkheid gekweekt, meer bewust geworden wat ik eigenlijk ben, kan en hoe ik denk over mijn eigen. Hoe mijn inzichten zijn tov de rest, is me wel opgevallen. Ik kan ermee omgaan zelfs als ik geen ervaring mee heb, dat is net het toffe eraan.

  Ik kreeg van andere kennissen te horen van, wauw hoe heb je dat gedaan? Bij sommige kamaraden van me die al een liefje hebben, zijn zodanig in elkaar op dat ze geen zicht meer hebben op de rest, puur liefde dat er heerst en verder niets. Sommige vragen aan me hoe ze het moeten doen van aanspreken van meisjes. Overlaatst ben ik nog in gesprek gegaan met een zeer mooi meisje over het gedrag van gasten en hoe het komt dat zij nog steeds vrijgezel is, ik heb daar toch een uur ermee gesproken en bleek achter te kloppen wat Victor zei in 1 van deze topics over ” verover haar ook al is ze niet uw type en dergelijke erover. Ze was wel blij dat ik haar toen had aangesproken en ze vond me moedig omdat er iemand van het mannelijke kant haar aansprak, het spijtige is dat niet om haar nummer had gevraagd. Er komen nog zovele kansen en het is de kunst om effectief toe te slaan.

  Buiten hoe het allemaal aan toe gaat, krijg ik soms vragen om liefdesadvies. Ik geef het wel, enkel op manier dat nuttig is, ook ben ik zolang vrijgezel. soms zijn mijn creatieve ideen ( vroeger altijd los barste in woedebuien van onmacht maar door victor zijn raad te volgen omgevormd tot creatieve zaken, min of meer zelfbeheersing dat er in steekt om toch een uitweg te zoeken) zo geniaal voor sommige, dat het wel een redding is voor hun ‘uitgebluste relatie is. Mijn kracht van overtuiging en enthousiasme is wel sterk gestegen tov vroeger, ik ben meer en meer een natuurlijke leider en zo voel ik me ook.

  Ik vind het zo prachtig, zo positief ingesteld staan en toch weten dat een tikkeltje negativiteit uw goed kan doen. Het heeft me zelfs gered van wanhoopsdaden en andere gruwelijke zaken. Nu ben ik meer een soort voorbeeld geworden, hoe het kan in overvloed leven ipv van schaarste concept. Voor al diegene die mijn reacties gelezen hebben, het is er wel sterk vooruit gegaan.

  Mijn huidige probleem waar ik al een maand of 4 mee sukkel of vastzit is deze:
  Telkens als ik iets uitprobeer word ik scheef bekeken, omdat ik iets doe wat iemand anders nooit doet.
  Bij de vrouwen moet ik nog altijd slikken van kritiek, ieuw, die persoon is daar of van jij gaat me nooit me krijgen of jij gaat een poging wagen en zij breek het dan non verbaal af zodat mijn poging mislukt.
  Toch heb ik nog 1 zware angst die ik niet kan breken, de angst om door vrouwen volledig afgekeurd worden of zelfs uw te gaan afbreken als je er niets tegen zegt of doet. Sommige vinden me dan een rare kerel.
  Nog een extra reden is deze : Ik heb 1 dame zo graag, ik wil ze echt, ook al plaagt ze me op haar manier, ik heb al verschillende goede eigenschappen gevonden van haar zelf en toch heb ik grote schrik om het te verknallen, oogverblindend en een echte vrouwelijke karakter. Ik weet haar naam, ik heb niet haar naam en ze vrijgezel en toch blokkeer ik daar telkens op. Buiten die extra reden, heb ik last van hoe gaan andere me zien als ik het toch probeer bij toevallige tegenkomende vrouwen. Op sommige momenten wou ik dat ik beschikte over de ervaring, de inzichten en de handelingen van Victor zelf.

  Blijkbaar heb ik nog een lange weg te gaan, toch de basis is gezet, op naar zovele flirts, gespreken met vrouwen, latere veroveringen en vooral succes met vrouwen. Ik heb de smaak te pakken

 • @ Andy,

  Verandering gaande, zo zie ik het graag.

  Wat betreft je huidige probleem. Dat je je bezig houdt met hoe anderen je zien en beoordelen, is voor vrijwel ieder mens een uitdaging. Zelfacceptatie en goed relatieveren helpen je om met deze problematiek om te gaan.

  Voor een goed liefdesleven hoef je niet iedere vrouw te versieren of voor iedereen aantrekkelijk te zijn.

  Voor sommigen ben je een rare man, voor anderen juist niet. Aan je Image werken is goed (hoofdstuk 6 van het E-coachsysteem), maar laat de beoordeling van anderen vooral niet je leven bepalen.

  En je zei:

  “en zij breek het dan non verbaal af zodat mijn poging mislukt”

  Poging tot wat…?

 • @ Victor,

  Eindelijk dat er verandering te zien is, ik was die oude gewoonten van me beu te geraken en telkens in hetzelfde houding & mentaliteit te zitten dat niet ideaal is. Ondertussen voel ik me een pak beter, zelfs om sommige momenten voel ik me eigen als een vrouwenmagneet, raar fenomeen voor de afgelopen tijd.

  Dan paniek ik weer van, oh nee wat zit ik hier nu te doen, is dit wel verstandig, achtergehouden twijfels dat sterk naar voren komt dat is die poging tot als grondreden erachter.
  Het eigenlijk poging tot is handelen, actie ondernemen, iets actief doen dat je net intressant wordt voor haar.
  Hier lig ik meer en meer in de knoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *