Maan die aan het gamen is, niet aan het vrouwen versierenVeel mannen boeken structurele vooruitgang dankzij mijn E-boeken, programma’s en coachings. De meeste pakken mijn technieken op, verbeteren hun mentaliteit en weten daadwerkelijk leuke, aantrekkelijke vrouwen te versieren.

Maar er zijn ook mannen die grote moeite blijven houden om hun liefdesleven te verbeteren. Ze ervaren wel verbetering, toch blijft vrouwen versieren een worsteling, een frustratie.

Wat valt me op aan deze mannen? Vaak hebben ze een hobby: online gamen. En in veel gevallen is het spelen van online games uitgelopen tot een obsessie die hun liefdesleven verpest.

Voor deze mannen is is het artikel van vandaag bedoeld. Ik waarschuw: gamen kan vrouwen versieren problematisch maken. Ik adviseer je om je speeltijd flink te verminderen of zelfs volledig te stoppen!

Waarom gamen vrouwen versieren moeilijk maakt

Drie oorzaken waarom gamen gevaarlijk kan zijn voor je liefdesleven:

 1. Het slokt je kostbare vrije tijd op;
 2. Langdurig gamen maakt je onhandig en onzeker in vrouwen versieren;
 3. Gamen stimuleert een ongezonde denk- en belevingswereld

Hopelijk is deze opsomming al voldoende om je game-activiteiten flink te beperken. Zo niet, lees verder. Ik geef tevens 5 tips voor blijvende verbetering.

Nu eerst:

1. Gamen gaat ten koste van je vrije tijd

Diagram: 24-uur tijdsbestedingJe kunt grofweg een dag in drie 8-uren delen:

 • Slapen.
 • Werken en/of studeren.
 • Sociale activiteiten, hobby’s, sport, relaxen; je vrije tijd.

Je hebt elke dag 8 uren om vrij te besteden aan plezierige activiteiten. En natuurlijk ben je vrij om te gamen als jij dat per se wilt.

Maar weet dat een uurtje of twee gamen al 25% van je vrije tijd opslokt. Heb je het zo wel eens bekeken? En bij een gameverslaving wordt dat al gauw 4, 5 of 6 uren gamen; tot wel 75% van jouw vrije-deel!

Bij ongezond gamegedrag hoort vaak tot diep in de nacht doorgaan. Met als gevolg dat je de volgende ochtend moeilijk uit bed kunt komen. Herkenbaar?

Wat zou er gebeuren als jij minder lang zou gamen of gewoon volledig stopt? Dat heet afkicken… zodat je weer op tijd naar bed gaat en een betere nachtrust krijgt. Na verloop van tijd voel je je vanzelf fitter, meer energiek.

Ook heb je dan weer voldoende tijd om te sporten. Dat in combinatie met een goede nachtrust geeft een beter, krachtig levensritme. Dat doet je Natuurlijke Aantrekkingskracht veel goed.

En als je vervolgens elke dag ook een uurtje of twee besteedt aan het verder ontwikkelen van je offline sociale vaardigheden… Let maar op, dat brengt je veel moois!

2. Langdurig gamen maakt je onzeker wat betreft vrouwen versieren

Landkaart van World of Warcraft (Oostelijke rijkdom)
Een landkaart van een fictieve wereld: World of Warcraft. Een grote illusie!

De meest verslavende games zijn MMORPG-computerspellen; Massively Multiplayer Online Role-Playing Games. Bij dit soort spellen moet je dus samenwerken; online sociaal contact.

De meest bekende voorbeelden zijn World of Warcraft, EVE Online, Runescape en Guildwars. De makers van dit soort spellen doen er alles aan om je vast te houden in hun zelf-gecreëerde ‘wereld’, vaak inclusief fictieve economieën.

Dat online samenspelen kan in eerste instantie leuk zijn. Maar weet dat het uiteindelijk een grote illusie is. Die sociale contacten kunnen het offline-contact niet vervangen. Zelfs al ga je geregeld naar game-, anime en cosplay conventies!

Na langdurige gamen merk je het vanzelf: contact maken, flirten en versieren voelt erg onwennig. Het is alsof je oorspronkelijke charme en moed hebt verloren.

Wil je een beter liefdesleven, dus aantrekkelijke vrouwen versieren? Investeer in jezelf door vrijwel dagelijks in contact te komen met mensen. Laat een of ander verslavend online spel niet je smoesje zijn om weer thuis te blijven!

3. Gamen verandert je denk- en belevingswereld

Dit is misschien wel het meest destructieve effect van gamen op de lange termijn.

Zoals je weet, het is vaak de bedoeling dat je een hoger level bereikt in zo’n computerspel. Deze level-denkwijze wordt door sommige mannen helaas volledig geprojecteerd op hun sociale leven en liefdesleven.

Bijvoorbeeld: ze denken serieus dat ze een ‘hoger level’ bereiken door een afspraakje te regelen of door te zoenen. Level 1, 2, 3 enzovoorts. Net zoals ze in Amerika nog wel eens denken in honk 1 (zoenen), honk 2 (aanraken), etc.

Nog een voorbeeld. Net als bij gamen stellen geobsedeerde gamers zich een vijand voor: de vrouwen die ze willen versieren. Ze proberen vervolgens de flirt- en Verovertechnieken als wapen te gebruiken in de hoop dat ze vrouwen te slim af kunnen zijn.

…!

De manier van denken die je bij het gamen nodig hebt, maakt je alles behalve aantrekkelijk wat betreft vrouwen versieren. Je bent je niet meer bewust va het gemeenschappelijke belang van de Verovering.

En bovenal, je bent niet realistisch, je zit nog in de illusie van die game-wereld.

Natuurlijk haken vrouwen al gauw af. Je bent niet van ‘deze wereld’!

Geloof me, al pas je mijn krachtige flirt- en Verovertechnieken toe, je komt niet structureel verder als je vrouwen benadert als tegenstander of vijand.

En Veroveren kent echt geen levels. Het idee dat je pas een vrouw in bed kunt krijgen als je een geavanceerde player bent geworden, wat een onzin!

5 Tips voor online players

Voor een beter liefdesleven:

 1. Game sowieso niet elke dag. (Nog beter: stoppen!)
 2. Verminder de tijd per game-sessie.
 3. Zorg hoe dan ook dat je op tijd naar bed gaat en voldoende lichaamsbeweging krijgt.
 4. Speel liever geen MMORPG-games, ze zijn te verslavend.
 5. Ontplooi dagelijks sociale activiteiten. Al is het maar een drankje in een koffiebarretje, een babbeltje met een toevallige voorbijganger…

Lukt het je echt niet om te stoppen met gamen? Ben je de controle over je gamegedrag verloren en blijf je daarom eindeloos spelletjes spelen? Regel professionele hulp, het is namelijk prima te behandelen.

Doet Victor Verlon aan gamen?

Misschien vraag je je af: speelt Victor Verlon ook wel eens een game? Jazeker, maar zeer beperkt. Slechts een simpel spelletje op de iPad, hooguit 15 á 20 minuten.

Maar ik waag me niet aan MMORPG-games. Ik ben namelijk te verslavingsgevoelig…

Een willekeurig voorbeeld: ooit ben ik verslingerd geraakt aan een computergame in een boekhandel (!). Er stonden een paar mooie demo-Playstations en ik keerde dagelijks terug om Spiderman te spelen.

Na verloop van tijd vond ik niets meer belangrijk, behalve vliegen en stunten als spiderman. Thuis hield ik me bezig met de vraag hoe ik een bepaald game-opdrachten kon vervullen. Dus bandieten aanpakken, diefstallen oplossen, het leven van een maffiabazen zuur maken, etc.

Elke ochtend ging ik naar de boekhandel om weer te gamen. Ja, ik zei zelfs mijn afspraken af, ik deed ook niet meer aan sport.

Pas toen ik me bewust werd dat zo’n spel een grote illusie-wereld is, heb ik met veel moeite besloten om cold turkey af te kicken.

Ik heb NOOIT spijt gehad van deze harde, moeilijke beslissing. Eindelijk kon ik weer tijd en energie investeren in mijn sociale- en liefdesleven!

Een echte vrouw in de offline-wereld
Een van de 3,5 miljard vrouwen die je WERKELIJK kunt ontmoeten en versieren!

Dus ook vrouwen versieren! En het plezierige contact met vrouwen is veel meer bevredigend dan zo’n online spelletje ooit kan zijn.

En ja, in tegenstelling tot een game-wereld, kent de buitenwereld risico’s en gevaren. Zoals afgewezen worden, teleurstelling, liefdesverdriet, fysieke pijn en eh, sterven. Maar daar staat veel tegenover als je daarvoor kiest!

Jij kunt een meer levensplezier en geluk hebben. Keer dat online gamen vooral de rug toe, op zijn minst grotendeels. Want je wilt toch beter liefdesleven? Of op zijn minst, meer levenskwaliteit? Nou dan!

Oefening voor focus en motivatie: zet NU op papier wat je de komende 2 jaar wilt doen. Zowel leuke dingen die je graag wilt doen als belangrijke zaken om af te handelen. Bedenk minstens 35 punten, maak er een lijstje van.

11 Willekeurige voorbeelden van wat je op je lijstje kunt zetten:

 • leren golfsurfen,
 • geregeld een bos- en strandwandeling maken,
 • tentamens halen,
 • festivals bezoeken,
 • vaak afspreken met vrienden/vriendinnen (BBQ, filmavondje, etc)
 • een baan vinden of promotie maken,
 • een nieuwe taal leren (liever geen klingon of iets dergelijks!),
 • je oma/opa vaker bezoeken,
 • je lichaamstaal verbeteren (ontdek hoe anderen reageren),
 • je garderobe vernieuwen,
 • actief je gezondheid verbeteren.

Er is zoveel te doen en te ontdekken in deze ECHTE wereld! Teveel tijd aan gamen besteden is zonde, vind je ook niet?

Heb jij moeite met vrouwen versieren en besteed je nog veel tijd aan het gamen? Plaats je reactie hieronder, ik wil van je horen!

Gerelateerd:

 • Vrouwen versieren door leiderschap (#1) (42)
  Vrouwen versieren door leiderschap? Jazeker. De leiding nemen op de juiste momenten tijdens het versieren is belangrijk. Wilco stelde een paar weken geleden een interessante vraag bij het artikel ‘6 Clichés over Mooie […]
 • Alpha man-leiderschap voor het vrouwen versieren? (#2) (31)
  Tijd om eens te spreken over de zogenaamde alpha man. Hij zou het ideaal zijn. Een voorbeeld van leiderschap voor het vrouwen versieren... Trouwens, bedankt voor de vele reacties op het vorige deel van: ‘Vrouwen versieren […]
 • Mooie vrouwen versieren, moeilijker? (39)
  Wil jij graag mooie vrouwen versieren? Zoals je wellicht al ontdekt hebt, over mooie vrouwen schrijf ik graag... In mijn studietijd vond ik het moeilijk om me te concentreren tijdens de tentamens. Het leek wel alsof […]
 • Meer zelfvertrouwen nodig om vrouwen te versieren? (4)
  Natuurlijk is meer zelfvertrouwen belangrijk als je wilt vrouwen versieren. Want zonder zelfvertrouwen is het moeilijk om daadkrachtig te handelen. En vaak gaat dat twijfelen over jezelf ook ten koste van je uitstraling. Meer […]
Gamen en vrouwen versieren? Pas op!

12 reacties op “Gamen en vrouwen versieren? Pas op!

 • Ik kom zelf af en toe op anime conventie en daar zie ik veel mensen die veel gamen en anime kijken(zelf ga ik trouwens niet. Er lopen inderdaad aardig wat mensen rond die niet sociaal vaardig zijn met andere mensen, laat staan met vrouwen.)

  Het is wel zo dat mensen die geneigd zijn veel te gamen, van nature minder sociaal vaardig zijn (bijvoorbeeld omdat ze autistisch zijn), maar deze mensen hebben het juist nog meer nodig om met andere mensen om te gaan.

  En het zijn geen onaardige mensen die daar komen. Denk bijvoorbeeld aan Marcel uit ‘Ik heb het nog nooit gedaan’. Een hele sympathieke jongen, maar erg jammer dat hij dan van s ochtends vroeg tot s avonds laat zijn huis niet uit komt, omdat hij aan het gamen is.

   1. Mag ik vragen: kwam zij uit Nederland/Europa, of uit Azie? Ik merk dat dames die in cosplay/anime geinteresseerd of een beetje mannelijk zijn, dan houden ze ook van gamen, of juist heel vrouwelijk, dan gedragen en kleden ze zich als de extreem vrouwelijke personages uit anime. (Natuurlijk zijn er uitzonderingen). Ik merk dat in Nederland meer de ‘mannelijke’ vrouwen de overhand hebben, maar in Azie de meer ‘vrouwlijke’ vrouwen, in de wereld van cosplay dan.

    1. Interessante vraag Sem! Ze was geboren en getogen in Nederland, maar wel met Aziatische achtergrond. Behalve anime hield ze bijvoorbeeld ook van paaldansen.

     Maar om haar in het hokje ‘heel vrouwelijk’ te zetten of juist niet… Ze was sowieso een uitzonderlijke vrouw; veelzijdig. Ze zou me nog een keer haar kleding laten zien die ze tijdens zo’n conventie had gedragen, maar daar is het niet van gekomen 😉

     Kortom, ik kan geen conclusies trekken…

 • Ik vind wel de moeite hoe jij gamen bekijkt Victor. Blijkbaar heb jij iets totaal gemist hier. Er zijn zoveel soorten games, met de afgelopen E3 beurs is het weer watertanden naar de volgende games die eraan komen. E3 is Electronic Entertaiment Expo, jaarlijkse grote event voor de gamesindustrie. Als gamer kijk ik uit naar de remake van Doom en de andere spellen van Bethesda Softworks maar dit ter zijde.

  Ondertussen heb ik mijn eigen deadline gesteld en deze is al voorbij wat betreft dit hier allemaal.( hele vrouwveroveren gebeuren) Gaming gaat wel ten koste van je tijd, ofwel verdoe je alles of je gaat toch gamen om toch op bepaalde punten te verbeteren. Ik speel Counterstrike (CSGO) al een lange tijd, de afgelopen door mijn vrienden heb ik League of Legends (LoL) gaan spelen, in het begin was dat fun met hun, na een tijdje stopten zij ermee maar ik ging door. Zowel op CSGO of LoL is het wel online spelen en vele uren gaan spenderen. Toch heb ik een paar voordelen eruit gehaalt. Naast het trainen op die spellen, ga je ook contacten maken met andere spelers, commutatieve vaardigheden gaan bijschaven, als de spelers elkaar mogen dan gaat er team ontstaan van verschillende spelers. Er vormt zich groepjes en dan moet je ook voor structuur zorgen dat alles goed draait. Naast praten en chatten met elkaar, zal er ene wel de leider zijn over dat groepje of team. Ik ben zelf tactical leader ( de man die de leiding neemt en ook het spelverloop zal beslissen wat de anderen zullen doen). Dit is nog maar beknopt omschreven.

  Gaming gaat tenkoste van je tijd. Wel, jij bent diegene die bepaald hoeveel uur je gaat spelen. Bij het uitproberen van nieuwe games gaat dit wel snel aan 4 a 5 uur aan 1 stuk zijn. Ongezond gamen, wanneer je meer dan 20uur per week aan spendeert, als je minder dan 20 uur doet is volkomen normaal. Mijn eigen persoonlijkrecord in 2 weken, ong 185uur zitten spelen, twas toch zomervakantie en khad toch geen zin in al dat zomers gedoe. Dit was echt erover en toen besefte ik, dit was genoeg en nu kom ik amper aan 30 uur per 2 weken. Meestal zit ik tussen de 8 en 15 uur voor 2 weken. eventjes ter verduidelijking, ik kwam van 3 jaar geleden van 60uur per twee weken. Ik heb er nu volledig controle over, soms heb ik er echt nood aan, dan is er periode voor max 4 weken dat ik nauwelijks zin in gamen heb. 1 van de andere voordelen is ook dat je rapper beslissingen neemt, dat je meer vat hebt het volgen verschillende zaken en belangrijk hangt af van welk type spel, je oefent je woede uit op een spel. Boss slaying, online tegenstander in de pan hakken of iets anders.

  Langdurig gamen maakt je wel onzeker in offline gebeuren. je bent zo ingewerkt op het spel. Je voelt je onwennig buiten, wilt terug achter je scherm zitten. Soort spellen hangt dat ook af, bij First person shooter zal je weinig meisjes vinden die dit spelen. Bij andere zoals Role Play Gaming ga je veel meer gamende vrouwen vinden, enkel is dan online versieren nutteloos want die zijn al bezet meestal. Ik kom deze dames wel vaker tegen op League of Legends. Die MMORPG en soort, ooit probeert, na 4 uur spelen, zodanig beu dat niks voor me is. Ik heb zelfs nog ontdekt dat er wel degelijk schone dames die games spelen, veel meer dan je denkt, enkel lopen ze niet mee te koop. Idem met het kijken van series en dergelijke.

  Vervolg zal ik later schrijven op puntje 3.

  1. Hoi Andy,

   Ja, wat betreft gamen is me veel ontgaan. Maar ik mis het absoluut niet 😀

   En natuurlijk gebruik je een aantal vaardigheden wanneer je samenwerkt tijdens het gamen. Maar dan nog, het is met een (spel)computer. Totaal anders dan bijvoorbeeld een ontmoeting met een vrouw in een koffiebarretje.

   Wel, jij bent diegene die bepaald hoeveel uur je gaat spelen.

   JUIST! Goed gezegd.

   Langdurig gamen maakt je wel onzeker in offline gebeuren. je bent zo ingewerkt op het spel. Je voelt je onwennig buiten, wilt terug achter je scherm zitten.

   Daar wil ik zoveel mogelijk mensen voor behoeden. Te veel gamen kan maken dat het dagelijkse leven wereldvreemd voelt.

   Bedankt voor het reageren Andy.

 • Nu komt het vervolg van mijn vorige reactie.
  “3. Gamen verandert je denk- en belevingswereld”

  Destructief zou ik niet noemen, eerder aangepaste versie van belevingswereld.
  Het voorstellen van levels, ga je baseren op de Role Playing Game (RPG). Daar is het nodig als je sterker wilt worden, moet je een level omhoog gaan. Ik denk nog steeds zo, lvl 1 aanspreken, lvl 2 contact houden lvl3 afspraakje regelen lvl4 tweede afspraakje enzovoort Anders kan ik het niet plaatsen, dan lig je zomaar wat aan te dikken of te vissen zonder iets van resultaat te hebben op het einde. Zelfs een van de grote namen in de online gamewereld, zal je nog versteld staan hoe zij aan een bloedmooie vrouw zijn geraakt…
  Trouwens, een hoop vrouwen gamen ook massaal maar die zie je nauwelijks op straat, enkel op speciale events zoals cosplays of hier in vlaanderen op een F.A.C.T.S jaar event in Flanders Expo in Gent.

  Ik pas al de zaken hier toe en toch kom ik nauwelijks verder dan 1 afspraakje, nu kom ik zelfs nietmeer verder dan net niet scoren in telefoonnummer… Ik steek dan ook niet de nodige energie en moeite erin omdat me toch niks heeft opgeleverd in al die jaren dat ik hier al ben…

  Het online gaming is niet voor direct. Min of meer voel ik wel aan dat ik ermee zal stoppen, het online gedoe kan ik moeilijk volgen, zoveel online games zoveel gemeenschappen errond. Ik volg het allang nietmeer, ik game nog online omdat ik bij een groepje hoor en ik ben daar de sfeermaker en hun tactical leader vant groepje zelf. (+-8 a 10 kerels)

  Spellen kunnen verslavend worden, enkel bij me hebben de game van het jaar wel nog een vat op, meeste dan weer niet omdat ik het concept toch eens gespeeld heb.

  Ik blijf erbij, je hebt geluk en je hebt een liefje of je hebt dat totaal niet. Mijn eigen deadline is toch al afgelopen, op de Gentse Feesten laatste mogelijkheid om alles uit de kast te halen, als dan niet lukt. Dan geef ik het op en investeer mijn energie niet in. Probleem zal eerder zijn, gaat het goed met me lopen, dan vrees ik van niet.

  Bij deze stopt de lijdenstocht hier van me, take care en bedankt Victor voor al jouw energie die je toch in deze persoon hebt gestoken die toch niet waard was om zijn eigen te verbeteren. Bedankt diegene die ook op mijn reacties hebben gereageerd. Voor de rest, “Het is niet dat je zomaar opgeeft maar tis beter op te geven dan strijdend ten ondergaan voor een verloren zaak.”

  1. Jouw tweede reactie kwam opnieuw in de ‘spam’ map terecht. Dat is gelukkig ook weer rechtgezet.

   Ik denk nog steeds zo, lvl 1 aanspreken, lvl 2 contact houden lvl3 afspraakje regelen lvl4 tweede afspraakje enzovoort Anders kan ik het niet plaatsen, dan lig je zomaar wat aan te dikken of te vissen zonder iets van resultaat te hebben op het einde.

   Dat is precies waar ik mannen voor wil behoeden. Te resultaat gericht zijn en denken in levels werkt destructief voor een bloeiend liefdes- en seksleven.

   Voor het gamen is deze denkwijze waarschijnlijk wel handig. Het is jouw vrijheid om daar prioriteit aan te geven.

   Ik blijf erbij, je hebt geluk en je hebt een liefje of je hebt dat totaal niet.

   Prima Andy. Niemand hoeft jou op anderen gedachten te brengen.

   Wat ik zeg tegen cursisten is dat je al geluk hebt. Hoe meer je je bewust daarvan bent, hoe sterker je aantrekkingskracht uitoefent op potentiële partners.

   Mijn eigen deadline is toch al afgelopen, op de Gentse Feesten laatste mogelijkheid om alles uit de kast te halen, als dan niet lukt.

   Nogmaals, weer te gebrand op ‘resultaat’, te gericht op het bereiken van een ‘hoger level’. Maar het is me duidelijk dat ik je niet op andere gedachten kan brengen. Het is zoals het is, het is goed zoals het is.

   Probleem zal eerder zijn, gaat het goed met me lopen, dan vrees ik van niet.

   Bedoel je nadat je het opgeeft? Gelukkig bestaat het leven uit zoveel meer moois dan alleen vrouwen, afspraakjes, relaties en seks. Dus het hoeft geen probleem te vormen.

   Zo af en toe ontvang ik e-mail en reacties hier op mijn blog van mannen (en vrouwen) die bewust kiezen voor een single-leven en daar gelukkig mee zijn. (Zie bijvoorbeeld de reacties bij dit artikel.) Ook mooi toch? 😀

   Hoe dan ook beste Andy, ik wens je veel geluk toe in het leven!

  2. Jezus, Andy man, “strijdend ondergaan voor een verloren zaak”???!!! Jij maakt van heel dit versier gebeuren een grote staatszaak van. Je tilt er gewoon allemaal veel te zwaar aan. Ik begrijp je wel hoor wat dat denken in levels betreft. Ik dacht vroeger ook zo maar ben daar helemaal vanaf gestapt. Ik neem het leven zoals het komt. Geeft ook een meer relaxte levenshouding. In iedergeval, veel succes gewenst. Je zal zien dat het gaat gebeuren wanneer je het net niet verwacht. En sluit je niet af voor vrouwen maar ga er ook niet teveel achteraan zitten. Mensen evolueren constant,,ook jij. Op een later tijdstip ga je heel dit versiergebeuren anders bekijken. En ondertussen……doe je ding man. Succes!!!!

 • Andy, ik heb toch ook het idee dat je er veel te zwaar aan tilt. Ik zie hier op deze website soms bewoordingen als een telefoonnummer scoren, of zelfs seks scoren. Ik heb met die woordkeuze een beetje moeite, want het lijkt alsof het een wedstrijd is. Al denk ik dat veel mannen dit ook zo zien, en is het door de natuur wel bepaald dat mannen met elkaar in concurrentie gaan. Als persoon op het autismespectrum heb ik daar wat “minder last” van. Ik probeer gewoon goed te doen waar ik mee bezig ben, maar die concurrentie en wat andere mensen doen of hoe ze dat doen, dat raakt mij niet echt. Ik zie dit als een voordeel.

  Je schrijft dat het op de Gentse Feesten moet gebeuren. Ik denk dat je op die manier naar een heel onplezierige Gentse Feesten gaat, en dat zal je ook uitstralen, en dus… Ik zou gewoon naar de Gentse Feesten gaan als je het leuk vindt, of niet gaan als het niet leuk vindt. Ik vind dat bijvoorbeeld een veel te drukke bedoening.

  Ik begrijp dat sommige mensen een lief hebben alles vinden, maar dat hoeft niet. Er is inderdaad nog veel meer dan een lief hebben en seks, zoals Danny schrijft. Als je een ander sociaal netwerk hebt (vrienden, familie), dan kan dat wat opvangen. En als seks echt zo belangrijk voor je is, dan bestaan daar oplossingen voor, in Gent aan het Zuid bijvoorbeeld. Maar is seks een vereiste om te leven?

  Ik weet ook dat ik niet snel een vrouw aan mijn zijde zal hebben. Ik heb een hersenbeperking, waardoor ik soms mijn oriëntatie kwijtraak, soms met een slechtziendenstok rond moet lopen, en op het autismespectrum zit. Ik spreek dus ook nog tamelijk zakelijk, al heeft dat ook wel te maken met het feit dat het Nederlands mijn tweede taal is. Het Duits is mijn eerste, en die taal is sowieso een beetje directer en zakelijker. Wel, ik hou me met andere dingen bezig. Bij jou is dat gamen, bij mij is dat lezen en bezig zijn met talen. Ik denk niet dat Victor bedoelt dat je nooit mag gamen.

  Je schrijft dat je jezelf niet kan verbeteren? Wie zegt dat? Iedere mens evolueert en kan zich verbeteren. Elk op zijn eigen manier. Bij mij is dat bijvoorbeeld het leren omgaan met het feit dat ik anders in elkaar zit dan de meeste anderen, en dat ik me moet aanpassen aan de omstandigheden. Ik leer me per dag beter aanpassen.

  Ook ik denk rationeel, want gevoelsmatige intuïtie is voor mensen met autisme niet echt ontwikkeld. Ik heb de vorige keer ook te snel willen gaan, dus nu maak ik een plan en kom dan op mijn stappen terug. Maar ik ben niet op zoek.

  In ieder geval, succes, Andy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *