Vandaag een belangrijk onderwerp: condooms

Meestal neem ik de oppervlakkige nieuwsberichten over seks niet serieus. Geregeld haal ik mijn schouders op wanneer het zoveelste slappe seks-feitje in de publiciteit komt. Voor een goed liefdes- en seksleven zijn andere zaken namelijk veel belangrijker om je mee bezig te houden.

Maar dit keer lever ik wel kritiek, want er komt binnenkort een gevaarlijke iPhone-accessoire uit die een serieuze bedreiging vormt. Zonder je het weet, kan het je condoom beschadigen! Wees gewaarschuwd, en ontdek hoe je in plaats daarvan wel op de juiste manier je condooms bewaart en vervoert.

‘iPhone Playa Case’ voor je condooms?

Voor mij is het onvoorstelbaar dat een fabrikant serieus van plan is om dit zogenaamde player-product voor condooms uit te brengen. Natuurlijk doen ze het voor de grap, en voor de publiciteit. Maar het gaat helaas ten koste van veilige seks!

Waarom de ‘iPhone Playa Case’ gevaarlijk is voor je condoom

Zoals je hopelijk al weet, ik raad iedereen aan om condooms te gebruiken. Er is nog veel onwetendheid op dit vlak. En helaas zijn weinig mensen zich bewust van het feit dat het een kwetsbaar product is. Veilig opbergen van je condooms is daarom raadzaam.

Wist je dat het bewaren van condooms dicht bij je iPhone onverstandig is? Een leuk telefoongesprek, lekker gamen of navigeren doet je telefoon heet worden. De zogenaamd handige iPhone-accessoire bewaart juist dáár waar je een condoom niet moet bewaren, bij een hittebron!

Nog meer nadelen van de ‘iPhone Playa Case’ voor condooms

De naam van de accessoire is stompzinnig. Als man die zo verstandig is om condooms te gebruiken, hoeft hij toch niet geassocieerd te worden met een player?

Nog een nadeel: je kunt er slechts één condoom in opbergen! Ik geef het advies om minimaal drie condooms bij je te dragen. Wees vooral niet zuinig, wissel geregeld het condoom voor meer veiligheid en plezier.

Wat mij betreft mag de fabrikant ‘Annex Products’ zich diep schamen. Het bedrijf brengt nietsvermoedende klanten in gevaar. Hebben de makers niet goed nagedacht over de gevolgen? Kennen ze de stress en angst niet wanneer onverhoopt het rubbertje scheurt?

Nog niet te spreken over het krijgen een kind wanneer je daar nog niet klaar voor bent. Of een SOA, waar heel wat mensen tegenwoordig ongemerkt mee rondlopen.

Hoe berg je condooms veilig op?

Waarschijnlijk breng ik daar nog een artikel over uit. Hoe dan ook, bewaar je condooms op kamertemperatuur. Niet in de koelkast, uit de zon.

Houd vooral scherpe voorwerpen uit de buurt van je condooms; sleutels, scharen, nagelknippers, pennen en potloden, etc. Maak de condoomverpakking ook niet open met een schaar of je tanden, maar scheur deze gewoon voorzichtig open.

Tevens is het bewaren van condooms in je broekzak een afrader. De druk en de bewegingen kunnen onzichtbare beschadigingen opleveren.

Het condoom dan maar in je portemonnee bewaren? Nee, want ook dan komt er teveel druk op het condoom. Als je pech hebt scheurt de condoomverpakking zelfs open en wordt het een kliederboel door het lekkende glijmiddel.

Advies: berg je condooms veilig op in een condoomdoosje. Mocht je Durex condooms gebruiken, de Durex Love Box is dan ideaal. Het doosje is stevig genoeg en er passen 3 condooms in. Dat is een minimum aantal om bij je te dragen, zeker als je mijn versiertips en gratis sextips toepast.

Hoe bewaar jij je condooms? Heb je er wel eens serieus over nagedacht? Of gebruik je nooit een condoom? Deel je ervaring en stel je vragen hieronder…

Gerelateerd:

 • Pas op voor de foute sekspartner (36)
  Kortgeleden heeft een vrouw, Annelies, een reactie geplaatst over haar recente ervaringen met een man. Het klikt niet dus ze wil geen vaste relatie met hem. Maar de seks is wel leuk met hem. Het punt is echter dat hij […]
 • Player-gedrag het best om vrouwen te versieren? (42)
  Iedereen kent de term player wel. De man die overal en altijd vrouwen versiert. Of beter gezegd, hij probeert voortdurend vrouwen te versieren. Over het algemeen zeggen vrouwen dat ze een player afkeuren. Maar genoeg mannen […]
 • 7 Misvattingen over het Overvloed-concept (38)
  Graag blijf ik geregeld bloggen over een van de belangrijkste concepten voor een goed liefdesleven: het Overvloed-concept. Wil je vlot vrouwen versieren, leef in overvloed! Als je nog onbekend bent met het […]
 • Alle Dagen Seks – Verslag van sekscoach Victor Verlon (1)
  Eind vorige maand is het Nederlands 'Nationaal sexperiment' uitgevoerd met de naam Alle Dagen Seks. Arie Boomsma presenteerde het programma en 5 stellen werden begeleid door Vlaamse seksuologe Kaat Bollen. Het sexperiment […]
Condooms – Gevaarlijke accessoire voor condooms
Trefwoorden:         

4 reacties op “Condooms – Gevaarlijke accessoire voor condooms

 • Ik krijg de indruk dat het evenwicht wat seks betreft een beetje zoek aan het raken is in onze huidige tijd.

  Iedereen kent de verhalen/geruchten wel:
  Wou je vroeger over seks praten, het was onzekerheid troef, en wie weet kreeg je zelfs flinke verwijten naar je hoofd…

  Dat is nu gelukkig anders, vrij praten over seksualiteit kent zeer veel voordelen, en het komt zoiets belangrijks als veiligheid ten goede.

  Maar we kunnen ook overdrijven…

  Ikzelf ben jong, heb die strenge tijd niet meegemaakt, en ga dus ook niet zeuren: vroeger was het allemaal veel beter. Neen integendeel, zoals gezegd vrije communicatie is super belangrijk, en dat er blogs bestaan als deze is een zegen. En alhoewel soms nog steeds niet volmaakt (vooral op vlak van communicatie), is de voorlichting van de jeugd er drastisch op vooruit gegaan.

  Maar als het buiten deze blogs de voorlichting en dergelijke in de dagdagelijkse maatschappij ook steeds seks seks seks en nog eens seks is, zo erg dat je zelfs je condooms op een bepaalde manier zou moeten bewaren “to get laid everyday”. Werkelijk ongezond gedachtegoed !

  Trouwens: Bellen zonder condoom is gevaarlijk ? De post uit je brievenbus halen zonder condoom en zonder iphone is ronduit belachelijk ?
  Politiecontrole: “Boorddocumenten van het voertuig aub, en oja mag ik de condoom ook eens nakijken alstublieft ?”

  Dan stel ik mij toch de vraag of we niet dat hele kleine beetje, net dat tikkeltje aan het overdrijven zijn, van een oversekste maatschappij gesproken.

  Degelijke info over hoe je condooms veilig bewaart, waarbij het onderwerp doelbewust seks is als onderdeel van het leven en niet: seks = leven, zonder druk om “erbij te horen”, moet toch kunnen ?

  Dankuwel Victor om dit product terecht even op de korrel te nemen ! 😉

 • @ Ruben,

  Bedankt voor je uitgebreide reactie!

  Seksualiteit speelt inderdaad een grote rol in de maatschappij. Dit is altijd al geweest, maar de manier waarop blijft veranderen. O.a. door de massa media, internet, etc.

  Daarmee lijkt het misschien alsof het leven tegenwoordig alleen maar om seks draait. In werkelijkheid is de benadering leeg, onpersoonlijk, ego-gericht. Dat gaat ten koste van een bevredigend seksleven.

  Er wordt wel vrijer over seks gesproken, het probleem is echter dat er nog steeds een taboe op rust. Mensen zijn er schijnheilig over (!), schamen zich, inclusief misvattingen en vooroordelen.

  Kortom, voor mij reden om er geregeld over te bloggen 😀

 • Ik merk op dat jij, Victor, veeel attentie zet op veilig vrijen en dat vind ik veel respect waard. Ik geloof dat mensen die jou lessen serieus nemen zeker meer seks hebben en met verschillende vrouwen. Dus wat betreft dit artikel. Thums up!

  Ik weet zelf niet waarom de regelgeving voor telefonie of seksuele veiligheid deze accessoire toelaat om op de markt te komen. Wie weet bereikt jouw signaal hun oren, en schrappen zit dit ironische idee af. Seks is zeker lekkerder zonder condoom, maar ja…

 • @ Rachid,

  Ja, ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen condooms gaan gebruiken.

  Vaak gaan ze dat dat pas doen na de eerste ongeplande zwangerschap of gruwelijke SOA.

  Ik hoop dat mijn cursisten niet eerst de fout in hoeven te gaan. Gebruik condooms (hier)!

  Er is niets dat deze gevaarlijke condoom accessoire tegenhoud. Ik verwacht het onding dus binnen een paar maanden op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *